יוגב אוחיון

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: יוגב אוחיון

הודעהעל ידי er79 » 22 מרץ 2012, 22:35

אדיר. כתבתי עליו כבר בת'רד של המשחק, נתן את המשחק הכי גדול בקריירה שלו.
er79

הודעהעל ידי felix_r » 22 מרץ 2012, 23:04

האמת, שאם יוגב היה שחקן קצת יותר מפורסם, הוא היה מגיע היום למדד הרבה יותר גבוה. כמעט בכל כניסה שלו לסל הוא קיבל פיצוץ, אבל השופטים פשוט לא נתנו לו כבוד.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי קובי » 23 מרץ 2012, 00:20

כפי שרשמתי באשכול המשחק, יוגב נתן פשוט הצגת טופ יורוליג מעמדת הפוינט והצליח להשכיח מאיתנו את המחסור המשווע לרכז צהוב העונה.

גרף העלייה שלו העונה הוא פשוט מדהים וראוי להערכה. כלל ועיקר בזכות האופי המצויין שיש לו והקרדיט הגדול שהוא מקבל מהמאמנים ומנצל עד תום.

נקודת השיפור הבולטת ביותר בעיניי, היא החדירה לסל, שאותה פחד לבצע מחוץ לקופליאדה. יוגב הוא אתלט נהדר ובהחלט יכול לקחת את הכדור לסל מספר פעמים במהלך משחק גם ביורוליג.
הקליעה שלו מבחוץ לוקה בחסר, אבל ניתן לשים לב, שעל אף הטכניקה השגוייה שלו בזריקה, כשהוא לוקח זריקות בבטחון, הוא גם מצליח להכניס אותם באחוזים לא רעים. התמדה ושיפור בנושא הזה, רק תקל עליו את מלאכת החדירה לסל, עם שומרים שייאלצו להיצמד אליו יותר.
הסגל שלי:
PG-שארונאס יאסיקביצ'יוס
SG-מיקי ברקוביץ'
SF-אנטוני פארקר
PF-ארל וויליאמס
C-ניקולה וויצ'יץ'
מחליפים:דרק שארפ, קווין מגי, נייט האפמן, אריאל מקדונלד, ג'ים בוטרייט, עודד קטש, דורון ג'מצ'י, מייסאו באסטון
מאמן:פיני גרשון
עוזרים:רלף קליין ודיוויד בלאט
סמל אישי של המשתמש
קובי

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 23 מרץ 2012, 00:38

מדהים, רק לפני כמה חודשים אוחיוון היה עושה כאן לאנשים סיוטים בלילה, כאשר בין לבין, גרסו כאן שהוא שחקן פחות טוב מפאפאלוקאס, אמרו שפרקינס עולה עליו בכל אספקט והפכו אותו לנגר ולדמות נלעגת.
עכשיו פתאום התהפכו היוצרות.

בכל אופן, אוחיון הוא הרכז הטוב ביותר במכבי כיום וככה זה גם היה לאורך כל העונה.
למרות כל ההחפשות, אני חושב שהכשרון והיכולות של השחקן הזה תמיד בלטו. הוא חודר מצויין, שומר טוב ובעל יכולת הובלת כדור וניהול משחק מן הטובות באירופה או לפחות מן הטובות שנראו משחקן ישראלי בשנים האחרונות. אני לא מאמין שהוא באמת שחקן שיכול להמשיך ולתפקד כרכז ראשון בקבוצה כמו מכבי וגם עוד ממש לא ברור כיצד הוא יראה בהמשך הסדרה, אבל מה שכן ברור, זה שמדובר כאן בשחקן טוב ויעיל.
חבל ששחקן ישראלי כ"כ מוכשר זכה לכזה יחס שלילי לאורך כל העונה, אבל זאת לא הפעם הראשונה בה אנו נתקלים בסלידה משחקנים ישראלים ובד בבד, בהעדפת ובהאדרת זרים.

לסיכום, רק שימשיך ככה. מי יתן והוא יצבור בטחון ויצליח לחבר עוד כמה משחקים טובים.
רק שחלילה לא ימעד במשחק הבא...
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי קובי » 23 מרץ 2012, 01:06

חביב, אני לדוגמא מעולם לא החפשתי אותו, אבל אני מודה שלא ממש התלהבתי מההחתמה שלו ולא ממש האמנתי בהצלחה שלו במכבי.
למשחק כזה גדול בשלב כ"כ מכריע ביורוליג לא ציפיתי ולא האמנתי.

בניגוד לשחקנים ישראלים גדולים אחרים שהגיעו למכבי, דוגמת הלפרין, בורשטיין, קטש, שפר, או ג'מצ'י בשעתם, יוגב לא הצליח בגדול בעברו, בטח שלא לסחוב קבוצה על כתפיו.
בירושלים, הוא אף לא הצליח לכבוש אפילו את החמישייה, בנבחרת הוא לא הצליח להשתלב כמצופה וכשאתה מנתח את היכולות שלו כשחקן, אתה רואה בעיקר הגנה אישית ויכולת חטיפה טובה וניהול משחק טוב לפרקים. אתה רואה אתלטיות נהדרת שמתבטאת בחדירות מועטות יחסית לסל.
אחרי זה אתה מגיע לנקודות הכואבות באמת, שבראשן חוסר היכולת לייצר נקודות בקליעה מכל הטווחים, כולל מהקו.

המכלול הזה, גרם לי לחשוב שאין ליוגב סיכוי להצליח כאן, בעיקר בגלל חוסר ההצלחה שלו בירושלים אשתקד והחותמת הסופית מבחינתי הייתה חוסר ההצלחה שלו בנבחרת בקמפיין האחרון.

לאורך העונה שלו במכבי הוא ידע עליות ומורדות. הוא לא היה יציב ולעיתים נראה שהוא פשוט לא מתאים לרמה הזאת. לזכותו ייאמר, שהוא מעולם לא הוריד באינטנסיבות שלו ותמיד השאיר הכל על המגרש.
אני חושב שמלבד האופי הנהדר והלא מתפשר שיש לו, מה שעזר לו להצליח במכבי היא בעיקר הסיטואציה:
קודם כל, דיוויד בלאט - מאמן שאפשר לומר תפור למידותיו ויכולותיו של יוגב. מאמן שדוגל קודם כל בהגנה קשוחה ואת זה יש ליוגב בשפע.
הדבר השני והלא פחות חשוב - מחסור ברכז אמיתי העונה. אז היה את פארמר, שאם היה נשאר כאן, אני מניח שהיינו רואים אפילו פחות מיוגב. לאחר עזיבתו, לא היה במכבי רכז ויוגב קיבל את הקרדיט ולקח אותו בשתי ידיים.
בימים שזה היה נראה לא אפקטיבי ליורוליג, לאנגפורד הוסט לעמדת הפוינט, אבל יוגב תמיד נשאר ברוטציה הרבה לפני בורשטיין המזדקן, פאפאס מחוסר הקרדיט ושאייר החוצן.
מאלט שהובא במטרה לחזק את עמדת הרכז לא השתלב כראוי ובמקביל יוגב החל לצבור יותר ויותר בטחון.

בגדול, ליוגב אי אפשר לבוא בטענות כלל מהסיבה הפשוטה, שהוא לא היה אמור להיות מלכתחילה הרכז המוביל של הקבוצה. כל מה שאנחנו מקבלים ממנו הוא למעשה ברירת מחדל של הרכב לקוי בקו האחורי שאנחנו מקבלים מהפאזל הרעוע שהורכב כאן תוך כדי תנועה במהלך העונה.
מהלך שהחל מבורשטיין שלא היה טוב בעונה שעברה והושאר כאן כאבן יסוד + שידרוג לעמדת הקפטן, פארגו שהיה אמור להישאר כשחקן מרכזי ודפק ברז וכתחליף לו הובאו פארמר שהיה עתיד לעזוב, כבר מההתחלה, פאפאס המזדקן שלא קיבל קרדיט מהצוות המקצועי מתחילת העונה ושאייר שהפך לסוג של נער פוסטר.
לאחר מכן, חוסר היכולת של מכבי והלפרין להגיע להבנות, חוסר הרצון של מכבי לפצות את רוזן ולהשקיע אקסטרה מאני עבור לאנדסברג הצעיר ומכאן להתפשרות של מכבי על אופציית ישראלי מספר 3 - יוגב אוחיון. המשך של עזיבת פארמר והבאתו של לאנגפורד, שנאלץ לתפקד בעמדה 1 ומאלט שמחפש את מקומו עד היום.

יוגב לקח מכל הסיפור הזה את הקרדיט שניתן לו בשתי ידיים ועל זה מגיע לו כל הכבוד ורק פרגון.
מבחינתי, משחק כמו שהוא נתן היום, לא תיארתי לי גם בפנטזיות. לא היה לי ממנו ציפייה כלל וכלל ואחרי משחק מדהים שכזה, כל הסופרלטיביים ראויים בעיניי.
הסגל שלי:
PG-שארונאס יאסיקביצ'יוס
SG-מיקי ברקוביץ'
SF-אנטוני פארקר
PF-ארל וויליאמס
C-ניקולה וויצ'יץ'
מחליפים:דרק שארפ, קווין מגי, נייט האפמן, אריאל מקדונלד, ג'ים בוטרייט, עודד קטש, דורון ג'מצ'י, מייסאו באסטון
מאמן:פיני גרשון
עוזרים:רלף קליין ודיוויד בלאט
סמל אישי של המשתמש
קובי

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 23 מרץ 2012, 03:05

קובי, אני לא כתבתי שאתה החפשת או הצגת באופן שלילי את אוחיון וגם באמת שלא עשית דבר כזה (לא שזה משנה יותר מדי).
כל מה שרציתי לציין בנוגע לביקורת כלפי אוחיון, הוא שבמקרה שלו האצבע היתה מהירה מאוד על ההדק ומאוד היה קל לבוא אליו בטענות, בזמן שעם שחקנים אחרים (שרובם ככולם היו זרים או מתאזרחים), נשמעה הרבה פחות ביקורת ואיתם היתה הרבה יותר סבלנות.
בכלל, עם כמה מן השחקנים הזרים של מכבי העונה, שבפירוש לא היו טובים הרבה יותר מאוחיון, נהגו כאן בגישה סלחנית ומגוננת ואת הביקורת העידפו להפיל את אוחיון (מקרה קלאסי של האשמת הש.ג.).

מגרעותיו ומעלותיו של אוחיון היו ידועות לנו עוד לפני שהוא הוחתם ואני מסכים עם כל מה שרשמת בפיסקה השניה.
עם זאת, מדוע אנשים כ"כ מתפלאים כאשר הם רואים את אוחיון נותן תצוגת קליעה בינונית? הרי ידענו שבתחום זה הוא חלש וזה לא אמור להפתיע.
כמו כן, אותן תכונות שציינת באותה פיסקה, היו יודעות לנו גם לגבי שחקן כמו פאפאלוקאס, אך כאשר הוא נתן תצוגות קליעה בינוניות ומטה, אף אחד לא העיז לקרוא לו נגר וגם כאשר מספר האיבודים שלו היה גבוה יותר מכמות הנקודות אותן קלע (או לא קלע), הדבר התקבל בסובלנות והבנה ואפילו נאמר כאן לא אחת, שפאפאלוקאס טוב יותר מאוחיון.
גם המצב עם שחקן כמו שאייר נראה לי די מוזר, כאשר למרות שבאופן די בולט אוחיון הוא שחקן עם אפ-סייד גבוה יותר מזה של שאייר (שהוא גם בן גילו של אוחיון), לא הרבה אנחנו רואים כאן את המילה "פוטנציאל" נכתבת בהקשרו של אוחיון, אלא דוקא הרבה יותר בהקשרו של המתאזרח המאכזב.
כמו כן, אציין גם את הקפטן, שלמרות ששכרו הוא יותר מפי שתיים משכרו של אוחיון ולמרות שהוא השחקן המנוסה ביותר בסגל (פרט אולי לפאפאלוקאס), הוא מגלה יכולת רעה מאוד (בעיקר ברגעי האמת) ומעמיד שורה סטטיסטית עלובה ונחותה בהרבה מזו של אוחיון.

בכל אופן, אני חושב שאוחיון במהלך השנים הראה שהוא שחקן ששווה להשקיע בו.
הבעיות בקליעה היו מאוד ברורות, אבל עדיין, מדובר כאן בשחקן שהראה הרבה מאוד ניצוצות של כשרון והוא כנראה השחקן היחיד בדור האחרון, שהיה שחקן רוטציה לגיטימי בליגה המקומית עוד לפני גיל 17.
כאשר מגיע שחקן כזה, גם כאשר הוא נקלע לאותה סיטאוציה אליה הוא נקלע, אני חושב שהדבר הנכון ביותר לעשות הוא לגלות כלפיו סובלנות וסבלנות.
הרבה מאוד מבקרים את מכבי על כך שהיא לא מצליחה לגדל שחקנים, אבל עכשיו ניתנה לה הזדמנות לעשות זאת ועוד עם שחקן ישראלי.
יודע מה? גם אם פאו תעיף את מכבי וגם אם אוחיון יפשל בהמשך הסדרה, מכבי כבר עכשיו יכולה לסמן וי על כך שהיא הצליחה לקדם שחקן ישראלי והרוויחה אותו לעונה הבאה. בעיניי, זה בהחלט כבר סוג של הישג.

בנוגע לסיטואציה שאוחיון נקלע אליה, לראות עיניי, היא רק צריכה לגונן עליו ולא לגרור יותר ביקורת.
אוחיון הגיע למכבי כברירת מחדל, הוא השחקן הזול ביותר בסגל ורק בקיץ היו כאן פרשנים שחזו שאוחיון יהיה סוג של נער פוסטר וכנראה שגם יזכה להיות השחקן ה13 שלא יתלבש למשחקי היורוליג.
אם אילו היו הנתונים וכאלו היו התחזיות, אז אוחיון רק מפתיע לטובה ובאמת שאין הרבה מקום לביקורת.
חוץ מזה, אם אוחיון הפך להיות שחקן חמישיה במקום שחקן 13, אז כנראה שהיו שחקנים שנועדו להיות בכירים יותר שפישלו ואיכזבו בדרך.
על שחקנים אילו שמענו אפוא הרבה פחות ביקורת.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי Assaf M » 23 מרץ 2012, 05:33

בדיוק כמו לפאפאס גם ליוגי יש בעיה בקליעה, לא שהיא לא טובה, טכניקת הזריקה שלו לוקה בחסר.
Assaf M

הודעהעל ידי Allan Turing » 23 מרץ 2012, 09:50

felix_r כתב:האמת, שאם יוגב היה שחקן קצת יותר מפורסם, הוא היה מגיע היום למדד הרבה יותר גבוה. כמעט בכל כניסה שלו לסל הוא קיבל פיצוץ, אבל השופטים פשוט לא נתנו לו כבוד.

מסכים איתך מאה אחוז. הוא סלאשר מדהים, מה שהוא שיפר בסדרה הזאת זה את הסיום.
לא רק בגלל המשחק של אתמול, אני בהרגשה שאולי סופסוף יש עושה משחק ישראלי טוב, שהולך להישאר כאן הרבה שנים.
סמל אישי של המשתמש
Allan Turing

הודעהעל ידי Allan Turing » 23 מרץ 2012, 09:55

חביב אורנג'ד כתב:יודע מה? גם אם פאו תעיף את מכבי וגם אם אוחיון יפשל בהמשך הסדרה, מכבי כבר עכשיו יכולה לסמן וי על כך שהיא הצליחה לקדם שחקן ישראלי והרוויחה אותו לעונה הבאה. בעיניי, זה בהחלט כבר סוג של הישג.

זאת הנקודה הכי חשובה בעיני. מישהו מוכן להמר כמה שנים לאנגפורד ישאר כאן? כמה הנדריקס או סמית?
מכבי איננה בראש שרשרת המזון באירופה, ובכל פעם שקבוצה גדולה תחליט לקחת לך שחקן היא תעשה זאת.
עם שחקנים ישראלים לעומת זאת, המצב שונה. אם הם מספיק טובים, אפשר לבנות סביבם שלד שיחזיק כמה שנים.
סמל אישי של המשתמש
Allan Turing

הודעהעל ידי yarinsaky » 23 מרץ 2012, 12:15

האמת שהתצוגה שלו אתמול שיכנעה אותי שמכבי לא צריכה רכז זר מחליף בשנה הבאה.
יש כאלו שהיו אומרים שלא צריך אפילו רכז פותח זר, אבל אני אומר שלא צריך למהר.
בכל מקרה, אם יש הצלחה מובהקת של בלאט השנה עם רכש חדש זה עם אוחיון. אף אחד כאן, לדעתי גם לאא וחיון עצמו או בלאט האמינו שהוא יהיה כל כך משמעותי העונה.
אני מזכיר שלפני כמה חודשים היו כאן שלושה רכזים שהיו בכירים ממנו, פארמר, פאפאס ושאייר. שניים עזבו, אחד סופסל. השלישי רק הרוויח.
הסגל של מכבי ת"א :

רכזיות - בר רפאלי, אליזבת הארלי
קלעיות - מורן אטיאס, ליב טיילור
סמוליות - ג'יזל, קים קרדישיאן
פאווריות- מייגן פוקס, אולגה קורילנקו
סנטריות - פנלופה קרוז, קייט ווינסלט

מאמנות- שרון סטון, - מישל פייפר, ברוק שילדס
yarinsaky

הודעהעל ידי Allan Turing » 23 מרץ 2012, 12:32

yarinsaky כתב:האמת שהתצוגה שלו אתמול שיכנעה אותי שמכבי לא צריכה רכז זר מחליף בשנה הבאה.
בכל מקרה, אם יש הצלחה מובהקת של בלאט השנה עם רכש חדש זה עם אוחיון. אף אחד כאן, לדעתי גם לאא וחיון עצמו או בלאט האמינו שהוא יהיה כל כך משמעותי העונה.
אני מזכיר שלפני כמה חודשים היו כאן שלושה רכזים שהיו בכירים ממנו, פארמר, פאפאס ושאייר. שניים עזבו, אחד סופסל. השלישי רק הרוויח.

לא להיסחף. רכז זר זה מסט. יוגב מצויין, בקו שיפור ויכול להיות רכז של מכבי. זה לא אומר שהוא יכול להיות רכז יחיד.
סמל אישי של המשתמש
Allan Turing

הודעהעל ידי yarinsaky » 23 מרץ 2012, 13:06

בוודאי שרכז זר פותח זה מאסט. אבל טוב לדעת שיש גיבוי לא יקר וישראלי, זה לא דבר מובן מאליו.
הסגל של מכבי ת"א :

yarinsaky

הודעהעל ידי חנו'ש » 23 מרץ 2012, 14:15

yarinsaky כתב:האמת שהתצוגה שלו אתמול שיכנעה אותי שמכבי לא צריכה רכז זר מחליף בשנה הבאה.

יש כאלו שחשבו עוד לפני אתמול שצריך רכז מחליף זר בנוסף לאחד מוביל ולאוחיון?? למה??
יוגב נתן משחק ענק אתמול, אבל הוא כבר הוכיח כל העונה שהוא ראוי להיות רכז מחליף במכבי ושאין שום צורך בזר נוסף על העמדה הזו למעט הזר המוביל.
מה שהוא כן הוכיח לי אתמול הוא שאולי אפשר לחשוב על להמר ברכז המוביל בשל העובדה שאוחיון נותן מעין רשת ביטחון מסוימת.
אני לא מתכוונת על ללכת להביא את בנקס או משהו בסגנון, ההימור צריך להיות הימור מושכל כמובן, אבל לא חייבים להתעקש על רכז מהשורה הראשונה של 35 דקות למשחק, 15 נקודות ו-6 אס'. אלא מישהו סולידי שיתאים לרמה אבל לא חייב להיות כוכב על.

אגב, חביב, כשאתה מדבר על זה שהיד על ההדק קלה יותר אצל הישראלים מאשר אצל הזרים אתה מתכוון על שחקנים כמו סמית' שאנשים כבר רצו לשים אותו על המטוס הראשון? או על שחקנים כמו הנדריקס או פארגו בתחילת דרכם במכבי שהיו שקראו להעיף אותם? או על שון ג'יימס שלא מתאים לרמה הזו ובצדק לא צריך להמשיך (למרות משחק טוב אתמול)?
או אולי בכלל אתה מתכוון לישראלים כמו גיא פניני לדוגמא שנותן עונת פח ועדיין לא נשמע אפילו קול אחד שקורא להעיף אותו, למרות שעל הישראלים היד על ההדק קלה לא? או שאולי פניני הוא אפרו אמריקאי לבקן.... :roll:
משהו בתיאוריה שלך לא מתחבר לי....
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי felix_r » 23 מרץ 2012, 16:55

חנו'ש, הוא מדבר על זה, שיש שחקנים (לא רק ישראלים, גם יוונים), שמספיק להם לעשות טעות אחת בהגנה או איבוד אחד בהתקפה, ובלאט מייד מספסל אותם. ויש אחרים שכולם אמריקאים (צירוף מקרים?), שיכולים לעשות 10 פעמים את אותן הטעויות, שעבורן נענשו "ישראלים-יוונים", והם עדיין ימשיכו להיות על המגרש כאילו כלום.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 23 מרץ 2012, 17:23

חנו'ש כתב:
אגב, חביב, כשאתה מדבר על זה שהיד על ההדק קלה יותר אצל הישראלים מאשר אצל הזרים אתה מתכוון על שחקנים כמו סמית' שאנשים כבר רצו לשים אותו על המטוס הראשון? או על שחקנים כמו הנדריקס או פארגו בתחילת דרכם במכבי שהיו שקראו להעיף אותם? או על שון ג'יימס שלא מתאים לרמה הזו ובצדק לא צריך להמשיך (למרות משחק טוב אתמול)?
או אולי בכלל אתה מתכוון לישראלים כמו גיא פניני לדוגמא שנותן עונת פח ועדיין לא נשמע אפילו קול אחד שקורא להעיף אותו, למרות שעל הישראלים היד על ההדק קלה לא? או שאולי פניני הוא אפרו אמריקאי לבקן.... :roll:

חני, הכוונה שלי היתה אחרת.
במקרה של שחקנים ישראלים, כמעט תמיד יש ביקורת, בין אם השחקן הוא טוב או ובין אם לאו (אני חושב שגם יוני העיר פעם משהו על הנושא).
לשחקן שבאמת לא מספק את הסחורה, מגיעה את כל הביקורת שבעולם, בלי שום קשר לדרכון אשר בבעלותו.
עם זאת, תראי כמה שחקנים ישראלים טובים חטפו פה ביקורת: הלפרין הפך כאן לסוג של בדיחה, את אליהו לא מפסיקים לקטול ואפילו את עומרי כספי, שהוא כנראה השחקן הישראלי הטוב ביותר בעולם, מצאו דרכים להשמיץ.
כל אילו מצטרפים גם ליוגב אוחיון שכאמור נקלע למצב בו הוא ממש לא היה אשם.
אז נכון, לא כל שחקן תמיד משחק טוב ואין אף אחד שחסין מביקורת, אבל נראה שאת השחקנים הישראלים הנ"ל, פשוט נטו לחפש באופן שיטתי.

חוץ מזה, יש כאן גם עיניין של פופלריות. יש שחקנים שהם פופלרים יותר ויש כאלו שהם פופלרים פחות ומדד זה אינו קשור בהרכח ליכולת או לטיב השחקן.
קחי למשל שחקן כמו שון ג'יימס שהוא שחקן מאוד לא פופלרי כאן. עד הסדרה מול פאו, ג'יימס שיחק העונה בסה"כ ב9 משחקי יורוליג עם ממוצע של פחות מ 9 דקות למשחק. כל זה הספיק בכדי לקבוע כאן באופן די נחרץ ששון ג'יימס קיבל מספיק הזדמנויות בכדי להוכיח את עצמו, אך הוא פשוט אינו שייך לרמות האילו (האמנם זה בדיוק מה שקרה?). מנגד, שימי לב לשחקן כמו פאפאלוקאס שהוא מאוד פופלרי כאן. עד הסדרה מול פאו, פאפאלוקאס שיחק בסה"כ ב15 משחקי יורוליג במדי מכבי עם ממוצע של קצת יותר מ11 דקות משחק. עם זאת, לגבי פאפאלוקאס נטען שהוא מיובש על הספסל, לא מקבל מספיק הזדמנויות ואם היה משחק, היה יותר טוב מיוגב אוחיון והיה מראה לנו שהוא שחקן פיק אנד רול מושלם.
כמו שאני רואה את הדברים, שחקן פופלרי הוא בד"כ שחקן זר ותיק ומנוסה (או במילים אחרות, זקן). שחקנים זרים לא מנוסים או שחקנים ישראלים מכל הסוגים, זוכים לרמת פופלריות נמוכה יותר.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 23 מרץ 2012, 23:08

חביב אורנג'ד כתב:
חנו'ש כתב:

חני, הכוונה שלי היתה אחרת.
במקרה של שחקנים ישראלים, כמעט תמיד יש ביקורת, בין אם השחקן הוא טוב או ובין אם לאו (אני חושב שגם יוני העיר פעם משהו על הנושא).
לשחקן שבאמת לא מספק את הסחורה, מגיעה את כל הביקורת שבעולם, בלי שום קשר לדרכון אשר בבעלותו.
עם זאת, תראי כמה שחקנים ישראלים טובים חטפו פה ביקורת: הלפרין הפך כאן לסוג של בדיחה, את אליהו לא מפסיקים לקטול ואפילו את עומרי כספי, שהוא כנראה השחקן הישראלי הטוב ביותר בעולם, מצאו דרכים להשמיץ.
כל אילו מצטרפים גם ליוגב אוחיון שכאמור נקלע למצב בו הוא ממש לא היה אשם.
אז נכון, לא כל שחקן תמיד משחק טוב ואין אף אחד שחסין מביקורת, אבל נראה שאת השחקנים הישראלים הנ"ל, פשוט נטו לחפש באופן שיטתי.

חוץ מזה, יש כאן גם עיניין של פופלריות. יש שחקנים שהם פופלרים יותר ויש כאלו שהם פופלרים פחות ומדד זה אינו קשור בהרכח ליכולת או לטיב השחקן.
קחי למשל שחקן כמו שון ג'יימס שהוא שחקן מאוד לא פופלרי כאן. עד הסדרה מול פאו, ג'יימס שיחק העונה בסה"כ ב9 משחקי יורוליג עם ממוצע של פחות מ 9 דקות למשחק. כל זה הספיק בכדי לקבוע כאן באופן די נחרץ ששון ג'יימס קיבל מספיק הזדמנויות בכדי להוכיח את עצמו, אך הוא פשוט אינו שייך לרמות האילו (האמנם זה בדיוק מה שקרה?). מנגד, שימי לב לשחקן כמו פאפאלוקאס שהוא מאוד פופלרי כאן. עד הסדרה מול פאו, פאפאלוקאס שיחק בסה"כ ב15 משחקי יורוליג במדי מכבי עם ממוצע של קצת יותר מ11 דקות משחק. עם זאת, לגבי פאפאלוקאס נטען שהוא מיובש על הספסל, לא מקבל מספיק הזדמנויות ואם היה משחק, היה יותר טוב מיוגב אוחיון והיה מראה לנו שהוא שחקן פיק אנד רול מושלם.
כמו שאני רואה את הדברים, שחקן פופלרי הוא בד"כ שחקן זר ותיק ומנוסה (או במילים אחרות, זקן). שחקנים זרים לא מנוסים או שחקנים ישראלים מכל הסוגים, זוכים לרמת פופלריות נמוכה יותר.

2 דברים:
1 - אתה צודק לגבי היחס לישראלים, אבל בסופו של דבר זאת אמירה די כללית. כמו שחני אמרה, תראה את פניני. כולם מסכימים שהוא נותן עונה גרועה במיוחד, אבל אף אחד
לא יוצא נגדו ופותח שרשורים בסגנון "ליאור אליהו ומלכודת הדבש".
למה? כי כמו שאמרת, גיא הוא שחקן פופולרי ואהוב. זה בניגוד לטל למשל, שהוא לא ממש אהוד, וגם אחרי משחקים טובים, יש כאלה שמתקשים לפרגן לו.

2 - אני חושב שממוצע הביקורת כאן בפורום הוא די הוגן. עם זאת, ברור שההעדפה כלפי שחקן גם תשנה ולו במקצת, את תוכן הביקורת.
אני למשל מאוד מחבב את אליהו, וקשה לי לראות את מה שקורה איתו השנה. מנגד, יש כאן לא מעט חבר'ה שממש לא חושבים ככה, ואין להם בעיה עם זה
שאליהו לא רואה מגרש.
אצל פאפאס, המכנה המשותף של האוהדים, הוא גדול במיוחד ובצדק. מדובר בסופרסטאר מהגדולים והאיכותיים בשחקני אירופה בשני העשורים האחרונים.
אני חושב שהבקורת הממוצעת כלפי פאפאס, טוענת שהוא לא קיבל מספיק הזדמנויות, וגם כשקיבל, זה לא תמיד היה אמיתי. העובדה היא שבינתיים
בשני הניצחונות הכי משמעותיים של מכבי השנה, פאפאס היה שם, והיה חלק מהניצחון.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי מכביסט24 » 24 מרץ 2012, 01:06

Allan Turing כתב:
felix_r כתב:האמת, שאם יוגב היה שחקן קצת יותר מפורסם, הוא היה מגיע היום למדד הרבה יותר גבוה. כמעט בכל כניסה שלו לסל הוא קיבל פיצוץ, אבל השופטים פשוט לא נתנו לו כבוד.

מסכים איתך מאה אחוז. הוא סלאשר מדהים, מה שהוא שיפר בסדרה הזאת זה את הסיום.

לא רק בסדרה הזאת. בכלל בתקופה האחרונה הוא נראה הרבה יותר טוב כשהוא חודר בנחישות האופיינית לו, שימו לב שבהרבה מצבים הוא מעדיף ללכת לימין(!) למרות שהוא בכלל שמאלי, ודווקא בימין הוא מסיים הרבה יותר יציב ובטוח מאשר בשמאל..
המזל של יוגב שבעזרתו הוא הפך לישראלי כל כך משמעותי בגילו הצעיר ובקבוצה לחוצה כל כך, הוא שהשנה באמת אין לנו רכז דומיננטי.. ושגם אם פוזלים לפאפאס, מהמרים על לנגפורד או הולכים לבורשטיין קשישא, בסופו של דבר כמעט תמיד זה אוחיון! מוזר להגיד את זה, אבל אני פשוט מרגיש הרבה יותר בטוח כשהכדור בידיים שלו כמוביל התקפות מאשר אצל האחרים (אולי פרט לפאפאס ברגעי מאני טיים כמו שהוא יודע). זאת תעודת הכבוד הכי גדולה שיוגב יכול לקבל.
אין לי בכלל ספק שאם הוא ימשיך כך, מכבי תוכל לבנות עליו כרכז מוביל לעוד הרבה שנים. כיף :)
תמונה
סמל אישי של המשתמש
מכביסט24

הודעהעל ידי Mta_atic » 26 מרץ 2012, 10:16

הלייקרס עוקבים אחרי אוחיון :eek

"הרכז שמוערך על ידי אטורה מסינה עשוי לקבל זימן לשחק במדי הקבוצה בליגת הקיץ, במכבי ת"א שוקלים לשדרג את חוזהו בעקבות השיפור ביכולתו"

http://sports.walla.co.il/?w=/7/2519906
סמל אישי של המשתמש
Mta_atic
חבר כבוד

הודעהעל ידי yarinsaky » 26 מרץ 2012, 10:19

:)

אתמול דובי פיק פירסם שהלייקרס עוקבים בכלל אחרי בלו. נו, שיהיה. אני כבר רואה איך ביום שלישי הוא חוזר להיות לכלוכית, כל כך צפוי. ( אצל גרינוולד הכול הפוך הרי ).
הסגל של מכבי ת"א :

yarinsaky

הודעהעל ידי חנו'ש » 26 מרץ 2012, 10:24

חחחח איזה צחוקים אם בסוף עוד נתחיל לדאוג שאחת העשירות תגנוב לנו את אוחיון.... :D
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: felix_r, Google [Bot], omerk, Shay_uzan, yon1, מרסר ו־19 אורחים