פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
05 פברואר 2012, 22:18
דייויד בלו בפלייאוף מול קאחה לאבורל: 24.5 דקות, 14.5 נקודות, 81.8% לשתיים, 52% לשלוש(3.3 שלשות למשחק)
דייויד בלו בפיינל פור: 12 נקודות, 30% לשתיים, 41.2% לשלוש(2.5 שלשות), 3.5 ריב'.
נראה לי ברור מי היה ה-4 המוביל של מכבי במאני טיים.
05 פברואר 2012, 22:42
שחף כתב:יוני, ליאור לא במכבי מאתמול. הוא ימשיך לברוח מלורבק גם בעוד שבועיים בברצלונה עם הגויאבה שלו(שתיכנס באחוזים יותר נמוכים כי בפנים מחכים ואסקז ופרוביץ' ולא איזה שרוך רזה מלובליאנה) במקום לנסות לקחת אותו עד הטבעת גם אם תטפח אותו ותטפח לו על השכם אחרי כל החטאה וכל שלשה שהוא חוטף על הראש. נדב הנפלד היה שומר מדהים ודבק הגנתי. ליאור הוא חור הגנתי שבמשחקים מול הגדולות לא פוגע ולכן בלאט מטיס אותו לספסל מהר מאוד. ההחתמה שלו בשיא הייפ ישראלים זה חוזה נוראי, ארוך להחריד שאין לו שום הצדקה. הזכרתי כבר שבאסטון הרוויח אותם סכומים במכבי?
להזכיר את באסטון זה פופוליזם. סופו מרוויח כמו פארקר, יותר משאראס ויותר מניקו. אז מה?
אז היתה תקופה אחת, היום תקופה אחרת. היום אוחיון מרוויח בערך כמו שג'מצ'י הרוויח כשהיה בשיא המקצועי שלו (סביב תחילת שנות ה-90) אולי אפילו יותר.
אתה יכול להמשיך ולהגיד מה הוא יעשה או לא יעשה מול לורבק, אבל בפועל, כששחקן משחק 15 דקות, ועף לספסל על כל טעות, אין מה לצפות ממנו (ואפשר
לחשוב שריצ' ובלו לא חטפו בראש מאותו לורבק).
אני חושב שההחתמה של ליאור היא מצויינת. אולי השכר שלו קצת גבוה, אבל בזמנו זה היה שווי השוק שלו. מכאן התפקיד של המאמנים הוא להפיק ממנו את המקסימום.
ד"א, זה מצחיק שאתה מצדיק את בלאט מתי שנוח לך, וקוטל אותו כשהוא עושה הפוך ממה שאתה חושב. אני גם זוכר, שלפני שהגיע למכבי, אתה היית נגדו
ולא החזקת בכלל מהיכולות שלו. אז עכשיו פתאום ההחלטה שלו לגבי ליאור היא קדושה?
05 פברואר 2012, 22:49
הזכרתי את באסטון בעיקר כי ליאור הוא היום השחקן השני הכי יקר בקבוצה מבחינת סך כל עלות, וכאמור, במשחקים מכריעים אליהו נותן תפוקה שהיא אפילו לא בינונית. להגיד ששחקן שלא פוגע במשחקים הכי חשובים שווה סכומים כאלה למכבי? ממש לא בעיני, וכאמור, יש פורוורדים באירופה שמרוויחים סכומים כאלה וטובים ממנו. רק בגלל הת.ז מכבי צריכה להחזיק אותו על תקן שחקן חמישייה יקר להחריד? אני ממש לא חושב ככה. אני לא מת על הלפרין, לדוגמא, אבל אני חושב שליד גארד ופורוורד מתאימים אפשר להחביא את החסרונות שלו יותר טוב מאשר את החסרונות של אליהו(לא שומר, לא לוקח ריבאונד, לא קולע מרחוק, לא חוסם....). לגבי בלאט, האיש מאמן שהוא קודם כל דיפנסיב מיינדד. אתה מנחית עליו שחקן שלא שומר בכלל ומצפה ממנו לתת לו דקות משמעותיות מול לורבק או מירוטיץ'? זה פשוט לא יקרה. חבל שאין טריידים באירופה.
05 פברואר 2012, 23:04
שחף כתב:הזכרתי את באסטון בעיקר כי ליאור הוא היום השחקן השני הכי יקר בקבוצה מבחינת סך כל עלות, וכאמור, במשחקים מכריעים אליהו נותן תפוקה שהיא אפילו לא בינונית. להגיד ששחקן שלא פוגע במשחקים הכי חשובים שווה סכומים כאלה למכבי? ממש לא בעיני, וכאמור, יש פורוורדים באירופה שמרוויחים סכומים כאלה וטובים ממנו. רק בגלל הת.ז מכבי צריכה להחזיק אותו על תקן שחקן חמישייה יקר להחריד? אני ממש לא חושב ככה. אני לא מת על הלפרין, לדוגמא, אבל אני חושב שליד גארד ופורוורד מתאימים אפשר להחביא את החסרונות שלו יותר טוב מאשר את החסרונות של אליהו(לא שומר, לא לוקח ריבאונד, לא קולע מרחוק, לא חוסם....). לגבי בלאט, האיש מאמן שהוא קודם כל דיפנסיב מיינדד. אתה מנחית עליו שחקן שלא שומר בכלל ומצפה ממנו לתת לו דקות משמעותיות מול לורבק או מירוטיץ'? זה פשוט לא יקרה. חבל שאין טריידים באירופה.
שוב האגדה של מירוטיץ'? הבן אדם נתן משחק קריירה, כשמי ששמר עליו היה בלו. 90% מהנק' שלו נקלעו על בלו, אבל בסטטיסטיקה היבשה כתוב שהוא PF, ולכן הוא קלע אותם על ליאור.
כנ"ל לורבק, שאת כל הנק' שלו עשה בכלל על הנדריקס, וגם זה באשמת בלאט שלא הביא בכלל עזרה מולו.
אני מסכים שליאור נותן עונה בינונית, אבל העובדות הן, שליאור היה שחקן משמעותי בקבוצת ההצלבה של ספאחיה, ובקבוצת הגמר של דייויד. הוא היה שחקן פחות משמעותי בקבוצת
הגמר של צביקה (אבל היה מעולה באחד המשחקים בפיינל פור).
מה שאני אומר, זה בערך מה שאומרים פליקס, חני ואסף. זה לא משנה מה אתה או אני חושבים עליו. כרגע הוא זה מה שיש, וזה מה שיש לכמה שנים.
אולי בשנה הבאה מצ'באן יקבל תפקיד משמעותי יותר, אבל עד סוף העונה הזאת, זה מה יש.
לבלו יש תקופות טובות, כשיש טעם להשתמש בו ליותר דקות, ויש תקופות רעות מאוד, כשהוא לא צריך לשחק הרבה. לאליהו כמעט ואין תקופות רעות (כמו סופו). התפוקה שלו
היא פונקציה ישירה, של הדקות והאמון שהוא מקבל.
ברגע שבלאט יבין שבלו לא ייתן לו כלום עכשיו (לפחות לא ביורוליג), וישתמש יותר בליאור, אז נראה ממנו משחקים של דאבל פיגרס, ריבאונדים, אסיסטים וגם הגנה סבירה.
כרגע בלאט הפך את עמדה 4, מאחת החזקות ביורוליג, לפאתטית.
06 פברואר 2012, 05:44
לליאור יש חסרונות והם טווח הקליע שלו וההגנה ואתם יכולים לנסות לייפות את זה בכל דרך שתרצו אבל זו עובדה .
אבל , ליאור מבחינת כל החבילה נחשב לאחד מחמשת הפואוורדים הטובים ביורוליג (ולא משנה איפה הוא מדורג מבחינה מקצועית בחמישייה הזאת ) ומבחינת מחיר הוא מרוויח פחות מחצי מהם . להגיד היום שפרילאנד מקבל 900 אלף יורו ,זה לא רלוונטי כי הוא חתם על החוזה הזה לפני כמה שנים שאז זה היה השוווי שלו , היום הוא שווה הרבה יותר אותו מקרה גם עם טלטוביץ' שחתום על חוזה מליפני כמה שנים...
אליהו אומנם מקבל משכורת יחסית גבוהה לרמות של מכבי אבל לרמה המקצועית שהוא נמצא בא הוא שווה הרבה יותר עם כל החסרונות שלו . אגב זה נכון גם לגבי סופו העניין הכספי...זה המזל שלנו .
בכל מקרה אני חושב שיש פה היסטריה גדולה מידי סביב הסיפסול של אליהו ויכול להיות שהוא נמצא בכושר קצת פחות טוב בתקופה האחרונה , אני בטוח שאין פה שום דבר אישי בין דיויד לליאור והוא לא מספסל אותו רק בגלל עניין ההגנה .
06 פברואר 2012, 07:38
asafb96 כתב:ת'רד פתאטי
השנאה לליאור לא ברורה ואפילו הזויה. סקורר נפלא, שחקן חכם, ומוסר מצוין לעמדתו.
אנשים עוד לא קלטו שאם הוא היה שחקן הגנה, וקלעי, הוא היה בNBA עוד מזמן. ליאור טוב מבלו בכל אספקט, חוץ מהקליעה, איך שלא תסובבו את זה, ולטעון שבלו עדיף, ועוד להגיד שהוא עוזר לשטף הקבוצתי יותר מליאור, זה שנאה נטו.
בלו שחקן שיודע לזרוק שלשות, וזהו. שחקן הגנה לא טוב יותר מליאור, לא יודע לשים כדור על הרצפה, ולא מייצר לאחרים. איפה הוא ואיפה ליאור.
אנשים פה עוד חיים בסרט שנביא את פרילנד... החוזה שלו זה עוד מיליון יורו ל3 שנים, וסכום השחרור שלו עולה כמו כל התקציב של הקוו הקדמי במכבי. אם בארסה לא הוציאו אותו משם, אז החוזה של ליאור+כדיר כן?!
נכון לגמרי.
אליהו לא שחקן הגנה גדול, אבל משום מה תמיד יגידו שהוא לא טוב בגלל ההגנה. הוא אחד מה PF ההתקפיים הטובים באירופה, ואם הוא היה שומר טוב הוא מזמן היה ב NBA.
רבאק, יש שחקנים שהתקפית הרבה פחות טובים ממנו, והגנתית לא עולים עליו, אבל עליהם לא אומרים כלום!
06 פברואר 2012, 07:45
זה לא רק העניין המקצועי , אליהו חתום פה לעוד 3 שנים חוץ מהעונה הנוכחית ויחד עם סופו , מאצ'באן והנדריקס הם יובילו את מכבי לתארים ואז בטח יהיו שרשורים של עמוד וחצי כמו כל פעם שהקבוצה מצליחה כי אין מה לקטר.
אליהו הוא אחד מחמשת השחקנים הטובים בעמדתו ועובדתית כל מאמן שהרגיש גבר וסיפסל אותו בגלל ההגנה הפסיד את האליפות כמו שרף או הפסיד את הגביע האירופי כמו בלאט , הספסולים המתחכמים שלו מעולם לא הוכיחו את עצמם ובמקום להביא סטטיסטיקות על התרומה שלו במעמדים חשובים הייתי מסתכל על הדקות שלו במעמדים האלה ואיך זה הוכיח את עצמו (או לא) .
06 פברואר 2012, 08:33
אבל הסטטיסטיקות האלה מוכיחות דבר אחר לגמרי- אף אחד לא מספסל את ליאור בגלל ההגנה שלו! הוא פשוט מסריח את הפרקט התקפית, פוגע באחוזים רעים ומאבד כדורים ברוב המקרים כשהוא נתקל בסייז ופיזיות בעמדה 4. לא נותר לי אלא לקוות שליאור יגשים את החלום שלו ויגיע ל-NBA, ואנחנו נקבל אפילו פאוור סולידי כמו לורנס רוברטס ששומר ולוקח ריבאונד והכסף יופנה לעמדות הנכונות כמו עמדת הרכז ועמדת הסמול פורוורד. האגדה כאילו אין לו תקופות רעות עוד יותר הזויה. אליהו רע מול הקבוצות הגדולות. אני חושב שהסטטיסטיקות האלה מוכיחות את זה יפה מאוד.
06 פברואר 2012, 09:23
שחף כתב:אבל הסטטיסטיקות האלה מוכיחות דבר אחר לגמרי- אף אחד לא מספסל את ליאור בגלל ההגנה שלו! הוא פשוט מסריח את הפרקט התקפית, פוגע באחוזים רעים ומאבד כדורים ברוב המקרים כשהוא נתקל בסייז ופיזיות בעמדה 4. לא נותר לי אלא לקוות שליאור יגשים את החלום שלו ויגיע ל-NBA, ואנחנו נקבל אפילו פאוור סולידי כמו לורנס רוברטס ששומר ולוקח ריבאונד והכסף יופנה לעמדות הנכונות כמו עמדת הרכז ועמדת הסמול פורוורד. האגדה כאילו אין לו תקופות רעות עוד יותר הזויה. אליהו רע מול הקבוצות הגדולות. אני חושב שהסטטיסטיקות האלה מוכיחות את זה יפה מאוד.
אני אזכיר לך מה היה כאן כשקיבלנו פאוור סולידי שלוקח ריבאונד ושומר כמו לאזמה. דווקא באותה העונה מכבי פגשה את טאו עם ליאור,
ונפתחו כאן איזה חמישים שרשורים, איזה טעות עשינו.
הסטטיסטיקה הזאת מגמתית ולא מוכיחה הרבה. אני מניח שבחרת בכוונה כמה קבוצות מולן אליהו לא ממש הסתדר.
אני לא חושב שהוא יגיע לNBA, בעיקר בגלל שהוא לא שומר מספיק טוב, אבל בכמעט כל קבוצה באירופה הוא יכול וצריך להיות שחקן משמעותי בעמדה 4.
גם במכבי זה צריך להיות ככה.
06 פברואר 2012, 11:35
לא, בחרתי כמעט את כל המשחקים החשובים של מכבי באירופה בשנתיים האחרונות. פיינל פור, רבע גמר, משחקים על המקום הראשון בבית המוקדם ובהצלבה. אם אליהו מתאדה בכל פעם שהוא מקבל פאוור גבוה ופיזי, מה הטעם לשלם לו כמו זר? ולאסמה, לצערו הרב, לא שיחק ליד סנטר כמו סופו ולכן המוגבלויות ההתקפיות שלו נחשפו(הוא גם שיחק רוב הזמן בעמדה 5, אגב, ולא כ-4). אם היה באירופה סנטר כמו האוורד שהיה אוטם את הצבע הגנתית ובלתי עציר בצד השני והוא היה במכבי לא היה אכפת לי שליאור יהיה ה-4 המוביל ויקבל גם ימבה של דקות. בסיטואציה הנוכחית החוזה שלו נוראי ומבוסס על משחק אחד טוב שהוא נתן מול ברצלונה, ליד סנטר נפלא כמו ספליטר שיכל לחפות על החולשות ההגנתיות שלו.(לעומת משהו כמו 3-4 גרועים כאלו...)
06 פברואר 2012, 12:00
שחף כתב:לא, בחרתי כמעט את כל המשחקים החשובים של מכבי באירופה בשנתיים האחרונות. פיינל פור, רבע גמר, משחקים על המקום הראשון בבית המוקדם ובהצלבה. אם אליהו מתאדה בכל פעם שהוא מקבל פאוור גבוה ופיזי, מה הטעם לשלם לו כמו זר? ולאסמה, לצערו הרב, לא שיחק ליד סנטר כמו סופו ולכן המוגבלויות ההתקפיות שלו נחשפו(הוא גם שיחק רוב הזמן בעמדה 5, אגב, ולא כ-4). אם היה באירופה סנטר כמו האוורד שהיה אוטם את הצבע הגנתית ובלתי עציר בצד השני והוא היה במכבי לא היה אכפת לי שליאור יהיה ה-4 המוביל ויקבל גם ימבה של דקות. בסיטואציה הנוכחית החוזה שלו נוראי ומבוסס על משחק אחד טוב שהוא נתן מול ברצלונה, ליד סנטר נפלא כמו ספליטר שיכל לחפות על החולשות ההגנתיות שלו.(לעומת משהו כמו 3-4 גרועים כאלו...)
להגיד שהחוזה של ליאור מסתמך על משחק אחד מול בארסה זאת שטות מוחלטת.
מילא אם היה חותם בבארסה, או בריאל, אז זה היה נכון. אבל עבור מכבי הוא לא היה שחקן חדש, וגם אם לא היה נותן סדרה טובה מול בארסה וזוכה באליפות, הוא עדיין
היה מגיע למכבי על חוזה גבוה.
כנ"ל יותם. אם היה חוזר באמצע החוזה שלו עם אול', היה מקבל חוזה גבוה יותר ממה שהוא צפוי לקבל בעונה הבאה.
עוד אמירה שאני לא מסכים לה היא עניין הזר. לא בטוח שאם ליאור עוזב, אז הזר שיגיע במקומו יהיה טוב יותר. אתה באמת חושב שאיזה רוברטס ייתן למכבי יותר ממה שליאור נותן?
06 פברואר 2012, 12:21
לא צריך שום רוברטס. מה שצריך לעשות, זה להכיר בעובדה שבלו פחות טוב ממילאן ומליאור, לשחרר אותו ובכך לייצר עמדה 4 קטלנית באמת, שמורכבת ממאצבאן וליאור שנלחמים על דקות, ולא כמו הנוכחית שאנשים כבר הכתירו כ״טובה באירופה״
נערך לאחרונה על ידי
MTA2311 בתאריך 06 פברואר 2012, 12:23, נערך פעם אחת בסך הכל.
06 פברואר 2012, 12:23
אני מסכים שליאור לא טוב בהגנה, אבל בסך הכל הוא טוב בהתקפה, אין שחקנים מושלמים ואם יש , קשה מאוד להביא אותם כמו שאסף אמר על פרילנד...
צריך להעריך את מה שיש, אני חושב שליאור שחקן טוב מאוד ומתאים למכבי בנוסף הוא שחקן ישראלי. אני לא בטוח שנמצא משהו יותר טוב ממנו, חוץ מזה יש את מאבצן לעמדה שלו.
אני באמת חושב שליאור לא טוב בהגנה, אבל אני זוכר משחקים כן טובים שלו בהגנה נדמה לי נגד ויטוריה במשחק הראשוןם במהלך השלב הראשון, נדמה לי שאחרי בלאט אמר: "ליאור יודע לעשות הגנה פשוט לא למדו אותו איך".
דיוויד בלו גם היה שחקן הגנה לא טוב והוא שיפר את זה, ליאור עדיין צעיר ועדיין יכול להשתפר.
אני מסכים בנושא ההגנה שוב, זה באמת לא טוב, אבל עדיין אני חושב שיש כאן המון שמזלזלים בליאור ולדעתי זה חבל.
06 פברואר 2012, 16:39
Lirca כתב:מסכים עם רוב הדברים שנאמרים כאן.
מצד אחד, כשהוא חם ובזון הוא יכול לגמור משחק תוך דקות ספורות. מצד שני יש לו המון משחקים שהוא נראה מאוד חסר אונים מול גבוהים אגרסיביים ונראה גם שבשנים האחרונות הצליחו ללמוד אותו (ולמען האמת זה גם היה די צפוי כי עם כל התנועה והאתלטיות, יש לו מגבלות).
הבעיה היא שיש לו יותר מידי משחקים מהסוג השני לעומת הסוג הראשון. יש לו הרבה נפילות מול קבוצות גדולות ובמעמדים הגדולים (הפיינל פור האחרון).
בשל החוזה הגדול שלו אני חושב שכל מה שצריך זה להוריד אותו לספסל ומהשנה הבאה לשים את מצ'באן כשחקן מטרה במקומו. אין ספק שנקבל תרומה התקפית גדולה בהרבה וזהה בהגנה אם לא טובה יותר (בכל זאת מצ'באן קלט 8 ריב' למשחק בשלב הראשון ביורוליג).
מסכים מאוד עם המשפט האחרון
גם השילוב של מצ'באן וסופו ואליהו והנדריקס יהיה מצויין עבור שני הצמדים
06 פברואר 2012, 22:27
נשאלת השאלה הפשוטה,
אם שני ה-4 של מכבי הם אותם 4 המובילים שהיו שנה שעברה, מה השתנה שהשנה הם נראים ככה?
06 פברואר 2012, 23:33
~Box & 1~ כתב:נשאלת השאלה הפשוטה,
אם שני ה-4 של מכבי הם אותם 4 המובילים שהיו שנה שעברה, מה השתנה שהשנה הם נראים ככה?
שנה שעברה הגארדים שמרו.
07 פברואר 2012, 05:45
felix_r כתב:~Box & 1~ כתב:נשאלת השאלה הפשוטה,
שנה שעברה הגארדים שמרו.
שנה שעברה גם הצמד וגם איידסון עשו הגנה בשביל קבוצה שלמה...השנה זה לא קיים .
בכלל , אנשים ניתפסים לכמה משחקים אחרונים כאליו הם מייצגים את כל העונה אבל שני הפואוורדים שלנו כבר נראו הרבה יותר טוב בשלבים אחרים של העונה וכנראה שלרוע מזלינו יצא שהם בכושר לא טוב באותו הזמן...
07 פברואר 2012, 13:58
לומר שאם אליהו היה שומר או קולע הוא היה בנ.ב.א מבחינתי זה משפט מבזה כלפי מכבי והיורוליג.
מצטער לומר שבאירופה לדעת לשמור זה דבר קריטי. לא משנה איך תסובבו את זה מול קאנטו הוא היה נורא בהגנה ואני מצדיק לחלוטין את בלאט שהושיב אותו על הספסל. כל פעם שהוא נכנס הוא חטף על הראש. אני נגד פרילנד כי חוץ מסטטיסטיקה יפה הוא ממש לא פורוורד אולטימטיבי. הוא מאט את המשחק, עושה אותו כבד ואין לו הגנה טובה.
אני חושב שעדיף שחקן שיש לו הגנה והתקפה וגם טוב מול קבוצות גדולות כמו הנדריקס.
להשוות בין בלו לאליהו לא ממש הוגן. אחד שחקן שאמור להיות שחקן חמישייה יקר ואחד שחקן שאמור להיות מחליף אבל בגלל ששחקן החמישייה לא מתפקד הוא רואה הרבה דקות.
בלו הוא שחקן משלים מהטובים שיש באירופה. שחקן שיכול לעלות בנקודות מפתח במשחק ולדפוק שלשה. בטוח לא שחקן חמישייה
אליהו הוא פורוורד טוב בלי שום ספק. הבעיה שהשילוב בינו לבין סופו הוא בעייתי מול קבוצות גבוהות ואגרסיביות. מבחינתי ברגע שהמדיניות היא בידוד של אחד מהם מתחת לסל אין צורך בשחקן השני כי שניהם יוצרים חורים בהגנה. אליהו וסופו לא משלימים אחד את השני באופן מושלם ויוצרים בעיה הגנתית שהם משחקים ביחד.
אליהו וסופו עדיין צמד חזק עם משלבים להם עוד גארדים טובים שאין לנו השנה. ברור שהבעיה הגדולה היא לא בגבוהים אלא בגארדים הממוצעים ומטה.
עדיין ברור שיש בעיה מבחינת הגבוהים בהגנה. הנדריקס הוא שוב מבחינתי האוגן ההגנתי ויותר מדי תלוי בו (המחליף המשודרג של לאסמה). למכבי ברורה הבעיה הם ניסו להביא את לורבק לפני שנתיים והשנה הביאו את ג'יימס בתקווה למצוא מציאה זולה שלפחות יסתום פרצות בהגנה על גבוהים מדי פעם.
מבחינתי בסולם הקדימויות של מכבי שנה הבאה:
1. PG איכותי- חייבים לפחות מנהיג אחד איכותי עם אופי של ווינר. הייתי מוכן לוותר על סגל רחב ולהביא שחקן סופרסטאר לעמדה הזאת. מכבי חרצה את גורלה (לא באשמתה) שפארגו עזב ופארמר יותר מאוחר. ראינו ששלושה גארדים בינוניים פחות חשובים מגארד אחד מצויין.
2. סנטר גבוה- מבחינתי יכול להיות שחקן כמו אנדונג. לא חייב להיות שחקן בשיא כושרו ומחירו אבל שחקן עם ניסיון, גובה ומסה. יש מספר סנטרים שירדו משווים עקב עונות רעות. מאריץ' למשל חזר מפציעה ולא השתלב בפנאתנייקוס שגם מבחינה תקציבית ירדה מעט מנכסיה. אני לא רואה את הקבוצות הגדולות באמת הולכות על שחקן כמו מאריץ'. שווה לנסות להביא שחקן כזה שהמנייה שלו ירדה בהנחה שהוא עובר בדיקה רפואית.
07 פברואר 2012, 21:36
yzafrir כתב:לליאור יש חסרונות והם טווח הקליע שלו וההגנה ואתם יכולים לנסות לייפות את זה בכל דרך שתרצו אבל זו עובדה .
אבל , ליאור מבחינת כל החבילה נחשב לאחד מחמשת הפואוורדים הטובים ביורוליג (ולא משנה איפה הוא מדורג מבחינה מקצועית בחמישייה הזאת ) ומבחינת מחיר הוא מרוויח פחות מחצי מהם .
ליאור אחד מחמשת הפוורדים הטובים ביורוליג??? באיזו מציאות בדיוק?
בשליפה מהמותן: חריאפה, קירילנקו, לורבק, לברינוביץ', סבאנוביץ', פרילנד, מירוטיץ', מרקו בניץ' וטלטוביץ' שחקנים שלמים ועדיפים עליו.
אני בד''כ לא נוטה להיכנס לויכוחים כאלה, ובטח שלא לקרוע שחקן מכבי לגזרים אחריי משחק לא טוב, אבל ההיסטוריה שלו הוכיחה זאת היטב - ליאור אליהו מופיע בעיקר נגד קבוצות בעלות קו קדמי דליל, וכשהוא פוגש קבוצות עם קצת בשר ופיזיות מתחת לסל הוא נעלם לחלוטין. לצערי יש הרבה אמת במה ששחף כתב. ליאור הוא כישרון התקפי נדיר, הוא אתלט, חכם ובעל ידיים ארוכות ויכולת סיום נדירה, אבל שחקן גולמי למדי שלא מוכיח גרף שיפור משמעותי לאורך השנים. מה גם שמדובר בשחקן עצלן למדי, ולא סתם הוא ברח כל עוד יכל מדושקו במקום לעבוד קשה ולצאת סופרסטאר אמיתי.
07 פברואר 2012, 22:28
ילו,
העלת כמה נקודות נכונות.
בקשר לליאור, להגנה שלו ולבלו, אז העניין כאן הוא די פשוט. כמו שאמרת, בלו הוא שחקן משלים. מילא, אם היה כמו שארפ בזמנו, שפרט לקליעה קטלנית, הביא גם הגנה.
בלו מביא רק קליעה, ומימד של ווינריות, שדרוש בדקות המכריעות. ההגנה שלו מול ההגנה של אליהו, זה אותו הדבר. ההבדלים הם דקים ולא משמעותיים. בלו פיזי יותר, אבל לא מספיק
בשביל להתגבר על הגבוהים הבאמת טובים ביורוליג, ואליהו גבוה יותר, אבל לא מספיק, בשביל לחסום אותם.
חוץ מזה, שניהם שומרים לא טובים, שגם לא ממש מבינים איך לשחק הגנה, ולמה בכלל צריך את זה. אני לא באמת רואה סיבה להשתמש בבלו לכ"כ הרבה דקות כשהוא כ"כ חלש.
אני מסכים שבהרכב הנוכחי, הצמד סופו וליאור, מתפקדים פחות טוב, ויש כאן דילמה לא פשוטה. ליאור עולה רע מהספסל ובלו עולה רע בחמישייה. מנגד גם סופו הוא לא המחליף האידיאלי.
בקיצור המצבב לא פשוט. מכבי חייבת לחבר שני משחקים טובים עכשיו בשביל להגיע לברצלונה כשהיא משחקת על הכבוד ולא על החיים.