09 פברואר 2013, 20:19
קודי כתב:MTA2311 כתב:שי רקנאטי מנתח:" יש לנו בעיה בעונשין".
צודק ב100%, פותרים את הבעיה הזאת, והתואר בכיס. טוב שיש מישהו שמבין בדיוק מה הבעיות של המועדון הזה.
האיש פשוט מטומטם. לא ראיתי או שמעתי ראיון אינטיליגנטי אחד של הבחור, שאילולא אבא שלו היה שם כסף בקבוצה לא היה מקל את התפקיד של עמי ביטון. ביום חמישי האחרון הבעיה האחרונה היתה העונשין. הבעיה היותר גדולה היתה שעד אמצע הרבע הרביעי לא הצליחו להגיע לעונשין...
09 פברואר 2013, 20:26
09 פברואר 2013, 20:36
MTA2311 כתב:מצד אחד פדרמן ורקנאטי דורשים שנתייחס למכבי כעסק פרטי מן המניין( שזה לגיטימי), אבל מצד שני ממנים את הבנים חסרי הנסיון\ידע\יכולת שלהם לתפקידי מפתח. מעניין אם גם בשאר העסקים שלהם הם פשוט זורקים את הילדים לתפקיד המנכ"ל, או סגן יו"ר הדירקטוריון כשהם חסרי נסיון לחלוטין. עובדים עלינו בעיניים.
10 פברואר 2013, 09:05
10 פברואר 2013, 09:22
קודי כתב:הבעיה היא שאין סיבה לחשוב שבקיץ הקרוב הם יישמו משהו ממה שהם היו אמורים ללמוד מהקיץ הקודם. ההתנהלות שלהם בפגרה האחרונה הראתה שהם ממשיכים באותה התנהלות ושהם לא למדו כלום מהקיץ. הם ויתרו על סנטר טוב (שהיום כבר יושב על חוזה לשנתיים וחצי בסן אנטוניו ספרס) בשביל כמה עשרות אלפי דולרים ובמקום זה החליפו את שרמדיני בשחקן שנכון להיום הוא הרבה פחות טוב ממנו ואני בספק גדול אם יגיע לרמתו בעתיד. כלומר גם הפילו מו"מ עם שחקן טוב על סכום מזערי וגם ויתרו על שחקן טוב שכבר היה בקבוצה בשביל להביא שחקן פחות טוב ממנו. אלה דברים שכבר קרו כמה פעמים בקיץ האחרון.
10 פברואר 2013, 09:22
קודי כתב:שחף כתב:אחרי שנקבל בראש מברצלונה(בלאט בטח יספר שזה בגלל שאליהו לא נמצא....טוווווב) אפשר יהיה להתחיל רשמית בהכנות לעונה הבאה. אולי דני חסכני ילמד את הלקח שלו. ואולי לא.
הוא לא ממש עושה סימנים של למידה. להזכיר לך שבפגרה האחרונה באמצע העונה הוא הצליח בדרך פלא להחליש עוד יותר את הקבוצה, כשהסיא לכאן שחקן שהיום פחות טוב בשתי דרגות משרמדיני ואני בספק גדול אם אי פעם הוא יהיה טוב ממנו.
10 פברואר 2013, 09:26
jol9 כתב:בכל אופן, אפשר לנסות להיות אופטימיים בזה שאולי הם כן ילמדו ויפיקו לקחים, לפחות בכל מה שנוגע לצורת הבניה ולעומק הסגל, אבל קשה לי להאמין שהקו הכללי ישתנה.
עדיין נראה פה כל מיני היקמנים ותומאסים, שפעם יתגלו כפארגו ומוריס, ופעם יתגלו כביופורד ופיליקס...
האסימון יתחיל ליפול לצערי רק כשהם יתחילו להרגיש פגיעה בכיס, וזה אומר כשלון גדול בזירה האירופית, וזה אני ממש לא רוצה שיקרה.
10 פברואר 2013, 10:26
roy1000 כתב:jol9 כתב:בכל אופן, אפשר לנסות להיות אופטימיים בזה שאולי הם כן ילמדו ויפיקו לקחים, לפחות בכל מה שנוגע לצורת הבניה ולעומק הסגל, אבל קשה לי להאמין שהקו הכללי ישתנה.
עדיין נראה פה כל מיני היקמנים ותומאסים, שפעם יתגלו כפארגו ומוריס, ופעם יתגלו כביופורד ופיליקס...
האסימון יתחיל ליפול לצערי רק כשהם יתחילו להרגיש פגיעה בכיס, וזה אומר כשלון גדול בזירה האירופית, וזה אני ממש לא רוצה שיקרה.
כרגע פדרמן/רקאנטי חושבים כמו תנובה בימים שלפני מחאת הקוטג' - הם אומרים - הקהל שלנו שבוי - הרי אנחנו מעלים מחירים עוד ועוד, מורידים את הרמה שנה אחרי שנה, ועדיין נוקיה מלא. הדבר היחיד שיגרום ל"אסימון" ליפול זה ירידה דרסטית במכירת המנויים. כלומר, חזרה למצב של שנות ה-90 שבו נוקיה חצי ריק במשחקים היורוליג. רק אז ייפול האסימון והם יואילו למכור את הקבוצה למישהו שיכול ורוצה להצעיד אותה קדימה.
10 פברואר 2013, 11:30
jol9 כתב:נכון, אבל אין לי ספק שזה גם יקרה אם הקצב הזה יימשך. אמנם הקהל של מכבי הוא סוג של שבוי, אבל יש גבול לכל דבר.
בשביל היקמן ותומאס, אנשים לא ישקיעו אלפי שקלים.
חוץ מזה, גם אם הקהל הוא שבוי, הטלויזיה והספונסרים לא, וכך גם הקהל בבית. ספונסר לא יקנה זמן שידור יקר במשחקים של מכבי, כשהוא יכול לחשוף את המוצרים שלו
לאותה כמות אנשים או אף גדולה יותר בחצי המחיר בתכניות אחרות.
כנ"ל זכויות שידור.
לטעמי, מספיק שאחד מבין השילוש הקדוש שיתפרק, בשביל שהפגיעה הכלכלית תהיה קשה מאוד, וההנהלה לא תיתן לזה לקרות.
10 פברואר 2013, 12:52
roy1000 כתב:jol9 כתב:נכון, אבל אין לי ספק שזה גם יקרה אם הקצב הזה יימשך. אמנם הקהל של מכבי הוא סוג של שבוי, אבל יש גבול לכל דבר.
בשביל היקמן ותומאס, אנשים לא ישקיעו אלפי שקלים.
חוץ מזה, גם אם הקהל הוא שבוי, הטלויזיה והספונסרים לא, וכך גם הקהל בבית. ספונסר לא יקנה זמן שידור יקר במשחקים של מכבי, כשהוא יכול לחשוף את המוצרים שלו
לאותה כמות אנשים או אף גדולה יותר בחצי המחיר בתכניות אחרות.
כנ"ל זכויות שידור.
לטעמי, מספיק שאחד מבין השילוש הקדוש שיתפרק, בשביל שהפגיעה הכלכלית תהיה קשה מאוד, וההנהלה לא תיתן לזה לקרות.
הכסף הגדול הוא הכסף של המנויים ועד שזה לא ישתנה בצורה דרמטית, הכל יתנהל כרגיל. פדרמן יכול לחיות טוב מאוד עם ירידה בכסף של זכויות השידור (שיחתכו בחצי בעונה הבאה) וקצת בספונסרים. כל דולר שירד משם יקוצץ מתקציב השחקנים. הרי בת'כלס, אפשר היה לעשות את העונה הזו בלי קיינר מדלי ותומאס, וגם בלי פניני. הנה 2.5 מליון דולר שאפשר לקצץ, ואפילו בלי פגיעה משמעותית ביכולת של הקבוצה.
10 פברואר 2013, 13:52
jol9 כתב:זה קצת קיצוני מה שאתה אומר כאן.
בדיעבד רוב הקבוצות יכולות לחסוך 10-20% מתקציביהן לפחות בלי פגיעה משמעותית ביכולת הקבוצה.
ד"א יבוא אור ויגיד (ובצדק) שהיה אפשר גם לחסוך את כל השכר של ליאור - הרי גם ככה לא נעלה להצלבה (וגם בלעדיו לא היינו עולים), לקחנו גביע (בלעדיו למעשה) והאליפות
מוכרעת כמו הגביע. אז למעשה הנה עוד אופציה לחיסכון...
בפועל, אתה אף פעם לא יודע איך העונה תתפתח, ואיך ייראו השחקנים. בתחילת עונת 2010, המילה בזיון ובושה נשמעה כאן בפורום מפי רבים וטובים, אבל בסיכומו של דבר,
הכל הסתדר מצויין, וזאת היתה אחת מהקבוצות המהנות והאהודות שהיו למכבי לפחות ב-20 העונות האחרונות.
אני לא חושב שירידה בהכנסות, וקיצוץ נוסף בתקציב השחקנים, זה משהו שעומד על הפרק, או מתקבל על הדעת בכלל, גם לא אצל ההנהלה.
אני מאמין שהם ייעשו את המאמץ המירבי בשביל לבנות קבוצה טובה יותר בקיץ הקרוב. מה שכן, כשם שהפקת הלקחים של אדם לא אינטלגנטי במיוחד
היא לעשות בדיוק הפוך ממה שעשה לפני, כך גם ייעשה במכבי (לא בגלל חוסר אינטלגנציה, אלא בגלל חוסר נסיון ולחץ), כלומר, הכל ייעשה מאוד מהר, והסגל
ייסגר מאוד מוקדם בקיץ (בדומה לעונת קטש-צביקה). וכמובן שיהיה גם את הגימיק התורן שאמור להבטיח המשך רכישת המנויים.
01 מרץ 2013, 15:45
01 מרץ 2013, 23:15
02 מרץ 2013, 00:33
02 מרץ 2013, 02:21
er79 כתב:אוקיי, אז החלטתי לעשות קצת שינוי בסגל שהצעתי גם לאור המשחקים האחרונים. אני עדיין חושב שהמועדון חייב להעלות את תקציב השחקנים כדי לצאת מהשנים השחונות. ואני עדיין חושב שסמית וג׳יימס הם שחקנים ראויים שחייבים להישאר. בסגל הקודם שהצעתי החיסכון היה יחסית בעמדות 5 ו-4, עכשיו אני מייקר את עמדה 5 אבל מוזיל עלויות בעמדות אחרות מבלי להעלות את התקציב, להיפך:
עמדה 1: הרכז הפותח יהיה פארגו. תג מחיר בין 1.5 ל-2 מליון דולר לדעתי. למרות שהצליח למצוא חוזה אנ.בי.איי עד סוף העונה, לדעתי יש סיכויים לא רעים שנראה אותו באירופה. בעמדת המחליפים לכאורה אני מציע לחסוך לעומת מה שהצעתי בחותמת שלי, אבל זה רק לכאורה, ואני אסביר. הצעתי את רוט או יותם ואת סטול כגיבוי. אבל יותם מפשל, סטול הולך ונראה יותר גרוע, ובין כה וכה הצעתי אותו כגיבוי שלישי, ורוט ״נער״ פוסטר. מצד שני, אדון אוחיון ואדון פניני מתעוררים. אז אדון אוחיון כבר אמור להשתכר חצי מליון דולר, זה אנחנו כבר יודעים, שאלת השאלות היא כמה פיצוי קובאן תדרוש ממכבי. ולכן אין פה באמת חיסכון. אוחיון כמחליף לפארגו אני מניח שיעלה לנו בעונה הבאה בין חצי מליון ל-750 אלף, עם הפיצוי לרוסים. רק אם מכבי תרשה לעצמה את הפריבילגיה, כגיבוי שלישי במקום סטול הייתי מביא את שאראס -250 אלף. את הדברים שהוא יודע להביא הוא גם יצליח להביא ב-10 דקות יורוליג גם בעונה הבאה, בגילו המופלג, והוא כבר הוכיח לנו זאת. אבל זו רק פריבילגיה, כאמור, לא חייבים.
עמדה 2: שחקן על שני, אם זה אפשרי, יהיה לנגפורד, זה אבל יותר תלוי במילאנו מאשר בנו. שווה לנסות לפצות אותם. סדר גודל של 2 מליון+ כולל ביי אאוט. בשביל לחסוך עלויות אני משחרר את היקמן ולוגאן, ומסיט את לנדסברג לעמדה 2, הוא יודע לשחק בה. אפשרות אחרת היא לשחרר גם את היקמן וגם את לנדסברג ולהביא את נעימי, אבל לנדסברג לדעתי יהיה זול ממנו. סה״כ עמדות 1 ו-2: בתסריט הכי פסימי 5 מליון דולר ברוטו. ייתכן וזה יעלה פחות.
עמדה 3: סמית׳, יעלה לנו יותר לשמור אותו בעונה הבאה, אני מניח שבין 750 למיליון. את העלויות נחסוך מוויתור על חלום כספי. פניני חוזר לעצמו, יחד עם סמית' הם לא יגיעו למיליון וחצי.
סה״כ כל העמדות עד כה- לא יותר מ-6.5 מליון.
עמדה 4: אני עושה פה זעזוע ומנסה לשחרר את אליהו. השכר שלו יספיק, אולי עם תוספת קטנה, להחזיר את בלו ולהביא את טיוס. אם לא יילך עם בלו אפשר להביא את קאנגור אבל הבעיה היא שהוא חתום גם בעונה הבאה בסיינה, תלוי מה יהיו השאיפות הכלכליות שלה. אפשרות שלישית שאני גם אוהב, פט קלאתיס, או עם בלו או עם טיוס. לא משנה מי יהיו בשניים בעמדה 4, אני מעריך שהם יעלו לנו בסביבות המליון דולר יחדיו.
הגענו כבר ל-7.5 מליון דולר.
עמדה 5: להשאיל את פלאניניץ. ג׳יימס ישודרג קצת ועם תוספת מס זה כבר לא יהיה כ״כ זול, אבל אין מה לעשות. יחד איתו שווה לכוון לבאראץ, בתקווה שאפס ינסו להתנער ממנו, תסריט פסימי יותר יהיה לפצות אותם. תג המחיר של באראץ אמור לרדת לאור השנתיים האחרונות, הבעיה פה היא הפיצוי. אני מעריך שג׳יימס ובאראץ יסגרו תקציב של 10 מליון דולר ברוטו. תקציב שפוי, לא זול אבל גם לא יקר בהתייחס לאריות אירופה.
לסיכום:
1. פארגו, אוחיון, שאראס?
2. לנגפורד, לנדסברג/נעימי
3. סמית׳, פניני
4. בלו/קאנגור/קלאתיס, טיוס
5. ג׳יימס, באראץ
סה״כ בין 5-6 זרים (אם בלו יהיה הפורוורד אז 5 זרים. אם שאראס יוחתם זה יהיה 6. אם הפורוורד יהיה זר ושאראס יוחתם 7 זרים, אני פחות אוהב את התסריט הזה); ו-5 ישראלים עם בלו יחתום. אם לא, נהיה עם 4 ישראלים ואז לא יהיה מנוס מלוותר על שאראס בגלל החוק הרוסי ולהביא את רוט או מקל מבלי לייקר עלויות. הרוטציה פה קצרה יותר, 11 שחקנים בכירים. אפשר להביא נער פוסטר ישראלי כשחקן ה-12, זלמנסון או שגב, או אולי אפילו לשרוף עוד איזה 70-100 אלף ולהביא את ג׳ייק כהן להקל קצת על ג׳יימס ובאראץ בליגה. בין כה וכה לא צריך יותר מסגל של 11-12 שחקנים.
02 מרץ 2013, 02:28
02 מרץ 2013, 02:44
02 מרץ 2013, 11:10
02 מרץ 2013, 12:44
02 מרץ 2013, 13:44