פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
נושא נעול

Re: NBA 16/17 V4

25 פברואר 2017, 09:04

תאיר את עיניי לגבי ״שיקולי מס״.

אני לגמרי רואה אותו חוזר למכבי בסיטואציה מסוימת, אחרי שהיורוליג ייגמר ויישארו רק משחקי הקקמייקה בארץ. לא סיכוי גדול, אבל סיכוי סביר. לא ישפיע על המניה שלו בשום צורה לדעתי.
נערך לאחרונה על ידי אחדשיודע בתאריך 25 פברואר 2017, 10:41, נערך פעם אחת בסך הכל.

25 פברואר 2017, 09:25

אחדשיודע כתב:תאיר את עיניי לגבי ״שיקולי מס״.

אני לגמרי רואה אותו חוזר למכבי בסיטואציה מסוימת, אחרי שהיורוליג ויישארו רק משחקי הקקמייקה בארץ. לא סיכוי גדול, אבל סיכוי סביר. לא ישפיע על המניה שלו בשום צורה לדעתי.

אם הוא חוזר לארץ השנה, אז כל הכנסה עתידית שלו מחו"ל תהיה ממוסה במיסוי ישראלי.

לא רואה אותו חוזר לארץ לשחק בליגה. סיכון לפציעות. לדעתי הוא פשוט ייקח חופש.

25 פברואר 2017, 10:40

roy1000 כתב:אם הוא חוזר לארץ השנה, אז כל הכנסה עתידית שלו מחו"ל תהיה ממוסה במיסוי ישראלי.

זה רלוונטי רק אם יתחיל סבב שני בחו"ל באורך של 3 שנים ומטה (4 והוא יוכר שוב כתושב חוץ), כאשר גם אז ההשלמה תהיה בסך של 5%-7% במקרה הגרוע. אם ניקח למשל את המשכורת האחרונה של כספי בסקרמנטו על חוזה ל-3 שנים (מה שספק נכון לעכשיו אם יקבל), מדובר במקרה הרע בחצי מיליון דולר לערך מתוך 5 מיליון נטו. ואני לא לגמרי סגור/בקיא לגבי המעמד של תושב חוץ שחוזר לעבודה זמנית של חודשיים או פחות בישראל.

חוץ מזה, צריך לזכור שבזמן השביתה ב-NBA ב-2011 הוא סיכם/חתם במכבי והיה אמור להתחיל לשחק בה מה-1 בינואר (היה צריך להשלים מס על שנתיים אחורה). ככה שעם כל הכבוד לצד הכלכלי (אם קיים - הוא יחסית קטן), אני מאמין שאחרי עונה כזאת גם יושב לו בראש שבקושי שיחק - וזה מתווסף לעובדה שהוא אמור להוביל את הנבחרת המארחת ביורובאסקט הקרוב.

roy1000 כתב:לא רואה אותו חוזר לארץ לשחק בליגה. סיכון לפציעות. לדעתי הוא פשוט ייקח חופש.

סיכון לפציעות? גם באימון הוא יכול להיפצע. משחק פעם בשבוע, בקושי חודשיים, באינטנסיביות (או שמא נאמר בקצב האיטי) של ליגת הפח של ישראל. לא אומר שלא ייקח חופש, למרות שהיה לו מזה הרבה יותר מידי השנה, אבל אי אפשר להוציא מכלל אפשרות שיבחר לשחק זמן קצר בישראל אם לא ימשיך לשחק העונה ב-NBA. נראה לי כמו תרחיש בהחלט אפשרי.

25 פברואר 2017, 11:29

אני מאוד סקרן לראות איפה כספי ימצא עצמו בעוד חודש

25 פברואר 2017, 11:50

רשמית כספי נחתך מהפליקנס.
כואב הלב, איזה חוסר מזל.
קדימה למכבי

25 פברואר 2017, 12:14

חבל לי על כספי מאוד. היה יכול להצליח שם...

בכל מקרה, אני מאמין שאם הוא בחוץ עד אמצע אפריל, אז אין לו סיבה לעבור לאירופה. עדיף לו לדעתי לחזק את
עצמו לקראת העונה הבאה, להחלים כמו שצריך, להתאמן, ולנהל את העניינים משם.

25 פברואר 2017, 12:16

שמואל1 כתב:רשמית כספי נחתך מהפליקנס.

לא שזה כל כך משנה, אבל רשמי לפי מי?

אגב, באופן עקרוני יש סיכוי קטנטן שקבוצה כלשהי תרים את כספי מה-Waivers (טווח זמן של 48 שעות מהשחרור הרשמי שלו) כדי שיהיו לה "זכויות בירד מוקדמות" עליו - מה שיאפשר לאותה קבוצה להחתימו בקיץ גם מעבר לתקרת השכר, במשכורת שגבוהה מהמינימום/MLE (במקרה של כספי - בשכר מוערך של עד 7.8 מיליון דולר).

A team could with room/trade exception could theoretically place a waiver claim on Omri Casspi’s $3.0M salary, to grab Early Bird rights.
Claiming Casspi would cost $767K and roster spot, but could be ready for playoffs and capped-out team could offer up to avg salary next yr.
If you claim him, for $767K you get right to carry a $3.9M cap hold to give him a contract starting at ~$7.8M! :)

קבוצות שיכולות "להרים" אותו על ידי שימוש ב-TPE (חריגת טרייד) או ע"י מקום פנוי תחת תקרת השכר:
Space or TPE to claim Casspi, in order of waiver pref : BRK, PHX, PHI, MIN, DAL, MIL, DEN, CHI, IND, OKC, ATL, UTA, HOU, CLE
נערך לאחרונה על ידי אחדשיודע בתאריך 25 פברואר 2017, 12:24, נערך פעם אחת בסך הכל.

25 פברואר 2017, 12:21

הייתי שמח אם היה מגיע ליוטה. יש לו שם מקום?

25 פברואר 2017, 12:25

לא ממש.

25 פברואר 2017, 12:27

וואו איזה באסה, הוא נפל על עונה מחורבנת

25 פברואר 2017, 12:34

אחדשיודע כתב:לא ממש.

בעסה...

25 פברואר 2017, 13:08

לא חושב שמישהי תיקח אותו. אף אחד לא ימהר לשלם לו 8 מיליון דולר כשהוא מוכן לקרוע ת'תחת ולהיפצע בשביל קבוצות בשביל 2.
הוא צריך לחזור למכבי, ויפה שעה אחת קודם.

25 פברואר 2017, 13:09

עומרי נפצע ל3 שבועות, נחתך אחרי יום. קווינסי גמר את הקריירה, מכבי מאריכה לו את החוזה ב5 שנים

25 פברואר 2017, 13:46

הדאנק של ווייד. ובאמת מעניין מה עומרי יעשה.

25 פברואר 2017, 14:20

החציל האצטקי כתב:לא חושב שמישהי תיקח אותו. אף אחד לא ימהר לשלם לו 8 מיליון דולר כשהוא מוכן לקרוע ת'תחת ולהיפצע בשביל קבוצות בשביל 2.

לא שיש יותר מידי סיכויים שקבוצה כלשהי תיקח אותו מה-Waivers, אבל זה קצת יותר מורכב מהטיעון הזה.
קבוצה שנמצאת מעל תקרת השכר - האופציות שלה בשוק החופשי מועטות. חוץ מהחתמת שחקנים על משכורות מינימום וחריגת MLE אחת, נותר להם רק להשתמש בזכויות בירד למיניהן (שמאפשרות להם להציע לשחקנים ששיחקו אצלם משכורת זהה/גבוהה-יותר מהמשכורת שקיבלו עונה לפני כן). אם יש קבוצה שחושבת קדימה, כלומר מעבר לעונה הנוכחית, ומאמינה שכספי שווה קצת יותר מהמינימום בשוק החופשי (לא 8 מיליון, גם 2-3 תופס) - יש סיכוי שתהמר עליו. לא בטוח שיש כזו כרגע אומנם.

25 פברואר 2017, 14:30

אחדשיודע כתב:
החציל האצטקי כתב:לא חושב שמישהי תיקח אותו. אף אחד לא ימהר לשלם לו 8 מיליון דולר כשהוא מוכן לקרוע ת'תחת ולהיפצע בשביל קבוצות בשביל 2.

לא שיש יותר מידי סיכויים שקבוצה כלשהי תיקח אותו מה-Waivers, אבל זה קצת יותר מורכב מהטיעון הזה.
קבוצה שנמצאת מעל תקרת השכר - האופציות שלה בשוק החופשי מועטות. חוץ מהחתמת שחקנים על משכורות מינימום וחריגת MLE אחת, נותר להם רק להשתמש בזכויות בירד למיניהן (שמאפשרות להם להציע לשחקנים ששיחקו אצלם משכורת זהה/גבוהה-יותר מהמשכורת שקיבלו עונה לפני כן). אם יש קבוצה שחושבת קדימה, כלומר מעבר לעונה הנוכחית, ומאמינה שכספי שווה קצת יותר מהמינימום בשוק החופשי (לא 8 מיליון, גם 2-3 תופס) - יש סיכוי שתהמר עליו. לא בטוח שיש כזו כרגע אומנם.

אבל רק קבוצות מתחת לתקרה יכולות לקחת אותו מ- waivers. לא?

25 פברואר 2017, 14:39

גם קבוצה עם TPE של 3 מיליון דולר או יותר.

25 פברואר 2017, 14:53

אבל למה שקבוצה תחשוב שכספי שווה יותר מהמינימום, אם הוא יוכל לבוא לשחק בשביל המינימום?

25 פברואר 2017, 14:59

אמרתי, אם יש קבוצה שחושבת שהערך שלו שווה יותר מהמינימום (משמע שלפחות אחת הקבוצות ב-NBA מסוגלת להציע לו מעל המינימום בקיץ). לא בטוח שאחת מהקבוצות הנ״ל מעריכות אותו ככזה כרגע (בטח עם העובדה שהוא פצוע לחודש הקרוב), אבל יש סיכוי קטן שכן - אנחנו מדברים פה על כמעט חצי מקבוצות ה-NBA.

25 פברואר 2017, 16:08

אני לא רואה סיכוי שקבוצה אחרת תחתים אותו. לדעתי סיפור ה NBA שלו גמור וזה הזמן של מכבי לגייס משאבים ולהחתים עוד העונה.
נושא נעול