אשכול המלפפונים / סגל

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: אשכול המלפפונים / סגל

הודעהעל ידי itay92 » 15 יוני 2011, 18:02

איך שייר בהגנה?
הוא אתלטי? ריבאודנר טוב יחסית לגארד?
itay92

הודעהעל ידי jol9 » 15 יוני 2011, 18:02

מקאדו כתב:מה עשה הלפרין בשנה שנתיים האחרונות שגורם לכך שאנשים מריירים עליו ? בגלל שהוא ישראלי ? אתה קצת נסחף יוני עם הלפרין הוא סה'כ שחקן נחמד יחסית לגארד הישראלי הממוצע אבל לא שווה את הסכומים שהוא דורש ואני לא בטוח שלא שווה ללכת על שייר שעולה חצי ממנו או שליש .

עשה. שיחק באחת הקבוצות הכי טובות באירופה, היה מצויין במדי הנבחרת, היה מצויין בכמה משחקים גדולים של אול' והיה צריך להילחם על מקומו מול טובי הגארדים ביבשת.

שייר לא עולה כ"כ מעט. הוא לא יישחק פה בשביל 200K.
אני שופט את יותם לפי העונה האחרונה שלו במכבי שהייתה מצויינת, ואני מאמין שמאז הוא הלך קדימה (והוא מראה את הרמה שלו ביחס לאחרים בנבחרת).

סה"כ סכום של 500-600K הוא לא סכום מופרז לשחקן ברמה הזאת (מה לעשות שהוא ישראלי ויש עליו מס כפול).
גם על אליהו אפשר להגיד שהוא שחקן נחמד יחסית לפורוורד ישראלי הממוצע, והוא מקבל אף יותר.
אין מה לעשות, אנחנו חיים בישראל, ואני בכל אופן כן רוצה לראות כמה ישראלים דומיננטים במכבי. בשנה האחרונה מאוד נהנתי מליאור ומפניני, ואני מאוד מקווה שבשנה הקרובה נהנה גם מיותם.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי חנו'ש » 15 יוני 2011, 18:10

אני לא חושבת שהוא התקדם בתקופתו באולי'.
הוא נתן עונה נהדרת בזמנו במכבי, אבל לא ראיתי שהוא התקדם מעבר.
הוא פשוט לא היה במקום שבו יכל להתקדם, אולי' היא לא המקום שייתן לשחקנים להתקדם. מה לעשות שהוא העדיף את הכסף.
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי מה מכבי » 15 יוני 2011, 18:16

הזילזול בהלפרין הוא מדהים. גם לגביי האופי שלו. הבנאדם התחיל את העונה מחוץ לסגל של אחת הקבוצות הכי טובות באירופה כשהמאמן החדש (שלא מכיר אותו) מחפש להיפטר ממנו. לאט לאט דרך אימונים הוא קנה מקום חזרה בסגל, התחיל לקבל דקות, עד שבסוף העונה במשחקים הכי חשובים של הקבוצה הוא קיבל מקום בחמישיה. וזאת בקבוצה שבמשחקים האלה תאודוסיץ' ופפאלוקאס מהגארדים הטובים באירופה ראו אותו עולה בחמישייה בזמן שהם על הספסל. מתייחסים פה לתקופה של הלפרין באולימפייקוס כאילו מדובר פה מקסימום גבעת שמואל. אולימפייקוס בתקופה שהלפרין היה שם הייתה אחת הקבוצות הבכירות והטובות באירופה והלפרין היה שחקן רוטציה משמעותי שם לתקופה לא קצרה. בעונה לפני שהלפרין עזב לאולימפייקוס הוא היה חמישייה שניה ביורוליג.

תעשו השוואה עם מה שאליהו עשה בקאחה, קבוצה פחות טובה מאולימפייקוס. אליהו היה שחקן הרבה פחות טוב ומשמעותי בקאחה מאשר הלפרין באולימפייקוס.

נכון הלפרין נוטה לא אחת להעלם בדקות החשובות (מצד שני הוא גם העלה אותנו לפיינל פור) אבל דווקא בקבוצה כזאת עם פניני (חבר טוב של הלפרין) ופארגו שלשניהם יש בייצים מפה ועד להודעה חדשה הלפרין הוא קלאסי.
מה מכבי

הודעהעל ידי yzafrir » 15 יוני 2011, 18:17

יוני , אני מסכים שמגיע לו 500-600 אבל לא 800....
לגבי שייר יש לו שתי אופציות , לקבל 200-300 ממכבי או 60 בדיליג...מה עדיף לו ? בהנחה שאין לו הצעות מקבוצות אירופאיות אחרות כמובן...
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי BIG sofo » 15 יוני 2011, 18:24

jol9 כתב:
BIG sofo כתב:
jol9 כתב:אם שייר אכן יגיע ואם אכן זה יהיה במקום הלפרין, אז אני רק מקווה שלא תהיה כאן התרסקות. תמיד יש סיכוי להפתעה, אבל נראה לי כאן שמכבי מנסה לחסוך בקטנה ולוקחת
סיכון גדול מדי.

מה שיקרה הוא שבאיזשהו שלב, בלאט יחליט שהקו האחורי הנוכחי לא מספיק טוב, ואז יתחילו לחפש תיקונים של הרגע האחרון, והסיכוי שזה יצליח כמו במקרה פארגו, הם די נמוכים.
הלפרין שחקן יקר יותר, אבל בדיוק בשביל זה מיועדים הכספים הנוספים של האדריאטית, ושל סיום ההתחייבויות השונות שיש למכבי.

ראית את שייר משחק?
שייר היה שחקן טוב במכללות. יש סיכוי טוב שהוא גם יצליח באירופה. בכל מקרה מדובר על רכז טוב. הוא קלעי שלוש טוב. סך הכל מדובר על שחקן שיכול להיות מחליף טוב באירופה...בתור שחקן שיתן 15-20 דקות באירופה וישחק הרבה בליגה זאת החתמה טובה.
הוא שחקן שמזכיר לי בסגנון את הלפרין. איך אתה כבר קובע שהלפרין שחקן יותר טוב? להלפרין יש יכולות אבל במאני טיים הוא כמעט תמיד נעלם...

קודם כל לא אמרתי שהלפרין שחקן טוב יותר. הלפרין שחקן מוכח יותר, שכמו שמישהו אמר, לא צריך תקופת הרצה או תקופת הסתגלות. הלפרין מכיר את היורוליג
מכל הכיוונים, היה בפיינל פורים ובמשחקים מלחיצים (כמו הדרבי היווני הגדול), ואפשר להיות בטוחים שנקבל ממנו תפוקה מכובדת בקו האחורי.

מה ששייר עשה במכללות, לא רלוונטי בכלל לכדורסל הבוגרים. ג'יי ג'יי רדיק היה סקורר טוב פי כמה משייר, אבל הוא נדחק לספסל של אורלנדו, ורק בשנים האחרונות מצליח
להפוך להיות שחקן לגיטימי בבוגרים. על חברו בפסגת המכללות של אותה שנה - אדם מוריסון, אין בכלל מה להרחיב.

שייר יכול להצליח במכבי, אבל במידה והוא יהיה כשלון, מכבי תישאר רזה מאוד בקו האחורי שוב. כרגע אף אחד לא יכול לדעת האם הוא יצליח או לא. בכל אופן, התחושה שלי היא
שאם דייויד יקבל אותו, את פארגו, בורשטיין ועוד גארד כמחליף של פרקינס, הוא עלול לדרוש מההנהלה באיזור אוגוסט עוד שחקן לקו האחורי.

גודס אמר שיגיעו עוד 2 ישראלים ועוד 2 זרים לקו האחורי.
כך שקו האחורי יכלול
1-2 :פארגו,שייר(?),שחקן ישראלי(הלפרין,לנסברג?),בורשטיין,זר במקום פרקינס
3: זר במקום אידסון, פניני,בלו
סך הכל 8 שחקנים בקו האחורי - 3 זרים, 5 ישראלים
למרות שבתכלס בעמדות 1-2 אנחנו בבעיה. כי יהיו רק 4 שחקנים (בהנחה שאני מוריד את בורשטיין) משמעותיים בהנחה שכולם יצליחו לתרום כבר השנה(פארגו, זר במקום פרקינס, 2 שחקנים ישראלים)
BIG sofo

הודעהעל ידי yzafrir » 15 יוני 2011, 18:25

אנ לא מבין משהו , אם שייר במקום הלפרין ונניח יוחתם עוד ישראלי בכיר כמו אוחיון לדוגמא זה אומר שיש מקום לעוד שני ישראלים מהנוער . על כמה שחקני סגל מכבי חושבת להתבסס שנה הבאה לשלושת המסגרות ? 14 ?
14 שחקנים בסגל ששניים מהנוער אומר קודם כל שיהיו לפחות 10 בכירים שישחקו בשלושת המסגרות . מה ההגיון בזה ? השחקנים פשוט יקרסו .
צריך סגל של לפחות 15 לדעת או אפילו 16 אם לוקחים בחשבון 2 מהנוער....
סגל לעונה הבאה
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי חנו'ש » 15 יוני 2011, 18:26

מה מכבי כתב:תעשו השוואה עם מה שאליהו עשה בקאחה, קבוצה פחות טובה מאולימפייקוס. אליהו היה שחקן הרבה פחות טוב ומשמעותי בקאחה מאשר הלפרין באולימפייקוס.

אליהו עשה בעונה שלו בויטוריה כ-8 נקודות בממוצע בכ-18 דקות.
הלפרין באותה העונה עשה כ-5 נקודות בכ-13 דקות בממוצע.
השנה "העלה" את הממוצעים ל-4.5 נקודות בכ-14 דקות.
דווקא העונה הראשונה שלו באולי' היתה המוצלחת ביותר, כ-7 נקודות בכ-21 דקות (מדובר רק על היורוליג).
ללא ספק התקדמות.... :roll:
תמונה
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי yzafrir » 15 יוני 2011, 18:29

להלפרין אין מה להתקדם מקצועית , הוא כבר לא יכול להתפתח מקצועית . יש לו המון דרך להתקדם מנטאלית והאמת אני כבר התייאשתי ממנו מהבחינה הזאת ובדקות המכריעות הוא לא השחקן שהייתי רוצה על המגרש....
סגל לעונה הבאה
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי asafb96 » 15 יוני 2011, 18:34

תעשו השוואה עם מה שאליהו עשה בקאחה, קבוצה פחות טובה מאולימפייקוס. אליהו היה שחקן הרבה פחות טוב ומשמעותי בקאחה מאשר הלפרין באולימפייקוס.

הגזמת...
אליהו נתן תפוקה יפה מאוד ביחס לדקות שקיבל, וזכה עם קאחה באליפות ספרד בסוויפ על בארצלונה, אותה ברצלונה שנתנה לאולי' 20 הפרש בגמר שנה שעברה..
אליהו נתן משחק אדיר מול בארסה במשחק האחרון, הלפרין היה העונה ממש לא יציב, עליות וירידות חדות
זה לא שאני לא רוצה את הלפרין במכבי, אני רוצה מאוד לראות אותו יחד עם שייר, אבל אליהו עשה יותר מהלפרין, הוכיח את עצמו יותר, ומגיע לו יותר
600K ל3-4 שנים זה הפשרה הכי טובה ל2 הצדדים
אגב, מישהו יודע מה יהיה מצב המס על הלפרין אם יחזור? הוא יחשב כישראלי רגיל או כתושב חוזר או משהו?
asafb96

הודעהעל ידי yzafrir » 15 יוני 2011, 18:44

זה לא רק מה שאליהו עשה או לא עשה זה העניין שאין עוד ישראלים טובים בעמדה שלו ולכן המחיר שלו גבוהה יותר . זאת הסיבה שגרין שדד אותנו כל השנים האלו....
לעומת זאת גארדים ישראלים יש בשפע ...
סגל לעונה הבאה
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי where is the love? » 15 יוני 2011, 18:51

מה שקצת נשכח מהלפרין זו ההעונה ההיא שהיה בלובליאנה, לדעתי בעונה הזאת הוא היה בעונתו הטובה ביותר, הלפרין שחקן מוכח ומוכשר, לגבי קבלת ההחלטות שלו ברגעים קשים או אולי חוסר אומץ, זה משו שחסר אצלו בשונה מבלו או מפניני. אבל מצד שני הוא יכול לתפקד טוב שהלחץ לא עליו, ובאמת הלחץ לא יהיה עליו, הוא לא בא בתור המנהיג של מכבי, בשביל זה יש את פארגו ופרקינס במידה וישאר, אני חושב שהלפרין יכול להשתלב טוב בסגל.

הלפרין ושאייר לדעתי בהחלט טוב למכבי, אני הייתי מוסיף עוד שניים מהנוער, במידה ומגיע גארד נוסף אני לא חושב שיש טעם ללנדסברג.

בכל מקרה נקווה לטוב, שאייר שחקן טוב, איך הוא בניהול המשחק?
תמונה

אנחנו מכבי ואנחנו יוצאים לקרב ומי שאתנו אתנו !!!! אז המון בהצלחה!!!
where is the love?

הודעהעל ידי מה מכבי » 15 יוני 2011, 18:52

חנו'ש כתב:
מה מכבי כתב:תעשו השוואה עם מה שאליהו עשה בקאחה, קבוצה פחות טובה מאולימפייקוס. אליהו היה שחקן הרבה פחות טוב ומשמעותי בקאחה מאשר הלפרין באולימפייקוס.

דווקא העונה הראשונה שלו באולי' היתה המוצלחת ביותר, כ-7 נקודות בכ-21 דקות (מדובר רק על היורוליג).

דמגוגיה זולה. מה קרה לנתונים מהליגה? נתונים שהם הרבה יותר חשובים מבחינתי.

הלפרין התחיל את העונה שלו כשחקן מחוץ לרוטציה בגלל מאמן שהוחלף, וכשכבר נכנס לסגל התחיל לקבל בהתחלה מעט מאד דקות שמשנות את הסטטיסטיקה. הסטטיסטיקה שלו מהליגה מהצד השני היא מצויינת.

למה שלא תתני לנו את הנתונים של יותם בליגה השנה לעומת שחקנים בטופ של אירופה כמו פפאלוקאס או תאודושיץ'?

למה לא את הנתונים העלובים של אליהו בליגה הספרדית שהמשחק האחרון הסתיר אותם?

הלפרין באירופה היום נחשב שחקן בכיר מאליהו ועדיין הילזול הוא הוא ברמה כאילו מדובר באפיק ניסים.
מה מכבי

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 15 יוני 2011, 18:53

אני כן חושב ורוצה לראות כאן את הלפרין בעונה הבאה.
אני חושב שהוא יכול לסוגר למכבי את העמדה מס' 2 בצורה טובה (גם אם זה מהספסל), הוא יכול לתרום הרבה בעיבוי הקו האחורי המאוד דליל של מכבי וגם העובדה שהוא ישראלי היא בהחלט פלוס.

עם זאת, אני בהחלט חושב שניתן למצוא לו מחליף או מישהו שיוכל לספק את הסוחרה טוב כמוהו.
אם הלפרין מערים קשיים ודורש סכומים לא הגיוניים, אז לא צריך בכוח.
בלי קשר, הייתי מצפה משחקן שגדל במועדון, להראות קצת יותר מסירות או גמישות מסויימת בנושא השכר.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי מה מכבי » 15 יוני 2011, 18:53

yzafrir כתב:זה לא רק מה שאליהו עשה או לא עשה זה העניין שאין עוד ישראלים טובים בעמדה שלו ולכן המחיר שלו גבוהה יותר . זאת הסיבה שגרין שדד אותנו כל השנים האלו....
לעומת זאת גארדים ישראלים יש בשפע ...

ועדיין איכשהו כל המאמנים במכבי מעדיפים כשמגיעים למשחקים החשובים להושיב את אליהו והמליונים שלו על הספסל ולשחק עם בלו או זר בעמדה הזאת. כולל בלאט השנה בפיינל פור.
מה מכבי

הודעהעל ידי חנו'ש » 15 יוני 2011, 18:58

מה מכבי כתב:
חנו'ש כתב:

דמגוגיה זולה. מה קרה לנתונים מהליגה? נתונים שהם הרבה יותר חשובים מבחינתי.

הלפרין התחיל את העונה שלו כשחקן מחוץ לרוטציה בגלל מאמן שהוחלף, וכשכבר נכנס לסגל התחיל לקבל בהתחלה מעט מאד דקות שמשנות את הסטטיסטיקה. הסטטיסטיקה שלו מהליגה מהצד השני היא מצויינת.

למה שלא תתני לנו את הנתונים של יותם בליגה השנה לעומת שחקנים בטופ של אירופה כמו פפאלוקאס או תאודושיץ'?

למה לא את הנתונים העלובים של אליהו בליגה הספרדית שהמשחק האחרון הסתיר אותם?

הלפרין באירופה היום נחשב שחקן בכיר מאליהו ועדיין הילזול הוא הוא ברמה כאילו מדובר באפיק ניסים.

כי זה בעייתי להשוות בין 2 שחקנים כשמדובר בליגות שונות וכשהם לא משחקים מול אותם קבוצות, לכן נתתי את הסטטיסטיקות מהליגה המשותפת בה שני הקבוצות שיחקו.

צר לי, אבל הליגה היוונית אינה ברמתה של הליגה הספרדית.
תמונה
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי yzafrir » 15 יוני 2011, 19:00

where is the love? כתב:מה שקצת נשכח מהלפרין זו ההעונה ההיא שהיה בלובליאנה, לדעתי בעונה הזאת הוא היה בעונתו הטובה ביותר, הלפרין שחקן מוכח ומוכשר, לגבי קבלת ההחלטות שלו ברגעים קשים או אולי חוסר אומץ, זה משו שחסר אצלו בשונה מבלו או מפניני. אבל מצד שני הוא יכול לתפקד טוב שהלחץ לא עליו, ובאמת הלחץ לא יהיה עליו, הוא לא בא בתור המנהיג של מכבי, בשביל זה יש את פארגו ופרקינס במידה וישאר, אני חושב שהלפרין יכול להשתלב טוב בסגל.

הלפרין ושאייר לדעתי בהחלט טוב למכבי, אני הייתי מוסיף עוד שניים מהנוער, במידה ומגיע גארד נוסף אני לא חושב שיש טעם ללנדסברג.
בכל מקרה נקווה לטוב, שאייר שחקן טוב, איך הוא בניהול המשחק?

זה אומר סגל של 8 ישראלים ששניים או שלושה (אם כוללים את טל) הם לא ממש אפקטיבים . כלומר 5 ישראלים בכירים שיכולים לתרום .
אם תוסיף לזה 6 זרים (כי הבנתי שמכבי הולכת על סגל של 14) אז זה אומר שלפחות 10 שחקנים בכירים ישחקו בשלושת המסגרות. נראה לי עמוס מידי ואני מפחד שנראה פה קריסה של שחקנים....
אני כן חושב שיש מקום גם ללאנסברג ורק עוד שחקן נוער אחד .
לגבי זרים אני חושב שצריך לפחות 7 פעילים ( 8 עם פרקינס) או לסמוך על זה שנקבל תפוקה טובה מהלפרין ושייר בעמדה 2 ואז רק 7 זרים כולל את פרקינס
סגל לעונה הבאה
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי מה מכבי » 15 יוני 2011, 19:01

זה בהחלט אפשרי להשוואת כשאתה משחקת באחת הטובות באירופה ורואים מה שחקן כמו תאודוסיץ או פפאלוקאס עושה בקבוצה הזאת השנה ומה הלפרין עשה.
מה מכבי

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 15 יוני 2011, 19:11

גלדסטון טוען שאין קשר בין שייר להלפרין..אז שידבר עם האחראים של אתר ערוץ הספורט,כי הם לא מפסיקים להגיד שזה או שייר או הלפרין
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי חנו'ש » 15 יוני 2011, 19:12

מה מכבי כתב:זה בהחלט אפשרי להשוואת כשאתה משחקת באחת הטובות באירופה ורואים מה שחקן כמו תאודוסיץ או פפאלוקאס עושה בקבוצה הזאת השנה ומה הלפרין עשה.

אבל אתה השוות בין הלפרין לאליהו ולא בין הלפרין לתאודוסיץ ופאפא.
חוץ מזה, ליגות מקומיות שונות לפעמים מבחינת הרוטציה בהרבה קבוצות (גם במכבי בורשטיין למשל נתן סטטיסטיקות נאות בליגה לעומת אלה האפסיות ביורוליג).
ופחות מעניין אותי מה הלפרין עשה בליגה היוונית כי אם הוא יחזור למכבי, הוא לא יחק בליגה היוונית אלא יהיה חשוב לנו בעיקר ליורוליג, ולכן זה בעיקר מה שמעניין אותי.
תמונה
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־26 אורחים