המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
דירקטוריון מנהלת הליגה אישר הערב פה אחד את התוכנית המקצועית כלכלית לשלוש השנים הקרובות, בתום דיון ענייני ורציני. מטרת התוכנית ליצור יציבות כלכלית בקרב קבוצות ליגת לוטו, שיפור הרמה לטווח ארוך ושיפור האטרקטיביות של הליגה.
על פי ההחלטה, החל מהעונה הקרובה יחול בליגת לוטו החוק הישראלי, לפיו קבוצה מחוייבת ברישום של לפחות 6 ישראלים בטופס המשחק ולא יותר מ-4 בעלי נתינות זרה (עד 8 במהלך העונה כולה). קבוצות יוכלו לרשום באיגוד הכדורסל לא יותר מ-15 שחקנים בעת ובעונה אחת ובנוסף אליהם שני שחקני נוער מורשי בוגרים.
הדירקטוריון אישר את תקציבי המינימום לקבוצות בליגת לוטו לשלוש השנים הקרובות, 5 מיליון ₪ לעונה הקרובה, 5.5 לעונה הבאה ו-5.75 ₪ בעונת המשחקים 14\2013. מתוך סכום זה, 75 אחוזים יוקצו לטובת שכר שחקנים ומאמנים ברוטו.
על פי ההחלטה תישמר המתכונת לפיה הקבוצה שתסיים במקום הראשון את הליגה הלאומית, תוכל להעפיל לליגת לוטו כשוות זכויות כפוף לעמידה בתקציב המינימום. הקבוצה שתסיים במקום האחרון בליגת לוטו, תרד לליגה הלאומית, אולם באם תציג יכולת כלכלית, תוכל לשמור על מקומה בליגת לוטו תמורת פיצוי כספי.
על פי ההחלטה, תשונה שיטת המשחקים. בתום שני סיבובי ליגה סדירה, תחולק הליגה לבית עליון ותחתון ובסופם יתקיימו משחקי הפלייאוף. משחקי הפיינל-פור ימשכו בעונת המשחקים 12\2011 ובמהלך העונה הקרובה יתקיים בהם דיון מחודש.
דירקטוריון המנהלת רואה חשיבות גדולה בהפיכת הליגה לליגה עם רקע כלכלי ומקצועי לטווח ארוך של שלוש שנים, מתוך כוונה לתת יציבות כלכלית ומקצועית.
עוד לפני הישיבה, נפגש יו"ר המנהלת עם שי שני יו"ר איגוד הכדורסל וקיבל את ברכת הדרך שלו לתוכנית כולה. שני ביקש וקיבל את הבטחתו של קופל לשימור הספורטיביות ומעמדה של הליגה הלאומית.
יו"ר המנהלת, אבנר קופל: "ליגת לוטו יוצאת לדרך מקצועית וכלכלית חדשה, מתוך רצון להגדיל את האטרקטיביות והתחרותיות ולאפשר לקבוצות הפריפריה להצטרף לליגה. אני מודע לכך שלא לכל הדירקטורים מתאימה תוכנית זו במלואה משיקוליהם הם, אך אני מעריך את נכונתם לעשות ויתורים למען הכדורסל וליגת לוטו בפרט".
יו"ר מכבי "אלקטרה" תל-אביב, שמעון מזרחי : "היום התקבלו החלטות משמעותיות לגבי עתיד ליגת לוטו, אני חושב שמה שחשוב ביותר זה עניין היציבות, לא להחליף חוקים ותקנות מדי עונה. מכבי "אלקטרה" תל-אביב גם הפעם ויתרה רבות על מנת לקיים את האחדות של הליגה.
מקובי כתב:קיצור יצאנו פראיירים.
בעל זבוב כתב:מקובי כתב:קיצור יצאנו פראיירים.
או שמשתינים על הקופלייאדה כל העונה.
אבל כאן אנחנו צריכים להתערב: לא להגיע למשחק הבית, לא לנסוע למשחקי החוץ ולהפסיק לשלם על הלייב עבור השידורים.
הבעייה, שיש את המטומטמים בעיקר בפורום השכן, שכל נאד שמכבי תעשה, ירוצו איתו.
yzafrir כתב:בעל זבוב כתב:מקובי כתב:קיצור יצאנו פראיירים.
אבל כאן אנחנו צריכים להתערב: לא להגיע למשחק הבית, לא לנסוע למשחקי החוץ ולהפסיק לשלם על הלייב עבור השידורים.
אני מסכים איתך אבל אתה מסוגל לכתוב תגובה בלי לקלל ולזלזל פעם ?
רשמת או ש....אז מה האופציה השנייה לדעתך ?
yzafrir כתב:בעל זבוב כתב:מקובי כתב:קיצור יצאנו פראיירים.
אני מסכים איתך אבל אתה מסוגל לכתוב תגובה בלי לקלל ולזלזל פעם ?
רשמת או ש....אז מה האופציה השנייה לדעתך ?
אבי כתב:הנהלה של סמרטוטים יש למכבי. פשוט מביך לראות את גנרליסימו קופל עושה להם בית ספר, ומביך עוד יותר לראות איך הם מפוחדים לעמוד על שלהם.
![]()
אפסים! תפרשו מליגת קופל כבר!!!!!!
felix_r כתב:תמיד היתי בכיוון התגובות שמעלי.
לא שדעתי השתנה, אבל הפעם ניסיתי לבוא בגישה חיובית וניסיתי לחשוב מה כן יכולה להרוויח מכבי מהשינוים האלה.
אז ככה:
1) הגדלת מספר הישראלים אומנם לא נוחה למכבי בגלל הצורך לשנות הרכבים בין יורוליג, אדריאטית וליגת לוטו, אבל מצד שני היא טובה למכבי ואני אסביר למה. כשיש הרבה זרים, קבוצה אחת יכולה לעשות סקאוטינג טוב, להביא בזול זרים מוכשרים אך לא מוכרים, ולקחת אליפות עם 2-3 ישראלים כמו שעשתה חולון בזמנו. אבל בנוגע לשחקנים הישראלים אין הרבה עבודת סקאוטינג. יש מעט מאוד שחקנים ישראלים טובים, והם ידועים לכולם, אין פה הפתעות. כל הישראלים הכי טובים חתומים (או בקרוב יחתמו) במכבי. לכן, ככל שמספר הישראלים בקבוצות עולה, ככה יורד הסיכוי של קבוצה כמו חולון להפתיע את כולם עם זרים לא מוכרים ולגנוב אליפות. יותר ישראלים - פחות הפתעות.
2) למרות שרובנו מעודדים את שחקני מכבי בלי קשר לאזרחות שלהם, עדיין רובנו חושבים שהיה נחמד לראות יותר שחקני בית במכבי. ידוע, שמחלקת הנוער של מכבי היא המחלקה הכי טובה בארץ, שמוציאה כל שנה הרבה שחקנים מוכשרים, שרק מעטים מאוד מהם מצליחים להקלט בליגה. עכשיו, כשהקבוצות יצטרכו להחתים יותר ישראלים, יותר בוגרי נוער יקבלו צ'אנס להשתלב בליגה (לא בהכרח במכבי, אלא בקבוצות אחרות), כך שהגיוני מאוד לצפות, שבעתיד נרוויח מזה כמה שחקני בית נוספים, שבלי השינוי שעוברת הליגה עכשיו, אולי היו נעלמים בליגות הנמוכות או פורשים כבר בגיל צעיר.
Holiday_Armadillo כתב:מייל רשמי מהמנהלתהקבוצה שתסיים במקום האחרון בליגת לוטו, תרד לליגה הלאומית, אולם באם תציג יכולת כלכלית, תוכל לשמור על מקומה בליגת לוטו תמורת פיצוי כספי.
felix_r כתב:תמיד היתי בכיוון התגובות שמעלי.
לא שדעתי השתנה, אבל הפעם ניסיתי לבוא בגישה חיובית וניסיתי לחשוב מה כן יכולה להרוויח מכבי מהשינוים האלה.
אז ככה:
1) הגדלת מספר הישראלים אומנם לא נוחה למכבי בגלל הצורך לשנות הרכבים בין יורוליג, אדריאטית וליגת לוטו, אבל מצד שני היא טובה למכבי ואני אסביר למה. כשיש הרבה זרים, קבוצה אחת יכולה לעשות סקאוטינג טוב, להביא בזול זרים מוכשרים אך לא מוכרים, ולקחת אליפות עם 2-3 ישראלים כמו שעשתה חולון בזמנו. אבל בנוגע לשחקנים הישראלים אין הרבה עבודת סקאוטינג. יש מעט מאוד שחקנים ישראלים טובים, והם ידועים לכולם, אין פה הפתעות. כל הישראלים הכי טובים חתומים (או בקרוב יחתמו) במכבי. לכן, ככל שמספר הישראלים בקבוצות עולה, ככה יורד הסיכוי של קבוצה כמו חולון להפתיע את כולם עם זרים לא מוכרים ולגנוב אליפות. יותר ישראלים - פחות הפתעות.
2) למרות שרובנו מעודדים את שחקני מכבי בלי קשר לאזרחות שלהם, עדיין רובנו חושבים שהיה נחמד לראות יותר שחקני בית במכבי. ידוע, שמחלקת הנוער של מכבי היא המחלקה הכי טובה בארץ, שמוציאה כל שנה הרבה שחקנים מוכשרים, שרק מעטים מאוד מהם מצליחים להקלט בליגה. עכשיו, כשהקבוצות יצטרכו להחתים יותר ישראלים, יותר בוגרי נוער יקבלו צ'אנס להשתלב בליגה (לא בהכרח במכבי, אלא בקבוצות אחרות), כך שהגיוני מאוד לצפות, שבעתיד נרוויח מזה כמה שחקני בית נוספים, שבלי השינוי שעוברת הליגה עכשיו, אולי היו נעלמים בליגות הנמוכות או פורשים כבר בגיל צעיר.
חנו'ש כתב:אני עדיין מנסה להבין משהו.
לפי החוקים החדשים, קיימת האופציה שכל שנה תהיה עולה חדשה מהליגה השניה, ולא תהיה אף יורדת.
לכמה קבוצות קופל מנסה להגיע?
כי יכול בהחלט להיות מצב שבעוד 10 שנים יהיו עוד 10 קבוצות בליגה....
משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], Shay_uzan ו־15 אורחים