פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
פרסם תגובה

Re: נבחרת ישראל במוקדמות היורובאסקט

28 אוגוסט 2012, 20:16

כבר לפני המשחק היתה לי הרגשה טובה לגבי התוצאה. למה? כי וואלה! פירסמו כתבת הלל לאיבקוביץ'.
תמיד זה קורה להם. הם תמיד פוגעים בדיוק הפוך לפני כל משחק :laugh1

28 אוגוסט 2012, 20:23

jol9 כתב:
חביב אורנג'ד כתב:מגזימים פה לגבי אוחיון.
הוא בהחלט שחקן טוב והייתי גם לוקח אותו על פני לא מעט גארדים זרים שהיו פה או שהוזכרו כאן הקיץ, אבל הוא עוד רחוק מלהיות ברמה של רכז יורוליג מוביל.
הוא לא יציב מספיק, היד שלו לא כ"כ טובה ולעיתים, הוא קם ונופל על מומנטום.

שוב, אני חושב שהוא שחקן לא רע בכלל ומנהל משחק די טוב, אבל לא יותר מזה.

הוא מתאים לקו האחורי שיש לנו. אין לנו תכלס רכז, ואוחיון יכול לאייש את עמדה 1 בחמישייה. ללוגאן יהיה קל יותר לשחק לצידו, והיקמן ייתן גיבוי מהספסל יחד עם לאנדסברג.
ככה גורם הסיכון קטן בהרבה כי החשיבות של ההצלחה של היקמן ושל לוגאן פוחתת מעט.

מכבי מעולם לא ויתרה על ישראלי מוביל בשביל איזה 50-100 אלף דולר ועם אוחיון (וגם עם טיוס) זה קורה בפעם הראשונה. צריך להפנים שאנחנו בעידן בו האגו של הבעלים קודם לכל ובהתאם לכך מתקבלות ההחלטות.

28 אוגוסט 2012, 20:26

קודי כתב:
jol9 כתב:
הוא בהחלט שחקן טוב והייתי גם לוקח אותו על פני לא מעט גארדים זרים שהיו פה או שהוזכרו כאן הקיץ, אבל הוא עוד רחוק מלהיות ברמה של רכז יורוליג מוביל.

הוא מתאים לקו האחורי שיש לנו. אין לנו תכלס רכז, ואוחיון יכול לאייש את עמדה 1 בחמישייה. ללוגאן יהיה קל יותר לשחק לצידו, והיקמן ייתן גיבוי מהספסל יחד עם לאנדסברג.

מכבי מעולם לא ויתרה על ישראלי מוביל בשביל איזה 50-100 אלף דולר ועם אוחיון (וגם עם טיוס) זה קורה בפעם הראשונה. צריך להפנים שאנחנו בעידן בו האגו של הבעלים קודם לכל ובהתאם לכך מתקבלות ההחלטות.

מי אמר שזה מה שקרה בכלל?
מי אמר שלאוחיון מגיע השכר שהוא דורש אחרי חצי עונה טובה?
אני הפכתי למבקרת גדולה מאוד של ההנהלה בקיץ הזה כולל כמה מילים קשות אבל לא צריך ה-כ-ל להפיל עליה
העניין של אוחיון(זה שהוא הולך לקבוצת י-ו-ר-ו-ק-א-פ)רק מראה איזה איי.קיו עומד מאחורי המהלך הזה

28 אוגוסט 2012, 20:28

אין ספק שאוחיון הוא פספוס אדיר של מכבי. אמרתי זאת בעבר ואומר זאת שוב: 950 אלף דולר כל כך מבוזבזים על פופס היו משאירים לנו את אוחיון עם שכר משודרג ולנגפורד עם שכר זהה לשכר שמילאנו הציעה לו. על עמדה של פופס היינו יכולים להמר בשקט ובעיניים עצומות על פרוספק צעיר שיעזור לשרמדיני וג'יימס, זה הימור מושכל יותר מלוותר על קו אחורי טוב שהיה לנו בעונה שעברה. הנזק כעת גדול יותר, וחבל שההנהלה המטופשת שלנו לא יודעת לקרוא את המפה. נאלץ להסתפק בקו אחורי מהשחונים שידענו.

28 אוגוסט 2012, 20:31

Holiday_Armadillo כתב:
קודי כתב:
jol9 כתב:

מי אמר שזה מה שקרה בכלל?
אני הפכתי למבקרת גדולה מאוד של ההנהלה בקיץ הזה כולל כמה מילים קשות אבל לא צריך ה-כ-ל להפיל עליה
העניין של אוחיון(זה שהוא הולך לקבוצת י-ו-ר-ו-ק-א-פ)רק מראה איזה איי.קיו עומד מאחורי המהלך הזה

אוחיון בא להנהלת מכבי, אמר מה הוא רוצה/מבקש, אמר שהוא רוצה חוזה ארוך טווח בקבוצה, וגם אמר שיש בעיה בחוזה שהוא יכול לנצל.
כל זה ע"פ הכתבה הדי אמינה מבית היוצר של גרינוולד.
ככה שאם יש בעיית איי קיו באיזשהו מקום, אז זה דווקא בצד של מכבי ולא בצד שלו.

28 אוגוסט 2012, 20:32

כרמל, תמורת 350-400 אלף דולר אוחיון היה נשאר כאן ואת זה אמרו גם במכבי. הם לא רצו לשלם לו יותר מ- 300 אלף ועל זה הסיפור נפל. לא יודע חצי עונה טובה או יותר, אבל מה שאני כן יודע הוא שיותר מעשור, מאז דורון שפר, לא היה רכז ישראלי ברמה הזו. מעבר לכך, הרי מכבי לא שיה תמימה בכל עניין החוזה ואנשיה עשו טעות גדולה בניסוח החוזה, כך שאין סיבה שהם יתנהגו ביהירות בה הם פועלים וגם אין סיבה סתם להתלהם בכלי התקשורת (והיום כבר די ברור שההתלהמות הזו של פדרמן סגרה את הדלת סופית). עם הקו האחורי החלש שיש למכבי ועם סגל הישראלים הדליל והבינוני אין למכבי את הלוקסוס לוותר על שחקן כמו אוחיון. אבל כמו שאמרתי קודם - במכבי של היום לא טובת הקבוצה היא העיקר אלא האגו הענק של בני משפחת פדרמן. 

28 אוגוסט 2012, 20:36

jol9 כתב:
Holiday_Armadillo כתב:
קודי כתב:
jol9 כתב:

מי אמר שזה מה שקרה בכלל?

אוחיון בא להנהלת מכבי, אמר מה הוא רוצה/מבקש, אמר שהוא רוצה חוזה ארוך טווח בקבוצה, וגם אמר שיש בעיה בחוזה שהוא יכול לנצל.
כל זה ע"פ הכתבה הדי אמינה מבית היוצר של גרינוולד.
ככה שאם יש בעיית איי קיו באיזשהו מקום, אז זה דווקא בצד של מכבי ולא בצד שלו.

כמו שאמרתי, אני ביקרתי את מכבי הרבה בקיץ הזה אבל אני בוחרת להאמין לפדרמן שהתראיין לתוכנית של ערוץ הספורט ברדיו ואמר שכל הדיווחים מצד המקורבים של אוחיון הם שקר, שהם הציעו לו הרבה יותר ממה שאומרים בתקשורת
גרינוולד מבחינתי נחשב הכל חוץ מאמין

28 אוגוסט 2012, 20:39

יש חשיבות למיקום במוקדמות? זה אומר מיקום יותר גבוה בדירוג וקבוצות יותר קלות ביורובאסקט, על הנייר?

28 אוגוסט 2012, 20:40

MTA2311 כתב:
LIAV10 כתב:ומה עשה מספר 15 באדום הפורוורד הכי טוב בכל הזמנים?

תפר את מכבי שנה שעברה פעמיים.

חברה, די לצאת בהצהרות רק על סמך המשחק הזה. אתם מביכים את עצמכם.

ואלו היו המשחקים החיוביים שלו היחידים שנה שעברה , ועל זה אתה מסתמך? אתה מביך את עצמך.

28 אוגוסט 2012, 20:41

MTA2311 כתב:
LIAV10 כתב:
MTA2311 כתב:
LIAV10 כתב:ומה עשה מספר 15 באדום הפורוורד הכי טוב בכל הזמנים?

תפר את מכבי שנה שעברה פעמיים.

חברה, די לצאת בהצהרות רק על סמך המשחק הזה. אתם מביכים את עצמכם.

בסדר, תפר אותנו ואף אחרי שלב ראשון, עף בחצי באדריאטית..
גם קאמינגס ומאריץ׳ תפרו את מכבי..

אבל המשחק היום מול הנבחרת, הופך אותו לבלוף?

מזל שהוא לא ישראלי כבר היית מוצץ לו את הנשמה.

28 אוגוסט 2012, 20:42

jol9 כתב:
ankram כתב:הרבה זמן לא ראיתי הצגה כזאת של אליהו

מילה טובה ממך לאליהו???

יפה...

ד"א טוב שחזרת :tongue3

שמגיע מגיע , לא סתם אמרתי שהרבה זמן לא ראיתי ממנו הצגה כזאת , 5 חסימות? וההינו כחולמים....

28 אוגוסט 2012, 20:44

קודי כתב:
Mta_atic כתב:
קודי כתב:הרבה יותר מהויתור על מצ׳באן, בעוד שנה-שנתיים במכבי יבכו על כך שלא נתנו 300 ואפילו 400 אלף דולר לאוחיון. רכז ישראלי ברמה הזו לא היה כבר יותר מעשור, מאז דורון שפר. פשוט טמטום שלא מנסים גם עכשיו להשאיר אותו. בעוד לא הרבה זמן הוא יהיה אחד הרכזים הטובים ביבשת.

יותר ממסכים.
עם כל זה שיוגב התנהג בצורה מגעילה בהתנהלות שלו,
עוד ידובר ויסופר רבות על ההתנהלות המטופשת של מכבי תל אביב בנושא אוחיון, ולא רק בקטע הכספי אלא בכל העליהום התקשורתי שפדרמן הוביל.
בסיטואציה הזו גם אם ייגשרו על הפערים הכספיים, ההשמצות וחוסר האמון בין הבעלים ליוגב פערו תהום שקשה לי להאמין שאפשר לסגור בצורה כ"כ מהירה.

אם הקבוצה חשובה לפדרמן יותר מהאגו (מה שאני בכלל לא בטוח), הוא חייב לשבת מחר בבוקר עם יוגב ולסגור איתו חוזה לארבע שנים, גם אם זה אומר לשלם לו 400 אלף דולר לעונה. מה שבטוח - אם מזרחי היה קובע משהו במכבי אז אוחיון היה נשאר כבר ממזמן, כי אצל שמעון טובת הקבוצה היתה תמיד מעל הכל והוא ידע לא אחת למחול על כבודו למען הקבוצה.

קל לשבת על הכורסא ולהשיא עצות , יוגב שחקן פנטסטי ונתן היום הצגה , אבל מה שהוא עשה בקיץ זה מעשה שאין עליו מחילה גם אם הוא היה פטרוביץ'

28 אוגוסט 2012, 20:45

jol9 כתב:
MTA2311 כתב:
jol9 כתב:
MTA2311 כתב:
felix_r כתב:איפה, איפה כל אלה שליכלכו פה כל יום על אליהו ואוחיון?

right here.
מדהים מה משחק אחד עושה לאנשים. כל כך מהר שכחת 3 עונות רעות של ליאור, ואת רוב העונה שעברה של יוגב? הישג מכובד.

3 עונות רעות? העונה של ה-15 ו-6 אצל פיני היא חלק מהרעות או הטובות?

אליהו בסה"כ היה פחות טוב מהמצופה, ועדיין קלע בדאבל פיגרס או קרוב לזה, בכל עונת יורוליג במכבי, להוציא את עונת צביקה.

דיברתי על העונה שלו בויטוריה, ועל שתי העונות האחרונות( שהוא עשה קולות של שחקן כדורסל בתחילתן, אבל במאני טיים נעלם).
בבקשה בוא לא ניכנס לזה שוב, אין לזה שום קשר לדיון הנוכחי.

לא ניכנס לזה, אז למה אתה כל הזמן מחפש דרכים להכניס לו?
יש לך פאוור פורוורד טוב ממנו? ישראלי? זר? אם כן, מיהו?

ישראלי?
קצת רגישות , אתה לא יודע שהוא אלרגי למילה הזאת?

28 אוגוסט 2012, 20:48

מה שיוגב אוחיון עשה זה מדהים. לא האמנתי שהוא יצליח להגיע לרמות כאלה עוד מהתקופה שהוא היה בגליל ולא הראה כלום חוץ מיכולת כדרור נהדרת. חשבתי שעוד כישרון מתבזבז בגלל יד רעה מטווחים בינוניים ומעלה.
אבל הוא פשוט עבד קשה ופיתח יופי של יד מחצי מרחק וגם מהשלוש הוא לא רע. תוסיפו את העובדה שהוא ריבאונדר מצויין ורכז חכם וכמובן שחקן שבגדול מאוד מאוד כיף לראות(משהו בתנועה שלו עם הכדור כובש ומהנה לעין)ותקבלו את הרכז הכי טוב בכדורסל הישראלי מאז הימים הגדולים של קטש ושפר. יוגב אוחיון עם הרבה פחות יחסי ציבור הופך לשחקן שהלפרין היה אמור להיות לפני כמה שנים.
ואם כבר מדברים על הלפרין, זה לא יאמן כמה עגלה השחקן הזה נהיה. האמת שכבר בגילאים הצעירים ובאליפויות העתודה הצבעתי על כך שהוא כמעט ולא חודר ובעיקר יודע לקלוע שלשות(רק שבתקופה ההיא הוא היה עושה זאת מצויין, כולל על הפרצוף של השומרים שלו), וכיום כשהוא כולה בן 28 ואמור להיות בשיאו, הוא משחק כמו שחקן בן 40, בלי שום חשק ויכולת לעשות כלום עם הכדור. אני חושב שהוא מצא לו בית חם בביירן מינכן, והליגה הגרמנית תואמת את הרמה שלו פחות או יותר. אני מקווה מאוד שמכבי לא יחשבו להחזיר את הסוס מת הזה כשהבעיות מול רשויות המס יפתרו.

28 אוגוסט 2012, 20:55

כנראה שהנבחרת לא כזאת פח כמו שחלק חשבו פה....
העכברים חזרו לחורים? :)

28 אוגוסט 2012, 21:04

yzafrir כתב:כנראה שהנבחרת לא כזאת פח כמו שחלק חשבו פה....

הנבחרת היא תמיד אותה הנבחרת (זה לא שיש לנו מבחר שחקנים כמו לארה"ב). השאלה תמיד היא מה עושה איתה המאמן.
ההפסד לאסטוניה רשום על שמו של שיבק (את ההפסד למונטנגרו אני לא ראיתי). גם הנצחון היום רשום על שמו.
העניין הוא שזה לא חוכמה גדולה לדרבן שחקנים לפני משחק גורלי מול סרביה. הרבה יותר קשה להכריח את השחקנים לבוא ברצינות למשחק מול אסטוניה.

28 אוגוסט 2012, 21:26

BIG sofo כתב:יש חשיבות למיקום במוקדמות? זה אומר מיקום יותר גבוה בדירוג וקבוצות יותר קלות ביורובאסקט, על הנייר?

+1

28 אוגוסט 2012, 21:30

טססססס ממש כמו סטייק
אני רואה את ההתהפכות פה ונדהם.

אני אתחיל בזה שיוגב נתן משחק נהדר, גם בהגנה וגם בהתקפה.

אבל אתם רציניים? להחזיר אותו למכבי?
הכבוד של מכבי גדול הרבה יותר מכל שחקן מושתן שהחליט שהוא מחפש כסף במקום אחר.
אם הוא חוזר ואפילו מתנצל על כל הקיץ הזה הוא יקבל שריקות בוז, ואני מבטיח שאני לא יהיה היחיד שישרוק לו בוז. (וזה חבל כי הוא באמת אחד השחקנים שיותר התחברתי אליהם השנה)
היום ת'אמת התאמצתי לא לקלל אותו מכל הלב (מודה שמדי פעם ביני לבין עצמי נפלטה לי אחת או שתיים)

לגבי ההתנהלות של מכבי:
וגם כאן מתאים מאוד הטסססססס התהפכות ממש כמו סטייקים.
יש כאן נושא מלפני חודשיים שכל הסאגה הזו התחילה וכמעט כולם הצדיקו את הצעד של מכבי. אין סיבה שלשחקן יש חוזה (לפי שיטת מכבי) לבוא ולהכפיל לו אותו בגלל סיום עונה מוצלח.
פניני למשל שיחק במכבי שנתיים ורק שנגמר החוזה והוא הוכיח את עצמו מכבי שידרגה לו את החוזה. אז רגע, בגלל שיוגב נתן חצי עונה טובה צריך לפתוח את החוזה בגלל שהוא החליט?
עם כל הכבוד לוואלה, ולפי ההתנהלות של יוגב הקיץ קצת קשה לי להאמין שהוא יוותר על חוזה של 1.7 מיליון לשנתיים תמורת חוזה של 1.6 לארבע שנים.
אתם יודעים מה? אני מקבל את זה ששחקן כדורסל צריך להרוויח ואם יש לו הצעה מפתה ממקום מסוים אז אפשר לבוא כמו בן אדם ולבקש שחרור, יוגב החליט ללכת בכוח ובגלל זה הוא ירד לי ולעוד הרבה אנשים מהעיניים.
אם הוא היה עושה את זה בצורה הזו אני בטוח גם שמכבי היו שמחים לקבל אותו בחזרה (מישהו אמר מקרה יותם?)

28 אוגוסט 2012, 21:32

felix_r כתב:
yzafrir כתב:כנראה שהנבחרת לא כזאת פח כמו שחלק חשבו פה....

הנבחרת היא תמיד אותה הנבחרת (זה לא שיש לנו מבחר שחקנים כמו לארה"ב). השאלה תמיד היא מה עושה איתה המאמן.
ההפסד לאסטוניה רשום על שמו של שיבק (את ההפסד למונטנגרו אני לא ראיתי). גם הנצחון היום רשום על שמו.
העניין הוא שזה לא חוכמה גדולה לדרבן שחקנים לפני משחק גורלי מול סרביה. הרבה יותר קשה להכריח את השחקנים לבוא ברצינות למשחק מול אסטוניה.

מעולם לא חשבתי שהנבחרת היא "כזאת פח" להיפך, תמיד חשבתי שיש לה פוטנציאל אדיר. אבל בהקשר הזה אני לגמרי מסכימה עם פליקס.
מעבר לאחריות של המאמנים אני חושבת שיש לא פחות אחריות על השחקנים. העובדה שהם מרשים לעצמם להגיע לא חדים או מרוכזים או אפילו רציניים למשחק נבחרת מול קבוצות חלשות יותר,
מלמדת יותר עליהם כעל ספורטאים עוד לפני שהיא מלמדת משהו עליהם ככדורסלנים.
כל פעם שזה קורה וזה קורה המון זה מרגיז ברמות על.
מקווה שלמשחקים הבאים הנבחרת תגיע חדה ומרוכזת כמו שהיא צריכה להגיע לכל משחק.

28 אוגוסט 2012, 21:38

קודי כתב:
jol9 כתב:

רק שהפער בין הצעה של מכבי להצעה של קובאן עמד על משהו כמו 600-650 אלף דולר נטו ולא על 50-100 אלף דולר.

לגבי מה שיוני כתב, אני מסכים. שחקן כמו אוחיון היה יכול להשתלב טוב מאוד בסגל וחבל שהוא לא כאן.
עם זאת, לא נראה שהיתה דרך להשאיר אותו כאן וברור שהדבר לא נפל בגלל כסף כ"כ קטן כמו שמנסים לצייר כאן.
פרסם תגובה