יורוליג, מח' 4: הכוכב האדום נגד מכבי ת"א, חמישי, 20:00

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: יורוליג, מח' 4: הכוכב האדום נגד מכבי ת"א, חמישי, 20:00

הודעהעל ידי שמואל1 » 26 אוקטובר 2017, 22:12

אחדשיודע כתב:
שמואל1 כתב:למכבי יש עכשיו 4 ימים להתאושש מהשבוע הקשה הזה. הזדמנות לעשות חושבים.
מכבי לדעתי חייבת להביא שחקן. זה יכול להיות ההבדל בין דשדוש בתחתית היורוליג לבין מאבק על מקום ב 10 הראשונות.

לא הבנתי מה נותן לך להיאבק על מקום ב-10 הראשונות. מקום 9-10 זה כמו מקום 14 - בשני המקרים נכשלת להעפיל לשלב הבא.
כבוד. מכבי צריכה לשאוף להכי גבוה, גם אם היא מחוץ להצלבה. לסיים עוד עונה במקום 14 זה אסון.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

Re: יורוליג, מח' 4: הכוכב האדום נגד מכבי ת

הודעהעל ידי אחדשיודע » 26 אוקטובר 2017, 22:15

מקום 10 לא נותן למועדון בסדר הגודל של מכבי כבוד.
אם יש מטרה, היא לסיים ב-8 הראשונות. 10 הראשונות זאת לא מטרה.
אחדשיודע

הודעהעל ידי מקאדו 3 » 26 אוקטובר 2017, 22:16

צדק מי שאמר שפראחוסקי הוא לא השחקן שמכבי צריכה , מאוד מאכזב גם איטי גם הרבה פחות טוב בפוסט ממה שחשבתי נראה סתם גבוה ממוצע מינוס.
תמונה
מקאדו 3

Re: יורוליג, מח' 4: הכוכב האדום נגד מכבי ת"א, חמישי, 20:00

הודעהעל ידי שמואל1 » 26 אוקטובר 2017, 22:16

אחדשיודע כתב:מקום 10 לא נותן למועדון בסדר הגודל של מכבי כבוד.
יש גם עניין של תחרותיות. לסיים במקום 14 אומר שמפסיקים לשחק בינואר.
בעשיקייה הראשונה אתה תחרותי עד הסוף עם אפשרות להשתחל להצלבה.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי אחדשיודע » 26 אוקטובר 2017, 22:17

שמואל1 כתב:
אחדשיודע כתב:מקום 10 לא נותן למועדון בסדר הגודל של מכבי כבוד.
יש גם עניין של תחרותיות. לסיים במקום 14 אומר שמפסיקים לשחק בינואר.
בעשיקייה הראשונה אתה תחרותי עד הסוף עם אפשרות להשתחל להצלבה.

יופי, הכל טוב ויפה, אתה לא מסמן כמטרה להיות בטופ 10, אלא להעפיל לשלב הבא.
אחדשיודע

הודעהעל ידי RomanR » 26 אוקטובר 2017, 22:23

מכבי סיימה את המחצית הראשונה עם 11 אסיסטים. את המשחק סיימה עם 15, כלומר מסרה 4 אסיסטים במחצית השנייה כולה- למה?
הכוכב קלעו 18/38 ל-2 שהם 47% ו13/29 ל-3 שהם 45%.
מקווה מאוד ששבוע הבא ספאחיה יתן את הדעת על הגנה על קשת השלוש במיוחד מול מילאנו
סמל אישי של המשתמש
RomanR

הודעהעל ידי ביבו » 26 אוקטובר 2017, 22:30

נקודות אור:
תומאס-לא רק נקודות אלא משחק חכם ולקיחת אחריות-כולנו אוכלים את הכובע בהנאה רבה.
בולדן- סופסוף ידית מבחוץ.. חבל שלא נכנס במחצית השנייה ושהוא עדיין לא בשטף המשחק- מתחילים להבין למה הוא כאן.

ניהול משחק במחצית השניה לא משהו.
ביבו

הודעהעל ידי er79 » 26 אוקטובר 2017, 22:43

כמה צפוי. אמציה זיין אותנו. שבוע הבא תור גאודלוק
er79

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 26 אוקטובר 2017, 22:48

משחק מרגיז מאוד ובכלל, שבוע די מתסכל. היינו מאוד קרובים בשני המשחקים, ואשכרה שילמנו שכר לימוד על הצעירוּת שלנו. כל כך כואב.

דשון תומאס במשחק הירואי ממש, היה פשוט אדיר, ואכל המון חרא מבייליצה המלוכלך שכל מהלך שלו בצבע בערך היה תוקף.
על בולדן אי אפשר באמת לבנות, ועם כל הכבוד לשלשות המצויינות שדפק היום, זה בדיוק מה שאתה צריך ממנו- כשחקן ספסל.
רול פנטסטי, כשכבר נראה שיש לו ממש signature move עם הג'אמפ הזה מכדרור מחצי מרחק. אדיר.
קיין, ג'קסון וקול- כולם היו בסדר. קשה מול הלחץ של הסרבים, והחבר'ה האלה הם רוקיז. בסיבוב הבא שלהם באולם בבלגרד הם ייראו הרבה יותר טוב (אם יהיה כזה...)

ג'ון די חלש התקפית ואני עדיין מעדיף אותו מהספסל. הרבאק שלו מדבק ומכניס בקבוצה רוח חיים, משהו שדיאנדרה קיין (הסולידי) לא מביא.
על עמדה 5 אין ממש מה לדבר. אלה החבר'ה שלנו, ויפה עשו הכוכב שניצלו את שני הגבוהים שלהם שיתפרו אותנו מבחוץ. זה קל, וזה יקרה יותר אחרי המשחק הזה.

אנחנו באמת צריכים חיזוק. עוד פורוורד. עוד אחד, ואנחנו הופכים לקבוצה כל כך הרבה יותר מסוכנת...
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי Mmm » 26 אוקטובר 2017, 23:18

מילאנו בפתח...ואני כבר רואה את המטווח שהם עושים לנו...התייאשתי...פשוט התיאשתי
Mmm

הודעהעל ידי Mmm » 26 אוקטובר 2017, 23:30

Mmm כתב:מילאנו בפתח...ואני כבר רואה את המטווח שהם עושים לנו...התייאשתי...פשוט התיאשתי

במחשבה שניה . האם לא היה שיפור מסוים היום אפי שהפסדנו?
Mmm

הודעהעל ידי RomanR » 26 אוקטובר 2017, 23:37

החציל האצטקי כתב:משחק מרגיז מאוד ובכלל, שבוע די מתסכל. היינו מאוד קרובים בשני המשחקים, ואשכרה שילמנו שכר לימוד על הצעירוּת שלנו. כל כך כואב.

דשון תומאס במשחק הירואי ממש, היה פשוט אדיר, ואכל המון חרא מבייליצה המלוכלך שכל מהלך שלו בצבע בערך היה תוקף.
על בולדן אי אפשר באמת לבנות, ועם כל הכבוד לשלשות המצויינות שדפק היום, זה בדיוק מה שאתה צריך ממנו- כשחקן ספסל.
רול פנטסטי, כשכבר נראה שיש לו ממש signature move עם הג'אמפ הזה מכדרור מחצי מרחק. אדיר.
קיין, ג'קסון וקול- כולם היו בסדר. קשה מול הלחץ של הסרבים, והחבר'ה האלה הם רוקיז. בסיבוב הבא שלהם באולם בבלגרד הם ייראו הרבה יותר טוב (אם יהיה כזה...)

ג'ון די חלש התקפית ואני עדיין מעדיף אותו מהספסל. הרבאק שלו מדבק ומכניס בקבוצה רוח חיים, משהו שדיאנדרה קיין (הסולידי) לא מביא.
על עמדה 5 אין ממש מה לדבר. אלה החבר'ה שלנו, ויפה עשו הכוכב שניצלו את שני הגבוהים שלהם שיתפרו אותנו מבחוץ. זה קל, וזה יקרה יותר אחרי המשחק הזה.

אנחנו באמת צריכים חיזוק. עוד פורוורד. עוד אחד, ואנחנו הופכים לקבוצה כל כך הרבה יותר מסוכנת...

מעניין אם גם הצוות המקצועי חושב שצריך חיזוק, אפילו רק ליורוליג, או שמא תמות נפשי עם פלישתים עם הסגל הקיים. הליגה כרגע לא מעניינת אף אחד ממילא. שחקן 4.5 עם קליעה טובה יכול לעשות הבדל גדול
סמל אישי של המשתמש
RomanR

הודעהעל ידי אחדשיודע » 27 אוקטובר 2017, 00:25

אני לא חושב שאתה מסתכל על כל התמונה. גם אם בעיניי האוהדים הליגה פחות מעניינת, בהתחשב בתקציב של מכבי העונה - נראה שסימנו את הזירה המקומית לפני אירופה. עכשיו, ברגע שרשמו 7 זרים מתוך מכסה של 8 לליגה, נותרה כרגע בעיקר האפשרות של החתמת שחקן נוסף (מבלי לרשום אותו לליגה) ולא להחליף שחקן בשחקן. והמשמעות של זה היא שדני קמצני יצטרך להקצות עבור העניין סכום נוסף ולא יוכל לקבל בתמורה, מה שנוגד את המטרה ההתחלתית שלו ושל חבריו בעונה פיננסית. רציונלית, עם בעלים שמכניסים את היד לכיס, אולי היה נכון מבחינתם להתחזק בשלב הזה. אבל אי אפשר להתעלם מהעובדה שהפעולות שעשו עד כה הצרו את צעדיהם לקראת ההמשך.
אחדשיודע

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 27 אוקטובר 2017, 00:36

אחדשיודע כתב:אני לא חושב שאתה מסתכל על כל התמונה. גם אם בעיניי האוהדים הליגה פחות מעניינת, בהתחשב בתקציב של מכבי העונה - נראה שסימנו את הזירה המקומית לפני אירופה. עכשיו, ברגע שרשמו 7 זרים מתוך מכסה של 8 לליגה, נותרה כרגע בעיקר האפשרות של החתמת שחקן נוסף (מבלי לרשום אותו לליגה) ולא להחליף שחקן בשחקן. והמשמעות של זה היא שדני קמצני יצטרך להקצות עבור העניין סכום נוסף ולא יוכל לקבל בתמורה, מה שנוגד את המטרה ההתחלתית שלו ושל חבריו בעונה פיננסית. רציונלית, עם בעלים שמכניסים את היד לכיס, אולי היה נכון מבחינתם להתחזק בשלב הזה. אבל אי אפשר להתעלם מהעובדה שהפעולות שעשו עד כה הצרו את צעדיהם לקראת ההמשך.

אפשר להביא שחקן נוסף בשקט ולא על חשבון אף אחד.
לא צריך להיערך לאופציה של חילופי זרים מראש כשיש לך סגל שבאמת בנוי מצויין.
אני חושב שכל הזרים, לרבות פרחוסקי, בולדן וקיין, יכולים לסיים פה את העונה- וזה כבר הישג יפה.

בליגת ווינר סל, תוספת של גבוה אחד (אבל איכותי), אמורה לתת לך סגל פסיכי לגמרי, ועמוק מספיק כדי לכסות גם על פאקים או פציעות בהמשך העונה. הרבה בעזרת העומק (!) הישראלי.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי RomanR » 27 אוקטובר 2017, 00:39

אחדשיודע כתב:אני לא חושב שאתה מסתכל על כל התמונה. גם אם בעיניי האוהדים הליגה פחות מעניינת, בהתחשב בתקציב של מכבי העונה - נראה שסימנו את הזירה המקומית לפני אירופה. עכשיו, ברגע שרשמו 7 זרים מתוך מכסה של 8 לליגה, נותרה כרגע בעיקר האפשרות של החתמת שחקן נוסף (מבלי לרשום אותו לליגה) ולא להחליף שחקן בשחקן. והמשמעות של זה היא שדני קמצני יצטרך להקצות עבור העניין סכום נוסף ולא יוכל לקבל בתמורה, מה שנוגד את המטרה ההתחלתית שלו ושל חבריו בעונה פיננסית. רציונלית, עם בעלים שמכניסים את היד לכיס, אולי היה נכון מבחינתם להתחזק בשלב הזה. אבל אי אפשר להתעלם מהעובדה שהפעולות שעשו עד כה הצרו את צעדיהם לקראת ההמשך.

מסכים שהמטרה העיקרית העונה היא גביע ואליפות. הצעתי להביא שחקן שישחק רק ביורוליג, כשברור לי שהסבירות נמוכה לאור התקציב העונה.
עדיף לבנות בסיס השנה לאחר שהחלפנו את כל הסגל, כזה שיוכל לרוץ בשנים הבאות, עם נבן שיהיה פה לפחות עוד שנתיים, ואז לצפות לשיפור בעונה הבאה. אני יודע שלאור העונות האחרונות זה לא עומד בציפיות האוהדים, אבל זו דעתי
סמל אישי של המשתמש
RomanR

הודעהעל ידי אחדשיודע » 27 אוקטובר 2017, 00:42

החציל האצטקי כתב:

אפשר להביא שחקן נוסף בשקט ולא על חשבון אף אחד.
לא צריך להיערך לאופציה של חילופי זרים מראש כשיש לך סגל שבאמת בנוי מצויין.
אני חושב שכל הזרים, לרבות פרחוסקי, בולדן וקיין, יכולים לסיים פה את העונה- וזה כבר הישג יפה.

בליגת ווינר סל, תוספת של גבוה אחד (אבל איכותי), אמורה לתת לך סגל פסיכי לגמרי, ועמוק מספיק כדי לכסות גם על פאקים או פציעות בהמשך העונה. הרבה בעזרת העומק (!) הישראלי.

אני לא חושב שהבנת מה אני מנסה להגיד.
אני אומר שלהביא שחקן (איכותי) נוסף יצריך הקצאה של סכום לא מבוטל מעבר לתקציב, להביא שחקן ולשחרר שחקן אחר (מה שפחות אפשרי במצב הנוכחי) - עולה פחות כסף. בעונה פיננסית, אני לא רואה את דני חסכני קופץ כל כך מהר על האפשרות הראשונה (ועל האפשרות השנייה בכלל לא). לא לפי מה שראינו מהם בשנים האחרונות.

ולא, הסגל לא בנוי מצוין. רחוק מזה.
אחדשיודע

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 27 אוקטובר 2017, 00:58

אחדשיודע כתב:אני לא חושב שהבנת מה אני מנסה להגיד.
אני אומר שלהביא שחקן (איכותי) נוסף יצריך הקצאה של סכום לא מבוטל מעבר לתקציב, להביא שחקן ולשחרר שחקן אחר (מה שפחות אפשרי במצב הנוכחי) - עולה פחות כסף. בעונה פיננסית, אני לא רואה את דני חסכני קופץ כל כך מהר על האפשרות הראשונה (ועל האפשרות השנייה בכלל לא). לא לפי מה שראינו מהם בשנים האחרונות.

ולא, הסגל לא בנוי מצוין. רחוק מזה.

הבנתי אותך. אני לא כל כך מתעניין ב"למה מכבי לא מביאה חיזוק". אלה בלבולי מוח מיותרים, כי תירוצים תמיד אפשר יהיה למצוא.
אני חושב שעדיף לכולם שיבינו עכשיו שצריך חיזוק וינחיתו אותו, ולא כשנהיה ב5-3 שלילי.

אני גם לא חושב שצריך לשחרר שחקן בשום צורה כרגע. כולם מספקים את מה שהם שווים, מי פחות מי יותר. אין פה איזה כשל בליהוק. יש כשל בבנייה מלכתחילה, וצריך לטפל בו.
אלמלא מגבלות הזרים אפשר היה לדבר קצת אחרת, אבל המגבלה העיקרית וזו שיכולה לשדרג את הקבוצה הכי הרבה היא זו בעמדה 4.

לא בנויים מצויין, אבל בנויים עמוק ואיכותי מספיק כך שרכש נקודתי טוב יכול לתת לך סגל שיכול לדבר חזק גם באירופה.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי אחדשיודע » 27 אוקטובר 2017, 01:26

אף אחד לא מתעסק בתירוצים של "למה מכבי לא מביאה חיזוק". מסתכלים למציאות בפנים ורואים שמכבי הגבילה לעצמה את האפשרויות.
אם קבוצה דלת תקציב הייתה בוחרת במצב כזה להחליף שחקן פחות מתאים/טוב בשחקן יותר טוב בשביל לחסוך בעלויות החיזוק, מכבי הנוכחית לא באמת יכולה (או יותר נכון - לא יהיה חכם מבחינתה לעשות כן), בגלל שמילאה 7/8 ממכסת הזרים בליגה. הברירה היחידה שנותרה לה בשלב הנוכחי היא לפתוח את הכיס, וזה לא עולה בקנה אחד עם החיסכון הפיננסי של הפדרמנים. מבחינתי, מכבי צריכה גם להעמיד תקציב של 30 מיליון אירו. זה לא אומר כלום.

להגיד שהיה כשל בבנייה ולא כשל בליהוק, זה לעצום עיניים. קבוצה שצריכה להתחזק למרות שהחתימה כבר 7 זרים, מן הסתם טעתה בליהוק.
נערך לאחרונה על ידי אחדשיודע בתאריך 27 אוקטובר 2017, 01:51, נערך פעם אחת בסך הכל.
אחדשיודע

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 27 אוקטובר 2017, 01:47

אני לא בטוח שדריק וויליאמס מקבל עכשיו הצעות של 3 מיליון דולר מסין.
שים עוד 600-700 אלף דולר והבאת לפה פורוורד שיכול להפוך אותך לקונטנדרית באירופה.

אני לא זוכר שמכבי פשטה רגל, ואני די בטוח שאחרי העונות המסריחות שעברנו מישהו כן לקח בחשבון שיצטרכו לעשות שינויים בסגל במהלך העונה.
למה לא לעשות את זה מעמדה טובה, ולחכות שהעונה תתחרבן?

לא צריך לחתוך אף אחד, ובליגה אתה יכול לעשות רוטציות גם עם 8 זרים. בטח כשחבר'ה כמו זוסמן, משעור ושגב לא רואים שנייה באירופה ובלאו הכי רוצים שישחקו.
בטח כשיש לך שחקנים כמו רול, קיין ותומאס שיכולים לשחק בהרבה עמדות.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי אחדשיודע » 27 אוקטובר 2017, 02:08

החציל האצטקי כתב:אני לא זוכר שמכבי פשטה רגל, ואני די בטוח שאחרי העונות המסריחות שעברנו מישהו כן לקח בחשבון שיצטרכו לעשות שינויים בסגל במהלך העונה.
למה לא לעשות את זה מעמדה טובה, ולחכות שהעונה תתחרבן?

לא צריך לחתוך אף אחד, ובליגה אתה יכול לעשות רוטציות גם עם 8 זרים. בטח כשחבר'ה כמו זוסמן, משעור ושגב לא רואים שנייה באירופה ובלאו הכי רוצים שישחקו.
בטח כשיש לך שחקנים כמו רול, קיין ותומאס שיכולים לשחק בהרבה עמדות.

שוב, אף אחד לא אמר שצריך לחתוך מישהו, אלא שזאת הברירה הטובה ביותר לקבוצה שאין לה מספיק מזומנים בשביל להתחזק בשחקן איכותי. למכבי, כמו שכבר אמרתי, האפשרות הזאת די חסומה בשלב הזה, בגלל ההחלטה (הטיפשית בעיניי) להחתים ולרשום מראש 7 זרים לליגה.

מכבי בעונה פיננסית, היא גוררת הפסדים מעונות קודמות ומכניסה פחות כסף מבעבר. אנחנו לא באמת מכירים את המספרים המדויקים, אבל אנחנו יכולים לשער שכבר עכשיו ההוצאות חורגות מההכנסות. תוספת תקציבית יכולה להגיע מהבעלים הנחמדים של מכבי או מהתקציב של העונה הבאה. הראשון לא צפוי לקרות בתחילת העונה או בסכומים גדולים (לצערנו) והשני אסור שיקרה.

אם זה היה תלוי ברצונות שלי ושלך, למכבי היו בעלים אמידים שמוכנים להשקיע סכומים גדולים מכיסם - לא רק לשיפוצים במהלך העונה, אלא גם במהלך בניית הסגל בקיץ. אבל רצונות לחוד ומציאות לחוד. הקבוצה של שנה שעברה הסריחה את הפרקט במשך עונה שלמה, והפדרמנים הואילו בטובם להביא "חיזוק" (אחרי שכזכור שחררו שני שחקנים) רק לקראת סוף העונה ולתקופה של חודש. לא הייתי מפתח ציפיות לגבי זה, גם אם זה מה שצריך לקרות.
אחדשיודע

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], גל גל ו־23 אורחים