04 מאי 2016, 21:39
Holiday_Armadillo כתב:אפרופו מה שנשאר אחרי
ראיתי כתבה על ניצולי שואה שחלו באלצהיימר
הם פשוט חיים בפחד יומיומי כי הם שוב פעם ילדים שחיים בגטו עם הנאצים
04 מאי 2016, 22:36
04 מאי 2016, 23:12
MTA2311 כתב:jol9 כתב:לסבתא שלי היו סיפורים מטורפים.
היא שרדה את המצור הגדול על סנט פטרבורג, ואת הרעב המטורף שהיה וכמובן את ההפצצות.
היא סיפרה דברים על ילדים שנעלמו (או שמה נאמר נאכלו), על האזעקות, על תלושי הלחם (מנת לחם של 250 גר', זה היה תקציב
האוכל היומי לאדם), על זה שגנבו לה פעם את התלושים, על גופות של אנשים שוכבים בצידי הרחוב ומה לא.
האזעקות של הצבע האדום היו מחזירות אותה כנראה לימים ההם ומעלות בה פלאשבקים, והיא פחדה מזה.
מעבר לזה היו לה גם סיפורים על איך שהיא ניסתה להתגייס לצבא האדום (היא היתה בת 14 בערך), ובשביל זה היא הלכה
בכפור של סיביר משהו כמו 30 ק"מ ברגל בשביל להגיע ללשכת הגיוס (זה היה אחרי שפינו אותם מסנט פטרבורג), וכמובן שהם מיד החזירו
אותה בחזרה.
אם יש משהו שאני מצטער זה שלא יצא לי לדבר איתה יותר על הדברים האלה, ולא להקליט ולשמר את הסיפורים ממקור ראשון.
כן, אני זוכר שסיפרת את זה פעם.
הזוי כמה המציאות שלנו היום רחוקה משם.
04 מאי 2016, 23:22
04 מאי 2016, 23:24
05 מאי 2016, 00:03
jol9 כתב:פורום של אשכנזים... מאכזב מאוד.
05 מאי 2016, 00:04
שועל כתב:jol9 כתב:פורום של אשכנזים... מאכזב מאוד.
מאכזב מאוד שזה מה שאתה בוחר לומר ביום השואהואגב, השואה פגעה בעיקר אשכנזים, אבל לא רק. לשמחתי כל סבי וסבתותי עלו זמן מועט קודם פרוץ המלחמה.
05 מאי 2016, 00:07
Holiday_Armadillo כתב:שועל כתב:jol9 כתב:פורום של אשכנזים... מאכזב מאוד.
מאכזב מאוד שזה מה שאתה בוחר לומר ביום השואהואגב, השואה פגעה בעיקר אשכנזים, אבל לא רק. לשמחתי כל סבי וסבתותי עלו זמן מועט קודם פרוץ המלחמה.
הוא כבר בגיל שהוא יכול להגיד מה שהוא רוצה בלי שנוכל להגיד לו כלום
אחת מהפריבילגיות של ההתפוררות
05 מאי 2016, 00:07
MaccabiTA כתב:Holiday_Armadillo כתב:שועל כתב:jol9 כתב:פורום של אשכנזים... מאכזב מאוד.
אני סקרן מהן הפריבילגיות הנוספות
05 מאי 2016, 00:09
MaccabiTA כתב:Holiday_Armadillo כתב:שועל כתב:jol9 כתב:פורום של אשכנזים... מאכזב מאוד.
05 מאי 2016, 00:51
שועל כתב:jol9 כתב:פורום של אשכנזים... מאכזב מאוד.
05 מאי 2016, 00:52
05 מאי 2016, 00:54
MTA2311 כתב:MaccabiTA כתב:Holiday_Armadillo כתב:שועל כתב:jol9 כתב:פורום של אשכנזים... מאכזב מאוד.
*ספויילר למשחקי הכס*
להקים לתחייה את מפקד משמר הלילה.
05 מאי 2016, 00:55
my man כתב:אני עורך עכשיו איזה מחקרון המשווה בין הדה הומניזציה שקדמה לשואה ולזו שעשה פרעה במצרים וכן זו שבתקופת אחשורוש - זה מרתק ומפחיד כמה דמיון יש בין כל הנ"ל...
05 מאי 2016, 01:14
Holiday_Armadillo כתב:my man כתב:אני עורך עכשיו איזה מחקרון המשווה בין הדה הומניזציה שקדמה לשואה ולזו שעשה פרעה במצרים וכן זו שבתקופת אחשורוש - זה מרתק ומפחיד כמה דמיון יש בין כל הנ"ל...
ההבדל הוא שלאחד יש הוכחות היסטוריות שזה קרה והשניים האחרים זה פחות או יותר סיפורים שאף מדען לא יכול להסכים עליהם שהם באמת קרו
05 מאי 2016, 01:14
05 מאי 2016, 01:18
my man כתב:אני עורך עכשיו איזה מחקרון המשווה בין הדה הומניזציה שקדמה לשואה ולזו שעשה פרעה במצרים וכן זו שבתקופת אחשורוש - זה מרתק ומפחיד כמה דמיון יש בין כל הנ"ל...
05 מאי 2016, 01:26
felix_r כתב:my man כתב:אני עורך עכשיו איזה מחקרון המשווה בין הדה הומניזציה שקדמה לשואה ולזו שעשה פרעה במצרים וכן זו שבתקופת אחשורוש - זה מרתק ומפחיד כמה דמיון יש בין כל הנ"ל...
השוואה די מוזרה. היהודים לא סבלו יותר מדי במצרים. זה לא שמישהו ניסה להשמיד אותם. לא סתם חלקם רצה לחזור לסירי הבשר.
05 מאי 2016, 01:44
my man כתב:felix_r כתב:my man כתב:אני עורך עכשיו איזה מחקרון המשווה בין הדה הומניזציה שקדמה לשואה ולזו שעשה פרעה במצרים וכן זו שבתקופת אחשורוש - זה מרתק ומפחיד כמה דמיון יש בין כל הנ"ל...
השוואה די מוזרה. היהודים לא סבלו יותר מדי במצרים. זה לא שמישהו ניסה להשמיד אותם. לא סתם חלקם רצה לחזור לסירי הבשר.
![]()
"כל הבן הילוד היאורה תשליכוהו"! "וחמושים עלו בני ישראל" - על פי הפירוש: חמישית מכל מי שהיה שם רק עלה.
במצרים היו מליונים על מיליונים של בני ישראל(כשיצאנו ממצרים רק גברים מגיל 20 עד 60- היו 600 אלף - וזה בלי נשים, מבוגרים ילדים ותינוקות- וכל זה רק חמישית ממה שהיינו במצרים עצמה) במצרים היתה שואה! עם ישראל סבל סבל נוראי של עבודות פרך: "וַיָּשִׂימוּ עָלָיו שָׂרֵי מִסִּים, לְמַעַן עַנֹּתוֹ בְּסִבְלֹתָם" "וַיַּעֲבִדוּ מִצְרַיִם אֶת-בְּנֵי יִשְׂרָאֵל, בְּפָרֶךְ" "וַיְמָרְרוּ אֶת-חַיֵּיהֶם בַּעֲבֹדָה קָשָׁה, בְּחֹמֶר וּבִלְבֵנִים, וּבְכָל-עֲבֹדָה, בַּשָּׂדֶה--אֵת, כָּל-עֲבֹדָתָם, אֲשֶׁר-עָבְדוּ בָהֶם, בְּפָרֶךְ"
זה שעם ישראל רצה לחזור לסיר הבשר זה הזיכרון הקצר שלנו כעם...גם היום חוזרים יהודים לברלין...
05 מאי 2016, 02:28
felix_r כתב:my man כתב:felix_r כתב:my man כתב:אני עורך עכשיו איזה מחקרון המשווה בין הדה הומניזציה שקדמה לשואה ולזו שעשה פרעה במצרים וכן זו שבתקופת אחשורוש - זה מרתק ומפחיד כמה דמיון יש בין כל הנ"ל...
![]()
"כל הבן הילוד היאורה תשליכוהו"! "וחמושים עלו בני ישראל" - על פי הפירוש: חמישית מכל מי שהיה שם רק עלה.
במצרים היו מליונים על מיליונים של בני ישראל(כשיצאנו ממצרים רק גברים מגיל 20 עד 60- היו 600 אלף - וזה בלי נשים, מבוגרים ילדים ותינוקות- וכל זה רק חמישית ממה שהיינו במצרים עצמה) במצרים היתה שואה! עם ישראל סבל סבל נוראי של עבודות פרך: "וַיָּשִׂימוּ עָלָיו שָׂרֵי מִסִּים, לְמַעַן עַנֹּתוֹ בְּסִבְלֹתָם" "וַיַּעֲבִדוּ מִצְרַיִם אֶת-בְּנֵי יִשְׂרָאֵל, בְּפָרֶךְ" "וַיְמָרְרוּ אֶת-חַיֵּיהֶם בַּעֲבֹדָה קָשָׁה, בְּחֹמֶר וּבִלְבֵנִים, וּבְכָל-עֲבֹדָה, בַּשָּׂדֶה--אֵת, כָּל-עֲבֹדָתָם, אֲשֶׁר-עָבְדוּ בָהֶם, בְּפָרֶךְ"
זה שעם ישראל רצה לחזור לסיר הבשר זה הזיכרון הקצר שלנו כעם...גם היום חוזרים יהודים לברלין...
א) לא היו שום מיליונים על מיליונים. לא היו אכלוסיות בגודל כזה בעולם העתיק. לא היו ערים גדולות כמו בימינו. לא היה במה להאכיל כמויות כאלה של אנשים.
ב) אל תשכח, שזה היה העולם העתיק לפני אלפי שנים. כל העמים חיו ככה. הממלכות החזקות היו כובשות עשרות עמים שכנים וחיות על חשבונם. זה לא שמצבם של בני ישראל היה יותר רע ביחס לעמים אחרים שנפלו תחת כיבוש באותה התקופה. ככה היה נהוג אז.
ג) לגבי מספרם של בני ישראל שיצאו ממצרים, אני לא אתווכח איתך, כי אתה בחור דתי, ואני מעריך שמבחינתך אין להתווכח על מה שכתוב בספרי הקודש, אבל אני רק רוצה לספר לך, שכמעט כל החוקרים של ההיסטוריה העתיקה בטוחים לחלוטין שהמספר הוא פי 5-10 קטן יותר ממה שכתוב.