סילבר כתב:כבר חרשנו על ליאור אבל לא רק הוא מחזיק תעודת זהות ישראלית.
מי לדעתכם צריך להגיע? מי ראוי להישאר? האם 'ציביון' ישראלי נחוץ?
ישנה תמימות דעים לפיה הישראלים הטובים צריכים לשחק במכבי. לעושר דעתי, צריכים לשחק במכבי לא יותר מחמישה ישראלים מובילים.
הטובים המובילים היום הם מקל אוחיון אליהו
האחרים (מציין רק חלק מהשמות) בירידה תלולה או מהווים נעלם אחד גדול:
פניני דועך ולדעתי לא צריך לתפוס מקום מיותר.
לנדסברג מוכשר אך השאלה האם כדאי לתת לו צ'אנס לעונה 2 או להשאיל לקבוצת יורוליג
את רוט אני אוהב. הוא לוחם ורכז אמיתי. הייתי רוצה שישאר אבל.....בלאט מאמן ולא יתן לו דקות באובנון ליג
הלפרין בנסיגה משמעותית ביכולת. ישנם משחקים בהם הוא מרים את הראש. אולי בישראל, בבית, יפרח מחדש. אולי.
גייק כהן? היתרון שלו הוא בעובדה שהוא סימן שאלה ענק. אחד כזה יכול להיות גניבה או אכזבה לא קשה כי הציפיות לא ממנו אלא מהסימן שאלה, מהנעלם.
גרונפלד? אני מעריך את השחקן הזה. הוא מספר 3 מנוסה ולוחם. זה שדרוקר קבר אותו כי פחד להתעמת עם עוד פיגורות במגדל לא מוריד מערכו. אני חושב שהוא יכול לתת עונה טובה יותר מזו שהציג לנדסברג.
אני מתיחס גם לשגב. הילד מוכשר ולכן, כדי להתפתח הוא צריך לתפוס מרחק מבלאט ולחזור כשחקן לגיטימי.
כמה דברים בהתייחסות לאשכול.
בנוגע לסוגיית הישראלים במכבי, הסיבה היחידה שמכבי שלטה בליגה הישראלית היא בכך שידעה תמיד לבחור את העלית שבהם, (וזה גם לפני החוקים הרוסיים למיניהם)
לדעתי זה גם מה שנתן לה יתרון באירופה ברוב העונות (מלבד הקבוצה השנייה של גרשון שלמעט פעולות פה ושם של שלף\בורשטיין הייתה קבוצה זרה לחלוטין).
לפני כמה שנים באתר היורוליג פתחו את הדף של מכבי ת"א בתיאור וסקירה קצרה של הקבוצה, כפי שהם עשו לכל קבוצה, בסקירה על מכבי נאמר " הנוסחא של מכבי ת"א שעבדה
במשך השנים באירופה היא גיוס של המיטב של השחקנים המקומיים עם שחקנים זרים........)
אם תבחנו את כל העונות שמכבי איבדה אליפות בארץ זה היה תמיד כשלא היה לה השחקן הדומיננטי בזמנו, אם ב-92, שכולם מהללים את גליל ומקלסים את אדלר, אבל הסיבה העיקרית
הייתה הפציעה של גיא גודס שהיה באותה עת 10 רמות מעל כל הגארדים בארץ. אם בעונת צביקה שרף שבה אליהו נמחק , או בעונת גרשון שמקל היה הדומיננטי בארץ.
ככה שמי שמזלזל בפקטור הזה שיתכונן לראות אליפויות אדומות וסגולות ואולי אפילו שושלות בצבע הזה.
לגבי הרשימה שציינת.
כרגע ישנה בחלקים גדולים מהקהל במכבי רתיעה מישראלים, הדבר בולט בהתייחסות להלפרין שלמרות שאני לא מתעלם מחסרונותיו, הוביל את מכבי לגמר 2008, ונבחר גם לחמישייה השנייה של היורוליג, וההתייחסות אליו לא מובנת ונובעת מסיבות שלא קשורות לכדורסל. (על הסיבות לכך אני אולי אכתוב את דעתי באשכול נפרד)
ככה שהמצב בעייתי ואני לא יודע אם יכול להיפתר בשנים הקרובות.
השלישייה שהזכרת היא כנראה הטובה, אוחיון ומקל לטעמי יעשו עוול לעצמם אם ישחקו ביחד. הם גם לא שחקנים "משלימים" (כמו מקל+סטול או אוחיון+לוגאן,היקמן)
לנדסברג נראה לא אסרטיבי מספיק , רוט כמו שציינת הוא לא מה שבלאט מחפש אצל גארדים (כח מתפרץ בעיקר).
נחמד שהזכרת את גרונפלד שהוא לטעמי יחד עם סמואלס השחקנים הטובים בירושלים, והמחיקה שלו ע"י דרוקר המפוחד הייתה אחת הסיבות לסוויפ על הפועל.
ד"א הוא לא מחק את גרונפלד בגלל שפחד מעוד פיגורה, אלא בגלל שהוא היה קרוב לקבל מכות משלישית סמואלס,בנט,סמית (כל אחד בתורו ) וכשהוא שקל בכובד ראש ממי כרגע הנזק שיכול להיגרם לו הוא ההפיך ביותר הוא מצא את גרונפלד כמאיים פחות. בכל מקרה לגרונפלד אין מה לחפש אצל בלאט.
לגבי השחקנים הצעירים , שגב אפילו בנוער איכזב מול חיפה, אם כבר לדעתי זלמנסון שווה השקעה, יכול להיות מין סוג של קוזיקרו משופר
אבל בקבוצה אחרת ,עוד עונה במכבי תהיה סתם בזבוז בשבילו, שגב לדעתי יהיה שחקן ליגה לא רע ולא יותר, הוא לא פיזי מספיק בצורה קשה. (נראה כמו שחקן נערים)
ואין לו איזה קליעה מדהימה מבחוץ שהיית אומר ששווה לחכות 5-7 שנים להתחזקות ובניית גוף.
לגבי ג'ייק כהן אני מאוהב בו קשות עוד מהשנה הראשונה בדוידסון, יהיה לו קשה להיבחר בדראפט הקרוב למרות שנראה שמעמד הסנטר ה"קלאסי" עלה לאחרונה, בגלל שהסיגנון שלו לא באופנה בליגה בשנים האחרונות, כהן לדעתי יכול להיות שחקן של 20+ נקודות ו-10+ ריבאונדים למשחק ביורוליג, אבל כרגע עם סיר הלחץ התקשורתי שמחכה לו במכבי ,אולי עדיף לו איזו קבוצת אמצע צמרת איטלקית\ספרדית שיבשיל שנה שנתיים. (למרות שלדעתי מקצועית הוא יכול כבר היום, אבל עונה טובה באירופה תפחית מהלחץ הסביבתי).
בכל מקרה נחכה לדראפט זה יכול לשנות בענינו (בין אם יקבל חוזה או לא.)