פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
פרסם תגובה

Re: ליגת ווינר, מחזור 1 : מכבי ראשל"צ נגד מכבי ת"א, ראשון, 2

06 אוקטובר 2019, 00:03

toja27 כתב:
אחדשיודע כתב:
toja27 כתב:
אחדשיודע כתב:
A.Parker כתב:טוב שלא החליטו לרשום את קלויארו במרץ

מן הסתם שלא ירשמו אותו בליגה לפני שיחליטו באופן סופי לגבי ההישארות שלו בקבוצה.
אבל בלי קשר, עד עכשיו הוא לא שותף בשום משחק מאז ההכנה/גביע ווינר כי היה פצוע ורק חזר להתאמן לפני חימקי. זה לא היה מפתיע.

לגבי דורסי וסנדי כהן - סביר שלא ירשמו אותם עד שיקבלו אזרחות ישראלית (או במקרה של דורסי, לפחות עד שהמצב בעניינו יתבהר).

קלויארו היה פצוע ( או כך דווח לפחות בתקשורת) למשחקי ההכנה ביוון, מעבר לזה לא היו דיווחים על כך שלא נרשם בגלל פציעה, או לפחות שאני ראיתי. כפי שאני מתרשם, האי שיתוף שלו במשחקים לא קשור לפציעה זו או אחרת, כמו להחלטה לא לשתף אותו, ומה שמתחבר על כך שיאניס עצמו אמר לפני תחילת העונה שהוא לא יקבל הרבה דקות.
לגבי עניין אזרחות של דורסי, אני חושב שיש יותר מה להפסיד באי שיתוף שלו במשחקים בליגה במיוחד בהתחלה בתקופת ההתאקלמות מאשר להרוויח אותו בישראלי( אם המהלך הזה יצא בכלל לפועל).

לגבי קלויארו: https://m.one.co.il/Mobile/Article/19-2 ... tml?ref=hp
הצהובים המריאו לבירת רוסיה משדה התעופה בן גוריון ללא אנג׳לו קלויארו. במועדון התייחסו באופן רשמי להישארותו בארץ של הפורוורד שעתידו בקבוצה אינו ברור בשלב זה ואמרו: ״אנג'לו כבר הרבה יותר טוב אבל צריך לחזור להתאמן. ברוסיה לא יהיה לו את זה. עושים הערב אימון טקטי באולם המשחק ובבוקר רק קליעות והוא לא ישחק מול חימקי. נשאר בארץ לעבוד ולהתאמן״.

לגבי דורסי - לא, אני לא מסכים. אם יש אפשרות לרשום אותו כישראלי ולצרף זר נוסף לרוסטר במשחקי הליגה, זה יכול להיות יתרון משמעותי בישורת האחרונה. ומצד שני, אם דורסי לא יכול להירשם כישראלי - אז אי ההתאמה לשאר הקו האחורי עשויה להאפיל על היתרונות שראו בו בעת שהחתימו אותו (שזה בין היתר, האפשרות לאזרחות ישראלית). חשוב למצות את הנושא עד תום ולהחליט בהתאם.

תודה על הלינק.
לגבי דורסי, אני חושב שיש חשיבות קריטית להתאקלמות נכונה שלו כמה שיותר מהר, זה כי אולי אני מייחס את רוב החשיבות ליורוליג מאשר לליגה הישראלית. אם הוא לא יקבל מספיק דקות עכשיו ויקבל 10 דקות בממוצע במשחקי יורוליג הקרובים אני חושש שאת התרומה הפוטנציאלית נפסיד להמשך. יכול להיות שגם הדקות האלו בליגה לא יעזרו, אבל לפחות זה המקסימום המאמץ בכיוון הזה.
אני חושב שאם דורסי לא ישחק בליגה בתקופה הקרובה , גם לישורת האחרונה הוא לא יעזור .

אז אני חושב שאתה מייחס חשיבות גדולה מידי לעניין הזה. אם הוא שחקן מספיק טוב ומתאים לשחקנים שלצידו (ויש ספק גדול לגבי השני), אין שום סיבה לחשוש מזה שהוא לא יכול לשחק בליגה הישראלית בשלב הזה. העונה מספיק ארוכה ויש מספיק משחקים. אם הוא לא מתאים, אז חבל על הזמן של כולנו גם ככה.

אם יתברר שניתן למצוא התאמה בינו לבין השחקנים האחרים בקו האחורי, אז היתרון שלו כישראלי יכול להיות משמעותי. שחקנים זרים איכותיים יש הרבה בשוק גם בשלב הזה. ישראלים לא.

06 אוקטובר 2019, 00:09

Jack55 כתב:
אחדשיודע כתב:
Jack55 כתב:האמת באסה שאייסי לא בפנים, ובנוגע לדורסי דווקא אולי לרשום אותו היה יכול להיות חכם בשביל להכניס אותו קצת יותר לעניינים.

חכם זה בטוח לא. אם היית רושם אותו כזר כבר למשחק הראשון, ושבוע אח"כ כבר מגלה שהוא רשאי לקבל אזרחות ישראלית - קרוב לוודאי שהייתי מרגיש טיפש. אין שום סיבה לעשות מעשה פזיז.

ממצים את העניין החוקתי וכל התנאים לקבל אזרחות, ורק אז מחליטים.

אם רושמים אותו כזר למשחק הזה אי אפשר לרשום אותו יותר כישראלי?
לא באותה עונה. ואז בדיוק כמו שאחדש רושם, פשוט שרפת עוד מקום של זר על שחקן שיכלת לרשום כישראלי. הוא צריך לשבת בחוץ עד שהמצב שלו יהיה ודאי לטוב או לרע ואז לקבל לגביו החלטות.

דווקא את אייסי לא ברור למה לא רוצים להתחיל להריץ. לטעמי הוא אחד השחקנים החשובים בסגל.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk
נערך לאחרונה על ידי Rampel בתאריך 06 אוקטובר 2019, 00:10, נערך 2 פעמים בסך הכל.

06 אוקטובר 2019, 00:09

Jack55 כתב:
אחדשיודע כתב:
Jack55 כתב:האמת באסה שאייסי לא בפנים, ובנוגע לדורסי דווקא אולי לרשום אותו היה יכול להיות חכם בשביל להכניס אותו קצת יותר לעניינים.

חכם זה בטוח לא. אם היית רושם אותו כזר כבר למשחק הראשון, ושבוע אח"כ כבר מגלה שהוא רשאי לקבל אזרחות ישראלית - קרוב לוודאי שהייתי מרגיש טיפש. אין שום סיבה לעשות מעשה פזיז.

בדיוק. אי אפשר לשנות סטטוס במהלך העונה.

06 אוקטובר 2019, 00:12

אחדשיודע כתב:
Jack55 כתב:
אחדשיודע כתב:

בדיוק. אי אפשר לשנות סטטוס במהלך העונה.

אה אוקיי אז זה משנה את התמונה, כמובן שעדיף לחכות עוד קצת בשביל לראות אם כן אפשר לאזרח אותו.

06 אוקטובר 2019, 00:13

ובראייה רחבה - רישום של שחקן בכיר נוסף במהלך משחקי הליגה (כלומר - להמיר זר אחד לישראלי ולשתף זר נוסף), יכול לעזור לקבוצה ביצירת שלד והיררכיה ברורים יותר.

06 אוקטובר 2019, 00:15

toja27 כתב:
אחדשיודע כתב:
toja27 כתב:
אחדשיודע כתב:
A.Parker כתב:טוב שלא החליטו לרשום את קלויארו במרץ

מן הסתם שלא ירשמו אותו בליגה לפני שיחליטו באופן סופי לגבי ההישארות שלו בקבוצה.
אבל בלי קשר, עד עכשיו הוא לא שותף בשום משחק מאז ההכנה/גביע ווינר כי היה פצוע ורק חזר להתאמן לפני חימקי. זה לא היה מפתיע.

לגבי דורסי וסנדי כהן - סביר שלא ירשמו אותם עד שיקבלו אזרחות ישראלית (או במקרה של דורסי, לפחות עד שהמצב בעניינו יתבהר).

קלויארו היה פצוע ( או כך דווח לפחות בתקשורת) למשחקי ההכנה ביוון, מעבר לזה לא היו דיווחים על כך שלא נרשם בגלל פציעה, או לפחות שאני ראיתי. כפי שאני מתרשם, האי שיתוף שלו במשחקים לא קשור לפציעה זו או אחרת, כמו להחלטה לא לשתף אותו, ומה שמתחבר על כך שיאניס עצמו אמר לפני תחילת העונה שהוא לא יקבל הרבה דקות.
לגבי עניין אזרחות של דורסי, אני חושב שיש יותר מה להפסיד באי שיתוף שלו במשחקים בליגה במיוחד בהתחלה בתקופת ההתאקלמות מאשר להרוויח אותו בישראלי( אם המהלך הזה יצא בכלל לפועל).

הצהובים המריאו לבירת רוסיה משדה התעופה בן גוריון ללא אנג׳לו קלויארו. במועדון התייחסו באופן רשמי להישארותו בארץ של הפורוורד שעתידו בקבוצה אינו ברור בשלב זה ואמרו: ״אנג'לו כבר הרבה יותר טוב אבל צריך לחזור להתאמן. ברוסיה לא יהיה לו את זה. עושים הערב אימון טקטי באולם המשחק ובבוקר רק קליעות והוא לא ישחק מול חימקי. נשאר בארץ לעבוד ולהתאמן״.

לגבי דורסי - לא, אני לא מסכים. אם יש אפשרות לרשום אותו כישראלי ולצרף זר נוסף לרוסטר במשחקי הליגה, זה יכול להיות יתרון משמעותי בישורת האחרונה. ומצד שני, אם דורסי לא יכול להירשם כישראלי - אז אי ההתאמה לשאר הקו האחורי עשויה להאפיל על היתרונות שראו בו בעת שהחתימו אותו (שזה בין היתר, האפשרות לאזרחות ישראלית). חשוב למצות את הנושא עד תום ולהחליט בהתאם.

תודה על הלינק.
לגבי דורסי, אני חושב שיש חשיבות קריטית להתאקלמות נכונה שלו כמה שיותר מהר, זה כי אולי אני מייחס את רוב החשיבות ליורוליג מאשר לליגה הישראלית. אם הוא לא יקבל מספיק דקות עכשיו ויקבל 10 דקות בממוצע במשחקי יורוליג הקרובים אני חושש שאת התרומה הפוטנציאלית נפסיד להמשך. יכול להיות שגם הדקות האלו בליגה לא יעזרו, אבל לפחות זה המקסימום המאמץ בכיוון הזה.
אני חושב שאם דורסי לא ישחק בליגה בתקופה הקרובה , גם לישורת האחרונה הוא לא יעזור .

אני גם חושב שזה עשוי להכניס אותו לכדור שלג שלילי

06 אוקטובר 2019, 00:18

אחדשיודע כתב:
toja27 כתב:
אחדשיודע כתב:
toja27 כתב:
אחדשיודע כתב:מן הסתם שלא ירשמו אותו בליגה לפני שיחליטו באופן סופי לגבי ההישארות שלו בקבוצה.

תודה על הלינק.

אז אני חושב שאתה מייחס חשיבות גדולה מידי לעניין הזה. אם הוא שחקן מספיק טוב ומתאים לשחקנים שלצידו (ויש ספק גדול לגבי השני), אין שום סיבה לחשוש מזה שהוא לא יכול לשחק בליגה הישראלית בשלב הזה. העונה מספיק ארוכה ויש מספיק משחקים. אם הוא לא מתאים, אז חבל על הזמן של כולנו גם ככה. לעומת זאת, אם יתברר שניתן למצוא ההתאמה בינו לבין השחקנים האחרים בקו האחורי, אז היתרון שלו כישראלי יכול להיות משמעותי.

שחקנים זרים איכותיים יש הרבה בשוק גם בשלב הזה. ישראלים לא.

ההתאמה כבר בעייתית, רואים את זה מעכשיו. אגב, בעיני החוסר התאמה של וולבקין לקו האחורי לא פחות צורם מהחוסר התאמה שלו, לצורך הדיון, בעולם דמיוני, הייתי מביא רכז איכותי על חשבון וולבקין ולא על חשבון דורסי( גם החוסר התאמה של דיבה - אבל כיוון שהוא ישראלי אז לא מכניס אותו לדיון).
העניין מבחינתי הוא לנסות להביא לידי מצב שנראה דורסי שקרוב יותר למה שהיה בתחילת משחקי ההכנה ולא לדורסי שאחרי. אני חושש ( ואולי אני טועה כאן) שהכיוון כרגע הוא לא חיובי מבחינתו, וצריכה להיות הרגשה של דחיפות כי אם לא , נראה דורסי מנותק מהקבוצה גם בעתיד. שוב זאת לא קביעה אלא רק ההערכה שלי.
בעיני אין חשיבות יתרה לדורסי כישראלי לכשעצמו , כלומר אני מאמין שלמכבי יש מספיק שחקנים ישראלים איכותיים כבר בסגל, בטח כשמדובר רק על ישראלי אחד על המגרש. היתרון שלו כישראלי בעיני זה רק כי ניתן לרשום עוד זר אחד, שזה לא דבר קטן אבל גם לא קריטי בעיני.
אם אתה אומר לי שהתהליך יקח שבועיים -שלושה , אז אני אומר שווה לחכות. אבל אם התהליך יקח חודשיים-שלושה, אז בעיני החיסרון גדול על היתרון.

06 אוקטובר 2019, 00:26

אחדשיודע כתב:ובראייה רחבה - רישום של שחקן בכיר נוסף במהלך משחקי הליגה (כלומר - להמיר זר אחד לישראלי ולשתף זר נוסף), יכול לעזור לקבוצה ביצירת שלד והיררכיה ברורים יותר.

תכלס אם דורסי נרשם כישראלי אין שום סיבה לא להחתים עוד זר (אולי אניס בזול כמנהל משחק), הרי כבר עכשיו רואים שיש בעיה קשה של ניהול משחק.

06 אוקטובר 2019, 00:32

Jack55 כתב:
אחדשיודע כתב:ובראייה רחבה - רישום של שחקן בכיר נוסף במהלך משחקי הליגה (כלומר - להמיר זר אחד לישראלי ולשתף זר נוסף), יכול לעזור לקבוצה ביצירת שלד והיררכיה ברורים יותר.

תכלס אם דורסי נרשם כישראלי אין שום סיבה לא להחתים עוד זר (אולי אניס בזול כמנהל משחק), הרי כבר עכשיו רואים שיש בעיה קשה של ניהול משחק.

יש, אולי לא מבחינתך ומבחינתי, אבל מבחינת מכבי-כסף. בואו לא נשכח עם מי יש לנו עסק.
גם עכשיו הם יכולים להחתים את מי שהם רוצים ,עם דורסי כישראלי או לא, לא זה מה שמונע מהם.

06 אוקטובר 2019, 00:34

toja27 כתב:ההתאמה כבר בעייתית, רואים את זה מעכשיו. אגב, בעיני החוסר התאמה של וולבקין לקו האחורי לא פחות צורם מהחוסר התאמה שלו, לצורך הדיון, בעולם דמיוני, הייתי מביא רכז איכותי על חשבון וולבקין ולא על חשבון דורסי( גם החוסר התאמה של דיבה - אבל כיוון שהוא ישראלי אז לא מכניס אותו לדיון).
העניין מבחינתי הוא לנסות להביא לידי מצב שנראה דורסי שקרוב יותר למה שהיה בתחילת משחקי ההכנה ולא לדורסי שאחרי. אני חושש ( ואולי אני טועה כאן) שהכיוון כרגע הוא לא חיובי מבחינתו, וצריכה להיות הרגשה של דחיפות כי אם לא , נראה דורסי מנותק מהקבוצה גם בעתיד. שוב זאת לא קביעה אלא רק ההערכה שלי.
בעיני אין חשיבות יתרה לדורסי כישראלי כישראלי לכשעצמו , כלומר אני מאמין שלמכבי יש מספיק שחקנים ישראלים איכותיים כבר בסגל, בטח כשמדובר רק על ישראלי אחד על המגרש. היתרון שלו כישראלי בעיני זה רק כי ניתן לרשום עוד זר אחד, שזה לא דבר קטן אבל גם לא קריטי בעיני.
אם אתה אומר לי שהתהליך יקח שבועיים -שלושה , אז אני אומר שווה לחכות. אבל אם התהליך יקח חודשיים-שלושה, אז בעיני החיסרון גדול על היתרון.

אבל אנחנו לא בעולם דמיוני. בעולם המציאותי, דורסי הוחתם אחרי ווילבקין - ולוויבקין יש שנתיים נוספות בחוזה (לא ידוע לי על אופציה) לעומת 1+1 של דורסי. ווילבקין כאן כדי להישאר לפחות עד סוף העונה (אם לא מעבר לכך). בכלל, אני חושב שלמקד את הבעיות של מכבי בווילבקין זה ממש לא נכון. הבעיה שלמכבי יש רק את ווילבקין (שבשימוש נכון - יכול להיות שחקן נפלא) את וולטרס כמנהלי משחק, והם לא מנהלי משחק מספיק טובים. מכבי צריכה מנהל משחק יותר טוב (וכמו שאמרתי במהלך הקיץ - זה לא חייב להיות מישהו שבהגדרה שלו הוא 1), שומרים טובים יותר (בפרט בקו האחורי) וגם אתלטים טובים יותר (בפרט בעמדות 2/3/4). חתימה של שחקן אחד כמובן לא תפתור את כל הבעיות האלו, אבל כשהתחימו את דורסי - לא פתרו אף אחת מהבעיות. היתרון הגדול של דורסי היה היותו ישראלי בפוטנציאל (ואז זה גם היה יכול לפנות מקום להחתמת זר בכיר נוסף במהלך העונה). אם זה לא קורה, זה מוריד את הערך שלו.

במכבי חייבים למצות את העניין. רק ברגע שיבינו אם הוא אמור לקבל אזרחות או לא (ובתוך כמה זמן), הם צריכים לקבל החלטה. לא לפני. זה טיפשי.

ושוב - היתרון הגדול של הרישום שלו כישראלי זה שאפשר לרשום זר נוסף למשחקי הליגה, ולייצר היררכה ברורה יותר בקבוצה, במעבר בין היורוליג לליגה. זה חשוב, אני לא חושב שצריך לזלזל בזה.

06 אוקטובר 2019, 00:42

toja27 כתב:
Jack55 כתב:

יש, אולי לא מבחינתך ומבחינתי, אבל מבחינת מכבי-כסף. בואו לא נשכח עם מי יש לנו עסק.
גם עכשיו הם יכולים להחתים את מי שהם רוצים ,עם דורסי כישראלי או לא, לא זה מה שמונע מהם.

כן אני כתבתי את מה שצריך ומתבקש לעשות, הבעיה באמת שלא צריך לשכוח עם מי יש לנו עסק.

06 אוקטובר 2019, 01:15

אחדשיודע כתב:
toja27 כתב:ההתאמה כבר בעייתית, רואים את זה מעכשיו. אגב, בעיני החוסר התאמה של וולבקין לקו האחורי לא פחות צורם מהחוסר התאמה שלו, לצורך הדיון, בעולם דמיוני, הייתי מביא רכז איכותי על חשבון וולבקין ולא על חשבון דורסי( גם החוסר התאמה של דיבה - אבל כיוון שהוא ישראלי אז לא מכניס אותו לדיון).
בעיני אין חשיבות יתרה לדורסי כישראלי כישראלי לכשעצמו , כלומר אני מאמין שלמכבי יש מספיק שחקנים ישראלים איכותיים כבר בסגל, בטח כשמדובר רק על ישראלי אחד על המגרש. היתרון שלו כישראלי בעיני זה רק כי ניתן לרשום עוד זר אחד, שזה לא דבר קטן אבל גם לא קריטי בעיני.

אבל אנחנו לא בעולם דמיוני. בעולם המציאותי, דורסי הוחתם אחרי ווילבקין - ולוויבקין יש שנתיים נוספות בחוזה (לא ידוע לי על אופציה) לעומת 1+1 של דורסי. ווילבקין כאן כדי להישאר לפחות עד סוף העונה (אם לא מעבר לכך). בכלל, אני חושב שלמקד את הבעיות של מכבי בווילבקין זה ממש לא נכון. הבעיה שלמכבי יש רק את ווילבקין (שבשימוש נכון - יכול להיות שחקן נפלא) את וולטרס כמנהלי משחק, והם לא מנהלי משחק מספיק טובים. מכבי צריכה מנהל משחק יותר טוב (וכמו שאמרתי במהלך הקיץ - זה לא חייב להיות מישהו שבהגדרה שלו הוא 1), שומרים טובים יותר (בפרט בקו האחורי) וגם אתלטים טובים יותר (בפרט בעמדות 2/3/4). חתימה של שחקן אחד כמובן לא תפתור את כל הבעיות האלו, אבל כשהתחימו את דורסי - לא פתרו אף אחת מהבעיות. היתרון הגדול של דורסי היה היותו ישראלי בפוטנציאל (ואז זה גם היה יכול לפנות מקום להחתמת זר בכיר נוסף במהלך העונה). אם זה לא קורה, זה מוריד את הערך שלו.

במכבי חייבים למצות את העניין. רק ברגע שיבינו אם הוא אמור לקבל אזרחות או לא (ובתוך כמה זמן), הם צריכים לקבל החלטה. לא לפני. זה טיפשי.

ושוב - היתרון הגדול של הרישום שלו כישראלי זה שאפשר לרשום זר נוסף למשחקי הליגה, ולייצר היררכה ברורה יותר בקבוצה, במעבר בין היורוליג לליגה. זה חשוב, אני לא חושב שצריך לזלזל בזה.

אני אמרתי ברגע החתימה לאחר שהתרשמתי מהתכונות הבסיסיות של דורסי שהוא לא היה צריך לחתום בהינתן הסגל הקיים, ואני אומר גם בנקודת הזמן הנוכחית שלא הוא שהיה צריך לסגור את הסגל ועם זה אני לגמרי מסכים. יחד עם זאת, הוא כבר הוחתם, הוא כבר כאן, ולכן "השתייכותו לקבוצה" היא לא פחותה מאשר כל שחקן אחר, לא משנה אם חתם לפני או אחרי, הוא חלק מהסגל הקיים. כל מה שאנו מנסים לעשות,כל אחד מאיתנו כאן -זה למצוא את הדרך הטובה ביותר שהדבר הזה יעבוד.
אגב חשבתי שלאחר העונה הזאת מגיעה שנת אופציה של וולבקין, אם לא המצב מבחינתי חרבנה.
לענייננו, חושב שוולבקין הוא לא מנהל משחק מספיק טוב וגם לא קלעי מספיק יציב. גם אני לא יכול להשתחרר מהתחושה שהיכנשהו בתוכו הוא מאמין שהוא סופרסטאר אירופאי (גם לא עוזר לזה הקרדיט המוגזם בעיני שהוא מקבל מצוות האימון) וזה משפיע על קבלת ההחלטות שלו למשל בסיומי המשחקים.בעיני החוסר פרופורציה שהוא וצוות האימון מייחסים ליכולות שלו לבין היכולות האמיתיות שלו על המגרש פוגעת לדעתי בייצור היררכיה נכונה יותר ובסופו של דבר משחק איכותי יותר של הקבוצה כולה. אני לא רוצה להפיל את כל הבעיות עליו זה לא הוגן וזה גם לא נכון, אבל יש לו בעיני חלק משמעותי באיך שהקבוצה נראת.
דורסי לעומתו , ואני לא רוצה להרבות בשבחים בטח בהתרשמות כל כך קצרה והחסרונות הברורים שלו, אבל הוא קלעי טהור (אם כי הסייז שלו והחוסר יכולת בהובלת כדור פוגעות בו בהגדרת עמדה ברורה יותר)עם יד מזהב מחוץ לקשת, עם יכולות חדירה מסויימות ואפילו יכולת לשחק בצורה שוטפת בתוך התקפת הקבוצה. אם יוכיח את עצמו , כן הייתי רוצה לראות אותו בעתיד משחק עם רכז מתאים לידו.
מעכשיו אומר , אני חושב שאין פתרון מושלם לאיך אפשר לגרום לחבורה הזאת שיש כאן לשחק בצורה הרמונית שתמקסם את הפוטנציאל שלהם בלי לשנות משהו בסגל, הבנייה הייתה עקומה בגארדים , וככזאת היא פוגעת בכולם. לא מבין איך אפשר לבנות ככה קבוצה. אבל הייתי שמח שדורסי יקבל יותר קרדיט ומשמעות מבחינת יאניס לא פחות מוולבקין.
אני חושב גם שזה טיפשי להחתים שחקן זר רק כי בפוטנציאל (לא יודעים אפילו אם בוודאות ואם כן מתי) הוא יוכל לשחק על משבצת הישראלי במקום להסתכל על ההתאמה שלו לסגל הקיים.
בכל אופן, אני נשאר בדעתי לגבי הרישום שלו כישראלי או לא-בעיני זה תלוי זמן. אם זו סחבת (ולהם כנראה המצב ברור יותר) אז עדיף לרשום אותו כזר, ואם מתרשמים שהדבר ימוצה בזמן הקרוב יחסית- עדיף לחכות.

06 אוקטובר 2019, 01:41

זהו, שכנראה לא יודעים עדיין אם העניין פתיר או לא. לכן חשוב שימצו קודם את הסיפור ויבדקו אם הוא יכול לקבל אזרחות. אחרי שתתקבל תשובה ו/או הערכת זמן יהיה אפשר לקבל החלטה. לרשום אותו מבלי לקבל שום אינדיקציה זה אימפולסיבי ולא נכון. זה מתאים אולי לאוהדים שרוצים לקבל הכל כאן ועכשיו, לא לאנשי מקצוע שמנהלים קבוצה בסדר הגודל הזה.

לגבי ההתאמה הקבוצתית - שוב, מכיוון שלוויבקין יש חוזה לשנתיים, אף אחד לא יחתוך אותו במהלך העונה הקרובה. זה לא מציאותי. ושנית, אני לא חושב שזה מהלך נכון. מי שעקב אחרי ווילבקין מאז תקופת המכללות, יודע שהשחקן הזה שווה הרבה יותר בפוטנציאל ממה שהוא מציג במכבי בשנה האחרונה. ולא מעט מזה בגלל האופן שמשתמשים בו ובגלל שלא מציבים לו גבולות מספיק ברורים (שזה התפקיד של המאמן בגדול). אגב, אני גם לא חושב שיהיה נכון עכשיו לחתוך את דורסי (גם אם לא יקבל אזרחות ישראלית בזמן הקרוב, זה מהלך שצריך לשקול בכובד ראש - גם בראייה ארוכת טווח וגם בהתייחסות לתרומה העכשווית שלו). אבל אני בטוח שהאפשרות שיקבל אזרחות היוותה משקל גדול בהחתמה שלו - כששיקללו את היתרונות והחסרונות של המהלך. וכן, כמו שאמרתי, כשאתה יכול לרשום רק 5 זרים במשחקי הליגה - זה יתרון גדול אם אפשר להמיר אחד מהם לישראלי וכביכול לרשום "זר שישי" בטופס. לא רק במחשבה על הזירה הישראלית (שזה פחות או יותר התארים היחידים שמכבי אמורה להשיג העונה), אלא גם במחשבה על היורוליג - בכל הקשור לרוטציה והיררכיה.

06 אוקטובר 2019, 02:11

למכבי יש אופציה על החוזה של ווילבקין לעונה הבאה.
https://sports.walla.co.il/item/3171000

06 אוקטובר 2019, 02:39

Jack55 כתב:למכבי יש אופציה על החוזה של ווילבקין לעונה הבאה.

אתה מביא פה כתבה מוואלה, שגם לא דייקה בשכר שלו. כך שלא הייתי מסתמך בהכרח על המקור הזה (אם כי זכור לי שהדיווחים הראשוניים דיברו על חוזה לשנתיים בלבד, אז יכול להיות שהעונה השלישית היא אכן אופציונלית או שיש סעיף יציאה עם דמי שחרור).

בכל אופן, הנה הפרסום הרשמי לחתימה של ווילבקין (ובו לא מוזכרת אופציה - אלא על "הסכם ל-3 שנים"): http://www.maccabi.co.il/news.asp?id=6654
בפרסום החתימה של דורסי לעומת זאת, מציינים בפירוש חוזה של 1+1: http://www.maccabi.co.il/news.asp?id=7215

06 אוקטובר 2019, 06:13

אחדשיודע כתב:זהו, שכנראה לא יודעים עדיין אם העניין פתיר או לא. לכן חשוב שימצו קודם את הסיפור ויבדקו אם הוא יכול לקבל אזרחות. אחרי שתתקבל תשובה ו/או הערכת זמן יהיה אפשר לקבל החלטה. לרשום אותו מבלי לקבל שום אינדיקציה זה אימפולסיבי ולא נכון. זה מתאים אולי לאוהדים שרוצים לקבל הכל כאן ועכשיו, לא לאנשי מקצוע שמנהלים קבוצה בסדר הגודל הזה.

לגבי ההתאמה הקבוצתית - שוב, מכיוון שלוויבקין יש חוזה לשנתיים, אף אחד לא יחתוך אותו במהלך העונה הקרובה. זה לא מציאותי. ושנית, אני לא חושב שזה מהלך נכון. מי שעקב אחרי ווילבקין מאז תקופת המכללות, יודע שהשחקן הזה שווה הרבה יותר בפוטנציאל ממה שהוא מציג במכבי בשנה האחרונה. ולא מעט מזה בגלל האופן שמשתמשים בו ובגלל שלא מציבים לו גבולות מספיק ברורים (שזה התפקיד של המאמן בגדול). אגב, אני גם לא חושב שיהיה נכון עכשיו לחתוך את דורסי (גם אם לא יקבל אזרחות ישראלית בזמן הקרוב, זה מהלך שצריך לשקול בכובד ראש - גם בראייה ארוכת טווח וגם בהתייחסות לתרומה העכשווית שלו). אבל אני בטוח שהאפשרות שיקבל אזרחות היוותה משקל גדול בהחתמה שלו - כששיקללו את היתרונות והחסרונות של המהלך. וכן, כמו שאמרתי, כשאתה יכול לרשום רק 5 זרים במשחקי הליגה - זה יתרון גדול אם אפשר להמיר אחד מהם לישראלי וכביכול לרשום "זר שישי" בטופס. לא רק במחשבה על הזירה הישראלית (שזה פחות או יותר התארים היחידים שמכבי אמורה להשיג העונה), אלא גם במחשבה על היורוליג - בכל הקשור לרוטציה והיררכיה.

אנחנו כבר כולנו מכירים את וולבקין המוצר המוגמר, שלב הפוטנציאל שייך לעבר, הבחור בן 26 והוא לא יהיה חזק יותר, לא מהיר יותר, לא קשוח יותר, לא שחקן הגנה טוב יותר, אולי במקסימום ישפר את הבנת המשחק וקבלת ההחלטות ( ואני בספק שזה יקרה העונה דווקא) וישפר את האחוזים משלוש מהעונה שעברה. זה לא שחקן שמנהיג קבוצת יורוליג,הוא גם לא היה כזה בדרושפאקה עם ונאמייקר וקלייבורן. לכן ממליץ לכל הגווארדיה שם מאחורי הספסל ועל הקווים לצאת מההזיות שלהם, שדורסי וולטרס יקבלו יותר קרדיט בקו האחורי ממה שקורה עכשיו ושלא ינסו להפוך את וולבקין למשהו שהוא לא, כי אם ישימו את הז'טונים עליו שוב העונה, הם יפסידו ואנחנו נפסיד ואת קריאות הבוז כלפיו מהקהל נשמע גם העונה. כל הסימנים מתחילת העונה מראים בדיוק לכיוון הזה.

06 אוקטובר 2019, 07:49

אחדשיודע כתב:
Jack55 כתב:למכבי יש אופציה על החוזה של ווילבקין לעונה הבאה.

אתה מביא פה כתבה מוואלה, שגם לא דייקה בשכר שלו. כך שלא הייתי מסתמך בהכרח על המקור הזה (אם כי זכור לי שהדיווחים הראשוניים דיברו על חוזה לשנתיים בלבד, אז יכול להיות שהעונה השלישית היא אכן אופציונלית או שיש סעיף יציאה עם דמי שחרור).

בכל אופן, הנה הפרסום הרשמי לחתימה של ווילבקין (ובו לא מוזכרת אופציה - אלא על "הסכם ל-3 שנים"): http://www.maccabi.co.il/news.asp?id=6654
בפרסום החתימה של דורסי לעומת זאת, מציינים בפירוש חוזה של 1+1: http://www.maccabi.co.il/news.asp?id=7215

האמת שזאת הכתבה הראשונה שקפצה לי אז חשבתי שזה ככה גם בשאר, בכל מקרה באמת אי אפשר להסתמך בוודאות על זה אבל גם לי זכור שהדיבור היה על שנתיים בטוחות והשלישית לא.

06 אוקטובר 2019, 10:40

זה לא משנה , שלישית לא תהיה , בכל אופן היכולת שלו מצדיקה חצי ממה שמרוויח , עוד שחקן.

06 אוקטובר 2019, 11:35

למה לצפות שהשנה יהיה משהו שונה אם ראינו אותו שנה שעברה, ידענו מה הוא צריך סביבו בשביל להצליח וראינו שלא הביאו שום דבר מזה השנה?

שישחררו. נראה מה יביאו במקום.

06 אוקטובר 2019, 11:37

MTA2311 כתב:למה לצפות שהשנה יהיה משהו שונה אם ראינו אותו שנה שעברה, ידענו מה הוא צריך סביבו בשביל להצליח וראינו שלא הביאו שום דבר מזה השנה?

שישחררו. נראה מה יביאו במקום.

אין צורך לשחרר , שנגיע ל 1-8 כמו אשתקד, פדרמן כבר ״ידאג״ לאיזו בדיקת סמים מסויימת....

Sent from my iPhone using Tapatalk
פרסם תגובה