27 נובמבר 2013, 23:12
MTA2311 כתב:לא, זה לא כמו זה שתיארת בשום צורה.
בהרכב עם אינגלז, היקמן, סמית וג'יימס, הדבר האחרון שירגישו, זה שטיוס לא מסוגל לעבור שלושה שחקנים ולדפוק דאנק, או לקלוע מבחוץ.
הוא גם לא "ממש רע בהתקפה". 8 נקודות, ב60% מהשדה ב20 דקות( המספרים בקאנטו), זה ממש לא נורא. וזה לא ששם שיחק איתו איזה רכז על.
27 נובמבר 2013, 23:14
Holiday_Armadillo כתב:MTA2311 כתב:LIAV10 כתב:rc4991 כתב:LIAV10 כתב:היי לופ, ענק
איזה פאדיחה
אני תמיד מסתבך עם המילה הזאת![]()
אני מקווה שזה קצת פחות מפדח עם כתבתי את זה דרך הסמארטפון?
לא כשאתה כותב את זה 3 פעמים ברציפות חחח
זה תופס על עם/אם (אהממ רמזתי בעדינות אהממ)
מתחילים לתקן פה שגיאות כתיב?
לא בטוח שכדאי לך
יאללה בלאגן!!
28 נובמבר 2013, 00:48
roy1000 כתב:jol9 כתב:בגלל זה אני גם מקווה שייקבל הזדמנות. לפחות בליגה, אין סיבה שיישב בחוץ ולא יישחק.
אני חושב שדני פדרמן הרג אותו ברגע שהוא השווה אותו לליאור אליהו. ברגע שבלאט שמע את זה הוא מחק אותו.
28 נובמבר 2013, 04:52
jol9 כתב:יש מצב...![]()
ד"א, יש משהו במה שאור אומר לגבי כמה ליאור היה משדרג אותנו. כרגע מכבי היא קבוצה של הגארדים שלה לטוב ובעיקר לרע. זה מתחיל מזה שהם לא ממש עוזרים בריבאונד,
שהם לא יודעים לנהל משחק, שהם לא קבוצתיים ובעיקר שהם לא יודעים לזהות מומנטום ולנעוץ את השיניים בטרף (שאראס הוא הטוב ביותר שראיתי בתחום הזה באירופה מאז שאני
רואה כדורסל - רק בשביל להמחיש שלפעמים 10 נק' שקולע שחקן הן יותר מסתם 10 נק', אלא 10 נק' שנקלעו כשהכי היה צריך, לעומת 10 נק' שנקלעו מחוץ לשטף הקבוצתי,
בגרבג' טיים וכו').
ליאור כבר נראה רע בדיוק עם אותו צמד אוחיון והיקמן ורייס בטח שלא היה משפר את המצב. גם בלאט על הקווים סירס את ליאור, ולא נתן לו גיבוי מלא..
הבעיה בזה שליאור שם היא שגם מאמן אחר שיבוא וירצה אותו, יתקשה להביא אותו עכשיו, וכך ליאור יעשה את השנים הכי יפות אולי בקריירה במגדל, וממש חבל לי על כך.
28 נובמבר 2013, 07:28
28 נובמבר 2013, 07:37
קודי כתב:לירושלים אין גארדים מדהימים אבל דווקא בגלל זה ליאור עוזר להם מאוד, בדיוק כמו שהיה יכול לעזור למכבי. יש לליאור לא מעט חסרונות, אבל הוא אחד הגבוהים המוסרים הטובים ביבשת ובכלל אחד השחקנים הגבוהים היותר אינטליגנטים שיש היום באירופה. כך שבמקום שכל המסירות יגיעו מהגארדים חלקן מגיעות ממנו וזה יוצר גיוון ומקשה על היריבה לעצור את ההתקפה. לא להחתים אותו במכבי הנוכחית, בה הוא היה יכול לבטח להיות אחד השחקנים הטובים ביותר ועוד תמורת סכום מגוחך של 300 אלף דולר, היה טמטום מוחלט ואחת ההחלטות ההזויות של ילדי הפלא (ולא חסרות להם החלטות כאלה בשנים האחרונות).
28 נובמבר 2013, 07:56
28 נובמבר 2013, 08:48
roy1000 כתב:jol9 כתב:יש מצב...![]()
ד"א, יש משהו במה שאור אומר לגבי כמה ליאור היה משדרג אותנו. כרגע מכבי היא קבוצה של הגארדים שלה לטוב ובעיקר לרע. זה מתחיל מזה שהם לא ממש עוזרים בריבאונד,
שהם לא יודעים לנהל משחק, שהם לא קבוצתיים ובעיקר שהם לא יודעים לזהות מומנטום ולנעוץ את השיניים בטרף (שאראס הוא הטוב ביותר שראיתי בתחום הזה באירופה מאז שאני
רואה כדורסל - רק בשביל להמחיש שלפעמים 10 נק' שקולע שחקן הן יותר מסתם 10 נק', אלא 10 נק' שנקלעו כשהכי היה צריך, לעומת 10 נק' שנקלעו מחוץ לשטף הקבוצתי,
בגרבג' טיים וכו').
ליאור כבר נראה רע בדיוק עם אותו צמד אוחיון והיקמן ורייס בטח שלא היה משפר את המצב. גם בלאט על הקווים סירס את ליאור, ולא נתן לו גיבוי מלא..
הבעיה בזה שליאור שם היא שגם מאמן אחר שיבוא וירצה אותו, יתקשה להביא אותו עכשיו, וכך ליאור יעשה את השנים הכי יפות אולי בקריירה במגדל, וממש חבל לי על כך.
ליאור לא שחקן שתלוי בגארדים. הוא לא איזה סופו שצריך לתפוס עמדה ולקבל כדור בזמן הנכון. הוא גם לא חייב לגעת בכדור בכל התקפה. הוא היה משדרג גם את הקבוצה הנוכחי. בהתחשב בזה שהקבוצה הנוכחית נראית יותר רע מכל קבוצה שליאור היה בה, אז קשה לי לקבל את הטיעון שהוא לא היה משנה כלום.
לגבי אוחיון והיקמן - כל שחקן שמאוד אוהב לכדרדר בלי סיבה מיוחדת (כמו השניים האלה) גורם להתקפה שלא להיראות טוב במיוחד. זה לא קשור לליאור.
בכל מקה, מגדל (בחוכמתם) עשו חוזה שסוגר לליאור את הדלת למכבי בשלוש השנים הקרובות. אני עדיין מתקשה להאמין שבגלל מאה אלף דולר (שפדרמן זורק בלי בעיה על שחקנים שיושבים על אזרחי) השחקן הישראלי הכי טוב לא ישחק במכבי בשלוש השנים הקרובות. זה הזוי לחלוטין.
28 נובמבר 2013, 10:04
28 נובמבר 2013, 13:35
jol9 כתב:תראה, עובדתית, ליאור לא הצליח בשנה שעברה במכבי (וגם בעונה לפני הוא היה בינוני). האיכויות שלו לא נוצלו כראוי ע"י בלאט, שהעדיף להתעסק עם ההגנה החלשה שלו מאשר
לראות איך אפשר לשפר לו את ההגנה והביטחון, ע"י כך שהיה הופך אותו לשחקן של 30 דק' ומנהיג של הקבוצה (עד כמה שליאור יכול להיות מנהיג).
מה שאני אומר זה שליאור כן תלוי בשחקנים שהוא משחק איתם. האחוזים שלו ירדו כי הוא כמעט ולא היה מקבל כדורים נוחים במקומות שהוא אוהב, והיה חייב לחפור
בעצמו בשביל להגיע למצב זריקה, מה שהוריד את האחוזים שלו.
לא סתם העונה הכי טובה של ליאור היתה ליד ארויו, שחקן שהפך גם את פישר לסופר סנטר (לפחות ע"פ הסטטיסטיקה), עזר לכספי לתת עונת קפיצה וכאמור לליאור את עונת השיא בקריירה שלו.
המשפט האחרון שלך נכון לחלוטין. אבל אם תבוא עכשיו לדני כעסני ותגיד לו את זה, לא תאמין כמה תירוצים הוא יימצא שיוציאו אותו גאון ואת הויתור על אליהו לטובת טיוס, כמהלך העשור.
28 נובמבר 2013, 13:44
roy1000 כתב:jol9 כתב:תראה, עובדתית, ליאור לא הצליח בשנה שעברה במכבי (וגם בעונה לפני הוא היה בינוני). האיכויות שלו לא נוצלו כראוי ע"י בלאט, שהעדיף להתעסק עם ההגנה החלשה שלו מאשר
לראות איך אפשר לשפר לו את ההגנה והביטחון, ע"י כך שהיה הופך אותו לשחקן של 30 דק' ומנהיג של הקבוצה (עד כמה שליאור יכול להיות מנהיג).
מה שאני אומר זה שליאור כן תלוי בשחקנים שהוא משחק איתם. האחוזים שלו ירדו כי הוא כמעט ולא היה מקבל כדורים נוחים במקומות שהוא אוהב, והיה חייב לחפור
בעצמו בשביל להגיע למצב זריקה, מה שהוריד את האחוזים שלו.
לא סתם העונה הכי טובה של ליאור היתה ליד ארויו, שחקן שהפך גם את פישר לסופר סנטר (לפחות ע"פ הסטטיסטיקה), עזר לכספי לתת עונת קפיצה וכאמור לליאור את עונת השיא בקריירה שלו.
המשפט האחרון שלך נכון לחלוטין. אבל אם תבוא עכשיו לדני כעסני ותגיד לו את זה, לא תאמין כמה תירוצים הוא יימצא שיוציאו אותו גאון ואת הויתור על אליהו לטובת טיוס, כמהלך העשור.
עובדתית, הוא לא נתן עונה טובה בעונה שעברה, ועובדתית, הקבוצה פחות טובה בלעדיו.
28 נובמבר 2013, 13:47
MTA2311 כתב:יוני, ולחשוב שעד לפני חצי שנה הייתי בטוח שאתה אובססיבי בצורה לא מוסברת לליאור.
תראה מה זה- "משדרג אותם ב10 רמות", ההחלטה הכי הזוייה של הפדרמנס", "לא תלוי בגארדים", "סיפור האליפות גמור".
בלי לבדוק, אני חותם לך שמאז שמכבי הודיעו על השחרור של ליאור, קרוב ל100% מההודעות של רוי היו קשורות בצורה כזאת או אחרת לאליהו. אפילו בויכוח על אינגלז אתמול, הוא מצא דרך לדחוף אותו.
גם העניין עם קודי לא ממש ברור לי. אם אני לא טועה, שנה שעברה הוא היה מהמבקרים הכי גדולים של ליאור, ומהרגע שהוא שוחרר, פתאום הוא שינה כיוון לחלוטין. הסבר הגיוני?
וכן, ליאור שחקן טוב בסופו של דבר, ותמורת 300 אלף דולר הוא היה צריך להיות כאן. זה לא משנה את העובדה, שתחת בלאט הוא היה נראה בדיוק כמו שהוא נראה שנה שעברה, וכנראה שאפילו פחות טוב, כי הוא במגמת ירידה כבר 3 שנים.
יום שני אנחנו במלחה לא? מאמין שאז נהיה הרבה יותר חכמים.
28 נובמבר 2013, 13:55
28 נובמבר 2013, 14:21
MTA2311 כתב:יוני, ולחשוב שעד לפני חצי שנה הייתי בטוח שאתה אובססיבי בצורה לא מוסברת לליאור.
תראה מה זה- "משדרג אותם ב10 רמות", ההחלטה הכי הזוייה של הפדרמנס", "לא תלוי בגארדים", "סיפור האליפות גמור".
בלי לבדוק, אני חותם לך שמאז שמכבי הודיעו על השחרור של ליאור, קרוב ל100% מההודעות של רוי היו קשורות בצורה כזאת או אחרת לאליהו. אפילו בויכוח על אינגלז אתמול, הוא מצא דרך לדחוף אותו.
גם העניין עם קודי לא ממש ברור לי. אם אני לא טועה, שנה שעברה הוא היה מהמבקרים הכי גדולים של ליאור, ומהרגע שהוא שוחרר, פתאום הוא שינה כיוון לחלוטין. הסבר הגיוני?
וכן, ליאור שחקן טוב בסופו של דבר, ותמורת 300 אלף דולר הוא היה צריך להיות כאן. זה לא משנה את העובדה, שתחת בלאט הוא היה נראה בדיוק כמו שהוא נראה שנה שעברה, וכנראה שאפילו פחות טוב, כי הוא במגמת ירידה כבר 3 שנים.
יום שני אנחנו במלחה לא? מאמין שאז נהיה הרבה יותר חכמים.
28 נובמבר 2013, 15:28
ankram כתב:ועוד משהו - הקבוצה משלמת בריבית את ההחלטה ללכת על סמית'\בלו בעמדה מספר 4 - סמית' מציג כושר הגנתי מזעזע וריבאונד רע , בלו כנ"ל ושום 3-8 מ3 משניהם ממוצע (סתם ניחוש) לא יכול למסמס את הנזק שנגרם למכבי בריבאונד הגנה.
טיוס\כהן\אלטיט - צריכים לאייש את עמדה מספר 4 , לדעתי זה יכול לעזור בריבאונד ואולי לשחרר קצת יותר את משחק הריצה של מכבי שהוא מבחינת נעלם.
עם זאת , אני לא יכול לחשוב שהעדר משחק הריצה של מכבי גם כאשר הם לוקחים ריבאונד , הוא בגלל פשוט מחיקת הנושא ע"י בלאט , שהופך משנה לשנה ליותר ויותר פריק קונטרול , שלא מוכן שיהיה צעד וחצי אחד שהוא לא חתם עליו.
גם בגלל זה רואים המון פעמים את המבטים של מובילי הכדור של מכבי , נזרקים לכיוון הספסל לקבל איזו שהיא הנחייה מה לעשות , זאת גם אחת הסיבות ששחקנים שחיים על סיטואציות של מגרש פתוח , קרי ליאור אליהו , רייס ואוחיון
נראים כמו חבורה מאותגרת שלא מסוגלת לנהל משחק התקפה שוטף ונמחקים ע"י בלאט.
כל אילתור שחורג מתבנית המשחק של בלאט מייד מקבל מענה בייבוש אותו שחקן חצוף שהעז להעז.
לפעמים צריך פשוט את אותו שחקן שיקבל כדור מריבאונד הגנה , יוריד את הראש ופשוט ישעט דרום צפון עד לטבעת , יצא מה שיצא (נעימי ד"א מצויין לזה גם ברמת יורוליג) - לצערי זה יכול לקרות רק בקבוצה שאינה מנוהלת ע"י בלאט בשנתיים האחרונות
שמעדיף "מנהל" משחק אדיוט כמו היקמן השפוט שלו , על כל הנזק שזה גורם , כל עוד זה לפי התוכנה של בלאט , מאשר נעימי\רייס שחיים קודם כל על מגרש פתוח וסיטואציות מזדמנות.
28 נובמבר 2013, 15:54
28 נובמבר 2013, 16:08
ankram כתב:לא בניתי על היקמן היקמן כמוביל כדור במשחק ריצה זאת באמת התאבדות , הוא צריך להיות מהמסיימים של מתפרצת (כמו לוגאן שנה שעברה)
משחק ריצה זה לא ששחקן מקבל כדור חוזר מהריבאונד ומכדרר ישירות עד לסל היריב, גם בקבוצה שהיא לא מהירה (ע"ע מה שכתבת) אינדיבדואלית , עדיין אפשר לפתח משחק ריצה כל עוד הובלת הכדור נעשית במסירות ולא בכדרור.
הבעיה שלא עובדים על זה , בקבוצות של פיני לדוגמא , משחק ריצה היה מתחיל מהזריקה לסל של מכבי , תמיד היתה ציפור שרצה , במקרים שבהם לא היתה ציפור , מוביל הכדור היה מתמקם באמצא שבכנפיים היו רצים הגארדים\סמול פ. וכמאסף מגיע השחקן הגבוה\בלו.
הכדור לא היה מכודרר לעבור את החצי אלא במקרה של לחץ על הכדור או חוסר ברירה , אלא היה טס לכנפיים ומשם לסל או למסירה למרכז לסנטר שרץ בקו ישר מהסל שלו לסל של היריב , או לsecond strike , בדר"כ בלו שהיה מקבל את הזריקה שהוא כ"כ אוהב.
שלא עובדים על הדברים האלו באימונים , שאין ריבאונד אחד של מכבי שהוא "נקי" ושלא כופים משחק ריצה כזה כסטנדרט , מה שנשאר זה התנפלות של הקבוצה היריבה על ריבאונד ההתקפה בידיעה שגם אם לא יזכו בו , הם לא יענשו במתפרצת מהצד השני
מה שעוד יותר מקשה על איסוף הריבאונד בהגנה ומסרס שחקני מגרש פתוח כמו רייס , אוחיון , היקמן טיוס ונעימי.
תקרת הזכוכית של מכבי במשחק עומד היא 70-73 נקודות , משחק ריצה יכול להקפיץ אותה מעבר ל 80-85 , ולהפוך משחקים חצי גמורים לגמורים.
אני ממש לא מבין למה מכבי לא משמרת לפחות את הנושא הזה , היות ועל הישראלים כבר ויתרנו , עלית כבר לא ספונסרית , להיכל כבר לא קוראים יד אליהו , לפחות את המסורת של מתפרצת סטייל מכבי , תשמרו.
דבר לקיר.
28 נובמבר 2013, 16:10
ankram כתב:אותו כנ"ל אפשר להגיד על פלאנניץ' ,לוגאן ומדלי......
28 נובמבר 2013, 16:12
ankram כתב:אני ממש לא מבין למה מכבי לא משמרת לפחות את הנושא הזה , היות ועל הישראלים כבר ויתרנו , עלית כבר לא ספונסרית , להיכל כבר לא קוראים יד אליהו , לפחות את המסורת של מתפרצת סטייל מכבי , תשמרו.
דבר לקיר.
28 נובמבר 2013, 16:18
roy1000 כתב:ankram כתב:לא בניתי על היקמן היקמן כמוביל כדור במשחק ריצה זאת באמת התאבדות , הוא צריך להיות מהמסיימים של מתפרצת (כמו לוגאן שנה שעברה)
משחק ריצה זה לא ששחקן מקבל כדור חוזר מהריבאונד ומכדרר ישירות עד לסל היריב, גם בקבוצה שהיא לא מהירה (ע"ע מה שכתבת) אינדיבדואלית , עדיין אפשר לפתח משחק ריצה כל עוד הובלת הכדור נעשית במסירות ולא בכדרור.
הבעיה שלא עובדים על זה , בקבוצות של פיני לדוגמא , משחק ריצה היה מתחיל מהזריקה לסל של מכבי , תמיד היתה ציפור שרצה , במקרים שבהם לא היתה ציפור , מוביל הכדור היה מתמקם באמצא שבכנפיים היו רצים הגארדים\סמול פ. וכמאסף מגיע השחקן הגבוה\בלו.
הכדור לא היה מכודרר לעבור את החצי אלא במקרה של לחץ על הכדור או חוסר ברירה , אלא היה טס לכנפיים ומשם לסל או למסירה למרכז לסנטר שרץ בקו ישר מהסל שלו לסל של היריב , או לsecond strike , בדר"כ בלו שהיה מקבל את הזריקה שהוא כ"כ אוהב.
שלא עובדים על הדברים האלו באימונים , שאין ריבאונד אחד של מכבי שהוא "נקי" ושלא כופים משחק ריצה כזה כסטנדרט , מה שנשאר זה התנפלות של הקבוצה היריבה על ריבאונד ההתקפה בידיעה שגם אם לא יזכו בו , הם לא יענשו במתפרצת מהצד השני
מה שעוד יותר מקשה על איסוף הריבאונד בהגנה ומסרס שחקני מגרש פתוח כמו רייס , אוחיון , היקמן טיוס ונעימי.
תקרת הזכוכית של מכבי במשחק עומד היא 70-73 נקודות , משחק ריצה יכול להקפיץ אותה מעבר ל 80-85 , ולהפוך משחקים חצי גמורים לגמורים.
אני ממש לא מבין למה מכבי לא משמרת לפחות את הנושא הזה , היות ועל הישראלים כבר ויתרנו , עלית כבר לא ספונסרית , להיכל כבר לא קוראים יד אליהו , לפחות את המסורת של מתפרצת סטייל מכבי , תשמרו.
דבר לקיר.
בשביל משחק ריצה, אתה צריך ריבאונד, שחקנים שמסוגלים לרוץ מהר, ושחקנים שמסוגלים למסור על פני כל המגרש. אין לך אף אחד מהדברים האלה, ככה שאני לא יודע על מה אתה מדבר.