19 אוגוסט 2012, 09:43
אלמוג כתב:jol9 כתב:כמה דברים בנוגע למה שדייויד אמר:
1 - הוא לא ממש מחזיק מהבנים של. הוא מאוד מעריך את האבות שלהם, אבל לא אותם.
2 - דייויד מאוד פייסני, שלו ובוגר (זה גם נאמר בכתבה ע"י המראיין). לדעתי מאחורי השלווה הזאת מסתתר הביטחון העצמי של דייויד, שיודע, שגם עונה רעה
במכבי לא תפגע בשמו ובמעמדו, ויודע שיש ויהיו לו אופציות רבות בהמשך.
אסתכן ואומר גם, שיכול להיות שזאת עונתו האחרונה של דייויד במכבי, ולכן גם אין לו עניין לייצר מהומות. מה שבטוח הוא שמקצוען כמוהו, וגם איש שאוהב את השליטה במה שקורה,
לא אמור לקבל את העובדה שכל מיני ילדים חסרי נסיון, בונים לו את הקבוצה, ושהוא רק צריך לאמן אותה אבל גם לקחת את האחריות במקרה של כשלון.
3 - לא סתם שמעון מזרחי הוא האיש שמרבית האוהדים, כולל כאן בפורום, מוציאים מחוץ לדיון הזה על הפאשלות של ההנהלה. מספיק לראות איך דייויד מדבר עליו, ולהכיר את פועלו
רב השנים, בשביל לדעת שרוב הדברים השליליים שקוראים, הם בניגוד לדעתו, ושהוא זה שעדיין מצליח לשמור על הרוח המכביסטית בתוך המועדון הזה, שהיה נעלם לו מזמן אם הוא היה פורש.
4 - למה תמיד צריך לדחוף את שאראס לכל עניין. יש מישהו באמת שהשאלה על שאראס עניינה אותו? האם לא הרבה יותר מעניין לשאול על מצ'באן למשל?
5 - בהמשך לנקודה 2, ניתן להבין מהדברים שדייויד לא ממש משתגע מהקבוצה שיש לו. הוא לא ענה על נושא רוט, ולא אמר שבמקום לאנגפורד, הנדריקס ואוחיון, הובאו שחקנים לא פחות טובים,
אלא פתר את זה ב"נבנה קבוצה". זה מחזק עוד במעט את התחושה שלי לגבי המשך דרכו של דייויד. אני רק מקווה שהלהט ומוסר העבודה שלו לא ייפגעו למרות כל זה.
מסכים עם כל הסעיפים, ורוצה להתעמק ברביעי כי באמת הקטע עם שאראס מציק. בא לי שיפרוש כבר, ויחתום ל 50 שנה כמאמן קבוצה כלשהי - בלי אפשרות יציאה לשום קבוצה בחיים אלא אם ישולמו פיצויים של 38 מיליארד יורו, ככה לא נשמע את השם שלו כמעומד למאמן, לסקאוט, לנער מגבות או בעצם, וכמובן לשחקן(נראה לי שהוא יפרוש אפילו אחרי זלמנסון, הוא לא מוותר).
כל דבר דוחפים את השם שלו, הוא כבר נהיה מאוס בעיניי.
ללא ספק היה מעניין אותי לשמוע את דעתו של דיוויד על מצ'אבן, אני לא מבין את הקטע הזה. שישלחו כתב שבאמת מעניין אותו מה קורה בקבוצה ולא רק מחפש כותרות בומבסטיות(ואפילו לזה הוא לא מגיע).
21 אוגוסט 2012, 05:07
21 אוגוסט 2012, 05:44
21 אוגוסט 2012, 08:31
21 אוגוסט 2012, 09:15
חביב אורנג'ד כתב:קראתי (אמנם קצת באיחור) את הרעיון עם דיויד.
הנה תמצית הדברים -
1) לבלאט יש ביקורת על תהליך בחירת השחקנים במכבי והוא מרגיש שמעמדו בנושא זה ירד. הוא לא מפנה אצבע מאשימה להנהלה, אלא מעביר סוג של ביקורת מרומזת עליה, אבל מתמקד בהקשר של בחירת השחקנים בלבד. חשוב לציין, כי בלאט לא העביר שום ביקורת או אפילו התיחסות כלשהי לפדרמן ובניו או ל"גו'ניורים" כפי שהם מכונים כאן. הביקורת היתה לההנהלה כמקשה אחת וגם זו ביקורת מרומזת משהו. לצד הביקורת, בלאט דוקא החמיא לחברי ההנהלה ובינהם שמעון ודיוויד פדרמן (כן כן).
2) בלאט פשוט לא היה מעוניין לראות כאן את שאראס וזאת גם לא פעם ראשונה שאנו עדים לכך. הפימפומים הבלתי פוסקים של שאראס בפורום הזה רק מוכיחים שוב את הנקודה, שהאוהדים דוקא מסוגלים ליישר קו עם ההנהלה המושמצת ובד בבד, להתנגד לרצונותיו של המאמן המוערך וכל זה כאשר הביקורת על התנהלות בלתי מקצועית מצד של ההנהלה רק הולכת וגואה. אבוי לאבסורד.
3) בלאט נשמע די רגוע ונראה שהוא מבין את המצב. לדעתו, הקשיים הכלכליים הם מובנים ואין לו על כך שום ביקורת. אולי כדאי לנו ללמוד ממנו?
4) בלאט לא יאמן את נבחרת ישראל. כנראה שזה לעולם לא יקרה.
21 אוגוסט 2012, 11:59
jol9 כתב:
הביקורת המרומזת כביכול של בלאט על ההנהלה היא הרבה יותר ממרומזת והיא די בוטה בהתחשב באדם שהוא.
תשים לב את מה שהוא אומר על הג'וניורים. הוא לא מחמיא להם ולא נותן להם שום מילה טובה, ומסתפק באמירה סתמית שאם אודי רקנאטי ודייויד פדרמן סומכים
עליהם, ורוצים שיהיו מעורבים יותר, אז זה מקובל עליו.
אני דווקא חושב שהוא כן עושה את ההפרדה בין שמעון לבין האחרים, אם כי ברור שגם את פדרמן ורקנאטי האבות הוא מאוד מעריך.
jol9 כתב:בנושא של שאראס, אתה ממש מזכיר לי את פרימו ואת שלמה שרף (וזה לא מחמיא לך...).
אף אחד כמעט בפורום הזה לא קרא להחזרה של שאראס. היתה דעה אחת צנועה של יובל, שגם אני הצטרפתי אליה, שזה יכול להיות טוב
אם שאראס היה מגיע לצידם של אוחיון, הלפרין ולאנגפורד, ובהרכב כזה היה נותן את הדברים שלו (קליעה, מסירה, ווינריות) מהספסל כשחקן משלים.
אבל כאן זה נגמר.
אתה עושה מכל העניין הזה הרבה יותר ממה שהוא ומגיע למסקנות שגויות לחלוטין. גם אני ונדמה לי שגם יובל מקבלים לחלוטין את דעתו של בלאט
לא להחתים את שאראס, ולא שמעת אפילו טיפה של ביקורת על העניין הזה כלפי דייויד ולכן אין כאן שום אבסורד what so ever.
jol9 כתב:לגבי הקשיים הכלכליים, זה כבר עניין שנתון לויכוח. בלאט מקבל את הדבר הזה כי אין לו ממש ברירה, אבל בפועל אנחנו עדיין לא ממש מבינים, למה קבוצה
עם הכנסות כה גבוהות, צריכה להחזיק בתקציב שחקנים כה נמוך, למה היא משקיעה כ-10% מהתקציב בלבד על עמדות 1 ו-2, למה היא לא מסוגלת להשאיר שחקנים
ולהחתים אותם על חוזים נורמליים וכו'.
אני בטוח שהוא לא שמח ושלם עם הסגל שנבנה כאן, והוא מאמין שהיה אפשר לבנות סגל טוב יותר, והוא גם רמז על זה בראיון הזה. כמו כן שמענו דיווחים על בעיות
וחילוקי דעות קשים במהלך הקיץ בינו לבין ההנהלה ואני מאמין שהדיווחים האלה לא שקריים לחלוטין.
21 אוגוסט 2012, 13:08
חביב אורנג'ד כתב:jol9 כתב:
הביקורת המרומזת כביכול של בלאט על ההנהלה היא הרבה יותר ממרומזת והיא די בוטה בהתחשב באדם שהוא.
תשים לב את מה שהוא אומר על הג'וניורים. הוא לא מחמיא להם ולא נותן להם שום מילה טובה, ומסתפק באמירה סתמית שאם אודי רקנאטי ודייויד פדרמן סומכים
עליהם, ורוצים שיהיו מעורבים יותר, אז זה מקובל עליו.
אני דווקא חושב שהוא כן עושה את ההפרדה בין שמעון לבין האחרים, אם כי ברור שגם את פדרמן ורקנאטי האבות הוא מאוד מעריך.
אני לא ראיתי שום ביקורת נוקבת. מצד שני, דוקא בגלל שהדברים נאמרו בצורה מנומסת, הם עקצו ואולי אפילו עקצו מאוד.
בכל אופן, בלאט לא כלל לא התיחס ולא הזכיר את שמו של דני פדרמן או הג'וניורים.
חביב אורנג'ד כתב:jol9 כתב:בנושא של שאראס, אתה ממש מזכיר לי את פרימו ואת שלמה שרף (וזה לא מחמיא לך...).
אף אחד כמעט בפורום הזה לא קרא להחזרה של שאראס. היתה דעה אחת צנועה של יובל, שגם אני הצטרפתי אליה, שזה יכול להיות טוב
אם שאראס היה מגיע לצידם של אוחיון, הלפרין ולאנגפורד, ובהרכב כזה היה נותן את הדברים שלו (קליעה, מסירה, ווינריות) מהספסל כשחקן משלים.
אבל כאן זה נגמר.
אתה עושה מכל העניין הזה הרבה יותר ממה שהוא ומגיע למסקנות שגויות לחלוטין. גם אני ונדמה לי שגם יובל מקבלים לחלוטין את דעתו של בלאט
לא להחתים את שאראס, ולא שמעת אפילו טיפה של ביקורת על העניין הזה כלפי דייויד ולכן אין כאן שום אבסורד what so ever.
הנושא כאן זה לא שאראס, אלא ההתנהלות של האוהדים.
כל היום יכולים להתלונן ולייל על זה שלא שמו מליון דולר בשביל הנדריקס, שאוחיון ברח בגלל כתיבת חוזה לא טובה של מכבי (דבר שאין אפילו מקור אחד המצדיק אותו) ובד בבד, מפתחים תאוריות שההנלה קמצנית, שפדרמן בונה בתים ואחוזות ע"ח כספי האוהדים (עוד דבר שאין לו שום אחיזה במציאות ושלגנפורד היה מוכן להשאר במכבי אם אותו סכום שהוצע לו בקיץ, היה מוצע לו גם קצת לפניו (כאן כבר מדובר בתאוריה שהיא גם לא מובססת וגם בכלל לא הגיונית).
אבל, כאשר שמו של שחקן אהוב (ולאו דוקא שאראס) מוזכר כמועמד לקבוצה, כאשר המאמן בפירוש לא מעוניין בו (וכאן, ממש לא מדובר בתאוריות או שמועות, אלא על דברים מוצקים הרבה יותר), האם אנחנו שומעים ביקורת על ההנהלה? האם למישהו כאן אכפת שייתכן ויתבצע כאן מעשה בלתי מקצועי בעליל? האם מישהו זועק כאן זעקה או לוקח את עמדתו של המאמן המוערך? לא ולא. להפך, רוב האוהדים נוטלים על עצמם מס שתפיים ודוקא מנסים לעודד את המהלך. כך היה כאשר שאראס הוזכר כמועמד וכך היה כאשר בלאט רצה לשחרר את פאפאלוקאס האהוב, אבל אף אחד לא בחר להתייחס לזה. מתי כן יש התיחסות? כאשר המאמן נפגע ושוקל את המשך דרכו, בדיוק כפי שהיה אחרי אותו ראיון אומלל של פדרמן בו באופן לא מפתיע, אמר פדרמן דברים זהים כמעט לחלוטין לדברים שנכתבו כאן.
חביב אורנג'ד כתב:jol9 כתב:לגבי הקשיים הכלכליים, זה כבר עניין שנתון לויכוח. בלאט מקבל את הדבר הזה כי אין לו ממש ברירה, אבל בפועל אנחנו עדיין לא ממש מבינים, למה קבוצה
עם הכנסות כה גבוהות, צריכה להחזיק בתקציב שחקנים כה נמוך, למה היא משקיעה כ-10% מהתקציב בלבד על עמדות 1 ו-2, למה היא לא מסוגלת להשאיר שחקנים
ולהחתים אותם על חוזים נורמליים וכו'.
אני בטוח שהוא לא שמח ושלם עם הסגל שנבנה כאן, והוא מאמין שהיה אפשר לבנות סגל טוב יותר, והוא גם רמז על זה בראיון הזה. כמו כן שמענו דיווחים על בעיות
וחילוקי דעות קשים במהלך הקיץ בינו לבין ההנהלה ואני מאמין שהדיווחים האלה לא שקריים לחלוטין.
דוקא דיוויד פדרמן בעצמו הסביר היטב מדוע תקציב השחקנים הוא כה נמוך. הוא סיפר על הוצאות האולם הגדולות, על העובדה שתקציה הקבוצה כולל את מחלקת הנוער ואת ההצעות הרבות שיש למכבי.
כמו כן, זה ממש לא חדש שרק 50-60 אחוז מן התקציב הולכים לתקציב השחקנים. זה לא משהו שלא ידענו קודם.
21 אוגוסט 2012, 13:32
jol9 כתב:תגיד לי אתה, מה יהיה אם היקמן ולוגאן יהיו שחקנים לא מוצלחים? לאן הקבוצה הזאת תוכל להגיע?
21 אוגוסט 2012, 14:07
חנו'ש כתב:jol9 כתב:תגיד לי אתה, מה יהיה אם היקמן ולוגאן יהיו שחקנים לא מוצלחים? לאן הקבוצה הזאת תוכל להגיע?
אני לא מבינה מה אתה דואג??
הרי יש לנו את מורן רוט!!
21 אוגוסט 2012, 17:52
jol9 כתב:זה הציטוט המדוייק:
המנהלים האלה יושבים על הספסל לידך. זה נראה לך?
"הם מאוד מעורבים בקבוצה ואין לי בעיה עם זה. אני לא מכיר אנשים יותר טובים משמעון מזרחי, דייויד פדרמן ואודי רקנאטי, ואם הם רוצים ששי רקנאטי ודני פדרמן יהיו מעורבים יותר, אין לי בעיה".
כמו שאתה רואה הוא לא בדיוק נלהב מהנושא הזה ופותר את עצמו בכך שהמנהלים האמיתיים של הקבוצה רוצים שהילדים יהיו מעורבים יותר ושאין לו בעיה עם זה...
לי זה נשמע כמו ביקורת, אבל בוודאי לא משהו מובהק מדי.
jol9 כתב:זה שההנהלה היא קמצנית זאת לא תאוריה אלא עובדה. השנה זה מחודד עוד יותר. אם נגדיר קמצן כמי שלא מוכן להשקיע ולהוציא כסף על הקבוצה, אז הם בהחלט קמצנים. ההגדרה יכולה
להשתנות מעט, אבל הקונטקסט הוא זהה.
jol9 כתב:ולבסוף לגבי שאראס - אתה כן שומע ביקורת מלפחות חצי מהפורום על הנושא הספציפי של שאראס בלי שום קשר לבלאט. ברגע שמחברים לזה את התנגדותו של בלאט, לא תמצא יותר מ2-3
גולשים שעדיין תומכים במהלך.
אם אתה מדבר על העונה שעברה, אז יש צדק במה שאתה אומר, אבל גם שאראס הוכיח שהוא היה יכול להיות לעזר למכבי.
בכל אופן, אני לא רואה בזה שום פסול שלאוהדים יש דעה. יכול להיות שאני חושב ש-X הוא שחקן נהדר ואני רוצה שיהיה במכבי, ואני גם אגיד את זה, ואת Y אני לא רוצה.
ואז באופן טבעי אני אבקר את בלאט על כך שבחר בשחקן גרוע לדעתי. זה בסדר גמור ולגיטימי.
jol9 כתב:תגיד לי אתה, מה יהיה אם היקמן ולוגאן יהיו שחקנים לא מוצלחים? לאן הקבוצה הזאת תוכל להגיע?
22 אוגוסט 2012, 14:41
22 אוגוסט 2012, 17:26
22 אוגוסט 2012, 17:41
felix_r כתב:שמתם לב שאוחיון עדיין מופיע ברוסטר של מכבי באתר היורוליג?![]()
http://www.euroleague.net/competition/t ... code=e2012
22 אוגוסט 2012, 19:17
jol9 כתב:
1. לדעתי האמירה הקטנה הזאת של בלאט היא סוג של עקיצה, אבל באמת שכרגע זה די חסר משמעות. את ההשפעה של הבנים אנחנו רואים
ואני מאמין שבשנים הבאות נמשיך ונראה אותה. המבחן הכי גדול שלהם יהיה להשאיר במועדון את בלאט או למצוא לו מחליף ראוי לכשיעזוב.
יכול להיות שגם במהלך העונה הזאת יהיה להם מבחן גדול, במידה והקבוצה לא תצליח להתחבר. אז נוכל לחזור ולדבר בעניינם שוב.
jol9 כתב:במכבי, זה מתאים באופן חלקי. כלומר, חלק מהשחקנים יכולים בהחלט
להיות הימורים - מושכלים יותר או פחות, וחלקם צריכים להיות שחקנים ברמה יותר גבוהה.
תשים לב שמעונה לעונה, התהליך הזה מחריף. בעונת קטש-צביקה, בנו כאן סגל עם השקעה יפה, הביאו את פייזר, היה את ניקולה, החתימו את באטיסטה כגבוה
מחליף, הביאו את מוריס כמחליף ל-4 והיה את אליהו אחרי עונת פריצה, יחד איתם היה את ביינום, הלפרין, קאמינגס (שהגיע כשחקן יחסית מוכח) ובורשטיין ושחקנים אחרים.
jol9 כתב: הנקודה היא שההנהלה יחד עם הצוות המקצועי בנתה כאן קבוצה שעל הנייר יכולה להצהיר שהיא מתמודדת על הפיינל פור.
jol9 כתב:4. לגבי הקו האחורי - מה ז"א איזה אלטרנטיבות היו? יש פער בין שחקנים שעולים מליון וחצי לבין 300K, ובפער הזה נכנסים עשרות רבות של שחקנים.
23 אוגוסט 2012, 08:32
חביב אורנג'ד כתב:jol9 כתב:במכבי, זה מתאים באופן חלקי. כלומר, חלק מהשחקנים יכולים בהחלט
להיות הימורים - מושכלים יותר או פחות, וחלקם צריכים להיות שחקנים ברמה יותר גבוהה.
תשים לב שמעונה לעונה, התהליך הזה מחריף. בעונת קטש-צביקה, בנו כאן סגל עם השקעה יפה, הביאו את פייזר, היה את ניקולה, החתימו את באטיסטה כגבוה
מחליף, הביאו את מוריס כמחליף ל-4 והיה את אליהו אחרי עונת פריצה, יחד איתם היה את ביינום, הלפרין, קאמינגס (שהגיע כשחקן יחסית מוכח) ובורשטיין ושחקנים אחרים.
נכון, במכבי זה מתאים באופן חלקי ולכן מכבי משלבת בין שחקנים פחות מוכרים לבין שחקנים יותר מכורים. הסטטוס הזה נשמר גם השנה, כאשר צשם של שחקנים מוכרים ומוכחים כמו אליהו, שרמדיני ופופס משחקים שחקנים צעירים ופחות ידועים כמו היקמן ולנדסברג. שוב, אין חדש תחת השמש.
האם המגמה באמת מחריפה? אני חושב שלא ושוב, הדבר תלוי רק בכסף. בעונת קטשרף, היה תקציב גדול ולכן הובאו שחקנים מוכחים יותר.
בעונת פיני הראשונה, לא היה כסף ואז מכבי היתה צריכה לגשת למרכז הטבלה של הליגה היוונית ולהביא זר קובני העונה לשם אנדרס גיבר (שלימים הוחלף בשחקן עוד יותר אלמוני ממרכז הטבלה של הליגה הספרדתית, העונה לשם נייט האפמן) ולאחר מכן, הביאה שחקן בן 36 (!!) הישר מהליגה השניה (!!) באיטליה, כאשר הוא מעולם לא שיחק ביורוליג לפני (דאלאס קומג'יס). מצבו של היקמן נראה טוב בהרבה משל שני אילו, לא?
חביב אורנג'ד כתב:jol9 כתב: הנקודה היא שההנהלה יחד עם הצוות המקצועי בנתה כאן קבוצה שעל הנייר יכולה להצהיר שהיא מתמודדת על הפיינל פור.
אבל גם בעונה שעברה לא היתה לנו כאן קבוצה שיכלה להצהיר על מועמדות לפיינל-פור, רק שפשוט רובינו בחר להתעלם מזה ולצבוע את המצב בורוד. למכבי היו כמה החתמות רעות (ולכך, אחראי בעיקר דיויד בלאט) שבמקום לעורר ביקורת, הן גרפו מחמאות.
בכל אופן, העובדה שלמכבי אין קבוצה שיכולה להצהיר הצהרות מרחיקות לכת, היא לאו רעה. אולי כדאי להתחיל עם צפיות נמוכות ולאט לאט להרים אותן, מאשר להיות כל הזמן אופטימיים ולחטוף סתירה מצלצלת בהמשך העונה.
jol9 כתב:4. לגבי הקו האחורי - מה ז"א איזה אלטרנטיבות היו? יש פער בין שחקנים שעולים מליון וחצי לבין 300K, ובפער הזה נכנסים עשרות רבות של שחקנים.
23 אוגוסט 2012, 08:43
23 אוגוסט 2012, 10:07
חנו'ש כתב:אני חושבת שכשבלאט הביא את היקמן, הרעיון שלו היה שהקו האחורי יהיה מורכב ממנו, לאנגפורד, אוחיון והלפרין.
סביר להניח שהוא הביא את היקמן במחשבה שהמחיר הנמוך שלו יעזור להנהלה להשאיר את לאנג'.
פייר, אני לא הייתי מתנגדת בכלל אם זה היה הקו האחורי שלנו, כאשר היקמן הוא ההימור היחידי כאן.
הבעיה היא שמכל הקו האחורי הזה, יש לנו רק את היקמן.....
23 אוגוסט 2012, 11:08
23 אוגוסט 2012, 11:24
yzafrir כתב:אני מניח שבלאט רצה אותם אבל לא כאופציה הראשונה שלו . הם יותר היוא ברירות מחדל כאשר האופציה הראשונה והשנייה והשלישית....לא הגיעו .
23 אוגוסט 2012, 11:35
jol9 כתב:אין סיבה אמיתית לירידה חדה בתקציב, ואם יש, אז היא צריכה להיות משודרת לאוהדים.
jol9 כתב:הסטטוס של ההימורים לצד השחקנים המוכרים אולי נשמר, רק שהעונה, בניגוד לעונות הקודמות, אין לך אפילו עוגן אחד בטוח יחסית בקו האחורי,
ובכלל הקו האחורי זאת עיקר הטענה, כי שאר העמדות עוד במצב סביר יחסית.
jol9 כתב:הקבוצה של העונה שעברה היתה האמא של המועמדות לפיינל פור.
jol9 כתב:בוודאי שההנהלה אשמה. לוגאן בוודאות לא היה הבחירה הראשונה של בלאט וגם לא השניה. אולי אולי החמישית או השישית.
jol9 כתב:היקמן הגיע על תקן הימור - בסדר. אבל המחשבה מאחורי ההחתמה שלו כנראה לא היתה שהוא מצא את עצמו בחמישייה כשחקן מוביל.
היה את אוחיון וכמו שאמרת גם הלפרין היה אמור להיות בקבוצה. לטעמי היקמן היה מיועד להיות הגארד הרביעי, כאשר לפניו בהיררכיה נמצאים
אוחיון, הלפרין והזר הנוסף, שגם הוא היה אמור להיות איכותי יותר מלוגאן.