פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
נושא נעול

Re: דברים קטנים שלא מצדיקים ת'רד V7

08 מאי 2016, 23:16

Holiday_Armadillo כתב:
jol9 כתב:
MaccabiTA כתב:עברתי רק שעה וחצי מה6, אני על סף שבירה

נראה לי שאיבדנו אותו... עכשיו רק צריך לנחש האם זה בגלל קוברה יורקת ארסית שהסתננה לאוטובוס, וירוס האבולה שעבר אליו
מהילדה, מיליציות חמושות שהשתלטו על האוטובוס או משהו אחר.

או שמישהו גילה שקוראים לו הודאל ואמר לו ''בוא שנייה לא ארביץ לך''

1. הודאל זה השם של מי שמרביץ.
2. מי שמשתמש במשפט הזה לא אומר "ארביץ" .

09 מאי 2016, 09:03

חנו'ש כתב:
מקובי כתב:חניייי!

נשברו לי המשקפיים.
בספטמבר אני עושה ניתוח לייזר ב"ה.

יהיו השלכות משמעותיות אם אשתמש במשקפיים עם מספר לא נכון בשלושה וחצי חודשים הקרובים?
(יש לי מספר נמוך...)

עדיף לקנות משקפיים או עדשות (תמיד היה לי חשש מלהכניס עדשות לעין...אז אף פעם לא היה לי..)?

תגיד תודה שכרמל הסבה את תשומת ליבי....

כמה דברים,

אם יש לך מספר נמוך למה אתה רץ לעשות לייזר??

כשאתה אומר מספר לא נכון, למה הכוונה? יותר ממה שצריך? או פחות? ובכמה הפרש מהמספר שלך?

ולגבי עדשות מגע. אין סיבה לא לעשות, כל עוד משתמשים בזה נכון.
אם לא היה לך, אז קודם כל תלך לאופטומטריסט מקצועי שיתאים לך עדשות נכונות עבורך ובנוסף ייתן לך הדרכה ויסביר לך כל מה שצריך לגבי השימוש וההיגיינה.
בכל מקרה, עדשות מגע לא באים במקום משקפיים אלא בנוסף. אסור להרכיב אותם מצאת החמה עד צאת הנשמה (בעיקרון הממוצע הוא בין 10 ל-12 שעות ביום)
אבל אם משתמשים נכון בעדשות מגע ושומרים על הכללים ועל הניקיון, אז אין עם זה שום בעיה.

קודם כל- תודה :) (גם לכרמל!)

התחיל להיות לי משקפיים בגיל מאוחר (גיל 17 בערך) ככה שזה הציק לי המון זמן, ואף פעם לא התחברתי לזה.
המון אומרים לי שהרבה יותר יפה לי בלי משקפיים.

ת'אמת? אין לי מושג מה המספר שלי.
אתמול הלכתי לאופטיקה הלפרין והבנתי שהמספר שלי במשקפיים הישנות הן 2-2.5. באחרונות שהיו לי- אין לי מושג.
השאלה היא איך אני עושה בדיקת ראייה? תמיד עשיתי שקניתי משקפיים... אף פעם לא הלכתי בלי קשר. אפשר להיכנס לחנות אופטיקה ולבקש רק בדיקת ראייה? עולה כסף במקרה כזה?

לגבי עדשות- תמיד הסתייגת מלהכניס אצבעות ודברים לעין... זאת הסיבה העיקרית לרתיעה שלי.

09 מאי 2016, 11:06

בגדול אני לא מכירה חנות אופטיקה שתעשה לך בדיקה מקיפה בחינם בלי שתקנה כלום (ובצדק. למה שאופטומטריסט יעבוד בחינם? )
מה שכן. אתה יכול לשאול מה המספר האחרון שלך בחנות שעשית את המשקפיים האחרונים.
אגב 2-2.5- זה לא מאוד נמוך. כלומר אתה די תלוי בהם (לי יש 3- ואני איתם או עם עדשות מגע כל הזמן).

אתה יכול לעשות ניתוח בהנחה שרופא מאשר שאפשר ושהמרשם שלך יציב וכבר לא משתנה(לרוב בגילאים 20-25 המספר מתייצב).
אני פשוט חושבת לגבי הניתוחים הללו שצריך לקחת אותם הרבה יותר ברצינות ולזכור שבסוף מדובר בניתוח. וכמו לכל ניתוח יש לכך השלכות. ומכיוון שמדובר בניתוח אסתטי ולא בניתוח להצלת חיים כדאי לחשוב טוב טוב ולחקור על זה ולהבין את כל ההשלכות ותופעות הלוואי שיכולות להיגרם וכמובן את הסיכונים ולחשוב עד כמה זה שווה.
כי עיניים יש רק שניים ;)

09 מאי 2016, 12:35

MTA2311 כתב:
Holiday_Armadillo כתב:
jol9 כתב:
MaccabiTA כתב:עברתי רק שעה וחצי מה6, אני על סף שבירה

נראה לי שאיבדנו אותו... עכשיו רק צריך לנחש האם זה בגלל קוברה יורקת ארסית שהסתננה לאוטובוס, וירוס האבולה שעבר אליו
מהילדה, מיליציות חמושות שהשתלטו על האוטובוס או משהו אחר.

או שמישהו גילה שקוראים לו הודאל ואמר לו ''בוא שנייה לא ארביץ לך''

1. הודאל זה השם של מי שמרביץ.
2. מי שמשתמש במשפט הזה לא אומר "ארביץ" .

אני שמח שמישהו פה מראה קצת הבנה

והאמת שהקוברה שהסתננה לאוטובוס סיכלה את ניסיון ההשתלטות של המיליציות בעזרת ספריי אנטי-אבולה שריפא את הילדה על הדרך
אגב, המזוודה שלי מריחה כמו חרא ממה ששכן איתה בתא המטען כשאני מאמין שאלה היו שקי דשן

09 מאי 2016, 13:00

אני לא יכול להגיד שאין בי איזשהו חלק שאומר "מגיע לך"...

09 מאי 2016, 13:32

jol9 כתב:אני לא יכול להגיד שאין בי איזשהו חלק שאומר "מגיע לך"...

על הקוברה, המיליציות או הדשן?

09 מאי 2016, 13:59

חנו'ש כתב:בגדול אני לא מכירה חנות אופטיקה שתעשה לך בדיקה מקיפה בחינם בלי שתקנה כלום (ובצדק. למה שאופטומטריסט יעבוד בחינם? )
אגב 2-2.5- זה לא מאוד נמוך. כלומר אתה די תלוי בהם (לי יש 3- ואני איתם או עם עדשות מגע כל הזמן).

אתה יכול לעשות ניתוח בהנחה שרופא מאשר שאפשר ושהמרשם שלך יציב וכבר לא משתנה(לרוב בגילאים 20-25 המספר מתייצב).
אני פשוט חושבת לגבי הניתוחים הללו שצריך לקחת אותם הרבה יותר ברצינות ולזכור שבסוף מדובר בניתוח. וכמו לכל ניתוח יש לכך השלכות. ומכיוון שמדובר בניתוח אסתטי ולא בניתוח להצלת חיים כדאי לחשוב טוב טוב ולחקור על זה ולהבין את כל ההשלכות ותופעות הלוואי שיכולות להיגרם וכמובן את הסיכונים ולחשוב עד כמה זה שווה.
כי עיניים יש רק שניים ;)

ברור לי שזה לא יהיה בחינם אם אני לא אקנה. השאלה היא אם אני יכול להיכנס לחנות אופטיקה ולבקש לעשות רק בדיקה (כי דרך רופא עיניים זה יקח זמן...)

אני לא מאוד תלוי במשקפיים שלי.
אני בשבת מסתובב בלי, אני משחק כדורסל בלי... זה בעיקר לנהיגה ומחשב (קריאה אני מעדיף בלי)

בדקתי את המספר של המשקפיים הישנות ואלו שנשברו- ההבדל זה צילינדר (1 אם אני זוכר נכון)
מבחינת מספר זה זהה (אולי הפרש של רבע מספר באחד מהם)
אם אני אשתמש בישנים (בלי הצילינדר) למשך שלושה חודשים זה יכול לפגוע בי מבחינת המספר/צילינדר/ בריאות?

09 מאי 2016, 14:03

MaccabiTA כתב:
jol9 כתב:אני לא יכול להגיד שאין בי איזשהו חלק שאומר "מגיע לך"...

על הקוברה, המיליציות או הדשן?

על החרא בתיק

09 מאי 2016, 16:40

מקובי כתב:
חנו'ש כתב:בגדול אני לא מכירה חנות אופטיקה שתעשה לך בדיקה מקיפה בחינם בלי שתקנה כלום (ובצדק. למה שאופטומטריסט יעבוד בחינם? )

כי עיניים יש רק שניים ;)

ברור לי שזה לא יהיה בחינם אם אני לא אקנה. השאלה היא אם אני יכול להיכנס לחנות אופטיקה ולבקש לעשות רק בדיקה (כי דרך רופא עיניים זה יקח זמן...)

אני לא מאוד תלוי במשקפיים שלי.
אני בשבת מסתובב בלי, אני משחק כדורסל בלי... זה בעיקר לנהיגה ומחשב (קריאה אני מעדיף בלי)

בדקתי את המספר של המשקפיים הישנות ואלו שנשברו- ההבדל זה צילינדר (1 אם אני זוכר נכון)
מבחינת מספר זה זהה (אולי הפרש של רבע מספר באחד מהם)
אם אני אשתמש בישנים (בלי הצילינדר) למשך שלושה חודשים זה יכול לפגוע בי מבחינת המספר/צילינדר/ בריאות?

מספר לא נכון לא פוגע בראייה בעיקרון. פשוט לא רואים טוב....
אם משתמשים במספר גבוה יותר או צילינדר לא נכון אז לאורך זמן זה בעיקר יגרום לכאבי ראש ועייפות מוגברת.
אם אתה צריך צילינדר ובמשקפיים שאתה משתמש אין לך אז אתה סתם רואה פחות טוב. אם אתה רוצה לראות כמו שצריך תעשה משקפיים חדשים, אם לא אכפת לך להיות עוואר אז לא....

ובעיקרון כמעט בכל אופטיקה אפשר לעשות רק בדיקה אבל כמו שאמרתי, זה בתשלום.

09 מאי 2016, 16:48

ראיתי עכשיו קטלוג כזה של סופר פארם והיה תמונה של מוצר להנחה (R3) תחת הכותרת ''מוצר למניעת הריון ומחלות מין''
תרשמו קונדומים וזהו

09 מאי 2016, 17:11

מכירים את זה שאתם מסבירים לבנאדם מה הוא אמור לעשות והוא נשאר במקום ומחייך?
ואז אתם שואלים אם הוא הבין והוא לא מגיב וממשיך לחייך?
ואז אתם מסבירים לו שוב שואלים אם הוא הבין והוא עדיין לא מגיב ומחייך?
ואז מדגימים לו והוא אומר כן כן ואז שואלים אם הוא הבין והוא אומר שלא אבל עדיין מחייך?
כנראה שלהיות מטומטם באמת הופך אותך לאדם מאושר יותר

09 מאי 2016, 17:14

איזו שפה מדברים בחור התחת שאתה חי בו?

09 מאי 2016, 17:23

לפי איך שזה נשמע, שפת הגראס.

09 מאי 2016, 17:23

פורטוגזית היא השפה הרשמית של המדינה, הרוב המוחלט של האוכלוסייה דובר אותה אבל באיזורים הכפריים יש פלחים באוכלוסייה (המבוגרים בעיקר) שמדברים מעט מאוד פורטוגזית ומתקשרים בשפות השבטיות שלהם (קימבונדו, אומבונדו וכו')

09 מאי 2016, 17:24

yanay21 כתב:לפי איך שזה נשמע, שפת הגראס.

אחת השפות שהייתי שמח לדבר שוטף, כרגע בעיקר מגמגם אותה כי לא יוצא לי לתרגל מספיק

09 מאי 2016, 17:28

רגע, איפה אתה בתכל'ס?

בוא לירושלים, מסתבר שכולם חוץ ממני דוברים שוטף

09 מאי 2016, 17:30

yanay21 כתב:רגע, איפה אתה בתכל'ס?

כרגע בפרובינציית בנגלה שבאנגולה

והייתי בא לירושלים אבל אני עוד מצולק מהעיר מהשירות הצבאי שם ואני לא חושב שזה יעבור לי בקרוב

09 מאי 2016, 17:32

MaccabiTA כתב:
yanay21 כתב:רגע, איפה אתה בתכל'ס?

כרגע בפרובינציית בנגלה שבאנגולה

והייתי בא לירושלים אבל אני עוד מצולק מהעיר מהשירות הצבאי שם ואני לא חושב שזה יעבור לי בקרוב

אנגולה? מה יש שם?(שאלה רצינית)

אל תדאג, יש מקומות מספיק מגניבים גם בלי להתקרב למזרח העיר :thumbup:

09 מאי 2016, 17:34

MaccabiTA כתב:פורטוגזית היא השפה הרשמית של המדינה, הרוב המוחלט של האוכלוסייה דובר אותה אבל באיזורים הכפריים יש פלחים באוכלוסייה (המבוגרים בעיקר) שמדברים מעט מאוד פורטוגזית ומתקשרים בשפות השבטיות שלהם (קימבונדו, אומבונדו וכו')

פורטוגזית? באמת? מגניב
בטח מוזר להגיע למדינה הזאת ולראות את כולם ואז פתאום יוצאת להם פורטוגזית מהפה

וינאי אל תתן להם להשחית אותך

09 מאי 2016, 17:36

Holiday_Armadillo כתב:
MaccabiTA כתב:פורטוגזית היא השפה הרשמית של המדינה, הרוב המוחלט של האוכלוסייה דובר אותה אבל באיזורים הכפריים יש פלחים באוכלוסייה (המבוגרים בעיקר) שמדברים מעט מאוד פורטוגזית ומתקשרים בשפות השבטיות שלהם (קימבונדו, אומבונדו וכו')

פורטוגזית? באמת? מגניב
בטח מוזר להגיע למדינה הזאת ולראות את כולם ואז פתאום יוצאת להם פורטוגזית מהפה

וינאי אל תתן להם להשחית אותך

אל חשש, אני סחי ברמות מביכות. אפילו אמא שלי אומרת(בלי להשתמש במילה סחי).
נושא נעול