על ידי חביב אורנג'ד » 11 אוקטובר 2012, 21:12
משחק טוב של מכבי שלולא שיפוט רע מאוד (לשני הצדדים), היה נגמר בהפרש מאוד גבוה.
דברים שבלטו לי היום:
הקו האחורי של מכבי - אומרים שהוא נחלש? אולי... אני אישית לא זוכר מתי היה המשחק האחרון בו שני גארדים של מכבי קלעו לפחות 14 נקודות כ"א.
לא זוכר הרבה זמן משחק בו כל גארדים נתנו משחק טוב - הערב, גם היקמן, גם לוגאן, גם אוחיון וגם רוט נתנו משחק טוב, אולי אפילו טוב מאוד.
קבוצתיות - זה לא רק מספר האסיסטים הגבוה במשחק הזה, אלא שפשוט נראה שכל שחקן מוצא את מקומו בקבוצה; אם זה אוחיון ורוט שאחראיים על ניהול המשחק, אם זה היקמן ולוגאן שמספקים נקודות ומביאים הרבה מהירות מן הקו האחורי, אם זה פניני ולנדסברג שנותנים דקות טובות מן העמדה מס' 3, אם זה אליהו שנתן משחק של "כוכב" מן העמדה מס' 4 ואם זה ג'יימס וה"ילד האמריקאי" שנותנים הגנה וריבאונד בקו הקדמי.
חוץ מקיינר מדלי שאיכזב היום, כל שחקן של מכבי נתן משחק טוב.
"הילד האמרקאי" - מלקולם תומאס, שעד לא מזמן כונה כאן "ילד אמריקאי בן 24" במטרה להכפישו ולבקר את ההנהלה (או ה"ג'וניורים" כפי שהיא מכונה עכשיו), מתגלה כשחקן לא רע בכלל. נכון, הוא לא סנטר והוא גם לא מסתמן ככישרון יוצא דופן, אבל לפחות בכל הקשור להגנה, ריבאונד ואתלטיות הוא מתגלה כשחקן טוב מאוד (למרות שחייבים לציין שזה עוד מוקדם לקבוע).
שוב מאוד משעשע אותי הזלזול המיידי שניתן כאן לשחקן שאין לו שם גדול, מול הכבוד האוטומתי שניתן לשחקן שחוץ משם אין לו כלום.
כבר במשחקו הראשון של תומאס, כאשר הוא מתמאן עם הקבוצה פחות משבוע, הוא נתן משחק הרבה יותר טוב מזה שנתן היום פרוביץ' המזעזע.
מדהים איך שחקן כ"כ גרוע כמו פרוביץ' קיבל כאן יותר קרדיט מתומאס (או בכלל קרידט) ועוד יותר מדהים שאשכרה רצו לראות אות הנגר המזוויע הזה כאן ועוד כסנטר ראשון.
לפני כמה ימים עוד התלננו כאן שג'יימס עשוי למצוא עצמו ככסנטר ראשון של מכבי אם כן, אפילו הוא, הסנטר השלישי של מכבי, מסתמן כשחקן טוב יותר מאותו "סנטר" נוראי שרצו לראות כאן. נישאר רק להודות לבלאט שלא קנה את הלוקש של פרוביץ' והביאו אותו לכאן.
ליאור אליהו - הזכרתי זאת קודם, אבל אעשה זאת שוב - נתן משחק של כוכב אמיתי. ממשיך את היכולת הטובה מן הנבחרת ומראה יכולת טובה משני צידי המגרש - רק שימשיך.
גיא פניני - מוכיח שאם קצת יותר קרדיט הוא יכול להיות שחקן פנטסטי. נראה היום הרבה יותר טוב מסמית' האנמי של העונה שעברה.
בכל אופן, למרות המשחק הטוב, יש עוד הרבה עבודה לפנינו וכלל לא בטוח שמלאגה (שבאמת לא נראת יותר מדי גדולה) היא היא היריבה הקשה בבית.
יש הרבה סיבות לאופטימיות, אבל המצב רחוק מלהיות מושלם.
בנתיים, יש לשמוח ממגמת השיפור ולקוות שהיא רק תמשך.