פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
פרסם תגובה

Re: אפשר להתחיל לתכנן את העונה הבאה?

28 ינואר 2013, 09:46

אני מתקשה לראות את בלאט ממשיך עוד עונה, למרות שהכל יכול לקרות. הדה לגיטימציה שנעשית לבלאט בשבועות האחרונים תגרום בסופו של דבר לכך שלא רק הוא ירצה לעזוב אלא שגם הקהל מתחיל לאבד בו אמון (בימים האחרונים אני שומע יותר ויותר אוהדים מתלוננים על ניהול המשחק שלו). כך שגם אם הוא ירצה להישאר יכול להיות מצב שההנהלה תצטרך להיפרד ממנו אפילו בשביל הקהל, עד כמה שזה נשמע אבסורדי.
לגבי גודס - הוא מאמן שישיג בדיוק מה שהסגל שלו שווה - כמו שהוא עשה בשנתיים שלו בירושלים. מכבי הצליחה להשגיע להישגים גדולים רק עם מאמנים שהם אובר אצ'יברים שחושבים קצת מחוץ לקופסה דוגמת פיני, בלאט ורלף קליין.
אובדראדוסיץ יכול היה להיות צעד מבריק אבל זה לא רלוונטי לעולם הזה - ההנהלה לא תסכים לקבל מאמן כל כך דעתן והוא לא יסכים לשכר שיוצע לו ולתקציב שחקנים כל כך נמוך.

28 ינואר 2013, 09:51

לפי דעתי, אתם פשוט לא הבנתם את מה שגרשון אומר.
שום פרובוקציה. האמירה הזאת אפילו לא נגד בלאט.
הכוונה של גרשון היא: העונה, בגלל הקמצנות של פדרמן, מכבי מאבדת הרבה מאוד מהמוניטין שלה, גם באירופה וגם בעיני האוהדים של הקבוצה בארץ. שיקום שמה הטוב של הקבוצה יעלה הרבה מאוד כסף. ככה שההנהלה תצטרך להשקיע בעונה הבאה פי כמה וכמה ממה שהיא חסכה העונה. שמו של אוברדוביץ' סתם נזרק באוויר כדוגמא לכסף הגדול שמכבי תצטרך להשקיע. זה לא משנה שם זה או שם אחר של שחקן זה או מאמן אחר, אלו יצטרכו להיות שמות גדולים יחסית ויקרים פי כמה וכמה.

28 ינואר 2013, 10:37

felix_r כתב:לפי דעתי, אתם פשוט לא הבנתם את מה שגרשון אומר.
הכוונה של גרשון היא: העונה, בגלל הקמצנות של פדרמן, מכבי מאבדת הרבה מאוד מהמוניטין שלה, גם באירופה וגם בעיני האוהדים של הקבוצה בארץ. שיקום שמה הטוב של הקבוצה יעלה הרבה מאוד כסף. ככה שההנהלה תצטרך להשקיע בעונה הבאה פי כמה וכמה ממה שהיא חסכה העונה. שמו של אוברדוביץ' סתם נזרק באוויר כדוגמא לכסף הגדול שמכבי תצטרך להשקיע. זה לא משנה שם זה או שם אחר של שחקן זה או מאמן אחר, אלו יצטרכו להיות שמות גדולים יחסית ויקרים פי כמה וכמה.

מסכים לגמרי. מכיוון שגם שמעתי את הדברים אז לזה בדיוק הוא כיוון. לדברי פיני - והוא מאוד לא רחוק מהאמת - העונה חלה ועוד תחול (בוודאי אחרי חודשיים נוספים של משחקי סרק ביורוליג) פגיעה משמעותית במוניטין ובערך של המותג, כמו גם בהתלהבות של המשקיעים מהקבוצה, ובשביל לשקם את זה יצטרכו להשקיע כסף רב, אחרת הקבוצה תמשיך להתדרדר.

28 ינואר 2013, 12:10

אין מה לעשות אני חושב ששנה הבאה צריך עוד פעם לעשות בנייה מחדש ולא לשמור על ההמשכיות כי מה שקיים פשוט עלוב..ההמשכיות היחידה שצריכה להמשיך זה גיימס פלאנניץ אוחיון לאנדסברג ואולי פניני..היקמן שחקן חמוד אבל לא מספיק בשביל להוביל את מכבי לוגאן שחקן טיפש חד גוני שלא עושה כלום אליהו כנראה ישאר אבל כולנו יודעים את המגבלויות שלו וסמית..סמית שחקן טוב אבל אני חושב שדי מיחצא את עצמו במכבי צריך לרעננן קצת עם באמת רוצים קבוצה שלא תיהיה אפורה..אנחנו רוצים קבוצהה שמשחקת יפה ומלהיבבבב וכמובן כשרונית

28 ינואר 2013, 12:17

גם את אוחיון ופניני הייתי זורק. היחידים שצריכים להישאר פה לדעתי הם ג׳יימס, פלאניניץ׳, סמית׳ לנדסברג והיקמן (2 האחרונים כמחליפים מהספסל).

28 ינואר 2013, 12:19

felix_r כתב:לפי דעתי, אתם פשוט לא הבנתם את מה שגרשון אומר.

הכוונה שלו הייתה לזרוק שם גדול בשביל להראות שבאט לא בליגה הזו. פרובוקציה בגרוש. ברור שאוברדוביץ' לא יבוא לפה וברור שפדרמן לא ישקיע שקל בקבוצה הזו. הגימיק היחיד שיכול להגיע זה כספי, וגם זה בסיכוי נמוך.

28 ינואר 2013, 12:20

er79 כתב:גם את אוחיון ופניני הייתי זורק. היחידים שצריכים להישאר פה לדעתי הם ג׳יימס, פלאניניץ׳, סמית׳ לנדסברג והיקמן (2 האחרונים כמחליפים מהספסל).

סמית' והיקמן צריכים להישאר אולי באולם הפחים. במכבי אין מקום לזרים כאלה.

28 ינואר 2013, 13:12

roy1000 כתב:
er79 כתב:גם את אוחיון ופניני הייתי זורק. היחידים שצריכים להישאר פה לדעתי הם ג׳יימס, פלאניניץ׳, סמית׳ לנדסברג והיקמן (2 האחרונים כמחליפים מהספסל).

אני הייתי משאיר אחד משניהם, עם עדיפות לסמית'.
שאלה לא פחות גדולה שמרחפת היא של פלאניניץ. מצד אחד מדובר בבחור צעיר מאוד שהצליח מאוד בליגה האדריאטית, בעל נתונים טובים - גבוה, מהיר, חזק מאוד ובעל ידיים טובות - ומצד שני הוא לא מצליח לבוא לידי ביטוי - לא ביורוליג ואפילו לא בליגה שלנו, כשהוא סובל מכמה בעיות לא פשוטות - ריבאונד, אתלטיות, טכניקה לקויה ויכולת סיום לא טובה. לא בטוח שבעונה הבאה הוא יהיה מספיק טוב בשביל קבוצה עם שאיפות כמו מכבי.

28 ינואר 2013, 13:27

קודי כתב:
roy1000 כתב:

שאלה לא פחות גדולה שמרחפת היא של פלאניניץ. מצד אחד מדובר בבחור צעיר מאוד שהצליח מאוד בליגה האדריאטית, בעל נתונים טובים - גבוה, מהיר, חזק מאוד ובעל ידיים טובות - ומצד שני הוא לא מצליח לבוא לידי ביטוי - לא ביורוליג ואפילו לא בליגה שלנו, כשהוא סובל מכמה בעיות לא פשוטות - ריבאונד, אתלטיות, טכניקה לקויה ויכולת סיום לא טובה. לא בטוח שבעונה הבאה הוא יהיה מספיק טוב בשביל קבוצה עם שאיפות כמו מכבי.

למה יכולת סיום לא טובה לפלאניניץ'?? עד כה ביורוליג יש לבחור כמעט 70% מה-2.
אומנם מדובר על מעט מאוד זריקות, אבל זה מה שהוא מקבל בינתיים מ"רכזי העל" שלנו....

למרות שאני כן מסכימה איתך בעיקר בעניין הריבאונד - מדובר בנקודת החולשה הכי מרכזית של הילד והוא חייב לעבוד על זה בצורה אגרסיבית ביותר.

28 ינואר 2013, 13:28

בכל מקרה מה שפיני אומר לא רלוונטי כי מכבי לא תשקיע בחיים סכומים כאלו במאמן . אולי הוא מנסה להכין את הקרקע לחזרתו לקבוצה ולהכין את ההנהלה לזה שזה לא יעלה לה מעט .
מכבי בסך הכל צריכה להגדיל את תקציב השחקנים . אם לבלאט יהיו מיותר אפשרויות כלכליות הוא יבנה פה קבוצה הרבה יותר טובה ממה שפיני בנה לפני שלוש שנים...

לדעתי אם התקציב יגדל מעט אז הסגל שכתבתי מקודם הוא אפשרי ועם פוטנציאל להצליח .
עמדות 1-2 : ג'אקסון ( לא פרח בצסק"א וסביר שישוחרר במחיר נמוך יחסית ) , פארגו ( שוחרר מה-NBA ולא עשה מספיק באירופה בשביל שיוכל לדרוש יותר ממליון ) , אוחיון , הלפרין (רק בסכום הגיוני) , לאנדסברג
עמדה 3 : פניני , סמית' (הזר היחיד בסגל של היום שהייתי רוצה לראות ממשיך , יש לו ערך מוסף לקבוצה מעבר ליכולת המקצועית לדעתי ובגלל המצב של הקבוצה יש סיכוי שישאר בשביל שידרוג קטן בלבד...) . לאנדסברג מגב גם את העמדה הזאת .
עמדה 4 : ליאור (אני עדיין מאמין בו ) , פאט קאלאת'ס ( שחקן שעבר אצל אוברודביץ' לא יכול להיות רע כלכך בתור מחליף במכבי . ) עושה עונה יפה מאוד בחיפה וגם לא יקר....
עמדה 5 : סנטר בכיר (ויויוקאס , מאריץ' YOU NAME IT ) , פלאנניץ' , טיוס או ג'יימס (אם יסכים לחוזה של פחות מ-700K )

בסגל הזה יש שלושה שחקנים יקרים (אזור המליון + ) אחד (או שניים , תלוי בג'יימס ) בסכום של סביבות 700K (סמית' ) והשאר זולים יחסית (פלאנ' וקאלת' )
לגבי הישראלים , אין מה לעשות אבל חייבים אותם בסגל וזה המחירים שלהם היום בשוק . אם רוצים לחסוך אז אפשר להביא את טיוס במקום ג'יימס בכל מקרה

28 ינואר 2013, 13:30

חנו'ש כתב:
קודי כתב:
roy1000 כתב:

למה יכולת סיום לא טובה לפלאניניץ'?? עד כה ביורוליג יש לבחור כמעט 70% מה-2.
אומנם מדובר על מעט מאוד זריקות, אבל זה מה שהוא מקבל בינתיים מ"רכזי העל" שלנו....

למרות שאני כן מסכימה איתך בעיקר בעניין הריבאונד - מדובר בנקודת החולשה הכי מרכזית של הילד והוא חייב לעבוד על זה בצורה אגרסיבית ביותר.

בעניין הריבאונד - אני חושב שיש לו דווקא נתונים להשתפר כאן, מאחר שהוא יודע לעשות בוקס אאוט כמו שצריך, הוא לא נרתע ממגע ויש לו גובה ורוחב. לגבי יכולת הסיום - הוא מאוד לא אתלט (וזו לדעתי הבעיה הכי גדולה שלו) ולכן הוא כמעט ולא מטביע ולעתים מפספס ליי אפים פשוטים או נחסם. יש לו 70% כי הוא זרק עד היום רק ליי אפים מתחת לסל או דאנקים.

28 ינואר 2013, 13:36

דאנק והטבעה זה לא אותו דבר ???
דווקא מהמעט שראינו ממנו העונה אני חושב שיש לו פוטנציאל . יש לו יסודות לא רעים וטכניקה טובה .
הוא עדיין צריך להשתפר בריבאונד כמו שאמרתם אבל הוא בהחלט יכול לעשות את זה כי הוא מלא מוטיבאציה ועובד מאוד חזק .
מה שכן לבנות עליו כבר בעונה הבאה כסנטר ראשון או אפילו שני אם יחליטו בטעות שג'יימס ממשיך להיות סנטר ראשון אז זה פשוט לא הוגן כלפיו ויכול לפגוע בהתקדמות שלו .
הוא צריך עדיין להשתפשף לפני שניזרק למים העמוקים...

28 ינואר 2013, 14:13

yzafrir כתב:בכל מקרה מה שפיני אומר לא רלוונטי כי מכבי לא תשקיע בחיים סכומים כאלו במאמן . אולי הוא מנסה להכין את הקרקע לחזרתו לקבוצה ולהכין את ההנהלה לזה שזה לא יעלה לה מעט .
מכבי בסך הכל צריכה להגדיל את תקציב השחקנים . אם לבלאט יהיו מיותר אפשרויות כלכליות הוא יבנה פה קבוצה הרבה יותר טובה ממה שפיני בנה לפני שלוש שנים...

עמדות 1-2 : ג'אקסון ( לא פרח בצסק"א וסביר שישוחרר במחיר נמוך יחסית ) , פארגו ( שוחרר מה-NBA ולא עשה מספיק באירופה בשביל שיוכל לדרוש יותר ממליון ) , אוחיון , הלפרין (רק בסכום הגיוני) , לאנדסברג
עמדה 3 : פניני , סמית' (הזר היחיד בסגל של היום שהייתי רוצה לראות ממשיך , יש לו ערך מוסף לקבוצה מעבר ליכולת המקצועית לדעתי ובגלל המצב של הקבוצה יש סיכוי שישאר בשביל שידרוג קטן בלבד...) . לאנדסברג מגב גם את העמדה הזאת .
עמדה 4 : ליאור (אני עדיין מאמין בו ) , פאט קאלאת'ס ( שחקן שעבר אצל אוברודביץ' לא יכול להיות רע כלכך בתור מחליף במכבי . ) עושה עונה יפה מאוד בחיפה וגם לא יקר....
עמדה 5 : סנטר בכיר (ויויוקאס , מאריץ' YOU NAME IT ) , פלאנניץ' , טיוס או ג'יימס (אם יסכים לחוזה של פחות מ-700K )

בסגל הזה יש שלושה שחקנים יקרים (אזור המליון + ) אחד (או שניים , תלוי בג'יימס ) בסכום של סביבות 700K (סמית' ) והשאר זולים יחסית (פלאנ' וקאלת' )
לגבי הישראלים , אין מה לעשות אבל חייבים אותם בסגל וזה המחירים שלהם היום בשוק . אם רוצים לחסוך אז אפשר להביא את טיוס במקום ג'יימס בכל מקרה

הצחקת את פדרמן. נראה קודם כל שישלם מליון לשחקן אחד... אתה מדבר על שלושה...
חוץ מזה שהסיכוי שפארגו יחזור לאירופה מאד נמוך. ובטח לא למכבי.

28 ינואר 2013, 14:13

roy1000 כתב:

היקמן הוא שחקן מאוד בעייתי - אני מסכים. הוא אמנם נותן בסה"כ עונה אישית טובה ומעל המצופה, אבל הוא שחקן לא מחבר, לא מלהיב, לא ממש מעניין וגם לא חכם.
הוא אתלט, קשוח, שומר טוב ויודע לצבור נקודות, אבל לטעמי הוא לא מספיק טוב למכבי.

סמית' שחקן הרבה יותר סולידי מהיקמן ולטעמי הוא כן מתאים למכבי, גם כשחקן חמישייה.

28 ינואר 2013, 14:14

קודי כתב:
roy1000 כתב:

לא הייתי משאיר אף אחד מהם (סמית'/היקמן). אין צורך בזרים בינוניים מהספסל. לפלניניץ' כן הייתי נותן צ'אנס, פשוט כי יהיה קשה למצוא מישהו טוב ממנו.

28 ינואר 2013, 14:19

yzafrir כתב:בכל מקרה מה שפיני אומר לא רלוונטי כי מכבי לא תשקיע בחיים סכומים כאלו במאמן . אולי הוא מנסה להכין את הקרקע לחזרתו לקבוצה ולהכין את ההנהלה לזה שזה לא יעלה לה מעט .

זה דווקא סגל די סביר, אבל זה בערך פי 2 ממה שפדרמן מוכן להוציא, ועוד אתה שוכח שהתקציב ירד בעונה הבאה. הסגל הזה הרבה יותר מדי עמוק, בייחוד בעמדת הסנטר, כשיש שם 3 שחקנים בכירים. דבר ראשון, תוריד את ג'יימס או את הסנטר הבכיר שאתה רוצה להביא.

דבר שני, הייתי שוקל לוותר על פניני (אם אפשר) ולהביא ישראלי זול יותר לעמדה 3.

28 ינואר 2013, 14:24

yzafrir כתב:דאנק והטבעה זה לא אותו דבר ???
דווקא מהמעט שראינו ממנו העונה אני חושב שיש לו פוטנציאל . יש לו יסודות לא רעים וטכניקה טובה .
הוא עדיין צריך להשתפר בריבאונד כמו שאמרתם אבל הוא בהחלט יכול לעשות את זה כי הוא מלא מוטיבאציה ועובד מאוד חזק .
מה שכן לבנות עליו כבר בעונה הבאה כסנטר ראשון או אפילו שני אם יחליטו בטעות שג'יימס ממשיך להיות סנטר ראשון אז זה פשוט לא הוגן כלפיו ויכול לפגוע בהתקדמות שלו .
הוא צריך עדיין להשתפשף לפני שניזרק למים העמוקים...

אמרתי שדאנק והטבעה הם דברים שונים? בסה"כ קראתי לאותה הפעולה בשני שמות שונים. אני לא טוען שהוא לא מטביע בכלל אבל בגלל מגבלת האתלטיות שלו קשה לו להטביע מהמקום ולכן הוא לפעמים מחטיא או נחסם.
המוטיבציה לא ממש מעניינת מאחר שלכל שחקן צעיר שיגיע לכאן תהיה המון מוטיבציה. אם הוא לא יכול להיות סנטר ראשון או שני בעונה הבאה (לי אישית אין עדיין דעה נחרצת בנושא מאחר שאני לא רואה אותו באימונים וקשה להסיק מעשר דקות למשחק של שחקן שלא התחיל כאן את העונה) אז אין טעם שישאר. מיותר להחזיק שוב סגל מנופח.

28 ינואר 2013, 14:27

אין לו שום בעיה אתלטית, ושחקן בגובה שלו יכול להטביע מהמקום גם בלי לקפוץ.
יש לו נתונים פיזיים מצויינים וטכניקה טובה( גם בזריקה מחצי מרחק). ברגע שיתחילו לשחק עליו, הוא גם יתחיל לתת תפוקה.

28 ינואר 2013, 14:28

MTA2311 כתב:אין לו שום בעיה אתלטית, ושחקן בגובה שלו יכול להטביע מהמקום גם בלי לקפוץ.
יש לו נתונים פיזיים מצויינים וטכניקה טובה( גם בזריקה מחצי מרחק). ברגע שיתחילו לשחק עליו, הוא גם יתחיל לתת תפוקה.

זה שלא משחקים עליו זו בעיה אחרת ועניין שממש לא ברור לי, אבל הוא בהחלט רחוק מלהיות אתלט טוב.

28 ינואר 2013, 16:10

jol9 כתב:
roy1000 כתב:

היקמן הוא שחקן מאוד בעייתי - אני מסכים. הוא אמנם נותן בסה"כ עונה אישית טובה ומעל המצופה, אבל הוא שחקן לא מחבר, לא מלהיב, לא ממש מעניין וגם לא חכם.
הוא אתלט, קשוח, שומר טוב ויודע לצבור נקודות, אבל לטעמי הוא לא מספיק טוב למכבי.

סמית' שחקן הרבה יותר סולידי מהיקמן ולטעמי הוא כן מתאים למכבי, גם כשחקן חמישייה.

סורי, לא שכנעתם אותי. כמחליף מהספסל היקמן הוא אופציה בהחלט ראויה. כמובן שצריך שחקן איכותי יותר בעמדה שלו שיפתח בחמישייה.
פרסם תגובה