פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
פרסם תגובה

Re: יורובאסקט: ישראל נגד גרמניה - רביעי, 20:45, ערוץ 1

30 אוגוסט 2011, 09:30

גם פיבא אמריקאס 2011 גם יוצא לדרך

30 אוגוסט 2011, 10:09

itai7 כתב:גם פיבא אמריקאס 2011 גם יוצא לדרך

זו תחרות בין נבחרות אמריקה?

30 אוגוסט 2011, 10:56

yes

30 אוגוסט 2011, 12:50

נוביצקי מפרגן לאליהו: "ישראל משחקת יפה, כיף לראות את אליהו"

כה אמר האיש:

"ראינו את ישראל בווידאו אתמול", המשיך נוביצקי. "יש להם את אליהו שנע מהר, ובכלל ישראל זו נבחרת שזזה ורצה כל הזמן ולא פשוט לשמור אותם. נצטרך למנוע מהם את הקליעות ולהאט אותם. לא ראיתי את אליהו מספיק כדי לקבוע אם הוא יוכל להשתלב ב-NBA, וגם לא שיחקנו נגדו באופן אישי, אבל ראיתי שהוא אתלטי מאוד ומסיים יפה וכיף לראות אותו משחק".

http://sports.walla.co.il/?w=//1855499

30 אוגוסט 2011, 13:09

Mta_atic כתב:נוביצקי מפרגן לאליהו: "ישראל משחקת יפה, כיף לראות את אליהו"

כה אמר האיש:

"ראינו את ישראל בווידאו אתמול", המשיך נוביצקי. "יש להם את אליהו שנע מהר, ובכלל ישראל זו נבחרת שזזה ורצה כל הזמן ולא פשוט לשמור אותם. נצטרך למנוע מהם את הקליעות ולהאט אותם. לא ראיתי את אליהו מספיק כדי לקבוע אם הוא יוכל להשתלב ב-NBA, וגם לא שיחקנו נגדו באופן אישי, אבל ראיתי שהוא אתלטי מאוד ומסיים יפה וכיף לראות אותו משחק".

http://sports.walla.co.il/?w=//1855499

ויש מצב שהוא מבין דבר או שניים...

כבוד לליאור.

30 אוגוסט 2011, 13:11

אין ספק שבדור הנוכחי , ליאור אליהו הוא השחקן הישראלי הכי טוב , נוצץ מעל השאר. אחריו הייתי שם את פניני שלדעתי ייתן טורניר מהסרטים.

30 אוגוסט 2011, 13:15

ankram כתב:אין ספק שבדור הנוכחי , ליאור אליהו הוא השחקן הישראלי הכי טוב , נוצץ מעל השאר. אחריו הייתי שם את פניני שלדעתי ייתן טורניר מהסרטים.

ליאור הוא הכשרוני ביותר זה בטוח.
לדעתי הוא עדיין לא הגיע לשיא שלו, והוא עדיין לא ממצה את כל הפוטנציאל שהוא כן הגיע אליו.
אלה דברים שהוא חייב לשפר.

30 אוגוסט 2011, 13:22

עזוב אותך ממיצוי כל הפוטנציאל שלו , אתה רוצה לראות אותו עוזב את הקבוצה?

30 אוגוסט 2011, 13:29

כספי לא שייך לדור ?

אליהו בהחלט הכי כשרוני, חבל שהוא לא שחקן יותר שלם. בנסיבות אחרות היה יכול להגיע לנ.ב.א ולא סתם הוא נבחר בדראפט. הבעייה שאת הנקודות החלשות במשחק שלו הוא לא ממש תיקן ( הגנה וקליעה ) ואילו את הנקדוות הטובות הוא כן שיפר ( הבנת משחק, מסירות, משחק אפקטיבי באזור הרחבה ).
במידה מסויימת הוא פספוס.

30 אוגוסט 2011, 13:29

ankram כתב:עזוב אותך ממיצוי כל הפוטנציאל שלו , אתה רוצה לראות אותו עוזב את הקבוצה?

חלילה וחס.... :nonono

טוב לי איפה שהוא...

30 אוגוסט 2011, 13:36

yarinsaky כתב:כספי לא שייך לדור ?

אליהו בהחלט הכי כשרוני, חבל שהוא לא שחקן יותר שלם. בנסיבות אחרות היה יכול להגיע לנ.ב.א ולא סתם הוא נבחר בדראפט. הבעייה שאת הנקודות החלשות במשחק שלו הוא לא ממש תיקן ( הגנה וקליעה ) ואילו את הנקדוות הטובות הוא כן שיפר ( הבנת משחק, מסירות, משחק אפקטיבי באזור הרחבה ).
במידה מסויימת הוא פספוס.

לא נכון. ההגנה שלו השתפרה מאד בשנתיים האחרונות ודעתי סתם מנפחים את כל הסיפור שהוא לא שומר.
זה יצא מפרופורציות וזה ממש לא המפלצת שאנשים מתארים.

30 אוגוסט 2011, 13:39

זה לא עניין של מנפחים, הוא באמת לא שומר טוב, בטח לרמות נ.ב.א. אי אפשר להסתיר את זה בהגנות איזוריות כמו באירופה.

זה שהוא השתפר זה נכון, אבל עדיין זה לא מה שיתן לו את החוזה שם.

בסך הכול אליהו שחקן נהדר לרמה האירופית והוא בכושר הטוב ביותר שלו בקריירה( כנראה )ואני מאוד מרוצה שהוא במכבי, אבל גם לא צריך לייפות
דברים יותר מדי.
כמו שזה נראה כרגע לנ.ב.א הוא כבר לא יגיע. אבל זה גם לא אסון כזה גדול.

30 אוגוסט 2011, 13:40

במידה מסויימת הוא פספוס.

כספי לא יותר מוכשר מאליהו , הלפרין , הייתי אפילו אומר פניני.
כספי הוא מוטאנט פיסי , עם כוח רצון עצום וכשרון בינוני להפליא. הוא לא ניחן בטכניקת זריקה נכונה , אבל הוא זורק 300 פעם ביום. הוא לא מכדרר טוב , אבל תמיד ליד הכדור. הוא לא משחק חכם , אבל עם המון תשוקה ואנרגות , וזה מחפה על לקויות כשרון.

ובעיקר אין לו פחד , הוא לא מכיר את המושג הזה , על הלפרין לא אכביד במילים , ואליהו אם יחטיא זריקה אחת מבחוץ לא ייקח יותר , כספי לא רואה ממטר.

הלוואי לאליהו והלפרין רבע מהתשוקה ומכוח הרצון של כספי , אבל כישרון נטו? בינוני לחלוטין.

30 אוגוסט 2011, 13:42

yarinsaky כתב:זה לא עניין של מנפחים, הוא באמת לא שומר טוב, בטח לרמות נ.ב.א. אי אפשר להסתיר את זה בהגנות איזוריות כמו באירופה.

בסך הכול אליהו שחקן נהדר לרמה האירופית והוא בכושר הטוב ביותר שלו בקריירה( כנראה )ואני מאוד מרוצה שהוא במכבי, אבל גם לא צריך לייפות
דברים יותר מדי.

NBA זה בעיקר טיימינג. היו כמה וכמה שחקני NBA שלא הייתי שם על הספסל ליד יניב גרין אבל הם נמצאים ב NBA כבר שנים על משבצת הרול פלייר.

30 אוגוסט 2011, 13:45

ankram כתב:

במידה מסויימת הוא פספוס.

כספי לא יותר מוכשר מאליהו , הלפרין , הייתי אפילו אומר פניני.
כספי הוא מוטאנט פיסי , עם כוח רצון עצום וכשרון בינוני להפליא. הוא לא ניחן בטכניקת זריקה נכונה , אבל הוא זורק 300 פעם ביום. הוא לא מכדרר טוב , אבל תמיד ליד הכדור. הוא לא משחק חכם , אבל עם המון תשוקה ואנרגות , וזה מחפה על לקויות כשרון.

ובעיקר אין לו פחד , הוא לא מכיר את המושג הזה , על הלפרין לא אכביד במילים , ואליהו אם יחטיא זריקה אחת מבחוץ לא ייקח יותר , כספי לא רואה ממטר.

הלוואי לאליהו והלפרין רבע מהתשוקה ומכוח הרצון של כספי , אבל כישרון נטו? בינוני לחלוטין.

זה נכון מאוד, חוץ מהקטע של פניני. פניני לא מוכשר מכספי, לא צריך להגזים. גם פניני שחקן עם מנטליות כמו של כספי, ואולי אף יותר, עם ביצים גדולות יותר מכל השחקנים הישראלים, ועדיין הוא לא הגיע לרמות של כספי. אבל עם הלפרין ואליהו אני מסכים. שניהם מבחינתי פספוס, למרות שהגיעו לרמות גבוהות באירופה

30 אוגוסט 2011, 13:46

הכול נכון, אבל כספי עדיין מוכשר יותר מפניני.

אני מת על פניני, יש לו את האופי הכי טוב מהישראלים שאני מכיר היום והוא חמד של בחור, אבל גם לא צריך להגזים בכישרון שלו. הוא פשוט ממצה
בצורה מיטבית את הנתונים שיש לו, לא מפחד משום אתגר, מצליח בכל מקום והפך לקלעי שלוש מעולה גם אחרי שהרחיקו את קשת השלוש.

אבל בשום אופן אין לו את הכישרון לשחק בנ.ב.א, מה שכן יש לכספי.

בכל זאת, אם הייתי צריך לבחור מבין שניהם למכבי הייתי משאיר את פניני ולא מחליף אותו בכספי, זה אומר הכול.
נערך לאחרונה על ידי yarinsaky בתאריך 30 אוגוסט 2011, 13:47, נערך פעם אחת בסך הכל.

30 אוגוסט 2011, 13:46

yarinsaky כתב:זה לא עניין של מנפחים, הוא באמת לא שומר טוב, בטח לרמות נ.ב.א. אי אפשר להסתיר את זה בהגנות איזוריות כמו באירופה.

דברים יותר מדי.

הערב משדרים בוואן ראיון של פיני עם אליהו, ואחת הנקודת שעולות זה נושא האנ.בי.אי.
לפי דבריו של אליהו נראה שיש סיכוי לראות אותו מעבר לים, וכנראה שמה שמעכב בעדו זה הבחירה (הלא צפויה - לדבריו) של יוסטון בדראפט.
נראה שאליהו מסתיר הרבה סודות על ההתנהלות מאחורי הקלעים, ואף אמר בעצמו שרק אם יעבור לאנ.בי.אי הוא ירשמה לעצמו לספר את כל ההתרחשויות.

גרשון גם אומר לו שבהגנה הוא יוכל להשתפר רק באנ.בי.אי.

בקיצור - לא הייתי מהמר על כך שאליהו לא יגיע לאנ.בי.אי.
סה"כ יאן ווסלי נבחר השנה בדראפט למרות שבאירופה היה סולידי ולטעמי גם קצת אוברייטד.
אין ספק שבהגנה הוא טוב מאליהו, אבל הכישרון שיש לאליהו והתזוזה שלו יחסית למספר 4 זה דבר נדיר.

תקציר למעוניינים:
http://www.one.co.il/Article/186061.html

30 אוגוסט 2011, 13:50

כן, זה צריך להיות ראיון מעניין, הרי גם פיני כל הזמן נדנד לאליהו על ההגנה שלו.

בקשר לזה שהוא ישפר את ההגנה שלו בנ.ב.א זה יכל להיות נכון לשחקנים צעירים, לא צריך לשכוח שאליהו כבר בן 28 ואם מחתימים שחקן כזה
כבר מצפים ממנו להיות " מבושל ".

אני גם לא בטוח שלאליהו כדאי להיות שחקן 10 או 11 ברוטציה בקבוצת נ.ב.א ולא להמשיך במכבי ולהיות כוכב בלא פחות כסף.

30 אוגוסט 2011, 13:52

yarinsaky כתב:כן, זה צריך להיות ראיון מעניין, הרי גם פיני כל הזמן נדנד לאליהו על ההגנה שלו.

בקשר לזה שהוא ישפר את ההגנה שלו בנ.ב.א זה יכל להיות נכון לשחקנים צעירים, לא צריך לשכוח שאליהו כבר בן 28 ואם מחתימים שחקן כזה
כבר מצפים ממנו להיות " מבושל ".

אני גם לא בטוח שלאליהו כדאי להיות שחקן 10 או 11 ברוטציה בקבוצת נ.ב.א ולא להמשיך במכבי ולהיות כוכב בלא פחות כסף.

28? חודש הבא הוא בן 26

30 אוגוסט 2011, 13:54

צודק, טעות. 26-27 .
טוב, עכשיו זה באמת הזמן. אם לא עכשיו אף פעם לא.
אני מניח שיהיו לא מעט סקאוטרים של נ.ב.א באליפות הזאת.
פרסם תגובה