פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
פרסם תגובה

Re: דווין סמית'

24 נובמבר 2011, 22:09

אני מסכים עם יוסי בדבר אחד , שליד השחקנים שיש כרגע בקבוצה הוא מתאים כי הוא חסר אגו . אבל בין זה לבין שהוא נתן משחק פנטסטי המרחק עצום . הוא היה סולידי ונראה לי שזה בדיוק ההגדרה שלו , סולידי .
תראה למשל את איידסון היום , נתן תצוגה התקפית חלשה של 5 נק' ועדיין סיים עם מדד גבוהה משל סמית' ובחצי מהדקות...

אם מכבי בונה על זה שהניצוץ יבוא מכיוון הגארדים אז שחקן אפור עם אופי טוב בעמדה 3 הוא מתאים אבל צריך לראות עונה הבאה איזה גארדים יביאו לפני שיחליטו אם לחתוך אותו או לא....

24 נובמבר 2011, 22:11

יוסי22 כתב:תוציא כבר את הראש מהסטטיסטיקה , הוא יכול לקלוע 5 נקודות ולתרום יותר מזה שתורם 20 נקודות .

אני לא יודע מה יהיה כשפארמר יעזוב כרגע יש למכבי 4 סטארים התקפיים (כשרק לנגפורד טעון הוכחה ברמת היכולת לחבר בין היכולת למשמעת וקבוצתיות ) ומכבי לא צריכה עוד סטאר .

תרשה לי לגחח
השחקן כל כך מטומטם שהוא לא תורם בכלום חוץ מלמסור לסופו
בשביל זה לא מביאים זר
אני לא יודע על מה אתה מסתכל שאתה רואה את סמית' אולי אתה רואה שידורים חוזרים של NBA

24 נובמבר 2011, 22:12

חביב אורנג'ד כתב:יוסי, אני לא חושב מה שאתה כותב זה נכון.
סמית' ממש לא נראה מחובר יותר מדי למשחק ההתקפה של מכבי. הוא מתבלט רק במהלכים של בידודים ולא בתרגילים קבוצתיים, הוא אינו יוצר מספיק עבור חבריו לקבוצה (ותעיד על כך כמות האסיסטים הנמוכה שלו) והוא עדיין מעמיד אחוז נמוך מאוד בקליעה מעבר לקשת (למרות שהיום השופטים שדדו ממנו שלשה אחת).
הוא עושה כמה דברים קטנים טוב ובגדול, הוא שחקן לא רע, אבל אם נשפוט לפי המשחק הזה (שלפי הגדרתך, היה משחק פנטסטי של סמית'), הוא לא מתסמן כיותר משחקן נחמד שביכולת שיא יתן משחק סולידי ולא יותר. מכבי צריכה הרבה יותר מזה, במיוחד בעונה בה היא ענייה מאוד בקלעים.

אבל מכבי לא עניה בקלעים , אני לא יודע מאיפה זה צץ פה אבל מדובר בקשקוש מוחלט.

פארמר , פניני , בלו , לאנגפורד הם קלעים טובים ויותר מזה. אם תשווה לעונה שעברה בלו ופניני נשארו ובמקום פארגו , איידסון ופרקינס כשרק פארגו מבריק מחוץ לקשת קיבלת את פארמר , לאנגפורד וסמית בעיני זה שידרוג משמעותי בתחום הזה ואני בטוח שזה יבוא לידי ביטוי .

הוא נותן למכבי הרבה דברים שלא נרשמים בסטטיסטיקה כמו הגנה טובה שאי אפשר למדד אותה בנותנים סטטיסטים אבל צריכים להיות נורא משוחדים כדי לא לשים לב לזה ,קליעות בסוף שעון, מסירות טובות במהלך ההתקפה ואתה לא רואה את זה באסיסטים כי זה לא תמיד לשחקן שקולע בסופו של דבר .

נדמה לי שיש פה שפיטה מופרזת לפי סטטיסטיקה וחבל כי זו לא חזות הכול והוא נותן למכבי את מה שהיא צריכה .

בכל מקרה הדבר החשוב הוא מה שכתבתי בתחילה למכבי יש 4 סטארים התקפיים בחמישיה , אתה חייב שחקן כמו סמית שיאזן אותם כי עם עוד לאנגפורד לדוגמא זה לא יגמר טוב , לפעמים יותר מידי זה בעצם פחות.

24 נובמבר 2011, 22:13

yzafrir כתב:אני מסכים עם יוסי בדבר אחד , שליד השחקנים שיש כרגע בקבוצה הוא מתאים כי הוא חסר אגו . אבל בין זה לבין שהוא נתן משחק פנטסטי המרחק עצום . הוא היה סולידי ונראה לי שזה בדיוק ההגדרה שלו , סולידי .
תראה למשל את איידסון היום , נתן תצוגה התקפית חלשה של 5 נק' ועדיין סיים עם מדד גבוהה משל סמית' ובחצי מהדקות...

אם מכבי בונה על זה שהניצוץ יבוא מכיוון הגארדים אז שחקן אפור עם אופי טוב בעמדה 3 הוא מתאים אבל צריך לראות עונה הבאה איזה גארדים יביאו לפני שיחליטו אם לחתוך אותו או לא....

אבל מי מדבר על עונה הבאה .... ?

למה זה מעניין עכשיו בכלל? אנחנו בקושי התחלנו את העונה הזו , רוצים להתעסק בעונה הבאה שישיארו פה את סופו , השאר לא ממש חשוב.

24 נובמבר 2011, 22:15

יוסי22 כתב:אבל מכבי לא עניה בקלעים , אני לא יודע מאיפה זה צץ פה אבל מדובר בקשקוש מוחלט.

פארמר , פניני , בלו , לאנגפורד הם קלעים טובים ויותר מזה. אם תשווה לעונה שעברה בלו ופניני נשארו ובמקום פארגו , איידסון ופרקינס כשרק פארגו מבריק מחוץ לקשת קיבלת את פארמר , לאנגפורד וסמית בעיני זה שידרוג משמעותי בתחום הזה ואני בטוח שזה יבוא לידי ביטוי .

הוא נותן למכבי הרבה דברים שלא נרשמים בסטטיסטיקה כמו הגנה טובה שאי אפשר למדד אותה בנותנים סטטיסטים אבל צריכים להיות נורא משוחדים כדי לא לשים לב לזה ,קליעות בסוף שעון, מסירות טובות במהלך ההתקפה ואתה לא רואה את זה באסיסטים כי זה לא תמיד לשחקן שקולע בסופו של דבר .

נדמה לי שיש פה שפיטה מופרזת לפי סטטיסטיקה וחבל כי זו לא חזות הכול והוא נותן למכבי את מה שהיא צריכה .

בכל מקרה הדבר החשוב הוא מה שכתבתי בתחילה למכבי יש 4 סטארים התקפיים בחמישיה , אתה חייב שחקן כמו סמית שיאזן אותם כי עם עוד לאנגפורד לדוגמא זה לא יגמר טוב , לפעמים יותר מידי זה בעצם פחות.

כל עד פארמר מחזיק את הקו האחורי הכל בסדר. אבל מה קורה כשאין את פארמר לשבור את ההגנה? בשביל להחזיק שחקן כמו סמית' בעמדה 3 אתה צריך גארד על ברמה אירופאית. כרגע למכבי יש את זה, אבל אם השביתה ב- NBA תיגמר, הסיפור יתפרק. סמית' הוא פריבילגיה גדולה מידי לקבוצה עם שאיפות.

24 נובמבר 2011, 22:17

למה אתה מחשיב את פארמר? הוא בונוס
ללא פארמר
אוחיון בורשטיין סמית' שאייר פאפס ופניני פשוט לא מספיק

24 נובמבר 2011, 22:19

יוסי22 כתב:
yzafrir כתב:אני מסכים עם יוסי בדבר אחד , שליד השחקנים שיש כרגע בקבוצה הוא מתאים כי הוא חסר אגו . אבל בין זה לבין שהוא נתן משחק פנטסטי המרחק עצום . הוא היה סולידי ונראה לי שזה בדיוק ההגדרה שלו , סולידי .

למה זה מעניין עכשיו בכלל? אנחנו בקושי התחלנו את העונה הזו , רוצים להתעסק בעונה הבאה שישיארו פה את סופו , השאר לא ממש חשוב.

יש דברים שהם לא בשליטתך כמו אידסון מוריס ואפילו פארגו
שחקן כמו שחורצי שנה הבאה יקבל 2 מיליון יורו מריאל ותנסה לעצור אותו כמו שניסו לעצור את אידסון

24 נובמבר 2011, 22:22

JasonWilliams12 כתב:למה אתה מחשיב את פארמר? הוא בונוס
ללא פארמר

מה עם לאנגפורד ? מה עם שחקן זר שיבוא ? מה עם המכה שיחטפו כל הקבוצות בבית של מכבי ?

כולן תחטופנה ברמה כזו או אחרת ואני בכלל לא בטוח שמכבי תחטוף יותר , התרומה היום של גאלינרי לא נפלה מזו של פארמר בשום צורה.

בכל מקרה כרגע סמית מתאים בול לתפקיד שהוא נכנס אליו גם אם אתה לא רואה את זה בראנקינג שהוא ממש לא חזות הכול כשדרך אגב בעיני מדד הפלוס מינוס הרבה יותר משמועתי וחבל שאין אותו ביורוליג.

24 נובמבר 2011, 22:24

יוסי22 כתב:

כי כרגע השחקנים שבסגל הם עובדה מוגמרת , אבל די ברור ששנה הבאה רובם לא יהיו פה (הגארדים) ולכן אם אני מסתכל קדימה הוא לא השחקן שהייתי רוצה לראות ממשיך בקבוצה . היו מעומדים בקיץ איכותיים ממנו והרבה יותר וורסטיליים ממנו . הוא שחקן בינוני שמתאים לקבוצה שמחפשת מישהו לעמד 3 שבעיקר יניע כדור ולא יפגע בשטף הקבוצתי....מה שכן הוא בחור מאוד חביב וזה נקודת זכות לכל סגל שיש שחקן כזה...

24 נובמבר 2011, 22:25

JasonWilliams12 כתב:
יוסי22 כתב:

יש דברים שהם לא בשליטתך כמו אידסון מוריס ואפילו פארגו
שחקן כמו שחורצי שנה הבאה יקבל 2 מיליון יורו מריאל ותנסה לעצור אותו כמו שניסו לעצור את אידסון

פארגו שבר חוזה , אין מה לעשות נגד זה חוץ מלקוות ששאר השחקנים יהיו פחות נבלות.

איידסון קיבל 2 מיליון דולר שלא מגיעים לו , לסופו זה מגיע ופה ההבדל הקטן.

אני מאמין שמכבי תעשה במקרה שלו הרבה יותר ממה שהיא עשתה עם אידסון גם כי הוא הבסיס של הקבוצה וגם כי הוא קשור פה למקום בניגוד לאידסון, גם הוא יודע שרק פה הוא הצליח להזניק את הקריירה שלו לשיאים חדשים.

24 נובמבר 2011, 22:26

יוסי22 כתב:
ללא פארמר

מה עם לאנגפורד ? מה עם שחקן זר שיבוא ? מה עם המכה שיחטפו כל הקבוצות בבית של מכבי ?

כולן תחטופנה ברמה כזו או אחרת ואני בכלל לא בטוח שמכבי תחטוף יותר , התרומה היום של גאלינרי לא נפלה מזו של פארמר בשום צורה.

בכל מקרה כרגע סמית מתאים בול לתפקיד שהוא נכנס אליו גם אם אתה לא רואה את זה בראנקינג שהוא ממש לא חזות הכול כשדרך אגב בעיני מדד הפלוס מינוס הרבה יותר משמועתי וחבל שאין אותו ביורוליג.

הבעיה היא שפארמר משחק בעמדה שהיא אולי הכי קריטית בכדורסל לעומת גאלינרי שאם יעזוב יהיה להם הרבה יותר קל למצוא מחליף מספיק טוב..

24 נובמבר 2011, 22:34

יוסי22 כתב:מה עם לאנגפורד ? מה עם שחקן זר שיבוא ? מה עם המכה שיחטפו כל הקבוצות בבית של מכבי ?

אני לא יודע מה עם לנגפורד. רק מקווה לטוב, אבל גם בתסריט הכי אופטימי, לנגפורד זה לא פארמר. אני מסכים שכל הקבוצות יחטפו כי מילאנו בלי גאלינרי נראית כמו כלום. אבל עדיין, עד שאני לא אראה את מכבי מצליחה להציג מסשחק סביר בלי פארמר, אני אשאר מודאג. לגבי זר שיבוא - נו באמת, מה כבר תקבל באמצע העונה?

סמית' נסבל כל עוד פארמר פה. ברגע שפארמר לא משחק וסמית' נדרש לעשות קצת יותר, כל העסק מתפרק.

24 נובמבר 2011, 22:35

יוסי22 כתב:
ללא פארמר

כן שחכתי את לאנגפורד
ממש לא אכפת לי מהקבוצות האחרות ולא על זה דיברתי
דיברתי על זה שהגארדים לא מספיק טובים ללא פארמר הוא מבחינתי לא קשור
כי אם לא היה לנו אותו היה לנו את הקו אחורי הכי עלוב ביורוליג
נערך לאחרונה על ידי JasonWilliams12 בתאריך 24 נובמבר 2011, 22:43, נערך פעם אחת בסך הכל.

24 נובמבר 2011, 22:39

יוסי22 כתב:
חביב אורנג'ד כתב:יוסי, אני לא חושב מה שאתה כותב זה נכון.
סמית' ממש לא נראה מחובר יותר מדי למשחק ההתקפה של מכבי. הוא מתבלט רק במהלכים של בידודים ולא בתרגילים קבוצתיים, הוא אינו יוצר מספיק עבור חבריו לקבוצה (ותעיד על כך כמות האסיסטים הנמוכה שלו) והוא עדיין מעמיד אחוז נמוך מאוד בקליעה מעבר לקשת (למרות שהיום השופטים שדדו ממנו שלשה אחת).
הוא עושה כמה דברים קטנים טוב ובגדול, הוא שחקן לא רע, אבל אם נשפוט לפי המשחק הזה (שלפי הגדרתך, היה משחק פנטסטי של סמית'), הוא לא מתסמן כיותר משחקן נחמד שביכולת שיא יתן משחק סולידי ולא יותר. מכבי צריכה הרבה יותר מזה, במיוחד בעונה בה היא ענייה מאוד בקלעים.

אבל מכבי לא עניה בקלעים , אני לא יודע מאיפה זה צץ פה אבל מדובר בקשקוש מוחלט.

ראשית, אתקן את דבריי ואומר שמכבי עניי בקלעים העונה בקו האחורי.

ועכשיו הרשה לי לתקן גם את דבריך.
לאנגפורד הוא אולי סקורר אבל הוא בפירוש לא קלעי. בחלק לא קטן מהקריירה שלו הוא בכלל שיחק בעמדה מס' 3, ובקליעה מחוץ לקשת הוא לעולם הצטיין.
גם פארמר הוא לא קלעי. לאורך כל הקריירה שלו, פארמר תופקד כרכז והיה מאוד לא יציב בכל הקשור לקליעה ודבר זה לא השתנה גם העונה.

פניני ובלו לא משחקים בקו האחורי, וגם ככה הם שחקנים משלימים שרוב הפעמים (ולמעשה, כמעט בכולם) עולים מן הספסל.
איך שלא הופכים את זה, למכבי של העונה בפירוש חסר שחקן מוביל בקו האחורי שמספק קליעה יציבה במיוחד לאור כושר הקליעה הלא טוב של רוב שחקני הקבוצה.

דבר נוסף, האמירה על "הדברים שאינם נראים בסטטיסטיקה", באמת הפכה לסיסמה שחוקה שחוזרת על עצמה יותר מדי, ומשום מה, היא תמיד עולה כאשר רוצים לשבח יכולת של שחקן חלש.
אני גם חושב שרוב הביקורת כאן על סמית' ממש לא רוכזה סביב המספרים הלא מי יודע כמה טובים שהוא מעמיד, ודוקא לא מעט אנשים התיחסו ל"דברים שאינם רואים בסטטסיטיקה" שחלקם אגב, ממש לא היו חיוביים וטובים.
אגב, שחקן שאינו מעמיד שורה סטטיסטית טוב, הוא על-פי רוב, שחקן לא טוב וכמו שאומרים, המספרים בד"כ לא משקרים.

רוצה עוד ביקורת שאינה קשורה למספרים וסטטיסטקה?
אז שוב, סמית' אינו נראה מסונכרן עם משחק ההתקפה של מכבי, הוא לעיתים מוותר על זריקות חופשיות בשביל זריקות פחות טובות או בשביל מסירות לשחקנים שאינם מאיימים על הסל (דבר שקרה גם היום), הוא אינו שחקן פיק אנד רול טוב (ואפילו אינו שחקן פיק אנד רול בכלל), אין לו שליטה טובה בכדור (למרות גבוהו) וחוץ מלסופו, הוא מתקשה לייצר מצבים לחבריו לקבוצה.

אז נכון, סמית' עוזר בריבאונד, הוא שחקן כנף לא רע, הוא יודע לתת הגנה חזקה כשצריך (למרות שהוא רחוק מלהיות שחקן הגנה מצויין) ולעיתים הוא גם קולע. אבל בסופו של יום, מדובר כאן בשחקן שהוא לכל היותר סולידי.
אני לא חושב שציפנו ממנו להיות כוכב (ואני גם לא חושב שיש כאן מישהו שדרש זאת ממנו), אבל הוא פשוט לא נראה טוב מספיק לרמות הגבוהות של אירופה.
אין שום צל של ספק שאידסון הוא שחקן ברמות אחרת לגמרי ממנו.

24 נובמבר 2011, 22:40

יוסי22 כתב:משחק פנטסטי שלו כנראה ישתיק כמה אנשים לזמן הקרוב עד ההפסד הלא רלוונטי הבא.

לא הייתי נסחף. לא משחק פנטסטי, אבל בהחלט משחק סולידי וטוב. עשה את מה שהוא יודע ולא הלך בכוח.
עדיין בעניין הסקור - אפשר לצפות משחקן שמשחק 26 דקות, לקצת יותר אסרטיביות בהתקפה.

24 נובמבר 2011, 22:40

סמית' סולידי לדעתי, שחקן שמאמנים מאד אוהבים יותר ואוהדים אוהבים פחות כי בד"כ הם יודעים פחות על תכנית המשחק והתרגילים של הקבוצה מהמאמן עצמו. הוא מצטייר אצלי כסוג של שיין באטייה אירופאי כזה - די אפור, לא רע הגנתית, עושה את מה שהמאמן מבקש ממנו בלי משחקי אגו ומבלי לפגוע בקבוצה כשלא הולך אבל לא שחקן שיעמיד סטטיסטיקה נוצצת בד"כ ולרוב לא יהיה זה שיקח על עצמו את המשחק מבחינה התקפית.

האם זה טוב או רע? לא יודע, את זה בלאט כנראה יחליט כי אם מבחינתו צריך שחקן כמו סמית' בקבוצה אז אני לא רואה שום דבר רע בכך שהוא ישאר גם בעונה הבאה.

24 נובמבר 2011, 22:44

EulGam05 כתב:סמית' סולידי לדעתי, שחקן שמאמנים מאד אוהבים יותר ואוהדים אוהבים פחות כי בד"כ הם יודעים פחות על תכנית המשחק והתרגילים של הקבוצה מהמאמן עצמו. הוא מצטייר אצלי כסוג של שיין באטייה אירופאי כזה - די אפור, לא רע הגנתית, עושה את מה שהמאמן מבקש ממנו בלי משחקי אגו ומבלי לפגוע בקבוצה כשלא הולך אבל לא שחקן שיעמיד סטטיסטיקה נוצצת בד"כ ולרוב לא יהיה זה שיקח על עצמו את המשחק מבחינה התקפית.

האם זה טוב או רע? לא יודע, את זה בלאט כנראה יחליט כי אם מבחינתו צריך שחקן כמו סמית' בקבוצה אז אני לא רואה שום דבר רע בכך שהוא ישאר גם בעונה הבאה.

ברגע שהוא יקלע, ישמור או ימסור כמו שיין באטיה אז נדבר. להשוות את סמית' לשיין באטיה זה כמו להשוות את לנגפורד לקובי בראיינט. באמת חילול הקודש על אחד משחקנים הכי חכמים ויעילים ב- NBA.

24 נובמבר 2011, 22:47

שמתם לב כמה פעמים בתרד הזה חוזרת המילה " סולידי" ??
אני חושב שאפשר לסכם את הדיון בזה שהוא שחקן סולידי .
השאלה אם זה מספיק לנו כרגע או לעתיד ?

24 נובמבר 2011, 22:47

יוסי22 כתב:
ללא פארמר

מילאנו תיפגע לא פחות ממכבי מעזיבתו של גלינארי, אבל פרט למילאנו אני לא חושב שיש קבוצה שתיפגע יותר מה8-9 הקבוצות הבכירות של אירופה, וזה מה שמעניין.
אתה מצד אחד מאדיר את התרומה של סופו וגם של סמית', ומצד שני מוריד מחשיבותו של פארמר וגם מזלזל באוחיון.

אם אתה רוצה להיות הוגן - תהיה הוגן עם כולם.
נכון להיום עזיבתו של פארמר תהיה מכה לא פחות קשה למכבי מעזיבתו של סופו.

24 נובמבר 2011, 22:50

yzafrir כתב:שמתם לב כמה פעמים בתרד הזה חוזרת המילה " סולידי" ??
אני חושב שאפשר לסכם את הדיון בזה שהוא שחקן סולידי .
השאלה אם זה מספיק לנו כרגע או לעתיד ?

זאת בדיוק הנקודה.
אני חושב שסולידי זה לא מספיק, אבל ימים יגידו.
פרסם תגובה