פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
פרסם תגובה

Re: מה עובר על דייויד בלאט?

06 דצמבר 2011, 07:44

בלאט לא יכול להתעקש לעזוב את הקופליג , זה לא החלטה שלו. מזרחי קובע ומזרחי לא רוצה. חוץ מזה, יש עניין תקנוני שמונע את זה בינתיים.
ברגע שבלאט מסכים לאדריאטית הוא מסכים ל 3 ליגות.

06 דצמבר 2011, 07:51

אפשר גם להבין חלק מהתסכול של בלאט, בטח כשקוראים עיתונים הבוקר. כשלנגפורד טוב אומרים שהוא אגואיסט וכשהוא רע אומרים שהוא שחקן גרוע. כשפרמאר היה עושה את אותן כניסות לסל היו אומרים שהוא שחקן נהדר. עוד אימרה פופוליסטית מהבוקר היא "איך בלאט מעז להשוות את לנגפורד לפארקר?". אותם עיתונאים מטומטמים לא ראו או קראו איזו השוואה בלאט עשה - הוא בסה"כ ציין שגם לפארקר הגדול לקחת 3 חודשים להיכנס לעניינים במכבי וזה למרות שבניגוד ללנגפורד הוא הגיע בתחילת העונה, כך שצריך סבלנות בהתייחסות ללנגפורד. הוא לא השווה את היכולות שלהם ולא משהו אפילו קרוב לזה, אבל מיד כל עיתונאי הזבל קפצו על ההשוואה ותקפו את בלאט. אני לא מצפה מהעיתונאים להרבה אלא לקצת יותר הבנת הנקרא והנשמע וקצת יותר התעמקות ויסודיות בעבודה שלהם.

06 דצמבר 2011, 07:59

זה גם לקח לבלאט - העיתונאים שכל כך פירגנו לו בשנה שעברה יהפכו את עורם השנה ויחכו לו בפינה. ככה זה כשאתה נראה חלש ופגיע יותר.

בלאט תמיד היה ג'נטלמן מושלם וענה לכולם באריכות ובסבלנות, הוא לא יקבל על זה קרדיט אצל עיתונאים. זה משהוא שצריך ללמוד מפיני - צפצף
עליהם ורק תרוויח. הם יבואו אליך מתרפסים בסופו של דבר.
העיתונאים הם בסופו של דבר עדת כלבים נובחים ומחפשי דם.

06 דצמבר 2011, 08:15

דרך אגב תקראו את זה : http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000703178

לפחות האמירה שהשתתפות ב-3 ליגות תפגע במותג של מכבי מעודף היצע של המותג התבררה כשגויה מיסודה וזו כבר טענה אחת פחות שההנהלה צריכה להתמודד איתה בהכרעה על שנה הבאה .

אין לי נתונים על היחס בין הליגה לאדריאטית אבל ברור לי שכמות הצופים במשחקי מכבי באדריאטית גבוהה בהרבה , מעניין באמת מה הפער וכמה זה משמעותי כלכלית להעדיף את האדריאטית .

06 דצמבר 2011, 08:16

השנה ארגוני האוהדים (של מכבי, אבל גם של הפועל ושל עוד קבוצות) מתכננים להחרים את הפיינל קופל, נקווה שזה יזיז משהו בליגה הזאת, או שנעזוב אותה, או שלא יהיה פיינל פור, או כל פיתרון אחר.
קופל האידיוט כבר מכריז שהפיינל פור של האדריאטית יהרוס לו את הערב, כדי להאשים את מכבי בעובדה שיבואו קצת אנשים (כי ארגוני האוהדים יחרימו). התקשורת תשמח לעזור לו להאשים את מכבי במשהו שבפועל הוא האשם היחיד.

06 דצמבר 2011, 08:18

yarinsaky כתב:בלאט לא יכול להתעקש לעזוב את הקופליג , זה לא החלטה שלו. מזרחי קובע ומזרחי לא רוצה. חוץ מזה, יש עניין תקנוני שמונע את זה בינתיים.
ברגע שבלאט מסכים לאדריאטית הוא מסכים ל 3 ליגות.

בלאט יכול להתעקש אבל כמו שאמרת ההחלטה בסופו של דבר היא של הבעלים . אבל אי התעקשות משמעותה הסכמה ולכן ההנהלה בכלל לא התלבטה...
לגבי עניין התקנון , היורוליג קובע שחייבים לשחק בליגה המוכרת ליולב , והאדריאטית אכן כזאת לעומת ה-VTB שהיא לא מוכרת ע"י היולב ולכן הקבוצות שם משחקות בשלוש מסגרות...
חוץ מיזה שבשביל מכבי אין אירגון בעולם שלא יסכים להתגמש קצת...

כעיקרון אני חושב שהמשחקים באדריאטית יותר מעניינים אבל אם חקוי קופל היו מאפשרים למכבי להופיע בסגל מלא (אפילו עם חוק רוסי) אז לא היה איכפת לי שמכבי תחזור לשחק (לטייל) בקופליג . סך הכל המסעות למשחקי האדריאטית די מקשות על השחקנים וגם לי לא היה איכפת לפספס משחקים לא חשובים בקופלינג מידי פעם (בנתיים באדריאטית לא פספסתי משחק ואישתי לא מתה על זה...)

06 דצמבר 2011, 08:22

אבל נדמה לי שהקבוצות באדריאטית כן משתתפות בליגה המקומיות כשהן מצטרפות לפלייאוף או משהוא כזה. למכבי אף אחד לא מבטיח סידור כזה
בינתיים ולכן זה עדיין לא רלוונטי.

שמעתי ראיון של מזרחי עם הקוף ב 103 ושם הקוף ירד עליו שמזרחי לא מסוגל להזיז דברים לטובת מכבי במנהלת. למזרחי לא הייתה באמת תשובה לזה.

06 דצמבר 2011, 08:22

יוסי22 כתב:דרך אגב תקראו את זה : http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000703178

לפחות האמירה שהשתתפות ב-3 ליגות תפגע במותג של מכבי מעודף היצע של המותג התבררה כשגויה מיסודה וזו כבר טענה אחת פחות שההנהלה צריכה להתמודד איתה בהכרעה על שנה הבאה .

אין לי נתונים על היחס בין הליגה לאדריאטית אבל ברור לי שכמות הצופים במשחקי מכבי באדריאטית גבוהה בהרבה , מעניין באמת מה הפער וכמה זה משמעותי כלכלית להעדיף את האדריאטית .

בנתיים בכל משחקי האדריאטית שהייתי ההיכל היה מפוצץ כמו משחקי יורוליג...
אם פעם חשבתי שהכרטיסים גם ככה מכורים מראש (מנויים ) אז השנה קיבלתי הודעה שאם אני רוצה להחזיר את הכרטיס תמורת השווי שלו לפי מחיר המנוי ( נמוך ממחיר רגיל בקופה..) אז אני יכול להגיע למשרדי הקבוצה , והם כמובן מוכרים אותו פי 2...איך אני יודע ? כי חבר שלי שיושב לידי החזיר את הכרטיס וזה שישב לידי במקומו אמר לי כמה הוא שילם...בקיצור מכבי מרוויחה עוד כסף על כרטיסים שכביכול נמכרו מראש וזה בגלל שיש ביקוש לכרטיסים לאדריאטית...

06 דצמבר 2011, 08:25

yarinsaky כתב:אבל נדמה לי שהקבוצות באדריאטית כן משתתפות בליגה המקומיות כשהן מצטרפות לפלייאוף או משהוא כזה. למכבי אף אחד לא מבטיח סידור כזה

שמעתי ראיון של מזרחי עם הקוף ב 103 ושם הקוף ירד עליו שמזרחי לא מסוגל להזיז דברים לטובת מכבי במנהלת. למזרחי לא הייתה באמת תשובה לזה.

הקבוצות באדריאטית משתתפות בפלייאוף בגלל שלרובן אין חוזה מובטח ביורוליג והן חייבות לזכות באליפות המקומית כדי להבטיח את מקומן (ראה ערך KK זאגרב העונה...) כך שלכולם יש זכות שווה לקבל צ'אנס ביורוליג...מה גם ששם האליפות המקומית יותר תחרותית בשלבים המאוחרים מאשר פה בארץ שהכל יכול להיות מוכרע במשחק אחד...

06 דצמבר 2011, 08:32

yzafrir כתב:
yarinsaky כתב:אבל נדמה לי שהקבוצות באדריאטית כן משתתפות בליגה המקומיות כשהן מצטרפות לפלייאוף או משהוא כזה. למכבי אף אחד לא מבטיח סידור כזה

הקבוצות באדריאטית משתתפות בפלייאוף בגלל שלרובן אין חוזה מובטח ביורוליג והן חייבות לזכות באליפות המקומית כדי להבטיח את מקומן (ראה ערך KK זאגרב העונה...) כך שלכולם יש זכות שווה לקבל צ'אנס ביורוליג...מה גם ששם האליפות המקומית יותר תחרותית בשלבים המאוחרים מאשר פה בארץ שהכל יכול להיות מוכרע במשחק אחד...

אוקיי, כך או כך אף קבוצה באירופה עדין לא פרשה מהליגה המקומית וזו עובדה. לא ברורה עדיין ההשלכה של זה .

כמו שאני רואה את זה מכבי לא תפרוש גם בשנה הבאה מהליגה המקומית ולכן היא תצטרך לקבל החלטה קשה. עוד שנה עם 3 ליגות תוציא את בלאט והשחקנים לגמרי משפיות ואני לא בטוח שזה הולך לקרות.

או שבלאט ישכנע את מזרחי להתחיל את המהלך של פרישה עם כל הבעיות סביב זה , לא חושב שזה יקרה.

06 דצמבר 2011, 08:37

או שפשוט יעלו עם הנוער בליגה רק כדי להיות רשומים שם...גם אם הנוער מכבי לא תרד ליגה ( כפשוט בקופליג אין יורדות....כאילו דדאאא )

06 דצמבר 2011, 11:09

yzafrir כתב:
yarinsaky כתב:מה שכן, עניין האדריאטית כאילו חיכה לבלאט שיחזור לקדנציה שנייה . הוא לא עמד על רגליו האחוריות כדי למנוע את זה והרכב הגארדים באמת לא מספיק אתלטי ומגוון כדי לעמוד ב 3 ליגות.
לבלאט גם יש חלק בעניין לא פחות מההנהלה, אולי יותר.

מה שנראה כמעט בטוח, בשנה הבאה חוזרים ל 2 ליגות כדי להחזיר את המערכת לשפיות.

חוזרים לשתי ליגות , השאלה לאיזה ?
אם חוק 4 זרים בקופליג ממשיך , אין טעם להישאר בליגה הזאת כי הנזק שנגרם למכבי מכך ששלושה שחקנים משחקים פעם בשבוע וכל פעם משחק סגל אחר גורם יותר נזק מאשר להחזיק סגל רחב לשלוש מסגרות...
הטעות של דיויד שלא התעקש כבר העונה לעזוב את הקופליג...

דרך אחרת היא פשוט למצוא נוסחא לבנות הרכב עם 5 זרים במקום 7. זה לא קל אבל זה עדיף על לשחק ב-3 ליגות.

06 דצמבר 2011, 11:34

יוני כעיקרון אתה צודק , רק שקשה למצוא היום לפחות 5-6 ישראלים טובים שישלימו אותם ועוד 1-2 צעירים...
אם מכבי תצליח להחזיר לפה נניח את הלפרין ולהחתים את לאנדסברג אז היא בהחלט יכולה להסתדר בלי גארד זר (לאנגפורד...) , אם כספי היה פה אז בכלל חסכנו את המקום של סמית' אבל אני לא רואה כרגע עוד ישראלים שיכולים להיות שחקנים משמעותתים והם לא במכבי...אולי אני פשוט לא זוכר טוב כרגע...

06 דצמבר 2011, 11:57

5 - 6 ישראלים ?

אליהו, בלו, לאנדסברג, הלפרין, פניני, ( אוחיון או בורשטיין אם אתה רוצה שחקן שישי ).

את שחקני הנוער תמצא לבד. :D

06 דצמבר 2011, 12:03

yarinsaky כתב:5 - 6 ישראלים ?

אליהו, בלו, לאנדסברג, הלפרין, פניני, ( אוחיון או בורשטיין אם אתה רוצה שחקן שישי ).

אפשר להוסיף גם את שאייר, ולא צריך אפילו שחקני נוער...
4-5 זרים (ברמה כמובן) זה סביר בהחלט
סופו, הנדריקס, מאצ'בן, לאנגפורד, ואולי עוד שחקן צעיר בקוו האחורי זה בסדר גמור
נערך לאחרונה על ידי asafb96 בתאריך 06 דצמבר 2011, 12:04, נערך פעם אחת בסך הכל.

06 דצמבר 2011, 12:03

שכחת את בלו. יש משספיק ישראלים. אנשים משום מה מתאמצים לשכוח קבוצה מסויימת שקרעה את אירופה עם 4 זרים וישראלים הרבה פחות טובים מאלו שמוזכרים למעלה.

06 דצמבר 2011, 12:13

אז למה אתה לא הולך יותר אחורה לתקופה שהיו רק שני זרים ?? מה שהיה בתקופה ההיא כבר לא תופס להיום . אז מכבי הייתה אחת הקבוצות הגדולות גם מבחינת תקציב ויכלה לעמוד מול המתחרות על מחיר של שחקנים....אני לא בטוח שאותו סגל של אז היה עושה היום את אותו דבר בכלכך קלות , אז היו רק 4 קבוצות באמת טובות וכל השאר היו בינוניות כך שהדרך לפיינל פור הייתה די קלה (חוץ מנס ז'אלגיריס כמובן...) . היום יש הרבה יותר משוכות שצריך לעבור ויש הרבה יותר קבוצות עשירות באירופה..

06 דצמבר 2011, 13:32

yzafrir כתב:אז למה אתה לא הולך יותר אחורה לתקופה שהיו רק שני זרים ?? מה שהיה בתקופה ההיא כבר לא תופס להיום . אז מכבי הייתה אחת הקבוצות הגדולות גם מבחינת תקציב ויכלה לעמוד מול המתחרות על מחיר של שחקנים....אני לא בטוח שאותו סגל של אז היה עושה היום את אותו דבר בכלכך קלות , אז היו רק 4 קבוצות באמת טובות וכל השאר היו בינוניות כך שהדרך לפיינל פור הייתה די קלה (חוץ מנס ז'אלגיריס כמובן...) . היום יש הרבה יותר משוכות שצריך לעבור ויש הרבה יותר קבוצות עשירות באירופה..

פשוט מפחיד לחשוב איך מכבי הייתה מסתדרת בלי סמית' ושון ג'יימס. באמת לא ברור איך אפשר היה להסתדר באירופה אם במקום סמית' וג'יימס היה למכבי את הלפרין ולנדסברג. בטח היינו עכשיו 0-6 בלי שני הענקים האלו. אין למכבי שום צורך ביותר מ- 4 זרים טובים. כל השאר במילא פחות טובים מהישראלים שאפשר להביא במקומם.

06 דצמבר 2011, 13:35

roy1000 כתב:
yzafrir כתב:אז למה אתה לא הולך יותר אחורה לתקופה שהיו רק שני זרים ?? מה שהיה בתקופה ההיא כבר לא תופס להיום . אז מכבי הייתה אחת הקבוצות הגדולות גם מבחינת תקציב ויכלה לעמוד מול המתחרות על מחיר של שחקנים....אני לא בטוח שאותו סגל של אז היה עושה היום את אותו דבר בכלכך קלות , אז היו רק 4 קבוצות באמת טובות וכל השאר היו בינוניות כך שהדרך לפיינל פור הייתה די קלה (חוץ מנס ז'אלגיריס כמובן...) . היום יש הרבה יותר משוכות שצריך לעבור ויש הרבה יותר קבוצות עשירות באירופה..

פשוט מפחיד לחשוב איך מכבי הייתה מסתדרת בלי סמית' ושון ג'יימס. באמת לא ברור איך אפשר היה להסתדר באירופה אם במקום סמית' וג'יימס היה למכבי את הלפרין ולנדסברג. בטח היינו עכשיו 0-6 בלי שני הענקים האלו. אין למכבי שום צורך ביותר מ- 4 זרים טובים. כל השאר במילא פחות טובים מהישראלים שאפשר להביא במקומם.

אגב, אני די בטוח שבפיינל פור הישראלי בלאט לא ילביש אף אחד משניהם, מאחר שבמידה שלנגפורד יכנס לכושר הוא עדיף עשרות מונים על פני סמית האנמי וברור שסופו והנדריקס טובים ויעילים בהרבה מג'יימס.
לגבי מספר הזרים - אני חושב שיש צורך ב-5 זרים: רכז זר, אוחיון; הלפרין, לנדסברג וגארד חמישי איזה עציץ שלא משנה אם קוראים לו בורשטיין או שאייר; סמול פורוורד זר, פניני; אליהו, בלו; סופו, הנדריקס וגבוה חמישי זר (אולי מצ'באן).

06 דצמבר 2011, 13:55

roy1000 כתב:

שכחת את בלו. יש משספיק ישראלים. אנשים משום מה מתאמצים לשכוח קבוצה מסויימת שקרעה את אירופה עם 4 זרים וישראלים הרבה פחות טובים מאלו שמוזכרים למעלה.

אתה עובר לחנוש לטיפול. :)
פרסם תגובה