פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
פרסם תגובה

Re: יום הזיכרון לשואה ולגבורה

04 מאי 2016, 21:39

Holiday_Armadillo כתב:אפרופו מה שנשאר אחרי
ראיתי כתבה על ניצולי שואה שחלו באלצהיימר
הם פשוט חיים בפחד יומיומי כי הם שוב פעם ילדים שחיים בגטו עם הנאצים

מזעזע, כל כך כואב לי עליהם

04 מאי 2016, 22:36

לא יאמן באיזה מקומות הסתתרו ואיך שרדו.

04 מאי 2016, 23:12

MTA2311 כתב:
jol9 כתב:לסבתא שלי היו סיפורים מטורפים.

היא שרדה את המצור הגדול על סנט פטרבורג, ואת הרעב המטורף שהיה וכמובן את ההפצצות.
היא סיפרה דברים על ילדים שנעלמו (או שמה נאמר נאכלו), על האזעקות, על תלושי הלחם (מנת לחם של 250 גר', זה היה תקציב
האוכל היומי לאדם), על זה שגנבו לה פעם את התלושים, על גופות של אנשים שוכבים בצידי הרחוב ומה לא.

האזעקות של הצבע האדום היו מחזירות אותה כנראה לימים ההם ומעלות בה פלאשבקים, והיא פחדה מזה.

מעבר לזה היו לה גם סיפורים על איך שהיא ניסתה להתגייס לצבא האדום (היא היתה בת 14 בערך), ובשביל זה היא הלכה
בכפור של סיביר משהו כמו 30 ק"מ ברגל בשביל להגיע ללשכת הגיוס (זה היה אחרי שפינו אותם מסנט פטרבורג), וכמובן שהם מיד החזירו
אותה בחזרה.

אם יש משהו שאני מצטער זה שלא יצא לי לדבר איתה יותר על הדברים האלה, ולא להקליט ולשמר את הסיפורים ממקור ראשון.

כן, אני זוכר שסיפרת את זה פעם.
הזוי כמה המציאות שלנו היום רחוקה משם.

צריך לעשות משהו עם הזכרון הזה... אולי קצת להגדיל את הכמויות כשתהיה באמסטרדם

04 מאי 2016, 23:22

גם אני נכד של ניצולי שואה. לצערי לא זכיתי לשמוע או לתעד סיפורי הישרדות מצדם כי הם נפטרו כשהייתי ממש קטן. הם גם לא היו מדברים הרבה עם ההורים שלי על מה שהם עברו במחנות כי הם היו מסוג האנשים ששומרים הכל בבטן. לא רצו להתמודד. לא רצו להעלות משם זכרונות, רצו רק לשרוד את החיים..

04 מאי 2016, 23:24

פורום של אשכנזים... מאכזב מאוד.

05 מאי 2016, 00:03

jol9 כתב:פורום של אשכנזים... מאכזב מאוד.

מאכזב מאוד שזה מה שאתה בוחר לומר ביום השואה :crybaby ואגב, השואה פגעה בעיקר אשכנזים, אבל לא רק. לשמחתי כל סבי וסבתותי עלו זמן מועט קודם פרוץ המלחמה.

05 מאי 2016, 00:04

שועל כתב:

מאכזב מאוד שזה מה שאתה בוחר לומר ביום השואה :crybaby ואגב, השואה פגעה בעיקר אשכנזים, אבל לא רק. לשמחתי כל סבי וסבתותי עלו זמן מועט קודם פרוץ המלחמה.

הוא כבר בגיל שהוא יכול להגיד מה שהוא רוצה בלי שנוכל להגיד לו כלום
אחת מהפריבילגיות של ההתפוררות

05 מאי 2016, 00:07

Holiday_Armadillo כתב:
שועל כתב:

אני סקרן מהן הפריבילגיות הנוספות

05 מאי 2016, 00:07

MaccabiTA כתב:
Holiday_Armadillo כתב:
שועל כתב:

להפליץ מתי שבא לך ואיפה שבא לך

05 מאי 2016, 00:09

MaccabiTA כתב:
Holiday_Armadillo כתב:
שועל כתב:

*ספויילר למשחקי הכס*

להקים לתחייה את מפקד משמר הלילה.

05 מאי 2016, 00:51

שועל כתב:

אין מה להתאכזב, כי זה נאמר בצחוק.

05 מאי 2016, 00:52

אני עורך עכשיו איזה מחקרון המשווה בין הדה הומניזציה שקדמה לשואה ולזו שעשה פרעה במצרים וכן זו שבתקופת אחשורוש - זה מרתק ומפחיד כמה דמיון יש בין כל הנ"ל...

05 מאי 2016, 00:54

MTA2311 כתב:
MaccabiTA כתב:
Holiday_Armadillo כתב:
שועל כתב:

*ספויילר למשחקי הכס*

להקים לתחייה את מפקד משמר הלילה.

לא יודע, להפליץ בכל מקום בכל זמן נשמע הרבה יותר שימושי

05 מאי 2016, 00:55

my man כתב:אני עורך עכשיו איזה מחקרון המשווה בין הדה הומניזציה שקדמה לשואה ולזו שעשה פרעה במצרים וכן זו שבתקופת אחשורוש - זה מרתק ומפחיד כמה דמיון יש בין כל הנ"ל...

ההבדל הוא שלאחד יש הוכחות היסטוריות שזה קרה והשניים האחרים זה פחות או יותר סיפורים שאף מדען לא יכול להסכים עליהם שהם באמת קרו

05 מאי 2016, 01:14

Holiday_Armadillo כתב:
my man כתב:אני עורך עכשיו איזה מחקרון המשווה בין הדה הומניזציה שקדמה לשואה ולזו שעשה פרעה במצרים וכן זו שבתקופת אחשורוש - זה מרתק ומפחיד כמה דמיון יש בין כל הנ"ל...

ההבדל הוא שלאחד יש הוכחות היסטוריות שזה קרה והשניים האחרים זה פחות או יותר סיפורים שאף מדען לא יכול להסכים עליהם שהם באמת קרו

התורה היא היא ההוכחה! הרי התורה היא ספר ההיסטוריה שלנו. זה לא סתם סיפורים.
http://www.mako.co.il/hix-history/Artic ... 541006.htm

05 מאי 2016, 01:14

כן זה כן

05 מאי 2016, 01:18

השוואה די מוזרה. היהודים לא סבלו יותר מדי במצרים. זה לא שמישהו ניסה להשמיד אותם. לא סתם חלקם רצה לחזור לסירי הבשר.

05 מאי 2016, 01:26

felix_r כתב:

השוואה די מוזרה. היהודים לא סבלו יותר מדי במצרים. זה לא שמישהו ניסה להשמיד אותם. לא סתם חלקם רצה לחזור לסירי הבשר.

:eek
"כל הבן הילוד היאורה תשליכוהו"! "וחמושים עלו בני ישראל" - על פי הפירוש: חמישית מכל מי שהיה שם רק עלה.
במצרים היו מליונים על מיליונים של בני ישראל(כשיצאנו ממצרים רק גברים מגיל 20 עד 60- היו 600 אלף - וזה בלי נשים, מבוגרים ילדים ותינוקות- וכל זה רק חמישית ממה שהיינו במצרים עצמה) במצרים היתה שואה! עם ישראל סבל סבל נוראי של עבודות פרך: "וַיָּשִׂימוּ עָלָיו שָׂרֵי מִסִּים, לְמַעַן עַנֹּתוֹ בְּסִבְלֹתָם" "וַיַּעֲבִדוּ מִצְרַיִם אֶת-בְּנֵי יִשְׂרָאֵל, בְּפָרֶךְ" "וַיְמָרְרוּ אֶת-חַיֵּיהֶם בַּעֲבֹדָה קָשָׁה, בְּחֹמֶר וּבִלְבֵנִים, וּבְכָל-עֲבֹדָה, בַּשָּׂדֶה--אֵת, כָּל-עֲבֹדָתָם, אֲשֶׁר-עָבְדוּ בָהֶם, בְּפָרֶךְ"

זה שעם ישראל רצה לחזור לסיר הבשר זה הזיכרון הקצר שלנו כעם...גם היום חוזרים יהודים לברלין...

05 מאי 2016, 01:44

my man כתב:
felix_r כתב:

"כל הבן הילוד היאורה תשליכוהו"! "וחמושים עלו בני ישראל" - על פי הפירוש: חמישית מכל מי שהיה שם רק עלה.
במצרים היו מליונים על מיליונים של בני ישראל(כשיצאנו ממצרים רק גברים מגיל 20 עד 60- היו 600 אלף - וזה בלי נשים, מבוגרים ילדים ותינוקות- וכל זה רק חמישית ממה שהיינו במצרים עצמה) במצרים היתה שואה! עם ישראל סבל סבל נוראי של עבודות פרך: "וַיָּשִׂימוּ עָלָיו שָׂרֵי מִסִּים, לְמַעַן עַנֹּתוֹ בְּסִבְלֹתָם" "וַיַּעֲבִדוּ מִצְרַיִם אֶת-בְּנֵי יִשְׂרָאֵל, בְּפָרֶךְ" "וַיְמָרְרוּ אֶת-חַיֵּיהֶם בַּעֲבֹדָה קָשָׁה, בְּחֹמֶר וּבִלְבֵנִים, וּבְכָל-עֲבֹדָה, בַּשָּׂדֶה--אֵת, כָּל-עֲבֹדָתָם, אֲשֶׁר-עָבְדוּ בָהֶם, בְּפָרֶךְ"

זה שעם ישראל רצה לחזור לסיר הבשר זה הזיכרון הקצר שלנו כעם...גם היום חוזרים יהודים לברלין...

א) לא היו שום מיליונים על מיליונים. לא היו אכלוסיות בגודל כזה בעולם העתיק. לא היו ערים גדולות כמו בימינו. לא היה במה להאכיל כמויות כאלה של אנשים.

ב) אל תשכח, שזה היה העולם העתיק לפני אלפי שנים. כל העמים חיו ככה. הממלכות החזקות היו כובשות עשרות עמים שכנים וחיות על חשבונם. זה לא שמצבם של בני ישראל היה יותר רע ביחס לעמים אחרים שנפלו תחת כיבוש באותה התקופה. ככה היה נהוג אז.

ג) לגבי מספרם של בני ישראל שיצאו ממצרים, אני לא אתווכח איתך, כי אתה בחור דתי, ואני מעריך שמבחינתך אין להתווכח על מה שכתוב בספרי הקודש, אבל אני רק רוצה לספר לך, שכמעט כל החוקרים של ההיסטוריה העתיקה בטוחים לחלוטין שהמספר הוא פי 5-10 קטן יותר ממה שכתוב.

ד) יש הרבה מאוד הגזמות בתיאורים של אכזריות בתנ"ך. לפעמים אתה קורא בפרק אחד, שבני ישראל נלחמים עם איזה עם שכן והורגים את כולם כולל כולם. אבל אז אחרי 3 פרקים נוספים אתה קורא פתאום שבני ישראל חיים בשלום עם העם השכן הזה ואפילו מתחתנים עם הבנות של העם הזה. ואז אתה לא מבין מה קורה. רק לא מזמן קראת, שהרגו את כולם כולל נשים, זקנים וילדים, והינה עכשיו הם בריאים ושלמים :)

05 מאי 2016, 02:28

felix_r כתב:
my man כתב:
felix_r כתב:

א) לא היו שום מיליונים על מיליונים. לא היו אכלוסיות בגודל כזה בעולם העתיק. לא היו ערים גדולות כמו בימינו. לא היה במה להאכיל כמויות כאלה של אנשים.

ב) אל תשכח, שזה היה העולם העתיק לפני אלפי שנים. כל העמים חיו ככה. הממלכות החזקות היו כובשות עשרות עמים שכנים וחיות על חשבונם. זה לא שמצבם של בני ישראל היה יותר רע ביחס לעמים אחרים שנפלו תחת כיבוש באותה התקופה. ככה היה נהוג אז.

ג) לגבי מספרם של בני ישראל שיצאו ממצרים, אני לא אתווכח איתך, כי אתה בחור דתי, ואני מעריך שמבחינתך אין להתווכח על מה שכתוב בספרי הקודש, אבל אני רק רוצה לספר לך, שכמעט כל החוקרים של ההיסטוריה העתיקה בטוחים לחלוטין שהמספר הוא פי 5-10 קטן יותר ממה שכתוב.

א- היו- ובדיוק מזה המצרים נבהלו כל כך "וּבְנֵי יִשְׂרָאֵל, פָּרוּ וַיִּשְׁרְצוּ וַיִּרְבּוּ וַיַּעַצְמוּ--בִּמְאֹד מְאֹד; וַתִּמָּלֵא הָאָרֶץ, אֹתָם" "וַיֹּאמֶר, אֶל-עַמּוֹ: הִנֵּה, עַם בְּנֵי יִשְׂרָאֵל--רַב וְעָצוּם, מִמֶּנּוּ" - פרעה רואה שעם ישראל גדול מהעם שלו- וכן אתה יכול להתחשב רק בספרי המדע ולהתכחש לספר ההיסטוריה המקובל (כמעט) בכל העולם. התורה בהחלט מהווה בסיס איתן לטענות.

ב- כל העמים חיו ככה? לזרוק ליאור את כל התינוקות הבנים שנולדים? בנוסף המצרים העבידו את עם ישראל בפרך- מחנות עבודה של ממש- לבנות את פיתום ואת רעמסס ולאסוף וליצור את חומרי הגלם בעצמם זה לא נורמלי.. עד כדי כך היו המצרים מענים את ישראל בצורה קשה כזו שעם ישראל הגיע למצב של יאוש של ממש- שהחליטו שכל הגברים והנשים יפסיקו לשכב כדי שלא יוולדו עוד ילדים שייזרקו ליאור ובכ"מ לא להביא ילדים לתוך עולם הסבל שפרעה הכניס אותנו אליו. המצרים העמידו נוגשים מטעמם ושוטרים מתוך עם ישראל לפקח על העבודות(סוג של הגסטפו הראשון)

ג- חישוב פשוט של חזקות יביא אותך למספרים של המליונים... ירדו 70 אנשים למצרים- עכשיו - דור זה 20 שנה והיינו במצרים 210 שנים ונלך על הפירוש הפשוט שלכל משפחה היו שישה ילדים שנותרו בחיים...עכשיו החישוב הוא שמכל שני הורים היו 6 ילדים כלומר כל דור גדול פי 3 מהדור הקודם ...בחישוב של 3 בחזקת 10 תגיע לאיזור ה50000 תכפיל את זה ב70 האנשים שמהם הכל התחיל ותגיע ל איזור ה3.5- 4 מיליון איש...(וכאמור זה רק לפי הפירוש הפשוט שהיו רק 6 ילדים שנותרו בחיים במשפחה)
(את החישוב ראיתי מהרב אבינר)
פרסם תגובה