jol9 כתב:toja27 כתב:הוא לא לגמרי טועה, הבעיה שהשחקן הישראלי ביורוליג הוא לא הפתרון.
שיזכיר לי מי היה הבעל בית הישראלי בתקופה של פארקר... ובזו של האפמן...
אני אשמח גם אם שיספר לי איך אוברדוביץ' ודאטומה גדלו על מיקי ומוטי הטורקיים, ודה קולו ורודריגז על אלכסנדר בלוב ועל אלכסנדר וולקוב האגדות הרוסיות.
הוא עושה סלט מאוד גדול, אבל בעיקר מדבר כאילו אנחנו בשנות ה-90 במקרה הטוב. העולם כבר לא עובד בצורה הזאת
וגם הספורט המקצועני לא, וישראלים הם לא יותר לוחמים מזרים, אם כבר ההיפך.
זאת דמגוגיה לשמה, ואין מה לקחת את זה ברצינות. בלי היורוליג, מכבי היא סתם עוד קבוצת ליגה שמביאה אלף חמש מאות
אוהדים למשחק.
קודם כל זה דיבור מאוד כללי, כלומר אי אפשר להגיד שכל שחקן X מקטגוריית Y יתנהג בצורה כזאת ויהיה מחוייב באותה צורה, לכן כן חשוב להימנע מהכללה מוחלטת אבל כן צריך אם אפשר לחפש איזו חוקיות.
השחקנים של אוברדוביץ' הם ברובם אירופאים עם חיזוק של 2 אמרקאים וזה לא במקרה. אוברדוביץ' שהוא המאמן המעוטר והמצליח ביותר באירופה מבין את חשיבות העניין. המחוייבות שלהם מגיעה לא בגלל שהם משחקים עבור קבוצה מטורקיה (אם כי קהל האוהדים שלהם שגדל שנה אחר שנה ומגיע למשחקי חוץ בטוח עוזרת לאווירה הכללית), אלא כי הם מבינים לאן הגיעו. וההבנה הזאת הרבה יותר קלה עבורם מאשר בוא נגיד שחקן שמגיע מעבר לים כי הם גדלו על היורוליג , הם יודעים מי זה אוברדוביץ' יש להם את היכולת להבין בצורה עמוקה הרבה יותר את המשמעות של הדברים . הם משחקים עבור זליקו אוברדוביץ' , הם משחקים עובר התואר וכמובן שהם מקבלים שכר בהתאם.
אצל מכבי של פארקר שאראס וויצי'ץ' היה ערבוב מוצלח של שחקנים ברמה התרבותית ומבחינת האיכות. שיחקו 2 אירופאים גדולים, שחקנים ישראלים מהטובים בדורם שהיו חלק אינטגרלי מהצלחת הקבוצה- בורשטיין ושארפ ועוד שחקנים אמרקאים במיוחד פארקר ובאסטון שהיו את התוספת הסופית של האיכות לקבוצה ומאמן שהיה בשיא פריחתו.
גם בשנות ה90 למרות החוסר בהצלחה, האווירה הכללית לפחות ממה שאני זוכר הייתה הזדהות יותר גדולה עם הקבוצה בימי הנפלד, שפר וקטש שאולי היוו בסיס מסויים להצלחות לבוא.
בימים שלנו אין שום בסיס לא מקצועי ולא תרבותי מלבד הבלחות כאן ושם. מביאים זרים , שרמת המחוייבות שלהם לפעמים מוטלת בספק (בטוח שרובנו הרגשנו את זה בשלב כזה או אחר), לפעמים אף נותנים הרגשה של שכירי חרב. מה זה מבחינתם הגביע באמת?
אני אישית קיבלתי הרגשה בעבר ולא פעם שהשחקנים ששיחקו בשנים האחרונות כאן, ישנו בסדר בלילות למרות שהקבוצה שלהם נמצאת בתחתית היורוליג והפסידו תארים בליגה המקומית. בעיקרון, אני לא יודע האם חוץ מהשכר שלהם , יש להם מניע מספיק חזק שדוחף אותם להצליח במכבי תל אביב.