25 ספטמבר 2015, 09:05
roy1000 כתב:jol9 כתב:איפה היית גר אם היית יכול לבחור היום? באירופה וגם באופן כללי.
אם הייתי יכול לבחור באירופה, אז הייתי הולך על אדינבורו או על איזה איזור נחמד בלונדון.
בעולם... לא הייתי בארה"ב, אבל נראה לי שניו יורק היה מתאים לי כמו כפפה.
אדינבורו? ברצינות? זה חור נידח ורחוק מכל ציביליזיה.
באירופה נראה לי שהייתי הולך על ברצלונה או לונדון (אם אין שיקולי עלות נדל"ן), אחר כך אמסטרדם, ציריך (או ז'נווה), קופנהאגן, מילאנו ובעדיפות נמוכה יותר ברלין ופאריז.
ניו יורק זו עיר מאוד קשה לגור בה. אני לא חושב שהיית כל כך נהנה.
25 ספטמבר 2015, 09:23
jol9 כתב:אדינבורו זה חור?? היית שם?
ברצלונה זה אחלה מקום לטייל בו, אבל נראה לי שלגור שם זה לא כזה להיט. לונדון זה אחלה מקום, בעיקר בגלל שיש בה המון אפשרויות
בילוי עם ילדים, שרובן בחינם (כל מיני מוזיאונים, פארקים, אירועים, תערוכות, שווקים...).
מה שקצת מרתיע אותי בלונדון, זה כמות התיירים והמהגרים.
היינו בה פעמיים בשנתיים האחרונות, ובפארקים הגדולים, אתה מרגיש קצת כאילו נחתת באפגניסטן.
באמסטרדם נהיה בחודש הבא ובמילאנו בעוד כמה חודשים, אז אני אוכל גם לחוות דעה.
פריז היא העיר הכי יפה שהייתי בה, אבל לגור שם לא הייתי רוצה.
ברלין אכן אחלה מקום. אבל יש פער של שפה, וכמובן כל ההיסטוריה המשותפת... הייתי חי שם כמה זמן בשביל החוויה.
למה קשה לגור בניו יורק?
25 ספטמבר 2015, 09:32
25 ספטמבר 2015, 09:47
jol9 כתב:מעניין מה שאתה אומר על ניו יורק...
תמיד עושה רושם של מקום חלומי להיות בו, עם אינספור אפשרויות לעשות כל מה שתרצה...
25 ספטמבר 2015, 09:57
roy1000 כתב:jol9 כתב:מעניין מה שאתה אומר על ניו יורק...
תמיד עושה רושם של מקום חלומי להיות בו, עם אינספור אפשרויות לעשות כל מה שתרצה...
זה אכן מקום מדהים עם המון אפשרויות, ואם אתה מדבר על לגור במקום שנה-שנתיים-שלוש-חמש, זה מקום נהדר. להשתקע שם לכל החיים זה משהו אחר. זה גם מקום שהרבה פחות מתאים לילדים בכלל וילדים קטנים בפרט. זו עיר שצריך ללכת בה המון ברגל ומאוד מסובך להסתובב עם עגלה, או עם ילדים שמתקשים ללכת מרחקים ארוכים ברגל. לדעתי אחד הדברים שאנשים מפספסים זה עד כמה מזג אוויר זה דבר חשוב. בחוף המזרחי, ילדים תקועים בבית במשך 6-7 חודשים. זה דבר בלתי נתפס בתור ישראלי. למשפחות, אני חושב שהחוף המערבי הרבה יותר מתאים.
25 ספטמבר 2015, 10:07
jol9 כתב:תשמע, אני גדלתי במקום יותר קר מניו יורק - באחריות.
ולא זכור לי שהייתי יושב בבית חודשים. גם בחורף היינו יוצאים ומשחקים, והמשחקים אפילו יותר נחמדים (לא צריך לנסוע לאלפים בשביל
לעשות סקי).
מצד שני, נראה לי שהמעבר הכי קשה לישראלי, זה נושא הרכב. הרי כאן לכולם יש רכב צמוד, ולהתרגל לחיות בלי דבר כזה, זה לא פשוט.
בכל מקרה, כל המחשבות שלנו תמיד היו לכיוון השנים הבודדות... חלון ההזדמנויות הולך ונסגר, ואם לא נעשה את זה בשנים הקרובות, לא נעשה את זה בכלל כנראה.
25 ספטמבר 2015, 11:41
25 ספטמבר 2015, 12:04
שמואל1 כתב:דירוג השכר באירופה
http://euroleagueadventures.com/top-50- ... uroleague/
ג'ורדן פארמר במקום ה- 27 עם 1.35 מיליון יורו.
במקום הראשון אלכסיי שבד שמרוויח 3.4M יורו.
טייריס רייס במקום התשיעי עם 2.3M יורו.
25 ספטמבר 2015, 12:59
roy1000 כתב:jol9 כתב:תשמע, אני גדלתי במקום יותר קר מניו יורק - באחריות.
ולא זכור לי שהייתי יושב בבית חודשים. גם בחורף היינו יוצאים ומשחקים, והמשחקים אפילו יותר נחמדים (לא צריך לנסוע לאלפים בשביל
לעשות סקי).
מצד שני, נראה לי שהמעבר הכי קשה לישראלי, זה נושא הרכב. הרי כאן לכולם יש רכב צמוד, ולהתרגל לחיות בלי דבר כזה, זה לא פשוט.
בכל מקרה, כל המחשבות שלנו תמיד היו לכיוון השנים הבודדות... חלון ההזדמנויות הולך ונסגר, ואם לא נעשה את זה בשנים הקרובות, לא נעשה את זה בכלל כנראה.
אני לא יודע איך זה עובד ברוסיה, אבל בחוף המזרחי, ילדים פשוט לא יוצאים מהבית בחורף. הם 90% מהזמן בבית ואם לא, אז במקומות סגורים כמו קניונים. נושא הרכב הוא מאוד קשה עם ילדים.
קח בחשבון שעלויות החינוך הפרטי בניו יורק הן עצומות. גן לילד מתחת לגיל 5 עולה לך 2000-2500 דולר לחודש, וכל ההתנהלות מאוד קשה עם ילדים קטנים. אם אתה חושב על ניו יורק, אז עדיף עם ילדים מגיל 6 (כיתה א') ומעלה. כמו שאמרתי, החוף המערבי נוח הרבה יותר ובמילא שם נמצאות רוב העבודות בשבילך.
25 ספטמבר 2015, 13:04
jol9 כתב:וואלה... זה מעניין...
סה"כ מתלבשים חם ויוצאים, לא מבין מה הבעיה, אבל מן הסתם אתה יודע, כי היית שם.
25 ספטמבר 2015, 14:35
roy1000 כתב:jol9 כתב:וואלה... זה מעניין...
כל מתקני המשחקים מלאים בשלג או קרח או סתם קור מקפיא. זה לא נוח לשחק עם מעילים ואין ילדים כמעט בחוץ.
25 ספטמבר 2015, 15:59
jol9 כתב:roy1000 כתב:jol9 כתב:תשמע, אני גדלתי במקום יותר קר מניו יורק - באחריות.
לעשות סקי).
אני לא יודע איך זה עובד ברוסיה, אבל בחוף המזרחי, ילדים פשוט לא יוצאים מהבית בחורף. הם 90% מהזמן בבית ואם לא, אז במקומות סגורים כמו קניונים. נושא הרכב הוא מאוד קשה עם ילדים.
קח בחשבון שעלויות החינוך הפרטי בניו יורק הן עצומות. גן לילד מתחת לגיל 5 עולה לך 2000-2500 דולר לחודש, וכל ההתנהלות מאוד קשה עם ילדים קטנים. אם אתה חושב על ניו יורק, אז עדיף עם ילדים מגיל 6 (כיתה א') ומעלה. כמו שאמרתי, החוף המערבי נוח הרבה יותר ובמילא שם נמצאות רוב העבודות בשבילך.
וואלה... זה מעניין...
25 ספטמבר 2015, 16:07
25 ספטמבר 2015, 16:14
MTA2311 כתב:הייתי מוותר על יד בשביל לגדול בניו יורק
25 ספטמבר 2015, 16:41
roy1000 כתב:MTA2311 כתב:הייתי מוותר על יד בשביל לגדול בניו יורק
יש לך תפיסה מאוד לא נכונה של העיר. אתה צעיר - לך תעשה את זה. תגור שם קצת.
25 ספטמבר 2015, 16:46
25 ספטמבר 2015, 17:10
25 ספטמבר 2015, 18:59
toja27 כתב:jol9 כתב:roy1000 כתב:jol9 כתב:תשמע, אני גדלתי במקום יותר קר מניו יורק - באחריות.
לעשות סקי).
וואלה... זה מעניין...
היית גר בעיר או בפרברי העיר או בישוב? נראה במטרופולין כמו ניו יורק עם המון בניינים ורחובות ופחות מרחב לילדים(אני לא מדבר על הפארקים הגדולים שצריכים ללכת לשם במיוחד אלא על לצאת מהבית ולמצוא מרחב לשחק בו) ומנטליות שונה מאשר הימים של פעם, אז זה סיפור שונה.
25 ספטמבר 2015, 19:08
26 ספטמבר 2015, 10:49