המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
felix_r כתב:האמת, שאם יוגב היה שחקן קצת יותר מפורסם, הוא היה מגיע היום למדד הרבה יותר גבוה. כמעט בכל כניסה שלו לסל הוא קיבל פיצוץ, אבל השופטים פשוט לא נתנו לו כבוד.
חביב אורנג'ד כתב:יודע מה? גם אם פאו תעיף את מכבי וגם אם אוחיון יפשל בהמשך הסדרה, מכבי כבר עכשיו יכולה לסמן וי על כך שהיא הצליחה לקדם שחקן ישראלי והרוויחה אותו לעונה הבאה. בעיניי, זה בהחלט כבר סוג של הישג.
yarinsaky כתב:האמת שהתצוגה שלו אתמול שיכנעה אותי שמכבי לא צריכה רכז זר מחליף בשנה הבאה.
יש כאלו שהיו אומרים שלא צריך אפילו רכז פותח זר, אבל אני אומר שלא צריך למהר.
בכל מקרה, אם יש הצלחה מובהקת של בלאט השנה עם רכש חדש זה עם אוחיון. אף אחד כאן, לדעתי גם לאא וחיון עצמו או בלאט האמינו שהוא יהיה כל כך משמעותי העונה.
אני מזכיר שלפני כמה חודשים היו כאן שלושה רכזים שהיו בכירים ממנו, פארמר, פאפאס ושאייר. שניים עזבו, אחד סופסל. השלישי רק הרוויח.
yarinsaky כתב:האמת שהתצוגה שלו אתמול שיכנעה אותי שמכבי לא צריכה רכז זר מחליף בשנה הבאה.
יש כאלו שהיו אומרים שלא צריך אפילו רכז פותח זר, אבל אני אומר שלא צריך למהר.
בכל מקרה, אם יש הצלחה מובהקת של בלאט השנה עם רכש חדש זה עם אוחיון. אף אחד כאן, לדעתי גם לאא וחיון עצמו או בלאט האמינו שהוא יהיה כל כך משמעותי העונה.
אני מזכיר שלפני כמה חודשים היו כאן שלושה רכזים שהיו בכירים ממנו, פארמר, פאפאס ושאייר. שניים עזבו, אחד סופסל. השלישי רק הרוויח.
חנו'ש כתב:
אגב, חביב, כשאתה מדבר על זה שהיד על ההדק קלה יותר אצל הישראלים מאשר אצל הזרים אתה מתכוון על שחקנים כמו סמית' שאנשים כבר רצו לשים אותו על המטוס הראשון? או על שחקנים כמו הנדריקס או פארגו בתחילת דרכם במכבי שהיו שקראו להעיף אותם? או על שון ג'יימס שלא מתאים לרמה הזו ובצדק לא צריך להמשיך (למרות משחק טוב אתמול)?
או אולי בכלל אתה מתכוון לישראלים כמו גיא פניני לדוגמא שנותן עונת פח ועדיין לא נשמע אפילו קול אחד שקורא להעיף אותו, למרות שעל הישראלים היד על ההדק קלה לא? או שאולי פניני הוא אפרו אמריקאי לבקן....![]()
משהו בתיאוריה שלך לא מתחבר לי....
חביב אורנג'ד כתב:חנו'ש כתב:
אגב, חביב, כשאתה מדבר על זה שהיד על ההדק קלה יותר אצל הישראלים מאשר אצל הזרים אתה מתכוון על שחקנים כמו סמית' שאנשים כבר רצו לשים אותו על המטוס הראשון? או על שחקנים כמו הנדריקס או פארגו בתחילת דרכם במכבי שהיו שקראו להעיף אותם? או על שון ג'יימס שלא מתאים לרמה הזו ובצדק לא צריך להמשיך (למרות משחק טוב אתמול)?
או אולי בכלל אתה מתכוון לישראלים כמו גיא פניני לדוגמא שנותן עונת פח ועדיין לא נשמע אפילו קול אחד שקורא להעיף אותו, למרות שעל הישראלים היד על ההדק קלה לא? או שאולי פניני הוא אפרו אמריקאי לבקן....![]()
משהו בתיאוריה שלך לא מתחבר לי....
חני, הכוונה שלי היתה אחרת.
במקרה של שחקנים ישראלים, כמעט תמיד יש ביקורת, בין אם השחקן הוא טוב או ובין אם לאו (אני חושב שגם יוני העיר פעם משהו על הנושא).
לשחקן שבאמת לא מספק את הסחורה, מגיעה את כל הביקורת שבעולם, בלי שום קשר לדרכון אשר בבעלותו.
עם זאת, תראי כמה שחקנים ישראלים טובים חטפו פה ביקורת: הלפרין הפך כאן לסוג של בדיחה, את אליהו לא מפסיקים לקטול ואפילו את עומרי כספי, שהוא כנראה השחקן הישראלי הטוב ביותר בעולם, מצאו דרכים להשמיץ.
כל אילו מצטרפים גם ליוגב אוחיון שכאמור נקלע למצב בו הוא ממש לא היה אשם.
אז נכון, לא כל שחקן תמיד משחק טוב ואין אף אחד שחסין מביקורת, אבל נראה שאת השחקנים הישראלים הנ"ל, פשוט נטו לחפש באופן שיטתי.
חוץ מזה, יש כאן גם עיניין של פופלריות. יש שחקנים שהם פופלרים יותר ויש כאלו שהם פופלרים פחות ומדד זה אינו קשור בהרכח ליכולת או לטיב השחקן.
קחי למשל שחקן כמו שון ג'יימס שהוא שחקן מאוד לא פופלרי כאן. עד הסדרה מול פאו, ג'יימס שיחק העונה בסה"כ ב9 משחקי יורוליג עם ממוצע של פחות מ 9 דקות למשחק. כל זה הספיק בכדי לקבוע כאן באופן די נחרץ ששון ג'יימס קיבל מספיק הזדמנויות בכדי להוכיח את עצמו, אך הוא פשוט אינו שייך לרמות האילו (האמנם זה בדיוק מה שקרה?). מנגד, שימי לב לשחקן כמו פאפאלוקאס שהוא מאוד פופלרי כאן. עד הסדרה מול פאו, פאפאלוקאס שיחק בסה"כ ב15 משחקי יורוליג במדי מכבי עם ממוצע של קצת יותר מ11 דקות משחק. עם זאת, לגבי פאפאלוקאס נטען שהוא מיובש על הספסל, לא מקבל מספיק הזדמנויות ואם היה משחק, היה יותר טוב מיוגב אוחיון והיה מראה לנו שהוא שחקן פיק אנד רול מושלם.
כמו שאני רואה את הדברים, שחקן פופלרי הוא בד"כ שחקן זר ותיק ומנוסה (או במילים אחרות, זקן). שחקנים זרים לא מנוסים או שחקנים ישראלים מכל הסוגים, זוכים לרמת פופלריות נמוכה יותר.
Allan Turing כתב:felix_r כתב:האמת, שאם יוגב היה שחקן קצת יותר מפורסם, הוא היה מגיע היום למדד הרבה יותר גבוה. כמעט בכל כניסה שלו לסל הוא קיבל פיצוץ, אבל השופטים פשוט לא נתנו לו כבוד.
מסכים איתך מאה אחוז. הוא סלאשר מדהים, מה שהוא שיפר בסדרה הזאת זה את הסיום.
משתמשים הגולשים בפורום זה: felix_r, Google [Bot], omerk, Shay_uzan, yon1, מרסר ו־19 אורחים