פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
פרסם תגובה

Re: חצי גמר גביע ווינר: מכבי נגד ראשל"צ, מוצ"ש, 19:10

26 ספטמבר 2015, 21:22

יש אנדר אובר אם פאברני חוזר עם מכבי מניו יורק או שהוא לוקח את הטיסה מ-JFK חזרה לברזיל?

26 ספטמבר 2015, 21:23

אחדשיודע כתב:אני אומר שאני לא בונה על רנדל (פציע) ובנדר (חסר ניסיון) שיחזיקו את עמדה 4 לעונה שלמה, זה מה שאני אומר. פניני, סמית' (3) ושגב (0) ממש לא בספירה שלי.
אמבקווה + סנטר איכותי (מצידי שפבראני יאכיל את כולם כובעים) + 4 שידע לתת דקות בעמדה 5 ולשחק בתוך הצבע יעשו את העבודה

אם אתה מביא עוד סנטר ודוחק את פבראני (שלא שיחק היום בתור סנטר שני, אז שלישי?) לקצה הספסל/יציע - מה זה יתן לך?
ההיגיון שלך לא עובד אצלי.

אני שומר על פבראני כי ראיתי מה זה 3 סנטרים שטוחנים אותי ולא מפחדים לתת עבירות בשנה שעברה עם פנרבחצ'ה.
מעלים לי את זוריץ', ואז את סבאש, ואז פתאום משחק אחרי ארדן עולה וטוחן אותי, וה-5 הכי מפחיד שלהם הוא בכלל וסלי שהוא 4!!!
ככה גם מעלימים סנטרים יריבים גדולים בהגנה.

עומק וגודל, שפבראני שכבר פה, יוכל להביא לי ובגדול.
אני אחיה בשלום רב עם סמית' ב-4 אם רנדל נפצע. הוא מספיק טוב ויש מספיק שחקנים שימלאו את החלל שיוותר ב-3. (סילבן, פניני, יבזורי, ולא התחלתי לדבר על 3 גארדים)

גם אמבקווה שחקן פציע. זה לא יכול להיות שיקול.

26 ספטמבר 2015, 21:29

החציל האצטקי כתב:
אחדשיודע כתב:אני אומר שאני לא בונה על רנדל (פציע) ובנדר (חסר ניסיון) שיחזיקו את עמדה 4 לעונה שלמה, זה מה שאני אומר. פניני, סמית' (3) ושגב (0) ממש לא בספירה שלי.
אמבקווה + סנטר איכותי (מצידי שפבראני יאכיל את כולם כובעים) + 4 שידע לתת דקות בעמדה 5 ולשחק בתוך הצבע יעשו את העבודה

אם אתה מביא עוד סנטר ודוחק את פבראני (שלא שיחק היום בתור סנטר שני, אז שלישי?) לקצה הספסל/יציע - מה זה יתן לך?

אני שומר על פבראני כי ראיתי מה זה 3 סנטרים שטוחנים אותי ולא מפחדים לתת עבירות בשנה שעברה עם פנרבחצ'ה.
מעלים לי את זוריץ', ואז את סבאש, ואז פתאום משחק אחרי ארדן עולה וטוחן אותי, וה-5 הכי מפחיד שלהם הוא בכלל וסלי שהוא 4!!!

אני אחיה בשלום רב עם סמית' ב-4 אם רנדל נפצע. הוא מספיק טוב ויש מספיק שחקנים שימלאו את החלל שיוותר ב-3. (סילבן, פניני, יבזורי, ולא התחלתי לדבר על 3 גארדים)

אם כשיש לך 2 סנטרים אחד מהם בקושי משחק (ולא בהכרח ההמשך יהיה טוב יותר בעניינו), אין שום צורך ב-3 סנטרים. פשוט לא.
הרבה יותר חכם יהיה להביא 4 פותח שידע לתת דקות ב-5 ולהחליף את פבראני, במידה ולא מרוצים ממנו. ככה אתה מרוויח שני שחקנים.

לגבי סמית' - אם אתה מזיז אותו לעמדה 4, עמדה 3 נפגעת, גם אם לאנדסברג יתן עונה מופלאה במונחים שלו.
זה בכלל לא משהו שצריך לדבר עליו בבניית הקבוצה, אלו נטו אילתורים זמניים.
נערך לאחרונה על ידי אחדשיודע בתאריך 26 ספטמבר 2015, 21:34, נערך פעם אחת בסך הכל.

26 ספטמבר 2015, 21:34

כמה דברים מהמשחק.

1. רוצ'סטי הוא שחקן מבריק לדעתי. מאוד כיף לראות אותו משחק. אני מסכים עם פליקס שהשופט הוציא אותו מהקצב,
אבל זאת גם נקודה לחובתו, שנתן לדבר כזה להפריע לו. איבודי הכדור שלו בסוף לא היו טובים בכלל, ולא מתאימים לשחקן ברמה הזאת.

2. אמבקווה הוא אחלה שחקן, אבל עם אפסייד ברור. לא נראה לי שהוא הולך להפתיע אותנו יותר מדי, אבל שחקן כזה הוא מרכיב חיוני
בקבוצה, וטוב שהוא כאן.

3. בנדר שיחק המון היום. כמעט לא ירד מהמגרש בחצי השני. אני שמח שגיא סומך עליו, ומשתף אותו לדקות משמעותיות, ושבנדר מגיב
כמו שצריך, וגם נותן תפוקה. יופי ילד.

4. אוחיון, רנדל ודווין,... אין הרבה מה לדבר עליהם.

5. מכבי נראתה מאוד אומללה בפתיחת המשחק, וזה לא אמור לקרות. אני יכול להבין שהיריבה בזון, וההגנה לא מצליחה להתמודד עם מטווח
מטורף וריצה בלתי פוסקת, אבל למכבי יש המון כלים בהתקפה, והיא צריכה להיות מסוגלת למצוא תרגילים שיעצרו ריצות של יריבות.
פעם התרגיל הקלאסי היה ללכת לבלו לאיזו שלשה. עכשיו יש למכבי כמה אפשרויות מחוץ לקשת, וזה מה שצריך - לרווח את המשחק, ולחפש
זריקה טובה של אחד מהקלעים הטובים שלנו.
ללכת לרנדל או לפיק אנד רולים מסובכים עם אמבקווה או פבראני, זה לא הפתרון הנכון.

6. כמובן שכולם מבינים ומדברים על החסרון בצבע שיש לנו. זה חסרון בולט, אבל חייבים לציין שבליגה זה נתון שלא עומד להשתנות.
הדבר הנכון הוא לנסות למצוא שחקן שכן יכול לשחק עם הגב לסל, כמו סמית' נניח, ולאו דווקא אחד הגבוהים.
נראה את פבראני מול מילאנו, ואז נוכל להתרשם האם הוא יכול להסתדר ביורוליג.

26 ספטמבר 2015, 21:36

אחדשיודע כתב:
החציל האצטקי כתב:

אין שום צורך ב-3 סנטרים אם כשיש לך 2 סנטרים אחד מהם בקושי משחק (ולא בהכרח ההמשך יהיה יותר טוב בעניינו). פשוט לא.
הרבה יותר חכם יהיה להביא 4 שיודע לשחק ב-5 ולהחליף את פבראני במידה ולא מרוצים ממנו. ככה תרוויח שני שחקנים.

לגבי סמית' - אם אתה מזיז אותו לעמדה 4, עמדה 3 נפגעת, גם אם לאנדסברג יתן עונה מופלאה במונחים שלו.
זה בכלל לא משהו שצריך לדבר עליו בבניית הקבוצה, נטו אילתורים זמניים.

אבל אם אתה מביא 4 שיכול לשחק ב5 גם זה יהיה שחקן בסגנון של אמבקווה וזה לא מה שחסר לנו.
אני מסכימה עם החציל כאן. חסר לנו כרגע סוג של סופו (ואני לא מדברת ספציפית על סופו אלא סופו כשם גנרי ).
אנחנו חייבים שחקן שיהיה חיה רעה בצבע וזה בהגדרה סנטרים ולא 4.5 למינהם.

כמובן שאם מביאים מישהו כזה אז לא חייבים להשאיר את פבראני אבל זה כבר שיקול כלכלי יותר וכולנו יודעים את הנטייה של מכבי לחסוך.

ואגב, מה הוויכוח על אמבקווה? אני מתה עליו!!

26 ספטמבר 2015, 21:38

מקלין היה עונה על ההגדרה והוא סוג של 4.5 כזה.

עוד דוגמא מהעבר הוא מרכוס פייזר.
יש שחקנים בעמדה 4 שמשחקים בצבע. ד"א גם ינקונאס אוהב לשחק בצבע, וגם עושה את זה טוב.

26 ספטמבר 2015, 21:42

אתה לא צריך 3 סנטרים נגד ראשון לציון שמשחקים עם סמול פורוורד בעמדה 4 ועם 4 בעמדה 5 ואתה מעדיף להעלות מולם את בנדר ב-5 משיקולי מהירות ואתלטיות.
אתה צריך אותם מול ריאל, צסק"א, בארסה, אנאדולו, (ומי לא בעצם?) שיזרקו עליך את השלישיות עם הסייז והכוח שלהם.

קודם כל אני שמח שהגענו להסכמה שעדיף להשאיר את פבראני, ולא לחתוך אותו, זו כבר התקדמות. אם כבר הבאנו, שננצל אותו.
עכשיו צריך למצוא את השחקן המתאים ברמה הפרסונלית לקבוצה. 4, 5 - זה בעיקר תלוי מה הוא מביא לפארקט ואיך הוא יכול להתאים לשאר השחקנים.

אני לא מכיר הרבה מספרי 4 שיש להם גם סייז ואגרסיביות מתאימים, אבל אולי יש. גם האייקים (דיוגו/אופייבו) אנדרסייזד מדי לטעמי, ויש להם כביכול את הסקילסט.
ארצג רך מדי. אתה צריך מישהו שיהיה מספיק אגרסיבי, חזק, גדול.

העובדה שרנדל הוא שחקן התקפה מאוד מוגבל מחייב אותך להביא גודל יחד עם כשרון- שזה מצרך נדיר.

לא יודע כמה בורוסיס דורש אבל הוא מתאים מקצועית- ואם מביאים אותו זו גם חתיכת הצהרה שכולם יאלצו להיות מחוייבים אליה. הרבה יותר מסתם החתמה.

26 ספטמבר 2015, 21:43

חנו'ש כתב:
אחדשיודע כתב:
החציל האצטקי כתב:

אין שום צורך ב-3 סנטרים אם כשיש לך 2 סנטרים אחד מהם בקושי משחק (ולא בהכרח ההמשך יהיה יותר טוב בעניינו). פשוט לא.
הרבה יותר חכם יהיה להביא 4 שיודע לשחק ב-5 ולהחליף את פבראני במידה ולא מרוצים ממנו. ככה תרוויח שני שחקנים.

זה בכלל לא משהו שצריך לדבר עליו בבניית הקבוצה, נטו אילתורים זמניים.

אבל אם אתה מביא 4 שיכול לשחק ב5 גם זה יהיה שחקן בסגנון של אמבקווה וזה לא מה שחסר לנו.
אני מסכימה עם החציל כאן. חסר לנו כרגע סוג של סופו (ואני לא מדברת ספציפית על סופו אלא סופו כשם גנרי ).
אנחנו חייבים שחקן שיהיה חיה רעה בצבע וזה בהגדרה סנטרים ולא 4.5 למינהם.

כמובן שאם מביאים מישהו כזה אז לא חייבים להשאיר את פבראני אבל זה כבר שיקול כלכלי יותר וכולנו יודעים את הנטייה של מכבי לחסוך.

ואגב, מה הוויכוח על אמבקווה? אני מתה עליו!!

מי אמר שאם מביאים 4 שיכול לשחק גם ב-5 הוא יהיה אמבווקה? אמבווקה הוא פשוט 5 נמוך.
גלן דיוויס אגב, הוא דוגמא ל-4 שיכול לשחק ב-5. לא שהוא אופציה.

מכבי צריכה 5, לא טענתי אחרת בשום מצב. מה שאמרתי ושוב אומר - זה לא צריך להיות בנוסף לפבראני, אלא במקומו (אם הוא לא יתחיל להרשים בזמן הקרוב).
אם אתה מביא זר חמשי הוא צריך להיות בעמדה 4. הסנטר צריך להיות פבראני/אחר, אחרת זה יהיה סתם ביזבוז של כסף.

26 ספטמבר 2015, 21:47

החציל האצטקי כתב:אתה לא צריך 3 סנטרים נגד ראשון לציון שמשחקים עם סמול פורוורד בעמדה 4 ועם 4 בעמדה 5 ואתה מעדיף להעלות מולם את בנדר ב-5 משיקולי מהירות ואתלטיות.
אתה צריך אותם מול ריאל, צסק"א, בארסה, אנאדולו, (ומי לא בעצם?) שיזרקו עליך את השלישיות עם הסייז והכוח שלהם.

אתה לא צריך 3 סנטרים בשום מצב. אתה צריך 2 סנטרים בכירים + שחקן או שניים אחרים שיכולים לתרום שם דקות במקרה של פציעה.
אם אתה מביא עוד סנטר, אתה אומר לפבראני שאתה לא סומך עליו ולא בונה עליו. ונתעלם מהעובדה שחלק גדול מהמשחקים הוא כנראה יבלה ביציע.
או שאתה נפרד ממנו ומביא סנטר אחר, או שאתה בונה עליו. אמרתי את זה כבר 200 פעם נראה לי, בטח עייפתי אתכם ;)

26 ספטמבר 2015, 22:04

jol9 כתב:כמה דברים מהמשחק.

1. רוצ'סטי הוא שחקן מבריק לדעתי. מאוד כיף לראות אותו משחק. אני מסכים עם פליקס שהשופט הוציא אותו מהקצב,
אבל זאת גם נקודה לחובתו, שנתן לדבר כזה להפריע לו. איבודי הכדור שלו בסוף לא היו טובים בכלל, ולא מתאימים לשחקן ברמה הזאת.

2. אמבקווה הוא אחלה שחקן, אבל עם אפסייד ברור. לא נראה לי שהוא הולך להפתיע אותנו יותר מדי, אבל שחקן כזה הוא מרכיב חיוני
בקבוצה, וטוב שהוא כאן.

3. בנדר שיחק המון היום. כמעט לא ירד מהמגרש בחצי השני. אני שמח שגיא סומך עליו, ומשתף אותו לדקות משמעותיות, ושבנדר מגיב
כמו שצריך, וגם נותן תפוקה. יופי ילד.

4. אוחיון, רנדל ודווין,... אין הרבה מה לדבר עליהם.

5. מכבי נראתה מאוד אומללה בפתיחת המשחק, וזה לא אמור לקרות. אני יכול להבין שהיריבה בזון, וההגנה לא מצליחה להתמודד עם מטווח
מטורף וריצה בלתי פוסקת, אבל למכבי יש המון כלים בהתקפה, והיא צריכה להיות מסוגלת למצוא תרגילים שיעצרו ריצות של יריבות.
פעם התרגיל הקלאסי היה ללכת לבלו לאיזו שלשה. עכשיו יש למכבי כמה אפשרויות מחוץ לקשת, וזה מה שצריך - לרווח את המשחק, ולחפש
זריקה טובה של אחד מהקלעים הטובים שלנו.
ללכת לרנדל או לפיק אנד רולים מסובכים עם אמבקווה או פבראני, זה לא הפתרון הנכון.

6. כמובן שכולם מבינים ומדברים על החסרון בצבע שיש לנו. זה חסרון בולט, אבל חייבים לציין שבליגה זה נתון שלא עומד להשתנות.
הדבר הנכון הוא לנסות למצוא שחקן שכן יכול לשחק עם הגב לסל, כמו סמית' נניח, ולאו דווקא אחד הגבוהים.
נראה את פבראני מול מילאנו, ואז נוכל להתרשם האם הוא יכול להסתדר ביורוליג.

אוחיון הוא כרגע השחקן הכי טוב והכי יציב לדעתי במכבי. נמצא בכושר נהדר וכשהוא לא על המגרש, ההגנה לא קיימת.

דווין משחק בחצי הילוך. השלשות נכנסו היום, אבל נראה לי שמהו לא בסדר איתו. אולי פצוע.

רוצ'סטי היה מצויין היום. אני לא מתרגש מאיבודי הכדור. הוא שיחק עם ביטחון ועשה מה שהוא יודע.

אני ממש לא נופל מאמבקווה. סולידי. לא יותר מזה. מפתיע לרעה באתלטיות בינונית.

בנדר ממשיך להיות מצויין התקפית. תהיה לו בעיה הגנתית גדולה מאוד ביורוליג. הוא לא בנוי למגע.

להרכב הפותח יש בעיה הגנתית חמורה. לדעתי, לא יהיה מנוס מלהוריד את רוצ'סטי לספסל.

פאבאריני עשה כמה דברים מביכים עם תצוגת נגרות נוראית מכל מקום מעבר למטר מהסל.

26 ספטמבר 2015, 22:08

רוי,
קשה לדעת כרגע מיהו השחקן הכי טוב בקבוצה.
מה שבטוח זה שסמית'י חשוב, וג'ורדן את טיילור חשובים, ואוחיון חשוב וכמובן גם רנדל ואמבקווה.

בסה"כ נכון לכרגע יש כאן סגל מאוד מעניין וכיפי. הגארדים שלנו הם המנוע של הקבוצה, וברור שמה שחסר בעיקר זה שחקן
שיודע לייצר בצבע.

אמבקווה מראה אחלה אתלטיות. הוא עשה עבודה הגנתית מצויינת היום.

26 ספטמבר 2015, 22:12

בואנה, זוכרים שאמרתי בתחילת הקיץ שצריך להביא את ג'ורדן (פארמר) טיילור (רוצ'סטי)?
מקריות? לא נראה לי... :eek :eek

26 ספטמבר 2015, 22:15

רוי, אתה מדמיין דברים עם סמית'? אותו דווין כמו אשתקד. גם אז הוא לא בדיוק שבר קרסוליים לשחקנים בקרוס אוברים ומטביע ביד אחת

26 ספטמבר 2015, 22:18

החציל האצטקי כתב:בואנה, זוכרים שאמרתי בתחילת הקיץ שצריך להביא את ג'ורדן (פארמר) טיילור (רוצ'סטי)?
מקריות? לא נראה לי... :eek :eek

לא זוכרים, תביא הוכחות. :)

26 ספטמבר 2015, 22:25

דווין סיים עם 30 נקודות מדד.
הכל טוב איתו, האחרון שמדאיג אותי.

26 ספטמבר 2015, 22:25

חנו'ש כתב:דווין סיים עם 30 נקודות מדד.

בדיוק אותן דווין הטוב של שנה שעברה, באמת האחרון שמדאיג.

26 ספטמבר 2015, 22:34

שחף כתב:רוי, אתה מדמיין דברים עם סמית'? אותו דווין כמו אשתקד. גם אז הוא לא בדיוק שבר קרסוליים לשחקנים בקרוס אוברים ומטביע ביד אחת

הוא היה קצת בהיי בתחילת המשחק אבל גם אני לא זיהיתי שום מגבלה פיזית והוא נתן משחק נהדר מעבר לקליעה .

26 ספטמבר 2015, 22:47

גודס אומר שסילבן ישחק כבר מול מילאנו.

26 ספטמבר 2015, 23:00

שחף כתב:רוי, אתה מדמיין דברים עם סמית'? אותו דווין כמו אשתקד. גם אז הוא לא בדיוק שבר קרסוליים לשחקנים בקרוס אוברים ומטביע ביד אחת

אני לא חושב. הוא נראה קצת כבד. זז באיטיות בעיקר בהגנה.

26 ספטמבר 2015, 23:00

חנו'ש כתב:דווין סיים עם 30 נקודות מדד.

הוא הוכיח עד כמה שון דאוסון צריך לעבוד על ההגנה שלו
פרסם תגובה