דברים קטנים שלא מצדיקים ת'רד 2.0

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: דברים קטנים שלא מצדיקים ת'רד 2.0

הודעהעל ידי felix_r » 14 אוקטובר 2014, 02:31

LIAV10 כתב:מסטטוסים מצייצים:

@אוהדי מכבי ת"א בכדורסל

כולם מדברים על מילקי, אבל מה עם הספורט?
למה לעזאזל לראות משחק כדורסל עולה כ"כ יקר?
למה משפחה ממוצעת לא יכולה להרשות לעצמה ללכת לראות משחק כדורסל (לדוגמה)? למה? כל התשובות בפוסט הנ"ל.

כמה יעלה הכרטיס הכי זול למשחק מול לימוז' ביום חמישי הקרוב 350 ש"ח; רוצים לשבת על הפרקט? תכינו 1,500 שקל.

מה ההבדלים בינינו לבין שאר אריות אירופה? אז ככה:
כרטיס למשחק של צסק"א מוסקבה יעלה 4 אירו, כ-19 ש"ח. רק לשם השוואה, ב-350 ש"ח אפשר לקנות כ-19 כרטיסים למשחק של צסק"א.

נעבור הלאה, ריאל מדריד, סגנית אלופת אירופה, גובה 10 אירו לכרטיס, כ-47 ש"ח. פנאתינייקוס מציעה לאוהדיה כרטיסים לכל חמשת משחקי הבית בשלב הראשון של היורוליג עבור תשלום של 35 אירו (7 אירו למשחק, כ-32 ש"ח); אולימפיאקוס הולכת על מנוי דומה אבל במחיר של 40 אירו (8 אירו לכרטיס, כ-37 ש"ח). אלבה ברלין וברצלונה גובות 13 אירו לכרטיס, כ-61 ש"ח.

רק כדי להכניס אתכם לפרופורציה, העלות שגובה מכבי לכרטיסים היא היקרה ביותר לא רק בישראל, אלא באירופה כולה עבור משחקי כדורסל.

שתפו אם אתם יכולים! אוהבים, אך לא בכל מחיר!

פרויקט החזית

1) נתחיל מזה, שהדוגמאות מאירופה הן ממש לא לעניין. למה? כי קבוצות כמו צסקא או ריאל ממש לא מחזיקות את עצמן על רווחים ממכירות הכרטיסים.

2) מכל קבוצות הגדולות באירופה רק מכבי תל-אביב מתקיימת באופן ישיר ממכירת הכרטיסים.

3) הקבוצות האחרות, שמתקיימות ממכירת הכרטיסים נראות בערך כמו ז'לגיריס. למי שלא יודע, רק השבוע פיב"א אישרה לז'לגיריס לרשום שחקנים זרים, בגלל החובות לשחקנים בעונה שעברה. וגם זה בקושי רב, על ידי לקיחת הלוואה מבנק. אני לא יודע עד כמה הסכום הוא נכון, אבל אוהדים מליטא אמרו לי שלז'לגיריס יש חובות של 40 מיליון דולר, וכל שנה היא נמצאת בסכנת פירוק. וזה במדינה, שבה כדורסל הוא האהבה הלאומית הכי גדולה, אנף ספורט מספר 1!

אז נכון, מחירי הכרטיסים למשחקי מכבי הם הזוים-הזוים-הזוים לחלוטין, אבל אם אנחנו רוצים שמכבי תתמודד כל שנה ברמות הגבוהות של היורוליג, יש רק שתי דרכים אפשריות: הדרך של היום או אפשרות שניה שאיזה רומן אברמוביץ' יקנה את מכבי מפדרמנים ויממן את הכל מכיסו הפרטי.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 14 אוקטובר 2014, 03:18

felix_r כתב:

@אוהדי מכבי ת"א בכדורסל

למה משפחה ממוצעת לא יכולה להרשות לעצמה ללכת לראות משחק כדורסל (לדוגמה)? למה? כל התשובות בפוסט הנ"ל.

כמה יעלה הכרטיס הכי זול למשחק מול לימוז' ביום חמישי הקרוב 350 ש"ח; רוצים לשבת על הפרקט? תכינו 1,500 שקל.

כרטיס למשחק של צסק"א מוסקבה יעלה 4 אירו, כ-19 ש"ח. רק לשם השוואה, ב-350 ש"ח אפשר לקנות כ-19 כרטיסים למשחק של צסק"א.

נעבור הלאה, ריאל מדריד, סגנית אלופת אירופה, גובה 10 אירו לכרטיס, כ-47 ש"ח. פנאתינייקוס מציעה לאוהדיה כרטיסים לכל חמשת משחקי הבית בשלב הראשון של היורוליג עבור תשלום של 35 אירו (7 אירו למשחק, כ-32 ש"ח); אולימפיאקוס הולכת על מנוי דומה אבל במחיר של 40 אירו (8 אירו לכרטיס, כ-37 ש"ח). אלבה ברלין וברצלונה גובות 13 אירו לכרטיס, כ-61 ש"ח.

רק כדי להכניס אתכם לפרופורציה, העלות שגובה מכבי לכרטיסים היא היקרה ביותר לא רק בישראל, אלא באירופה כולה עבור משחקי כדורסל.

פרויקט החזית

1) נתחיל מזה, שהדוגמאות מאירופה הן ממש לא לעניין. למה? כי קבוצות כמו צסקא או ריאל ממש לא מחזיקות את עצמן על רווחים ממכירות הכרטיסים.

2) מכל קבוצות הגדולות באירופה רק מכבי תל-אביב מתקיימת באופן ישיר ממכירת הכרטיסים.

3) הקבוצות האחרות, שמתקיימות ממכירת הכרטיסים נראות בערך כמו ז'לגיריס. למי שלא יודע, רק השבוע פיב"א אישרה לז'לגיריס לרשום שחקנים זרים, בגלל החובות לשחקנים בעונה שעברה. וגם זה בקושי רב, על ידי לקיחת הלוואה מבנק. אני לא יודע עד כמה הסכום הוא נכון, אבל אוהדים מליטא אמרו לי שלז'לגיריס יש חובות של 40 מיליון דולר, וכל שנה היא נמצאת בסכנת פירוק. וזה במדינה, שבה כדורסל הוא האהבה הלאומית הכי גדולה, אנף ספורט מספר 1!

אז נכון, מחירי הכרטיסים למשחקי מכבי הם הזוים-הזוים-הזוים לחלוטין, אבל אם אנחנו רוצים שמכבי תתמודד כל שנה ברמות הגבוהות של היורוליג, יש רק שתי דרכים אפשריות: הדרך של היום או אפשרות שניה שאיזה רומן אברמוביץ' יקנה את מכבי מפדרמנים ויממן את הכל מכיסו הפרטי.

זה לא הגיוני שקבוצה כמו מכבי תתגאה בזה שהיא מתקיימת ממכירת כרטיסים ומנויים
אם אין לך כסף להוסיף להכנסות אז אתה לא צריך להיות בעלים של קבוצה
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי Roni1 » 14 אוקטובר 2014, 09:25

felix_r כתב:

@אוהדי מכבי ת"א בכדורסל

פרויקט החזית

נו באמת, אם המועדון צריך את הכסף של האוהדים כדי להתקיים אז שיצרפו נציגי אוהדים לדירקטוריון ונקים עמותה כמו של הפועל. הדרך של היום היא לא דרך וזה יתפוצץ לנו בפרצוף בהמשך.
מי שלא יכול להחזיק את מכבי מוזמן למכור אותה, החלום הוא שגולדהאר יקנה גם את הכדורסל.
Roni1

הודעהעל ידי roy1000 » 14 אוקטובר 2014, 10:33

אני חושב שהסוד הכי ידוע (ומוכחש בקרב כולם) זה שמכבי היא עסק רווחי. האוהדים מכניסים לקבוצה למעלה מ- 10 מליון דולר בשנה, בעוד תקציב השחקנים נמוך מזה. השאלה היא לעוד כמה זמן הסיפור הזה יחזיק.
roy1000

הודעהעל ידי יוסי22 » 14 אוקטובר 2014, 10:41

Roni1 כתב:
felix_r כתב:

@אוהדי מכבי ת"א בכדורסל

פרויקט החזית

נו באמת, אם המועדון צריך את הכסף של האוהדים כדי להתקיים אז שיצרפו נציגי אוהדים לדירקטוריון ונקים עמותה כמו של הפועל. הדרך של היום היא לא דרך וזה יתפוצץ לנו בפרצוף בהמשך.
מי שלא יכול להחזיק את מכבי מוזמן למכור אותה, החלום הוא שגולדהאר יקנה גם את הכדורסל.

לא הצלחתי להבין מה בדיוק לא בסדר בזה שהמועדון מממן את עצמו ולא תלוי באדם כזה או אחר .

זו הסיבה שמכבי הפכה להיות למועדון הכי יציב ביבשת מבחינה פיננסית .
יוסי22

הודעהעל ידי Roni1 » 14 אוקטובר 2014, 10:43

אתה בעצם שואל מה הבעיה במחירי כרטיסים מופרכים שכל קיום המועדון תלוי בהם. ובכן, המחיר שלהם.
Roni1

הודעהעל ידי יוסי22 » 14 אוקטובר 2014, 11:02

Roni1 כתב:אתה בעצם שואל מה הבעיה במחירי כרטיסים מופרכים שכל קיום המועדון תלוי בהם. ובכן, המחיר שלהם.

אבל זה המוצר שאתה מקבל.. עדיין לא הבנתי איפה הבעיה .

חוץ מגישת המגיע לי שיממנו לי את ההנאות שלי בחינם .

הבעיה היא רק אם מישהו עושה כסף על מכבי שזה חוקי אבל מוכחש שוב ושוב מכיוון שאם זה יתפוצץ ההכנסות ירדו באופן חד מכיוון שזה סוג של חברות שאתה לא מצפה שמישהו ירוויח מהם גם אם מבחינה חוקית המועדון מוגדר כחברה רגילה ולא חברה לתועלת הציבור /עמותה .
יוסי22

הודעהעל ידי Roni1 » 14 אוקטובר 2014, 11:38

יוסי22 כתב:
Roni1 כתב:אתה בעצם שואל מה הבעיה במחירי כרטיסים מופרכים שכל קיום המועדון תלוי בהם. ובכן, המחיר שלהם.

אבל זה המוצר שאתה מקבל.. עדיין לא הבנתי איפה הבעיה .

חוץ מגישת המגיע לי שיממנו לי את ההנאות שלי בחינם .

מה.
ברצינות, איך הגעת לזה?
הביאו לך כאן השוואות ממקומות אחרים בהם האוהדים מממנים לעצמם את ההנאה הזאת, רק במחירים שפויים.
Roni1

הודעהעל ידי יוסי22 » 14 אוקטובר 2014, 12:55

לא..

שם מישהו אחר מממן להם את זה.
יוסי22

הודעהעל ידי מקובי » 14 אוקטובר 2014, 14:56

סלחי לי כרמל- אבל לתפיסתי קבוצה לא צריכה להסתמך על בעלים אלא על ההכנסות שהיא יכולה לייצר. ראינו מספיק קבוצות שהסתמכו על בעלים וראינו עד כמה היה להם קשה לצאת מהבור (ירושלים עם גידאמק וגומא, חולון עם דורסמן ומנבר וכד')

אם כבר מדברים על כסף- ההשוואה לברצלונה וריאל היא קצת שגויה כי הקבוצות הללו נשענות באופן מוחלט על הכדורגל (ששם יש הכנסות מטורפות, ככה שענף הכדורסל זה פיצוחים...). פליקס יוכל לרשום כאן עד כמה צסק"א "מרוויחה" על כרטיסים... ועד כמה זה מעניין את האוליגרך שמחזיק אותה...

ההשוואה של מכבי לקבוצות כדורסל אחרות לדעתי היא קצת שגויה, אם כבר משווים אז צריך להשוות לקבוצות כדורגל אירופיות (בספרד ויוון הכדורסל הוא ענף משני לכדורגל, כאן המצב הפוך- בכדורסל יש לנו את ההצלחות הגדולות באירופה ובכדורגל לא...)

בסופו של דבר הכתבה קצת דמגוגית והוא די רצה להיתפס על עניין המחאות שצוברות כאן תאוצה לאחרונה, הוא לא הזכיר ש95% מההיכל הוא מנויים, והכרטיסים שיוצאים למכירה הם מועטים (בגלל שאוהדי קבוצות החוץ לא מגיעות). בסופו של דבר מנוי לשער 4 עולה כ2700 ש"ח לשנה שאם מחלקים את זה ב12 זה יוצא כ220 שקל למשחק... כולנו יודעים שמנוי צריך לקבל הנחה מסוימת על משחק (כדי שיהיה לו את המוטיבציה לעשות מנוי...) ככה שהגענו למחיר של 300-350 ש"ח...
מקובי

הודעהעל ידי MTA2311 » 14 אוקטובר 2014, 15:19

זה נחמד בתיאוריה, אבל בפועל זה לא קורה באף קבוצה גדולה באירופה למעט מכבי. וזה אומר שהאוהדים שלה נאלצים לשלם מאות אחוזים יותר על כרטיסים משאר האוהדים באירופה.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי felix_r » 14 אוקטובר 2014, 15:30

מקובי כתב:סלחי לי כרמל- אבל לתפיסתי קבוצה לא צריכה להסתמך על בעלים אלא על ההכנסות שהיא יכולה לייצר. ראינו מספיק קבוצות שהסתמכו על בעלים וראינו עד כמה היה להם קשה לצאת מהבור (ירושלים עם גידאמק וגומא, חולון עם דורסמן ומנבר וכד')

אם כבר מדברים על כסף- ההשוואה לברצלונה וריאל היא קצת שגויה כי הקבוצות הללו נשענות באופן מוחלט על הכדורגל (ששם יש הכנסות מטורפות, ככה שענף הכדורסל זה פיצוחים...). פליקס יוכל לרשום כאן עד כמה צסק"א "מרוויחה" על כרטיסים... ועד כמה זה מעניין את האוליגרך שמחזיק אותה...

ההשוואה של מכבי לקבוצות כדורסל אחרות לדעתי היא קצת שגויה, אם כבר משווים אז צריך להשוות לקבוצות כדורגל אירופיות (בספרד ויוון הכדורסל הוא ענף משני לכדורגל, כאן המצב הפוך- בכדורסל יש לנו את ההצלחות הגדולות באירופה ובכדורגל לא...)

בסופו של דבר הכתבה קצת דמגוגית והוא די רצה להיתפס על עניין המחאות שצוברות כאן תאוצה לאחרונה, הוא לא הזכיר ש95% מההיכל הוא מנויים, והכרטיסים שיוצאים למכירה הם מועטים (בגלל שאוהדי קבוצות החוץ לא מגיעות). בסופו של דבר מנוי לשער 4 עולה כ2700 ש"ח לשנה שאם מחלקים את זה ב12 זה יוצא כ220 שקל למשחק... כולנו יודעים שמנוי צריך לקבל הנחה מסוימת על משחק (כדי שיהיה לו את המוטיבציה לעשות מנוי...) ככה שהגענו למחיר של 300-350 ש"ח...

כבר כתבתי על זה פוסט ארוך למעלה
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי חנו'ש » 14 אוקטובר 2014, 16:26

אני לא חושבת שקבוצת כדורסל באירופה יכולה להסתמך רק על הכנסות.
לכדורסל האירופי יש גבול מקסימלי של כמה אפשר להרויח כאן.
השוק די קטן, האולמות עצמם לא ענקיים כמו בארה"ב והמרצ'נדייז רחוק מלהיות גבוה שלא לדבר על בינלאומי כמו מועדוני העל של הכדורגל.
אני לא חושבת שלאור התקציבים באירופה כיום, קבוצה יכולה לחיות רק מההכנסות ולהיות תחרותית ברמות הגבוהות (אלא אם כן יהפכו את המנויים לרלוונטיים רק עבור המאיון העליון) - זה פשוט לא יהיה מספיק.

ואל תגידו לי מכבי, כי למרות הכל אני די בטוחה שמכבי לא חיה אך ורק מההכנסות, בעיקר, אבל לא רק.
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי roy1000 » 14 אוקטובר 2014, 17:21

חנו'ש כתב:אני לא חושבת שקבוצת כדורסל באירופה יכולה להסתמך רק על הכנסות.
לכדורסל האירופי יש גבול מקסימלי של כמה אפשר להרויח כאן.
השוק די קטן, האולמות עצמם לא ענקיים כמו בארה"ב והמרצ'נדייז רחוק מלהיות גבוה שלא לדבר על בינלאומי כמו מועדוני העל של הכדורגל.
אני לא חושבת שלאור התקציבים באירופה כיום, קבוצה יכולה לחיות רק מההכנסות ולהיות תחרותית ברמות הגבוהות (אלא אם כן יהפכו את המנויים לרלוונטיים רק עבור המאיון העליון) - זה פשוט לא יהיה מספיק.

ואל תגידו לי מכבי, כי למרות הכל אני די בטוחה שמכבי לא חיה אך ורק מההכנסות, בעיקר, אבל לא רק.

כנראה שאת לא מבינה איזה סכומים מטורפים מכבי מכניסה ממנויים:

את היציעים העליונים מכבי מוכרת בממוצע של 2300 ש"ח - 2300 כפול 5000 = 11.5 מליון
את היציעים התחתונים מכבי מוכרת בממוצע של 7500 ש"ח - 7500 כפול 5000 = 37.5 מליון ש"ח
לזה מוסיפים עוד כ- 7 מליון ש"ח מתאי צפיה.

סה"כ הכנסות מכרטיסים של מכבי (כולל מע"מ) - 56 מליון ש"ח או 47.5 מליון ש"ח ללא מע"מ. 13 מליון דולר רק הכנסות מכרטיסים. וזה בלי ספונסרים וזכויות שידור ומרצ'נדייז.

את באמת מאמינה שמכבי לא חיה רק מההכנסות ועוד נשאר עודף?
roy1000

הודעהעל ידי LIAV10 » 14 אוקטובר 2014, 17:47

זאת הקבוצת כדורסל שמכניסה הכי הרבה מחוץ לארה״ב, יותר מהקבוצות בסין, זה מטורף.
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי felix_r » 14 אוקטובר 2014, 17:48

לא יודע אם 13 מיליון דולר זה הסכום הנכון העונה, אבל אני זוכר שלפני שנתים-שלוש הייתה כתבת תחקיר, ובה נכתב על סכום של 10 מיליון דולר
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי roy1000 » 14 אוקטובר 2014, 17:50

felix_r כתב:לא יודע אם 13 מיליון דולר זה הסכום הנכון העונה, אבל אני זוכר שלפני שנתים-שלוש הייתה כתבת תחקיר, ובה נכתב על סכום של 10 מיליון דולר

עלו המחירים מאז בצורה משמעותית. המחירים של היציעים התחתונים הם מטורפים לחלוטין. יש אולי 5-6 קבוצות NBA שמוכרות כרטיסים במחירים האלה.

13-14 מליון זה הסכום הנכון. מחירי המנויים מפורסמים בגלוי באתר של מכבי.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 14 אוקטובר 2014, 17:52

LIAV10 כתב:זאת הקבוצת כדורסל שמכניסה הכי הרבה מחוץ לארה״ב, יותר מהקבוצות בסין, זה מטורף.

פר כסא במשחק, מכבי מכניסה יותר כסף מ- 80% מקבוצות ה- NBA. רק שיהיה לאנשים פה פרופורציות בקשר למחירי הכרטיסים.
roy1000

הודעהעל ידי יוסי22 » 14 אוקטובר 2014, 17:53

felix_r כתב:לא יודע אם 13 מיליון דולר זה הסכום הנכון העונה, אבל אני זוכר שלפני שנתים-שלוש הייתה כתבת תחקיר, ובה נכתב על סכום של 10 מיליון דולר

החשבון הוא מאוד פשוט כמו שרועי כתב .

מה שכן אני חושב שהממוצע ביציעים למטה הוא קצת פחות מ-7500 ש"ח ושאין 5000 מקומות למטה אלא פחות .

פלוס מקומות שהולכים למקורבים/ שמורים + הנחה למחדשים .. בקיצור באיזור ה-6500 ש"ח בממוצע ועל משהו כמו 4000-4500 מקומות .

אגב תנסה לקנות עכשיו מקום דרך האתר של מכבי תראה שבכל ההיכל נשארו אולי 150 מקומות פנויים שהם לא שמורים לקבוצה האורחת או למכירה כבודדים.

את המחירים אפשר לראות פה :

http://www.maccabi.co.il/data.asp?id=158
יוסי22

הודעהעל ידי LIAV10 » 14 אוקטובר 2014, 17:56

לפני שנתיים המחיר של כל מנוי עלה ב300 ש״ח אם אני לא טועה.
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Avi1508, cifkcv, Google [Bot] ו־37 אורחים