המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
jol9 כתב:חביב אורנג'ד כתב:yarinsaky כתב:
ברור שכל שחקן מתחיל ממשהוא בקריירה שלו, אבל שאראס ופאפלקוקאס זכו בתארים שלהם אחרי שהצטיינו בליגות בכירות ועברו מסלול ליניארי של התקדמות רצינית עד שהגיעו לשיא שלהם בגיל 26 או 27 , הבחור הזה בן 27 היום והרזומה שלו עלוב למדי .
שאראס בגיל 26 היה הרכז של נבחרת ליטא וגם פאפלוקאס היה בין הרכזים הבכירים של יוון .
לא הייתי אומר שהרזומה שלו הוא עלוב; הוא אמנם לא עשיר במיוחד, אבל גם לא כזה גרוע.
שאראס אגב, עבר לברצלונה, שהיתה הקבוצה הגדולה הראשונה בה הוא שיחק, בגיל 26 ולאחר ששיחק בלובליאנה ובריטאס -אותה ריטאס בה משחק ה"ליצן" רייס, שרושם שם מספרים לא פחות טובים מאילו שרשם שם שאראס ואפילו בערך באותו גיל.
בכל אופן, היקמן אמנם לא השתפשף ביורוליג, אבל כן שיחק כמה עונות באירופה, כן שיחק בליגה אירופאית לא רעה ואפילו הראה בה יכולת טובה.
העונה היקמן שיחק תשעה משחקים מול שתי קבוצות יורוליג שונות, וברובם היה טוב ובחלקם אפילו טוב מאוד. היקמן גם היה גורם מרכזי בסדרה בה גברה קבוצות על קבוצת טופ 16 שאף הצליחה להנחיל הפסד למכבי, ואף הצליח לעשות זאת כאשר לקבוצתו לא היה את יתרון הביתיות (וכידוע, קאנטו היא קבוצה ביתית מאוד).
אז שוב, לא מדובר כאן בשחקן בעל נסיון עשיר, אבל מצב לא כ"כ רע. לא מדובר כאן בשחקן שלא שיחק מול קבוצות טובות ובטח שלא בשחקן שלעולם לא שיחק כדורסל מקצועני (ע"ע שייר).
כמו שפאפאלוקאס היה בין הרכזים הבכירים ביוון, אז היום היקמן הוא אחד הגארדים הבכירים באיטליה. זה אמנם לא הרבה, אבל גם לא דבר של מה בכך.yarinsaky כתב:רק לדוגמא פרקינס הצטיין בכל ליגה שהיה בה, כולל בגרמניה
לא נכון. פרקינס (שגם הוא יוצא קולג' קטן וחלש) היה טוב בליגה הגרמנית אבל ממש לא הצטיין שם. אולדנבורג בחרה להחליף אותו בתום אותה עונה בבובי בראון והמהלך הזה התגלה כהצלחה מסחררת; שבראון הצליח להוביל את אולדנבורג לאליפות הסטורית ולכרטיס ביורוליג, דברים שפרקינס לא עשה בשום קבוצה. אני גם לא זוכר שכשפרקינס שיחקן כאן במכבי חיפה הוא באמת השאיר רושם של שחקן גדול שמקומו ביורוליג, ואפילו מגדל ירושליים בחרה שלא להחתים אותו, הרבה בגלל סימני שאלה סביב היכולת שלו לסחוב קבוצות להשגים ועל האימפקט שלו על קבוצה (אותו תופעה שקרתה בגרמניה).
אגב, אם באימפקט קבוצתי עסקינן, אז כאן מצבו של היקמן לא רע. העונה הוא הצליח לסחוב קבוצה שלא נתנו לה הרבה סיכויים, לחצי הגמר האיטלקי כאשר בדרך כאמור, הוא וקבוצתו השאירו מאחור קבוצת יורוליג.
בשורה התחתונה, מדובר כאן בהימור, אבל לא בהימור פרוע ולא מושכל, בטח כאשר גם מתחשבים במחירו הזול.
האם הוא יצליח? ימים יגידו, אבל חוסר הודאות הוא לא בהכרח סיבה לקבור אותו או לקבוע שהרזומה שלו או של רייס הוא עלוב.
חוץ מזה, ראינו לא מעט שחקנים עם רזומה לא פחות (ולעיטים אף יותר) עלוב משל רייס והיקמן, שכן הצליחו ביורוליג.
עוד חזון למועד.
אף אחד לא היה מרים גבה אם השחקן הזה היה מגיע לליגה הישראלית שלא למכבי.
איך אתה בכלל יכול להשוות בין שחקן שעשה צחוק מנבחרת ארה"ב על שלל כוכביה, לבין שחקן שליהטט בליגה הפינית, ושיש לו 3 סרטונים ביוטיוב.
לפעמים נראה לי שאתה אשכרה חושב ששאראס היה סתם שחקן ושמכבי היתה נראית יותר טוב אם הוא לא היה מגיע למכבי.
יש מדינות שנותנות מאסר בפועל על איזכור של היקמן באותו משפט עם שאראס....
yarinsaky כתב:חביב, לא מדוייק לגבי שאראס.
בריטאס הייתה לו עונה נהדרת של 17 נקודות ו 5 אסיסטים וזו הייתה ריטאס ברמה הרבה יותר גבוהה משל קבוצת הפח היום , אי אפשר באמת להשוות .
שחף כתב:חביב, מה יש לך נגד שאראס? שתי אליפויות יורוליג, 44 הפרש בגמר, תואר מצטיין פיינל פור אחד ופעמיים חמישיה ראשונה של היורוליג. היקמן חותם על שליש מזה וכנ''ל גם רוב הרכזים באירופה. גם השנה לשאראס יש חלק נכבד בזה שלא הגענו לפיינל פור. עושה רושם כאילו אתה מתכוון להפוך אותו לאיזה דמונד מאלט מבחינת התרומה שלו למכבי הגדולה של אמצע העשור.
חביב אורנג'ד כתב:yarinsaky כתב:חביב, לא מדוייק לגבי שאראס.
בריטאס הייתה לו עונה נהדרת של 17 נקודות ו 5 אסיסטים וזו הייתה ריטאס ברמה הרבה יותר גבוהה משל קבוצת הפח היום , אי אפשר באמת להשוות .
ובכל זאת, מריטאס הוא עבר ללובליאנה, שלא היתה קבוצה כזו גדולה, בטח שלא ממכבי.
חביב אורנג'ד כתב:שחף כתב:חביב, מה יש לך נגד שאראס? שתי אליפויות יורוליג, 44 הפרש בגמר, תואר מצטיין פיינל פור אחד ופעמיים חמישיה ראשונה של היורוליג. היקמן חותם על שליש מזה וכנ''ל גם רוב הרכזים באירופה. גם השנה לשאראס יש חלק נכבד בזה שלא הגענו לפיינל פור. עושה רושם כאילו אתה מתכוון להפוך אותו לאיזה דמונד מאלט מבחינת התרומה שלו למכבי הגדולה של אמצע העשור.
מה הקשר?
להפך, נתתי את שאראס כדוגמא לשחקן גדול, שכמו כולם, התחיל בקטן.
yarinsaky כתב:חביב אורנג'ד כתב:yarinsaky כתב:חביב, לא מדוייק לגבי שאראס.
ובכל זאת, מריטאס הוא עבר ללובליאנה, שלא היתה קבוצה כזו גדולה, בטח שלא ממכבי.
לא כמו מכבי, אבל היא הייתה בפיינלפור ב 99 בזמן שמכבי עדיין דשדשה באירופה . ( שנה לאחר מכן גם אנחנו חזרנו לתמונה ).
חנו'ש כתב:חביב אורנג'ד כתב:שחף כתב:חביב, מה יש לך נגד שאראס? שתי אליפויות יורוליג, 44 הפרש בגמר, תואר מצטיין פיינל פור אחד ופעמיים חמישיה ראשונה של היורוליג. היקמן חותם על שליש מזה וכנ''ל גם רוב הרכזים באירופה. גם השנה לשאראס יש חלק נכבד בזה שלא הגענו לפיינל פור. עושה רושם כאילו אתה מתכוון להפוך אותו לאיזה דמונד מאלט מבחינת התרומה שלו למכבי הגדולה של אמצע העשור.
מה הקשר?
ועדיין, אתה תהיה מוכן להמר על סכום של יותר משקל שבעים שבעוד כ-8 שנים להיקמן יהיו 4 אליפויות יורוליג??
jol9 כתב:לתקופה שלהם בריטאס, כאילו רייס, היקמן, פולן וכל הגארדים האמריקאים האקראיים האלה יעשו עשירית ממה ששאראס עשה בקריירה...
.
yarinsaky כתב:יוני אמר את משפט המפתח שלדעתי כולם יכולים כאן להסכים איתו - הבעייה היא שאנחנו לא יודעים מה יהיה בהמשך מבחינת הקבוצה ואיזה שחקנים נוספים יצטרפו ולכן התזמון של ההחתמה הזאת הוא בעייתי כרגע.
אם בסוף יביאו לכאן איזה גארד זר מפוצץ, פלוס הלפרין ואוחיון והקו הקדמי יהיה ברמה גבוהה, אז נדבר הרבה פחות על ההחתמה הזאת בסופו של דבר . ( כאילו שלא דיברנו מספיק).
חביב אורנג'ד כתב:חנו'ש כתב:חביב אורנג'ד כתב:שחף כתב:חביב, מה יש לך נגד שאראס? שתי אליפויות יורוליג, 44 הפרש בגמר, תואר מצטיין פיינל פור אחד ופעמיים חמישיה ראשונה של היורוליג. היקמן חותם על שליש מזה וכנ''ל גם רוב הרכזים באירופה. גם השנה לשאראס יש חלק נכבד בזה שלא הגענו לפיינל פור. עושה רושם כאילו אתה מתכוון להפוך אותו לאיזה דמונד מאלט מבחינת התרומה שלו למכבי הגדולה של אמצע העשור.
מה הקשר?
ועדיין, אתה תהיה מוכן להמר על סכום של יותר משקל שבעים שבעוד כ-8 שנים להיקמן יהיו 4 אליפויות יורוליג??
לא ואני לא חושב שגם אמרתי משהו שמרמז לזה. אני חושב שהדגשתי יותר מפעם אחת שמדובר בהימור.
אני בסה"כ אומר שאם שחקנים כמו שאראס, פרקינס ופאפאלוקאס קיבלו הזדמנות בקבוצה גדולה, אז גם להיקמן ורייס מגיע. זה הכל.jol9 כתב:לתקופה שלהם בריטאס, כאילו רייס, היקמן, פולן וכל הגארדים האמריקאים האקראיים האלה יעשו עשירית ממה ששאראס עשה בקריירה...
.
קודם כל, איך אתה יודע שלא? אתה באמת כ"כ בטוח שאף אחד מאילו לא יזכה ביורוליג? מניין המידע והבטחון הזה? מאותו מקום שגרס ששאראס יתאים יותר למכבי מפארגו?
חוץ מזה, אני ממליץ שתקרא את התגובה שלי לחני.
jol9 כתב:חביב, אני פשוט נחרד לקרוא את הדברים שאתה כותב.... פשוט הזוי. והכי עצוב שאתה באמת מתכוון למה שאתה אומר, ועוד מביא לי השוואות הזויות
לתקופה שלהם בריטאס, כאילו רייס, היקמן, פולן וכל הגארדים האמריקאים האקראיים האלה יעשו עשירית ממה ששאראס עשה בקריירה...
ד"א גם פארגו הגדול לא ראוי להיות מוזכר באותו משפט עם שאראס, על אף עונה מצויינת אחת שלו במכבי (והבריחה הבזויה).
DPERK, אנחנו לא קוטלים אותו. לי אישית יש בעיה עם זה ששחקן כזה מגיע לפני שיודעים מה קורה עם שאר השחקנים. בכל אופן, אני לא חושב
שיש טעם להזכיר את מוריס, פארגו ופרקינס, מבלי להזכיר את סימונס, וויליאמס, ביופורד, וויז, שאייר, ווייט, פיליקס ועבמים אחרים שהיו כאן.
Dperk כתב:jol9 כתב:חביב, אני פשוט נחרד לקרוא את הדברים שאתה כותב.... פשוט הזוי. והכי עצוב שאתה באמת מתכוון למה שאתה אומר, ועוד מביא לי השוואות הזויות
לתקופה שלהם בריטאס, כאילו רייס, היקמן, פולן וכל הגארדים האמריקאים האקראיים האלה יעשו עשירית ממה ששאראס עשה בקריירה...
ד"א גם פארגו הגדול לא ראוי להיות מוזכר באותו משפט עם שאראס, על אף עונה מצויינת אחת שלו במכבי (והבריחה הבזויה).
DPERK, אנחנו לא קוטלים אותו. לי אישית יש בעיה עם זה ששחקן כזה מגיע לפני שיודעים מה קורה עם שאר השחקנים. בכל אופן, אני לא חושב
שיש טעם להזכיר את מוריס, פארגו ופרקינס, מבלי להזכיר את סימונס, וויליאמס, ביופורד, וויז, שאייר, ווייט, פיליקס ועבמים אחרים שהיו כאן.
יכול להיות שמכבי הזדרזה בהחתמה שלו כי זיהתה מציאה ופחדה להפסיד אותה. לסיינה למשל שאמרו שהוא בחר במכבי על פניה.
שחף כתב:גם וויז הוא עוד הברקה של מכבי. שחקן עם אינטילגנציית משחק של עכבר ביום רע. כל הכבוד לבחורים(יותר נכון לדרוקר). נדמה לי שהוא היה פחות או יותר בן גילו של היקמן ואפילו ביקר ביורוליג לפני כן.
חביב אורנג'ד כתב:Dperk כתב:jol9 כתב:חביב, אני פשוט נחרד לקרוא את הדברים שאתה כותב.... פשוט הזוי. והכי עצוב שאתה באמת מתכוון למה שאתה אומר, ועוד מביא לי השוואות הזויות
יכול להיות שמכבי הזדרזה בהחתמה שלו כי זיהתה מציאה ופחדה להפסיד אותה. לסיינה למשל שאמרו שהוא בחר במכבי על פניה.
ההחתמה המוקדמת שלו והעובדה שהוא היה מבוקש ע"י קבוצת יורוליג אחרת (ואפילו קבוצת יורוליג טובה), כנראה בכל זאת מראה שהשחקן הזה השאיר רושם של שחקן שכן יכול להשתלב ברמות הגבוהות.
דברים אילו לא קרו יותר מדי עם שחקנים בעלי "רזומה עלוב" שהגיעו לכאן.
חביב אורנג'ד כתב:שחף כתב:גם וויז הוא עוד הברקה של מכבי. שחקן עם אינטילגנציית משחק של עכבר ביום רע. כל הכבוד לבחורים(יותר נכון לדרוקר). נדמה לי שהוא היה פחות או יותר בן גילו של היקמן ואפילו ביקר ביורוליג לפני כן.
וויז הגיע לכאן בגיל 28 וכרכז המוכח והמנוסה ביותר שהיה ניתן להביא במסגרת התקציב.
מכבי שמה עליו 850K והחתמתו דוקא זכתה פה לקרדיט.
הייתי נותן את וויז דוקא כדוגמא לשחקן יחסית מנוסה שנכשל וממש לא כמקרה אנלוגי להיקמן.
משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], Tom1313 ו־30 אורחים