המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
felix_r כתב:חברים, יש לי שאלה אל מי שראה את המשחק אתמול.
לפי מה ששמעתי, היה זה שמעון מזרחי שאמר לבלאט להכניס את פניני, ואם לא שמעון, פניני לא היה משחק.
זה נכון?
jol9 כתב:רוי, אני לא מבין למה אתה לוקח את זה לצד הגזעני.
למישהו היתה בעיה לאהוב את שארפ, מקדונלד, באסטון, לאנגפורד, מרסר, מגי, מיצ'ל, אולסי, ארל וויליאמס,...?
מדובר כאן בכמה מהשחקנים האהובים בתולדות מכבי.
כידוע גם ג'מצ'י, דניאל וקטש לא בדיוק היו אשכנזים קלאסים...
אין קשר למבטא שלו או לצבע העור. הוא שחקן טוב עם המון איכויות. השאלה היא היציבות שלו והיכולת לעזור לקבוצה כשהשלשות לא נכנסות.
בשביל זה צריך עוד חודש חודשיים של עונה בשביל לקבוע.
roy1000 כתב:felix_r כתב:חברים, יש לי שאלה אל מי שראה את המשחק אתמול.
לפי מה ששמעתי, היה זה שמעון מזרחי שאמר לבלאט להכניס את פניני, ואם לא שמעון, פניני לא היה משחק.
זה נכון?
כן. הוא אמר את זה לגודס, לא לבלאט.
roy1000 כתב:jol9 כתב:רוי, אני לא מבין למה אתה לוקח את זה לצד הגזעני.
למישהו היתה בעיה לאהוב את שארפ, מקדונלד, באסטון, לאנגפורד, מרסר, מגי, מיצ'ל, אולסי, ארל וויליאמס,...?
מדובר כאן בכמה מהשחקנים האהובים בתולדות מכבי.
כידוע גם ג'מצ'י, דניאל וקטש לא בדיוק היו אשכנזים קלאסים...
אין קשר למבטא שלו או לצבע העור. הוא שחקן טוב עם המון איכויות. השאלה היא היציבות שלו והיכולת לעזור לקבוצה כשהשלשות לא נכנסות.
בשביל זה צריך עוד חודש חודשיים של עונה בשביל לקבוע.
אני לוקח את זה לצד הגזעני כי זה מה שזה. אם הבחור הזה היה בצבע עור שונה הוא היה זוכה לביקורת הרבה יותר נוקבת ביחס לתצוגות הנפל שהוא הציג ברוב המשחקים שבהם הוא שיחק. משום מה, הוא יוצא נקי לגמרי. יש יחס שונה לחלוטין בפורום הזה לשחקנים לבנים לעומת שחורים.
קח שני שחקנים באותה הרמה - אחד אוסטרלי לבן ואחד אמריקאי שחור והתגובות אליהם יהיו שונות מקצב אל קצה כפי שמקרה אינגלס מדגים.
jol9 כתב:זה מה שאתה חושב. זה לא אומר שזה נכון.
האם ווישנייבסקי קיבל כאן ביקורת קטנה יותר מאשר רייס או היקמן? ממש לא.
ומה לגבי מדלי (שזכה אולי לביקורות הכי קטלניות שהיו כאן בפורום, חלקן שלי), שרמדיני, יירטין ואפילו אידסון המצויין, זכה כאן ליחס צונן לא פעם.
אני כבר לא מדבר על הישראלים כולם, החל מכספי ועד הלפרין.
שחקן שהוא טוב מקבל יחס מתאים. על לאנגפורד כמעט לאף אחד כאן לא היתה ביקורת, להיפך, רק מילים טובות.
אצלי הביקורת על היקמן למשל היא מקצועית ולא על בסיס צבע העור. אני לא סובל את השחקן הזה ואת הסגנון שלו. אבל אותה הביקורת
היתה לי גם על מדלי - אולי אפילו קשה יותר.... באמת שאני לא רואה על מה אתה מסתמך כשאתה אומר את הדברים האלה.
אולי תיתן דוגמאות.
את כל הדוגמאות ההפוכות של השחקנים האהובים שהבאתי לא טרחת להפריך. למה?
roy1000 כתב:אין מה להפריך את הדוגמאות שנתת כי צריך להשוות שני שחקנים דומים.
חנו'ש כתב:roy1000 כתב:אין מה להפריך את הדוגמאות שנתת כי צריך להשוות שני שחקנים דומים.
בגלל זה אתה השוות בין אליהו לאינגלס למרות שאחד משחק בעמדות 2-3 והשני בעמדה 4??
roy1000 כתב:חנו'ש כתב:roy1000 כתב:אין מה להפריך את הדוגמאות שנתת כי צריך להשוות שני שחקנים דומים.
בגלל זה אתה השוות בין אליהו לאינגלס למרות שאחד משחק בעמדות 2-3 והשני בעמדה 4??
לא השוויתי בין היכולות שלהם. השוויתי בין התרומה של כל אחד מהם לקבוצה ואחרי שראיתי את שניהם בפער של שעתיים, אני חושב שדי ברור שמדובר בשחקנים ברמת כישרון ויכולת שונים לחלוטין.
חנו'ש כתב:רוי, אני באמת שלא מבינה למה אתה לוקח את זה למקומות לא קשורים.
לטעמי האישית, אינגלס שחקן טוב. הוא חלש בשבועיים האחרונים אבל עד אז הוא הוכיח לי בעונה זו (ולא ראיתי אותו ממש לפני כן אז אני לא מתייחסת לעברו) שיש לו איכויות.
הוא לא כוכב ולא שחקן על, אבל הוא בהחלט יותר טוב מרוב מה שיש לנו העונה.
זו לפחות דעתי האישית ותאמין לי שהיא מסתמכת אך ורק ממה שראיתי ממנו על המגרש העונה וללא שום קשר למוצאו, מבטאו או צבע עורו.
זה שאתה חושב שאני מושפעת מצבע עורו רק מוכיח שאתה כנראה סתם מתנשא ויהיר ואז אין לי ממש על מה להתווכח איתך.
זכותך לחשוב שהוא לא שחקן טוב וזה עניין שלך, אבל תקבל שיש אנשים שחושבים אחרת ואל תזלזל בדעתם כאילו הם סתם מפגרים שמושפעים מכל מיני עניינים חיצוניים כמו צבע עור וכ'ו.
roy1000 כתב:jol9 כתב:זה מה שאתה חושב. זה לא אומר שזה נכון.
האם ווישנייבסקי קיבל כאן ביקורת קטנה יותר מאשר רייס או היקמן? ממש לא.
ומה לגבי מדלי (שזכה אולי לביקורות הכי קטלניות שהיו כאן בפורום, חלקן שלי), שרמדיני, יירטין ואפילו אידסון המצויין, זכה כאן ליחס צונן לא פעם.
אני כבר לא מדבר על הישראלים כולם, החל מכספי ועד הלפרין.
שחקן שהוא טוב מקבל יחס מתאים. על לאנגפורד כמעט לאף אחד כאן לא היתה ביקורת, להיפך, רק מילים טובות.
אצלי הביקורת על היקמן למשל היא מקצועית ולא על בסיס צבע העור. אני לא סובל את השחקן הזה ואת הסגנון שלו. אבל אותה הביקורת
היתה לי גם על מדלי - אולי אפילו קשה יותר.... באמת שאני לא רואה על מה אתה מסתמך כשאתה אומר את הדברים האלה.
אולי תיתן דוגמאות.
את כל הדוגמאות ההפוכות של השחקנים האהובים שהבאתי לא טרחת להפריך. למה?
אין מה להפריך את הדוגמאות שנתת כי צריך להשוות שני שחקנים דומים.
רוצה דוגמא - בבקשה. לך למספרים של לוגאן משנה שעברה ותשווה אותם לאלו של אינגלס מהשנה. פרט לאסיסטים וריבאונד, לוגאן עולה על אינגלס בכל פרמטר. הוא היה שחקן הרבה יותר יציב ותצוגות נפל (ואני נחמד כשאני מגדיר את מה שהוא עושה ברוב המשחקים כ"תצוגות נפל") כמו שעושה פה האוסטרלי בשניים מכל שלושה משחקים הוא בטח שלא עשה. אבל מה, לך תראה את הביקורת על לוגאן לעומת ההאדרה וההערצה המגוחכת לאינגלס. עכשיו תגיד לי שאינגלס היה זוכה לאותו היחס אם הוא היה בצבע קצת יותר כהה, בלי המבטא האוסטרלי ועם כמה קעקועים על הידיים. גם לאינגלס השחור היו סולחים על 19% מהשלוש? גם לאינגלס השחור היו סולחים על הגנה עלובה ועל שחקנים שבורחים לו בבק דור או שהיו אומרים עליו שהוא שחקן בינוני ומאכזב ומבקשים לשלוח אותו על המטוס הראשון לאוסטרליה?
בוא תן לי הסבר אלטרנטיבי כי אני לא מצליח לחשוב על אחד.
jol9 כתב:רוי (או שמישהו השתלט לך על הניק...),
שני שחקנים דומים קרי דייויד לוגאן 32 (184 ס"מ) ואינגלס 26 (203 ס"מ)... אחד גארד ואחד פורוורד, נו מילא...
ונניח שמה שאתה אומר זה נכון. יכול להיות שדוגמא אחת לא בדיוק מייצגת את הלך הרוח של כל הפורום??
סתם לצורך הדוגמא, אני באופן אישי מאוד מחבב את לוגאן, ותמיד אמרתי שהקליעה שלו מבחוץ היה אחד הנכסים הכי גדולים של מכבי בעונה שעברה.
אני גם חשבתי ועדיין חושב שהוא שחקן טוב יותר מהיקמן, והיה מתאים יותר למכבי כשחקן שעולה מהספסל ונותן אינסטנט אופנס, מתוך השטף הקבוצתי.
אני חושב שהיו עוד שחשבו כמוני, למשל פליקס. אז הנה לך - לא כל הפורום הוא מקשה אחת, ואי אפשר לבוא בהאשמות כאלה כאילו כלום.
(ד"א 19% לשלוש איפה? ביורוליג יש לו 42%).
roy1000 כתב:חנו'ש כתב:רוי, אני באמת שלא מבינה למה אתה לוקח את זה למקומות לא קשורים.
לטעמי האישית, אינגלס שחקן טוב. הוא חלש בשבועיים האחרונים אבל עד אז הוא הוכיח לי בעונה זו (ולא ראיתי אותו ממש לפני כן אז אני לא מתייחסת לעברו) שיש לו איכויות.
זו לפחות דעתי האישית ותאמין לי שהיא מסתמכת אך ורק ממה שראיתי ממנו על המגרש העונה וללא שום קשר למוצאו, מבטאו או צבע עורו.
זה שאתה חושב שאני מושפעת מצבע עורו רק מוכיח שאתה כנראה סתם מתנשא ויהיר ואז אין לי ממש על מה להתווכח איתך.
זכותך לחשוב שהוא לא שחקן טוב וזה עניין שלך, אבל תקבל שיש אנשים שחושבים אחרת ואל תזלזל בדעתם כאילו הם סתם מפגרים שמושפעים מכל מיני עניינים חיצוניים כמו צבע עור וכ'ו.
אני יודע שאת ואחרים חושבים שוהא שחקן טוב. מה שאני לא מבין זה למה אתם חושבים שהוא טוב? מה כל כך טוב בו? הקליעה? ההגנה? הובלת הכדור? עשיית המשחק? יצירת מצבים? ריבאונד? למה את חושבת שאינגלס שחקן טוב? למה הוא שחקן טוב ולוגאן לא שחקן טוב? למה הוא שחקן טוב והיקמן לא שחקן טוב?
מכבי שיחקה 14 משחקים העונה. בלי לבדוק את יכולה להגיד לי שאינגלס היה טוב מהיקמן ברובם? האם את מאמינה בחלומות הכי פרועים שאינגלס יכול לתת משהו שאפילו מתקרב למספרים שנתן היקמן שנה שעברה ביורוליג?
אחרי שתעני על כל השאלות האלה תסבירי לי איך זה לא קשור למוצא ושהכל מקצועי.
roy1000 כתב:jol9 כתב:רוי (או שמישהו השתלט לך על הניק...),
שני שחקנים דומים קרי דייויד לוגאן 32 (184 ס"מ) ואינגלס 26 (203 ס"מ)... אחד גארד ואחד פורוורד, נו מילא...
ונניח שמה שאתה אומר זה נכון. יכול להיות שדוגמא אחת לא בדיוק מייצגת את הלך הרוח של כל הפורום??
סתם לצורך הדוגמא, אני באופן אישי מאוד מחבב את לוגאן, ותמיד אמרתי שהקליעה שלו מבחוץ היה אחד הנכסים הכי גדולים של מכבי בעונה שעברה.
אני גם חשבתי ועדיין חושב שהוא שחקן טוב יותר מהיקמן, והיה מתאים יותר למכבי כשחקן שעולה מהספסל ונותן אינסטנט אופנס, מתוך השטף הקבוצתי.
אני חושב שהיו עוד שחשבו כמוני, למשל פליקס. אז הנה לך - לא כל הפורום הוא מקשה אחת, ואי אפשר לבוא בהאשמות כאלה כאילו כלום.
(ד"א 19% לשלוש איפה? ביורוליג יש לו 42%).
בליגה יש לו 19% לשלוש. מתוך ה- 14 משחקים שהוא שיחק פה, הבחור ניגר ברמות ב- 10 משחקים, והיה אחד הגורמים המרכזיים לשלושת הפסדי הליגה ולהפסד הביתי לספרדים. ההגנה שלו היא בזיון שהרבה זמן לא היה במכבי.
אני מחפש הסבר הגיוני להערצה שהוא זוכה לה פה. אני לא זוכר שחקן ששיחק כל כך גרוע ב-10 מתוך 14 משחקים ושזכה לכזה גל הערצה כאילו מדובר בשחקן אחר לגמרי ממה שהוא מראה. אם זה לא הקטע האוסטרלי, אז מה זה? תן לי הסבר אחר לאיך שחקן של 11 נקודות ב- 36 דקות ביורוליג ו- 8 נקודות ב- 35 דקות בליגה הופך איזה אנתוני פארקר בתפיסה של אנשים?
roy1000 כתב:חנו'ש כתב:רוי, אני באמת שלא מבינה למה אתה לוקח את זה למקומות לא קשורים.
אני יודע שאת ואחרים חושבים שוהא שחקן טוב. מה שאני לא מבין זה למה אתם חושבים שהוא טוב? מה כל כך טוב בו? הקליעה? ההגנה? הובלת הכדור? עשיית המשחק? יצירת מצבים? ריבאונד? למה את חושבת שאינגלס שחקן טוב? למה הוא שחקן טוב ולוגאן לא שחקן טוב? למה הוא שחקן טוב והיקמן לא שחקן טוב?
מכבי שיחקה 14 משחקים העונה. בלי לבדוק את יכולה להגיד לי שאינגלס היה טוב מהיקמן ברובם? האם את מאמינה בחלומות הכי פרועים שאינגלס יכול לתת משהו שאפילו מתקרב למספרים שנתן היקמן שנה שעברה ביורוליג?
אחרי שתעני על כל השאלות האלה תסבירי לי איך זה לא קשור למוצא ושהכל מקצועי.
חנו'ש כתב:בוא אני אתן לך משהו שאתה מבין בו - סטטיסטיקה.
הנתונים שלו מהיורוליג עד כה העונה:
11.5 נק' (ו-42% מהשלוש ו-54% מהשתיים), 4.8 ריב' , 4 אס' ו-17.8 נק' מדד בממוצע למשחק.
אני לא יודעת באיזה עולם מדובר על סטטיסטיקה של שחקן גרוע להגדרתך.
אז אתה יכול לשחק עם הסטט' כמה שבא לך, להוסיף את זה של הליגה שם הוא באמת קצת יותר חלש, להפוך את זה לפר 40 דקוץ או מה שבא לך.
זה הכל סתם נסיונות וקווצ'ים להוכיח את טענתך.
אני מסתכלת על הנתונים האלה ועל מה שראיתי ממנו עד כה העונה בעיקר ביורוליג ואני רואה שחקן טוב, לא כוכב על וכנראה שגם לא שחקן מאוד יציב, אבל ללא ספק שחקן טוב.
משתמשים הגולשים בפורום זה: גל גל ו־15 אורחים