08 מאי 2016, 23:16
Holiday_Armadillo כתב:jol9 כתב:MaccabiTA כתב:עברתי רק שעה וחצי מה6, אני על סף שבירה
נראה לי שאיבדנו אותו... עכשיו רק צריך לנחש האם זה בגלל קוברה יורקת ארסית שהסתננה לאוטובוס, וירוס האבולה שעבר אליו
מהילדה, מיליציות חמושות שהשתלטו על האוטובוס או משהו אחר.
או שמישהו גילה שקוראים לו הודאל ואמר לו ''בוא שנייה לא ארביץ לך''
09 מאי 2016, 09:03
חנו'ש כתב:מקובי כתב:חניייי!
נשברו לי המשקפיים.
בספטמבר אני עושה ניתוח לייזר ב"ה.
יהיו השלכות משמעותיות אם אשתמש במשקפיים עם מספר לא נכון בשלושה וחצי חודשים הקרובים?
(יש לי מספר נמוך...)
עדיף לקנות משקפיים או עדשות (תמיד היה לי חשש מלהכניס עדשות לעין...אז אף פעם לא היה לי..)?
תגיד תודה שכרמל הסבה את תשומת ליבי....
כמה דברים,
אם יש לך מספר נמוך למה אתה רץ לעשות לייזר??
כשאתה אומר מספר לא נכון, למה הכוונה? יותר ממה שצריך? או פחות? ובכמה הפרש מהמספר שלך?
ולגבי עדשות מגע. אין סיבה לא לעשות, כל עוד משתמשים בזה נכון.
אם לא היה לך, אז קודם כל תלך לאופטומטריסט מקצועי שיתאים לך עדשות נכונות עבורך ובנוסף ייתן לך הדרכה ויסביר לך כל מה שצריך לגבי השימוש וההיגיינה.
בכל מקרה, עדשות מגע לא באים במקום משקפיים אלא בנוסף. אסור להרכיב אותם מצאת החמה עד צאת הנשמה (בעיקרון הממוצע הוא בין 10 ל-12 שעות ביום)
אבל אם משתמשים נכון בעדשות מגע ושומרים על הכללים ועל הניקיון, אז אין עם זה שום בעיה.
09 מאי 2016, 11:06
09 מאי 2016, 12:35
MTA2311 כתב:Holiday_Armadillo כתב:jol9 כתב:MaccabiTA כתב:עברתי רק שעה וחצי מה6, אני על סף שבירה
נראה לי שאיבדנו אותו... עכשיו רק צריך לנחש האם זה בגלל קוברה יורקת ארסית שהסתננה לאוטובוס, וירוס האבולה שעבר אליו
מהילדה, מיליציות חמושות שהשתלטו על האוטובוס או משהו אחר.
או שמישהו גילה שקוראים לו הודאל ואמר לו ''בוא שנייה לא ארביץ לך''
1. הודאל זה השם של מי שמרביץ.
2. מי שמשתמש במשפט הזה לא אומר "ארביץ" .
09 מאי 2016, 13:00
09 מאי 2016, 13:32
jol9 כתב:אני לא יכול להגיד שאין בי איזשהו חלק שאומר "מגיע לך"...
09 מאי 2016, 13:59
חנו'ש כתב:בגדול אני לא מכירה חנות אופטיקה שתעשה לך בדיקה מקיפה בחינם בלי שתקנה כלום (ובצדק. למה שאופטומטריסט יעבוד בחינם? )
מה שכן. אתה יכול לשאול מה המספר האחרון שלך בחנות שעשית את המשקפיים האחרונים.
אגב 2-2.5- זה לא מאוד נמוך. כלומר אתה די תלוי בהם (לי יש 3- ואני איתם או עם עדשות מגע כל הזמן).
אתה יכול לעשות ניתוח בהנחה שרופא מאשר שאפשר ושהמרשם שלך יציב וכבר לא משתנה(לרוב בגילאים 20-25 המספר מתייצב).
אני פשוט חושבת לגבי הניתוחים הללו שצריך לקחת אותם הרבה יותר ברצינות ולזכור שבסוף מדובר בניתוח. וכמו לכל ניתוח יש לכך השלכות. ומכיוון שמדובר בניתוח אסתטי ולא בניתוח להצלת חיים כדאי לחשוב טוב טוב ולחקור על זה ולהבין את כל ההשלכות ותופעות הלוואי שיכולות להיגרם וכמובן את הסיכונים ולחשוב עד כמה זה שווה.
כי עיניים יש רק שניים
09 מאי 2016, 14:03
MaccabiTA כתב:jol9 כתב:אני לא יכול להגיד שאין בי איזשהו חלק שאומר "מגיע לך"...
על הקוברה, המיליציות או הדשן?
09 מאי 2016, 16:40
מקובי כתב:חנו'ש כתב:בגדול אני לא מכירה חנות אופטיקה שתעשה לך בדיקה מקיפה בחינם בלי שתקנה כלום (ובצדק. למה שאופטומטריסט יעבוד בחינם? )
מה שכן. אתה יכול לשאול מה המספר האחרון שלך בחנות שעשית את המשקפיים האחרונים.
אגב 2-2.5- זה לא מאוד נמוך. כלומר אתה די תלוי בהם (לי יש 3- ואני איתם או עם עדשות מגע כל הזמן).
אתה יכול לעשות ניתוח בהנחה שרופא מאשר שאפשר ושהמרשם שלך יציב וכבר לא משתנה(לרוב בגילאים 20-25 המספר מתייצב).
אני פשוט חושבת לגבי הניתוחים הללו שצריך לקחת אותם הרבה יותר ברצינות ולזכור שבסוף מדובר בניתוח. וכמו לכל ניתוח יש לכך השלכות. ומכיוון שמדובר בניתוח אסתטי ולא בניתוח להצלת חיים כדאי לחשוב טוב טוב ולחקור על זה ולהבין את כל ההשלכות ותופעות הלוואי שיכולות להיגרם וכמובן את הסיכונים ולחשוב עד כמה זה שווה.
כי עיניים יש רק שניים
ברור לי שזה לא יהיה בחינם אם אני לא אקנה. השאלה היא אם אני יכול להיכנס לחנות אופטיקה ולבקש לעשות רק בדיקה (כי דרך רופא עיניים זה יקח זמן...)
אני לא מאוד תלוי במשקפיים שלי.
אני בשבת מסתובב בלי, אני משחק כדורסל בלי... זה בעיקר לנהיגה ומחשב (קריאה אני מעדיף בלי)
בדקתי את המספר של המשקפיים הישנות ואלו שנשברו- ההבדל זה צילינדר (1 אם אני זוכר נכון)
מבחינת מספר זה זהה (אולי הפרש של רבע מספר באחד מהם)
אם אני אשתמש בישנים (בלי הצילינדר) למשך שלושה חודשים זה יכול לפגוע בי מבחינת המספר/צילינדר/ בריאות?
09 מאי 2016, 16:48
09 מאי 2016, 17:11
09 מאי 2016, 17:14
09 מאי 2016, 17:23
09 מאי 2016, 17:23
09 מאי 2016, 17:24
yanay21 כתב:לפי איך שזה נשמע, שפת הגראס.
09 מאי 2016, 17:28
09 מאי 2016, 17:30
yanay21 כתב:רגע, איפה אתה בתכל'ס?
בוא לירושלים, מסתבר שכולם חוץ ממני דוברים שוטף
09 מאי 2016, 17:32
MaccabiTA כתב:yanay21 כתב:רגע, איפה אתה בתכל'ס?
בוא לירושלים, מסתבר שכולם חוץ ממני דוברים שוטף
כרגע בפרובינציית בנגלה שבאנגולה
והייתי בא לירושלים אבל אני עוד מצולק מהעיר מהשירות הצבאי שם ואני לא חושב שזה יעבור לי בקרוב
09 מאי 2016, 17:34
MaccabiTA כתב:פורטוגזית היא השפה הרשמית של המדינה, הרוב המוחלט של האוכלוסייה דובר אותה אבל באיזורים הכפריים יש פלחים באוכלוסייה (המבוגרים בעיקר) שמדברים מעט מאוד פורטוגזית ומתקשרים בשפות השבטיות שלהם (קימבונדו, אומבונדו וכו')
09 מאי 2016, 17:36
Holiday_Armadillo כתב:MaccabiTA כתב:פורטוגזית היא השפה הרשמית של המדינה, הרוב המוחלט של האוכלוסייה דובר אותה אבל באיזורים הכפריים יש פלחים באוכלוסייה (המבוגרים בעיקר) שמדברים מעט מאוד פורטוגזית ומתקשרים בשפות השבטיות שלהם (קימבונדו, אומבונדו וכו')
פורטוגזית? באמת? מגניב
בטח מוזר להגיע למדינה הזאת ולראות את כולם ואז פתאום יוצאת להם פורטוגזית מהפה
וינאי אל תתן להם להשחית אותך