פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
נושא נעול

Re: אשכול אירופה וכדורסל מהעולם V2

09 דצמבר 2016, 11:10

עוד שחקן יוסיף הרבה וזה היה צריך לקרות כבר אבל הגעה של מאמן בכיר יכולה להיות יותר משמעותית כי אחד כזה יוכל לממש את הכישרון של ווימס וגאודלוק ולבנות סביבם שיטה

09 דצמבר 2016, 11:12

לא מסכים בכלל. לטעמי הוספה של שחקן איכותי לקו הקדמי היתה הרבה הרבה יותר משמעותית (ובמצב תקין - היו מתקנים את שני הדברים).
וזה למרות שאני לא תופס יותר מידי מרמי הדר.

09 דצמבר 2016, 11:15

אני חושב שכבר ראינו שההגנה של מכבי יכולה להיות סבירה (לא טובה, סבירה) ומבחינת פוטנציאל התקפי יש פה נשקים משמעותיים. מאמן איכותי היה מוציא מהסגל הזה הרבה יותר

09 דצמבר 2016, 11:18

היא היתה סבירה כשכולם היו באנרגיות הנכונות, זה לא יכול לקרות כל יום ולא יכול לקרות כל שבוע. זאת אשליה, והיום רואים את זה.
בשביל שההגנה תהיה באמת טובה (ולא בכאילו), במינימום - אתה צריך לשנות דברים בקו הקדמי. אם מילר לא היה חוזר כל כך מוקדם (ביחס להערכות המוקדמות), כנראה שגם היו מביאים מישהו, וחבל שזה לא קרה עד עכשיו. מאמן מהדרגה הראשונה היה עוזר, אבל אין קוסמים.

09 דצמבר 2016, 11:23

אחדשיודע כתב:שחקנים אי אפשר להחליף יוני, באמת? אי אפשר לצרף שחקן ולשחרר שחקן אחר אם רוצים? לא רק שאפשר, החובה של מכבי היתה להחתים שחקן לקו הקדמי החלש הזה, מזמן. כנראה שלא סתם שחקני הקו הקדמי של היריבות נראים טוב יותר ממה שהם באמת כשהם משחקים מולנו.

כתבתי - אי אפשר להחליף בקלות.
למה? כי אז השכר של אותו השחקן יושב לך על הפיירול, ואם מדובר בשחקן יקר כמו צירבס, אז זה נהיה כמעט בלתי אפשרי.

להוסיף שחקן זה משהו אחר.
אבל בשביל זה צריך מישהו שגם יבין מה הוא עושה ויכיר את השוק, וזה לא נראה לי המצב במכבי.

09 דצמבר 2016, 11:25

אחדשיודע כתב:היא היתה סבירה כשכולם היו באנרגיות הנכונות, זה לא יכול לקרות כל יום ולא יכול לקרות כל שבוע. זאת אשליה, והיום רואים את זה.
בשביל שההגנה תהיה באמת טובה (ולא בכאילו), במינימום - אתה צריך לשנות דברים בקו הקדמי. אם מילר לא היה חוזר כל כך מוקדם (ביחס להערכות המוקדמות), כנראה שגם היו מביאים מישהו, וחבל שזה לא קרה עד עכשיו. מאמן מהדרגה הראשונה היה עוזר, אבל אין קוסמים.

אין קוסמים, אבל גם אולג'וונים לא מסתובבים עכשיו מובטלים ומחכים לדני שיקרא להם בשביל 50 ש"ח לשעה.
כל שחקן שתביא יהיה שחקן עם מוגבלויות גדולות וברורות, ומאמן כמו רמי הדר לא יצליח להפיק ממנו את מה שצריך.

09 דצמבר 2016, 11:29

jol9 כתב:
אחדשיודע כתב:שחקנים אי אפשר להחליף יוני, באמת? אי אפשר לצרף שחקן ולשחרר שחקן אחר אם רוצים? לא רק שאפשר, החובה של מכבי היתה להחתים שחקן לקו הקדמי החלש הזה, מזמן. כנראה שלא סתם שחקני הקו הקדמי של היריבות נראים טוב יותר ממה שהם באמת כשהם משחקים מולנו.

למה? כי אז השכר של אותו השחקן יושב לך על הפיירול, ואם מדובר בשחקן יקר כמו צירבס, אז זה נהיה כמעט בלתי אפשרי.

להוסיף שחקן זה משהו אחר.
אבל בשביל זה צריך מישהו שגם יבין מה הוא עושה ויכיר את השוק, וזה לא נראה לי המצב במכבי.

יותר קל להחליף שחקן מאשר להוסיף שחקן (ולהוסיף שחקן איכותי יותר קל מאשר להוסיף מאמן איכותי). למה? כי אתה צריך לשלם פחות.

לגבי החלק השני, אם אתה מדבר על הסקאוטינג של מכבי - אז באותה מידה יכולים להביא לך מאמן בינוני-חלש (כמו שקרה בשנתיים וחצי האחרונות).
נערך לאחרונה על ידי אחדשיודע בתאריך 09 דצמבר 2016, 11:41, נערך 4 פעמים בסך הכל.

09 דצמבר 2016, 11:30

jol9 כתב:
אחדשיודע כתב:היא היתה סבירה כשכולם היו באנרגיות הנכונות, זה לא יכול לקרות כל יום ולא יכול לקרות כל שבוע. זאת אשליה, והיום רואים את זה.

אין קוסמים, אבל גם אולג'וונים לא מסתובבים עכשיו מובטלים ומחכים לדני שיקרא להם בשביל 50 ש"ח לשעה.
כל שחקן שתביא יהיה שחקן עם מוגבלויות גדולות וברורות, ומאמן כמו רמי הדר לא יצליח להפיק ממנו את מה שצריך.

גם אם אתה רוצה להביא מאמן טוב וגם אם אתה רוצה להביא שחקן טוב - אתה צריך לשלם בסופו של דבר. אין פה חוכמות.
בשלב הזה, אתה יכול להביא גם שחקן איכותי בפחות כסף מאשר מאשר מאמן איכותי (בטח ובטח אם אתה מצליח להשתחרר מחלק מסויים בחוזה של שחקן כזה או אחר).

09 דצמבר 2016, 12:02

היו 2~3 משחקים שהם שמרו טוב מאוד, בגלל זה אני אומר שהם יכולים לשמור רק סביר (נגיד ספיגה של 80 נקודות)
אני חושה שהתקפית מכבי יכולה לסיים כל משחק עם 85+ ועם הגנה סבירה היא יכולה להשיג הרבה

09 דצמבר 2016, 12:08

jol9 כתב:אני גם לא אוהב את התכונה הכמעט אוטומטית שלנו לקטול כל דבר שנמצא במועדון, ולהאדיר את האחרים.

בסופו של דבר ראינו לפני יומיים קבוצה בלי שום שחקן שהיינו רוצים שיישחק במכבי, נותנת לנו בראש, בגלל שיטה ומשמעת של השחקנים.
אותה הקבוצה מ2014 שלקחה גביע אירופה עם רכז שעלה חצי מליון, סנטר שמן וקלעי שחזר מפרישה... למה?
כי היתה שיטה, היה מאמן, היתה דרך.

אני שומע למשל את מליניאק ברדיו אומר "ומה אם יביאו את אוברדוביץ' אז צירבס יתחיל לשמור פתאום?"
ברור שלא, אבל רבאק, אתה מאמן... אתה לא יודע מה החשיבות של המאמן במערך הקבוצתי ברמות האלה?

מי דיבר או האדיר את באמברג? דיברנו על צסק"א, ואני לא חוזר בי בנוגע לכך שאני מתחלף איתם היום בקו האחורי נטול דה קולו ותאודוסיץ'.
אבל אם כבר הזכרת את זה, גם במכבי אין שום שחקן שהייתי רוצה לראות במכבי מלבד אולי ווימס (שאני אישית לא), וגאודלוק, ובבאמברג לא הייתי לוקח אף אחד חוץ ממלי, מילר ותייס. בנוסף, השחקנים המשלימים של באמברג, יותר טובים מאלו של מכבי (להם למשל יש רכז, אבל לא רק הוא).
וכאן המקום להזכיר את ההבדל התקציבי בין המועדונים.
נערך לאחרונה על ידי שועל בתאריך 09 דצמבר 2016, 12:10, נערך פעם אחת בסך הכל.

09 דצמבר 2016, 12:10

אחדשיודע כתב:
jol9 כתב:

להוסיף שחקן זה משהו אחר.

יותר קל להחליף שחקן מאשר להוסיף שחקן (ולהוסיף שחקן איכותי יותר קל מאשר להוסיף מאמן איכותי). למה? כי אתה צריך לשלם פחות.

לגבי החלק השני, אם אתה מדבר על הסקאוטינג של מכבי - אז באותה מידה יכולים להביא לך מאמן בינוני-חלש (כמו שקרה בשנתיים וחצי האחרונות).

"יותר קל"?? באיזה עולם בדיוק?
אם יש שחקן שאפשר להתיר את החוזה שלו באמצע העונה, אז בוודאי שיותר קל, אבל אם יש שחקן עם חוזה נו קאט לשנתיים, אז זה גם יותר קל?

להוסיף שחקן איכותי בשום עולם ובשום מקום זה לא יותר זול מאשר להביא מאמן איכותי.
תראה לי מאמן שמרוויח יותר מהכוכבים הגדולים של הענף.

לגבי סקאוטינג זה ברור. זה הימור גם כאן וגם כאן.

09 דצמבר 2016, 12:10

rc4991 כתב:

היו 2~3 משחקים שהם שמרו טוב מאוד, בגלל זה אני אומר שהם יכולים לשמור רק סביר (נגיד ספיגה של 80 נקודות)
אני חושה שהתקפית מכבי יכולה לסיים כל משחק עם 85+ ועם הגנה סבירה היא יכולה להשיג הרבה

ועם הגנה טובה מאוד במקום "הסבירה" (במקרה הטוב, אם יורשה לי לומר)?
בסופו של דבר זה מתחיל בהגנה, ואפשר להגיד את זה לפי המשחקים שמכבי ניצחה עד כה ביורוליג.
עם כמה שמאמן חשוב בכדורסל, בסופו של דבר השחקנים משחקים על הפרקט ויש גבול למה שאפשר להוציא. אם אתה מביא שחקן איכותי למקום הנכון, הגבול מתרחק והשאיפות גדלות.

09 דצמבר 2016, 12:12

אני גם לא מאשים את רמי הדר. הסגל באמת על הפנים ולא מאוזן.

09 דצמבר 2016, 12:13

jol9 כתב:
אם יש שחקן שאפשר להתיר את החוזה שלו באמצע העונה, אז בוודאי שיותר קל, אבל אם יש שחקן עם חוזה נו קאט לשנתיים, אז זה גם יותר קל?

מי אמר שצריך להביא/לשחרר שחקן מקבוצה שמשחקת באירופה? יש לך לפחות 5-6 שחקנים איכותיים שנופו מה-NBA ומחכים להזדמנות נוספת בדי-ליג, שטובים פי 3 או 4 מהשחקנים הקיימים שלך בקו הקדמי. ואני יכול למנות לך את רובם, אם אתה רוצה (דובר עליהם פה לא מעט). אני אחזור על מה שכתבתי - אפשר להחתים שחקן איכותי בזול יותר מאשר מאמן איכותי, בטח ובטח אם אתה מקבל נתח מסויים ע"י שחרור של שחקן קיים.

גם מאמן, כנראה שלא תצטרך לשחרר מישהו מקבוצה מסויימת - יש מספיק אופציות פנויות טובות בשוק החופשי (ביחס לקיים).
נערך לאחרונה על ידי אחדשיודע בתאריך 09 דצמבר 2016, 12:18, נערך 3 פעמים בסך הכל.

09 דצמבר 2016, 12:15

שועל כתב:
jol9 כתב:אני גם לא אוהב את התכונה הכמעט אוטומטית שלנו לקטול כל דבר שנמצא במועדון, ולהאדיר את האחרים.

בסופו של דבר ראינו לפני יומיים קבוצה בלי שום שחקן שהיינו רוצים שיישחק במכבי, נותנת לנו בראש, בגלל שיטה ומשמעת של השחקנים.
אותה הקבוצה מ2014 שלקחה גביע אירופה עם רכז שעלה חצי מליון, סנטר שמן וקלעי שחזר מפרישה... למה?
כי היתה שיטה, היה מאמן, היתה דרך.

אני שומע למשל את מליניאק ברדיו אומר "ומה אם יביאו את אוברדוביץ' אז צירבס יתחיל לשמור פתאום?"
ברור שלא, אבל רבאק, אתה מאמן... אתה לא יודע מה החשיבות של המאמן במערך הקבוצתי ברמות האלה?

מי דיבר או האדיר את באמברג? דיברנו על צסק"א, ואני לא חוזר בי בנוגע לכך שאני מתחלף איתם היום בקו האחורי נטול דה קולו ותאודוסיץ'.
אבל אם כבר הזכרת את זה, גם במכבי אין שום שחקן שהייתי רוצה לראות במכבי מלבד אולי ווימס (שאני אישית לא), וגאודלוק, ובבאמברג לא הייתי לוקח אף אחד חוץ ממלי, מילר ותייס. בנוסף, השחקנים המשלימים של באמברג, יותר טובים מאלו של מכבי (להם למשל יש רכז, אבל לא רק הוא).
וכאן המקום להזכיר את ההבדל התקציבי בין המועדונים.

תסתכל טוב ברחבי הפורום...
מדברים כל שבוע על קו קדמי חדש ש"הלוואי והיה שלנו"

ספציפית לגבי הקו הקדמי של צסקא, הוא נהדר כי הוא מתפקד בתוך שיטה של מאמן מצויין, שיש שם קו גבוהים
הגנתי מעולה, שיש משמעת ושיטה.
אם אתה מחליף את סוני ואנדרו בשלישייה שציינת, מכבי תהיה עוד הרבה פחות טובה, כי לג'קסון ולפרידזון
לא יהיה פתאום את היינס שמחפה עליהם בהגנה, את דה-קולו ומילוש שמושכים את מרבית תשומת הלב של ההגנה,
וכמובן את הפורוורדים המצויינים שלהם.

ג'קסון היה מאוד מתאים למכבי במקום מקל/אוחיון וסילי, כי אז גם היה לו עם מי לשחק.

09 דצמבר 2016, 12:17

שועל כתב:אני גם לא מאשים את רמי הדר. הסגל באמת על הפנים ולא מאוזן.

אתה באמת חושב שמאמן טופ יורוליג לא היה מוציא מהסגל הזה יותר מאשר 4 הפסדי בית ב-6 משחקים?

09 דצמבר 2016, 12:18

ומה לא נכון בזה? אין כמעט קבוצת יורוליג שלא הייתי מחליף איתה את הקו הקדמי.
אתה לא מעדיף קו קדמי עם מלי ותייס?
וזה ממש לא קשור למשחק האחרון.

ומכבי הייתה טובה יותר עם ג'קסון פרידזון והיגינס (במקום סילי ווימס וגאודלוק נאמר), ששניים מהם גם שומרים מצוין.

09 דצמבר 2016, 12:19

אחדשיודע כתב:
jol9 כתב:

מי אמר שצריך להביא/לשחרר שחקן מקבוצה שמשחקת באירופה? יש לך לפחות 5-6 שחקנים איכותיים שנופו מה-NBA ומחכים להזדמנות נוספת בדי-ליג, שטובים פי 3 או 4 מהשחקנים הקיימים שלך בקו הקדמי. ואני יכול למנות לך את רובם, אם אתה רוצה (דובר עליהם פה לא מעט).

גם מאמן, כנראה שלא תצטרך לשחרר מישהו מקבוצה מסויימת - יש מספיק אופציות פנויות טובות בשוק החופשי (ביחס לקיים).

אין בעיה. אני רק לא מבין את האמירה הכוללנית שלך, שהיא פשוט לא נכונה.
הכל תלוי סיטואציה.

אם נניח אתה רוצה לשחרר את צירבס ויש לו חוזה לשנתיים, אז באמת שיהיה הרבה יותר נכון להביא שחקן
נוסף שיוכל להשלים אותו, ולנסות להפיק משהו מצירבס עצמו, מאשר לשלם לו את מלוא שכרו, שיישב בבית.

09 דצמבר 2016, 12:20

jol9 כתב:
שועל כתב:אני גם לא מאשים את רמי הדר. הסגל באמת על הפנים ולא מאוזן.

אתה באמת חושב שמאמן טופ יורוליג לא היה מוציא מהסגל הזה יותר מאשר 4 הפסדי בית ב-6 משחקים?

אי אפשר באמת לדעת, אבל כן, זוהי דעתי. אני חושב שהבעיה העיקרית היא הסגל. מאמן טופ יורוליג לא היה מסכים לסגל שבנוי בצורה כזו.

09 דצמבר 2016, 12:22

שועל כתב:ומה לא נכון בזה? אין כמעט קבוצת יורוליג שלא הייתי מחליף איתה את הקו הקדמי.
אתה לא מעדיף קו קדמי עם מלי ותייס?
וזה ממש לא קשור למשחק האחרון.

ומכבי הייתה טובה יותר עם ג'קסון פרידזון והיגינס (במקום סילי ווימס וגאודלוק נאמר), ששניים מהם גם שומרים מצוין.

מה שלא נכון בזה, זה שאם הם היו מגיעים לשחק במכבי, סיכוי לא רע, שהם היו נראים עוד פחות טוב מהקו הקדמי הנוכחי שלנו (בדיוק בגלל שאין דרך, אין שיטה ואין מאמן).

לגבי החלק השני - זה סתם ניחוש שאין שום דרך לבדוק. לדעתי קבוצה בלי אף שחקן שהוא סקורר במהותו,
היתה נכשלת לאורך זמן. אבל זה באמת לא דיון שאפשר להפיק ממנו משהו.
נושא נעול