יורוליג, מח' 21: ז'לגיריס נגד מכבי ת"א, חמישי, 20:00

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: יורוליג, מח' 21: ז'לגיריס נגד מכבי ת"א, חמישי, 20:00

הודעהעל ידי אחדשיודע » 02 פברואר 2018, 08:34

למכבי אין מספיק אתלטיות וזריזות בצבע, זה העניין. זאת אומרת, לטיוס יש - אבל בגלל הנחיתות הפיזית שלו, הוא צריך להגיע מוכן מנטלית כדי לעצור את השחקנים שלו. זה לא קורה מספיק השנה, בטח לא במשחקי החוץ.

השוו פה לאחרונה בין הקבוצה של 13/14 (עונת הניסים) לזאת הנוכחית. אם הקבוצה של 13/14 סבלה מבעיות הגנתיות דומות בעמדה 5, היא ידעה לפצות על כך התקפית; 1) סופו היווה שובר שוויון התקפי בעמדה 5 - הוא משך אליו שמירה כפולה וידע להוציא כדורים לקלעים. 2) אמרנו קלעים? מכבי הייתה מבין הקבוצות הטובות ביורוליג בקליעה מחוץ לקשת באותה עונה. מקום 2 באחוזים ל-3, ומקום 4 בממוצע שלשות למשחק (אנחנו מדברים על מפעל של 24 קבוצות). שתי הנקודות הללו עזרו למכבי בכל הקשור למשחק עומד. למכבי הנוכחית אין את זה, היתרון ההתקפי היחידי שלה על קבוצות אחרות הוא משחק ריצה. ובשביל לרוץ או להצליח במשחק הריצה, אני אחזור על זה - אתה צריך לעשות עצירות בהגנה.
אחדשיודע

הודעהעל ידי felix_r » 02 פברואר 2018, 14:15

למכבי יש יותר אתלטיות מרוב קבוצות היורוליג, אבל אין לה מוח! השחקנים המובילים של מכבי הם טיפשים כמו נעל! זאת הבעיה היחידה של מכבי. זאת הסיבה למה שחקנים מוכשרים ואתלטים מאפשרים לשחקנים פחות מוכשרים ופחות אתלטיים מהם לעשות עליהם סלים! כי הם טיפשים. פשוט טיפשים עם אגו מנופח.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי toja27 » 02 פברואר 2018, 14:16

אחדשיודע כתב:למכבי אין מספיק אתלטיות וזריזות בצבע, זה העניין. זאת אומרת, לטיוס יש - אבל בגלל הנחיתות הפיזית שלו, הוא צריך להגיע מוכן מנטלית כדי לעצור את השחקנים שלו. זה לא קורה מספיק השנה, בטח לא במשחקי החוץ.

השוו פה לאחרונה בין הקבוצה של 13/14 (עונת הניסים) לזאת הנוכחית. אם הקבוצה של 13/14 סבלה מבעיות הגנתיות דומות בעמדה 5, היא ידעה לפצות על כך התקפית; 1) סופו היווה שובר שוויון התקפי בעמדה 5 - הוא משך אליו שמירה כפולה וידע להוציא כדורים לקלעים. 2) אמרנו קלעים? מכבי הייתה מבין הקבוצות הטובות ביורוליג בקליעה מחוץ לקשת באותה עונה. מקום 2 באחוזים ל-3, ומקום 4 בממוצע שלשות למשחק (אנחנו מדברים על מפעל של 24 קבוצות). שתי הנקודות הללו עזרו למכבי בכל הקשור למשחק עומד. למכבי הנוכחית אין את זה, היתרון ההתקפי היחידי שלה על קבוצות אחרות הוא משחק ריצה. ובשביל לרוץ או להצליח במשחק הריצה, אני אחזור על זה - אתה צריך לעשות עצירות בהגנה.

הקבוצה של האליפות בחיים לא הייתה נותנת ליריבה שלה לזרוק כך משלוש. אם כן הם היו שומעים זאת מבלאט שפשוט לא היה מרשה לדבר כזה לקרות , וזה למרות שבמקום פראחובסקי היה לה את סופו של השנה האחרונה ובמקום בולדן את בלו.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי toja27 » 02 פברואר 2018, 14:21

felix_r כתב:למכבי יש יותר אתלטיות מרוב קבוצות היורוליג, אבל אין לה מוח! השחקנים המובילים של מכבי הם טיפשים כמו נעל! זאת הבעיה היחידה של מכבי. זאת הסיבה למה שחקנים מוכשרים ואתלטים מאפשרים לשחקנים פחות מוכשרים ופחות אתלטיים מהם לעשות עליהם סלים! כי הם טיפשים. פשוט טיפשים עם אגו מנופח.

אני בהחלט מסכים איתך. כמה רכזים אתלטים ופיזיים יש עוד ביורוליג כמו נוריס קול? כמה 2-3 כמו דיאנדרה קיין? כמה 4 גבוהים ומפלצות הגנתיות כמו בולדן? מה יש לזלגיריס בקו הקדמי ? פאקינג ברנדון דיוויס, ארון וייט, קאוילסקאס וג'אנקונס בן ה100(מאחל לו עד 120). למה הם לא נותנים שלושות חופשיות כמו מכבי?
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי jay » 02 פברואר 2018, 14:36

זה שהשחקנים אשמים זה האובייסט.

אני מאוהדי ספאחיה, אבל לחשוב שכל החולי מבני בסגל ושאין למאמן חלק בזה זה לחטוא למציאות.

אם צסק"א הייתה נותנת לנו 99 בראש אף אחד לא היה פוצה פה (וככל הנראה אנחנו בדרך לשם במקרה הטוב), אבל אנחנו רואים את חומר השחקנים של שאראס - הוא חביב, אבל בשום צורה לא עליון לזה של מכבי.

ספאחיה נראה במשחק הזה כמו גודס משודרג לכל היותר. רבאק, אותה קבוצה, עם אותו סגל, הייתה אחת מקבוצות ההגנה הטובות ביורוליג בשליש הראשון של העונה. למאמן היה חלק בזה אז, ויש לו חלק במה שקורה היום.
סמל אישי של המשתמש
jay

הודעהעל ידי toja27 » 02 פברואר 2018, 14:50

jay כתב:זה שהשחקנים אשמים זה האובייסט.

אני מאוהדי ספאחיה, אבל לחשוב שכל החולי מבני בסגל ושאין למאמן חלק בזה זה לחטוא למציאות.

אם צסק"א הייתה נותנת לנו 99 בראש אף אחד לא היה פוצה פה (וככל הנראה אנחנו בדרך לשם במקרה הטוב), אבל אנחנו רואים את חומר השחקנים של שאראס - הוא חביב, אבל בשום צורה לא עליון לזה של מכבי.

ספאחיה נראה במשחק הזה כמו גודס משודרג לכל היותר. רבאק, אותה קבוצה, עם אותו סגל, הייתה אחת מקבוצות ההגנה הטובות ביורוליג בשליש הראשון של העונה. למאמן היה חלק בזה אז, ויש לו חלק במה שקורה היום.

100 אחוז. אני רוצה להבין מהדיון הזה את הנתון הבא: למה מכבי הקבוצה ביורוליג שהקבוצות היריבות זורקות מולה את כמות השלושה הגדולה ביורוליג .
http://www.euroleague.net/main/statisti ... tedReverse

jay, לך יש הסבר משלך?
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי MTA2311 » 02 פברואר 2018, 15:01

כמובן שאף אחד לא יזכור שקבוצת האליפות הסריחה את הפרקט, באופן שמציג את הקבוצה הנוכחית כמו צסקא, משהו כמו 80% מהעונה.

בקשר לספאחיה, אף אחד לא אומר שהוא חף מטעויות. הנקודה היא שעם סגל כזה, המיקום שהקבוצה נמצאת בו בשלב הזה של העונה מגמד את הטעויות האלה.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

Re: יורוליג, מח' 21: ז'לגיריס נגד מכבי ת

הודעהעל ידי toja27 » 02 פברואר 2018, 15:14

MTA2311 כתב:כמובן שאף אחד לא יזכור שקבוצת האליפות הסריחה את הפרקט, באופן שמציג את הקבוצה הנוכחית כמו צסקא, משהו כמו 80% מהעונה.

בקשר לספאחיה, אף אחד לא אומר שהוא חף מטעויות. הנקודה היא שעם סגל כזה, המיקום שהקבוצה נמצאת בו בשלב הזה של העונה מגמד את הטעויות האלה.

אני אישית לא חושב שיש משהו מרשים במיקום שלנו בטח כשאני רואה את הקבוצות האחרות. מקום 8, וכמו שאנחנו נראים כנראה עדיף 9. אבל זאת נקודות מבט שונות כשלדעתי שתיהן לגיטימיות. מה שכן מעניין אותי, זה למה הקבוצה הולכת אחורה במקום קדימה בהסתכלות לעונות הבאות.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי אחדשיודע » 02 פברואר 2018, 15:16

jay כתב:אני מאוהדי ספאחיה, אבל לחשוב שכל החולי מבני בסגל ושאין למאמן חלק בזה זה לחטוא למציאות.

אף אחד לא טען את זה.

הטענה היא שהבעיות המבניות בסגל השחקנים אקוטיות הרבה יותר ממה שספאחיה עשה או יעשה, והוא מן הסתם יכול לעשות עבודה טובה יותר. זה לא משנה כמה נוצץ הסגל שלך על הנייר (והוא בהחלט לא כזה נוצץ כמו שעושים ממנו - תקציב השחקנים של ז'לגיריס למען ההשוואה לא רחוק בהרבה מזה של מכבי העונה), אלא מה הוא שווה בפועל אם אתה מחבר את החלקים יחדיו. מי שרוצה להתעלם מהבעיות הללו, שיבושם לו. זכותו.

MTA2311 כתב:כמובן שאף אחד לא יזכור שקבוצת האליפות הסריחה את הפרקט, באופן שמציג את הקבוצה הנוכחית כמו צסקא, משהו כמו 80% מהעונה.

אכן.
אחדשיודע

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 02 פברואר 2018, 15:46

בסך הכל, הפסדנו בחוץ לקבוצת יורוליג איכותית שעדיפה עלינו ומאומנת מצויין.
צריך יותר מסתם עוד ערב נחמד כדי לנצח קבוצה כזאת בקרב ישיר על המקום השישי ולא באנו מוכנים. ספאחיה אשם, השחקנים האשמים- לא כזה משנה.
אקסל טופאן עשה עבודה ענקית על הגארדים שלנו וממש השמיד אותם אה-לה-דיאנדרה.
היציאה לקלעים הייתה מחפירה, הריבאונד היה מביך, ואם לא קצת עזרה מהשופטים היינו סוגרים את הבאסטה כבר במחצית.

כשמדברים על זה שקיין ורול לא מספיק טובים- מדברים על משחקים כאלה, שבהם מילאקניס וטופאן דופקים עליהם 27 נקודות ב31 דקות משותפות.
מכבי מצאה את הדרך שלה לעשות נקודות אבל לגמרי הלכה לאיבוד בכל מה שקשור לריבאונד ולהגנה.
הדרך של מכבי אגב, היא הסתמכות מוחלטת על יכולת אישית. וזה לגיטימי, אבל הקבוצה דלה בכשרון ולא שומרת טוב (ליטרלי, בשום צורה!), אז קל לנטרל אותה- עם הקריפטונייט הנכון.
יותר מזה, בחירת התרגילים בהתקפה לפעמים מוציאה אותי מדעתי. במקום ללכת חזק על זיהוי מיס מצ'ים אנחנו משחקים סטים שבלוניים שלא מתאימים למה שהולך מולנו בהגנה.

המשחק הזה היה משמעותי להמשך העונה כי הוא היה יכול להיות הצהרת כוונות ענקית, אבל בסופו של דבר הוא לא קובע המון.
יש למכבי עוד הזדמנויות להתאפס על עצמה וכל הישג שהוא פלייאוף ומעלה יתקבל בברכה באירופה. החשש האמיתי שלי הוא שאנחנו מגיעים בפורמה חלשה למשחקי הגביע.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי גל גל » 02 פברואר 2018, 16:06

ךלא הייתם מעדיפים את בלאט על ספאחיה ? או שאראס?
מכבי 2025
גראהם קלארק בלאט
נדוביץ,הנדס,דיבה
לאמב,בריסט,לביא
הורד,ליף,ריימן
באסי,סנטוס,סורקין
גל גל

הודעהעל ידי אחדשיודע » 02 פברואר 2018, 16:17

אני מעדיף את גרג פופוביץ'. ביחד עם סטף קרי, קליי תומפסון, אנדטוקומפו, דוראנט ואנתוני דייוויס.
אחדשיודע

הודעהעל ידי MTA2311 » 02 פברואר 2018, 16:19

כולם שחורים חסרי מוח
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי אחדשיודע » 02 פברואר 2018, 16:20

מוקה.
אחדשיודע

הודעהעל ידי Rampel » 02 פברואר 2018, 16:22

גל גל כתב:ךלא הייתם מעדיפים את בלאט על ספאחיה ? או שאראס?
הייתי גם מעדיף את גולדהאר על הפדרמנים.. אז מה?!

Sent from my SM-G955F using Tapatalk
סמל אישי של המשתמש
Rampel

הודעהעל ידי felix_r » 02 פברואר 2018, 17:08

החציל האצטקי כתב:בסך הכל, הפסדנו בחוץ לקבוצת יורוליג איכותית שעדיפה עלינו ומאומנת מצויין.

במה ז'לגיריס עדיפה עלינו?
רק בזה שהשחקנים שלה מעדיפים לעשות את מה שהמאמן דורש מהם, ואילו השחקנים של מכבי מעדיפים לעשות מה שבזיין שלהם, ואת ההוראות של המאמן אי אפשר להכניס להם לראש אפילו בבעיטת וולה.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 02 פברואר 2018, 17:16

הם קלעו מעולה אתמול, ועשו עבודה נהדרת בריבאונד. יחד עם הדחיפה של הקהל הביתי, קשה מאוד לנצח ככה משחק.
אם מכבי הייתה משחקת איזושהי הגנה, היינו לוקחים את זה, אבל בין אם זה בגלל יכולת אישית ירודה ובין אם בגלל שהשחקנים שמים זין על ספאחיה, לא עשינו את זה.

זה כבר לא ספאחיה מבחינתי. אנחנו משחקים הגנה רעה מאוד לאורך זמן ארוך מדי כדי שזה יהיה רק הוא.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי שועל » 02 פברואר 2018, 17:22

זה לא יתכן שמכבי חוזרת על אותן טעויות בהגנה שוב ושוב משחק אחרי משחק ולא מוסקות שום מסקנות ולא נעשים שום שיפורים. הקבוצה הזו לא טובה הגנתית גם ברמה הפרסונלית של השחקנים, אבל לחלוטין לא רעה כפי שהיא מציגה

גם ההתקפה של מכבי שבלונית לגמרי, כמעט ולא מתאימה את עצמה לקבוצה שעומדת מולה, בניגוד לשארס למשל שמנצל כל עדיפות שיש לו בשני צידי המגרש עד תום.

ספאחיה לדעתי עושה דבר אחד נכון, וזה ברמה המנטלית עם השחקנים. מרובם הוא מוציא יותר ממה שהם שווים, או לחילופין יודע איך לגרום להם לשחק על החוזקות שלהם.
ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את מחלקות ההנהלה והסקאוטינג
סמל אישי של המשתמש
שועל

Re: יורוליג, מח' 21: ז'לגיריס נגד מכבי ת

הודעהעל ידי סומבץ » 03 פברואר 2018, 02:10

Jack55 כתב:הזיכרון הכי מתוק מהאולם הזה :

הייתי מנותק מהפורום בימים האחרונים, אז סליחה שאני מתייחס באיחור, אבל אני רוצה לומר משהו על המשחק שמתוכו הקטע הזה.
מכבי ניצחה בזכות שלשת ניצחון של אידסון מהפינה. אני זוכר איך כשראיתי את המשחק בפעם השנייה (מה שאני עושה כמעט עם כל משחק יורוליג), שמתי לב שבתחילת המהלך אידסון נראה כאילו הוא בכלל לא חלק מהמהלך, נשאר בפינה וממש הוציא עצמו מהתמונה. השומר שלו התפתה לעזור לצופף פנימה, ואז, בתזמון מושלם, אידסון קיבל את הכדור כשהוא מוכן במאה אחוז לקליעה, וכך ניצח את המשחק.
זו דוגמה לתכנון נכון, שימוש בשכל וביצוע קר רוח, ממוקד ומדויק.
לכן, זה משחק שזכור לי לטובה מתוך עונה ממש מצוינת באופן כללי, שהסתיימה בהפסד רק בגמר.
סומבץ

הודעהעל ידי סומבץ » 03 פברואר 2018, 02:38

felix_r כתב:למכבי יש יותר אתלטיות מרוב קבוצות היורוליג, אבל אין לה מוח! השחקנים המובילים של מכבי הם טיפשים כמו נעל! זאת הבעיה היחידה של מכבי. זאת הסיבה למה שחקנים מוכשרים ואתלטים מאפשרים לשחקנים פחות מוכשרים ופחות אתלטיים מהם לעשות עליהם סלים! כי הם טיפשים. פשוט טיפשים עם אגו מנופח.

אז אולי זה הפתרון לבעיה בהגנה:
https://www.youtube.com/watch?v=r1_47VUxzD8
כך ייעשה לאנשים עם אגו מנופח.
סומבץ

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־13 אורחים