פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
פרסם תגובה

האם יוגי ומקל יכולים להרכיב את עמדת הרכז לבדם?

כן, ללא ספק!
3
14%
לא, השתגענו?!
10
48%
תלוי בשחקנים שיחתימו בשאר העמדות.
8
38%

סך הכול הצבעות : 21

Re: סקר: האם יוגי ומקל יכולים להרכיב את עמדת הרכז לבדם?

07 אפריל 2016, 13:20

אחדשיודע כתב:
ankram כתב:לדעתי אתם טיפלה מגזימים , וקצת שוכחים שבכ"ז מכבי היא קבוצה ישראלית ומשחקת בליגה הישראלית וגל ויוגב הם רכזי הנבחרת בליגה הזאת.
אני תמיד חשבתי ששחקן יכול להביא לידי ביטוי את היכולות הטובות שלו שהוא משחק לצד שחקנים איכותיים , ראבאק - מכבי הגיע לגמרים אירופאים שהרכזים שלה היו חן ליפין וגלעד כץ.
גם להגיע להצלבה עם רכזים כמו לוגאן , היקמן ויוגב , זה סוג של אמירה.
גל היום במכבי , וגם לפי השיטה של טבק הוא עושה הכל , הוא מייצר , הוא זורק לסל , הוא מוביל כדור , והוא שומר את השחקן המסוכן של היריבה בהגנה , אם הוא יעשה את זה גם תחת מי שלא יאמן אותו בעונה הבאה זה לא יראה יותר טוב.
בקבוצה עם (לדוגמא) ווימס , לנגפורד ומילר , מקל צריך להיות המייצר ה 4 בחשיבותו , ולתת למכבי אופציות טובות כמו יד סבירה מינוס מבחוץ , חדירה לסל ופוסט אפ , אבל כאופציה 4 , לא כאופצייה ראשונה ויחידה.
מאד תלוי בזהות ה 2 שלייד מקל , זאת עמדה קריטית מסתמן.

אה, וזה שהם שחקני נבחרת הופך אותם לחסינים במכבי? אז בוא נביא גם את חנוכי ואפיק ניסים. הדוגמאות על חן ליפין וגלעד כץ לא כל כך רלוונטיות לימינו אנו.

הבעיה שלי עם מקל ואוחיון היא לא בגלל שהם אינם יוצרים מספיק טוב, אלא בעיקר בגלל שהם "מתמזמזים" יותר מידי עם הכדור, ובאופן כללי מסרבלים את ההתקפה.
בעיניי רכז הוא סוג של מאמן על המגרש, זה שמתווה את הדרך של הקבוצה. ואתה הרי טוען שבלי מאמן טוב, גם לסגל ההולך ונבנה אין שום ערך, אז לטעמי זה די דומה.
אם מובילי הכדור לא מספיק טובים / בינוניים, בסבירות גבוהה גם כל שאר השחקנים יפגעו.

אני כן מסכים שהרבה תלוי בזהות (ובסוג) השחקן בעמדה 2, אם אכן יגיע כזה. אם יהיה זה קומבו גארד איכותי, מוביל כדור ברמה גבוהה - אז כנראה שיהיה הרבה יותר קל להתמודד עם הבעיות הללו. אבל אני עדיין חושב שצמד הרכזים הזה (מקל את אוחיון), כשלעצמו, לא מספיק טוב לקבוצה ששואפת להגיע הכי רחוק באירופה. ובאופן כללי, העמדה הזאת מסתמנת כחלשה ביותר בסגל שהולך ונבנה (אם הדיווחים נכונים).

אם הדיווחים נכונים, אז עמדה 1 חלשה, ועמדה 5 בינונית מינוס.
לא מקום מאוד טוב להיות בו.

07 אפריל 2016, 13:25

אחי, מה הבעיה בעמדה 5?
כמה שחקנים טובים בתוך הצבע אתה מכיר? ליד מילר אתה חייב סנטר שמשחק בפנים והמילטון לא כזה.
צירבס יביא לך קשיחות בצבע ובהגנה.

07 אפריל 2016, 13:31

קשה לי לראות את צירבאס מצליח במכבי. הלוואי שאני טועה.

07 אפריל 2016, 13:34

MTA2311 כתב:קשה לי לראות את צירבאס מצליח במכבי. הלוואי שאני טועה.

בעיקרון, אם (וזה אם גדול) הנדריקס יחזור לתת את מה שהוא יודע אז עמדה 5 לא נראית כל כך רע
אפשר לספור על כף יד אחת סנטרים שהיו מפלצות במכבי מאז באג 2000

הם שני שחקנים שאתה יודע מה הם נותנים, השאלה היא מה אלה מעמדה 1 ייתנו להם בשביל שהם יוכלו להעלות עוד קצת את התרומה שלהם

07 אפריל 2016, 13:40

Holiday_Armadillo כתב:

בעיקרון, אם (וזה אם גדול) הנדריקס יחזור לתת את מה שהוא יודע אז עמדה 5 לא נראית כל כך רע

הם שני שחקנים שאתה יודע מה הם נותנים, השאלה היא מה אלה מעמדה 1 ייתנו להם בשביל שהם יוכלו להעלות עוד קצת את התרומה שלהם

אני לא ממש יודע מה הנדריקס נותן לי במצבו הנוכחי. הוא נראה נורא. ולגבי ציבראס בכלל, התחושה שלי היא שהוא מסוג השחקנים שהכוכב האדום היא הפלטפורמה שלהם.
אני אוהב שבניית הקבוצה מתחילה בעמדות 1+5 חזקות, ואז עוברים לשאר. מה שמכבי עושה בינתיים זה בעייתי מבחינתי.

07 אפריל 2016, 13:41

MTA2311 כתב:
Holiday_Armadillo כתב:

אני לא ממש יודע מה הנדריקס נותן לי במצבו הנוכחי. הוא נראה נורא. ולגבי ציבראס בכלל, התחושה שלי היא שהוא מסוג השחקנים שהכוכב האדום היא הפלטפורמה שלהם.
אני אוהב שבניית הקבוצה מתחילה בעמדות 1+5 חזקות, ואז עוברים לשאר. מה שמכבי עושה בינתיים זה בעייתי מבחינתי.

קשה לבנות את עמדה 1 כשהיא כבר סגורה
אני תמיד הייתי נגד החתמה של מקל, לא רוצה שזה יימחק מהפרוטוקול

07 אפריל 2016, 13:47

אני גם חושב שעמדה 5 המסתמנת די בינונית, ואין לי שום דבר נגד זיברס. פשוט חושב שהיה אפשר למצוא משהו אחר/יותר טוב, לאחד משני התקנים בעמדה 5.
ובאופן כללי אני מעדיף סנטרים יותר גבוהים (2.10 לפחות) / קפיצים.

07 אפריל 2016, 15:59

Holiday_Armadillo כתב:אפשר לספור על כף יד אחת סנטרים שהיו מפלצות במכבי מאז באג 2000

לכמה ציפית? עשרים? סה"כ עברו אצלנו בשנות האלפיים האפמן, ניקולה וסופו.
כמעט בחצי מהעונות במילניום הנוכחי אפשר היה לומר שמכבי מחזיקה בסנטר הכי טוב באירופה. לא רע...

07 אפריל 2016, 16:44

אחדשיודע כתב:אני גם חושב שעמדה 5 המסתמנת די בינונית, ואין לי שום דבר נגד זיברס. פשוט חושב שהיה אפשר למצוא משהו אחר/יותר טוב, לאחד משני התקנים בעמדה 5.

כולם מעדיפים סנטרים קפיציים מעל 2.10, ששומרים טוב גם בצבע וגם פיק אנד רול, ועם משחק גב לסל אבל גם קליעה מבחוץ. אבל אם יש כזה, הוא עובר ל-NBA תוך דקה וחצי. הגרמני דווקא נראה טוב. שומר טוב, יודע לתת נקודות ולקחת ריבאונד, משחק חזק. אין לי בעיה עם הרעיון להביא אותו. זה כן אומר שכדאי שהשחקן בעמדה 4 יהיה עם יכולת חסימה, שתהיה איזו שהיא הרתעה בצבע.

07 אפריל 2016, 16:47

ולגבי אוחיון ומקל - זו כבר לא שאלה של יכולים או לא, זה מה שיהיה. אני חושב שלהביא רכז זר בנוסף אליהם זה מיותר ויגרום עומס לא נחוץ בעמדה הזו. עדיף להשקיע בסקורר שמסוגל גם להוביל כדור.
מה שכן, המאמן בשנה הבאה, מי שלא יהיה, חייב לדאוג שהכדור ייצא מהידיים של הצמד הזה גם כשנשארות יותר מ-7 שניות על השעון התקפה.

07 אפריל 2016, 16:47

JarJarBinx כתב:
אחדשיודע כתב:אני גם חושב שעמדה 5 המסתמנת די בינונית, ואין לי שום דבר נגד זיברס. פשוט חושב שהיה אפשר למצוא משהו אחר/יותר טוב, לאחד משני התקנים בעמדה 5.

כולם מעדיפים סנטרים קפיציים מעל 2.10, ששומרים טוב גם בצבע וגם פיק אנד רול, ועם משחק גב לסל אבל גם קליעה מבחוץ. אבל אם יש כזה, הוא עובר ל-NBA תוך דקה וחצי. הגרמני דווקא נראה טוב. שומר טוב, יודע לתת נקודות ולקחת ריבאונד, משחק חזק. אין לי בעיה עם הרעיון להביא אותו. זה כן אומר שכדאי שהשחקן בעמדה 4 יהיה עם יכולת חסימה, שתהיה איזו שהיא הרתעה בצבע.

לא אמרתי 2.10 קפיצי, אלא סנטר עם 2.10 או (/) שחקן קפיצי. רים פרוטקטור.
יש כאלה באירופה, לא מעט.

07 אפריל 2016, 16:52

JarJarBinx כתב:ולגבי אוחיון ומקל - זו כבר לא שאלה של יכולים או לא, זה מה שיהיה. אני חושב שלהביא רכז זר בנוסף אליהם זה מיותר ויגרום עומס לא נחוץ בעמדה הזו. עדיף להשקיע בסקורר שמסוגל גם להוביל כדור.
מה שכן, המאמן בשנה הבאה, מי שלא יהיה, חייב לדאוג שהכדור ייצא מהידיים של הצמד הזה גם כשנשארות יותר מ-7 שניות על השעון התקפה.

כי אפשר לשחרר את אמבקווה/הנדריקס/רוצ'סטי/סמית', אבל אי אפשר את אוחיון (למשל)? הכל אפשר, השאלה אם רוצים (וכרגע כנראה שלא, אבל שום דבר עדיין לא מוגמר). חוץ מזה, אף אחד לא אמר שצריך להביא עוד רכז, בנוסף אליהם, אלא שהם לא מספיק טובים לאייש לבדם את עמדה 1. הפיתרון - או להביא כאמור קומבו גארד לעמדות 2 ו-1, או להחליף אחד מהם.

07 אפריל 2016, 18:35

השאלה פה היא אחרת- עקב החוקים בליגה שלנו מכבי צריכה 4 ישראלים בגירים בכירים, ומצד שני חשוב שהם יהיו גם ברמת יורוליג כדי שלא יווצר 2 קבוצות.

אין יותר מדי אלטרנטיבות בחוץ (דוסון לא ריאלי לדעתי) כך שיוגב כן צריך להישאר לדעתי.
אבל שוב- חשוב לדעת להתאים להם את הקומבו הנכון.

07 אפריל 2016, 19:18

יוגב לא הבעיה

07 אפריל 2016, 20:29

מקובי כתב:השאלה פה היא אחרת- עקב החוקים בליגה שלנו מכבי צריכה 4 ישראלים בגירים בכירים, ומצד שני חשוב שהם יהיו גם ברמת יורוליג כדי שלא יווצר 2 קבוצות.

אין יותר מדי אלטרנטיבות בחוץ (דוסון לא ריאלי לדעתי) כך שיוגב כן צריך להישאר לדעתי.
אבל שוב- חשוב לדעת להתאים להם את הקומבו הנכון.

קודם כל, היא לא חייבת 4 ישראלים "בכירים" מעל גיל 25. יש לה מקום ל-4 כאלו, אבל זה לא מחייב.
ירושלים למשל, משחקת עכשיו עם שני ישראלים בלבד מעל גיל 25 (הלפרין ואליהו) ושיחקה כך גם בסוף העונה שעברה. וגם עם גרין/פישר, לא מילאו את "המכסה".
מה שכן, אם לא מביאים 4 בכירים - אז שיהיו לפחות 2 צעירים. שגב ו-דוסון/בלייזר/טימור למשל.

ודבר שני, אפשר למצוא גם ישראלי "בגיר" שיחליף אותם, לאו דווקא בעמדת הרכז.
מה שכן, עם כל "ההחתמות" האחרונות, האפשרויות מצטמצמות למספר עמדות (מלבד רכז) - שוטינג גארד או פאוור פורוורד.

07 אפריל 2016, 20:30

MTA2311 כתב:יוגב לא הבעיה

חצי נכון. כי הוא בכל זאת תופס את אחד משני המקומות בעמדות, וגם לו יש בעיות (מעבר לבעיות מקצועיות, פצוע/חולה חצי מהזמן).

07 אפריל 2016, 20:31

לא מבטלים את חוק הצעירים הדבילי הזה?

07 אפריל 2016, 20:36

תמונה
http://www.ibpa.org.il/wp-content/uploa ... F-2013.pdf

אלא אם יגיעו להסכם חדש עם איגוד השחקנים, החוק תקף גם לשנה הבאה.

07 אפריל 2016, 20:55

אחדשיודע כתב:
MTA2311 כתב:יוגב לא הבעיה

חצי נכון. כי הוא בכל זאת תופס את אחד משני המקומות בעמדות, וגם לו יש בעיות (מעבר לבעיות מקצועיות, פצוע/חולה חצי מהזמן).

יוגב יכול להתאים לפוזיציה של רכז מחליף ולא דומיננטי. מקל לא, וזאת הבעיה הגדולה איתו בעיני.

07 אפריל 2016, 20:57

בזה אני נוטה להסכים איתך.
פרסם תגובה