פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
פרסם תגובה

Re: אפשר להתחיל לתכנן את העונה הבאה?

26 ינואר 2013, 21:48

אין עוררין על כך שרכז משובח הוא מפתח להצלחה של קבוצה, ולראיה כל השמות בהם נקבת.
אבל ישנם עוד הרבה אלמנטים חשובים, דוגמת סנטר בעל נוכחות פיזית תחת הסל, ארבע שמסוגל לקלוע מעבר לקשת ("סטרץ'-פור"), סקורר מעמדות 2/3.
הDNA של קבוצה מצליחה בדרך כלל מורכב מהכמה חתיכות האלה.

26 ינואר 2013, 21:49

Allan Turing כתב:
עידן כתב:
LIAV10 כתב:מה אתם אומרים על דונטה גרין לעונה הבאה לעמדה 4?

למה שהוא יגיע לפה? מאמין שהוא יצליח למצוא קבוצה ב-NBA, הוא היה פשוט פצוע.

עמדה 4 היא לא הבעיה של מכבי. בכדורסל האירופי, אתה קם ונופל על עמדה מס' 1; תסתכלו על כל הקבוצות שמצליחות ותווכחו:
זוראן פלאניניץ, הוארטס, סן-אמטריו, ליול, דיאנמטידיס, ספאנוליס. למכבי יש למעשה שחקן בודד שמקבל קרדיט בעמדה מס' 1, שבמקרה הטוב יכול להיות backup סביר לקבוצת יורוליג.
נראה לי שאפשר להמר ברבה עמדות, אבל לעמדה מס' 1 צריך להוציא את הפנקס ולרשום צ'קים, אין מה לעשות.

רק שסאן אמטריו הוא לא רכז בשום פנים ואופן וגם בחיים שלו לא שיחק רכז. יותר מזה, הוא אפילו לא קומבו גארד. הוא סווינגמן: 2-3

26 ינואר 2013, 23:49

חברים בעונה הבאה יהיה צריך להוציא הרבה כסף כדי לבנות סגל טוב גם אם מדובר ברוטציה קצרה. צריך להעיף שחקנים בינונים כמו היקמן וסמית' וכמובן גם את הגרועים כמו לוגאן,מדלי ותומאס. צריך לבדוק מה יקרה עם אוחיון, אסור להגיע למצב שמשלמים פיצוי לקובאן כדי להשאיר אותו אצלנו. מקסימום אפשר להסתפק במקל כמחליף לצד רכז טוב.

שחקנים שהייתי שם עליהם עין לעונה הבאה הם:
פארגו-כרגע שחקן חופשי, נקווה שאיזה קבוצה תחתים אותו עד סוף העונה ואחרי זה הוא יהיה חופשי שוב. זמן טוב לקחת אותו ולישר איתו את ההדורים.
ג'קסון-יש לו חוזה,אך אם הרוסים יוותרו עליו אפשר לנסות לקחת אותו.
בוורלי-שמנה את מזלו בNBA, נראה מה יהיה איתו בסוף העונה, מה שטוב זה שהוא כבר לא בחוזה הענקי בספרטאק.
בובי בראון-יהיה חופשי בסוף העונה, אני מאמין שהוא שחקן שיהיה שווה הרבה מאוד כסף ולא נצליח לשים עליו יד.
אטואן מור-נותן מספרים יפים, בסוף העונה שחקן חופשי, שווה לבדוק מה יהיה מצבו בסוף העונה.
כספי-בסוף העונה שחקן חופשי, ישראלי, תחליף מעולה לסמית' ויחזק את הצוויון הישראלי.
ג'יימס גיסט-אני חושב שגם יהיה חופשי בסוף העונה.
הנדריקס.

שחקנים קצת יותר זולים:
ג'אסטין דנטמון.
ג'רום דייסון.
טיוס-בטוח יהיה מועמד, יכול לעזור לשפר את עמדה 4.
קייל היינס-שחקן של 200K עד עכשיו, אפשר לשים עליו יד בהחלט והוא גם מתאים לבלאט.
ראקים סאנדרס.
ג'וליאן רייט.

לבנות חמישה עם 3 שחקנים יקרים וטובים, והמחליפים יהיו זולים עם פוטנציאל.

27 ינואר 2013, 08:27

Chen כתב:חברים בעונה הבאה יהיה צריך להוציא הרבה כסף כדי לבנות סגל טוב גם אם מדובר ברוטציה קצרה. צריך להעיף שחקנים בינונים כמו היקמן וסמית' וכמובן גם את הגרועים כמו לוגאן,מדלי ותומאס. צריך לבדוק מה יקרה עם אוחיון, אסור להגיע למצב שמשלמים פיצוי לקובאן כדי להשאיר אותו אצלנו. מקסימום אפשר להסתפק במקל כמחליף לצד רכז טוב.

פארגו-כרגע שחקן חופשי, נקווה שאיזה קבוצה תחתים אותו עד סוף העונה ואחרי זה הוא יהיה חופשי שוב. זמן טוב לקחת אותו ולישר איתו את ההדורים.
בוורלי-שמנה את מזלו בNBA, נראה מה יהיה איתו בסוף העונה, מה שטוב זה שהוא כבר לא בחוזה הענקי בספרטאק.
בובי בראון-יהיה חופשי בסוף העונה, אני מאמין שהוא שחקן שיהיה שווה הרבה מאוד כסף ולא נצליח לשים עליו יד.
אטואן מור-נותן מספרים יפים, בסוף העונה שחקן חופשי, שווה לבדוק מה יהיה מצבו בסוף העונה.
כספי-בסוף העונה שחקן חופשי, ישראלי, תחליף מעולה לסמית' ויחזק את הצוויון הישראלי.
הנדריקס.

שחקנים קצת יותר זולים:
ג'אסטין דנטמון.
ג'רום דייסון.
ראקים סאנדרס.
ג'וליאן רייט.

אם אתה בונה על 3 זרים איכותיים אז זה אומר שיש לך לפחות עוד שניים או שלושה בינוניים כאלו .
בשחקנים יקרים ואיכותיים הייתי משקיע לעמדות 1,2,5 כשהשמות שאני הייתי שמח לראות פה הם ארון ג'אקסון או ניק קלאטיס וג'ארמי פארגו לעמדות הגארדים ומאריץ' או ויוקאס או סנטר מאסיבי מנוסה אחר (מה שיפלט מהבחירות...)
בעמדה 3 מבחינתי אפשר להמשיך עם הציוות של סמית' פניני ולאנדסברג...
ובעמדה 4 אליהו צריך להמשיך להוביל כאשר כמחליף הייתי שמח לראות פה את בלו בחזרה ואם לא אפשר להביא 4 זול אחר כמו פאט קלאטיס . את טיוס כמבון שהייתי רוצה פה כשחקן שסותם חורים גם בעמדה 4 וגם ב-5 כשבליגה הישראלית הוא בורג מרכזי יותר...

27 ינואר 2013, 08:48

yzafrir כתב:
Chen כתב:חברים בעונה הבאה יהיה צריך להוציא הרבה כסף כדי לבנות סגל טוב גם אם מדובר ברוטציה קצרה. צריך להעיף שחקנים בינונים כמו היקמן וסמית' וכמובן גם את הגרועים כמו לוגאן,מדלי ותומאס. צריך לבדוק מה יקרה עם אוחיון, אסור להגיע למצב שמשלמים פיצוי לקובאן כדי להשאיר אותו אצלנו. מקסימום אפשר להסתפק במקל כמחליף לצד רכז טוב.

הנדריקס.

שחקנים קצת יותר זולים:
ג'אסטין דנטמון.
ג'רום דייסון.
ראקים סאנדרס.
ג'וליאן רייט.

אם אתה בונה על 3 זרים איכותיים אז זה אומר שיש לך לפחות עוד שניים או שלושה בינוניים כאלו .
בשחקנים יקרים ואיכותיים הייתי משקיע לעמדות 1,2,5 כשהשמות שאני הייתי שמח לראות פה הם ארון ג'אקסון או ניק קלאטיס וג'ארמי פארגו לעמדות הגארדים ומאריץ' או ויוקאס או סנטר מאסיבי מנוסה אחר (מה שיפלט מהבחירות...)
בעמדה 3 מבחינתי אפשר להמשיך עם הציוות של סמית' פניני ולאנדסברג...
ובעמדה 4 אליהו צריך להמשיך להוביל כאשר כמחליף הייתי שמח לראות פה את בלו בחזרה ואם לא אפשר להביא 4 זול אחר כמו פאט קלאטיס . את טיוס כמבון שהייתי רוצה פה כשחקן שסותם חורים גם בעמדה 4 וגם ב-5 כשבליגה הישראלית הוא בורג מרכזי יותר...

עצוב שאפילו סגל כזה( אמנם איכותי, אבל ממש לא בשמים), הוא לא ריאלי בשביל פדרמן.

27 ינואר 2013, 09:59

לגבי העונה הבאה, הייתי בונה סגל לפי העקרונות הבאים:
1. סגל של 10 שחקנים בכירים ועוד שני שחקנים ישראלים צעירים.
2. 4 ישראלים בכירים: אוחיון, לנדסברג, אליהו ואחד מבין פניני, הלפרין ותיוס (עדיפות לפניני אם יחזור לכושר סביר). אני יודע שיטענו שבחוק הרוסי צריך חמישה ישראלים בכירים אבל מבחינתי בליגה יכולים לתת מדי פעם דקות לשחקנים כמו שגב או זלמנסון. אם יקרה הנס ויצליחו לשכנע את דייויד בלו לחזור אז הוא יגיע במקום זר בעמדה 4 ויהיו 5 ישראלים ו-5 זרים.
3. 6 זרים - שניים ברמות הגבוהות - ועוד ארבעה זרים טובים. לפחות אחד מהזרים הבכירים צריך להיות גארד בעל שהוא גם גו טו גאי ברמות הגבוהות של אירופה (סביר להניח שהוא יהיה הזר היקר בקבוצה).
4. מכבי תצטרך למצוא דרך שיהיו לה בקבוצה: רכז ברמה גבוהה, גו טו גאי רציני בקו האחורי (זה יכול להיות אותו השחקן), קליעה יציבה מבחוץ, פאוור פורוורד עם קליעה מבחוץ, סנטר עם מאסה ויכולות פוסט אפ טובות.

הסגל שאני רואה לנגד עיניי:
גארדים - שני זרים ברמה גבוהה מאוד, אוחיון, לנדסברג.
סמול פורוורד - סמית', פניני.
פאוור פורוורד - אליהו, פורוורד זר עם קליעה מבחוץ (כאמור - אם דייויד בלו יסכים לחזור הוא עדיף על כל זר שיגיע בעמדה הזו).
סנטר - ג'יימס, פלאניניץ (בהנחה שהצוות המקצועי מתרשם שלבחור יש פוטנציאל ברמות הגבוהות).
הערות:
1. אם סמית' לא ישאר מסיבות כאלה ואחרות של מו"מ אז אפשר להשאיר את היקמן ולהביא את הזר השני ברמה הגבוהה בעמדה 3.
2. אם הצוות המקצועי יתרשם שפלאניניץ לא יתאים לרמות הגבוהות (למרות שנתוני הפתיחה שלו - גובה, כוח, מהירות, ידיים טובות, הבנת משחק - טובים מאוד), אז הזר השני ברמה הגבוהה צריך להיות סנטר ואז הייתי משאיר גם את סמית' וגם את היקמן.

27 ינואר 2013, 11:30

אני לא הייתי ממהר להשאיר את סמית'. בעונה הבאה הוא יעלה יותר כסף, הוא בטח יקבל הצעות מקבוצות עשירות ואני לא חושב שיהיה כדאי לשלם לו קרוב למיליון כדי שישאר. אם כבר להוציא הרבה כסף על העמדה הזאת אז כדאי להביא כבר את כספי.

27 ינואר 2013, 12:53

Chen כתב:אני לא הייתי ממהר להשאיר את סמית'. בעונה הבאה הוא יעלה יותר כסף, הוא בטח יקבל הצעות מקבוצות עשירות ואני לא חושב שיהיה כדאי לשלם לו קרוב למיליון כדי שישאר. אם כבר להוציא הרבה כסף על העמדה הזאת אז כדאי להביא כבר את כספי.

להפך , ההייתי ממהר עכשיו כשהמניות שלו ושל הקבוצה נמוכות מאשר לחכות לסיום העונה שאז סביר להניח שהביקוש שלו יעלה...כך אולי אפשר להשאיר אותו במחיר סביר (עד850K) .
אם לא יהיה מוכן להישאר אז יש כמה סמולים טובים מאוד בליגה שלנו כמו דונטה סמית' או הופסון ...

27 ינואר 2013, 14:31

Chen כתב:אני לא הייתי ממהר להשאיר את סמית'. בעונה הבאה הוא יעלה יותר כסף, הוא בטח יקבל הצעות מקבוצות עשירות ואני לא חושב שיהיה כדאי לשלם לו קרוב למיליון כדי שישאר. אם כבר להוציא הרבה כסף על העמדה הזאת אז כדאי להביא כבר את כספי.

האמת היא שבקיץ הקרוב לא ממש מעניין אותי הכסף או התקציב. החבר'ה חסכו בקיץ שעבר אז הגיע הזמן שיתחילו לשלם על זה את המחיר. לגבי כספי - תקבל ממנו בגדול מה שאתה מקבל מסמית' רק במחיר של 1-1.5 מיליון דולר נטו שעם מיסוי של שחקן ישראלי מגיע לעלות של 2-3 מיליון דולר. אבל אני לא מתכוון לעשות את החשבונות לילדי הזהב. אם רוצים קבוצה טובה עם סיכוי טוב לעלות לפחות לרבע גמר היורוליג, הגיע הזמן שיפסיקו להמר ויתחילו לשלם לשחקנים מוכחים - זה אומר להביא לפחות שני שחקנים ברמה גבוהה מאוד (בסביבות ה-1.5 מיליון דולר לכ"א).

27 ינואר 2013, 15:28

אני עדיין הייתי הולך על הסגל שבחתימה שלי, אבל זה דורש קודם כל שפדרמן יעוף לנו מהעיניים.

27 ינואר 2013, 18:14

בהצלחה לשנה הבאה עם האנליטי על הקווים.

27 ינואר 2013, 19:57

felix_r כתב:
Allan Turing כתב:
עידן כתב:
LIAV10 כתב:מה אתם אומרים על דונטה גרין לעונה הבאה לעמדה 4?

למה שהוא יגיע לפה? מאמין שהוא יצליח למצוא קבוצה ב-NBA, הוא היה פשוט פצוע.

עמדה 4 היא לא הבעיה של מכבי. בכדורסל האירופי, אתה קם ונופל על עמדה מס' 1; תסתכלו על כל הקבוצות שמצליחות ותווכחו:
זוראן פלאניניץ, הוארטס, סן-אמטריו, ליול, דיאנמטידיס, ספאנוליס. למכבי יש למעשה שחקן בודד שמקבל קרדיט בעמדה מס' 1, שבמקרה הטוב יכול להיות backup סביר לקבוצת יורוליג.
נראה לי שאפשר להמר ברבה עמדות, אבל לעמדה מס' 1 צריך להוציא את הפנקס ולרשום צ'קים, אין מה לעשות.

רק שסאן אמטריו הוא לא רכז בשום פנים ואופן וגם בחיים שלו לא שיחק רכז. יותר מזה, הוא אפילו לא קומבו גארד. הוא סווינגמן: 2-3

לי היה נדמה שהוא רכז. אבל גם אם לא, הנקודה לא משתנה, אין מה לחפש ביורוליג בלי רכז טוב. הוא לא חייב להיות הכי טוב באירופה, אבל הוא חייב להיות טוב.
בקיץ היה נדמה לי שארון גקסון היה החתמה הגיונית, אבל מכבי לא יכולה להתחרות עם קבוצות יורוליג על הרכז השני שלהם, מה שבעצם מספר את כל הסיפור.

28 ינואר 2013, 07:11

פיני גרשון אתמול אצל אופירה: "כדי לשמר בעונה הבאה את הקהל של מכבי שמביא 50-60% מתקציב הקבוצה, מכבי צריכה להביא את אובראדוביץ יחד עם עוד שני שחקני על שיעלו לפחות מיליון דולר כל אחד. לדעתי במכבי ישקיעו כסף בשנה הבאה מאחר שהם יודעים שיש להם בעיה."

28 ינואר 2013, 07:25

פיני ממש נכנס חזק בבלאט לאחרונה. הבעיה פה היא לא בעייה בעמדת המאמן, עם הנהלה קמצנית כזו גם פיל ג'קסון לא היה עוזר.

28 ינואר 2013, 07:53

קודי כתב:פיני גרשון אתמול אצל אופירה: "כדי לשמר בעונה הבאה את הקהל של מכבי שמביא 50-60% מתקציב הקבוצה, מכבי צריכה להביא את אובראדוביץ יחד עם עוד שני שחקני על שיעלו לפחות מיליון דולר כל אחד. לדעתי במכבי ישקיעו כסף בשנה הבאה מאחר שהם יודעים שיש להם בעיה."

לא חייבים להביא את אוברדוביץ'. בלאט הוא מאמן טוב, שלא נותן עונת אימון טובה מכל מיני סיבות.
אבל גם מאמן טוב צריך סביבו שחקנים טובים על מנת להצליח. אפילו אם בלאט היה נותן עונת אימון מדהימה, מכבי עדיין היתה קבוצה בינונית מאוד שלא שווה הרבה.

האמת שהירידה הזאת אצל בלאט היא די מובנת אחרי כל מה שהיה בעונה החולפת. כל אדם יכול לחוות ירידת מתח וסוג של מותשות.
הבן אדם אימן משהו כמו 100 משחקים בעונה שעברה (מכבי ביורוליג, בליגה, בגביע ובאדריאטית ונבחרת רוסיה). זה בערך משחק כל שלושה ימים.
אפשר גם להגיד שבניגוד למאמני הNBA, שם הם מורגלים לעניין, שם לא מצפים מהם לנצח כל משחק ומשחק, שם הGM נושא באחריות על בניית הסגל ושם משחקים
תמיד באותם החוקים וכו', לבלאט לא היה את כל זה.

זה סתם תירוץ, אבל תירוץ לא כזה רע.

לדעתי 2 הטעויות הכי גדולות של בלאט העונה הן הגנת החילופים שפשוט לא מתאימה לסגל הזה (זאת הגנה שעובדת בצורה מעולה כשיש לך גבוה כמו לאזמה למשל)
והיחס הלא שוויוני לשחקנים.
לא יכול להיות שהיקמן מקבל פס חופשי להשתולל ולעשות על המגרש מה שבא לו, ושחקנים אחרים חייבים לעבוד בתוך תבנית מאוד נוקשה ולהיענש על כל טעות.
אלה שני דברים שהוא בהחלט יכול לשנות לקראת העונה הבאה, ואולי אפילו עוד בעונה הזאת.

יחד עם סגל שחקנים חדש ואיכותי יותר, מכבי יכולה שוב לחזור להיות רלוונטית ולהתמודד על הפיינל פור.

28 ינואר 2013, 08:10

קודי כתב:פיני גרשון אתמול אצל אופירה: "כדי לשמר בעונה הבאה את הקהל של מכבי שמביא 50-60% מתקציב הקבוצה, מכבי צריכה להביא את אובראדוביץ יחד עם עוד שני שחקני על שיעלו לפחות מיליון דולר כל אחד. לדעתי במכבי ישקיעו כסף בשנה הבאה מאחר שהם יודעים שיש להם בעיה."

בלזרוק סיסמאות פיני אלוף !!
אוברדוביץ' מרוויח לפחות 1.5 מליון יורו נטו לעונה ולא יסתפק בפחות בגלל העיניים היפות של פדרמן ובטח ובטח שלא יבוא בשביל לבנות סגל בשקל וחצי .
דבר שני מליון דולר לזר זה בהחלט לא שחקן על .
מצד שני יכול להיות שפיני בעצם בא לטובת בלאט ומנסה לרמוז שלמכבי אין את הסכומים להביא מישהו יותר טוב מבלאט ובטח לא שחקנים בסכומים גבוהים...

28 ינואר 2013, 08:37

פיני הוא מניפולטור מצויין. הוא יודע שאין סיכוי שאובראדוביץ' יבוא, אבל זאת הדרך שלו להגיד שבלאט לא צריך להמשיך במכבי.
אבל בתכלס, יש פה מישהו שלא היה רוצה לראות את ז'ליקו במקום בלאט?

28 ינואר 2013, 08:40

MTA2311 כתב:פיני הוא מניפולטור מצויין. הוא יודע שאין סיכוי שאובראדוביץ' יבוא, אבל זאת הדרך שלו להגיד שבלאט לא צריך להמשיך במכבי.

הייתי רוצה את ז'לייקו יחד עם ספאנוליס , פארמר , רודי פרנאנדס ....בקיצור חלומות לחוד ומציאות לחוד...
מבחינת מכבי בלאט הכי מיאותי והכי טוב . אם פיני חושב שהוא היה עושה יותר מבלאט עם סגל כזה אז הוא טועה .

28 ינואר 2013, 08:52

yzafrir כתב:
MTA2311 כתב:פיני הוא מניפולטור מצויין. הוא יודע שאין סיכוי שאובראדוביץ' יבוא, אבל זאת הדרך שלו להגיד שבלאט לא צריך להמשיך במכבי.

הייתי רוצה את ז'לייקו יחד עם ספאנוליס , פארמר , רודי פרנאנדס ....בקיצור חלומות לחוד ומציאות לחוד...
מבחינת מכבי בלאט הכי מיאותי והכי טוב . אם פיני חושב שהוא היה עושה יותר מבלאט עם סגל כזה אז הוא טועה .

בלאט אולי הכי מציאותי, אבל הכי טוב הוא לא. אם תהיה אפשרות להביא את אובראדוביץ', צריך לקפוץ עליה, גם אם הוא יבוא בלי ספאנוליס ופארמר. זה כמובן לא יקרה, אבל אני מבטיח לך שהשם שלו יעלה לא מעט בהקשרי מכבי בקיץ.

28 ינואר 2013, 09:15

שמעתי את הליצן הזה. פרובקציה בגרוש. ברור שאוברדוביץ' לא יבוא בלי הבטחה לתקציב שחקנים של 20 מליון דולר לפחות. הוא ידרוש 3 שחקנים של שני מליון דולר פלוס וזה יקרה על גופתו של פדרמן. בדבר אחד פיני צודק - בלאט ומכבי די מיצו את הקשר הזה. אין טעם להחזיק את בלאט אם נותנים לו סגל מצחיק לעבוד איתו - הוא יכול למצוא אתגר גדול יותר באירופה.

כל הסימנים מצביעים לכיוון של גודס בעונה הבאה. בשביל קבוצה עם תקציב של מכבי, באמת לא צריך מאמן גדול מדי.
פרסם תגובה