jol9 כתב:זה הציטוט המדוייק:
המנהלים האלה יושבים על הספסל לידך. זה נראה לך?
"הם מאוד מעורבים בקבוצה ואין לי בעיה עם זה. אני לא מכיר אנשים יותר טובים משמעון מזרחי, דייויד פדרמן ואודי רקנאטי, ואם הם רוצים ששי רקנאטי ודני פדרמן יהיו מעורבים יותר, אין לי בעיה".
כמו שאתה רואה הוא לא בדיוק נלהב מהנושא הזה ופותר את עצמו בכך שהמנהלים האמיתיים של הקבוצה רוצים שהילדים יהיו מעורבים יותר ושאין לו בעיה עם זה...
לי זה נשמע כמו ביקורת, אבל בוודאי לא משהו מובהק מדי.
נכון, לא שמתי לב שהוא כן הזכיר את שמותיהם.
בכל אופן, אני לא רואה כאן כל ביקורת או הפניית חצים. ממש לא משתמע מדבריו שבלאט שה"ג'וניירים" פוגעים בעבדתו או בהתנהלות הקבוצה.
jol9 כתב:זה שההנהלה היא קמצנית זאת לא תאוריה אלא עובדה. השנה זה מחודד עוד יותר. אם נגדיר קמצן כמי שלא מוכן להשקיע ולהוציא כסף על הקבוצה, אז הם בהחלט קמצנים. ההגדרה יכולה
להשתנות מעט, אבל הקונטקסט הוא זהה.
אני לא יודע איך אתה יודע שבמכבי לא מוכנים להשקיע כסף ואיך אתה מסיק מכך שההנהלה היא קמצנית ומקבע זאת כעבודה.
אם בהנהלה רצו להמנע ממצב של הפסד כספים, אז אני אישית ממש לא הייתי מגדיר זאת כקמצנות וסה"כ, זאת זכותם.
אגב, בעונה שעברה, אותה הנהלה בדיוק שמה 20 מליון דולר (ולפי מספר פרסומים, אף חרגה מן התקציב) על הקבוצה, אז בשנה שעברה ההנהלה לא היתה קמצנית והשנה היא כן?
בכל אופן, הויכוח על הקצמנות נראה לי די מיותר. מה שבסה"כ קרה הקיץ הזה, זה ירידת תקציב וזאת דוקא, כן עובדה מוגמרת.
ירידות בתקציב זה דבר שקורה וקרה בעבר; גם בשנות ה90 העליזות, גם בתחילת שנות ה2000 וגם אפילו אצל שוגר דדי RK.
במקום לפתח תאוריות ולהאשים בקמצנות, אפשר לקבל את המצב כמו שהוא, באמת שאין כאן משהו שלא קרה בעבר וגם אין כאן איזו מגמה חוזרת ונשנת שמעידה על המשך הירידה בתקציב או אזלת יד שתלך ותחמיר.
דוקא נראה לי הגיוני שלאחר עונה שבה מצד אחד נזרקו הרבה כספים, אך מצד שני, לא הושגו בה השגים יוצאי דופן, תבוא ירידה בתקציב. ככה זה בדיוק היה גם בעבר.
לגבי לגנפורד/הנדריקס/אוחיון, כל הסיפורים לפיהם אם מכבי היתה מוציאה עליהם סכום כזה בתאריך זה וחוזה כזה וכזה עם תנאים כאלו ואחרים, הם סתם תאוריות מסובכות שבאות לטשטש את הסיבה האמיתית מדוע הם לא כאן והיא, כסף.
כל אחד ואחד מן השחקנים האילו חתום היום על חוזה שמכבי לא יכלה לתת לו (וגם זאת כנראה סוג של עובדה) ואפילו מכבי בעידן התקציבי הגבוה יותר היתה מתקשה לעמוד בכאלו סכומים.
גם אם ההנהלה עשתה טעיות שהביאו לאי-השארותם של שחקנים אילו, טעויות אילו לא נבעו מזדון או מפעילות בלתי מקצועיות בעליל או מ"פשעים".
בשורה התחתונה, נראה שכל אחד מן השחקנים האילו חשב על הכיס שלו והלך לכסף הגדול. אני בספק אם היה ניתן להשאיר אותם, גם אם ההנהלה היתה עושה את כל מה שדרשו ממנה כאן (ובחלק מן המקרים, היא דוקא כן פעלה לפי אותן דרישות).
jol9 כתב:ולבסוף לגבי שאראס - אתה כן שומע ביקורת מלפחות חצי מהפורום על הנושא הספציפי של שאראס בלי שום קשר לבלאט. ברגע שמחברים לזה את התנגדותו של בלאט, לא תמצא יותר מ2-3
גולשים שעדיין תומכים במהלך.
אם אתה מדבר על העונה שעברה, אז יש צדק במה שאתה אומר, אבל גם שאראס הוכיח שהוא היה יכול להיות לעזר למכבי.
בכל אופן, אני לא רואה בזה שום פסול שלאוהדים יש דעה. יכול להיות שאני חושב ש-X הוא שחקן נהדר ואני רוצה שיהיה במכבי, ואני גם אגיד את זה, ואת Y אני לא רוצה.
ואז באופן טבעי אני אבקר את בלאט על כך שבחר בשחקן גרוע לדעתי. זה בסדר גמור ולגיטימי.
שוב, הנושא פה זה לא שאראס ולא הביקורת והדעות על מעשיו של בלאט, אלא היחס האימבלנטי והצבוע משהו להנהלה.
כל פעם שמכבי לא מצליחה להחתים/להשאיר שחקן מסויים, אז תמיד ההנהלה אשמה, ולא רק שהיא אשמה, היא מבצעת "פשעים" ופועלת בצורה בלתי מקצועית בעליל (למרות שבסופו של יום, דברים אילו קורים רק בגלל התקציב הקטן). אבל, כאשר ישנו מצב בו שחקן אותו המאמן בפירוש לא רוצה, עשוי להגיע לכאן על אפו וחמתו, אז הביקורת מצטננת ולפעמים נעלמת.
אני זוכר שבקיץ של לפני שנתיים, ההנהלה מאוד רצתה להחתים את שאראס (כמו בכל עונה) ובלאט כידוע, לא רצה. אתה יודע מה היתה התגובה של חברינו היקר יובל על כך? אם כן, הוא גרס שההנהלה אותה הוא כ"כ אוהב, צריכה להסביר לבלאט (שכנראה לא מבין יותר מדי בכדורסל), למה שאראס מתאים.
כן כן, במקום לתקוף את ההנהלה על נסיון למעשה לא מקצועי, לא אתי, שפוגע הן בקבוצה והן במאמן ומעמדו, שמענו ביקורת דוקא כלפי המאמן ויישור קו יחד עם ההנהלה. אותו הדבר קרה גם עם פאפאלוקאס.
זה כמובן בסדר גמור לחלוק על דעותיו של המאמן ולכל אחד יכולה להיות דעה אחרת בכל נושא שבעולם, אבל אם בוחרים לבקר את ההנהלה, אז לפחות לעשות זאת בצורה עניינית ועקבית ולא לטאטא דברים מתחת לשטיח, במיוחד כאשר באמת מדובר בדבר שמתקרב ל"פשע" ולא בכל מיני תאוריות ושמועות.
jol9 כתב:תגיד לי אתה, מה יהיה אם היקמן ולוגאן יהיו שחקנים לא מוצלחים? לאן הקבוצה הזאת תוכל להגיע?
ותגיד לי אתה, אילו אלטרנטיבות היו?
אני לא קונה את זה שפרקינס, שעוד לא הראה את אותה יכולת אותה ראינו ממנו בעבר, הוא בחירה טובה יותר רק בגלל שהוא "הוכיח את עצמו במכבי".
חוץ מזה, למכבי לא היתה את האפשרות (כמעט כמו בכל קיץ) להביא שחקן באמת איכותי ומוכח. זה המצב, אי-אפשר להפיל הכל על ההנהלה.
חוץ מזה 2, הקו האחורי שכלל את פרקינס פארגו ובורשטיין, לא היה הרבה יותר מבטיח מהקו האחורי הנוכחי. זה לא שאני חושב שהיקמן יהפוך לפארגו ושלוגאן ישחזר את ימיו הגדולים בסופוט, אלא מציין זאת בשביל להראות ששוב, אין כאן שום חדש. מכבי פועלת גם העונה כפי שהיא פעלה בעבר. את אותם דברים שאתה אומר עכשיו, היה ניתן לומר גם בשנים עברו על שחקנים אחרים.