08 דצמבר 2012, 19:46
08 דצמבר 2012, 19:57
08 דצמבר 2012, 20:10
חנו'ש כתב:גם אוהד לא צריך להגיד את הדברים שאמר כך שזה לא מקובל עליי.
להשתמש במילה אמוציות כתירוץ זה גם לא מקובל עליי, קצת שליטה עצמית, אי אפשר לעשות דברים רעים ולתרץ את זה שהאמוציות השתלטו (וזה אגב גם התירוץ של אוהדים שעוברים את הגבול ואני לא מקבלת את זה).
כשאוהד אדום אומר מילים כאלו ובאים אוהדים אדומים אחרים ואומרים נסלח לו כי זה אוהד מסור שמאוד אוהב את הקבוצה שלו ותמיד מעודד ובא לכל משחק, אז זה סיבה להקל עליו? אני מניחה שלא. אז למה עובדת היותו של פניני שחקן שאוהב את המועדון ונאמן לו צריך להקל על מה שעשה?
זה שפניני נאמן ואוהב את מכבי, היתה הסיבה שגם אני ורוב האוהדים רצו את פניני בקיץ כקפטן, אבל זה לחוד ומה שעשה לחוד, ולדעתי מה שעשה עולה על נאמנותו לקבוצה, כי לפני שהוא מכביסט חשוב לי שיהיה קודם בן אדם.
וגם העליהום המוגזם של התקשורת אמור להקל על זה? ואני לא מתכחשת לזה שהתקשורת הגזימה ואין ספק שצריך לטפל בכל בעיית האלימות בספורט בצורה שורשית (שמתחילה בחינוך לדעתי), אבל זה לא סותר את חומרת המעשה ואת העונש המוצדק (ולא אכפת לי שהוא חסר תקדים).
לפי דעתי, העונש שמכבי הטילה היה מוצדק, זה לא אומר כמובן שאני חושבת שצריך לגמור לו את הקריירה או להעיף אותו מהקבוצה כמובן, אבל החרטה (הבאמת כנה) שלו עדיין לא מספיקה בשבילי לסלוח לו, אבל אני לא סותמת את הגולל, אני פשוט חושבת שחובת ההוכחה עליו. אם יוכיח שינוי אמיתי לאורך זמן, אני אשים את התקרית הזו מאחורה, אבל קודם הוא צריך לעשות זאת.
08 דצמבר 2012, 20:31
08 דצמבר 2012, 20:47
חנו'ש כתב:אתה כותב 3 פעמים שאני רוצה שיעיפו אותו מהקבוצה למרות שאמרתי במפורש שזה לא מה שביקשתי, אז למה להכניס לי דברים לפה?
ולמה להתנשא עליי שבגלל שאתה ראית יותר דרבים, זה הופך אותך לאוהד יותר טוב? או כי יותר איבדת שליטה ואתה יותר שונא את הפועל?
אתה היחידי שיודע מה זה דרבי? אתה היחידי שיודע מה זה שנאה לאדומים?
אם כל הכבוד לספורט, אני חושבת שקודם צריך להיות בן אדם ולדעת לשלוט בעצמך ולא לעבור את הגבול ובטח שלא להכניס דברים לא קשורים שפוגעים באנשים שאין בינהם לבין השנאה הספורטיבית דבר וחצי דבר (כמו ניצולי שואה או חולי סרטן).
ואם זה הופך אותי לאוהדת פחות טובה ממך, אז אני מקבלת את זה באהבה.
והדברים הללו מכוונים באותה מידה לאוהדים צהובים, אדומים, ירוקים וורודים.
יש דברים הרבה יותר חשובים מספורט ומשנאה ספורטיבית בחיים, וזה כבוד הדדי אחד לשני, דרך ארץ וכן, גם שליטה עצמית באמוציות!!
08 דצמבר 2012, 21:05
08 דצמבר 2012, 21:23
חנו'ש כתב:אני מאחלת להפועל רק הפסדים, אבל פה זה נגמר!!
לא מוות, לא שואה, לא סרטן ולא נעליים.
וגם אם הם יאחלו את זה לנו עוד מיליון פעם, זה לא ישנה את דעתי.
אתה יודע מה, זכור לי משום מה שהייתי במלחה באותו משחק בו פניני הוריד את אליהו הורדת זקיף מכוערת כשלבש את מדי האדומים.
אני זוכרת טוב מאוד כשהקהל של מכבי התחיל לשיר לו "גיא פניני מת" ולא הייתי מסוגלת בשום אופן להצטרף לשירה למרות הכעס הגדול שלי על המעשה שלו (וגם הכעס על אוהדי הפועל שעודדו את המעשה ומאמן הפועל שהתעקש לא להוריד אותו לספסל על מנת להרגיע את העניינים והראות בכך מעשה חינוכי שמעשה כזה אינו ראוי מבחינתו ובטח שלא צריך להיות מעודד ע"י הקהל).
בכלל אני חושבת שעצם זה שהמילים הללו הפכו לדבר כ"כ שגור ורגיל, זה רק סיבה נוספת להעניש חזק יותר אפילו אם זה בשביל "שיראו וייראו" וכדי להראות שזה לא מקובל שזה הפך להיות משהו שגור בפי כולם.
ואם פניני צריך להיות השעיר לעזאזל, אז שיהיה!!
צריך לעשות כל שניתן כדי לסלק את התופעה המכוערת הזו וכדי לשנות את העובדה שזה הפך לסלנג.
מכיוון שמכבי עדיין לא מחוקקת בכנסת ולא יכולה לעשות מעבר להענשה של מי שנמצא תחת שיפוטה, היא עשתה מה שיכלה, ולכן ההערכה הכי גדולה שלי בכל הסיפור הזה הולך דווקא להנהלת מכבי ולטיפול הצודק שלה בעיניי.
מכאן צריך להמשיך ולטפל בנושא, אבל זה כבר צריך להיות ברמות הגבוהות יותר, של הנהלות הספורט, ובעיקר של המחוקקים ושל השלטון ורשויות האכיפה.
אבל מה לעשות שעליהם כבר אי אפשר לסמוך??
08 דצמבר 2012, 21:34
08 דצמבר 2012, 21:40
08 דצמבר 2012, 21:41
MTA2311 כתב:לאוהדים מותר לעשות ולהגיד דברים שלשחקנים אסור.
08 דצמבר 2012, 21:50
חנו'ש כתב:MTA2311 כתב:לאוהדים מותר לעשות ולהגיד דברים שלשחקנים אסור.
גם זה לא מקובל עליי.
יש דברים שלשום אדם מתורבת אסור להגיד.
כמו שבלאט אמר, חיות מקומם בג'ונגל, לא בין בני אדם.
08 דצמבר 2012, 22:04
MTA2311 כתב:חנו'ש כתב:MTA2311 כתב:לאוהדים מותר לעשות ולהגיד דברים שלשחקנים אסור.
גם זה לא מקובל עליי.
יש דברים שאף בן אדם מתורבת לא צריך להגיד, אסור זאת מילה חזקה. קשה להעניש אוהדים על מילים כאלה( כמו שפניני דרש בראיון המיותר שלו), כי במדינה דמוקרטית קיים חופש הביטוי. לחופש הביטוי כעקרון יסוד, אין הגדרה מדוייקת( או הגבלות ספציפיות), ואף מחוקק\שופט\דיין לא יעז להתעסק עם זה. שחקן לעומת זאת, מייצג לא רק את עצמו, ולכן הוא נושא ביותר אחריות.
08 דצמבר 2012, 22:12
חנו'ש כתב:MTA2311 כתב:חנו'ש כתב:MTA2311 כתב:לאוהדים מותר לעשות ולהגיד דברים שלשחקנים אסור.
גם זה לא מקובל עליי.
יש דברים שאף בן אדם מתורבת לא צריך להגיד, אסור זאת מילה חזקה. קשה להעניש אוהדים על מילים כאלה( כמו שפניני דרש בראיון המיותר שלו), כי במדינה דמוקרטית קיים חופש הביטוי. לחופש הביטוי כעקרון יסוד, אין הגדרה מדוייקת( או הגבלות ספציפיות), ואף מחוקק\שופט\דיין לא יעז להתעסק עם זה. שחקן לעומת זאת, מייצג לא רק את עצמו, ולכן הוא נושא ביותר אחריות.
אז למה חוק שאוסר התבטאויות בנושא הכחשת השואה אינו פגיעה בחופש הביטוי (וזה חוק הקיים בישראל, בגרמניה, בצרפת ובעוד כל מיני מדינות שהדמוקרטיה מספיק חזקה אצלם...)
משהו שנועד לשים סוף לתופעה הזו חייבים לעשות ברמה גבוהה יותר - ברמת השלטון (ואני לא מדברת רק על מגרשי ספורט, זה קורה גם בלא מעט הפגנות בארץ וזה מכעיס אותי לא פחות)
ולגבי פניני, לי אישית זה כאב יותר שזה בא ממנו מאשר מאוהד אדום, זה כי הוא היה מישהו שבאמת אהבתי והערכתי, וכשאדם אהוב כושל זה כואב פי כמה ומכעיס פי כמה.
08 דצמבר 2012, 22:21
08 דצמבר 2012, 22:32
חנו'ש כתב:אני דיברתי על שימוש במושגים מהשואה לא רק במגרשים אלא גם במקומות כמו הפגנות (וכמה פעמים ראית מפגינים מכל הסוגים ומכל הצדדים צועקים נ*צי על שוטרים או חיילים?)
כמו שאמרת, לכל מדינה יש סדרי עדיפויות, ולדעתי לפחות, מדינה של העם שהיה הקורבן הכי גדול של השואה, צריכה לשים את הפסקת השימוש והזילות של המושגים הללו במקום מאוד גבוה בסדר העדיפויות שלה.
08 דצמבר 2012, 22:43
MTA2311 כתב:חנו'ש כתב:אני דיברתי על שימוש במושגים מהשואה לא רק במגרשים אלא גם במקומות כמו הפגנות (וכמה פעמים ראית מפגינים מכל הסוגים ומכל הצדדים צועקים נ*צי על שוטרים או חיילים?)
כמו שאמרת, לכל מדינה יש סדרי עדיפויות, ולדעתי לפחות, מדינה של העם שהיה הקורבן הכי גדול של השואה, צריכה לשים את הפסקת השימוש והזילות של המושגים הללו במקום מאוד גבוה בסדר העדיפויות שלה.
השאלה אם אפשר לאכוף חוק כזה.
צעד כזה( שהוא פחות או יותר חסר תקדים), ידרוש מצד אחד עונש מרתיע, ומצד שני יכולת של המשטרה לעצור כל ילד בן 15 שצועק במגרש כדורגל "פניני לגז". לדעתי זה יותר עניין של חינוך מהבית, אבל זה נושא הרבה יותר מדי מורכב בשביל שאני אביע נחרצות לגביו.
09 דצמבר 2012, 16:54
חנו'ש כתב:אני מאחלת להפועל רק הפסדים, אבל פה זה נגמר!!
לא מוות, לא שואה, לא סרטן ולא נעליים.
וגם אם הם יאחלו את זה לנו עוד מיליון פעם, זה לא ישנה את דעתי.
אתה יודע מה, זכור לי משום מה שהייתי במלחה באותו משחק בו פניני הוריד את אליהו הורדת זקיף מכוערת כשלבש את מדי האדומים.
אני זוכרת טוב מאוד כשהקהל של מכבי התחיל לשיר לו "גיא פניני מת" ולא הייתי מסוגלת בשום אופן להצטרף לשירה למרות הכעס הגדול שלי על המעשה שלו (וגם הכעס על אוהדי הפועל שעודדו את המעשה ומאמן הפועל שהתעקש לא להוריד אותו לספסל על מנת להרגיע את העניינים והראות בכך מעשה חינוכי שמעשה כזה אינו ראוי מבחינתו ובטח שלא צריך להיות מעודד ע"י הקהל).
בכלל אני חושבת שעצם זה שהמילים הללו הפכו לדבר כ"כ שגור ורגיל, זה רק סיבה נוספת להעניש חזק יותר אפילו אם זה בשביל "שיראו וייראו" וכדי להראות שזה לא מקובל שזה הפך להיות משהו שגור בפי כולם.
ואם פניני צריך להיות השעיר לעזאזל, אז שיהיה!!
צריך לעשות כל שניתן כדי לסלק את התופעה המכוערת הזו וכדי לשנות את העובדה שזה הפך לסלנג.
מכיוון שמכבי עדיין לא מחוקקת בכנסת ולא יכולה לעשות מעבר להענשה של מי שנמצא תחת שיפוטה, היא עשתה מה שיכלה, ולכן ההערכה הכי גדולה שלי בכל הסיפור הזה הולך דווקא להנהלת מכבי ולטיפול הצודק שלה בעיניי.
מכאן צריך להמשיך ולטפל בנושא, אבל זה כבר צריך להיות ברמות הגבוהות יותר, של הנהלות הספורט, ובעיקר של המחוקקים ושל השלטון ורשויות האכיפה.
אבל מה לעשות שעליהם כבר אי אפשר לסמוך??
13 דצמבר 2012, 11:53
13 דצמבר 2012, 12:21
13 דצמבר 2012, 18:07
felix_r כתב:אולי אני טיפש מדי, אבל עדיין אני לא מבין מה הקשר בין זה שפניני קרא למישהו נאצי, ולעניין השואה