04 פברואר 2016, 00:34
yanay21 כתב:jol9 כתב:טופ 10 בהיסטוריה??? קצת נסחפנו לא?
אם ימשיך בקצב שלו עוד שש-שבע שנים, אפשרי. גולדן סטייט, במצבה הנוכחי, היא פוטנציאל לת'ריפיט. דריימונד צעיר, סטף צעיר, קליי צעיר. אפילו פוטנציאל קל לת'ריפיט. אף אחד לא עומד בדרך שלהם חוץ מסן אנטוניו, ולספרס, שהם אהבת חיי, יש מצ'אפ סופר בעייתי מול גולדן סטייט.
הקטע עם הווריורס, שמעבר לאיכות הפסיכית שלהם ,הם פשוט משנים את המשחק. וגילוי נאות, אני לא כל כך אוהב אותם. (לא משהו אובייקטיבי, הם מדהימים, זה פשוט עניין של חיבור)
04 פברואר 2016, 00:37
LIAV10 כתב:מייקל, מג׳יק, ביג O, האדמירל, הדוור, העורך דין מיוטה,ווילט, טימי, האקים, שאקיל, קרים, ביל, לברון, קובי, דירק ועוד הרבה שראויים בהרבה מקרי לטופ 10.
04 פברואר 2016, 00:39
אחדשיודע כתב:jol9 כתב:טופ 10 בהיסטוריה??? קצת נסחפנו לא?
לא. מבחינת פוטנציאל נטו, למה לא?
04 פברואר 2016, 00:42
04 פברואר 2016, 00:44
אחדשיודע כתב:אני לא רואה את זה ככה.
כמו שאמרתי לפני, אף פעם לא הבנתי את עניין הדירוגים, בטח בין שחקנים מתקופות כל כך שונות. הכדורסל של שנות ה-60 וה-70 זה לא דומה לכדורסל של העידן המודרני, משחק אחר לגמרי.
ומבחינתי, לקרי יהיה מקום בין הגדולים ביותר אם ימשיך ככה ויקח עוד 2-3 טבעות, לפחות.
04 פברואר 2016, 00:45
04 פברואר 2016, 00:46
04 פברואר 2016, 00:51
04 פברואר 2016, 00:56
אחדשיודע כתב:דווקא בין התקופה של ג׳ורדן לתקופה הנוכחית אתה יכול למצוא הרבה קווים מקבילים. אבל להכניס לאותה רשימה את צ׳מברליין וביל ראסל, ואת מייקל ג׳ורדן וסטף קרי - אין קשר.
לכל אחד מגיע הכבוד שלו, בתקופה שבה הוא שיחק, אבל אי אפשר להשוות. זה טיפשי.
04 פברואר 2016, 01:00
04 פברואר 2016, 01:02
אחדשיודע כתב:שוב, כמו שאמרתי, אני לא רואה את זה ככה.
אתה יכול לתת כבוד ולהזכיר את השמות הגדולים בכל תקופה, אבל בעיניי אי אפשר לדרג אותם ולהשוות ביניהם.
איך שאני רואה את זה, הכדורסל עד שנות ה-80 פחות או יותר היה משחק אחד ומהתקופה הזאת, משחק אחר. לא רואה מקום להשוואה ודירוגים בין השחקנים משתי התקופות הללו.
04 פברואר 2016, 01:03
אחדשיודע כתב:שוב, כמו שאמרתי, אני לא רואה את זה ככה.
אתה יכול לתת כבוד ולהזכיר את השמות הגדולים בכל תקופה, אבל בעיניי אי אפשר לדרג אותם ולהשוות ביניהם.
איך שאני רואה את זה, הכדורסל עד שנות ה-80 פחות או יותר היה משחק אחד ומהתקופה הזאת, משחק אחר. לא רואה מקום להשוואה ודירוגים בין השחקנים משתי התקופות הללו.
04 פברואר 2016, 01:12
jol9 כתב:אחדשיודע כתב:שוב, כמו שאמרתי, אני לא רואה את זה ככה.
בסדר. אז אין טעם לדבר אם כך, על רשימות כל הזמנים. אפשר להגיד שקרי יכול להיות בטופ 10 של ה-30 השנים האחרונות נניח.
yanay21 כתב:אחדשיודע כתב:שוב, כמו שאמרתי, אני לא רואה את זה ככה.
אז מעניין אותי לשאול, מבחינתך, אם מדברים על תחילת שנות התשעים(כלומר, תחילת תקופת ג'ורדן, עידן חדש בNBA), עד היום, מי בטופ 10 שלך? חוץ מג'ורדן עצמו, כמובן.
04 פברואר 2016, 01:19
jol9 כתב:אחדשיודע כתב:דווקא בין התקופה של ג׳ורדן לתקופה הנוכחית אתה יכול למצוא הרבה קווים מקבילים. אבל להכניס לאותה רשימה את צ׳מברליין וביל ראסל, ואת מייקל ג׳ורדן וסטף קרי - אין קשר.
לכל אחד מגיע הכבוד שלו, בתקופה שבה הוא שיחק, אבל אי אפשר להשוות. זה טיפשי.
יש המון פרמטרים ומדדים להשוואה. הרי אנחנו לא מתעסקים במשהו אבסולוטי.
תארים קבוצתיים, תארים אישיים, דומיננטיות אישית, ווינריות, אישיות,...
הרי גם היום אפשר להגיד שלארי, מג'יק ומייק זה משהו אחר.
האם לארי הוא שחקן טוב מלברון מבחינה אבסולוטית? סביר להניח שלא. אבל בהשוואה היחסית, הוא נמצא איפה שהוא נמצא בצדק, כי הוא היה החלוץ, הראשון, המנהיג שעשה את הדברים שהביאו את הכדורסל לאן שהוא היום.
זה קצת כמו להשוות גאונים כמו ניוטון ומקסוול למדענים של היום. אולי המדענים של היום יודעים הרבה יותר ויכולים לעשות הרבה יותר דברים,
אבל ספרי ההיסטוריה עדיין ידברו על אלה שהמציאו, שפרצו את הדרך, שעשו מהפכות.
לכן, ההשוואה היא במקומה, כל עוד היא נעשית בצורה הוגנת.
04 פברואר 2016, 01:21
04 פברואר 2016, 01:45
04 פברואר 2016, 02:10
04 פברואר 2016, 02:18
my man כתב:אני כל כך נואש שאני אמצא את עצמי רואה היום את קליבלנד...
04 פברואר 2016, 02:32
yanay21 כתב:my man כתב:אני כל כך נואש שאני אמצא את עצמי רואה היום את קליבלנד...
איכס, בבקשה לא.
הם משחקים יפים, אבל יש פה עיקרון.
04 פברואר 2016, 02:33
my man כתב:yanay21 כתב:my man כתב:אני כל כך נואש שאני אמצא את עצמי רואה היום את קליבלנד...
איכס, בבקשה לא.
הם משחקים יפים, אבל יש פה עיקרון.
יוני?