פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
פרסם תגובה

Re: הישראלים לשנה הבאה

11 יוני 2013, 16:28

סילבר כתב:כבר חרשנו על ליאור אבל לא רק הוא מחזיק תעודת זהות ישראלית.
מי לדעתכם צריך להגיע? מי ראוי להישאר? האם 'ציביון' ישראלי נחוץ?

ישנה תמימות דעים לפיה הישראלים הטובים צריכים לשחק במכבי. לעושר דעתי, צריכים לשחק במכבי לא יותר מחמישה ישראלים מובילים.
הטובים המובילים היום הם מקל אוחיון אליהו
האחרים (מציין רק חלק מהשמות) בירידה תלולה או מהווים נעלם אחד גדול:
פניני דועך ולדעתי לא צריך לתפוס מקום מיותר.
לנדסברג מוכשר אך השאלה האם כדאי לתת לו צ'אנס לעונה 2 או להשאיל לקבוצת יורוליג
את רוט אני אוהב. הוא לוחם ורכז אמיתי. הייתי רוצה שישאר אבל.....בלאט מאמן ולא יתן לו דקות באובנון ליג
הלפרין בנסיגה משמעותית ביכולת. ישנם משחקים בהם הוא מרים את הראש. אולי בישראל, בבית, יפרח מחדש. אולי.
גייק כהן? היתרון שלו הוא בעובדה שהוא סימן שאלה ענק. אחד כזה יכול להיות גניבה או אכזבה לא קשה כי הציפיות לא ממנו אלא מהסימן שאלה, מהנעלם.
גרונפלד? אני מעריך את השחקן הזה. הוא מספר 3 מנוסה ולוחם. זה שדרוקר קבר אותו כי פחד להתעמת עם עוד פיגורות במגדל לא מוריד מערכו. אני חושב שהוא יכול לתת עונה טובה יותר מזו שהציג לנדסברג.
אני מתיחס גם לשגב. הילד מוכשר ולכן, כדי להתפתח הוא צריך לתפוס מרחק מבלאט ולחזור כשחקן לגיטימי.

כמה דברים בהתייחסות לאשכול.

בנוגע לסוגיית הישראלים במכבי, הסיבה היחידה שמכבי שלטה בליגה הישראלית היא בכך שידעה תמיד לבחור את העלית שבהם, (וזה גם לפני החוקים הרוסיים למיניהם)
לדעתי זה גם מה שנתן לה יתרון באירופה ברוב העונות (מלבד הקבוצה השנייה של גרשון שלמעט פעולות פה ושם של שלף\בורשטיין הייתה קבוצה זרה לחלוטין).

לפני כמה שנים באתר היורוליג פתחו את הדף של מכבי ת"א בתיאור וסקירה קצרה של הקבוצה, כפי שהם עשו לכל קבוצה, בסקירה על מכבי נאמר " הנוסחא של מכבי ת"א שעבדה
במשך השנים באירופה היא גיוס של המיטב של השחקנים המקומיים עם שחקנים זרים........)

אם תבחנו את כל העונות שמכבי איבדה אליפות בארץ זה היה תמיד כשלא היה לה השחקן הדומיננטי בזמנו, אם ב-92, שכולם מהללים את גליל ומקלסים את אדלר, אבל הסיבה העיקרית
הייתה הפציעה של גיא גודס שהיה באותה עת 10 רמות מעל כל הגארדים בארץ. אם בעונת צביקה שרף שבה אליהו נמחק , או בעונת גרשון שמקל היה הדומיננטי בארץ.
ככה שמי שמזלזל בפקטור הזה שיתכונן לראות אליפויות אדומות וסגולות ואולי אפילו שושלות בצבע הזה.

לגבי הרשימה שציינת.
כרגע ישנה בחלקים גדולים מהקהל במכבי רתיעה מישראלים, הדבר בולט בהתייחסות להלפרין שלמרות שאני לא מתעלם מחסרונותיו, הוביל את מכבי לגמר 2008, ונבחר גם לחמישייה השנייה של היורוליג, וההתייחסות אליו לא מובנת ונובעת מסיבות שלא קשורות לכדורסל. (על הסיבות לכך אני אולי אכתוב את דעתי באשכול נפרד)
ככה שהמצב בעייתי ואני לא יודע אם יכול להיפתר בשנים הקרובות.

השלישייה שהזכרת היא כנראה הטובה, אוחיון ומקל לטעמי יעשו עוול לעצמם אם ישחקו ביחד. הם גם לא שחקנים "משלימים" (כמו מקל+סטול או אוחיון+לוגאן,היקמן)
לנדסברג נראה לא אסרטיבי מספיק , רוט כמו שציינת הוא לא מה שבלאט מחפש אצל גארדים (כח מתפרץ בעיקר).
נחמד שהזכרת את גרונפלד שהוא לטעמי יחד עם סמואלס השחקנים הטובים בירושלים, והמחיקה שלו ע"י דרוקר המפוחד הייתה אחת הסיבות לסוויפ על הפועל.
ד"א הוא לא מחק את גרונפלד בגלל שפחד מעוד פיגורה, אלא בגלל שהוא היה קרוב לקבל מכות משלישית סמואלס,בנט,סמית (כל אחד בתורו ) וכשהוא שקל בכובד ראש ממי כרגע הנזק שיכול להיגרם לו הוא ההפיך ביותר הוא מצא את גרונפלד כמאיים פחות. בכל מקרה לגרונפלד אין מה לחפש אצל בלאט.

לגבי השחקנים הצעירים , שגב אפילו בנוער איכזב מול חיפה, אם כבר לדעתי זלמנסון שווה השקעה, יכול להיות מין סוג של קוזיקרו משופר
אבל בקבוצה אחרת ,עוד עונה במכבי תהיה סתם בזבוז בשבילו, שגב לדעתי יהיה שחקן ליגה לא רע ולא יותר, הוא לא פיזי מספיק בצורה קשה. (נראה כמו שחקן נערים)
ואין לו איזה קליעה מדהימה מבחוץ שהיית אומר ששווה לחכות 5-7 שנים להתחזקות ובניית גוף.

לגבי ג'ייק כהן אני מאוהב בו קשות עוד מהשנה הראשונה בדוידסון, יהיה לו קשה להיבחר בדראפט הקרוב למרות שנראה שמעמד הסנטר ה"קלאסי" עלה לאחרונה, בגלל שהסיגנון שלו לא באופנה בליגה בשנים האחרונות, כהן לדעתי יכול להיות שחקן של 20+ נקודות ו-10+ ריבאונדים למשחק ביורוליג, אבל כרגע עם סיר הלחץ התקשורתי שמחכה לו במכבי ,אולי עדיף לו איזו קבוצת אמצע צמרת איטלקית\ספרדית שיבשיל שנה שנתיים. (למרות שלדעתי מקצועית הוא יכול כבר היום, אבל עונה טובה באירופה תפחית מהלחץ הסביבתי).
בכל מקרה נחכה לדראפט זה יכול לשנות בענינו (בין אם יקבל חוזה או לא.)

11 יוני 2013, 17:27

מה? 20+10 ביורוליג?

12 יוני 2013, 06:17

גל מקל:
כרגע ישנה בחלקים גדולים מהקהל במכבי רתיעה מישראלים, הדבר בולט בהתייחסות להלפרין שלמרות שאני לא מתעלם מחסרונותיו, הוביל את מכבי לגמר 2008, ונבחר גם לחמישייה השנייה של היורוליג, וההתייחסות אליו לא מובנת ונובעת מסיבות שלא קשורות לכדורסל.

לגבי הלפרין אתה צודק, אם היינו בפתח 2009. מאז 2008 הוא בירידת יכולת מונוטונית. אפילו במינכן משחקי השיא שלו כוללים 14 נק ו- 4 אסיסטים. בד"כ הוא עומד על כ- 5 נק'. במינכן. הלפרין הוא לא הטופ הישראלי היום. נדמה לי ש JOL רומז שהגולה לא מיטיבה עימו ובארץ יראה יכולת גבוהה יותר. אני חושב שכמו פניני, הוא מעבר לשיא, הפך להיות בינוני להחריד ולכן מיותר למכבי.

12 יוני 2013, 09:59

סילבר כתב:גל מקל:
כרגע ישנה בחלקים גדולים מהקהל במכבי רתיעה מישראלים, הדבר בולט בהתייחסות להלפרין שלמרות שאני לא מתעלם מחסרונותיו, הוביל את מכבי לגמר 2008, ונבחר גם לחמישייה השנייה של היורוליג, וההתייחסות אליו לא מובנת ונובעת מסיבות שלא קשורות לכדורסל.

לגבי הלפרין אתה צודק, אם היינו בפתח 2009. מאז 2008 הוא בירידת יכולת מונוטונית. אפילו במינכן משחקי השיא שלו כוללים 14 נק ו- 4 אסיסטים. בד"כ הוא עומד על כ- 5 נק'. במינכן. הלפרין הוא לא הטופ הישראלי היום. נדמה לי ש JOL רומז שהגולה לא מיטיבה עימו ובארץ יראה יכולת גבוהה יותר. אני חושב שכמו פניני, הוא מעבר לשיא, הפך להיות בינוני להחריד ולכן מיותר למכבי.

תראה, בהקשר להלפרין יש עוד אופטימיות... ברור לכל שהוא נשאר באירופה בניגוד למה שרצה, וזה משפיע על היכולת שלו.
בסה"כ העונה הקודמת שלו בספרטק היתה טובה +. מאז הוא רק יורד, ובנבחרת הראה ממש יכולת בזיונית.

מצד שני, הוא לא בגיל הנכון של להיות מעבר לשיא. ההיפך - הוא אמור להיות בשיא עכשיו, ולכן אני גם חושב שיש סיכוי שייתן עונה טובה במכבי.

מכבי תצטרך כנראה רכז וקלע ישראלים. אוחיון הוא הרכז (מקל כנראה לא ממש רוצה להגיע) והלפרין הוא הקלע שלדעתי הכי מתאים לבלאט.
אולי אפשר להשאיר בעמדה הזאת את לאנדסברג, אבל זה חייב להיות כמחליף ראשון, ולא שלישי.

12 יוני 2013, 12:37

גל מקל.

13 יוני 2013, 00:39

BJ#3 כתב:גל מקל.

אם אני שם לרגע בצד את העובדה שהוא אדום, שחקנים כמוהו מגעילים אותי- תבוא למכבי ותילחם על המקום שלך, אל תבכה כמה אתה לא משחק- תילחם ותוכיח שאתה צריך לשחק. (בעיקר תחת בלאט)
מי שלא רוצה להיות כאן- וולקאם.

בכל מקרה- לא רוצים אדומים במכבי. אני אישית ישרוק לו בוז מכל הלב.

13 יוני 2013, 07:51

מקובי כתב:
BJ#3 כתב:גל מקל.

אם אני שם לרגע בצד את העובדה שהוא אדום, שחקנים כמוהו מגעילים אותי- תבוא למכבי ותילחם על המקום שלך, אל תבכה כמה אתה לא משחק- תילחם ותוכיח שאתה צריך לשחק. (בעיקר תחת בלאט)
מי שלא רוצה להיות כאן- וולקאם.

בכל מקרה- לא רוצים אדומים במכבי. אני אישית ישרוק לו בוז מכל הלב.

גם ליוגב אתה שורק בוז( בצדק לדעתי), אז זה לא כזה משנה.

14 יוני 2013, 06:06

האם גם כעת, לאחר שמקל נתן עוד תצוגה מול שחקן העל יוגב אוחיון, לא ראוי לתת למקל את המושכות?

מכבי משחקת עם הישראלים הבכירים. מקל עבר את אוחיון בסיבוב ולמרות המשקעים שלכם עם השחקן, הוא ראוי.

הישראלים במכבי

17 יוני 2013, 11:51

הכתבה מדברת בעד עצמה:

http://www.nrg.co.il/online/3/ART2/481/ ... t=0&loc=39

אני כל כך מסכים עם הגישה הזו! לא יכול להיות ששחקנים יקבלו סכומים מגוכחים שלא תואמים ולעולם לא יתאמו את התרומה שלהם על המגרש. ואין זה משנה איזה תעודת זהות יש להם! השכר צריך להיות תואם את התרומה, ובוא נאמר בלשון המעטה שאין קורולציה בין הדברים בשנתיים האחרונות.

Re: הישראלים במכבי

17 יוני 2013, 12:35

הדברים נכתבים בצער, מפני שמאז ומעולם דגלתי בדומיננטיות של ישראלים במכבי - זה מה שקושר את המעגלים הרחבים של הציבור לקבוצה בסופו של דבר.
ברם אולם, יש להודות, שיש כיום ישראלי אחד ויחיד שיכול לשמש עמוד תווך אמיתי בקבוצה ברמה הגבוהה של היורוליג - וזה עמרי כספי. והוא כנראה לא בתכניות.
לכן, במיוחד כאשר אין תחרות אמיתית בישראל על שירותיהם של ליאור אליהו, יותם הלפרין ודומיהם, האסטרטגיה של מכבי לגבי בניית הסגל צריכה לעבור מהפך מחשבתי.
אם עד כה הקו היה שאין שחקן ששווה יותר ממיליון דולר נטו, הוא צריך להיות מוחלף בקו שאין ישראלי ששווה יותר ממיליון דולר. ברוטו... (למעט כספי).
ואז, את הסגל צריך לבנות מ-2 סופרסטארים זרים של 2-2.5 מיליון ברוטו (1.6-2 מיליון דולר נטו).
עוד 4 זרים משלימים של עד 750 א' דולר ברוטו (עד חצי מיליון דולר נטו כ"א).
זה ימצה כ-70% מתקציב השכר של הקבוצה.
את יתרת ה-30% (כ-3-4 מיליון דולר ברוטו) צריך לחלק בין שני שחקנים ישראלים של עד מיליון דולר ברוטו לשחקן (500 א' דולר נטו), ועוד 4 שחקנים של עד חצי מיליון דולר ברוטו (בעיניי שניים מהם צריכים להיות צעירים זולים שישולבו ברוטציה כשחקנים 11-12, בוודאי בליגה הישראלית).
אם אליהו/הלפרין/פניני/אוחיון/מקל יסכימו לשחק במיליון דולר ברוטו - מצוין.
אם לא - הערך המוסף שלהם לעומת רוט/לנדסברג/נעימי/חנוכי/תיוס ואח' - לא מצדיק את ההשקעה. נגמרו ימי קטש/שפר הנפלד ובורשטיין.
היחיד שהייתי שובר עבורו את האסטרטגיה, ומתיחס אליו כאל סופרסטאר זר מבחינת שכר הוא עמרי כספי.
ככה מנהלים תקציב בתבונה, ככה בונים היררכיה מדויקת. ככה נבנתה למעשה אולימפיאקוס בשנתיים האחרונות.

17 יוני 2013, 13:37

On Yogev Ohayon (187-PG-87) case,Vedishchev said:"We singed a two year deal with Ohayon last summer.We paid Maccabi Tel-Aviv the Buyout clause so he is our player from this summer,period"

http://basketball.eurobasket.com/Russia ... _us/320423

17 יוני 2013, 13:45

misha כתב:On Yogev Ohayon (187-PG-87) case,Vedishchev said:"We singed a two year deal with Ohayon last summer.We paid Maccabi Tel-Aviv the Buyout clause so he is our player from this summer,period"

http://basketball.eurobasket.com/Russia ... _us/320423

שיהיה להם בהצלחה, וסרמן פנוי הקיץ או שיש לו חוזה בפרטיזן?

17 יוני 2013, 13:48

וסטרמן. הוא חתם לשלוש שנים שם בקיץ שעבר.

17 יוני 2013, 13:54

misha כתב:וסטרמן. הוא חתם לשלוש שנים שם בקיץ שעבר.

כנראה הוא כבר נתן לו דרכון ישראלי והפך אותו לוסרמן :bigsmile2

17 יוני 2013, 14:24

same shit

17 יוני 2013, 15:39

המצב של מכבי מבחינת ישראלים על סף ההיסטורי, מבחינה שלילית כמובן.
לא רק שישראלים כבר לא מבטיחים לה יתרון איכותי בליגה, נשארו מעט מאוד ישראלים עם כישרון, מתאזרחים ברמה גבוהה כמו שארפ או בלו כבר אין, אליהו כנראה יברח כל עוד בלאט במכבי, מקל בונה קרירה עיתונאית מלהיות אופוזיציה למכבי, כספי מעדיף להישאר עם הכבוד בתור עציץ בנ.ב.א,
אוחיון כנראה יחוייב לחזור לעיר הקוזאקים , ואנחנו נשארים עם שחקן שכבר מזמן איבד את הפוקוס ואת החיים הספורטיביים כמו פניני והמתאזרח המעופף לאנדסברג.
בעצם אפשר להחזיר את מרכוס מס הכנסה מגרמניה ולקוות שנשאר לו במיכל קצת מהכדורסל של 2009, לא הייתי בונה על זה. זה לא שבגרמניה הוא הצטיין .( אבל לא ביותר מ 150 אלף דולר טופ ).

המסקנה ברורה חדה ולא ניתנת לערעור - במקום לבזבז חצי מהתקציב על ישראלים תביאו למען השם זרים שיהיו יתרון ברור על הליגה , זה אמור להספיק.

17 יוני 2013, 19:49

אני חושב שכולנו מסכימים היום שהחלק מהתקציב שמופנה לישראלים חייב להצטמצם.

לא יקרה שום דבר אם ינסו את הקונספט הזה במשך עונה אחת

18 יוני 2013, 06:00

jol9 כתב:אני חושב שכולנו מסכימים היום שהחלק מהתקציב שמופנה לישראלים חייב להצטמצם.

לא יקרה שום דבר אם ינסו את הקונספט הזה במשך עונה אחת

מספיק שיקצצו משמעותית לאיליהו וכבר יחסכו כמה שקלים...

אוחיון / מקל , הלפרין , שון דאוסון , אליהו , פניני , טיוס .....
בהתחלה חשבתי על מקל ויוגב ביחד אבל זה יכול לקרות רק במקרה שהלפרין לא יגיע (והוא כנראה יגיע) כי אחרת הלפרין או מקל יהיו על תקן של מורן רוט העונה ולא נראה לי שהם יסכימו ולכן שמתי את שון דאוסן .
לאנדסברג צריך להיות מושאל לקבוצה שתיתן לו דקות כמו שעשה בזמנו בלו ואפילו ניקו...אני לא רואה אותו הופך לפקטור שנה הבאה כלכך מהר...

18 יוני 2013, 07:44

לאנדסברג שחקן נהדר והוא יוכיח את זה אם יקבל מספיק דקות

18 יוני 2013, 11:35

rc4991 כתב:לאנדסברג שחקן נהדר והוא יוכיח את זה אם יקבל מספיק דקות

הוא שומר פחות טוב מוויצ'יץ' של היום
פרסם תגובה