טופ 16, מח' 5: מכבי vs אולימפיאקוס - חמישי, 21:45, ערוץ10

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: טופ 16, מח' 5: מכבי vs אולימפיאקוס - חמישי, 21:45, ערוץ1

הודעהעל ידי or163 » 24 ינואר 2013, 23:19

למרות כל האגו שלו והאופי הבעייתי, איך בא לי שחקן כמו אלן אנדרסון, שהיה מוסיף ווינריות וצבע לקבוצה האפורה הזאת.
סמל אישי של המשתמש
or163

הודעהעל ידי התנין » 24 ינואר 2013, 23:21

jol9 כתב:
התנין כתב:
jol9 כתב:
MTA2311 כתב:
המאמן לא קובע מה יהיו ההחלטות בדקות האחרונות. זה לא שהוא יכול לעשות פאוז או לצעוק לו מרחוק.
אוחיון נכנס לו איזה ג'וק לראש, והוא חייב להפסיק עם הנסיון הטיפשי שלו להיות גיבור.

המאמן כן קובע מה יהיו ההחלטות בדקות האחרונות. זה תפקיד קריטי של מאמן. הוא קובע מי יחזיק את הכדור, הוא קובע איזה תרגיל ישחקו( בקבוצה שקיימים אצלה תרגילים כמובן) ומשם זה כבר השחקנים. אבל להגיד שזה לא אשמת בלאט שלאורך העונה אוחיון מחרב למכבי מהלכים אחרונים של רבעים ומשחקים? עיוורון מוחלט.

המאמן קובע באופן כללי, אבל זה לא פוטבול אמריקאי, שם יש למאמנים באמת שליטה מוחלטת על כל מהלך ומהלך. זה כדורסל, ועוד כדורסל באירופה, בלי פסקי זמן
ששחקנים יכולים לקחת בשביל לתכנן התקפה.
ככה יצא שאוחיון החליט להתחרפן ואין משהו שאפשר לעשות בנידון. אחרי פסק הזמן, ראינו שאוחיון כבר שחרר את הכדור, רק שהתרגיל לא עבד וסמית' לקח זריקה קשה.

צריך להבין, שבדקות המכריעות, לתרגילים אין הרבה משמעות, וצריך הרבה אומץ בשביל ללכת על תרגילים. כאן מה שמכריע זה הכשרון של השחקנים.
בגלל שלמכבי אין את הכשרון הזה, אז היא נתקעת פעם אחר פעם במצבים האלה.

אני כן מסכים שהיתה טעות בכך שהיקמן לא היה על המגרש בשביל לעשות את המהלך של החדירה לסל.

אם כך, מה המשמעות של כל האמור לעיל? בלאט בעצמו יצר את המציאות הזאת שאוחיון יקח את הכדור החשוב, בהתחשב בכך שאין אופציות עדיפות עליו על המגרש ושהשחקן היוצר הטוב ביותר שלך נמצא על הספסל.

היקמן היה גרוע היום, ולכן ישב על הספסל.
זה לא שמדובר במייקל ג'ורדן, כולה היקמן. נכון, הוא היה צריך להיות על המגרש בדקה האחרונה, וזאת היתה טעות של בלאט, אבל זה לא מה שהפסיד למכבי את המשחק.
בסופו של דבר בצד אחד משחקים בקו האחורי היקמן, אוחיון ולוגאן (שהיה מצויין היום) ובצד השני משחק ספאנוליס. זה כל ההבדל.

נכון זה כולה היקמן, אבל אין לך יוצר טוב ממנו, ולדעתי זה די מתבקש לשים אותו על המגרש בשניות האחרונות שיקח את הכדור לסל. זה שהוא לא היה מורגש כל המשחק לא אמור להשליך על היכולת שלו לתת מהלך אחרון מוצלח.
התנין

הודעהעל ידי NY boy » 24 ינואר 2013, 23:21

המדד הזה מאד מדוייק כשאתה משחק מעט דקות ועם ההרכבים החזקים של הקבוצה (בדקות הפתיחה והסיום).

הוא שיחק היום חלש והיה חלק עיקרי בפתיחה מזעזת של הקבוצה.

הוא שחקן הגנה מזעזע וטיפש ברמות כרגע, לא באשמתו הוא פשוט חסר ניסיון. הוא לא יודע איך לשמור, הוא שומר עם הרבה אנרגיות והתלהבות אבל בלי שום מושג איך לשמור. זה מוביל לחורים אדירים בהגנה ובריבאונד ולבדיוק מה שהמדד מראה, שמכבי לא טובה בדקות שהוא משחק.

ההחלטה של בלאט לפתוח איתו את המשחק יש סיכוי גדול שעלתה בהפסד היום (אי אפשר לדעת אם לא מכבי הייתה פותחת ביתרון והתלהבות עם ג'יימס בחמישייה ולא איתו, כמו בתחילת המחצית השנייה).
NY boy

הודעהעל ידי jol9 » 24 ינואר 2013, 23:23

MTA2311 כתב:
יוני, שיחקתי רוב חיי כדורסל, ואני יודע איך דברים כאלה עובדים. בשביל מה יש אימונים? איך אפשר להתחיל משחק בלי לדעת מי לוקח כדור אחרון? אם זה היה חד פעמי עוד הייתי יכול להבין, אבל במשך תקופה ארוכה, מי שלוקח את הכדורים האחרונים זה יוגב, ופעם אחר פעם נכשל. מי צריך לתת על זה את הדעת?

אוקיי מקבל את מה שאתה אומר.
עדיין, הטענה העיקרית שלי היא שלמאמן יש פחות השפעה על מה שקורה בדקות המכריעות, וזה מוכרע בדר"כ על כשרון השחקנים (גם בהתקפה וגם בהגנה).
אתה יכול להיות פיל ג'קסון, אבל אם אין לך ג'ורדן או קובי, אתה לא תנצח כ"כ הרבה משחקים בשניות האחרונות.
לבלאט אין קובי ולא ג'ורדן וגם לא ספאנוליס או נבארו, אז זה לא ממש יעזור מה הוא יתכנן מראש, כשהוא תלוי בשחקנים ברמה של אוחיון והיקמן.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי or163 » 24 ינואר 2013, 23:24

מודעה להתקבל למכבי:
אם אתה בעל צבע עור כהה,
אנגלית היא שפת האם שלך,
יש לך כמה קעקועים,
ואתה יודע לקפוץ,
קבוצת הכדורסל מכבי "אלקטרה" תל אביב רוצה אותך.
סמל אישי של המשתמש
or163

הודעהעל ידי מכביסט24 » 24 ינואר 2013, 23:24

חלאס בלאט.. חלאסססס!!!!!! להאכיל אותנו בכפית..

http://www.one.co.il/Article/211944.html

על איזה סיכוי אתה מדבר?!?! על איזה שיוויון ליוונים אתה מדבר?!?! במקום לזיין לכולנו תמוחות תאמן את הקבוצה העלובה שלך ותעזוב אותנו בשקט!!!
תמונה
סמל אישי של המשתמש
מכביסט24

הודעהעל ידי MTA2311 » 24 ינואר 2013, 23:24

NY boy כתב:המדד הזה מאד מדוייק כשאתה משחק מעט דקות ועם ההרכבים החזקים של הקבוצה (בדקות הפתיחה והסיום).

הוא שחקן הגנה מזעזע וטיפש ברמות כרגע, לא באשמתו הוא פשוט חסר ניסיון. הוא לא יודע איך לשמור, הוא שומר עם הרבה אנרגיות והתלהבות אבל בלי שום מושג איך לשמור. זה מוביל לחורים אדירים בהגנה ובריבאונד ולבדיוק מה שהמדד מראה, שמכבי לא טובה בדקות שהוא משחק.

ההחלטה של בלאט לפתוח איתו את המשחק יש סיכוי גדול שעלתה בהפסד היום (אי אפשר לדעת אם לא מכבי הייתה פותחת ביתרון והתלהבות עם ג'יימס בחמישייה ולא איתו, כמו בתחילת המחצית השנייה).

המדד הזה לא מדוייק אף פעם. יש כל כך הרבה משתנים אחרים שלא נכנסים למדד הזה. המדד הרלוונטי היחיד, הוא מדד האיכות.
מהרגע שהחתימו אותו הייתה לך אג'נדה נגדו, אז אין כל כך טעם לקחת את הדברים שלך ברצינות. טיפש מי שאומר שהוא שיחק היום חלש.
גם בהגנה הוא בסדר גמור, ביחס לגילו, וביחס לשאר הדברים שלמכבי יש להציע. בהגנת אחד על אחד, גם שון ג'יימס לא טוב.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי מכביסט24 » 24 ינואר 2013, 23:25

or163 כתב:מודעה להתקבל למכבי:
אם אתה בעל צבע עור כהה,
אנגלית היא שפת האם שלך,
יש לך כמה קעקועים,
ואתה יודע לקפוץ,
קבוצת הכדורסל מכבי "אלקטרה" תל אביב רוצה אותך.

פלאניניץ׳ בתגובה: ״שיט״..
תמונה
סמל אישי של המשתמש
מכביסט24

הודעהעל ידי MTA2311 » 24 ינואר 2013, 23:30

כרונולוגיית הכותרות של one:

בלאט יתפטר?> בלאט, תתפטר> נפרדו מאירופה. איזה אתר שכונה...
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי or163 » 24 ינואר 2013, 23:32

MTA2311 כתב:כרונולוגיית הכותרות של one:

לא יכול להסכים יותר (באנגלית זה נשמע יותר טוב)
סמל אישי של המשתמש
or163

הודעהעל ידי חנו'ש » 24 ינואר 2013, 23:36

MTA2311 כתב:
NY boy כתב:המדד הזה מאד מדוייק כשאתה משחק מעט דקות ועם ההרכבים החזקים של הקבוצה (בדקות הפתיחה והסיום).

המדד הזה לא מדוייק אף פעם. יש כל כך הרבה משתנים אחרים שלא נכנסים למדד הזה. המדד הרלוונטי היחיד, הוא מדד האיכות.
מהרגע שהחתימו אותו הייתה לך אג'נדה נגדו, אז אין כל כך טעם לקחת את הדברים שלך ברצינות. טיפש מי שאומר שהוא שיחק היום חלש.
גם בהגנה הוא בסדר גמור, ביחס לגילו, וביחס לשאר הדברים שלמכבי יש להציע. בהגנת אחד על אחד, גם שון ג'יימס לא טוב.

האג'נדה העיקרית שלו היא בגלל שהוא חולה על התחת של שון ג'יימס, שזה בסדר כמובן כי גם אני מאוד אוהבת את השחקן הזה אבל בצורה מופלאה אני מסוגלת גם לחבב מאוד את פלאניניץ' בו זמנית (אולי כי אני אשה.... :roll: )
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי NY boy » 24 ינואר 2013, 23:50

MTA2311 כתב:

אין לי שום אג'נדה פשוט לא אוהב ניפוח של שטויות. ההבדלים בינו לבין ג'יימס בהגנה הם שמיים וארץ... שוב מדד הפלוס מינוס הוא המדוייק ביותר לזה. 25 דקות של ג'יימס מכבי בפלוס 12, 9 דקות של פלאניניץ' מינוס 14. והמדד הזה, כשמסתכלים על המשחק (ולא רק על המדד) בהחלט נותן תמונה יותר חשובה מכל מדד איכות (שהוא לפעמים משקר, כי אם רק ממד האיכות היה קובע ג'יימס הוא הגבוה הכי טוב ביורוליג והוא ממש לא).

אני דווקא חושב שפלאניניץ' יהיה אחלה שחקן בעתיד, אבל הוא כל כך בוסר בדברים החשובים בכדורסל שהוא פשוט לא שם. הוא משחק על אינסטינקט, אנרגיה, התלהבות. הוא שחקן מאד לא חכם נכון להיום וזה בגלל שהוא בוסר וילד שלא שיחק ברמות האלה בכלל. אני חושב שבשנה הבאה הוא כבר יהיה בסדר, בעתיד אולי יותר מזה. אבל הוא רחוק משם מאד.

אני פשוט לא אוהב התלהבות משטויות ונסיון להתפס בכל דבר קטן כאיזה הצלה גדולה. כמו ש2 המשחקים הטובים של תומאס בהתחלה היו בלוף ובדיחה הכי גדולה שהייתה פה. פלאניניץ שחקן בוסר עם פוטנציאל להיות גבוה יעיל במכבי וביורוליג בעתיד. אבל בעתיד זה בעתיד.
NY boy

הודעהעל ידי MTA2311 » 24 ינואר 2013, 23:54

NY boy כתב:
MTA2311 כתב:

אין לי שום אג'נדה פשוט לא אוהב ניפוח של שטויות. ההבדלים בינו לבין ג'יימס בהגנה הם שמיים וארץ... שוב מדד הפלוס מינוס הוא המדוייק ביותר לזה. 25 דקות של ג'יימס מכבי בפלוס 12, 9 דקות של פלאניניץ' מינוס 14. והמדד הזה, כשמסתכלים על המשחק (ולא רק על המדד) בהחלט נותן תמונה יותר חשובה מכל מדד איכות (שהוא לפעמים משקר, כי אם רק ממד האיכות היה קובע ג'יימס הוא הגבוה הכי טוב ביורוליג והוא ממש לא).

אני דווקא חושב שפלאניניץ' יהיה אחלה שחקן בעתיד, אבל הוא כל כך בוסר בדברים החשובים בכדורסל שהוא פשוט לא שם. הוא משחק על אינסטינקט, אנרגיה, התלהבות. הוא שחקן מאד לא חכם נכון להיום וזה בגלל שהוא בוסר וילד שלא שיחק ברמות האלה בכלל. אני חושב שבשנה הבאה הוא כבר יהיה בסדר, בעתיד אולי יותר מזה. אבל הוא רחוק משם מאד.

אני פשוט לא אוהב התלהבות משטויות ונסיון להתפס בכל דבר קטן כאיזה הצלה גדולה. כמו ש2 המשחקים הטובים של תומאס בהתחלה היו בלוף ובדיחה הכי גדולה שהייתה פה. פלאניניץ שחקן בוסר עם פוטנציאל להיות גבוה יעיל במכבי וביורוליג בעתיד. אבל בעתיד זה בעתיד.

איזה התלהבות משטויות? להחמיא לילד בן 22 שנתן 7 נקודות ו 5 ריבאונדים ב9 נקודות, במשחק ה5 שלו ביורוליג( ועוד מול אלופת אירופה) זה שטויות? אמרתי שהוא כוכב על?
בסך הכל הוא מראה עכשיו ניצוצות של כישרון, שמגובים בנתונים פיזיים מעולים. לא לקחתי את זה פסיק רחוק מדי.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי יוסי22 » 25 ינואר 2013, 00:08

אנשים פה איבדו את זה לגמרי , קצת שפיות עוד לא הרגה אף אחד.

למכבי השנה יש קבוצה מוגבלת בניגוד לשנים האחרונות ובכל זאת המצב הנוכחי הוא בעיקר תולדה של שני הפסדים במשחקים שהיו יכולים ללכת לשני הכיוונים .

מה שכן עלוב זה היכולת של בלאט לתכנן תרגילים בשניות האחרונות , זה לא שהיה תרגיל והוא לא עבד אלא פשוט שום דבר בדיוק כמו המשחק נגד וויטוריה.
יוסי22

הודעהעל ידי NY boy » 25 ינואר 2013, 00:20

אז אני מסכים, אולי הבנתי אותך לא נכון. אני חושב שהוא מראה פוטנציאל של כישרון, עדיין לא כישרון. הוא כן מראה הרבה אופי ורצון ומלחמה שזה מאד חשוב. אני חושב שאם מכבי תהיה סבלנית איתו, אבל באותה מידה לא דורשנית (לצפות שהוא יתן תפוקה השנה או אפילו בשנה הבאה בצורה משמעותית), אבל יודעת שזה ייקח זמן, אז בהחלט יש מצב שיצא ממנו גבוה טוב ונרוויח.
NY boy

הודעהעל ידי ~Box & 1~ » 25 ינואר 2013, 00:29

זו הקבוצה הכי נדנדה שאני זוכר מזה הרבה זמן.
יכול לבוא לך לוגאן פתאום ולהפציץ מהשלוש, כשאנחנו בפיגור 10, ואז להיעלם.
יכול לבוא לך ג'יימס וסוף סוף להכנס למשחק בחסימות ונקודות, ואז לעשות עבירה חמישית טיפשית בכזו אדישות למרות שזה אמור לשבת לו בראש טוב טוב שאסור לו להתפתות בשום אופן.
יכול לבוא לך אוחיון ובמקום לזרוק לסל כשנשאר לו חצי שנייה לזרוק, ופתאום הוא יחליט למסור.
יכול לבוא לך בלאט, וכשהכל הולך פתאום לעשות איזה חילוף ולעצור את המומנטום.
יכול לבוא לך ניק קיינר מדלי....... ו....
יכול לבוא לך ליאור אליהו שלפני שנתיים נחשב בין ה-4 הטובים באירופה, ולעשות פשוט את כל הטעויות האפשריות.
וכו'.

הדבר שהכי מרגיז אותי בקבוצה הנוכחית הוא האופי. זה בסדר גמור להיות שחקן מצויין או פחות מצויין,
אבל משהו בקבוצה נותן את ההרגשה שכאילו לא משנה מה, אין לשחקנים האלה את האופי להאמין בעצמם עד הסוף.
גם כשהפער עבר מ14 הפרש ליוונים ל-6 הפרש לנו, לקחו לנו אולי איזה -6-7 ריבאונד בהתקפה,
שרמנדיני חגג בלוחמנות שלא מביישת את מנהיג ספרטה, כשמכבי היה נראה מקסימום כמו מנהיג החלזונות.
~Box & 1~

הודעהעל ידי felix_r » 25 ינואר 2013, 00:32

MTA2311 כתב:כרונולוגיית הכותרות של one:

אתר שכונה, נכון. אבל זאת באמת הבעיה שלנו?
הבעיה שלנו היא דווקא בכך שהם צודקים שם ב ONE בכל הכותרות שלהם.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי קובי » 25 ינואר 2013, 00:35

שוב, עניין דארקו מעצבן אותי במיוחד.

התקפה ראשונה, חשבתי שהסיקו את המסקנות. פלאניניץ' מקבל כדור, לוקח את שרמדיני לטיול קליל לתוך הרחבה, הכדור עושה IN אנד OUT. זה הכדור האחרון שפלאניניץ' קיבל עם הגב לסל, לחפירה.
אני לא מבין למה משתמשים בו כלל ועיקר כחוסם לגארדים המוגבלים שלנו, פשוט מתקשה להבין את זה.
לבחור יש גובה ומסה שאין להרבה שחקנים ביורוליג. הוא נראה זריז יחסית לגודלו ונראה שיש לו מובים טובים יחסית כשהוא מקבל את הכדור בלואו פוסט. אם לא יפתחו את זה איתו ויעשו ממנו שחקן מטרה, אפשר לשלוח אותו חזרה למקום ממנו בא.

אמרתי לפני שלב הטופ16, כי מכבי משודרגת תהיה אך ורק אם פלאניניץ' ולאנדסרג יקבלו הרבה יותר קרדיט מהמאמן. לצערי, זה לא ממש קורה. סילבן מקבל קצת יותר, אבל לא מספיק ופלאניניץ' משחק על תקן חוסם. הזוי.
הסגל שלי:
PG-שארונאס יאסיקביצ'יוס
SG-מיקי ברקוביץ'
SF-אנטוני פארקר
PF-ארל וויליאמס
C-ניקולה וויצ'יץ'
מחליפים:דרק שארפ, קווין מגי, נייט האפמן, אריאל מקדונלד, ג'ים בוטרייט, עודד קטש, דורון ג'מצ'י, מייסאו באסטון
מאמן:פיני גרשון
עוזרים:רלף קליין ודיוויד בלאט
סמל אישי של המשתמש
קובי

הודעהעל ידי ~Box & 1~ » 25 ינואר 2013, 00:36

[quote="felix_r]

המאמן לא קובע מה יהיו ההחלטות בדקות האחרונות. זה לא שהוא יכול לעשות פאוז או לצעוק לו מרחוק.
אוחיון נכנס לו איזה ג'וק לראש, והוא חייב להפסיק עם הנסיון הטיפשי שלו להיות גיבור.[/quote]

הניסיון הוא להחזיר את אהדת הקהל, לאו דווקא להיות גיבור.
מתחילת העונה אוחיון משדר שהוא לא מרגיש נוח בקבוצה מאז המקרה עם קובאן.
לחוץ מאוד, מפוזר, כידרור מסורבל משהו, קבלת החלטות לא טובה, זריקות קשות.
~Box & 1~

הודעהעל ידי ~Box & 1~ » 25 ינואר 2013, 00:39

or163 כתב:למרות כל האגו שלו והאופי הבעייתי, איך בא לי שחקן כמו אלן אנדרסון, שהיה מוסיף ווינריות וצבע לקבוצה האפורה הזאת.

להביא שחקן כמו אנדרסון לקבוצה זה כמו להבין שנפלת בשבי באפגניסטן ולהחליט שאתה מעדיף להיות פעיל אל-קעידה במקום למות סופית.
~Box & 1~

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], שמוליק ו־9 אורחים