פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
פרסם תגובה

Re: רשמית: מאיק צירבס חתם במכבי ת"א לשנתיים

02 דצמבר 2016, 21:53

bigi כתב:אי אפשר להאשים את השחקן שאין לו רוח
או רצון כשרוב המשחק הוא מסתכל על הכדור עף לסל
הבחור מאסיבי במקום שישחקו עליו יעבדו עם שיטה
הוא עומד ברוב המקרים כמו קישוט

כל מה שעשו כשהוא היה על המגרש היה לשחק פיק אנד רול לא מוצלח איתו

02 דצמבר 2016, 22:06

לא מוצלחות גם כי הוא לא בשטף ,
הביטחון שלו ברצפה וגם כי אין שחקנים
שיודעים לתפעל אותו ..
אם מכבי היתה משחקת מבפנים החוצה
כמו שצריך ..,
היא היתה מנצלת יותר טוב את הכלים שיש לה .

02 דצמבר 2016, 22:11

bigi כתב:לא מוצלחות גם כי הוא לא בשטף ,
הביטחון שלו ברצפה וגם כי אין שחקנים
שיודעים לתפעל אותו ..
אם מכבי היתה משחקת מבפנים החוצה
כמו שצריך ..,
היא היתה מנצלת יותר טוב את הכלים שיש לה .

או שהוא פשוט לא כזה איי איי איי

02 דצמבר 2016, 23:03

jay כתב:תנתק את זה ממקום ריגשי/נוסטלגי/פסיכולוגי - "נח", "בחור חכם", "משמעותי", היה "אכפת" לו.

jay כתב:אז הטענה המרכזית שלי היא שהדימיון ביניהם כן רב, וכמו בהרבה דברים כאן בפורום ובעולם בכלל, זה הכל משחק של תדמיות ואהדה ריגשית לפרסונה.

אז שאני אבין, לטענתך כולם כאן חוץ ממך מביעים את דעתם ממקום סובייקטיבי ולא אובייקטיבי? לי נשמע מדברייך שאתה מתייחס לדברים ממקום רגשי (שלילי) לא פחות מאחרים.
אהבתי את סופו כי הוא תרם למכבי והיה נכס עבורה לאורך תקופה מסויימת (שכללה גמר וזכייה ביורוליג), לא כי יש לי סטייה לשחקנים יווניים כבדי משקל.

לא חושב שאפשר להטיל ספק שסופו בשיאו (העונה הראשונה וחלק גדול מהעונה השלישית שלו במכבי) היה שחקן הרבה יותר דומיננטי ויעיל ממה שצירבס הציג פה עד כה. אם צירבס מזכיר לי משהו בסופו, זה את עונות השפל שלו במכבי (העונה השנייה והרביעית) - שמסתכמות בעיקר בנזק. בכל אופן, בעיניי כל טענה שמבליטה את נתוני הסטט' היבשים ומגמדת את העובדה שהיווני הפך את השחקנים שלצידו לטובים יותר וגרם ליריבות לעבוד קשה יותר (מה שצירבס לא עושה) - עושה עוול. אבל גם אם אתה הולך לסטט' היבשה, אז לטעמי סופו בעונה הראשונה שלו במכבי (12 נק' ו-4 רב' ב-19 דק') לוקח את הגרמני העצל גם בעניין הזה.
לבחור ששוקל 115 קילו אפשר להביא דאבל טים ואפשר שלא, כדי לעצור הר אדם ששוקל 150-175 קילו אתה חייב להביא דאבל טים. זה ההבדל העיקרי בין השניים אם מתייחסים לדומיננטיות של כל אחד מהם. לא רואה את צירבס נותן למכבי אי פעם את מה שסופו הביא בשיאו.

03 דצמבר 2016, 14:12

:sofo:

הגבתי ספציפית לטיעונים שלך, למעט הדאבל טים שהוא טיעון עובדתי וחזק. אם לדעתך אני מגיע סתם ממקום רגשי (שזה לא הגיוני כי אני לא אוהב את צירבאס יותר מאת סופו), לפחות תתאר במה זה מתבטא כמו שאני עשיתי.

אתה גם מסכים שעל סופו שיחקו רוב הזמן (וכשזה לא קרה הביקורת הייתה מופנית כלפי הקבוצה/מאמן ולא כלפיו), ושלפחות בחלק מהזמן שיחקו לידו שחקנים יותר מתאימים מויקטור ראד.

כן, העונה הראשונה הייתה מעולה, והיא זו שלטעמי קנתה לו כזה מקום של כבוד. שלוש האחרות לא היו טובות (8-9 נק'), אפילו שהגענו רחוק בשלישית.

המשקל/דאבל טים טיעון סופר לגיטימי, זה נראה כמו ההבדל כמעט היחידי ולא העיקרי, ויכול להיות שמכריע. אם לא ישחקו עליו ויצוותו לו שחקן מתאים, כנראה שלעולם לא נדע.

03 דצמבר 2016, 18:16

jay כתב:הגבתי ספציפית לטיעונים שלך, למעט הדאבל טים שהוא טיעון עובדתי וחזק. אם לדעתך אני מגיע סתם ממקום רגשי (שזה לא הגיוני כי אני לא אוהב את צירבאס יותר מאת סופו), לפחות תתאר במה זה מתבטא כמו שאני עשיתי.

לא אמרתי שהטיעונים שלך מכילים מטען רגשי, אלא שאתה מתייחס לדברים ממקום רגשי ("לא אהבתי לא את זה ולא את זה", משווה בין צירבס "הבלתי נסבל" לסופו המוערך כביכול), כמו כל אוהד. גם הטיעונים שלי לא רגשיים, אלא אם אתה מתייחס ברצינות לתיאורים הציניים שלי ("עבד קשה בראשונה ונח בשנייה, בחור חכם") בתור טיעונים.

העונה הראשונה של סופו הייתה מצוינת. העונה השלישית הייתה טובה מאוד (ברובה) לדעתי, וכמו שציינתי כבר, לאו דווקא בהתייחסות ישירה לסטט'. הוא משך תשומת לב (לא רק במשחקים, אלא גם בהתכוננות אליהם), והקל על מכבי בהרבה הזדמנויות. אני מרשה לעצמי להמר שמכבי לא הייתה לוקחת את התואר בלעדיו.

וכן, צריך לשחק יותר על צירבס כדי שהוא יהיה משמעותי יותר בהתקפה ופחות נזק בסך הכללי, בזמן שהוא כבר על המגרש.

03 דצמבר 2016, 19:14

שחף1 כתב:אני לא התייאשתי לגמרי מצירבס, אבל מעשית אנחנו כבר בשליש עונה והאיש עם תרומה שלילית ברוב המשחקים שלו. לסופו היו כבר בשלב הזה משחקים טובים שהוא חיסל יריבות גם בעונות הפחות טובות שלו

כי לא משחקים עליו וזה ממש מעצבן
הבן אדם מקרר בצבע וקולע באחוזים נהדרים כשהוא מקבל את הכדור במקום הנכון (והוא מגיע הרבה פעמים למצב הזה)
במקום זה לא מתייחסים אליו, או שמוסרים לו ממש רע או שמשחקים עליו פיק אנד רול

05 דצמבר 2016, 12:27

rc4991 כתב:
שחף1 כתב:אני לא התייאשתי לגמרי מצירבס, אבל מעשית אנחנו כבר בשליש עונה והאיש עם תרומה שלילית ברוב המשחקים שלו. לסופו היו כבר בשלב הזה משחקים טובים שהוא חיסל יריבות גם בעונות הפחות טובות שלו

הבן אדם מקרר בצבע וקולע באחוזים נהדרים כשהוא מקבל את הכדור במקום הנכון (והוא מגיע הרבה פעמים למצב הזה)

ראשית משחקים עליו פיק נ רול כי זה התחום החזק שלו , שנית , מדובר במסיים מאד בינוני מתחת לסל , לא מסיים בהחלטיות , מאד רך.
על הגנה , אני כלל לא מדבר , לא רק שהוא קונוס שמן , הוא גם ממש לא מתרגש שעושים עליו סל , אדיש כזה.

05 דצמבר 2016, 12:55

ankram כתב:
rc4991 כתב:

ראשית משחקים עליו פיק נ רול כי זה התחום החזק שלו , שנית , מדובר במסיים מאד בינוני מתחת לסל , לא מסיים בהחלטיות , מאד רך.
על הגנה , אני כלל לא מדבר , לא רק שהוא קונוס שמן , הוא גם ממש לא מתרגש שעושים עליו סל , אדיש כזה.

פיק אנד רול זו ממש לא המומחיות שלו וזאת בדיוק הבעיה
הוא צריך להיות בצבע ולקבל את הכדורים במקום הנכון, שם הוא מסיים באחוזים יפים מאוד

בהגנה הוא גרוע אבל אנחנו מדברים על התקפה ושם הוא לא מנוצל כראוי

05 דצמבר 2016, 13:14

שום דבר זה לא המומחיות שלו.
אני מסכים שאם כבר אז הוא הכי יעיל בפיק אנד רול, לא קל להכניס לו כדורים לצבע, הוא מאבד רבים מהם, הוא לא החלטי, הוא עושה לא מעט צעדים וצריך לקבל אותם במקומות מאוד ספציפיים.
נערך לאחרונה על ידי שועל בתאריך 05 דצמבר 2016, 13:17, נערך 2 פעמים בסך הכל.

05 דצמבר 2016, 13:16

שועל כתב:שום דבר זה לא המומחיות שלו.
אני מסכים שאם כבר אז הוא הכי יעיל בפיק אנד רול, לא קל להכניס לו כדורים לצבע, הוא מאבד רבים מהם או עושה צעדים וצריך לקבל אותם במקומות מאוד ספציפיים.

הוא טוב מאוד בפוסט, פשוט מכבי לא מנצלת את זה
לא צריכה להיות בעיה להזין אותו בצבע וחצי מהאיבודים שלו זה ממסירות מפגרות

05 דצמבר 2016, 13:16

הוא מושווה לסופו בגלל הדברים הלא טובים שלו, אבל איפה הוא ואיפה סופו בצד ההתקפי
סופו היה בולדוזר שאכל את השומרים שלו חיים וגם היה מוסר מצוין במידה ועשו עליו דאבל טים
צירבס פשוט שחקן שמבאס לראות

05 דצמבר 2016, 13:17

rc4991 כתב:
אני מסכים שאם כבר אז הוא הכי יעיל בפיק אנד רול, לא קל להכניס לו כדורים לצבע, הוא מאבד רבים מהם או עושה צעדים וצריך לקבל אותם במקומות מאוד ספציפיים.

הוא לא טוב מאוד בשום דבר.
חצי מהאיבודים שלו זה בגלל מסירות מפגרות, אבל הם מפגרות בגלל שהוא שחקן מוגבל שצריך לקבל את הכדור בצורה מאוד ספציפית.
אתמול למשל ניסו להכניס לו בשיטתיות כדורים לצבע וזה פשוט לא עבד

05 דצמבר 2016, 13:20

סופו היה נשמה גדולה. איפה הוא ואיפה צירבס האפאטי..

05 דצמבר 2016, 13:21

שועל כתב:
rc4991 כתב:

אתמול הוא היה רע גם בהתקפה
בדרך כלל כשהוא מקבל כדורים בפוסט מתקבלת תוצאה חיובית

05 דצמבר 2016, 13:21

rc4991 כתב:
שועל כתב:
rc4991 כתב:

אתמול הוא היה רע גם בהתקפה
בדרך כלל כשהוא מקבל כדורים בפוסט מתקבלת תוצאה חיובית

אז אנחנו לא רואים את אותו השחקן כנראה

05 דצמבר 2016, 13:55

Holiday_Armadillo כתב:הוא מושווה לסופו בגלל הדברים הלא טובים שלו, אבל איפה הוא ואיפה סופו בצד ההתקפי
סופו היה בולדוזר שאכל את השומרים שלו חיים וגם היה מוסר מצוין במידה ועשו עליו דאבל טים

סופו גם היה מפנה מסדרון לשחקנים אחרים עם חסימות. צירבס כל כך רך שהוא לא מצליח לעשות את זה.

05 דצמבר 2016, 14:01

שמואל1 כתב:
Holiday_Armadillo כתב:הוא מושווה לסופו בגלל הדברים הלא טובים שלו, אבל איפה הוא ואיפה סופו בצד ההתקפי

סופו גם היה מפנה מסדרון לשחקנים אחרים עם חסימות. צירבס כל כך רך שהוא לא מצליח לעשות את זה.

היו פעמים בודדות שהוא עשה את זה בהצלחה
אני לא שוללת שעם שיטה נכונה ומסודרת היה אפשר להוציא ממנו יותר, הרי גם עם סופו שיחקו עליו ובשבילו כל עוד הוא היה על המגרש
יש פה שתי בעיות
הבעיה הראשונה היא שהדברים האלה לא באים לו בטבעיות
הבעיה השנייה היא שהוא לא סופו והוא אף פעם לא יהיה טוב כמוהו

זה לא שחקן שצריך להיות פה בעונה הבאה ואנחנו עוד נצמיח הרבה שיערות לבנות ממנו העונה

05 דצמבר 2016, 14:32

הרבה זמן כרמל לא הייתה כל כך נחרצת

05 דצמבר 2016, 14:54

שועל כתב:הרבה זמן כרמל לא הייתה כל כך נחרצת

בובה אמיתית
פרסם תגובה