פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
פרסם תגובה

Re: ברתומיאו: ''היורוליג והיורוקאפ הן הליגות הטובות באירופה'

13 אוקטובר 2016, 15:30

MTA2311 כתב:אם אתה באמת מאמין בזה אז פדרמן כבר ניצח

אפשר להאשים אותו בהרבה מאוד דברים, אבל קבוצה לא יכולה להישפט על פי 2 משחקים בשלושה ימים, שזה תלוי נטו בכושר נוכחי וגם לפעמים מזל (נופלים על יום טוב/רע).
ובכל מקרה, הטענה המרכזית שלי זה על הפוסט הזה של וייסברג. כל ה15 קבוצות האלה באות מליגות שיש שם סדרות (אם אני לא טועה).
אין טעם להתייחס לליגה עם פיינל פור ולהתייחס לזוכות בה ולהגיד "בגלל שהקבוצה הזו זכתה בליגה הזו אז מגיע לה להיות בליגה שקבוצה שסיימה במקום נמוך יותר בעונה"למרות שב33 משחקים של העונה הסדירה ניצחנו יותר משחקים מהם.
וכן, היינו צריכים לזכות ביותר, אבל זה לא העניין.

13 אוקטובר 2016, 15:44

בצד השני של המתרס ניצבת גלאטסראיי, שסוחבת 11 הפסדים רצופים במפעל, אבל מתברר שיש גרוע ממנה: ג'ו אלכסנדר המתקמבק בצהוב סופר כבר 12 הפסדים ב-12 משחקיו האחרונים. והוא, יותר מכולם, זקוק הערב לאיזשהו נס מילאנו.

כיף שהבאנו אותו! כיף!

13 אוקטובר 2016, 15:44

גם כל שחקני ססארי של עונה שעברה, יש להם 10 הפסדים לפחות.

13 אוקטובר 2016, 17:12

MTA2311 כתב:אני האחרון שיגן על הליגה המושחתת הזאת. העניין פה הוא, שאנחנו, בתור אוהדים של קבוצה עם תקציב שגדול פי 10+ מכל שאר הליגה, לא צריכים להתעסק בתירוצים כאלה בכלל.

כל עוד מכבי בוחרת להישאר בליגה, אין שום סיבה שנפסיד פה אליפויות בקצב כזה.

אני אגב לא כיוונתי את זה בתור תירוץ לכך שמכבי לא זכתה באליפות.
אם לא פיינל פור, האליפות סביר להניח היתה של ירשלים בעונה שעברה.

הבעיה היא לא עם עצם הפיינל פור, אלא עם עצם זה שקיים כבר מפעל אחד שמוכרע בשיטה הזאת. קוראים גביע המדינה.

לגבי היורוליג. עד העונה הזאת, היא לא התקיימה בכלל במבנה של ליגה (על אף השם החביב).
ומעבר לזה, גם עכשיו, אין מה להשוות בין הליגות המקומיות למסגרת אירופית (על שברור לכולנו מה השיטה היותר אידאלית להכריע מיהי הקבוצה הטובה ביותר). ליגה מקומית כאמור מתקיימת לצד גביע מקומי, היורוליג (או כל מסגרת אירופית אחרת) מתקיימת כמסגרת בודדת. רוצה לומר - גם אם היורוליג בחרו בשיטה של ליגה שבסיומה שיטה של גביע, זכותם - הרי אין עוד מפעל גביע אירופי שהקבוצות משתתפות בו במקביל. לליגות מקומיות אין את הלוקסוס להכריע גם את הליגה במשחק אחד, ועובדה שזה קורה רק בישראל.

ובכל אופן, אני מסכים איתך שמכבי איבדה את האליפויות האחרונות לא רק בגלל השיטה (בוודאי בשנתיים האחרונות), אלא בעיקר בשל ליקויים בתוך המועדון. לגמרי.

13 אוקטובר 2016, 19:05

זה לא שהשיטה הנוכחית סבבה, היא מזוויעה. אבל אור צודק. מאז 2008 איבדנו 3 אליפויות במו ידינו, ועל שתי אליפויות(רצופות, יש לציין), לא טרחנו להתחרות אפילו. נכון, יש פציעות. אבל לעומת כל קבוצה אחרת, כולל ירושלים, אנחנו שוחים בכסף. טובעים בו. זה צריך להספיק. ובכלל, אם אני אשמע את פדרמן או מזרחי מייבבים על הליגה עוד פעם אחת, אבל לא פורשים ממנה, אני אשתגע
פרסם תגובה