כדורסל ישראלי (חוץ ממכבי): משחקים, חדשות וכו'

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: כדורסל ישראלי2010-11: משחקים, חדשות וכו'

הודעהעל ידי בעל זבוב » 06 יוני 2011, 16:08

ביזיון. כל ההנהלה יצאה פארש והאוהדים גדולים.
בעל זבוב

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 06 יוני 2011, 16:10

מייל רשמי מהמנהלת

דירקטוריון מנהלת הליגה אישר הערב פה אחד את התוכנית המקצועית כלכלית לשלוש השנים הקרובות, בתום דיון ענייני ורציני. מטרת התוכנית ליצור יציבות כלכלית בקרב קבוצות ליגת לוטו, שיפור הרמה לטווח ארוך ושיפור האטרקטיביות של הליגה.

על פי ההחלטה, החל מהעונה הקרובה יחול בליגת לוטו החוק הישראלי, לפיו קבוצה מחוייבת ברישום של לפחות 6 ישראלים בטופס המשחק ולא יותר מ-4 בעלי נתינות זרה (עד 8 במהלך העונה כולה). קבוצות יוכלו לרשום באיגוד הכדורסל לא יותר מ-15 שחקנים בעת ובעונה אחת ובנוסף אליהם שני שחקני נוער מורשי בוגרים.

הדירקטוריון אישר את תקציבי המינימום לקבוצות בליגת לוטו לשלוש השנים הקרובות, 5 מיליון ₪ לעונה הקרובה, 5.5 לעונה הבאה ו-5.75 ₪ בעונת המשחקים 14\2013. מתוך סכום זה, 75 אחוזים יוקצו לטובת שכר שחקנים ומאמנים ברוטו.

על פי ההחלטה תישמר המתכונת לפיה הקבוצה שתסיים במקום הראשון את הליגה הלאומית, תוכל להעפיל לליגת לוטו כשוות זכויות כפוף לעמידה בתקציב המינימום. הקבוצה שתסיים במקום האחרון בליגת לוטו, תרד לליגה הלאומית, אולם באם תציג יכולת כלכלית, תוכל לשמור על מקומה בליגת לוטו תמורת פיצוי כספי.

על פי ההחלטה, תשונה שיטת המשחקים. בתום שני סיבובי ליגה סדירה, תחולק הליגה לבית עליון ותחתון ובסופם יתקיימו משחקי הפלייאוף. משחקי הפיינל-פור ימשכו בעונת המשחקים 12\2011 ובמהלך העונה הקרובה יתקיים בהם דיון מחודש.

דירקטוריון המנהלת רואה חשיבות גדולה בהפיכת הליגה לליגה עם רקע כלכלי ומקצועי לטווח ארוך של שלוש שנים, מתוך כוונה לתת יציבות כלכלית ומקצועית.

עוד לפני הישיבה, נפגש יו"ר המנהלת עם שי שני יו"ר איגוד הכדורסל וקיבל את ברכת הדרך שלו לתוכנית כולה. שני ביקש וקיבל את הבטחתו של קופל לשימור הספורטיביות ומעמדה של הליגה הלאומית.

יו"ר המנהלת, אבנר קופל: "ליגת לוטו יוצאת לדרך מקצועית וכלכלית חדשה, מתוך רצון להגדיל את האטרקטיביות והתחרותיות ולאפשר לקבוצות הפריפריה להצטרף לליגה. אני מודע לכך שלא לכל הדירקטורים מתאימה תוכנית זו במלואה משיקוליהם הם, אך אני מעריך את נכונתם לעשות ויתורים למען הכדורסל וליגת לוטו בפרט".

יו"ר מכבי "אלקטרה" תל-אביב, שמעון מזרחי : "היום התקבלו החלטות משמעותיות לגבי עתיד ליגת לוטו, אני חושב שמה שחשוב ביותר זה עניין היציבות, לא להחליף חוקים ותקנות מדי עונה. מכבי "אלקטרה" תל-אביב גם הפעם ויתרה רבות על מנת לקיים את האחדות של הליגה.
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי מקובי » 06 יוני 2011, 16:26

קיצור יצאנו פראיירים.
מקובי

הודעהעל ידי בעל זבוב » 06 יוני 2011, 16:31

מקובי כתב:קיצור יצאנו פראיירים.

או שמשתינים על הקופלייאדה כל העונה.
אבל כאן אנחנו צריכים להתערב: לא להגיע למשחק הבית, לא לנסוע למשחקי החוץ ולהפסיק לשלם על הלייב עבור השידורים.
הבעייה, שיש את המטומטמים בעיקר בפורום השכן, שכל נאד שמכבי תעשה, ירוצו איתו.
בעל זבוב

הודעהעל ידי yzafrir » 06 יוני 2011, 16:33

בעל זבוב כתב:

אבל כאן אנחנו צריכים להתערב: לא להגיע למשחק הבית, לא לנסוע למשחקי החוץ ולהפסיק לשלם על הלייב עבור השידורים.

אני מסכים איתך אבל אתה מסוגל לכתוב תגובה בלי לקלל ולזלזל פעם ?

רשמת או ש....אז מה האופציה השנייה לדעתך ?
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 06 יוני 2011, 16:35

yzafrir כתב:
בעל זבוב כתב:

הראשון רשם שיצאנו פראיירים,אז הוא רשם ''או שמשתינים על הקופליאדה'',זאת אומרת שלא יצאנו פראיירים..

ואני לא מסכימה שלא צריך להגיע למשחקים,אני חושבת שצריך להשתין על הקופליאדה בדרך מקצועית(כמו לא לעלות עם הרכב חזק)
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי yzafrir » 06 יוני 2011, 16:39

זה לא שהיו לנו הרבה ברירות....אני מאמין שאם מכבי לא הייתה חותמת עם האדריאטית אז שמעון היה מגיב אחרת....
סגל לעונה הבאה
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי בעל זבוב » 06 יוני 2011, 16:48

yzafrir כתב:
בעל זבוב כתב:

לא הבנת. או שיצאנו פראיירים, או שנשתין על קופל (מטאפורית).
בעל זבוב

הודעהעל ידי yzafrir » 06 יוני 2011, 17:05

אופציה שלישית , לעזוב את הליגה....
סגל לעונה הבאה
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי אבי » 06 יוני 2011, 17:29

הנהלה של סמרטוטים יש למכבי. פשוט מביך לראות את גנרליסימו קופל עושה להם בית ספר, ומביך עוד יותר לראות איך הם מפוחדים לעמוד על שלהם.
:evil
אפסים! תפרשו מליגת קופל כבר!!!!!!
סמל אישי של המשתמש
אבי

הודעהעל ידי יוסי22 » 06 יוני 2011, 17:37

אבי כתב:הנהלה של סמרטוטים יש למכבי. פשוט מביך לראות את גנרליסימו קופל עושה להם בית ספר, ומביך עוד יותר לראות איך הם מפוחדים לעמוד על שלהם.
:evil
אפסים! תפרשו מליגת קופל כבר!!!!!!

לא מסכים עם הסגנון אבל עם התוכן אי אפשר שלא להסכים , קשה להבין מה גורם להנהלה לקבל את היריקות האלו ישר בפרצוף ועוד לחשוב שזה גשם משמים.
יוסי22

הודעהעל ידי Yellow Gute » 06 יוני 2011, 18:19

החלטה פשוט שערוריתית של קופל. הוא ותאומו מהכדורגל מנסים פה כל מיני אנומליות בכדי להכניס כמה שיותר כסף על חשבון הספורטיביות. בתכלס, על אף שנושא ארבעת הזרים כן יכול לפגוע במכבי, מי שבאמת יתקשו עם העניין הן הקבוצות הקטנות יותר שלהן אין מערך סקאוטינג מסודר כמו שיש למכבי. הן ישקיעו יותר כסף על חוזים לארבעת הזרים ולא תמיד יפגעו איתם, במקרה כזה יהיה הרבה יותר קשה להחליף כיוון שהזר שהם יביאו ישב על משכורת גבוהה יותר.
בנוסף, העניין הזה עם היורדות הוא פשוט ביזיון שכל תגובה לו היא פשוט בזבוז אנרגיה.
חובב דובים
סמל אישי של המשתמש
Yellow Gute

הודעהעל ידי felix_r » 06 יוני 2011, 19:08

תמיד היתי בכיוון התגובות שמעלי.
לא שדעתי השתנה, אבל הפעם ניסיתי לבוא בגישה חיובית וניסיתי לחשוב מה כן יכולה להרוויח מכבי מהשינוים האלה.

אז ככה:

1) הגדלת מספר הישראלים אומנם לא נוחה למכבי בגלל הצורך לשנות הרכבים בין יורוליג, אדריאטית וליגת לוטו, אבל מצד שני היא טובה למכבי ואני אסביר למה. כשיש הרבה זרים, קבוצה אחת יכולה לעשות סקאוטינג טוב, להביא בזול זרים מוכשרים אך לא מוכרים, ולקחת אליפות עם 2-3 ישראלים כמו שעשתה חולון בזמנו. אבל בנוגע לשחקנים הישראלים אין הרבה עבודת סקאוטינג. יש מעט מאוד שחקנים ישראלים טובים, והם ידועים לכולם, אין פה הפתעות. כל הישראלים הכי טובים חתומים (או בקרוב יחתמו) במכבי. לכן, ככל שמספר הישראלים בקבוצות עולה, ככה יורד הסיכוי של קבוצה כמו חולון להפתיע את כולם עם זרים לא מוכרים ולגנוב אליפות. יותר ישראלים - פחות הפתעות.

2) למרות שרובנו מעודדים את שחקני מכבי בלי קשר לאזרחות שלהם, עדיין רובנו חושבים שהיה נחמד לראות יותר שחקני בית במכבי. ידוע, שמחלקת הנוער של מכבי היא המחלקה הכי טובה בארץ, שמוציאה כל שנה הרבה שחקנים מוכשרים, שרק מעטים מאוד מהם מצליחים להקלט בליגה. עכשיו, כשהקבוצות יצטרכו להחתים יותר ישראלים, יותר בוגרי נוער יקבלו צ'אנס להשתלב בליגה (לא בהכרח במכבי, אלא בקבוצות אחרות), כך שהגיוני מאוד לצפות, שבעתיד נרוויח מזה כמה שחקני בית נוספים, שבלי השינוי שעוברת הליגה עכשיו, אולי היו נעלמים בליגות הנמוכות או פורשים כבר בגיל צעיר.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי בעל זבוב » 06 יוני 2011, 19:15

felix_r כתב:תמיד היתי בכיוון התגובות שמעלי.
לא שדעתי השתנה, אבל הפעם ניסיתי לבוא בגישה חיובית וניסיתי לחשוב מה כן יכולה להרוויח מכבי מהשינוים האלה.

אז ככה:

1) הגדלת מספר הישראלים אומנם לא נוחה למכבי בגלל הצורך לשנות הרכבים בין יורוליג, אדריאטית וליגת לוטו, אבל מצד שני היא טובה למכבי ואני אסביר למה. כשיש הרבה זרים, קבוצה אחת יכולה לעשות סקאוטינג טוב, להביא בזול זרים מוכשרים אך לא מוכרים, ולקחת אליפות עם 2-3 ישראלים כמו שעשתה חולון בזמנו. אבל בנוגע לשחקנים הישראלים אין הרבה עבודת סקאוטינג. יש מעט מאוד שחקנים ישראלים טובים, והם ידועים לכולם, אין פה הפתעות. כל הישראלים הכי טובים חתומים (או בקרוב יחתמו) במכבי. לכן, ככל שמספר הישראלים בקבוצות עולה, ככה יורד הסיכוי של קבוצה כמו חולון להפתיע את כולם עם זרים לא מוכרים ולגנוב אליפות. יותר ישראלים - פחות הפתעות.

2) למרות שרובנו מעודדים את שחקני מכבי בלי קשר לאזרחות שלהם, עדיין רובנו חושבים שהיה נחמד לראות יותר שחקני בית במכבי. ידוע, שמחלקת הנוער של מכבי היא המחלקה הכי טובה בארץ, שמוציאה כל שנה הרבה שחקנים מוכשרים, שרק מעטים מאוד מהם מצליחים להקלט בליגה. עכשיו, כשהקבוצות יצטרכו להחתים יותר ישראלים, יותר בוגרי נוער יקבלו צ'אנס להשתלב בליגה (לא בהכרח במכבי, אלא בקבוצות אחרות), כך שהגיוני מאוד לצפות, שבעתיד נרוויח מזה כמה שחקני בית נוספים, שבלי השינוי שעוברת הליגה עכשיו, אולי היו נעלמים בליגות הנמוכות או פורשים כבר בגיל צעיר.

במחשבה יותר לעומק, אני נוטה להסכים איתך.
בגלל הסיטואציה, זה אומר שנגיד אוחיון ישחק כאן ולמגדל נשאיר זרביבים. מעבר לכך, כמה ישראלים טובים ישארו? הרוטציה מהספסל של כל הקופלים האחרים תהיה ישראלים דרג תחת או כלום, כשאי אפשר להעלות זר מהספסל שמשנה מומנטום.
בנוסף, 8 זרים ירשמו באיגוד ובלאט, ע"פ העבודה שהשחקנים עשו באדריאטית, יחליט מי ישחק ומי לא וגם כך, רק עם הישראלים, נסיים 1.
בעל זבוב

הודעהעל ידי sweety » 06 יוני 2011, 19:22

Holiday_Armadillo כתב:מייל רשמי מהמנהלת

הקבוצה שתסיים במקום האחרון בליגת לוטו, תרד לליגה הלאומית, אולם באם תציג יכולת כלכלית, תוכל לשמור על מקומה בליגת לוטו תמורת פיצוי כספי.

רק המשפט הזה לבדו אמור לקומם כל אוהד כדורסל באשר הוא,בלי קשר למכבי.
מרגע של עצבות נצא גדולים וחזקים
סמל אישי של המשתמש
sweety

הודעהעל ידי jol9 » 06 יוני 2011, 19:26

felix_r כתב:תמיד היתי בכיוון התגובות שמעלי.

אז ככה:

אני דווקא פחות אוהב את זה.
העיקרון עליו אתה מדבר הוא נכון, אבל אני לא אוהב את כל העניינים שמכבי "גונבת" את כל השחקנים הטובים בליגה ואז "מייבשת" אותם. הרי אלה טענות שיושמעו תחת כל עץ רענן בשנה הבאה.

למכבי יש את אליהו, פניני ובלו שהם שלושה ישראלי על. יש גם את טל שהוא שחקן ליגה טוב. אם מכבי תביא את הלפרין ואולי אחד מבין שייר/לנדסברג, אז יהיה לה עוד ישראלי על אחד וישראלי טוב אחד.
זה די ויותר. ראינו כבר מה ישראלים שהיו שחקני ליגה טובים שווים במכבי (כדיר, חג'ג', ליובין, שטיינהאור וכו').

לגבי מה שאמרת על שחקני הנוער של מכבי, אז שם הייתי שמח, שמכבי תעשה לעצמה סוג של החלטה, לעלות בכל כמה עונות שחקן או שניים לבוגרים, וגם לתת להם דקות.
האמת, הייתי מאוד שמח אם זה היה קורה כבר העונה. יש מספיק משחקים, חסרי חשיבות, שייתנו לחבר'ה הצעירים אפשרות להשתפשף ואולי להפוך להיות שחקנים מן המניין.
זה עדיף בהרבה מאשר להפוך את מורן רוט לנער פוסטר וגם זול בהרבה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי חנו'ש » 06 יוני 2011, 20:03

אני עדיין מנסה להבין משהו.
לפי החוקים החדשים, קיימת האופציה שכל שנה תהיה עולה חדשה מהליגה השניה, ולא תהיה אף יורדת.
לכמה קבוצות קופל מנסה להגיע?
כי יכול בהחלט להיות מצב שבעוד 10 שנים יהיו עוד 10 קבוצות בליגה.... :roll:
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי בעל זבוב » 06 יוני 2011, 20:05

חנו'ש כתב:אני עדיין מנסה להבין משהו.
לפי החוקים החדשים, קיימת האופציה שכל שנה תהיה עולה חדשה מהליגה השניה, ולא תהיה אף יורדת.
לכמה קבוצות קופל מנסה להגיע?
כי יכול בהחלט להיות מצב שבעוד 10 שנים יהיו עוד 10 קבוצות בליגה.... :roll:

:laugh3 :laugh3 :laugh3
ע"פ מה שהוא קשקש אצל מירי נבו, שהיא סתומה בפני עצמה, שתאורטית יכולה להיות ליגה של 34 קבוצות.
בעל זבוב

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 06 יוני 2011, 20:12

ובינינו,מי לא רוצה ליגה של 34 קבוצות+שני סיבובים+פלייאוף+פיינל פור? אני לא מבינה למה הליגות האחרות לא לומדות מאיתנו ומהג'ל
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 06 יוני 2011, 20:15

אני גם נוטה להסכים עם פליקס, רק כשכמסתכלים על התמונה הגדולה יש כאן משהו לא ברור ואפילו מצחיק.

החוקים החדשים (שנועדו, בין השאר, להפיכת הליגה לתחרותית יותר) מחזקים מאוד את מכבי ביחס לליגה.
למכבי תמיד היו את הזרים הטובים ביותר(וגם יהיה לה קל מאוד להלביש 4 זרים איכותיים כל משחק, שהרי המבחר אצל מכבי הוא גדול יותר) וכעת, כפי שפליקס כתב, מכבי גם תרכז מסה קריטית של ישראלים, דבר איתו קובוצות הליגה לא יכולו להתמודד.
החוקים האילו יצרו מצב בו בכל רגע נתון מכבי תשחק עם הרכב חזק בהרבה מזה של ירובותיה בליגה המקומית. למעשה, הסיכוי שמצב כזה לא יתקיים (ולו לדקות ספורות בלבד מהלך משחק נתון), הוא כמעט בלתי אפשרי אפילו ברמה התיאורטית.

איפה זה כן יפגע במכבי? ככל הנראה ביורוליג. מכבי תצטרך לבנות שתי קבוצות שונות ולא תוכל לתרגל את ההרכב החזק ביותר שלה גם בליגה. להתחשב בכך שבכל מקרה יהיה ישראלי אחד לפחות בחמישה של מכבי ביורוליג, ובליגה המקומית, לא יופעל בליגה חוק רוסי, אז בהחלט אפשר לחיות עם הגזרה הזאת וייתכן שהיא גם לא תפגע בכלל ביכולתה של מכבי ביורוליג.
עדיין, סביר להניח שאם מכבי תפגעה איפהשהו זה יהיה ביורוליג ולא בליגה המקומית (שבה כאמור, היא רק תגדיל את כוחה).

לסיכום, קופל מחזק את מכבי בליגה ומנסה להחליש אותה ביורוליג, הוא לא התכוון לעשות הפוך?
נערך לאחרונה על ידי חביב אורנג'ד בתאריך 06 יוני 2011, 20:17, נערך פעם אחת בסך הכל.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], Shay_uzan ו־15 אורחים