פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
פרסם תגובה

Re: דייויד בלאט

27 דצמבר 2012, 22:19

MTA2311 כתב:
jol9 כתב:
MTA2311 כתב:אמרתי שהוא מאמן על? אמרתי שבלאט מאמן חרא? סיינה קבוצה עם סגל חלש יותר משל מכבי, ועדיין היא מצליחה להיראות כמו קבוצת כדורסל. יותר ענייני מזה לא קיים.

בסדר. סיינה שיחקה טוב יותר וניצחה בצדק.
ומה אם מכבי תנצח את בארסה? אז פתאום בלאט יהיה מאמן ופאסקוול לא?

את בלאט צריך לשפוט בסוף העונה, כשנראה מה הוא יצליח להשיג עם מכבי. בינתיים בשנתיים וחצי שהוא כאן אי אפשר היה לצפות לתוצאות טובות יותר,
וכל מי שחושב אחרת, פשוט מדבר לא לעניין.

אם מכבי תנצח את בארסה בשני משחקים מתוך שלושה, אז פסקוואל צריך להתפטר.
נתתי את הדוגמה של סיינה, כי כמה אנשים פה בפורום נוטים להאשים רק את הסגל החלש, אז הנה, מסתבר שגם עם סגל חלש אפשר להציג כדורסל סביר.

בארסה הפסידה העונה כמה פעמים לקבוצות חלשות בהרבה ממכבי בליגה הספרדית, אבל פסקוואל עדיין שם, וגם יישאר שם.

זה לא רציני הדברים שאתה אומר. סיינה היא קבוצה טובה עם שחקנים לא רעים (מוס ובראון טובים יותר לדעתי מסמית' והיקמן).
אפשר לתת מחמאה למאמן שלהם, בלי קשר למאמן שלנו...

27 דצמבר 2012, 22:21

יש מספר גורמים שעוזרים להגדיר מיהו מאמן מצויין, ומי לא.

בלאט מוכיח את עצמו כדוחף שחקנים ופצצת אנרגיה שזה מצויין מצד אחד, אבל עלול לאבד חשיבה נכונה מצד שני.
ההתלהבות הגדולה של בלאט במהלך המשחק לפעמים מונעת ממנו לראות מהלכים שהקהל/הפרשנים כן רואים.
לדוגמא.
ראינו במהלך המשחק שבובי בראון משחק בצורה מאוד ברורה פעם אחר פעם. הוא חושב קודם כל איך לחדור בכל הכוח
וכשבאים לעשות עליו שמירה כפולה הוא נותן קפיצה קטנה ומוסר לשחקן המוסר הכי טוב. במידה ואין לו שלשה יחסית נוחה.
בובי בראון בונה את המהלך הזה כבר מראש, כלומר הוא יודע שיבואו ללחוץ עליו ולמנוע ממנו לחדור,
לכן כבר מראש הוא מחשב לעצמו למי הוא הולך למסור כשהוא נתקע ללא יכולת לקלוע.

גם ההגנה של מכבי צריכה להיות כמו בשח-מט, מהלך אחד קדימה, ולא מספיק לשמור רק על בובי בראון אלא גם על נתיבי המסירה המסוכנים שלו.
כמו קאנגרו, דייויד מוס ורייס. ההגנה של מכבי נראיתה היום לא מאורגנת בצורה חכמה ומתוכננת, תכונה בולטת לקבוצה שלא מאומנת מספיק בצורה נכונה.
היום השחקנים גם הגיעו עם רגליים כבדות (הרבה החטאות מתחת לסל) ובמצבים בהם השלד לא עובד טוב, חייבים לעבור לשכל.
השכל של הקבוצה מתחיל במאמן, ובלאט צריך לדעתי לגוון יותר בדרכי החשיבה של הקבוצה.

נסו להיזכר איזו קבוצה חכמה היתה הקבוצה של פארגו פרקינס ואיידסון. האם הם היו כישרונים בצורה יוצאת דופן? לא בטוח.
מה שכן כל אחד קיבל תפקיד מוגדר וההיררכיה עבדה כמעט מושלם.
נערך לאחרונה על ידי ~Box & 1~ בתאריך 27 דצמבר 2012, 22:22, נערך פעם אחת בסך הכל.

27 דצמבר 2012, 22:21

ניו ג'רזי פיטרו את אברי ג'ונסון ויש שמועות שהם מעוניינים בבלאט. אולי למכבי יש הזדמנות "להיפטר" ממנו. עם כבר דני פדרמן - אז עד הסוף.

27 דצמבר 2012, 22:23

LIAV10 כתב:
felix_r כתב:
LIAV10 כתב:
felix_r כתב:
p&p כתב:מאמן מס' 1 באירופה היום.
אז מה קרה הפסדנו לא נפלו השמים...

מלמטה אולי

מנה שלושה טובים יותר, מעניין אותי לראות..

אפילו המאמן של סיינה, שזו השנה הראשונה שלו כמאמן ראשי !!!!! פעמים עשה לו בית ספר ועוד עם סגל הכי חלש של סיינה בכל הזמנים.
אז מה יש לדבר על דוגמאות אחרות?
בלאט שלך פשוט מאמן חלש. לא הגנה, לא התקפה. לא תרגילים. לא ניהול משחק. כלום.

נכון, לא הגנה, לא התקפה, לא גמר יורוליג, לא אליפות אירופה לנבחרות, לא מדליית ארד, לא מקום שלישי באליפות אירופה, לא פיינל פור, לא שלושה תארים כעוזר מאמן, לא וויצ׳יץ׳, לא פארקר ולא נעליים..

בלאט שלי מאמן חלש..

נבחרות זה משהוא אחר לגמרי. זה טורנירים קצרים. אין למאמנים אפשרות לפתח קבוצה לאורך עונה שלמה. וגם לא בונים שם קבוצות. אתה משחק עם מה שיש. וגם המאמנים הטובים לא תמיד מאמנים שם. אפילו סקאריולו הצליח שם, והוא המאמן של מילאנו (ראית מה הוא שווה ביורוליג).

גמר היורוליג? יפה מאוד. וזה היה באותה העונה שהוא לא בנה את הקבוצה: חצי מהשחקנים הוריש לו פיני גרשון, וחצי ההנהלה החתימה לו בזמן שהיה ברוסיה... גם צביקה שרף הגיע לגמר יורוליג, ואפילו 3 פעמים!

27 דצמבר 2012, 22:25

jol9 כתב:
MTA2311 כתב:
jol9 כתב:
MTA2311 כתב:אמרתי שהוא מאמן על? אמרתי שבלאט מאמן חרא? סיינה קבוצה עם סגל חלש יותר משל מכבי, ועדיין היא מצליחה להיראות כמו קבוצת כדורסל. יותר ענייני מזה לא קיים.

בסדר. סיינה שיחקה טוב יותר וניצחה בצדק.
ומה אם מכבי תנצח את בארסה? אז פתאום בלאט יהיה מאמן ופאסקוול לא?

את בלאט צריך לשפוט בסוף העונה, כשנראה מה הוא יצליח להשיג עם מכבי. בינתיים בשנתיים וחצי שהוא כאן אי אפשר היה לצפות לתוצאות טובות יותר,
וכל מי שחושב אחרת, פשוט מדבר לא לעניין.

אם מכבי תנצח את בארסה בשני משחקים מתוך שלושה, אז פסקוואל צריך להתפטר.
נתתי את הדוגמה של סיינה, כי כמה אנשים פה בפורום נוטים להאשים רק את הסגל החלש, אז הנה, מסתבר שגם עם סגל חלש אפשר להציג כדורסל סביר.

בארסה הפסידה העונה כמה פעמים לקבוצות חלשות בהרבה ממכבי בליגה הספרדית, אבל פסקוואל עדיין שם, וגם יישאר שם.

זה לא רציני הדברים שאתה אומר. סיינה היא קבוצה טובה עם שחקנים לא רעים (מוס ובראון טובים יותר לדעתי מסמית' והיקמן).
אפשר לתת מחמאה למאמן שלהם, בלי קשר למאמן שלנו...

אני שוב אגיד, הדוגמה הזאת ניתנה לא בשביל להגיד שבלאט מאמן פחות טוב מהאיטלקי(למרות שפליקס חושב ככה), אלא שגם עם סגל חלש( והסגל של סיינה חלש מאוד. במוס לא הייתי נוגע גם עם מקל באורך מטר, והוא עוד מהפחות גרועים שם) אפשר להיראות יחסית טוב. אני לא מבין מה היה כל כך לא ברור בזה, ולמה כל פעם מחדש ברחתם להשוואות בין בלאט למאמן שלהם.
הסגל שלנו חלש מאוד? אפילו יותר מזה. זה אומר שבלאט לא צריך לעשות דברים הרבה יותר טוב? ממש לא.

27 דצמבר 2012, 22:26

צביקה גם איבד תואר מקומי, מה שבלאט לא עשה באף אחת מ-4 העונות בהן אימן את מכבי עד עכשיו.

27 דצמבר 2012, 22:27

אני רואה שאתה ממש לא יודע לפרגן..
פיני גרשון ״הוריש״ לו שני זרים שאיבדו אליפות..
סקאריולו מאמן את פאקינג ספרד שמתקשה לקחת תארים, אחותי הייתה לוקחת תארים בצוגה יותר משכנעת..

27 דצמבר 2012, 22:29

MTA2311 כתב:
אני שוב אגיד, הדוגמה הזאת ניתנה לא בשביל להגיד שבלאט מאמן פחות טוב מהאיטלקי(למרות שפליקס חושב ככה), אלא שגם עם סגל חלש( והסגל של סיינה חלש מאוד. במוס לא הייתי נוגע גם עם מקל באורך מטר, והוא עוד מהפחות גרועים שם) אפשר להיראות יחסית טוב. אני לא מבין מה היה כל כך לא ברור בזה, ולמה כל פעם מחדש ברחתם להשוואות בין בלאט למאמן שלהם.
הסגל שלנו חלש מאוד? אפילו יותר מזה. זה אומר שבלאט לא צריך לעשות דברים הרבה יותר טוב? ממש לא.

OK. אני מסכים עם זה.
ועדיין 'אבל' אחד קטן - בוא נחכה עם הקטילות לפחות עוד כמה מחזורים.
אם בלאט יצליח להביא את הסגל הזה להצלבה, אז כל הדיבורים האלה יהיו לא רלוונטיים.

27 דצמבר 2012, 22:30

roy1000 כתב:ניו ג'רזי פיטרו את אברי ג'ונסון ויש שמועות שהם מעוניינים בבלאט. אולי למכבי יש הזדמנות "להיפטר" ממנו. עם כבר דני פדרמן - אז עד הסוף.

פליקס ישמח, יביאו מאמן חדש שישחק פי אנד רול עם שחקנים שלא יכולים לשחק פיק אנד רול..

27 דצמבר 2012, 22:36

LIAV10 כתב:
roy1000 כתב:ניו ג'רזי פיטרו את אברי ג'ונסון ויש שמועות שהם מעוניינים בבלאט. אולי למכבי יש הזדמנות "להיפטר" ממנו. עם כבר דני פדרמן - אז עד הסוף.

פליקס ישמח, יביאו מאמן חדש שישחק פי אנד רול עם שחקנים שלא יכולים לשחק פיק אנד רול..

לסיינה אין גבוהים בכלל! רק חבורה של קומבו-גארדים, שכל קייץ אתה לוקח 10 בשקל! המאמן שלה פעם ראשונה מאמן ראשי!! פעם ראשונה בחיים שלו! אתה קולט את זה? זה כמו שעכשיו אבי אבן היה מתמנה למאמן של מכבי! זה נראה לך הגיוני? והוא השפיל את הגאון שלך בלאט! פעמים! ואם לא סל הפוקס של היקמן, אז זה היה 3 פעמים
נערך לאחרונה על ידי felix_r בתאריך 27 דצמבר 2012, 22:37, נערך פעם אחת בסך הכל.

27 דצמבר 2012, 22:37

LIAV10 כתב:

לבוא בטענות לבלאט זה בערך באותה רמת גיחוך של לבוא בטענות למורה לפיזיקה של מלקולם תומאס. אנחנו מדברים פה על קבוצה שפותחת בחמישייה עם שחקנים כמו היקמן וסמית' שלא ישחקו בחיים שלהם יותר ביורוליג אחרי שיסיימו את הקיירה במכבי. רמת הכישרון בקבוצה הזו מצחיקה.

27 דצמבר 2012, 22:38

felix_r כתב:
LIAV10 כתב:

לסיינה אין גבוהים בכלל! רק חבורה של קומבו-גארדים, שכל קייץ אתה לוקח 10 בשקל! המאמן שלה פעם ראשונה מאמן ראשי!! פעם ראשונה בחיים שלו! אתה קולט את זה? זה כמו שעכשיו אבי אבן היה מתמנה למאמן של מכבי! זה נראה לך הגיוני? והוא השפיל את הגאון שלך בלאט! פעמים! ואם לא סל הפוקס של היקמן, אז זה היה 3 פעמים

ומה יש למכבי? למקולם תומאס ב- 300 אלף דולר? למכבי יש סגל של יורוקאפ + ליאור אליהו.

27 דצמבר 2012, 22:40

roy1000 כתב:
LIAV10 כתב:

לבוא בטענות לבלאט זה בערך באותה רמת גיחוך של לבוא בטענות למורה לפיזיקה של מלקולם תומאס. אנחנו מדברים פה על קבוצה שפותחת בחמישייה עם שחקנים כמו היקמן וסמית' שלא ישחקו בחיים שלהם יותר ביורוליג אחרי שיסיימו את הקיירה במכבי. רמת הכישרון בקבוצה הזו מצחיקה.

אבל זה דיוויד בלאט שרצה את תומאס כאן! מי רצה "גבוהים" מהירים ואתלטיים? אני? או אולי דיוויד בלאט? אולי זה דיוויד בלאט לא רוצה לעבוד עם סנטרים נורמאליים?

27 דצמבר 2012, 22:42

felix_r כתב:
roy1000 כתב:
LIAV10 כתב:

אבל זה דיוויד בלאט שרצה את תומאס כאן! מי רצה "גבוהים" מהירים ואתלטיים? אני? או אולי דיוויד בלאט? אולי זה דיוויד בלאט לא רוצה לעבוד עם סנטרים נורמאליים?

זאת אשמת פדרמן שלא נדנד מספיק לבלאט ולא התעקש על קרסטיץ׳ ולורבק

:|

27 דצמבר 2012, 22:44

האם זה אני, שעושה חילופים מפגרים ששוברים בכל משחק מומנטום של מכבי? או שאולי זה דיוויד בלאט, שאם הוא לא עושה 3 חילופים ב 2 דקות, אז הוא לא מרגיש טוב.

האם זה אני, שבמשך 4 חודשים לא בניתי אף תרגיל לקלעי? אני? האם זה אני, שאצלי ההתקפה זה כולם עומדים והיקמן הולך עם הראש בקיר?

27 דצמבר 2012, 22:46

LIAV10 כתב:
felix_r כתב:
roy1000 כתב:
LIAV10 כתב:

זאת אשמת פדרמן שלא נדנד מספיק לבלאט ולא התעקש על קרסטיץ׳ ולורבק

:|

די! אפילו ג'ף פוט עושה מספרים יפים בז'לגיריס! הכל תלוי במאמן שכן רוצה להפיק את המקסימום אפילו משחקן מעפאן כמו פוט.

27 דצמבר 2012, 22:47

felix_r כתב:
roy1000 כתב:
LIAV10 כתב:

בשקל תשעים זה מה שאפשר להביא.

27 דצמבר 2012, 22:47

felix_r כתב:
roy1000 כתב:
LIAV10 כתב:

והאופציות האחרות שהיו לו הם...
יש לך מספיק טענות מוצדקות לבלאט, אבל כשאתה מחפש בכח, זה מוציא את כל העוקץ מהטענות שלך (נבחרות זה לא קבוצות, ירש את הסגל מפיני,הביא את תומאס,...).

מעניין מה באנקי החביב היה מצליח לעשות במכבי...

מאמן נמדד בסוף בהישגים שלו, וגם אתה הודאת כאן לפני כמה זמן, שלא היית רוצה שמישהו יחליף את בלאט, אז מה כל הרעש הזה?

27 דצמבר 2012, 22:49

felix_r כתב:האם זה אני, שעושה חילופים מפגרים ששוברים בכל משחק מומנטום של מכבי? או שאולי זה דיוויד בלאט, שאם הוא לא עושה 3 חילופים ב 2 דקות, אז הוא לא מרגיש טוב.

האם זה אני, שבמשך 4 חודשים לא בניתי אף תרגיל לקלעי? אני? האם זה אני, שאצלי ההתקפה זה כולם עומדים והיקמן הולך עם הראש בקיר?

לדעתי אתה חי באשליות. כן מאמן אחר היה מתרסק עוד בבית המוקדם עם הסגל הזה. הסגל פשוט מצחיק לקבוצת יורוליג.

27 דצמבר 2012, 22:50

jol9 כתב:
felix_r כתב:
roy1000 כתב:
LIAV10 כתב:

והאופציות האחרות שהיו לו הם...
יש לך מספיק טענות מוצדקות לבלאט, אבל כשאתה מחפש בכח, זה מוציא את כל העוקץ מהטענות שלך (נבחרות זה לא קבוצות, ירש את הסגל מפיני,הביא את תומאס,...).

מעניין מה באנקי החביב היה מצליח לעשות במכבי...

מאמן נמדד בסוף בהישגים שלו, וגם אתה הודאת כאן לפני כמה זמן, שלא היית רוצה שמישהו יחליף את בלאט, אז מה כל הרעש הזה?

סליחה, אבל יש מלא שחקנים ב D-ליג שהם הרבה יותר סנטרים מתומאס! בליגה שלנו יש בערך 10 שחקני פנים טובים יותר מתומאס. זה לא שאלה של כסף בכלל! זאת שאלה של סוג של שחקנים שבלאט רצה!
פרסם תגובה