פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
פרסם תגובה

Re: טופ 16, מחזור 13: מכבי נגד באיירן, 21:45 ערוץ 10

04 אפריל 2014, 01:11

[quote="MTA2311"]לא צריך להיות שחקן גדול בשביל להגיע לנבא. אפילו גל מקל קיבל שם חוזה.
הוא שחקן עם יכולת אישית טובה מאוד. לא רכז שהייתי מביא.[/quote
אתה לא חייב להיות גדול אבל שחקן טוב אתה צריך להיות. בכל זאת מדובר בליגה שאין שניה לה בעולם.

04 אפריל 2014, 01:16

MTA2311 כתב:לא צריך להיות שחקן גדול בשביל להגיע לנבא. אפילו גל מקל קיבל שם חוזה.
הוא שחקן עם יכולת אישית טובה מאוד. לא רכז שהייתי מביא.

למה ללכת לגל מקל?
אפילו מלקולם תומאס קיבל שם חוזה...

04 אפריל 2014, 01:25

שמואל1 כתב:
felix_r כתב:
שמואל1 כתב:
toja27 כתב:
felix_r כתב:דרך אגב, אני רוצה להזכיר לכם, שגם ז'יז'יץ' תרם תרומה חשובה מאוד לנצחון של מכבי. מהרגע שהוא עשה את חסימת הבטון שלו לדילייני, דילייני שיחק הרבה יותר חלש :D

אמרתי לפני שבוע שלדעתי דלייני עוד שנתיים בNBA ושמקומו לא באירופה והנה פיני גרשון מודיע שהרוקטס רוצים אותו כבר עכשיו. מישהו אמר "רייס קצת יותר משודרג"? או נמאס משחקנים עם בנדאנה?
עדיף לראות את השחקן קודם לפני שמגיבים, ולא להתייחס לדמיון לעובדות השטחיות כמו שרייס גם הגיע מביירן מינכן שהוא לובש בנאדנה ושהוא רכז שחור.

דילייני שחקן טוב, ועדיף עשרות מונים על רייס והיקמן.
עדיין, הוא לא רכז שהייתי רוצה לראות במכבי. לא מתחבר לסגנון המשחק הזה. מסוג השחקנים שדופקים סטטיסטיקה אבל בתכלס לא תורמים לניצחון והרבה פעמים מחרבים את המשחק הקבוצתי.

הוא לא רכז טבעי (אין הרבה כאלה באירופה היום), אבל בכל זאת סיים עם 10 אסיסטים. אז אי אפשר לומר שהוא דופק את המשחק הקבוצתי

אני לא מתרשם מנתונים מספריים.
ספציפית היום היה לו משחק טוב, אבל עדיין הוא תקע לבאיירן לא מעט התקפות עם זריקות לא במקום.
בימים אחרים הוא היה מחטיא, ואז זה באמת היה נראה רע.

אני מסכים איתך חלקית. הוא שחקן עם המון מעלות אבל לא רכז טבעי. קח בחשבון שכשחקן שבאיירן הכי מסתמכים עליו, בתפקיד רכז ובמשחק נגד מכבי זה די בלתי נמנע שלפעמים הוא יקפיץ יותר מדי ויקח זריקות לא קלות. בקבוצה טובה יותר, הוא לא צריך לקחת את הזריקות בכוח.

04 אפריל 2014, 01:30

חנו'ש כתב:
MTA2311 כתב:לא צריך להיות שחקן גדול בשביל להגיע לנבא. אפילו גל מקל קיבל שם חוזה.

למה ללכת לגל מקל?

עשו לי טובה... על כל שחקן פחות איכותי ישנם שם 10 שחקנים איכותיים.
אני באמת צריך לשכנע מישהו שאתה צריך להיות שחקן איכותי ב +90 אחוז מהמקרים כדי לשחק בNBA?

04 אפריל 2014, 01:49

toja27 כתב:
חנו'ש כתב:

למה ללכת לגל מקל?

עשו לי טובה... על כל שחקן פחות איכותי ישנם שם 10 שחקנים איכותיים.
אני באמת צריך לשכנע מישהו שאתה צריך להיות שחקן איכותי ב +90 אחוז מהמקרים כדי לשחק בNBA?

אבל מי אמר לך שאם דילייני יהיה בנ.ב.א הוא יהיה אחד מהאיכותיים?
אתה יודע כמה שחקנים בדיוק כמוהו יש שם?

הוא מן הסתם שחקן טוב יותר מרייס והיקמן, אבל זה לא סוג השחקנים שלוקחים קבוצת יורוליג רחוק.

04 אפריל 2014, 10:10

דילייני נתן משחק טוב, אבל שורה תחתונה זה עוד קומבו אמריקאי עם בנדנה על הראש. יש כאלה כמו מגפה ובא לי להקיא. לא שדרוג משמעותי מרייס, עדיף עליו אבל לא שחקן שהייתי רוצה לראות כרכז ראשון בקבוצה.
לגבי המשחק אתמול (לא היה לי זמן לסכם אתמול), זה הרגיש לי בהתחלה כמו סינדרום מכבי חיפה ופרטיזן - שוב נוביל בדו ספרתי ברבע האחרון ושוב נפסיד במשחק צמוד ונתבזה. לשם שינוי הקללה הוסרה. אבל זה עדיין לא נראה מעודד.
לגבי השחקנים, הבטחתי שאני שותק בגזרת סמית' עד להצלבה, ועל כן מההצלבה אתחיל לדבר עליו. אולי בכל זאת משהו קטן שלא קשור ישירות למשחק שלו אתמול, לדעתי כדאי לתת לו מנוחה שבוע הבא, גם נגד הפועל בדרבי (התוצאה כבר לא תהיה רלוונטית, נצטרך להשלים עם העובדה שכבר לא נעקוף את ירושלים ונסיים את העונה במקום השני) וגם נגד צסק"א, שכבר לא משנה איך יסתיים המשחק. אולי המנוחה הזו תיטיב עם הברך שלו.
לגבי אוחיון, הבן אדם בכושר רע מאוד. אני עדיין עומד על עמדתי שהוא לא ראוי להיות רכז ראשון, ואיתו כרכז ראשון לא נגיע לכלום ושום דבר.
רייס - משחק התקפי טוב, אבל שיחק לו המזל מחוץ לקשת. גם אם יקלע 40 יש לי בחילה מסגנון המשחק השכונתי שלו. לא התרשמתי מהמשחק שלו.
היקמן - עיין ערך אחיו התאום.
טיוס - לא יודע כבר איך לאכול אותו. מצד אחד, מעצבן אותי עם חוסר המחוייבות שלו בכל פציעה שהוא חווה, גם מינורית, ועם הדרישות של הסוכן שלו לנפח לו את החוזה, ביחד עם אחוזי עונשין זוועתיים. מצד שני, כל עוד יש בקבוצה שחקנים כמו פניני שיודעים להפעיל אותו, הוא נשק טוב באזור הצבע, ובנוסף היה לו משחק הגנה פנטסטי ואם אני זוכר נכון פאקינג מאה אחוז מהעונשין אתמול, שזה כשלעצמו משהו שצריך לסמן בלוח שנה כיום חג. הוא חידה מבחינתי, לא יודע אם עדיף להישאר כבר איתו בעונה הבאה או לנסות להביא את פישר. נמתין עוד קצת. בכל מקרה, מצטיין המשחק אתמול לדעתי.
סופו - לא עשה משהו משמעותי אתמול, יש קצת נסיגה ביכולת שלו לאחרונה.
פניני ובלו - היו נפלאים אתמול, שלשות מטורפות, בעיקר פניני שהשלשה האחרונה שלו לדעתי גמרה את הסיפור. יופי של משחק שלו.
כל היתר לא היו ממש פקטור. אינגלס שוב "כיכב" עם סל עצמי מביך, שהתעלה אפילו על הלייאפ ההזוי מתחת לסל של אוחיון.
ומה יהיה כבר עם הוצאות החוץ המגוחכות האלו? צריכים לחזור לשיעורי קט סל וללמוד להוציא חוץ כמו שצריך? זה התחיל בבזיון של סמית' בפרטיזן, וזה ממשיך. מסוכן מאוד.
ושוב, להמשיך לעשות אימוני קליעות מהעונשין. עדיין אחוזים רעים מאוד, יש שיפור אבל זה לא מספיק.

04 אפריל 2014, 11:18

ER,

לגבי אינגלס. אני חושב שזה לא הוגן להזכיר לו רק את הסל העצמי (אני לא בטוח שזה היה סל עצמי) ולהתעלם מהמשחק הטוב יחסית שלו אתמול.
יש לו בעיה לא ברורה - הוא לא מסוגל לשים נקודות על הלוח. לא מבין את זה. מעבר לכך, אתמול הנוכחות שלו היתה מאוד חיובית. הוא הניע את הכדור היטב, הפעיל כרגיל מצויין את טיוס,
וגם עשה רנקינג טוב מאוד (3 אחרי טיוס ורייס).

אני חושב שדייויד חייב לעבוד איתו על הנושא של הסקורינג. שחקן טוב או לא, 10 נק' הוא יכול לשים בערב ואין שום סיבה שיסיים ערב עם 3 זריקות מהשדה.
עוד 3-4 זריקות וזה ייראה הרבה יותר טוב גם עבורו וגם עבור מכבי.

לגבי דילייני, הדברים שאתה אומר הם קצת גזעניים הייתי אומר.
מה היית אומר אם מקדונלד נניח היה לובש בנדנה? או כריס פול?
צריך לשפוט שחקנים לפי היכולות וסגנון המשחק ולא לפי המראה שלהם.

04 אפריל 2014, 11:38

jol9 כתב:ER,

לגבי אינגלס. אני חושב שזה לא הוגן להזכיר לו רק את הסל העצמי (אני לא בטוח שזה היה סל עצמי) ולהתעלם מהמשחק הטוב יחסית שלו אתמול.
יש לו בעיה לא ברורה - הוא לא מסוגל לשים נקודות על הלוח. לא מבין את זה. מעבר לכך, אתמול הנוכחות שלו היתה מאוד חיובית. הוא הניע את הכדור היטב, הפעיל כרגיל מצויין את טיוס,

אני חושב שדייויד חייב לעבוד איתו על הנושא של הסקורינג. שחקן טוב או לא, 10 נק' הוא יכול לשים בערב ואין שום סיבה שיסיים ערב עם 3 זריקות מהשדה.

לאור העובדה שהוא ישמח לראות את פארגו פה בעונה הבאה אני מניח שהוא התכוון לסגנון המשחק של היקמן/רייס/דייליני ודומיהם..

04 אפריל 2014, 11:40

אבל מי אמר לך שאם דילייני יהיה בנ.ב.א הוא יהיה אחד מהאיכותיים?
אתה יודע כמה שחקנים בדיוק כמוהו יש שם?

הוא מן הסתם שחקן טוב יותר מרייס והיקמן, אבל זה לא סוג השחקנים שלוקחים קבוצת יורוליג רחוק.[/quote]

בואי אני אעשה קצת סדר. הצעתי את דלייני כאפשרות שמבחינתי היא טובה מאוד לעונה הבאה ואמרתי שאם החוזה שלו מאפשר מכבי צריכה ללכת עליו בכל הכח.
הצעתי אותו כשחקן שעדיין לא עשה את הפריצה לגמרי לתודעה של אירופה אבל זה שחקן עם פוטנציאל גדול שכן יעשה אותה ויהיה אחד השחקנים הטובים באירופה בתפקידו(אמרתי דם שגג שנתיים הוא כנראה לא יהיה באירופה). בדיוק השחקנים שמכבי מחפשת במובן הזה שהם לא עולים הרבה מדי כיוון שאין להם מעמד של כוכב אבל יכולים לעשות את הפריצה בעתיד. ככה, שההסתכלות שלי מושפעת משיקולי תועלת נגד עלות.
למה אני חושב שדלייני יהפוך לשחקן מצויין בעתיד?
הסברתי חלקית כבר לפני כן אבל אני אגיד שוב, שקודם כל הוא יחסית צעיר. הוא בן 25 שזה גיל שבדרך כלל לפני השיא של השחקן.כלומר במצב רגיל הוא אמור להגיע לשיא שלו עוד שנתיים פחות או יותר. כבר בעונה הזו, הוא השתפר במהלך העונה עצמה.
יש לו נתונים פיסיים טובים, הוא מהיר מאוד, הוא זריז, הוא אתלט לא רע ככה שעם נתונים פיזיים כאלו את מוצאת שהוא נמצא בכל מקום על המגרש. יש לו קליעה סבירה מבחוץ שלטעמי רק תשתפר. הוא יודע לחדור ואפילו למסור. וכמו שאמרתי גם לפני כן, הוא שחקן שלא מפחד מאף קבוצה, מין בטחון עצמי גבוה ביכולות שלו לגבור על הקבוצה היריבה. זאת תכונה לטעמי של ווינרים. אז נכון , הוא לא רכז טבעי (כמה כאלו באמת יש שהם שחקנים שברמה של מכבי ,שמכבי יכולה להרשות לעצמם?), והוא נוטה לפעמים לכדרר יותר מדי , אבל הוא עדיין השקעה מצויינת. אני אומר לך, שאם הוא ישחק בעונה הבאה בקבוצה טובה יותר מבאיירן מינכן את תראי שהוא הולך להיות שחקן גדול באירופה. לפחות תתני לי קרדיט, שפגעתי בזה שהוא לשחק ככל הנראה בNBA ובאמת שבוע לאחר מכן יש ידיעה שקבוצת NBA רוצה אותו עכשיו.
אני אפרופו אוהב רכזים קלאסיים. בסוף עונה שעברה, עוד לפני שהתחיל ההייפ סביב רודריגז, אמרתי שאם הייתי מביא רכז אחד שאני רוצה למכבי זה היה רודריגז. אבל אין הרבה כאלו, ואם יש רכזים קלאסיים, אז או שהם לא מספיק טובים מספיק באספקטים האחרים של המשחק או שהם יקרים מדי למכבי. מצידי, שמכבי תעשה גם סקאוטינג, וכמו שהביאו שחקנים טובים מחוץ לאירופה בעבר(קבוצות הליגה הישאלית עושות את זה טוב) אז אולי ימצאו מציאה ביבשות רחוקות יותר.
ונשאלת השאלה, זה קל להגיד אני לא רוצה את הרכז הזה והזה כי הוא כזה וכזה. אז אני שואל אותכם מה האלטרנטיבה, מה כן הייתם מביאים בסכומים הגיוניים? לדעתי אין לכם תשובה מספקת לשאלה הזו.

עריכה: הסתכלתי עכשיו בהודעות של עצמי ולא מצאתי שאמרתי שהייתי מביא את רודריגז(למרות שחשבתי שהוא הרכז הטוב ביותר באירופה ביחד עם ספאנוליס), אלא שהוא הראשון שעולה לי בראש כשאני חושב על רכז טהור. רק בשביל הדיוק.
נערך לאחרונה על ידי toja27 בתאריך 04 אפריל 2014, 12:28, נערך פעם אחת בסך הכל.

04 אפריל 2014, 11:41

[quote="er79"]דילייני נתן משחק טוב, אבל שורה תחתונה זה עוד קומבו אמריקאי עם בנדנה על הראש. יש כאלה כמו מגפה ובא לי להקיא. לא שדרוג משמעותי מרייס, עדיף עליו אבל לא שחקן שהייתי רוצה לראות כרכז ראשון בקבוצה.

הודעה אינפנטילית. ואני לא מתכוון אפילו להתנצל על כך.

04 אפריל 2014, 13:07

er79,

בשורה התחתונה אתה מפספס את העיקר: זה לא שבקייץ תוכל לבחור בין שאראס, דיאמנטידיס או ספאנוליס. המבחר יהיה בין שחקנים בסגנון של רייס והיקמן. לכן עדיף כבר דילייני.

04 אפריל 2014, 13:55

felix_r כתב:er79,

בשורה התחתונה אתה מפספס את העיקר: זה לא שבקייץ תוכל לבחור בין שאראס, דיאמנטידיס או ספאנוליס. המבחר יהיה בין שחקנים בסגנון של רייס והיקמן. לכן עדיף כבר דילייני.

פארגו

04 אפריל 2014, 13:55

toja27 כתב:
er79 כתב:דילייני נתן משחק טוב, אבל שורה תחתונה זה עוד קומבו אמריקאי עם בנדנה על הראש. יש כאלה כמו מגפה ובא לי להקיא. לא שדרוג משמעותי מרייס, עדיף עליו אבל לא שחקן שהייתי רוצה לראות כרכז ראשון בקבוצה.

הודעה אינפנטילית. ואני לא מתכוון אפילו להתנצל על כך.

אתה תחשוב מה שאתה רוצה, ואני אגיד מה שבא לי

04 אפריל 2014, 13:56

Maccabikid כתב:

לאור העובדה שהוא ישמח לראות את פארגו פה בעונה הבאה אני מניח שהוא התכוון לסגנון המשחק של היקמן/רייס/דייליני ודומיהם..

מבחינתי פארגו באטמוספרה אחרת מהשחקנים שציינת

04 אפריל 2014, 13:57

תמונה

:D

04 אפריל 2014, 14:47

למה אני לא זוכרת שום סל עצמי של אינגלס?
אולי פספסתי?? :unsure

ואגב, אוחיון אתמול לא היה כזה נורא כמו שאתם אומרים.
הוא אומנם לא נתן משחק גדול והיו לו כמה החטאות מביכות, אבל היו כמה מסירות חשובות וטובות, ויחסית מעט נזק.

04 אפריל 2014, 14:48

יוגב פתח טוב מאוד, נשכח על הספסל וחזר רע.
גם בלו שהיה בזון נשכח יותר מדי זמן על הספסל וחזר בכושר פחות טוב.

04 אפריל 2014, 15:16

במין צירוף מקרים שכזה באתר אינטרבאסקט מתפתח דיון קצר על דלייני
http://www.interbasket.net/forums/showt ... e-13/page4

04 אפריל 2014, 15:40

er79 כתב:
Maccabikid כתב:

מבחינתי פארגו באטמוספרה אחרת מהשחקנים שציינת

לפארגו יש יכולת אישית גבוהה משלהם אבל בתאכלס מדובר באותו סגנון של שחקן כשמדובר על יכולת הריכוז . אולי שיפור קל אבל לא משמעותי .
פארגו יהיה חייב גארד נוסף וקבוצתי יותר לידו כדי לפרוח .
לגבי מה שכתבת על טיוס , אין פה יותר מידי מה להתלבט , מדובר פה בישראלי !!! צעיר !!! . אני לא זוכר גבוהה ישראלי בגילו שעשה כאלו מספרים ביורוליג .
אגב , פישר יכול להיות אחלה מחליף לג'יימס שגם יוכל לשחק בליגה כישראלי וגם לא ינגוס לטיוס וסופו יותר מידי בדקות וגם יוסיף אלמנט של חסימה וריבאונד והכי חשוב יד רכה מבחוץ...

04 אפריל 2014, 16:07

er79 כתב:
felix_r כתב:er79,

פארגו

ומה בדיוק גרם לך לחשוב שמכבי הולכת להביא את פארגו? תזכיר לי, מתי בפעם האחרונה הבאנו שחקן מצסקא?

אתה חי בסרט שנקרא The Imaginarium of Doctor Parnassus
פרסם תגובה