פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
פרסם תגובה

Re: גמר טורניר כרתים: מכבי ת"א נגד אולימפיאקוס, ראשון, 21:00

27 ספטמבר 2017, 01:02

ברור שאין מה לבנות על שחזור תופעת שארפ במקרה של דיבה.
פשוט הזכרתי אותו כי נקודת המוצא שלהם די דומה.

27 ספטמבר 2017, 04:16

אחדשיודע כתב:הפציעות לא גמרו לקול את הקריירה, הוא עדיין יכול לשחק טוב, הם פשוט הפכו אותו לשחקן פציע (שבמצב רגיל הוא עוד שחקן משלים בליגה הטובה בעולם) שקבוצות NBA קצת יותר נרתעות להחתים. לא חסרים שחקנים כישרוניים שלא מצאו/מוצאים את מקומם ב-NBA אחרי מספר שנים בגלל סיבות כאלו ואחרות.

אתה ראית אותו שנה שעברה? השחקן גמור.

קבוצות NBA לא נרתעות מלהחתים שחקנים "פציעים", בטח אם הם מחליפים. קבוצות NBA נרתעות מלהחתים שחקנים גמורים.

תן לי דוגמא לשחקן NBA אמריקאי שנפלט מהליגה בגיל 28 בגלל פציעות ומצליח באירופה. מי בדיוק המקבילה של קול שאתה מדבר עליה? זה לא מדליק לך נורה אדומה שאפילו מסין זרקו אותו אחרי פחות מחודשיים?

27 ספטמבר 2017, 08:30

roy1000 כתב:
אחדשיודע כתב:הפציעות לא גמרו לקול את הקריירה, הוא עדיין יכול לשחק טוב, הם פשוט הפכו אותו לשחקן פציע (שבמצב רגיל הוא עוד שחקן משלים בליגה הטובה בעולם) שקבוצות NBA קצת יותר נרתעות להחתים. לא חסרים שחקנים כישרוניים שלא מצאו/מוצאים את מקומם ב-NBA אחרי מספר שנים בגלל סיבות כאלו ואחרות.

אתה ראית אותו שנה שעברה? השחקן גמור.

קבוצות NBA לא נרתעות מלהחתים שחקנים "פציעים", בטח אם הם מחליפים. קבוצות NBA נרתעות מלהחתים שחקנים גמורים.

תן לי דוגמא לשחקן NBA אמריקאי שנפלט מהליגה בגיל 28 בגלל פציעות ומצליח באירופה. מי בדיוק המקבילה של קול שאתה מדבר עליה? זה לא מדליק לך נורה אדומה שאפילו מסין זרקו אותו אחרי פחות מחודשיים?

לא הגיע הזמן שתפסיק לבלבל את המוח?
יצא לי לראות מספר משחקים שהוא שותף בהם בסוף העונה שעברה, אבל לא אתה ולא אף אחד יכולים לקבוע שהוא "שחקן שגמר את הקריירה" על פי הדקות המעטות ששיחק בתקופתו הקצרה באוקלהומה (10 דקות בממוצע למשחק ב-13 משחקים + 6 דקות בממוצע ב-4 משחקי פלייאוף) או מהחצי משחק מול אילת שטינפת עליו לצורך הדוגמה, זה כבר מגוחך וטיפשי. כן אפשר להגיד שהוא סבל מפציעות בקרסול ובגב התחתון שהשביתו לתקופות ממושכות בעונה האחרונה שלו בניו אורלינס, שהוא עזב את סין אחרי פציעה בהמסטרינג, שהוא נפגע בכתף במכבי עוד לפני שהתחילה העונה ושהוא באופן כללי שחקן פציע. ולא, אין בכלל ספק בעניין הזה, קבוצת NBA שצריכה לבחור בין שחקן משלים פציע לשחקן משלים לא פציע, לרוב תעדיף את השחקן הלא פציע, מן הסתם. מעטים הם השחקנים המשלימים ב-NBA שזוכים לעדנה, ופציעות לא תורמות לרזומה של אף אחד.

אל תמכור לי סיפורים שראית אותו משחק והוא נראה לך "גמור" לפי ה-10 דקות ששותף בהן. תגיד שעצם ההגעה שלו למכבי בגיל 28 מדליקה לך נורה אדומה, עם זה עוד אפשר לזרום. אבל כמו שאמרתי, לא חסרים שחקנים שלא מצאו מקומם ב-NBA אחרי מספר שנים והצליחו לאחר מכן באירופה. לא עשיתי מחקר על זה (גם אתה לא) ואני לא יודע להגיד לך באיזה גיל כל אחד הגיע או מה הגורם שהביא כל שחקן לאירופה, אבל בשורה התחתונה - רובם לא זכו להתעניינות מקבוצות ב-NBA ונאלצו לחפש הזדמנות במקום אחר. זה יכול לקרות בגיל 23, זה יכול לקרות בגיל 25 וזה יכול לקרות בגיל 30. זה לא בהכרח הופך אותם לפנסיונרים. אני הרבה יותר מתרעם על ההתאמה שלו לסגל בתור אחד משני החלקים האחרונים שהתווספו לפאזל, מאשר על הכישרון/יכולת שלו.

27 ספטמבר 2017, 10:14

אחדשיודע כתב:לא הגיע הזמן שתפסיק לבלבל את המוח?
יצא לי לראות מספר משחקים שהוא שותף בהם בסוף העונה שעברה, אבל לא אתה ולא אף אחד יכולים לקבוע שהוא "שחקן שגמר את הקריירה" על פי הדקות המעטות ששיחק בתקופתו הקצרה באוקלהומה (10 דקות בממוצע למשחק ב-13 משחקים + 6 דקות בממוצע ב-4 משחקי פלייאוף) או מהחצי משחק מול אילת שטינפת עליו לצורך הדוגמה, זה כבר מגוחך וטיפשי. כן אפשר להגיד שהוא סבל מפציעות בקרסול ובגב התחתון שהשביתו לתקופות ממושכות בעונה האחרונה שלו בניו אורלינס, שהוא עזב את סין אחרי פציעה בהמסטרינג, שהוא נפגע בכתף במכבי עוד לפני שהתחילה העונה ושהוא באופן כללי שחקן פציע. ולא, אין בכלל ספק בעניין הזה, קבוצת NBA שצריכה לבחור בין שחקן משלים פציע לשחקן משלים לא פציע, לרוב תעדיף את השחקן הלא פציע, מן הסתם. מעטים הם השחקנים המשלימים ב-NBA שזוכים לעדנה, ופציעות לא תורמות לרזומה של אף אחד.

אל תמכור לי סיפורים שראית אותו משחק והוא נראה לך "גמור" לפי ה-10 דקות ששותף בהן. תגיד שעצם ההגעה שלו למכבי בגיל 28 מדליקה לך נורה אדומה, עם זה עוד אפשר לזרום. אבל כמו שאמרתי, לא חסרים שחקנים שלא מצאו מקומם ב-NBA אחרי מספר שנים והצליחו לאחר מכן באירופה. לא עשיתי מחקר על זה (גם אתה לא) ואני לא יודע להגיד לך באיזה גיל כל אחד הגיע או מה הגורם שהביא כל שחקן לאירופה, אבל בשורה התחתונה - רובם לא זכו להתעניינות מקבוצות ב-NBA ונאלצו לחפש הזדמנות במקום אחר. זה יכול לקרות בגיל 23, זה יכול לקרות בגיל 25 וזה יכול לקרות בגיל 30. זה לא בהכרח הופך אותם לפנסיונרים. אני הרבה יותר מתרעם על ההתאמה שלו לסגל בתור אחד משני החלקים האחרונים שהתווספו לפאזל, מאשר על הכישרון/יכולת שלו.

בסדר. אז כנראה שאני מבלבל את המוח ולא מבין מהחיים שלי. יכול מאוד להיות.
נראה לי שלא ייקח עוד הרבה זמן בשביל להבין מי מבלבל את המוח.

27 ספטמבר 2017, 10:23

מציע להמתין עם קול. אני נוטה שלא להיות פסימיסט כמו רוי כל שנה (יכולתי לחוש בפסימיות שלו גם בשנה-שנתיים שלא היה פה אך רוחו ריחפה כאן) אבל יש כמה נורות אזהרה מסביב לשחקנים מסוימים. קול הוא אחד מהם אבל זה מוגזם לשפוט אותו על סמך איזה חצי משחק שצפינו בו, כפי שאחדש מציין. אני כרגע מודאג בעיקר מבולדן, פרחוסקי וחצי מוטרד מג'קסון. מקיין אין לי ציפיות. כל היתר בנוסף לקיין הם בגדר שחקנים משלימים מבחינתי. העונה הזאת תקום ותיפול במידה רבה מאוד על בולדן, ג'קסון וקול, כאשר גם אנמיות מפרחוסקי עשויה להשפיע לרעה. לגבי החולשה בעמדה 3 הזמן יגיד עד כמה זה יהיה מהותי. אני עדיין רוצה לצפות בכמה משחקים, אני מאמין שאחרי 2 מחזורי יורוליג ו-2 מחזורי ליגת העל אוכל לתת חוות דעת יותר בטוחה על השחקנים האלה.

27 ספטמבר 2017, 10:29

החציל האצטקי כתב:אנקראם, לא יודע מה האג'נדה שלך כבר מכל הציניות הזאת. תוכל להעביר אותה בלי פילטרים?

אני למשל חושב שיש לנו סגל די חלש. יש בו הרבה שחקנים שיוכלו לשחק תפקיד בתוך סגל עמוק, אבל חסר בו קצת כשרון וflare שיכול להגיע מהחזרה של קול וצירוף של עוד שחקן בעמדות הפורוורד.
תחתים פה את דרק וויליאמס שבלי קבוצה, נניח, ופתאום התלות בבולדן קטנה משמעותית, יש לך עוד שחקן שמביא סקורינג ואתלטיות ויכול לייצר לעצמו, עוד מטרה בפיק אנד רול, ויש עם מה לעבוד...

אישית אני חושב (בלי לפגוע) שזה לא רציני לדבר עכשיו על מי חסר בסגל ואת מי להביא , זה עוד לפני שראינו משחק אחד לרפואה שהוא לא אימון. אם אני לא טועה , בקיזוז סמית' , בעצם נותרה לנו החתמה אחת בגזרת הזרים (במידה ואתה רושם את מי שיש כרגע בסגל לליגה , זולת סמית') , גם עכשיו עם 7 זרים , מכבי החדשה , צריכה להושיב בליגה 2 זרים מחוץ לטופס , אז להוסיף להם עוד זר שלא יתלבש (ומין הסתם זר חדש צריך לקבל כמה שיותר דקות) , לא יועיל לגיבוש הסגל.
אני כלל לא מדבר על פציעה ארוכת טווח של אחד מהגארדים , או חלילה של בולדן , ואז אתה צריך להחתים שחקן מסוג אחר בהתאם למצב הסגל ומצב הקבוצה , פה בעצם אתה מציע לסגור כבר את ההחתמה האחרונה עוד לפני שהעונה התחילה לא חושב שזה נכון לעשות.
אישית אני לא מצפה להרבה מהקבוצה , בטח לא ביורוליג , זה יומרני לחשוב שאנחנו בשלב הזה צריכים להציג כדורסל שמתאים לטופ 8 של היורוליג , עם קבוצה חדשה מהניילונים , צוות אימון חדש לחלוטין , ואחרי שלוש שנים מאד קשות , מי שחושב שבהוקוס פוקוס מתגבשת לה קבוצת שחקנים שמעולם לא שיחקה אחד עם השני , וזה לא משנה כרגע מי הפרסונות , קול או תיאודור , רול או טימה , בולדן או מילר , טועה ומטעה , ועל סמך 6 משחקי הכנה שרק 2 מהם מול קבוצות אירופאיות , לחרוץ גורלות על איכות הסגל או על מי חסר וכו' זה לא רציני , אז אם זה דיון לא רציני , אני זורם עם הקו המנחה (או הפופולארי בפורום) , שזה לשחוט את הסגל ללגלג על השחקנים ובעיקר לרטון.
אני אגיד לך למה אני מצפה , ואני מציע פה לאפסן את הדיון הזה לזמן מאוחר יותר , אני מצפה שהקבוצה תציג מחויבות , אני מצפה שהשחקנים ישקיעו את מירב מאמצם , אני מצפה לחוסן מנטלי שימנע תבוסות מהדהדות לפאקינג גליל , ירושליים או גאלאטסריי ,אני לא רוצה לראות ראיונות נוסח ווימס , או דיבורים מחדר הלבשה על מצב הציצי של צירבס , אני רוצה לראות שכל במשחק , אני לא רוצה לראות שחקן שמכדרר שעה בין הרגליים ועולה לשלשה מ 10 מטר , ובטח שלא רוצה לראות שחקן שמתבטל מול השחקן ממלו , גם אם יש 20 ס"מ הבדל ו2 מליון $ הפרש בשכר. אני גם מצפה לראות סוף סוף שחקן בית ישראלי צעיר שמקבל דקות ראויות , ואני חולה על המחויבות , הרצון והלחימה של דיברתלומיאו , ומבחינתי אלו דברים שלא היו בשנים האחרונות.
אני מודע לזה שזה לא סגל אידאלי , רחוק מזה , אבל אני גם יודע שהסגל הזה הוא הבסיס שעליו מכבי צריכה לרוץ כמה שנים (אלא אם אנחנו נהנים במיוחד לבנות כל עונה סגל חדש לחלוטין). ועד שלא נראה למה הבסיס הזה מסוגל , ומה יכול לצאת ממנו , לפחות לכמה משחקים אמיתיים , אני לא רואה טעם בלחזור שוב ושוב על המנטרה , של מי חסר ואת מי היו צריכים להביא.

27 ספטמבר 2017, 11:47

אנקראם, אני מסכים ומתחבר חלקית לרוח הדברים שלך, בעיקר לתחושות הקבס מהסגל האגוצנטרי והשבע של אשתקד.

יחד עם זאת, אני מרגיש שתקרת הזכוכית בסגל הזה נמוכה, האפסייד קטן ושאפילו לליגת הגמדים שלנו, אני בספק אם הסגל הזה יוכל להראות עליונות בכלל, ונגד ירושלים, או חולון בפרט.
לי זה מאוד מפריע.
אני חושב שלא נתנו מספיק גז לירושלים, ושהאליפות פתוחה גם ללא קשר לפיינל פור, חוק רוסי ושאר ירקות. אני חושב שמכבי ממשיכה להיכנע לתכתיבי הליגה, כי יש שריון ביורוליג, אז למי איכפת.

הייתי מבין עונה פיננסית, אם הייתה מנוהלת בחוכמה. לי זה נראה שכל מי שהיה ברשימות של אבי וניקולה והסכים לקבל את התנאים המוגבלים שהמועדון מסוגל לתת לו, פשוט הוחתם. מי שסטה במעט, נשאר בחוץ (ע"ע מקריי).
פשרה על אורך הסגל? לא. פשרה על איכות הסגל? למה לא. פשרה על בניית נכונה? ברור שכן.

הכל מרגיש לי ארעי.

כפי שאמרתי, הסגל הזה יוכל להצליח אם ורק אם השלם יהיה גדול בהרבה מסך חלקיו. מה שאומר שעברנו לענייני תפילות, קמעות ותקווה לשיטת extreme out of the box של הצוות המקצועי.

27 ספטמבר 2017, 11:48

אלוהים ישמור כמה קלישאות.

למה לנתח מקצועית את הסגל ואת הבעיות בו כשאפשר לחרטט על מחוייבות ומלחמה.

העיקר שזה לא רציני לדבר על זה שילד בן 21 הוא ה4 היחיד בסגל, או שאין כלום בעמדה 3, או 2.

נחשוב חיובי, יהיה חיובי אה?

עצוב לראות מה נהיה פה מאנשים.

Sent from my MIX using Tapatalk

27 ספטמבר 2017, 11:55

er79 כתב:מציע להמתין עם קול. אני נוטה שלא להיות פסימיסט כמו רוי כל שנה (יכולתי לחוש בפסימיות שלו גם בשנה-שנתיים שלא היה פה אך רוחו ריחפה כאן) אבל יש כמה נורות אזהרה מסביב לשחקנים מסוימים. קול הוא אחד מהם אבל זה מוגזם לשפוט אותו על סמך איזה חצי משחק שצפינו בו, כפי שאחדש מציין. אני כרגע מודאג בעיקר מבולדן, פרחוסקי וחצי מוטרד מג'קסון. מקיין אין לי ציפיות. כל היתר בנוסף לקיין הם בגדר שחקנים משלימים מבחינתי. העונה הזאת תקום ותיפול במידה רבה מאוד על בולדן, ג'קסון וקול, כאשר גם אנמיות מפרחוסקי עשויה להשפיע לרעה. לגבי החולשה בעמדה 3 הזמן יגיד עד כמה זה יהיה מהותי. אני עדיין רוצה לצפות בכמה משחקים, אני מאמין שאחרי 2 מחזורי יורוליג ו-2 מחזורי ליגת העל אוכל לתת חוות דעת יותר בטוחה על השחקנים האלה.

בולדן נראה כמו באסט רציני. חוץ מזה מישהו מעמדות 2, 3 יצטרך להשתדרג כדי שיהיה כאן משהו.

27 ספטמבר 2017, 12:13

MTA2311 כתב:אלוהים ישמור כמה קלישאות.

למה לנתח מקצועית את הסגל ואת הבעיות בו כשאפשר לחרטט על מחוייבות ומלחמה.

העיקר שזה לא רציני לדבר על זה שילד בן 21 הוא ה4 היחיד בסגל, או שאין כלום בעמדה 3, או 2.

נחשוב חיובי, יהיה חיובי אה?

עצוב לראות מה נהיה פה מאנשים.

Sent from my MIX using Tapatalk
ועדיין, לנתח את הסגל לרעה זה לא פחות חסר תועלת מלחשוב חיובי
כל האש צריכה להיות מכוונת לאותם אנשים מלפני שנה ושנתיים, לא לפייר ג'קסון או פראחוסקי או בולדן

27 ספטמבר 2017, 13:36

ankram כתב:אישית אני חושב (בלי לפגוע) שזה לא רציני לדבר עכשיו על מי חסר בסגל ואת מי להביא , זה עוד לפני שראינו משחק אחד לרפואה שהוא לא אימון. אם אני לא טועה , בקיזוז סמית' , בעצם נותרה לנו החתמה אחת בגזרת הזרים (במידה ואתה רושם את מי שיש כרגע בסגל לליגה , זולת סמית') , גם עכשיו עם 7 זרים , מכבי החדשה , צריכה להושיב בליגה 2 זרים מחוץ לטופס , אז להוסיף להם עוד זר שלא יתלבש (ומין הסתם זר חדש צריך לקבל כמה שיותר דקות) , לא יועיל לגיבוש הסגל.
אני כלל לא מדבר על פציעה ארוכת טווח של אחד מהגארדים , או חלילה של בולדן , ואז אתה צריך להחתים שחקן מסוג אחר בהתאם למצב הסגל ומצב הקבוצה , פה בעצם אתה מציע לסגור כבר את ההחתמה האחרונה עוד לפני שהעונה התחילה לא חושב שזה נכון לעשות.
אישית אני לא מצפה להרבה מהקבוצה , בטח לא ביורוליג , זה יומרני לחשוב שאנחנו בשלב הזה צריכים להציג כדורסל שמתאים לטופ 8 של היורוליג , עם קבוצה חדשה מהניילונים , צוות אימון חדש לחלוטין , ואחרי שלוש שנים מאד קשות , מי שחושב שבהוקוס פוקוס מתגבשת לה קבוצת שחקנים שמעולם לא שיחקה אחד עם השני , וזה לא משנה כרגע מי הפרסונות , קול או תיאודור , רול או טימה , בולדן או מילר , טועה ומטעה , ועל סמך 6 משחקי הכנה שרק 2 מהם מול קבוצות אירופאיות , לחרוץ גורלות על איכות הסגל או על מי חסר וכו' זה לא רציני , אז אם זה דיון לא רציני , אני זורם עם הקו המנחה (או הפופולארי בפורום) , שזה לשחוט את הסגל ללגלג על השחקנים ובעיקר לרטון.
אני אגיד לך למה אני מצפה , ואני מציע פה לאפסן את הדיון הזה לזמן מאוחר יותר , אני מצפה שהקבוצה תציג מחויבות , אני מצפה שהשחקנים ישקיעו את מירב מאמצם , אני מצפה לחוסן מנטלי שימנע תבוסות מהדהדות לפאקינג גליל , ירושליים או גאלאטסריי ,אני לא רוצה לראות ראיונות נוסח ווימס , או דיבורים מחדר הלבשה על מצב הציצי של צירבס , אני רוצה לראות שכל במשחק , אני לא רוצה לראות שחקן שמכדרר שעה בין הרגליים ועולה לשלשה מ 10 מטר , ובטח שלא רוצה לראות שחקן שמתבטל מול השחקן ממלו , גם אם יש 20 ס"מ הבדל ו2 מליון $ הפרש בשכר. אני גם מצפה לראות סוף סוף שחקן בית ישראלי צעיר שמקבל דקות ראויות , ואני חולה על המחויבות , הרצון והלחימה של דיברתלומיאו , ומבחינתי אלו דברים שלא היו בשנים האחרונות.
אני מודע לזה שזה לא סגל אידאלי , רחוק מזה , אבל אני גם יודע שהסגל הזה הוא הבסיס שעליו מכבי צריכה לרוץ כמה שנים (אלא אם אנחנו נהנים במיוחד לבנות כל עונה סגל חדש לחלוטין). ועד שלא נראה למה הבסיס הזה מסוגל , ומה יכול לצאת ממנו , לפחות לכמה משחקים אמיתיים , אני לא רואה טעם בלחזור שוב ושוב על המנטרה , של מי חסר ואת מי היו צריכים להביא.

אוקיי, ככה אני אוהב אותך :wubyellow

אני מסכים שצריך לתת לחבר'ה גרייס ושצריך לחשוב לטווח ארוך על איך מגבשים את השחקנים האלה לכדי בסיס של סגל שירוץ איתנו כמה עונות, אבל גם כאן צריכה להיות תוכניות.
לא מספיק רק לזרוק את החבר'ה למגרש ולראות מה הם מסוגלים לתת אלא לנסות לכוון את הדברים למקומות הנכונים.

די ברור שזוסמן זה שחקן שהולך להיות כאן תקופה. גם ג'ון דיברתולומאו. גם טיוס יישאר לפחות לעוד עונה.
משעור וכהן חתומים לשנתיים, אבל דווקא מכיוונם, יכול להיות שאם יהיה צורך בזר נוסף על העמדה, הייתי מדליק כבר נורת אזהרה.
גם איתי שגב נמצא בעונת חוזה ואם ימשיך לנגר עצמו לדעת אנחנו עשויים לראות חילופי קפטנים שוב כבר בקיץ הבא.

אם נסתכל על הזרים:
ג'ונה בולדן- חתם ל-3 שנים, עם אופציות יציאה לNBA. לדעתי קיים צ'אנס אמיתי שימשיך כאן, גם מטעמי עומס בNBA וגם לאור מה שאנחנו רואים בינתיים.
דשון תומאס, מייקל רול, דיאנדרה קיין, פייר ג'קסון- חתמו ל1+1.
נוריס קול וארט פרחוסקי- חתמו לעונה אחת.

צריך לקחת את כל אלה בחשבון כשמגבשים היררכיה בקבוצה. זה עוד מוקדם להסביר כמה דקות כל אחד צריך לקבל ובאיזה עמדה, אבל עוד נגיע לדיונים האלה בהמשך.
בכל מקרה, אם הקבוצה תיכשל, גם השחקנים שנראו "בסדר" יימצאו בסכנת הדחה, ואנחנו כבר עדים לתקדימים כאלה מהעבר הממש לא רחוק.

צריך לתת לחבר'ה האלה את הבמה הכי טובה להצליח ולנצח משחקים. אני לא בטוח שזוסמן ובולדן למשל, שהם שתי אבני בנייה חשובות בקבוצה, באמת בשלים לתפקיד כל כך משמעותי במכבי היום.
יש מצב טוב שזה אפילו יזיק להם, והיה נכון להביא אותם מהספסל מתחת לשחקנים מוכחים ומנוסים יותר. העובדה שאין למכבי אלטרנטיבות בעמדות הפורוורד תקשה על הדבר הזה.

סוגיית 8 הזרים בליגה אכן בעייתית, אבל זה משהו שצריך לנהל אותו בחכמה.
אם פרחוסקי נראה מזעזע עד עכשיו, ולמכבי יש בלאו הכי עומק בקו הקדמי מבחינת ישראלים, אולי נכון יהיה להשהות את הרישום שלו בינתיים?

אולי היה נכון למכבי להחתים עוד זר איכותי שיהיה באנקר בשתי המסגרות במקום אלף שחקנים בינוניים שלך תדע מה יביאו לך?
אני חושב שזר נוסף בעמדות 3-4 יכול בהחלט לעזור, ולהפחית את התלות בשחקנים שהם באמת מוכשרים אבל חסרי ניסיון לחלוטין כמו בולדן, זוסמן ומשעור.
אני רוצה לראות אותם תורמים, אבל לא רוצה לראות את מכבי משלמת על חוסר הניסיון שלהם בהפסדים ואותם מאבדים ביטחון.

יש לנו עוד שבועיים לחיות בסרט שהסגל הזה יספיק למשהו. אם נדרוס את גביע ווינר בדרך וכולם יצטיינו, סלמתק.
אם זה ימשיך לקרטע, החיזוק כבר יהיה עניין הכרחי.

27 ספטמבר 2017, 14:12

נו , וזה פחות או יותר מה שאני אומר , תנו קצת גרייס , או לפחות לראות איך אנחנו מופיעים בווינר , 2 משחקי ליגה , 2 משחקי יורוליג , כבר אז יהיו בערך פי אלף יותר תובנות. ספחיה אינו טיפש , ולא רוצה להראות רע , אז אני מאמין שהוא ראה דברים שהוא פחות אהב , וינסה להוריד אותם , מצד שני בטוח שהוא ראה דברים שהוא אהב וינסה להגביר אותם , לא סתם הוא שיחק רוב הזמן עם 2 ישראלים בסגל (מה שלדעתי יתפוס הרבה פחות ביורוליג) , וזה כדי לראות הרכבים בחוק הרוסי ולהבין לפחות מה מביא כל אחד על השולחן.

לגבי פרחובסקי ורישום או לא רישום , אין ספק בכלל שאם לא תרשום אותו , תאבד אותו , כפי שהיה עם מאריץ' (אם אני זוכר נכון) , ופאברני. דווקא פרח צריך זמן שילמד את הקבוצה ושהיא תלמד אותו , להוריד אותו ממסגרת אחת , תעשה בדיוק ההפך , בכל מקרה אני לא מאמין שפרחובסקי , שכח לשחק כדורסל , זה לא מקרה מאריץ' , ויש לו סט של תכונות שחייבים ללמוד ולנצל , זה לא עובר דרך אי רישום בליגה.

לגבי שיטת בניית הקבוצה , כמובן שאני מסכים איתך , לשיטתי תקציב של 6 מליון לא צריך להיות מחולק בין 10 בינוניים אלא 2 עוגנים ברמה גבוה והשאר יכולים להיות זרים זולים\מציאות\הימורים , בתכלס אני לא מוצא הבדל בן קיין סתם לדוגמא מהבחינה הזאת לסיגרס שעולה שליש , או בין רול למישהו אחר בליגה , שעולה שליש , למען האמת , אני לא מוצא סיבה , להחתים יותר מ6 זרים בשלב הזה של העונה (שה2 האחרים , יכולים להגיע גם במהלכה כדי לסגור חורים). אבל היות וכבר הנושא הזה נטחן לעייפה , ורובינו מסכימים ששיטת הבנייה של מכבי דפוקה , לא מוצא טעם להוציא על בולדן פשקוויל של באסט, שהבסיס לבנייה הוא ממילא דפוק.

זוסמן חייב לקבל דקות , כן , גם במחיר של הפסדים , אי אפשר לבנות שחקן לעתיד המועדון שהוא מבלה באימונים בלבד ומתייבש על הספסל , ספחיה נתן לליאור את הבמה , אני מאמין שהוא גם ייתן לזוסמן ומשעור להתבטא.

27 ספטמבר 2017, 14:31

ankram כתב:נו , וזה פחות או יותר מה שאני אומר , תנו קצת גרייס , או לפחות לראות איך אנחנו מופיעים בווינר , 2 משחקי ליגה , 2 משחקי יורוליג , כבר אז יהיו בערך פי אלף יותר תובנות. ספחיה אינו טיפש , ולא רוצה להראות רע , אז אני מאמין שהוא ראה דברים שהוא פחות אהב , וינסה להוריד אותם , מצד שני בטוח שהוא ראה דברים שהוא אהב וינסה להגביר אותם , לא סתם הוא שיחק רוב הזמן עם 2 ישראלים בסגל (מה שלדעתי יתפוס הרבה פחות ביורוליג) , וזה כדי לראות הרכבים בחוק הרוסי ולהבין לפחות מה מביא כל אחד על השולחן.

לגבי פרחובסקי ורישום או לא רישום , אין ספק בכלל שאם לא תרשום אותו , תאבד אותו , כפי שהיה עם מאריץ' (אם אני זוכר נכון) , ופאברני. דווקא פרח צריך זמן שילמד את הקבוצה ושהיא תלמד אותו , להוריד אותו ממסגרת אחת , תעשה בדיוק ההפך , בכל מקרה אני לא מאמין שפרחובסקי , שכח לשחק כדורסל , זה לא מקרה מאריץ' , ויש לו סט של תכונות שחייבים ללמוד ולנצל , זה לא עובר דרך אי רישום בליגה.

לגבי שיטת בניית הקבוצה , כמובן שאני מסכים איתך , לשיטתי תקציב של 6 מליון לא צריך להיות מחולק בין 10 בינוניים אלא 2 עוגנים ברמה גבוה והשאר יכולים להיות זרים זולים\מציאות\הימורים , בתכלס אני לא מוצא הבדל בן קיין סתם לדוגמא מהבחינה הזאת לסיגרס שעולה שליש , או בין רול למישהו אחר בליגה , שעולה שליש , למען האמת , אני לא מוצא סיבה , להחתים יותר מ6 זרים בשלב הזה של העונה (שה2 האחרים , יכולים להגיע גם במהלכה כדי לסגור חורים). אבל היות וכבר הנושא הזה נטחן לעייפה , ורובינו מסכימים ששיטת הבנייה של מכבי דפוקה , לא מוצא טעם להוציא על בולדן פשקוויל של באסט, שהבסיס לבנייה הוא ממילא דפוק.

זוסמן חייב לקבל דקות , כן , גם במחיר של הפסדים , אי אפשר לבנות שחקן לעתיד המועדון שהוא מבלה באימונים בלבד ומתייבש על הספסל , ספחיה נתן לליאור את הבמה , אני מאמין שהוא גם ייתן לזוסמן ומשעור להתבטא.

באנקר לחמישייה בליגה.
ארט לא מצדיק רישום בליגה כרגע, לטעמי. הוא מועמד לעוף בדיוק כמו פבראני, מאריץ' ושרמדיני לפניהם. לא סתם שחקנים כאלה לא מצליחים פה.
2 משחקי יורוליג זה 2 משחקי יורוליג מאוחר מדי. אם מפסידים בווינר חייבים לשנות דברים מייד.

27 ספטמבר 2017, 15:20

אין לי בעיה שמכבי תהפוך לז'לגיריס/הכוכב. שיעמידו סגל של 6-7 שחקנים ישראלים צעירים, עוד כמה מבוגרים יותר ו 2-3 זרים. אני בכל יום מעדיף לראות את זוסמן ובלאט על פני רול ודשון תומאס.

27 ספטמבר 2017, 15:35

החציל האצטקי כתב:
ankram כתב:נו , וזה פחות או יותר מה שאני אומר , תנו קצת גרייס , או לפחות לראות איך אנחנו מופיעים בווינר , 2 משחקי ליגה , 2 משחקי יורוליג , כבר אז יהיו בערך פי אלף יותר תובנות. ספחיה אינו טיפש , ולא רוצה להראות רע , אז אני מאמין שהוא ראה דברים שהוא פחות אהב , וינסה להוריד אותם , מצד שני בטוח שהוא ראה דברים שהוא אהב וינסה להגביר אותם , לא סתם הוא שיחק רוב הזמן עם 2 ישראלים בסגל (מה שלדעתי יתפוס הרבה פחות ביורוליג) , וזה כדי לראות הרכבים בחוק הרוסי ולהבין לפחות מה מביא כל אחד על השולחן.

באנקר לחמישייה בליגה.
ארט לא מצדיק רישום בליגה כרגע, לטעמי. הוא מועמד לעוף בדיוק כמו פבראני, מאריץ' ושרמדיני לפניהם. לא סתם שחקנים כאלה לא מצליחים פה.
2 משחקי יורוליג זה 2 משחקי יורוליג מאוחר מדי. אם מפסידים בווינר חייבים לשנות דברים מייד.

מוקדם מדי ולא משקף כלום בשלב כזה.

27 ספטמבר 2017, 17:36

לכל אלה שמטפחים ציפיות, הרי ברור שאתם הולכים להתאכזב. מדובר בעונה פיננסית לכל דבר, וזו לא קבוצה ברמה של יורוליג.

יש כאן שחקנים שברור מה שהם ייתנו: כהן (ירושלים חתכה לו את החוזה), משעור (18 אחוז משלוש בשנה שעברה), קיין (שחקן שכונה בקבוצות קטנות), טיוס (חוסם טוב, הד קייס רציני), פרחוסקי (יד רכה, גובה, אופי טוב, אבל איטי וגמלוני), איתי שגב (שחקן חמישיה בליגה לאומית, לא יותר).

האפסייד היחיד הוא בקול, ג'קסון ובולדן. זה לא יספיק. היורוליג לא יעניין כבר בנובמבר, וכולם נחכה למשחק אחד ביוני על האליפות (אבל לא הגענו לשם גם עם סגלים טובים יותר).

בקיצור, רוב הקבוצה היא מה שאתה רואה הוא מה שאתה מקבל. ולא נקבל הרבה.

27 ספטמבר 2017, 18:10

roy1000 כתב:אין לי בעיה שמכבי תהפוך לז'לגיריס/הכוכב. שיעמידו סגל של 6-7 שחקנים ישראלים צעירים, עוד כמה מבוגרים יותר ו 2-3 זרים. אני בכל יום מעדיף לראות את זוסמן ובלאט על פני רול ודשון תומאס.

מאיפה תביא 7 ישראלים בדיוק? אתה תצטרף 3 זרים רק בעמדות הפנים ,בחיים לא יצמחו פה גבוהים כמו שהכדורסל הסרבי והליטאי מספק.
הבעיה שלנו היא נטו בבחירת הזרים . התקציב של בסקוניה לדוגמה פחות או יותר זהה לזה של מכבי (אולי למעט השנה) וזה לא מפריע להם להעמיד קבוצה תחרותית כל שנה , אתה יודע כמה ספרדים עברו שם בארבע חמש שנים האחרונות? סאן אמטריו היה היחיד וגם השנה יש רק ספרדי אחד בסגל.
אנחנו לא ז'לגיריס או הכוכב התקציב שלנו אמור להיות מספיק כדי להרכיב קבוצה מספיק טובה , בבניית הקבוצה לא צריך להסתכל רק על השוק האמריקאי או לחפש מציאות זולות כמו קיין לדוגמה , פה בהחלט אני מסכים איתך, אני מעדיף את זוסמן על פניו בכל יום.

27 ספטמבר 2017, 18:18

goshimon כתב:לכל אלה שמטפחים ציפיות, הרי ברור שאתם הולכים להתאכזב. מדובר בעונה פיננסית לכל דבר, וזו לא קבוצה ברמה של יורוליג.

יש כאן שחקנים שברור מה שהם ייתנו: כהן (ירושלים חתכה לו את החוזה), משעור (18 אחוז משלוש בשנה שעברה), קיין (שחקן שכונה בקבוצות קטנות), טיוס (חוסם טוב, הד קייס רציני), פרחוסקי (יד רכה, גובה, אופי טוב, אבל איטי וגמלוני), איתי שגב (שחקן חמישיה בליגה לאומית, לא יותר).

האפסייד היחיד הוא בקול, ג'קסון ובולדן. זה לא יספיק. היורוליג לא יעניין כבר בנובמבר, וכולם נחכה למשחק אחד ביוני על האליפות (אבל לא הגענו לשם גם עם סגלים טובים יותר).

בקיצור, רוב הקבוצה היא מה שאתה רואה הוא מה שאתה מקבל. ולא נקבל הרבה.

אני שוב טוענת, ואני בטוחה בזה, שהבעיה האחרונה של מכבי בעונה הזאת זה הכסף
הביאו לכאן שחקנים בסכומים לא רעים בכלל
כמו כל העונות האחרונות, הבעיה היא בבנייה

27 ספטמבר 2017, 18:34

A_P_18 כתב:
roy1000 כתב:אין לי בעיה שמכבי תהפוך לז'לגיריס/הכוכב. שיעמידו סגל של 6-7 שחקנים ישראלים צעירים, עוד כמה מבוגרים יותר ו 2-3 זרים. אני בכל יום מעדיף לראות את זוסמן ובלאט על פני רול ודשון תומאס.

מאיפה תביא 7 ישראלים בדיוק? אתה תצטרף 3 זרים רק בעמדות הפנים ,בחיים לא יצמחו פה גבוהים כמו שהכדורסל הסרבי והליטאי מספק.
הבעיה שלנו היא נטו בבחירת הזרים . התקציב של בסקוניה לדוגמה פחות או יותר זהה לזה של מכבי (אולי למעט השנה) וזה לא מפריע להם להעמיד קבוצה תחרותית כל שנה , אתה יודע כמה ספרדים עברו שם בארבע חמש שנים האחרונות? סאן אמטריו היה היחיד וגם השנה יש רק ספרדי אחד בסגל.
אנחנו לא ז'לגיריס או הכוכב התקציב שלנו אמור להיות מספיק כדי להרכיב קבוצה מספיק טובה , בבניית הקבוצה לא צריך להסתכל רק על השוק האמריקאי או לחפש מציאות זולות כמו קיין לדוגמה , פה בהחלט אני מסכים איתך, אני מעדיף את זוסמן על פניו בכל יום.

אם אתה הולך על כיוון של תקציב שחקנים של 5 מליון דולר אז כן, תביא 6-7 ישראלים צעירים. שגב, זוסמן, משעור, טימור, בלאט, מנקו, דוסון, זיו (סתם דוגמא). אליהם אתה מצרף ועד 2-3 ישראלים "בכירים" יותר ועוד 3 זרים.

תקציב של 5 מליון דולר זה תקציב לקבוצת יורוקאפ בינונית. אי אפשר להתחרות ביורוליג עם תקציב כזה ואם זה הכיוון אז שילכו עד הסוף ויהפכו לז'לגיריס.

27 ספטמבר 2017, 21:13

אנקראם, במה או לא במה - אתה באמת מאמין שזוס יכול לתת את התפוקה של ליאור בעונת הבכורה ביורוליג עם אותו ספאחיה?

רק מזכיר שליאור נתן 11+5 בגיל 21, שנתיים יותר מזוסמן ואחרי שתי עונות פנטסטיות בגליל.

אשרי המאמין.
פרסם תגובה