ריקי היקמן סיכם לשנתיים במכבי ת"א

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: ריקי היקמן סיכם לשנתיים במכבי ת"א

הודעהעל ידי jol9 » 18 יוני 2012, 16:41

EulGam05 כתב:
jol9 כתב:
Dperk כתב:
yzafrir כתב:ואותי מצחיק שמהללים פה את היקמן ואת היכולות ההתקפיות שלו על סמך סטטיסטיקה וסרטוני יו טיוב . אני בספק כמה באמת ראו משחקים שלמים שלו העונה . על העונות הקודמות שלו אני לא מדבר כי אני בספק למי מיכם יש את ערוץ הספורט הפיני או הרומני...
רייס שיחק בקבוצה שמקבלת הרבה יותר חשיפה בתקשורת בגלל המסגרות שהיא משחקת ומה ממה שאני ראיתי ממנו הוא שחקן לא פחות מוכשר מהיקמן חוץ מיכולת הניתור שלו .
זה שאסף קבע שהיקמן יותר מוכשר זו הדעה שלו ואני ממש לא מסכים עם זה .
מה גם שטייריס (ולא טרייסי ) רייס הוביל את הקבוצה שלו לפיינלפור של היורוקאפ שזה קצת יותר מלהוביל קבוצה לחצי גמר הליגה האיטלקית....
שניהם הימור לא קטן אבל לפחות רייס יוכל להתאים בהרבה יותר קונסטלאציות שיכולות לצוץ עד שיסיימו לבנות את הקבוצה . היקמן למשל פחות מתאים ליד לאנגפורד (יותר מתאים במקומו) וצריך להיזהר יותר בבחירת השחקנים שלידו ...

בלאט בעצמו אמר שהיקמן יכול להשתלב מצוין לצד לנגפורד. אבל אין ספק שהוא מכיר אותו פחות טוב ממך.

דווקא כאן לא הייתי מזלזל בעכברי הכדורסל של הפורום.
כמה זמן אתה חושב שהיה לדייויד לשבת ולראות אותו משחק? אני לא בטוח שיותר מצפריר, כרמל או אחד מהעכברים המכורים ביותר כאן.

מצד שני, הרבה אנשים גם יכולים לראות את ההוכחה למשפט הפירוק לתתי מודולים ציקליים של מודול נוצר סופית מעל תחום ראשי אבל לא בטוח שהם יבינו אותה יותר טוב ממתמטיקאי.

להבדיל מתחומי מדע שם אנשים צריכים ללמוד שנים על גבי שנים ולהשיג תארים מתקדמים, בספורט זה לא ככה.
כמו שאמרתי לבלאט יש יכולות שאין לאף אחד אחר כאן בפורום (או בארץ לצורך העניין) וזה יכולות האימון - העברת אימונים, ניהול משחק, חיבור בין שחקנים וכו'.
אבל זה לא שהעין שלו יכולה לראות משהו בשחקן שעין של עכבר כדורסל מדופלם לא יכולה לראות. הרי זה לא שיש לו עיני לייזר.

יש סט של יכולות, יש היסטוריה, יש קלטות וידאו וזהו פחות או יותר. אם לבלאט יש איזשהו יתרון בנושא הזה ע"פ העכברים זה היכולת שלו להרים טלפון למאמנים הקודמים שלו, לדבר ישירות
עם השחקן או לנסוע באופן אישי למשחקים ולראות אותו חי. אבל לדעתי לא הרבה מעבר.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 18 יוני 2012, 16:43

yarinsaky כתב:ולכן שאראס, פאפאלוקאס, דימיאנטידיס וספאנוליס אספו איזה 10 תארי יורוליג בעשור האחרון ושאר הליצנים 0 . זה גם מקרי לגמרי .
.

וכל החבורה הזו לא התחילה איפשהו?
שאראס זכה לראשונה ביורוליג בגיל 26 והגיע לברצלונה אחרי ששיחק בריטאס הקטנה, פאפאלוקאס זכה ביורוליג רק בגיל 27 וגם זה לאחר שהצטרף לקבוצת הכוכבים של צסקא, כאשר את צעדיו הראשונים באירופה הוא עשה בקבוצות חלשות ביוון לפני שהגיע לאולימפיאקוס (איתה אגב, לעולם לא זכה ביורוליג).
אף שחקן לא נולד אלוף וכל אחד מתחיל איפשהו.

חוץ מזה, אני לא רואה את הקשר בין הבאת תארים ליכולת ניהול משחק, מה גם שספנוליס לא בדיוק קשור לחבורה הזו.
זה לא רק שיש מנהלי משחק טובים שלא זכו לעלום ביורוליג (או אפילו לא העפילו לפיינל פור), אלא שהסיבה שהשחקנים אותם אתה מציין זכו בתארים לא נובעת (או לפחות לא נובעת ישירות) מיכולת ניהול המשחק שלהם.
חלקם גם זכו בתארים כשחקנים משניים כשלצדם שחקנים בולטים ואיכותיים יותר (שגם לא היו מנהלי משחק גדולים), שלהם גם היו לא מעט מניות בזכיות ואולי אפילו יותר מהשחקנים שציינת.

אגב, כמעט בכל עשרת התארים שציינת, השחקנים האילו זכו כאשרו היו בגילאים 26-30 וזה בדיוק בטווח הגילאים זה נמצא גם היקמן.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי yarinsaky » 18 יוני 2012, 16:54

לדעתי אתה מחפש בפינצטה את ההודעות שלי כדי להגיב עליהן, חביב אורנג'ד. :)

ברור שכל שחקן מתחיל ממשהוא בקריירה שלו, אבל שאראס ופאפלקוקאס זכו בתארים שלהם אחרי שהצטיינו בליגות בכירות ועברו מסלול ליניארי של התקדמות רצינית עד שהגיעו לשיא שלהם בגיל 26 או 27 , הבחור הזה בן 27 היום והרזומה שלו עלוב למדי .
שאראס בגיל 26 היה הרכז של נבחרת ליטא וגם פאפלוקאס היה בין הרכזים הבכירים של יוון .

ברור שהיו לצידם גם שחקנים טובים שעזרו להם והם לא לקחו תארים לבד, אבל אלו מסוג השחקנים שמחברים קבוצות, יודעים להפעיל את הגבוהים , יודעים איך להריץ קבוצות ויש להם איי קיו גבוה מאוד של כדורסל .

הבחור הזה עם יחס איבודים - אסיסטים שלילי, הוא הגיע ממכללה זעירה ולא מוכרת, אין לו שום רזומה אירופאי בקבוצות גדולות אלא עונות בינוניות בגרמניה ובפינלנד ( רק לדוגמא פרקינס הצטיין בכל ליגה שהיה בה, כולל בגרמניה ובלגיה שהיה בה mvp ).

ביננו, הסיכוי שהוא יהיה משוהא קרוב לרכז גדול הוא די אפסי. מה שיכול להיות זה שהוא יהיה גארד -סקורר לא רע סטייל פארגו רק ברמה נמוכה יותר .
יכול להיות שזה מספיק למכבי של היום .
הסגל של מכבי ת"א :

רכזיות - בר רפאלי, אליזבת הארלי
קלעיות - מורן אטיאס, ליב טיילור
סמוליות - ג'יזל, קים קרדישיאן
פאווריות- מייגן פוקס, אולגה קורילנקו
סנטריות - פנלופה קרוז, קייט ווינסלט

מאמנות- שרון סטון, - מישל פייפר, ברוק שילדס
yarinsaky

הודעהעל ידי EulGam05 » 18 יוני 2012, 17:04

jol9 כתב:
EulGam05 כתב:
jol9 כתב:
Dperk כתב:
yzafrir כתב:ואותי מצחיק שמהללים פה את היקמן ואת היכולות ההתקפיות שלו על סמך סטטיסטיקה וסרטוני יו טיוב . אני בספק כמה באמת ראו משחקים שלמים שלו העונה . על העונות הקודמות שלו אני לא מדבר כי אני בספק למי מיכם יש את ערוץ הספורט הפיני או הרומני...
רייס שיחק בקבוצה שמקבלת הרבה יותר חשיפה בתקשורת בגלל המסגרות שהיא משחקת ומה ממה שאני ראיתי ממנו הוא שחקן לא פחות מוכשר מהיקמן חוץ מיכולת הניתור שלו .
זה שאסף קבע שהיקמן יותר מוכשר זו הדעה שלו ואני ממש לא מסכים עם זה .
מה גם שטייריס (ולא טרייסי ) רייס הוביל את הקבוצה שלו לפיינלפור של היורוקאפ שזה קצת יותר מלהוביל קבוצה לחצי גמר הליגה האיטלקית....
שניהם הימור לא קטן אבל לפחות רייס יוכל להתאים בהרבה יותר קונסטלאציות שיכולות לצוץ עד שיסיימו לבנות את הקבוצה . היקמן למשל פחות מתאים ליד לאנגפורד (יותר מתאים במקומו) וצריך להיזהר יותר בבחירת השחקנים שלידו ...

בלאט בעצמו אמר שהיקמן יכול להשתלב מצוין לצד לנגפורד. אבל אין ספק שהוא מכיר אותו פחות טוב ממך.

דווקא כאן לא הייתי מזלזל בעכברי הכדורסל של הפורום.
כמה זמן אתה חושב שהיה לדייויד לשבת ולראות אותו משחק? אני לא בטוח שיותר מצפריר, כרמל או אחד מהעכברים המכורים ביותר כאן.

מצד שני, הרבה אנשים גם יכולים לראות את ההוכחה למשפט הפירוק לתתי מודולים ציקליים של מודול נוצר סופית מעל תחום ראשי אבל לא בטוח שהם יבינו אותה יותר טוב ממתמטיקאי.

להבדיל מתחומי מדע שם אנשים צריכים ללמוד שנים על גבי שנים ולהשיג תארים מתקדמים, בספורט זה לא ככה.
כמו שאמרתי לבלאט יש יכולות שאין לאף אחד אחר כאן בפורום (או בארץ לצורך העניין) וזה יכולות האימון - העברת אימונים, ניהול משחק, חיבור בין שחקנים וכו'.
אבל זה לא שהעין שלו יכולה לראות משהו בשחקן שעין של עכבר כדורסל מדופלם לא יכולה לראות. הרי זה לא שיש לו עיני לייזר.

יש סט של יכולות, יש היסטוריה, יש קלטות וידאו וזהו פחות או יותר. אם לבלאט יש איזשהו יתרון בנושא הזה ע"פ העכברים זה היכולת שלו להרים טלפון למאמנים הקודמים שלו, לדבר ישירות
עם השחקן או לנסוע באופן אישי למשחקים ולראות אותו חי. אבל לדעתי לא הרבה מעבר.

בוודאי שהעין שלו יכולה לראות משהו שעכבר כדורסל לא יראה, ההשוואה לתחומי המדעים היא אמנם קיצונית אך רלוונטית. איש מקצוע, במיוחד אחד שהוא גם טוב, רואה דברים שאנשים שאימון כדורסל הוא לא המקצוע שלהם מפספסים. דברים כמו זווית יישור המרפק של השחקן בעת הזריקה (קשור לטכניקת הזריקה), התמצאות ב-weak side של שחקן הגנה כשיש מיס-מאץ', הטיימינג של קבלת ההחלטות בהגנה של שחקן (מתי ואיפה ללחוץ את השחקן), בהגנה - מה הפוזיציה של השחקן כשהאיש שלו לא מחזיק בכדור (האם הוא מצליח לקרוא את התרגיל של היריבה ועושה התאמה בזמן או שלא) ועוד הרבה דברים שאני לא יודע.
נדמה לי שבקיץ האחרון מסינה העביר פה בארץ איזשהו קורס אימון וההרצאות שודרו ב-ONE, ראיתי חלק קטן מאחת ההרצאות והוא אמר שם דברים שאני כאדם שבסך הכל רואה משחקים להנאה מעולם לא שמתי אליהם לב. זה אומר לי שמאמני כדורסל, בייחוד הרציניים שביניהם, אכן רואים דברים שאוהדי כדורסל, גם אלו שצופים בהרבה משחקים, לא ממש רואים. זה גם מבלי לציין שבלאט, בניגוד לאוהדים מן המניין, יודע מה הקונספט שסביבו תיבנה הקבוצה כך שלטעמי למילה שלו בדבר האם שחקן מסוים מתאים יותר או פחות יש הרבה יותר משקל מאשר של אוהד שצפה בכמה משחקים שלהם.
EulGam05

הודעהעל ידי jol9 » 18 יוני 2012, 17:08

חביב, אתה מפתיע אותי. אתה תמיד טוען שאתה בעד כשרון טהור ע"פ לחימה, נסיון ותכונות מהסוג הזה.
למרות זאת אתה בא ומצדד כאן בשחקן שרמת הכשרון שלו לא ברורה לחלוטין. אז הוא נתן עונה טובה בפזארו. יופי. קיצ'ן נתן עונה לא פחות טובה בקבוצה שלא נופלת
בהרבה מפזארו כנראה.

נראה לי שפשוט התאהבת בעלום ובלא מוכר. הרי אף אחד לא יכול להגיד שלבחור הזה יש יותר כשרון מכל גארד אחר שמסתובב כאן אצלינו בליגה.
פוטנציאל יש, אבל כאן זה נגמר בערך.
יכול להיות שהקריטריון של מכבי מעכשיו צריך להיות הגיל? הרי הדבר המשותף היחיד בין היקמן לבין שאראס כשלקח תואר עם בארסה הוא הגיל. מבחינת קבלות לפני
המרחק של היקמן משאראס הוא בערך כמו המרחק שלו מול סטוקטון.

אני כמו ירין לא הכי מתלהב מהחתימה הזאת. אמרתי כבר שלי הוא נראה יותר כמו שחקן להפועל מגדל, מאשר למכבי.
הלוואי ואנחנו טועים, ובמידה וכן יגיעו לכאן שחקנים ברמה גבוהה, אז באמת שמדובר בהחתמה טובה אולי, אבל כרגע זה לא מעודד במיוחד.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 18 יוני 2012, 17:13

EulGam05 כתב:
בוודאי שהעין שלו יכולה לראות משהו שעכבר כדורסל לא יראה, ההשוואה לתחומי המדעים היא אמנם קיצונית אך רלוונטית. איש מקצוע, במיוחד אחד שהוא גם טוב, רואה דברים שאנשים שאימון כדורסל הוא לא המקצוע שלהם מפספסים. דברים כמו זווית יישור המרפק של השחקן בעת הזריקה (קשור לטכניקת הזריקה), התמצאות ב-weak side של שחקן הגנה כשיש מיס-מאץ', הטיימינג של קבלת ההחלטות בהגנה של שחקן (מתי ואיפה ללחוץ את השחקן), בהגנה - מה הפוזיציה של השחקן כשהאיש שלו לא מחזיק בכדור (האם הוא מצליח לקרוא את התרגיל של היריבה ועושה התאמה בזמן או שלא) ועוד הרבה דברים שאני לא יודע.
נדמה לי שבקיץ האחרון מסינה העביר פה בארץ איזשהו קורס אימון וההרצאות שודרו ב-ONE, ראיתי חלק קטן מאחת ההרצאות והוא אמר שם דברים שאני כאדם שבסך הכל רואה משחקים להנאה מעולם לא שמתי אליהם לב. זה אומר לי שמאמני כדורסל, בייחוד הרציניים שביניהם, אכן רואים דברים שאוהדי כדורסל, גם אלו שצופים בהרבה משחקים, לא ממש רואים. זה גם מבלי לציין שבלאט, בניגוד לאוהדים מן המניין, יודע מה הקונספט שסביבו תיבנה הקבוצה כך שלטעמי למילה שלו בדבר האם שחקן מסוים מתאים יותר או פחות יש הרבה יותר משקל מאשר של אוהד שצפה בכמה משחקים שלהם.

לא יודע. אולי אתה צודק.
בעיניי מדובר בסה"כ במשחק פשוט שלא צריך להפוך אותו לפתרונות של משוואות דפרנציאליות חלקיות. בוודאי שיש ניואנסים כאלה ואחרים, אבל תשים לב שלא דיברתי עליי למשל,
שהידע שלי מסתכם בצפייה במשחקים, ואולי הבנה מעל לממוצעת. דיברתי על אנשים שיש להם הבנה גבוהה, שצופים ורואים משחקים בכל רחבי אירופה, שמתמצאים בשוק ושגם יודעים כמה
דברים מקצועיים.
אני מסכים לחלוטין עם החלק האחרון. בוודאי שלבלאט יש יתרון בכך שהוא יודע מה הוא רוצה.
עם זאת, אם באמת לאנשי המקצוע היה כזה יתרון גדול ע"פ העכברים, אז לא היינו רואים פלופים גדולים שמגיעים, מקבלים כסף טוב, ובורחים אחרי שנה או פחות.
סה"כ גם בעניין המדעי כביכול, יש אלמנט לא קטן של הימור.

ד"א בגלל זה אנחנו גם מדברים כאן בפורום ומחליפים דעות. הרי אחרת היה אפשר להגיד - בלאט החליט, וזה הכי טוב שיש...
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שחף » 18 יוני 2012, 17:20

הסיפור על העין המקצועית החדה נחמד, רק שהוא לא מסתדר עם כל מיני אלמנטים אחרים כמו מחיר של שחקן לדוגמא. יכול להיות שהיקמן היה האופציה ה-500 בפנקס של מכבי. מעבר לזה שזה לא מסתדר עם כל מיני מאלטים למיניהם.
שחף

הודעהעל ידי yarinsaky » 18 יוני 2012, 17:22

ד"א, בלאט בעצמו טען היום ביושר ( בניגוד להצהרות שהוא נותן לתקשורת אחרי כל החתמה ) שההחתמה היא נגזרת של אילוצים כלכליים עלומים .
אז ברור שיש אילוצים כלכליים בכל החתמה, אבל עצם זה שהוא ציין את העובדה הזאת זה דבר בעל משמעות לדעתי.

אני לא פוסל מראש את הבחור, יכול להיות שהוא יהיה איזה גארד סקורר נחמד שיעזור לנו ביחד עם עוד כמה גארדים טובים . הבעייה שאנחנו לא יודעים מי יצטרף אליו ולכן הכול כאן נמצא בסוג כזה של ערפל וקשה להתלהב מהחתמה כזאת כשהיא לעצמה .
הסגל של מכבי ת"א :

yarinsaky

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 18 יוני 2012, 17:38

yarinsaky כתב:
ברור שכל שחקן מתחיל ממשהוא בקריירה שלו, אבל שאראס ופאפלקוקאס זכו בתארים שלהם אחרי שהצטיינו בליגות בכירות ועברו מסלול ליניארי של התקדמות רצינית עד שהגיעו לשיא שלהם בגיל 26 או 27 , הבחור הזה בן 27 היום והרזומה שלו עלוב למדי .
שאראס בגיל 26 היה הרכז של נבחרת ליטא וגם פאפלוקאס היה בין הרכזים הבכירים של יוון .

לא הייתי אומר שהרזומה שלו הוא עלוב; הוא אמנם לא עשיר במיוחד, אבל גם לא כזה גרוע.
שאראס אגב, עבר לברצלונה, שהיתה הקבוצה הגדולה הראשונה בה הוא שיחק, בגיל 26 ולאחר ששיחק בלובליאנה ובריטאס -אותה ריטאס בה משחק ה"ליצן" רייס, שרושם שם מספרים לא פחות טובים מאילו שרשם שם שאראס ואפילו בערך באותו גיל.

בכל אופן, היקמן אמנם לא השתפשף ביורוליג, אבל כן שיחק כמה עונות באירופה, כן שיחק בליגה אירופאית לא רעה ואפילו הראה בה יכולת טובה.
העונה היקמן שיחק תשעה משחקים מול שתי קבוצות יורוליג שונות, וברובם היה טוב ובחלקם אפילו טוב מאוד. היקמן גם היה גורם מרכזי בסדרה בה גברה קבוצות על קבוצת טופ 16 שאף הצליחה להנחיל הפסד למכבי, ואף הצליח לעשות זאת כאשר לקבוצתו לא היה את יתרון הביתיות (וכידוע, קאנטו היא קבוצה ביתית מאוד).
אז שוב, לא מדובר כאן בשחקן בעל נסיון עשיר, אבל מצב לא כ"כ רע. לא מדובר כאן בשחקן שלא שיחק מול קבוצות טובות ובטח שלא בשחקן שלעולם לא שיחק כדורסל מקצועני (ע"ע שייר).
כמו שפאפאלוקאס היה בין הרכזים הבכירים ביוון, אז היום היקמן הוא אחד הגארדים הבכירים באיטליה. זה אמנם לא הרבה, אבל גם לא דבר של מה בכך.

yarinsaky כתב:רק לדוגמא פרקינס הצטיין בכל ליגה שהיה בה, כולל בגרמניה

לא נכון. פרקינס (שגם הוא יוצא קולג' קטן וחלש) היה טוב בליגה הגרמנית אבל ממש לא הצטיין שם. אולדנבורג בחרה להחליף אותו בתום אותה עונה בבובי בראון והמהלך הזה התגלה כהצלחה מסחררת; שבראון הצליח להוביל את אולדנבורג לאליפות הסטורית ולכרטיס ביורוליג, דברים שפרקינס לא עשה בשום קבוצה. אני גם לא זוכר שכשפרקינס שיחקן כאן במכבי חיפה הוא באמת השאיר רושם של שחקן גדול שמקומו ביורוליג, ואפילו מגדל ירושליים בחרה שלא להחתים אותו, הרבה בגלל סימני שאלה סביב היכולת שלו לסחוב קבוצות להשגים ועל האימפקט שלו על קבוצה (אותו תופעה שקרתה בגרמניה).
אגב, אם באימפקט קבוצתי עסקינן, אז כאן מצבו של היקמן לא רע. העונה הוא הצליח לסחוב קבוצה שלא נתנו לה הרבה סיכויים, לחצי הגמר האיטלקי כאשר בדרך כאמור, הוא וקבוצתו השאירו מאחור קבוצת יורוליג.

בשורה התחתונה, מדובר כאן בהימור, אבל לא בהימור פרוע ולא מושכל, בטח כאשר גם מתחשבים במחירו הזול.
האם הוא יצליח? ימים יגידו, אבל חוסר הודאות הוא לא בהכרח סיבה לקבור אותו או לקבוע שהרזומה שלו או של רייס הוא עלוב.
חוץ מזה, ראינו לא מעט שחקנים עם רזומה לא פחות (ולעיטים אף יותר) עלוב משל רייס והיקמן, שכן הצליחו ביורוליג.
עוד חזון למועד.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי EulGam05 » 18 יוני 2012, 17:46

jol9 כתב:
EulGam05 כתב:

לא יודע. אולי אתה צודק.
בעיניי מדובר בסה"כ במשחק פשוט שלא צריך להפוך אותו לפתרונות של משוואות דפרנציאליות חלקיות. בוודאי שיש ניואנסים כאלה ואחרים, אבל תשים לב שלא דיברתי עליי למשל,
שהידע שלי מסתכם בצפייה במשחקים, ואולי הבנה מעל לממוצעת. דיברתי על אנשים שיש להם הבנה גבוהה, שצופים ורואים משחקים בכל רחבי אירופה, שמתמצאים בשוק ושגם יודעים כמה
דברים מקצועיים.
אני מסכים לחלוטין עם החלק האחרון. בוודאי שלבלאט יש יתרון בכך שהוא יודע מה הוא רוצה.
עם זאת, אם באמת לאנשי המקצוע היה כזה יתרון גדול ע"פ העכברים, אז לא היינו רואים פלופים גדולים שמגיעים, מקבלים כסף טוב, ובורחים אחרי שנה או פחות.

ד"א בגלל זה אנחנו גם מדברים כאן בפורום ומחליפים דעות. הרי אחרת היה אפשר להגיד - בלאט החליט, וזה הכי טוב שיש...

מצד שני, אם לאנשי המקצוע אין כזה יתרון גדול ע"פ העכברים אז העכברים היו אנשי מקצוע. מעבר לכך, קל לקבוע מתי איש מקצוע עושה טעות שהרי במקרה שלו רואים תוצאות, כשעכברי כדורסל שאמנם צופים בהרבה משחקים אך מעולם לא בנו קבוצה ברמה מקצוענית אומרים שעדיף שחקן x משחקן y אז אין באמת שום דרך לבדוק את הטענה הזאת וכתוצאה מכך - אי אפשר לאשש או להפריך את הטענה שאותו אוהד אכן בעל הבנה גבוהה וידע בדברים מקצועיים.
נערך לאחרונה על ידי EulGam05 בתאריך 18 יוני 2012, 17:54, נערך פעם אחת בסך הכל.
EulGam05

הודעהעל ידי yarinsaky » 18 יוני 2012, 17:49

אבל פרקינס היה טוב בהרבה בגרמניה מהיקמן שנתן בגרמניה עונה של 7 נקודות בקבוצה חלשה.

אתה באמת רוצה להתווכח על המסלול שעבר שאראס מול המסלול של השחקן הזה ? שאראס בגיל 25 כבר הצטרף לברצלונה אחרי 2 עונות גדולות, אחת אצל האגדה סגאדין. ( אותו סגאדין שתכנת גם את מקדונלד ).
בגיל 27 הוא הוביל את ליטא לניצחון על נבחרת החלומות של ארה"ב באולימיאפדה.

תרשה לי לא להתלהב בכלל מהליגה ההאיטלקית של היום. היא ממש אבל ממש לא ברמה של הליגה היוונית של לפני 8 שנים . מכבי כבר הביאה שחקן שהצטיין שם בקבוצת מיד לוול כזאת, קוראים לו סמית'. אותו סמית' שאתה לא ממש מתלהב ממנו והיית רוצה שהוא יעזוב לטובת כישרון טוב יותר, ואילו אני דווקא מסתפק בו ובכשרונו המוגבל. :)

וכן, עד גיל 27 לשחק רק שנה אחת ברמה גבוהה יחסית, נניח, כמו הליגה האיטלקית ( ורק בה, בלי שום רזומה בשום מפעל אירופאי ) זה רזומה יחסית עלוב לקבוצה עם אספירציות כמו מכבי.
מכבי צריכה לכוון לשחקנים ברמה גבוהה יותר לדעתי.

אבל שוב, ניתן לו את הצ'אנס למרות הכול.
נערך לאחרונה על ידי yarinsaky בתאריך 18 יוני 2012, 18:02, נערך פעם אחת בסך הכל.
הסגל של מכבי ת"א :

yarinsaky

הודעהעל ידי שחף » 18 יוני 2012, 18:01

וגם סמית' שיחק ביורוליג לפני מכבי...
שחף

הודעהעל ידי yarinsaky » 18 יוני 2012, 18:03

שחף כתב:וגם סמית' שיחק ביורוליג לפני מכבי...

גם יורוליג, גם יורוקאפ בהצטיינות.
הסגל של מכבי ת"א :

yarinsaky

הודעהעל ידי jol9 » 18 יוני 2012, 18:08

חביב אורנג'ד כתב:
yarinsaky כתב:

לא הייתי אומר שהרזומה שלו הוא עלוב; הוא אמנם לא עשיר במיוחד, אבל גם לא כזה גרוע.
שאראס אגב, עבר לברצלונה, שהיתה הקבוצה הגדולה הראשונה בה הוא שיחק, בגיל 26 ולאחר ששיחק בלובליאנה ובריטאס -אותה ריטאס בה משחק ה"ליצן" רייס, שרושם שם מספרים לא פחות טובים מאילו שרשם שם שאראס ואפילו בערך באותו גיל.

בכל אופן, היקמן אמנם לא השתפשף ביורוליג, אבל כן שיחק כמה עונות באירופה, כן שיחק בליגה אירופאית לא רעה ואפילו הראה בה יכולת טובה.
העונה היקמן שיחק תשעה משחקים מול שתי קבוצות יורוליג שונות, וברובם היה טוב ובחלקם אפילו טוב מאוד. היקמן גם היה גורם מרכזי בסדרה בה גברה קבוצות על קבוצת טופ 16 שאף הצליחה להנחיל הפסד למכבי, ואף הצליח לעשות זאת כאשר לקבוצתו לא היה את יתרון הביתיות (וכידוע, קאנטו היא קבוצה ביתית מאוד).
אז שוב, לא מדובר כאן בשחקן בעל נסיון עשיר, אבל מצב לא כ"כ רע. לא מדובר כאן בשחקן שלא שיחק מול קבוצות טובות ובטח שלא בשחקן שלעולם לא שיחק כדורסל מקצועני (ע"ע שייר).
כמו שפאפאלוקאס היה בין הרכזים הבכירים ביוון, אז היום היקמן הוא אחד הגארדים הבכירים באיטליה. זה אמנם לא הרבה, אבל גם לא דבר של מה בכך.

לא נכון. פרקינס (שגם הוא יוצא קולג' קטן וחלש) היה טוב בליגה הגרמנית אבל ממש לא הצטיין שם. אולדנבורג בחרה להחליף אותו בתום אותה עונה בבובי בראון והמהלך הזה התגלה כהצלחה מסחררת; שבראון הצליח להוביל את אולדנבורג לאליפות הסטורית ולכרטיס ביורוליג, דברים שפרקינס לא עשה בשום קבוצה. אני גם לא זוכר שכשפרקינס שיחקן כאן במכבי חיפה הוא באמת השאיר רושם של שחקן גדול שמקומו ביורוליג, ואפילו מגדל ירושליים בחרה שלא להחתים אותו, הרבה בגלל סימני שאלה סביב היכולת שלו לסחוב קבוצות להשגים ועל האימפקט שלו על קבוצה (אותו תופעה שקרתה בגרמניה).
אגב, אם באימפקט קבוצתי עסקינן, אז כאן מצבו של היקמן לא רע. העונה הוא הצליח לסחוב קבוצה שלא נתנו לה הרבה סיכויים, לחצי הגמר האיטלקי כאשר בדרך כאמור, הוא וקבוצתו השאירו מאחור קבוצת יורוליג.

בשורה התחתונה, מדובר כאן בהימור, אבל לא בהימור פרוע ולא מושכל, בטח כאשר גם מתחשבים במחירו הזול.
האם הוא יצליח? ימים יגידו, אבל חוסר הודאות הוא לא בהכרח סיבה לקבור אותו או לקבוע שהרזומה שלו או של רייס הוא עלוב.
חוץ מזה, ראינו לא מעט שחקנים עם רזומה לא פחות (ולעיטים אף יותר) עלוב משל רייס והיקמן, שכן הצליחו ביורוליג.
עוד חזון למועד.

אף אחד לא היה מרים גבה אם השחקן הזה היה מגיע לליגה הישראלית שלא למכבי.

איך אתה בכלל יכול להשוות בין שחקן שעשה צחוק מנבחרת ארה"ב על שלל כוכביה, לבין שחקן שליהטט בליגה הפינית, ושיש לו 3 סרטונים ביוטיוב.
לפעמים נראה לי שאתה אשכרה חושב ששאראס היה סתם שחקן ושמכבי היתה נראית יותר טוב אם הוא לא היה מגיע למכבי.

יש מדינות שנותנות מאסר בפועל על איזכור של היקמן באותו משפט עם שאראס....
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 18 יוני 2012, 18:10

EulGam05 כתב:
jol9 כתב:
EulGam05 כתב:

לא יודע. אולי אתה צודק.
דברים מקצועיים.

מצד שני, אם לאנשי המקצוע אין כזה יתרון גדול ע"פ העכברים אז העכברים היו אנשי מקצוע. מעבר לכך, קל לקבוע מתי איש מקצוע עושה טעות שהרי במקרה שלו רואים תוצאות, כשעכברי כדורסל שאמנם צופים בהרבה משחקים אך מעולם לא בנו קבוצה ברמה מקצוענית אומרים שעדיף שחקן x משחקן y אז אין באמת שום דרך לבדוק את הטענה הזאת וכתוצאה מכך - אי אפשר לאשש או להפריך את הטענה שאותו אוהד אכן בעל הבנה גבוהה וידע בדברים מקצועיים.

טוב נו, שכנעת אותי... :happy2
בכל מקרה, קח בחשבון שלא אמרתי שמישהו כאן או במקום אחר יכול להחליף את אנשי המקצוע, שכן אותם אנשי המקצוע הם בעלי תכונות מיוחדות שאין לאף עכבר כמו יכולת אימון, מנהיגות,
ניהול אנשים, וכו' וכו'...
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 18 יוני 2012, 18:11

yarinsaky כתב:אבל פרקינס היה טוב בהרבה בגרמניה מהיקמן שנתן בגרמניה עונה של 7 נקודות בקבוצה חלשה.

אבל היקמן היה טוב בהרבה באיטליה מפרקינס שיידה שם לבנים לכל עבר. לא מתלהב מהליגה האיטלקית? אז כנראה שאתה גם לא מתלהב מפרקינס.
חוץ מזה, פזארו של היקמן היא קבוצה לא פחות טובה ממכבי חיפה של פרקינס, ממגדל של מוריס ומגליל של פארגו, כך שגם אם אין כאן התלהבות, יש כאן רמת נסיון שלא יורדת מזו של שחקנים אחרים שהגיעו לכאן ואף הצליחו.

בכל אופן, אני לא מבין איך מה שקרה לפני כמה שנים בליגה הגרמנית הוא רלונטי להיום ובמה זה פוגע בסיכויו של היקמן להצליח. אני מזכיר שרק לפני שנה (זה קצת פחות זמן מאשר הזמן בו היקמן שיחק בגרמניה), יוגב אוחיון אוחיון היה שחקן של 8 נקודות למשחק במגדל החלשה ועוד עשה זאת מן הספסל.
אז לפני שלוש שנים היקמן רשם 7 נקודות למשחק בגרמניה? ביג דיל. גם אם זה היה רלוונטי, אני לא יודע כמה זה רע. היום הוא שחקן של 16 נקודות למשחק בליגה האיטלקית וזה רק מראה שהשחקן במגמת שיפור ועליה.

הזלזול הזה בנסיונם של שחקנים באמת תמוה לי, במיוחד כאשר מדובר במכבי ובמיוחד בשנים האחרונות.
כבר ראינו שלא על זה קמה ונופלת הצלחתם של שחקנים, מה גם שנסינו של היקמן הוא לא כזה נחות ועלוב.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי yarinsaky » 18 יוני 2012, 18:12

jol9 כתב:
חביב אורנג'ד כתב:
yarinsaky כתב:

עוד חזון למועד.

איך אתה בכלל יכול להשוות בין שחקן שעשה צחוק מנבחרת ארה"ב על שלל כוכביה, לבין שחקן שליהטט בליגה הפינית, ושיש לו 3 סרטונים ביוטיוב.
לפעמים נראה לי שאתה אשכרה חושב ששאראס היה סתם שחקן ושמכבי היתה נראית יותר טוב אם הוא לא היה מגיע למכבי.

ברוסיה של פעם היו הולכים לגולג על זה.
הסגל של מכבי ת"א :

yarinsaky

הודעהעל ידי שחף » 18 יוני 2012, 18:29

מהצד השני, טרה סימונס היה שחקן מצויין בהפועל חולון, דמונד מאלט קלע 19 נקודות למשחק ביורוליג ושון ג'יימס היה חוסם וריבאונדר מצטיין בליגה הישראלית.
שחף

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 18 יוני 2012, 18:30

jol9 כתב:
חביב אורנג'ד כתב:
yarinsaky כתב:

עוד חזון למועד.

איך אני עושה את זה? בגלל עובדה פשוטה - שלפני ששאראס ליהטט מול נבחרת החלומות , הוא היה שחקן טוב (ולא יותר מזה) בריטאס - בדיוק כמו רייס. תהפוך את זה איך שאתה רוצה, אבל גם רייס וגם שאראס היו שחקנים שעשו בערך את אותם דברים בערת באותו גיל וזו עבודה.
לספר לך סוד? אם שאראס היה מגיע לארץ בגיל שרייס הגיע בו לריטאס (גיל 24), אז אף אחד לא היה מתפלא אם הוא לא היה חותם במכבי. לגלות לך עוד סוד? אף אחד לא היה הרים גבה כאשר פרקינס הגיע למכבי חיפה וכשמוריס הגיע למגדל וכשלוגן הגיע לרמה"ש. ל לגלות לך עוד סוד? לג'רמי פארגו היו משהו כמו שני סרטוני יוטיוב לפני שחתם במכבי.
באמת לא מבין מה הקשר כאן ומדוע כ"כ קל לבקר שחקן בגלל חוסר נסיון או בגלל מחסור סרטונים ביוטיוב.

בנוגע לפוסט הקודם שלך, אני לא יודע איפה צדדתי בהיקמן. להפך, גרסתי שהוא הימור.
אני בסה"כ טוען שאם כ"כ מתלהבים כאן משחקנים כמו פרקינס, אוחיון ומוריס, אז גם להיקמן מגיע לכל הפחות איזה פרגון או הערכה מינימלית.

jol9 כתב:

התחלנו עם ההסמאות בשקל שישים? בשנה שעברה אמור שמה ששאראס כבר שכח פארגו עוד לא למד וראינו איך זה נגמר.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 18 יוני 2012, 18:34

שחף כתב:מהצד השני, טרה סימונס היה שחקן מצויין בהפועל חולון, דמונד מאלט קלע 19 נקודות למשחק ביורוליג ושון ג'יימס היה חוסם וריבאונדר מצטיין בליגה הישראלית.

וחוסיין בשוק היה הסנטר האירופאי הכי טוב באירופה לפני שהגיע למכבי, וווילי אנדרסון היה הSF הראשון של סגנית אלופת אירופה, ניקולה לונצ'אר הגיע מנבחרת יוגוסלביה האיכותית ומרכוס בראון הגיע כשחקן מוביל בקבוצות יורוליג.
אין מתכון להצלחה, זה יכול להסתיים לשני הכיוננים בין אם השחקן מנוסה ובין אם לאו.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], גל גל ו־26 אורחים