פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
פרסם תגובה

Re: סיכום עונה - מכבי תל אביב הודחה מהיורוליג

29 מרץ 2018, 23:51

איתי-שגב כתב:
ShiriV כתב:
איתי-שגב כתב:אנשים יתעסקו בהעפת שחקנים ואנשי מקצוע כאילו שזה בכלל שווה משהו

אתה רומז שצריכים להתחיל מהעפת הקודקודים?
כבר לא אכפת לי. שיקחו את הזמן. הביאו אותי למצב שאני חוגג מרגעים כאלה. לא מגיע להם הצלחה

אמן שנחגוג מהרגע שהאנשים שהביאו את הקבוצה למצב הזה יעופו מכאן.

29 מרץ 2018, 23:55

שמואל1 כתב:
BIG sofo כתב:
שמואל1 כתב:
BIG sofo כתב:האם יש מישהו מהזרים שלדעתכם צריך להישאר?
לדעתי רק בולדן.
בולדן, קיין, תומאס, קול, ארט.

אתה באמת בדעה של להשאיר את 5 הזרים האלה?!
כן. רוצה לראות המשכיות.

המשכיות של מה בדיוק? מדובר באסופה חלשה ולא קשורה
של שחקנים שאין שום משמעות לעובדה שהם התקבצו לשחק יחד.

29 מרץ 2018, 23:59

מצטיינים\מפתיעים:
תומאס, רול, בולדן פרחובסקי ואולי גם דיבה כמפתיע, קיין רק בסיבוב השני הראה שיפור...

אכזבה:

לא הייתה אכזבה ממש גדולה כי בתחילת העונה לא היו ציפיות כל כך גדולות, אבל ג'קסון למשל, למרות הסיבוב הראשון הטוב שלו, דווקא ברגעים שמכבי הכי הייתה צריכה אותו הוא איכזב, משעור שלא הצליח לספק כלום ולא תרם בשום אספקט - לא קיבל את הדקות שלו כי לא הוכיח את עצמו!

העונה החולפת:
הייתה עונה סבירה לדעתי, הפסדים מעצבנים לעומת ניצחונות גדולים, היה כיף לראות שחקנים עושים שיפור גדול באמצע העונה כמו קיין וארט למשל .
את הסיבוב הראשון הייתי כמגדיר ככמעט מושלם ואת הסיבוב השני הייתי מגדיר כגיהינום אחד גדול וחבל על כך .
קיבלנו לא את הסגל הכי נוצץ שיש ובכל זאת הצוות המקצועי ניסה והצליח ברוב הפעמים להוציא ממנו את הטוב ביותר ולכן העונה הזאת היא עונה סבירה, בלי התקציב הכי גדול שיש הצלחנו להגיע למצב של היאבקות חזקה על הפלייאוף וזה ראוי לשיבוח .

ביחס לקודמות:
ביחס לשנתיים האחרונות אין ספק שהיה שיפור גדול העונה, למרות הרבה רגעים של סבל והפסדים בלתי נסבלים, חווינו העונה ביורוליג ניצחונות משמחים (ריאל, פנר) וגם רגעים יפים, אבל אי אפשר לשכוח גם את הרגעים המעצבנים.
הייתי מגדיר את העונה הזאת כהרבה יותר טובה מהשנתיים הקודמות אבל לא כמובן לא כהצלחה מדהימה, עונה סבירה בסה"כ שהסתיימה עכשיו בגלל 2-3 הפסדים שלא היו צריכים לקרות (אפס ומלאגה בבית והכוכב בחוץ) ובגלל בניית סגל לא הכי נכונה שיש בלשון המעטה .
מקווה ששנה הבאה נמצא את עצמנו שוב בפלייאוף נחזור חזקים ונסיים במקום 7-5, עכשיו להתמקד באליפות .

צריכים להישאר :
דיבה, בולדן, תומאס, טיוס, קיין

צריכים לעזוב:
ארט, ג'קסון, רול, משעור, שגב

בסימן שאלה :
קול, כהן, זוסמן(אולי להשאלה)
נערך לאחרונה על ידי Jack55 בתאריך 30 מרץ 2018, 00:00, נערך פעם אחת בסך הכל.

29 מרץ 2018, 23:59

שמואל1 כתב:
my man כתב:העונה היתה תחרותית עד סוף מרץ..זה כבר התקדמות מסיומי עונה בדצמבר..
נכון, אבל סיבוב שני מזעזע של מכבי. ביזיון שלא ניסו לחזק את הסגל בשום שלב.

פדרמן ושות'..
אין סיכוי לשום דבר להשתנות כל עוד הם פה..זה הכל אחיזת עיניים..

30 מרץ 2018, 00:06

לא מבין את מי שאומר שבולדן צריך להישאר. עם כל הכבוד, הוא היה בינוני ומטה העונה. הראה פוטנציאל גדול, אבל אנחנו צריכים שחקן מוכח, לא היה לנו 4 רציני העונה.

30 מרץ 2018, 00:17

RonB כתב:לא מבין את מי שאומר שבולדן צריך להישאר. עם כל הכבוד, הוא היה בינוני ומטה העונה. הראה פוטנציאל גדול, אבל אנחנו צריכים שחקן מוכח, לא היה לנו 4 רציני העונה.

הראה פוטנציאל רק בצד אחד של המגרש ובריבאונד, וגם פה הוא היה מאוד לא יציב. הראה חוסר פוטנציאל מוחלט בחלק ההתקפי. כמחליף הוא סבבה.

30 מרץ 2018, 00:27

Jack55 כתב:מצטיינים\מפתיעים:
תומאס, רול, בולדן פרחובסקי ואולי גם דיבה כמפתיע, קיין רק בסיבוב השני הראה שיפור...

אכזבה:

לא הייתה אכזבה ממש גדולה כי בתחילת העונה לא היו ציפיות כל כך גדולות, אבל ג'קסון למשל, למרות הסיבוב הראשון הטוב שלו, דווקא ברגעים שמכבי הכי הייתה צריכה אותו הוא איכזב, משעור שלא הצליח לספק כלום ולא תרם בשום אספקט - לא קיבל את הדקות שלו כי לא הוכיח את עצמו!

העונה החולפת:
הייתה עונה סבירה לדעתי, הפסדים מעצבנים לעומת ניצחונות גדולים, היה כיף לראות שחקנים עושים שיפור גדול באמצע העונה כמו קיין וארט למשל .
את הסיבוב הראשון הייתי כמגדיר ככמעט מושלם ואת הסיבוב השני הייתי מגדיר כגיהינום אחד גדול וחבל על כך .
קיבלנו לא את הסגל הכי נוצץ שיש ובכל זאת הצוות המקצועי ניסה והצליח ברוב הפעמים להוציא ממנו את הטוב ביותר ולכן העונה הזאת היא עונה סבירה, בלי התקציב הכי גדול שיש הצלחנו להגיע למצב של היאבקות חזקה על הפלייאוף וזה ראוי לשיבוח .

ביחס לקודמות:
ביחס לשנתיים האחרונות אין ספק שהיה שיפור גדול העונה, למרות הרבה רגעים של סבל והפסדים בלתי נסבלים, חווינו העונה ביורוליג ניצחונות משמחים (ריאל, פנר) וגם רגעים יפים, אבל אי אפשר לשכוח גם את הרגעים המעצבנים.
הייתי מגדיר את העונה הזאת כהרבה יותר טובה מהשנתיים הקודמות אבל לא כמובן לא כהצלחה מדהימה, עונה סבירה בסה"כ שהסתיימה עכשיו בגלל 2-3 הפסדים שלא היו צריכים לקרות (אפס ומלאגה בבית והכוכב בחוץ) ובגלל בניית סגל לא הכי נכונה שיש בלשון המעטה .
מקווה ששנה הבאה נמצא את עצמנו שוב בפלייאוף נחזור חזקים ונסיים במקום 7-5, עכשיו להתמקד באליפות .

צריכים להישאר :
דיבה, בולדן, תומאס, טיוס, קיין

צריכים לעזוב:
ארט, ג'קסון, רול, משעור, שגב

בסימן שאלה :
קול, כהן, זוסמן(אולי להשאלה)

כולם כולל כולם נכשלו. בלי הנחות. כולל ספאחיה. היחיד שאני משאיר וכשחקן משלים זה קיין. בישראלים משאיר את דיבא בשביל הליגה. בולדן? לא בטוח. מטעמי תקציב אולי אבל רק אם יגיע פאוור פורוורד דומיננטי לידו. כל השאר כולל המאמן הביתה.

30 מרץ 2018, 00:34

רון קופמן: "צריך להעיף את כל הזרים"

30 מרץ 2018, 00:40

הזרים היחידים שצריכים להישאר הם קיין בולדן ואולי רול/תומאס לא שניהם ביחד
ישראלים רק דיבה טיוס כהן
להביא עוד 3 ישראלים קולשוב והאוול ו נמרוד לוי או בלייזר
ו 4 זרים ברמה גבוהה , גדולים פיזית ולא גמדים כמו השנה

30 מרץ 2018, 00:42

BIG sofo כתב:רון קופמן: "צריך להעיף את כל הזרים"
קופמן אידיוט, כמו כל הפרשנים בשקל שיש להם.

הוא ספציפית רוצה לעלות עם נבחרת הנוער המדהימה שזכתה במדליית כסף, בראשות זוסמן, העיקר שלא ישחקו "הזרים שהם פליטים".. חתיכת מפגר..

מכבי בנתה סגל במחיר מכולת שבפוטנציאל יכלה להתמודד ולדגדג הצלבה.. ותראה מה היא עשתה בפועל - דיגדגה הצלבה!

חוץ מהאוזמן אין שם אחד שמדבר כדורסל, כולם חמומי מוח שגדלו על מכבי של המילניום הקודם.. עזוב, כמה פאקינג פעמים ראיתי את הסתומים האלו מדווחים שמכבי מתמודדת על העפלה ל"טופ 16".

בקיצור, שיגידו מה שבז*ן שלהם, אין מה להתרגש מזה או לקחת את זה ברצינות.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

30 מרץ 2018, 00:52

עונה מבאסת ביותר. התחילה טוב, עם הרבה תקוות (אצלי לפחות), וככל שהעונה התקדמה, הקבוצה הלכה ודעכה.

חלק גדול מהאשמה נופל על הכתפיים של מי שלא הביא לחיזוק הקבוצה, כי היה ברור שהקבוצה חייבת חיזוק.

אתר וואלה מלא עכשיו בכתבות צבע שמסכמות את הכשלון של מכבי, כולל כתבת ביקורת (רעה מאוד) על ספאחיה (https://sports.walla.co.il/item/3146563), בטענה שאסור למכבי להתפשר על זהות האיש העומד על הקווים.

זה נכון כמובן, אבל האם מכבי יכולה להביא מאמן טוב ומוכח יותר מספאחיה? האם הוא היה האשם המרכזי בכל מה שקרה העונה?

בקיצור, כמדי שנה, מוקדם או מאוחר יותר, אני מגיע למסקנה הדי עצובה שהדברים לא הולכים להשתנות, למעט הבלחה מזליסטית
פה או שם, וזה ממש חבל.

30 מרץ 2018, 01:22

גל גל כתב:הזרים היחידים שצריכים להישאר הם קיין בולדן ואולי רול/תומאס לא שניהם ביחד
ישראלים רק דיבה טיוס כהן

אפשר וצריך לחשןב יותר בגדול. נמאס מבינוניות. קולשוב והאוול זה בסדר, אבל מה יתנו לך כהן, לוי ובלייזר? מכבי צריכה לשאוף לכיוון כספי או ליף. ואם אני בכלל רוצה להיות גרידי אני גם חושב בלי למצמץ על ריברס.

30 מרץ 2018, 02:53

jol9 כתב:זה נכון כמובן, אבל האם מכבי יכולה להביא מאמן טוב ומוכח יותר מספאחיה? האם הוא היה האשם המרכזי בכל מה שקרה העונה?

ממש לא. אי העפלה לפלייאוף (בפעם השלישית ברציפות) היא כישלון, אבל היא לא כישלון של צוות המאמנים או השחקנים - היא כישלון של הקודקודים. בסך הכולל - ספאחיה אולי לא הצליח להוציא מהקבוצה הזאת מעבר לסכום חלקיה (למעט בחלק הראשון של העונה), אבל גם לא מתחת לכך (למעט התקופה האחרונה). זה פחות או יותר מה שהקבוצה הזאת שווה, בואו נודה על האמת.
מכבי, כאחד המועדונים המעוטרים באירופה, צריך לשאוף לסיים בכל עונה בטופ 5. אבל כשהבעלים מצהירים בריש גלי שהמטרה היא "מקום טוב באמצע", מה יש להתלונן על השחקנים והמאמן? הם קיבלו תקציב שחקנים ותנאים של קבוצת תחתית, ובכל זאת הצליחו לעמוד במטרה שהפדרמנים הציבו להם - מקום "טוב" באמצע.

er79 כתב:
גל גל כתב:הזרים היחידים שצריכים להישאר הם קיין בולדן ואולי רול/תומאס לא שניהם ביחד
ישראלים רק דיבה טיוס כהן

אפשר וצריך לחשןב יותר בגדול. נמאס מבינוניות. קולשוב והאוול זה בסדר, אבל מה יתנו לך כהן, לוי ובלייזר? מכבי צריכה לשאוף לכיוון כספי או ליף. ואם אני בכלל רוצה להיות גרידי אני גם חושב בלי למצמץ על ריברס.

אני אתקן, לא צריך ואפשר - חייבים לחשוב בגדול. אבל ברור לך שכדי להחתים שחקנים שיושבים על מיליונים, מישהו צריך לשלם, כן? לא מספיק "לחשוב בגדול". בכל מקרה - ליף יושב על חוזה מובטח לעונה הבאה, וגם במקרה שישוחרר - צפוי לקבל לקבל הזדמנות במקום אחר ב-NBA בעונה הבאה. כספי ימצה עד תום את סיכוייו ב-NBA, וגם אם יסכים לחזור - ידרוש כנראה חוזה גדול מאוד (שעשוי להשפיע על שאר הסגל). ריברס? גם אם נתעלם לרגע מהסטטוס שלו בפאו (דווח בקיץ שסיכם על הארכת חוזהו לטווח ארוך, אבל לא יצאה הודעה פורמלית על כך כמדומני) - צריך להגיד שהוא נשוי לישראלית, אבל לא ישראלי. תהליך התאזרחות מתוקף חוק השבות קצר בהרבה מהליך מדורג של קבלת אזרחות מתוקף נישואין.

30 מרץ 2018, 05:28

מן הסתם שהייתי רוצה לראות את כספי , אבל אני ריאלי ומכבי קמצנים לצערי

הראשון שאני מחכים לעונה הבאה ונתן עונה נפלאה זה נדוביץ , אירופאי שנותן התקפה ברמה הכי גבוהה שיש מעמדות הגארדים, שחקן נפלא , הייתי שמח לראות סגל בערך כמו בחתימה שלי אבל מה הסיכוי שמכבי יוציאו כסף או אם כבר יוציאו אז יעשו את זה על מהלך נכון ? כנראה אפסי

אה ודרך אגב ספאחיה אכזב אותי השנה , לא זכור לא שהיה לי ציפיות גדולות מהסגל הזה ולא יודע אם היה אפשר להשיג יותר , אבל ללכת אחורה ככל שהעונה מתקדמת ? במקום להראות שיפור מסוים ? זה על המאמן לצערי , מכבי משחקת כדורסל יחסית צפוי ומשעמם אבל ללא שחקנים ממושמעים הגנתית שזו בעיה בפני עצמה , עם כל המגרעות הייתי נותן ךספאחיה עוד עונה ולא משחרר אותו כי הוא כן יכול לקחת אותנו יותר גבוה עם סגל יותר טוב

דרך אגב אחת הבעיות של מכבי השנה היא ש החתימו את רוב הזרים על עונה אחת או עם אופציה ל nba וחארטות כאלה , בולדן קול גקסון אלה שחקנים שכבר חושבים על החוזה הבאה שלהם ב nba ועל העונה הבאה, לפי דעתי טעות

30 מרץ 2018, 12:31

הרועי כהן הזה בדיחה:

http://www.sport5.co.il/articles.aspx?F ... 55&lang=he

ג'קסון 1 איב' למשחק..

רול שחקן הגנה טוב..

כהן הציג יכולת משופרת לאומת הקדנציה הקודמת..

..מרגיש ששפכו לי חומצה לתוך העיניים

30 מרץ 2018, 12:51

jay כתב:הרועי כהן הזה בדיחה:

http://www.sport5.co.il/articles.aspx?F ... 55&lang=he

ג'קסון 1 איב' למשחק..

רול שחקן הגנה טוב..

כהן הציג יכולת משופרת לאומת הקדנציה הקודמת..

..מרגיש ששפכו לי חומצה לתוך העיניים

הוא די טומטום...

30 מרץ 2018, 12:52

את הסיכום שלי אכתוב בשבוע הבא.
ובלאו הכי, הכל יקום ויפול על החזרת האליפות.
מי שהיה כוכב שלשום נשרף אתמול, ומי שכיכב היום יכול להשרף מחר.

את הסיכומים עושים בסוף.

30 מרץ 2018, 12:55

אחדשיודע כתב:
jol9 כתב:זה נכון כמובן, אבל האם מכבי יכולה להביא מאמן טוב ומוכח יותר מספאחיה? האם הוא היה האשם המרכזי בכל מה שקרה העונה?

ממש לא. אי העפלה לפלייאוף (בפעם השלישית ברציפות) היא כישלון, אבל היא לא כישלון של צוות המאמנים או השחקנים - היא כישלון של הקודקודים. בסך הכולל - ספאחיה אולי לא הצליח להוציא מהקבוצה הזאת מעבר לסכום חלקיה (למעט בחלק הראשון של העונה), אבל גם לא מתחת לכך (למעט התקופה האחרונה). זה פחות או יותר מה שהקבוצה הזאת שווה, בואו נודה על האמת.
מכבי, כאחד המועדונים המעוטרים באירופה, צריך לשאוף לסיים בכל עונה בטופ 5. אבל כשהבעלים מצהירים בריש גלי שהמטרה היא "מקום טוב באמצע", מה יש להתלונן על השחקנים והמאמן? הם קיבלו תקציב שחקנים ותנאים של קבוצת תחתית, ובכל זאת הצליחו לעמוד במטרה שהפדרמנים הציבו להם - מקום "טוב" באמצע.

אני חייב להגיד שאני כן ציפיתי מספאחיה ליותר.
ההתחלה שלו היתה מצויינת, אבל ההמשך לא, וזה קצת מדאיג.

בכל מקרה, אני חושב שמכבי צריכה להמשיך איתו.

30 מרץ 2018, 15:32

אני לא ציפתי ליותר מזה (מהמועדון כן, מהקבוצה לא). זאת אומרת, כמובן שציפיתי לגרף אחר (פתיחה הרבה פחות טובה ושיפור הדרגתי), אבל בתוצאה הכללית אני לא יכול להאשים את ספאחיה. יש לו חלק בהידרדרות של הקבוצה בתקופה האחרונה מן הסתם, אבל אני שופט אותו ואחרים לפי כל מה שראינו עד כה. אגב, צריך לקחת בחשבון שכשאתה מהמר על שחקנים לא מוכחים באירופה (עקב מגבלות תקציב), אז אלו מסוג הדברים שיכולים לקרות. קבוצות למדו את החוזקות/חולשות של פייר ונוריס (שפחות מורגלים לסגנון האיטי והצפיפות ברמות הגבוהות של אירופה) - והגבילו מאוד את מכבי. ראינו את מכבי פחות רצה, והיה ברור מתחילת העונה שזאת החוזקה העיקרית של הקבוצה הזאת ובפרט של שני הרכזים שלה. מה עשו עם זה במכבי? לא הרבה.

31 מרץ 2018, 13:31

אחדשיודע כתב:אני לא ציפתי ליותר מזה (מהמועדון כן, מהקבוצה לא). זאת אומרת, כמובן שציפיתי לגרף אחר (פתיחה הרבה פחות טובה ושיפור הדרגתי), אבל בתוצאה הכללית אני לא יכול להאשים את ספאחיה. יש לו חלק בהידרדרות של הקבוצה בתקופה האחרונה מן הסתם, אבל אני שופט אותו ואחרים לפי כל מה שראינו עד כה. אגב, צריך לקחת בחשבון שכשאתה מהמר על שחקנים לא מוכחים באירופה (עקב מגבלות תקציב), אז אלו מסוג הדברים שיכולים לקרות. קבוצות למדו את החוזקות/חולשות של פייר ונוריס (שפחות מורגלים לסגנון האיטי והצפיפות ברמות הגבוהות של אירופה) - והגבילו מאוד את מכבי. ראינו את מכבי פחות רצה, והיה ברור מתחילת העונה שזאת החוזקה העיקרית של הקבוצה הזאת ובפרט של שני הרכזים שלה. מה עשו עם זה במכבי? לא הרבה.

אני מסכים עם זה.
בכל זאת, מאמן ברמה גבוהה אמור להיות מסוגל למצוא פתרונות למצבים שנוצרו.
למשל לשנות את החמישיות, לשנות את הציוותים, לשנות קצת תרגילים שיטות בהגנה וכד'.

אני לא חושב שמכבי הלכה אחורה, אבל היא בהחלט לא הצליחה למצוא דרכים חדשות לנצח, ולמעשה את הניצחונות היחידים שלה היא השיגה על קבוצות פחות טובות ממנה שלא הצליחו לשבור את התבניות הידועות מראש של מכבי.
פרסם תגובה