פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
פרסם תגובה

Re: ליגת אלופות בכדורסל?

04 נובמבר 2015, 17:48

הבנתי שכל המשחקים ישוחקו רק בימי חמישי ושגם יהיו עד ארבעה שבועות עם שני משחקים בשבוע
איזה כיף יהיה לא לפספס יותר משחקים איכותיים (וכן, ברור שמכבי תיפול על חלק מהם אבל עדיין עדיף על שישי)

04 נובמבר 2015, 17:58

ככל שאני חושב על זה זה מרגיש לי פחות ופחות טוב...אם כבר ליגה אז שתהיה גם ליגה שנייה ויהיו עולות ויורדות כמו בליגה אמיתית...אבל בלי קשר ליגה רק לטובות זה ימנע מקבוצות שירצו להתפתח לעשות זאת...

יותר מדי דברים שלא מסתדרים לי...

04 נובמבר 2015, 18:05

rc4991 כתב:לא ממש הבנתי את עניין המענקים
מישהו הצליח להבין הכל?

כן. הטבלה משמאל מסבירה על המענקים, הטבלה מימין היא דוגמאות (לפי אחוז הניצחונות בעונה הסדירה והמיקום שהגיעה הקבוצה).

* כל אחת מ-8 הגדולות (מכבי ביניהן) תקבל אוטומטית 1.6875 מיליון יורו על ההשתתפות, מידי שנה.
כל אחת מ-4 הקבוצות האחרות (לא אלה שעולות דרך המוקדמות) תקבל 375 אלף יורו על ההשתתפות, מידי שנה.
לא רשום לגבי מענק לעולות מהמוקדמות, מניח מזה שאין.

* על כל ניצחון בעונה הסדירה יוענקו 37.5 אלף יורו.

* מענק עלייה לרבע הגמר הוא 240 אלף יורו (מעונק רק לקבוצות שמודחות בשלב רבע הגמר).

* מענק עלייה לחצי הגמר הוא 360 אלף יורו.
המפסידות בחצי הגמר יקבלו 432 אלף יורו נוספים.
המנצחות בחצי הגמר יקבלו 648 אלף יורו נוספים.

* המפסידה בגמר תקבל 432 אלף יורו.
הזוכה בגמר תקבל תקבל 1.008 מיליון יורו.
נערך לאחרונה על ידי אחדשיודע בתאריך 04 נובמבר 2015, 18:31, נערך 2 פעמים בסך הכל.

04 נובמבר 2015, 18:18

אחדשיודע כתב:
rc4991 כתב:לא ממש הבנתי את עניין המענקים
מישהו הצליח להבין הכל?

כן. הטבלה משמאל מסבירה על המענקים, הטבלה מימין היא דוגמאות (לפי אחוז הניצחונות בעונה הסדירה והמיקום שהגיעה הקבוצה).

* כל אחת מ-8 הגדולות (מכבי ביניהן) תקבל אוטומטית 1.6875 מיליון יורו על ההשתתפות, מידי שנה.
כל אחת מ-4 הקבוצות האחרות (לא אלה שעולות דרך המוקדמות) תקבל 375 אלף יורו על ההשתתפות, מידי שנה.
לא רשום לגבי מענק לעולות מהמוקדמות, מניח מזה שאין.

* על כל ניצחון בעונה הסדירה קבוצה תקבל 37.5 אלף יורו.

* מענק עלייה לרבע הגמר הוא 240 אלף יורו (מעונק רק לקבוצות שמודחות בשלב רבע הגמר).

* מענק עלייה לחצי הגמר הוא 360 אלף יורו.

* המפסידות בחצי הגמר יקבלו 432 אלף יורו נוספים.
המנצחות בחצי הגמר יקבלו 648 אלף יורו נוספים.

* המפסידה בגמר תקבל 432 אלף יורו נוספים.
המנצחת בגמר תקבל תקבל 1.008 מיליון יורו.

זה גם בערך מה שאני הבנתי
מצד שני יש פה מצבים שקבוצה נמצאת באותו מעמד ומקבל עוד כסף (עליה לחצי גמר - 360 אלף, הפסד בחצי גמר - 432 אלף) זה נשמע ממש לא הגיוני!!!

04 נובמבר 2015, 18:26

תראה את זה בתור "מענק ניחומים" למפסידה.
כמובן שהיה אפשר להכליל את "מענק הניחומים" בתוך המענק של העלייה, אבל לא יודע עד כמה זה משנה.

אגב, שים לב שאלו שעולות לרבע הגמר/הצלבה וצולחות את השלב הזה, לא מקבלות מענק עלייה לרבע הגמר - כך שמענק העלייה לחצי הגמר "מכליל" את המענק הזה.

בכל מקרה, חישבתי לפי הדוגמאות שלהם - ואכן יש מענק כפול.
נערך לאחרונה על ידי אחדשיודע בתאריך 04 נובמבר 2015, 18:33, נערך פעם אחת בסך הכל.

04 נובמבר 2015, 18:32

צריך לבדוק את זה, אבל הבנתי שמפעל היורוקאפ הולך להיעלם כנראה לטובת היורופקאפ של פיב"א, חלק מההסכמות ביו יול"ב לפיב"א.

04 נובמבר 2015, 18:56

אדגר פו כתב:צריך לבדוק את זה, אבל הבנתי שמפעל היורוקאפ הולך להיעלם כנראה לטובת היורופקאפ של פיב"א, חלק מההסכמות ביו יול"ב לפיב"א.

איפה קראת על זה? יש לך לינק?
נשמע הגיוני ואני מאמין שהיא תהיה קשורה גם לליגה החדשה באיזושהי דרך

04 נובמבר 2015, 19:38

rc4991 כתב:
אדגר פו כתב:צריך לבדוק את זה, אבל הבנתי שמפעל היורוקאפ הולך להיעלם כנראה לטובת היורופקאפ של פיב"א, חלק מההסכמות ביו יול"ב לפיב"א.

ULEB and its members present confirmed their full support to the participation in the preparation of the 2016-17 FIBA Europe Cup season as the only second Cup in Europe

http://www.fiba.com/pr-61-european-leag ... basketball

04 נובמבר 2015, 21:49

אחדשיודע כתב:
rc4991 כתב:

ULEB and its members present confirmed their full support to the participation in the preparation of the 2016-17 FIBA Europe Cup season as the only second Cup in Europe

http://www.fiba.com/pr-61-european-leag ... basketball

תודה

04 נובמבר 2015, 23:11

אני חושב שליגה אחת מרכזית דמויית NBA, זה הדבר הכי נכון לכדורסל האירופאי, אבל כמובן שיש עם זה בעיות ברורות,
שקשורות לליגות המקומיות, לגביע, לשיתוף של שחקנים מקומיים, לדראפט וכו'.
כלומר לפורמט NBA אמיתי, אין כנראה היתכנות בכדורסל האירופאי.

מה שמנסים לעשות זאת איזשהי הכלאת ביניים, ובמקרה הזה אני מסכים עם רוב הכותבים כאן, שאם אין שינוי אמיתי וגדול, אז אין סיבה
ללכת על זה.
אני חושב שאם היורוליג יישפר במעט את בחירת הקבוצות ויעבור לפלייאוף, זה יהיה מספיק בשביל להפוך את המפעל להרבה יותר מעניין ומצליח.

04 נובמבר 2015, 23:52

אני לא מבין מדוע אתם חושבים כך. תחשבו על זה שליגה כזו מבטיחה שנפגוש את כל הקבוצות הכי טובות באירופה על בסיס שבועי, שזה כבר חלום בהשוואה למצב הנוכחי (שגם הוא לא רע באופן יחסי).

05 נובמבר 2015, 00:42

התנין כתב:אני לא מבין מדוע אתם חושבים כך. תחשבו על זה שליגה כזו מבטיחה שנפגוש את כל הקבוצות הכי טובות באירופה על בסיס שבועי, שזה כבר חלום בהשוואה למצב הנוכחי (שגם הוא לא רע באופן יחסי).

העניין הוא שמדובר כאן בשינוי משמעותי בכל המסביב, אבל לא ממש בתוכן.
אז יהיה פורמט קצת שונה, ועוד שניים שלושה משחקים מעניינים בשנה. זה לא באמת כזה משמעותי.

10 נובמבר 2015, 01:02

אם מישהו תהה למה מלכתחילה שמעון מזרחי ודייויד פדרמן נמצאים בברצלונה, אז כנראה בעקבות ההצעה הנגדית של היורוליג להצעה של פיב"א:
http://www.sportando.com/en/cups/eurole ... clubs.html

היורוליג ככל הנראה ישוו את ההצעה הכספית של פיב"א בפגישה מחר עם הקבוצות, אם לא ישפרו אותה.

10 נובמבר 2015, 01:13

מה? חשבתי שהליגה החדשה נעשית בשיתוף פעולה של פיב"א והיורוליג יחד
אם הן עדיין מתחרות אז הולך להיות פה מאוד מאוד מעניין

10 נובמבר 2015, 07:36

jol9 כתב:אני חושב שליגה אחת מרכזית דמויית NBA, זה הדבר הכי נכון לכדורסל האירופאי, אבל כמובן שיש עם זה בעיות ברורות,

מה שמנסים לעשות זאת איזשהי הכלאת ביניים, ובמקרה הזה אני מסכים עם רוב הכותבים כאן, שאם אין שינוי אמיתי וגדול, אז אין סיבה
ללכת על זה.
אני חושב שאם היורוליג יישפר במעט את בחירת הקבוצות ויעבור לפלייאוף, זה יהיה מספיק בשביל להפוך את המפעל להרבה יותר מעניין ומצליח.

אין אפשרות ללכת לפורמט NBA אמיתי עם דראפט ותקרת שכר וכו'. אני חושב שזה די ברור.
מצד שני, אני חושב שכן יש אפשרות ללכת על פורמט של ליגת האלופות עם נגיד 16 קבוצות, ועם שלבי מוקדמות מסודרים כמו בכדורגל ועם פלייאוף.

מצד שני, פלייאוף באירופה זה משהו שמאוד יפגע במכבי, כי זה די יוציא אותה מהסיכוי לזכות בגביע.

10 נובמבר 2015, 08:54

rc4991 כתב:מה? חשבתי שהליגה החדשה נעשית בשיתוף פעולה של פיב"א והיורוליג יחד
אם הן עדיין מתחרות אז הולך להיות פה מאוד מאוד מעניין

גם אני חשבתי כך.
דיברו כל הזמן על שיתוף פעולה ואיחוד, לא ברור מדוע פתאום הצעה נגדית. אולי הגיעו לנקודת מחלוקת ונפרדו בלי הסכמות.
האמת שבינתיים אין לזה אישור חוץ מאל מונדו.

10 נובמבר 2015, 17:50

roy1000 כתב:
jol9 כתב:אני חושב שליגה אחת מרכזית דמויית NBA, זה הדבר הכי נכון לכדורסל האירופאי, אבל כמובן שיש עם זה בעיות ברורות,

ללכת על זה.

אין אפשרות ללכת לפורמט NBA אמיתי עם דראפט ותקרת שכר וכו'. אני חושב שזה די ברור.
מצד שני, אני חושב שכן יש אפשרות ללכת על פורמט של ליגת האלופות עם נגיד 16 קבוצות, ועם שלבי מוקדמות מסודרים כמו בכדורגל ועם פלייאוף.

מצד שני, פלייאוף באירופה זה משהו שמאוד יפגע במכבי, כי זה די יוציא אותה מהסיכוי לזכות בגביע.

עזוב אליפות. ראית מה אליפות מקרית בפיינל פור עשתה למועדון, ולעומדים בראשו.
אני מעדיף שיהיה כאן כדורסל כמו שצריך, וכשמכבי תחליט לחזור לצמרת, ולהעמיד קבוצה ראוייה, אז היא גם תוכל להתמודד בסדרות,
כמו שעשתה בעידן פיני.

10 נובמבר 2015, 22:38

המהפכה מתחילה כבר בשנה הבאה :

http://www.sport5.co.il/HTML/Articles/A ... 99989.html

10 נובמבר 2015, 22:47

אדגר פו כתב:המהפכה מתחילה כבר בשנה הבאה :

http://www.sport5.co.il/HTML/Articles/A ... 99989.html

הם לא רציניים אלה... כזאת מהפכה גדולה, כ"כ הרבה משחקים, וכיוון טוב סה"כ וכל זה בשביל להכריע את הדבר הזה בפיינל פור????

10 נובמבר 2015, 22:48

תמונה
מזהים את שמעון ודייויד בפינה השמאלית?

אגב, ההסכם הזה ענק. זה אמנם תוספת של 6 משחקים בסה״כ, אבל המשחקים יהיו בלבל מטורף.
מכבי כנראה תהיה אחת הקבוצות החלשות בליגה הזאת אם תמשיך להתנהל בצורה שבה היא מתנהלת.

יש לליגה כזאת השלכות משמעותיות מאוד על הקבוצה.
התקציב צריך לעלות משמעותית כדי שמכבי תוכל לעמוד שווה בשווה עם כל הגדולות במשך 30 סיבובים.
פרסם תגובה