פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
נושא נעול

Re: כדורסל מאירופה והעולם 19/20 V1 - מירוטיץ' בברצלונה

29 יוני 2019, 22:41

כסף זה לא הכל בחיים

29 יוני 2019, 22:56

Utah offered 45M$ for 3 years to him, but he prefered Barça's offer. The money, rumours says between 3-5 net M.

29 יוני 2019, 23:00

החתמה ענקית...
הוא היה שחקן גדול עוד לפני כמה שנים במדריד עם יד מטורפת בקליעה וראיתי אותו השנה והוא השתדרג בצורה מרשימה באגרסיביות ובפיזיות שלו.
היום בכיף הוא יכול לשחק גם 5.

שחקן משמעותי בנ.ב.א.

זה לא מפתיע כי היו מקרים כאלו בעבר: נבארו, שבד וכו.
גם קוליסון החליט לעזוב את הכדורסל בהחלטה שנראית לא הגיונית.

לכל החברה האלה יש את כל הכסף שהם צריכים...
אם מירוטיץ נמאס מארהב ונמאס מנסיעות וברצלונה זו אחלה עיר. מה הבעיה לקבל 6 מיליון דולר ל 3 שנים ולחיות עם זה בשלום.

ברצלונה מבחינתי כיום מועמדת מס 1 לזכות ביורוליג אבל נראה את ההתפתחויות.

29 יוני 2019, 23:01

ואו מאיפה כל הכסף ? והם עוד רוצים את אברינס ?
קבוצה מטורפת תהיה להם. מעניין אם גם סינגלטון יישאר.

29 יוני 2019, 23:03

yellowaura כתב:החתמה ענקית...
הוא היה שחקן גדול עוד לפני כמה שנים במדריד עם יד מטורפת בקליעה וראיתי אותו השנה והוא השתדרג בצורה מרשימה באגרסיביות ובפיזיות שלו.
היום בכיף הוא יכול לשחק גם 5.

שחקן משמעותי בנ.ב.א.

זה לא מפתיע כי היו מקרים כאלו בעבר: נבארו, שבד וכו.
גם קוליסון החליט לעזוב את הכדורסל בהחלטה שנראית לא הגיונית.

לכל החברה האלה יש את כל הכסף שהם צריכים...
אם מירוטיץ נמאס מארהב ונמאס מנסיעות וברצלונה זו אחלה עיר. מה הבעיה לקבל 6 מיליון דולר ל 3 שנים ולחיות עם זה בשלום.

ברצלונה מבחינתי כיום מועמדת מס 1 לזכות ביורוליג אבל נראה את ההתפתחויות.

בלי קשר לכסף, מירוטיץ שחקן NBA לגיטימי, הרבה קבוצות היו רוצות אותו הקיץ והוא היה מקבל הרבה דקות ומקום טוב ברוטציה .
זה מפתיע מאוד שהוא החליט לעזוב את כל זה בשביל לחזור לאירופה .

29 יוני 2019, 23:04

הוא באמת לא יכול להוביל קבוצה, ואין מה להשוות את המקרה שלו לנבארו ושבד. הבן אדם התבסס נהדר ב-NBA ומחליט פתאום לחזור.

29 יוני 2019, 23:27

פשוט הזוי. אין לי מושג מה כבר ברצלונה יכלו להציע לו שב-NBA לא היו יכולים. גם אם כסף לא הכל בחיים, מדובר פעם על שחקן שהוא גדול פי שלוש (לפחות) ממה שברצלונה מציעה לו וזה לא נתפס.
ברצלונה שנה הבאה הולכת על כל הקופה. גם בכדורגל וגם בכדורסל הם החליטו לאבד את זה הקיץ.

כמו שאמרו כאן קודם, מאוד מעניין לדעת אם סינגלטון בסוף יישאר או לא. כרגע כמה אמריקאים יש להם בקבוצה מלבד דיוויס?

29 יוני 2019, 23:36

בכל מקרה אנחנו צריכים להיות מאוד שמחים ששחקנים מוכשרים וביא היכולת שלהם כמו מירוטיץ מגיעים לאירופה...
היורוליג הפכה להיות פח אשפה מאז התרחבות הנ.ב.א והפערים הפכו להיות לא נורמאליים.
אני בעד שמועדונים כמו ריאל מדריד וברצלונה ינצלו את התקציב העצום שיש להם לקדם את הכדורסל.
אין שום סיבה שקבוצה כמו ריאל לא תביא שחקנים ב 20 מיליון יורו לעונה...בכדורגל זה סכום שהם משלמים לשחקן ה 16 בסגל..

אם היורוליג יאבד את כל נכסיו, כולל אירופאים בינוניים, אז גם אם נגיע רחוק זה פחות ילהיב כי הליגה חלשה.

אני לחלוטין רואה את ריאל מדריד מביאה לפחות עוד 2 שמות מפתיעים ומלהיבים.
לא רואה מצב של נוקאוט כזה של ברצלונה...ועוד שחקן ששיחק בריאל.

למדריד יש כבוד שהיא צריכה לשמור עליו..

כדורסל מאירופה והעולם 19/20 V1 - מירוטיץ' בברצלונה

30 יוני 2019, 00:09

החמישייה המסתמנת של בארסה בעונה הבאה :
פנגוס/הארטל-היגינס-האנגה-מירוטיץ-דיוויס .
כמה ציפיות הולכות להיות מהקבוצה הזאת...

30 יוני 2019, 00:13

yellowaura כתב:בכל מקרה אנחנו צריכים להיות מאוד שמחים ששחקנים מוכשרים וביא היכולת שלהם כמו מירוטיץ מגיעים לאירופה...

"היורוליג הפכה להיות פח אשפה מאז התרחבות הנ.ב.א"? ה-NBA מתרחבת בעקביות מהיום שנוסדה בערך (אם במספר הקבוצות, ואם בגודל הסגלים). אין נקודה ספציפית שבה ה-NBA התרחבה והשאירה את היורוליג על עיי חורבות. אני לא רואה שינוי משמעותי ביחסי הכוחות, ואם כבר - אז יש יותר ויותר אנשים בעולם שמשחקים כדורסל. לא באמת נותר ואקום משמעותי בעקבות עזיבה של "שחקנים אירופיים בינונייים" ל-NBA. יש שחקנים שגם עושים את הדרך ההפוכה.

yellowaura כתב:אני בעד שמועדונים כמו ריאל מדריד וברצלונה ינצלו את התקציב העצום שיש להם לקדם את הכדורסל.
אין שום סיבה שקבוצה כמו ריאל לא תביא שחקנים ב 20 מיליון יורו לעונה...בכדורגל זה סכום שהם משלמים לשחקן ה 16 בסגל..

אתה מפריז מאוד בסכומים. מעט מאוד שחקנים מרוויחים "20 מיליון אירו בעונה". לצורך העניין, המשתכר הגדול ביותר בריאל מדריד בעונה שעברה היה גארת' בייל והוא הרוויח כ-15 מיליון אירו (נטו). אחריו, בכירי המשתכרים היו עם משכורת של כ-10 מיליון ופחות. גם אם התכוונת לסכומים בברוטו, עדיין לא הגענו ליום שהשחקן ה-16 בסגל בברצלונה/ריאל מרוויח 20 מיליון אירו בעונה או קרוב לזה.

30 יוני 2019, 00:24

אפשר לתת כדוגמא את גריזמן שחתם בברצלונה וירוויח 17 מליון יורו לעונה.

מסי ורונלדו מרוויחים בסביבות ה-40, אבל זה סיפור אחר לגמרי, כי הם שווים לקבוצות שלהם הרבה יותר מהגולים והבישולים שלהם.

30 יוני 2019, 00:38

אם ברצלונה מביאה את מירוטיץ', ריאל חייבת להחזיר את איבקה, ובאסקוניה את טלטוביץ'! :)

30 יוני 2019, 01:15

jol9 כתב:
שמואל1 כתב:
שועל כתב:מירוטיץ' מגיע על תקן כוכב, והוא לחלוטין לא בנוי לזה מנטלית. החתמה לא טובה של ברצלונה, בטח בהתחשב בשכר שלו.
על סמך מה החלטת שהוא לא בנוי לזה?

כי הוא לא באמת היה השחקן הזה שכולם מסתכלים עליו, ולעשות את המעבר הזה זה קשה מאוד.

אני זוכר את צ'ילדרס שהגיע לאול', כשהוא בשיאו המקצועי, תמורת מלא כסף, ואכזבה מקצועית די גדולה.

מירוטיץ' אמנם מכיר את הכדורסל האירופאי, אבל לא כמנהיג. גם בNBA הוא לא היה מנהיג של הקבוצה שלו (כמו יוקיץ', נוביצקי, פאו, מארק, דונצ'יץ' ואירופאים אחרים). כנראה שזה לא בדיוק באופי שלו.

גם בnba הוא על פי רוב היה חלש במשחקים חשובים, למרות שהלחץ עליו היה יחסית קטן כשחקן לא מרכזי בקבוצות שהוא שיחק בהן. לא עף עליו בכלל.

אגב, גם כספי כנ''ל, וזה לא שאני משווה את האיכויות, כי ברור שמירוטיץ' מוכשר ומגוון בהרבה. אלו לא שחקנים שיכולים להוביל קבוצות.

יש גם דוגמאות הפוכות, כמו של רודריגז ותאודוסיץ', גם שאראס במידה מסוימת.

30 יוני 2019, 01:18

גל גל כתב:בורג חשוב בקבוצה שהגיע לגמר המזרח.

מוזר.

למיטב זכרוני הוא לחלוטין לא היה בורג חשוב. היה ממש חלש, לפחות בסדרה מול טורונטו.

30 יוני 2019, 01:22

שחקן מטורף לאירופה בעיניי

כדורסל מאירופה והעולם 19/20 V1 - מירוטיץ' בברצלונה

30 יוני 2019, 01:24

שועל כתב:
jol9 כתב:
שמואל1 כתב:
שועל כתב:מירוטיץ' מגיע על תקן כוכב, והוא לחלוטין לא בנוי לזה מנטלית. החתמה לא טובה של ברצלונה, בטח בהתחשב בשכר שלו.
על סמך מה החלטת שהוא לא בנוי לזה?

כי הוא לא באמת היה השחקן הזה שכולם מסתכלים עליו, ולעשות את המעבר הזה זה קשה מאוד.

אני זוכר את צ'ילדרס שהגיע לאול', כשהוא בשיאו המקצועי, תמורת מלא כסף, ואכזבה מקצועית די גדולה.

מירוטיץ' אמנם מכיר את הכדורסל האירופאי, אבל לא כמנהיג. גם בNBA הוא לא היה מנהיג של הקבוצה שלו (כמו יוקיץ', נוביצקי, פאו, מארק, דונצ'יץ' ואירופאים אחרים). כנראה שזה לא בדיוק באופי שלו.

גם בnba הוא על פי רוב היה חלש במשחקים חשובים, למרות שהלחץ עליו היה יחסית קטן כשחקן לא מרכזי בקבוצות שהוא שיחק בהן. לא עף עליו בכלל.

אגב, גם כספי כנ''ל, וזה לא שאני משווה את האיכויות, כי ברור שמירוטיץ' מוכשר ומגוון בהרבה. אלו לא שחקנים שיכולים להוביל קבוצות.

יש גם דוגמאות הפוכות, כמו של רודריגז ותאודוסיץ', גם שאראס במידה מסוימת.

על פי מה אתה קובע שהוא מגיע ״להוביל״ קבוצה .

ברור שיהיה לו תפקיד מאוד משמעותי בקבוצה (כנראה הכי גדול בקבוצה), אבל לא צריך לשכוח שזאת קבוצת מפוצצת כוכבים ושהוא לא יוביל את הקבוצה לבדו ויהיה הכוכב היחידי, עם שחקנים כמו היגינס, דיוויס והאנגה הלחץ ממנו יורד .

זה דיי מגוחך להעביר ביקורת על ההחתמה הזאת, מדובר על החתמה שקורת פעם בכמה שנים טובות באירופה, ועד שזה קורה צריך רק לפרגן לקבוצה שעושה מהלך כזה .
הוא יהיה טוב ואפילו מאוד, אין לי ספק בזה בכלל .

30 יוני 2019, 01:28

שועל כתב:
גל גל כתב:בורג חשוב בקבוצה שהגיע לגמר המזרח.

מוזר.

למיטב זכרוני הוא לחלוטין לא היה בורג חשוב. היה ממש חלש, לפחות בסדרה מול טורונטו.

רק בסדרה מול טורונטו הוא נעלם ובקושי שותף (באופן מפתיע יש לציין). ברגע שהוא עבר אליהם במהלך העונה הוא הפך לשחקן רוטציה לגיטימי (היו משחקים שפתח בחמישייה אם אני זוכר נכון).
אין עוררין שמירוטיץ' שחקן NBA לכל דבר, אך זה לא העניין כאן - יש הרבה שחקנים ביורוליג שיכולים להיות שחקני רוטציה ב-NBA (היגינס, דה קולו ועוד), אבל אף שחקן הוא לא שחקן של חוזה בשווי 10-15 מליון דולר לעונה כמו מירוטיץ'.
למרות שמדובר בשחקן ספרדי, אין הגיון במהלך הזה של ברצלונה. למרות שבודדים השחקנים שהיו מסכימים על קיצוץ כה גדול בכסף שלהם, עדיין הייתי יכול למצוא שחקנים יותר שוברי שיוויון ממירוטיץ'.

30 יוני 2019, 01:33

קירילנקו הגיע על תקן כוכב גדול יותר (אומנם בשביתה אבל נשאר גם אחרי ועשה עוד עונה באירופה) וזה לא הביא לרוסים את גביע אירופה
אתם מגזימים

30 יוני 2019, 02:26

arie85 כתב:קירילנקו הגיע על תקן כוכב גדול יותר (אומנם בשביתה אבל נשאר גם אחרי ועשה עוד עונה באירופה) וזה לא הביא לרוסים את גביע אירופה
אתם מגזימים

קירילנקו הגיע בשביתה ונשאר בסוף, זה לא אותו מקרה. הוא גם היה בסוף הקריירה ונשאר כולה עוד כמה חודשים בקבוצת האם שלו בניסיון לזכות ביורוליג.

30 יוני 2019, 05:38

yellowaura כתב:בכל מקרה אנחנו צריכים להיות מאוד שמחים ששחקנים מוכשרים וביא היכולת שלהם כמו מירוטיץ מגיעים לאירופה...
אני בעד שמועדונים כמו ריאל מדריד וברצלונה ינצלו את התקציב העצום שיש להם לקדם את הכדורסל.

אם היורוליג יאבד את כל נכסיו, כולל אירופאים בינוניים, אז גם אם נגיע רחוק זה פחות ילהיב כי הליגה חלשה.

אני לחלוטין רואה את ריאל מדריד מביאה לפחות עוד 2 שמות מפתיעים ומלהיבים.
לא רואה מצב של נוקאוט כזה של ברצלונה...ועוד שחקן ששיחק בריאל.

למדריד יש כבוד שהיא צריכה לשמור עליו..

אני שולח אותך לראות משחקי כדורסל ביורוליג מאז שנות התשעים ועד היום, ורק אז תגיד לי אם אי פעם נראתה ביבשת רמת כדורסל כמו היום.
להשוות את היורוליג של השנים האחרונות לעבר זה צחוק. בתור מי שעוקב באדיקות כבר מאז שנות התשעים, אני אומר זאת בבטחה - הרמה היום היא הגבוהה ביותר אי פעם. זה אולי לא נשמע רומנטי כשנזכרים במכבי הגדולה של האפמן, מקדונלד ושפר, אבל יש לזכור שגם הקבוצה ה"מענגת" ההיא קלעה בממוצע 72 נקודות למשחק, כשאפס פילזן מובילה את הרשימה עם 77 נקודות למשחק.
שלא לדבר על האווירה באולמות. היורוליג שומרת בעקביות על למעלה מ-8,000 צופים למשחק בשנים האחרונות (כולל בעונה האחרונה, חרף כניסתן של "תקלות" קשות כמו גראן קנאריה, בודצ'נוסט ובעיקר דרושפאקה). תציץ רגע לנתוני הקהל בתחילת שנות ה-2000 ותראה שהליגה גירדה את ה-3500 צופים בממוצע.

היום גם יש הרבה יותר שחקנים אמריקאים באירופה (בעבר עפ"י רוב ניתן היה להחתים עד שני אמריקאים בקבוצה, גם ביורוליג אגב), חלקם מגיעים ממקומות נמוכים ונראים טוב יותר מהמון אירופאים מוכשרים על הנייר. נראה לי שדווקא עם המעבר של הרבה שחקנים ל NBA (תופעה שממש לא החלה בשנים האחרונות), הקבוצות הבינו שניתן למצוא תחליפים לא פחות טובים בליגות המקומיות, אפילו בליגות כמו שלנו.
נושא נעול