דווין סמית'

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: דווין סמית'

הודעהעל ידי jol9 » 08 דצמבר 2011, 22:23

האיש הזה נחמד, כנראה גם אדם אינטלגנטי ורהוט. שחקן יורוליג הוא לא. לא בטוח שהוא מתאים אפילו לקופליג.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי JasonWilliams12 » 08 דצמבר 2011, 22:30

jol9 כתב:האיש הזה נחמד, כנראה גם אדם אינטלגנטי ורהוט. שחקן יורוליג הוא לא. לא בטוח שהוא מתאים אפילו לקופליג.

לא ניראה לי שיוסי מסכים איתך :laugh1
סגל לעונה הבאה:
מקאלב הלפרין
לאנגפורד לאנסברג
סאן אמטריו פניני
אליהו בלו מצ'באן
שחורצי בורוסיס הנדריקס

לשחרר את סמית' אוחיון בורשטיין ופאפס!!!
סמל אישי של המשתמש
JasonWilliams12

הודעהעל ידי Euro_Basket » 08 דצמבר 2011, 22:32

jol9 כתב:האיש הזה נחמד, כנראה גם אדם אינטלגנטי ורהוט. שחקן יורוליג הוא לא. לא בטוח שהוא מתאים אפילו לקופליג.

לא צריך להגזים. הוא שחקן יורוקאפ טוב. בקבוצות כמו מגדל הוא יבוא לידי ביטוי.
די מזכיר לי את טרה סימונס.
סמל אישי של המשתמש
Euro_Basket

הודעהעל ידי jol9 » 08 דצמבר 2011, 22:34

OK. שיהיה לו לבריאות. שיישחק ביורוקאפ. יש עוד לפחות 50 שחקנים כמוהו שמכבי היתה יכולה להביא ברבע מחיר.
במחיר שלו יש לפחות 50 שחקנים אחרים שהיו נותנים הרבה יותר.

יוסי מבין ורואה את זה כי אי אפשר שלא לראות את זה.

ד"א לגבי מגדל - יש להם שחקן הרבה יותר טוב מסמית' ב2-3: סטרוברי.
סמית' הוא בערך ברמה של ג'קסון.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 08 דצמבר 2011, 22:39

jol9 כתב:

מחזק.
כרגע סטורברי נראה יותר טוב מכל אחד משחקני הקו האחורי של מכבי.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי roy1000 » 08 דצמבר 2011, 23:59

חביב אורנג'ד כתב:
jol9 כתב:

מחזק.

סטרוברי זה שחקן של ראש בקיר עם IQ של אפס.
roy1000

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 09 דצמבר 2011, 00:08

roy1000 כתב:
חביב אורנג'ד כתב:
jol9 כתב:

מחזק.

סטרוברי זה שחקן של ראש בקיר עם IQ של אפס.

בניגוד גמור לכמה משחקני מכבי...
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי roy1000 » 09 דצמבר 2011, 00:14

חביב אורנג'ד כתב:
roy1000 כתב:סטרוברי זה שחקן של ראש בקיר עם IQ של אפס.

אם היה לו IQ דו ספרתי הוא כבר היה ב- NBA. שחקן כשרוני, אבל חור שחור שאין שני לו. אנשים היו משתגעים אם הוא היה במכבי.
בכל מקרה, שחקן כמו סמית' רק מראה שוב את הכישלון של בניה לרוחב. לא אוספים שחקנים כאילו הם צעצועים או בולים. אם אין לך כסף להביא זר נורמלי, עדיף לפעמים לוותר וללכת עם מה שיש (פניני ובלו).
roy1000

הודעהעל ידי קובי » 09 דצמבר 2011, 00:22

roy1000 כתב:
חביב אורנג'ד כתב:

אם היה לו IQ דו ספרתי הוא כבר היה ב- NBA. שחקן כשרוני, אבל חור שחור שאין שני לו. אנשים היו משתגעים אם הוא היה במכבי.
בכל מקרה, שחקן כמו סמית' רק מראה שוב את הכישלון של בניה לרוחב. לא אוספים שחקנים כאילו הם צעצועים או בולים. אם אין לך כסף להביא זר נורמלי, עדיף לפעמים לוותר וללכת עם מה שיש (פניני ובלו).

תיקון קטן: אם אין לך כסף להביא 7 זרים נורמליים, לך על 4-5.
הסגל שלי:
PG-שארונאס יאסיקביצ'יוס
SG-מיקי ברקוביץ'
SF-אנטוני פארקר
PF-ארל וויליאמס
C-ניקולה וויצ'יץ'
מחליפים:דרק שארפ, קווין מגי, נייט האפמן, אריאל מקדונלד, ג'ים בוטרייט, עודד קטש, דורון ג'מצ'י, מייסאו באסטון
מאמן:פיני גרשון
עוזרים:רלף קליין ודיוויד בלאט
סמל אישי של המשתמש
קובי

הודעהעל ידי roy1000 » 09 דצמבר 2011, 00:36

קובי כתב:
roy1000 כתב:
חביב אורנג'ד כתב:

זה מה שהתכוונתי.
roy1000

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 09 דצמבר 2011, 00:40

קובי כתב:
roy1000 כתב:
חביב אורנג'ד כתב:

זה נכון שמכבי כשלה גם בבחירת השחקנים וגם במיצוי תקציב השחקנים.
בניגוד לשנים עברו, העונה יש למכבי לא מעט שחקנים שאינם מצדיקים את השכר אותו הם מקבלים.
עם זאת, לא מדובר כאן רק בזרים.
שאייר ובורשטיין מרווחים סכומים מאוד גבוהים וממש לא נראה שהם מצדיקים זאת (צריכים זם לזכור שהמיסוי על שחקנים ישראלים הוא כפול מזה של זרים). יחד עם פאפאלוקאס וסמית' מכבי זורקת משהו כמו 1.2 מילון נטו (וכנראה יותר) על ארבעה שחקנים די בנוניים שפשוט לא שווים את הכסף, ובכך הם מהווים נטל תקציבי שפוגע ביכולתו של המאמן לבנות קבוצה.
צריכים לשאוף שמספר השחקנים הזה ירד בקיץ לאפס.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי קובי » 09 דצמבר 2011, 01:02

מסכים. מרגע שמכבי הבינה בעונה הקודמת שלא ניתן לבנות על טל בורשטיין גדולות ונצורות, בלשון המעטה, היא הייתה צריכה לשחררו, עם כל הצער שבדבר. אני בטוח שקבוצות ליגה, דוגמת ירושלים, או חיפה היו שמחות לקלוט אותו ולמנוע, או לכל הפחות לקזז, את הנזק הכלכלי שבחוזה המנופח של בורשטיין.
את אי ההתאמה של שאייר היה קשה יותר לצפות והוא גם הובא במחיר זול יחסית.
ה"מכה" הקשה יותר במצבת הישראלים היא ההתפשרות על אוחיון, לאחר חוסר ההצלחה להביא לכאן את הלפרין שהיה האופציה הראשונה ולאחר מכן את לאנדסברג שהיה האופציה השנייה.
אוחיון הוא שחקן חיובי, מלא אנרגיה ומגלה תמיד השקעה והקרבה במשחק. יחד עם זאת, הוא שחקן מאוד מוגבל, בעיקר התקפית ולא הצליח להוביל גם ברמות נמוכות יותר, דוגמת הפועל ירושלים ונבחרת ישראל.
כעת, מכורח הנסיבות, הוא נמצא בתפקיד מאוד משמעותי במכבי. מישהו באמת יכול לצפות ממנו להצליח ברמות הגבוהות של היורוליג ? למה ?

לטעמי (וזה ממש לא בדיעבד), היה עדיף לעשות מהלך כלכלי לשחרורו של בורשטיין ולהימנע מחוזה עם אוחיון וללכת בכל הכח על שחרורו של לאנדסברג מחיפה. ג'ף רוזן אמר שלא ישחרר, אבל אני בטוח שחימום המו"מ וביי אווט, היה משנה את הדברים לגביו.
כנ"ל לגבי הלפרין (שאותו אני פחות מחבב, אך אין ספק שהוא נמצא רמה מעל בורשטיין, שאייר ואוחיון), שהיו יכולים למצוא עימו פתרון חוזי.
הסגל שלי:
PG-שארונאס יאסיקביצ'יוס
SG-מיקי ברקוביץ'
SF-אנטוני פארקר
PF-ארל וויליאמס
C-ניקולה וויצ'יץ'
מחליפים:דרק שארפ, קווין מגי, נייט האפמן, אריאל מקדונלד, ג'ים בוטרייט, עודד קטש, דורון ג'מצ'י, מייסאו באסטון
מאמן:פיני גרשון
עוזרים:רלף קליין ודיוויד בלאט
סמל אישי של המשתמש
קובי

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 09 דצמבר 2011, 01:25

קובי כתב:לטעמי (וזה ממש לא בדיעבד), היה עדיף לעשות מהלך כלכלי לשחרורו של בורשטיין ולהימנע מחוזה עם אוחיון וללכת בכל הכח על שחרורו של לאנדסברג מחיפה. ג'ף רוזן אמר שלא ישחרר, אבל אני בטוח שחימום המו"מ וביי אווט, היה משנה את הדברים לגביו.
כנ"ל לגבי הלפרין (שאותו אני פחות מחבב, אך אין ספק שהוא נמצא רמה מעל בורשטיין, שאייר ואוחיון), שהיו יכולים למצוא עימו פתרון חוזי.

גם אני חושב כך וטענתי זאת גם בעבר.

לקבוצה כמו מכבי פשוט אסור ליפול עם עם זרים ובכלל בבחירת הזרים, בטח בעונה כמו זו.
בקיץ מכבי היתה צריכה לבנות קבוצה שאמורה היתה להיות גם איכותית דיה בכדי לנסות ולחשזר את השגיה של מכבי של העונה שעברה, וגם עמוקה ורחבה בכדי להתמודד בשלוש מסגרות.
במצב כזה ובהתחשבות בעובדה שתקציבה של מכבי הוא מוגבל מאוד ביחס לאילו של יריבותיה הגדולות, מכבי היתה חייבת לתעל כל סנט וסנט מתקציבה ולשאוף לvalue per money גבוה ככל שניתן.
בפועל, אנחנו במצב מאוד גרוע מבחינת תיעול התקציב.
באופן אבסורדי, דוקא אוחיון (שהוא השחקן הזול ביותר בסגל), נמצא יחסית במקום טוב באספקט של תמורה עבור כסף.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 09 דצמבר 2011, 08:09

חביב אורנג'ד כתב:
קובי כתב:
roy1000 כתב:
חביב אורנג'ד כתב:

זה נכון שמכבי כשלה גם בבחירת השחקנים וגם במיצוי תקציב השחקנים.
בניגוד לשנים עברו, העונה יש למכבי לא מעט שחקנים שאינם מצדיקים את השכר אותו הם מקבלים.
עם זאת, לא מדובר כאן רק בזרים.
שאייר ובורשטיין מרווחים סכומים מאוד גבוהים וממש לא נראה שהם מצדיקים זאת (צריכים זם לזכור שהמיסוי על שחקנים ישראלים הוא כפול מזה של זרים). יחד עם פאפאלוקאס וסמית' מכבי זורקת משהו כמו 1.2 מילון נטו (וכנראה יותר) על ארבעה שחקנים די בנוניים שפשוט לא שווים את הכסף, ובכך הם מהווים נטל תקציבי שפוגע ביכולתו של המאמן לבנות קבוצה.
צריכים לשאוף שמספר השחקנים הזה ירד בקיץ לאפס.

1.2 מליון? לדעתי יותר. יש בקבוצה הזאת 6 שחקנים מיותרים לחלוטין/לא מספיק טובים - טל, אוחיון, סמית', שייר, פאפאס, ג'יימס. הם עולים הרבה יותר מ1.2 מליון
נטו ביחד. חוץ מזה, בגלל שחצי מהם ישראלים, אז צריך להסתכל על העלויות ברוטו ולדעתי השישייה הזאת עולה איזה 3 מליון ביחד.
דוגרי, כרגע הייתי מחליף את ששתם באיזה שחקן נורמלי אחד.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 09 דצמבר 2011, 08:13

חביב אורנג'ד כתב:
קובי כתב:לטעמי (וזה ממש לא בדיעבד), היה עדיף לעשות מהלך כלכלי לשחרורו של בורשטיין ולהימנע מחוזה עם אוחיון וללכת בכל הכח על שחרורו של לאנדסברג מחיפה. ג'ף רוזן אמר שלא ישחרר, אבל אני בטוח שחימום המו"מ וביי אווט, היה משנה את הדברים לגביו.

לקבוצה כמו מכבי פשוט אסור ליפול עם עם זרים ובכלל בבחירת הזרים, בטח בעונה כמו זו.
בקיץ מכבי היתה צריכה לבנות קבוצה שאמורה היתה להיות גם איכותית דיה בכדי לנסות ולחשזר את השגיה של מכבי של העונה שעברה, וגם עמוקה ורחבה בכדי להתמודד בשלוש מסגרות.
במצב כזה ובהתחשבות בעובדה שתקציבה של מכבי הוא מוגבל מאוד ביחס לאילו של יריבותיה הגדולות, מכבי היתה חייבת לתעל כל סנט וסנט מתקציבה ולשאוף לvalue per money גבוה ככל שניתן.
באופן אבסורדי, דוקא אוחיון (שהוא השחקן הזול ביותר בסגל), נמצא יחסית במקום טוב באספקט של תמורה עבור כסף.

חביב, אני באמת מחבב את אוחיון, אבל הוא לא שחקן שמתאים למכבי.
הוא שחקן שמתאים מצויין לקופליג ויכול לעשות בה דברים יפים, וגם לאדריאטית/יורוקאפ בצורה כזאת או אחרת.
זה לא שחקן למכבי, לא שחקן ליורוליג ובטח לא שחקן חמישייה שמשחק 25 דקות. זה פשוט הזוי.

אם היו אומרים לנו את זה בתחילת הקיץ, היינו מרימים כאן צעקת דפני ליף. היום כבר התרגלנו למצב המעוות הזה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 09 דצמבר 2011, 09:26

jol9 כתב:
חביב אורנג'ד כתב:

הוא שחקן שמתאים מצויין לקופליג ויכול לעשות בה דברים יפים, וגם לאדריאטית/יורוקאפ בצורה כזאת או אחרת.
זה לא שחקן למכבי, לא שחקן ליורוליג ובטח לא שחקן חמישייה שמשחק 25 דקות. זה פשוט הזוי.

אם היו אומרים לנו את זה בתחילת הקיץ, היינו מרימים כאן צעקת דפני ליף. היום כבר התרגלנו למצב המעוות הזה.

זה ברור שאוחיון הוא לא שחקן ששייך לרמות האילו (למרות שבתור שחקן ספסל, אני מאמין שהוא יכול להיות יעיל), אבל יחסית לשאר השחקנים שהונחתו פה, מצבו טוב (בעיקר לאור המחיר הנמוך שלו).

לגבי ג'יימס, אני לא חושב שהוא מיותר.
ג'יימס אולי לא מככב ביורוליג (למרות שבדקות שהוא משחק הוא דוקא לא רע), אבל מראה יכולת טובה ומעמיד מספרים טובים בשתי המסגרות הנותרות. זה אולי לא הרבה, אבל זה נותן לבאלט את האשפרות להעניק מנוחה לסופו ולשמור אותו למשחקי היורוליג (ולצערי, בלאט לא משתמש יותר מדי באפשרות זאת).
כמו כן, ג'יימס הוא גם אחד מן השחקנים הזולים בסגל ומתפקד כגבוה שלישי. קשה לבוא אליו בטענות.
זה ברור שג'יימס הוא לא סיפור הצלחה, אבל סה"כ, יש לו מקום בסגל.
לחשוב שהיו פה כאלו שרצו כאן ששה גבוהים....
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 09 דצמבר 2011, 10:33

חביב אורנג'ד כתב:
jol9 כתב:
חביב אורנג'ד כתב:

זה ברור שאוחיון הוא לא שחקן ששייך לרמות האילו (למרות שבתור שחקן ספסל, אני מאמין שהוא יכול להיות יעיל), אבל יחסית לשאר השחקנים שהונחתו פה, מצבו טוב (בעיקר לאור המחיר הנמוך שלו).

לגבי ג'יימס, אני לא חושב שהוא מיותר.
ג'יימס אולי לא מככב ביורוליג (למרות שבדקות שהוא משחק הוא דוקא לא רע), אבל מראה יכולת טובה ומעמיד מספרים טובים בשתי המסגרות הנותרות. זה אולי לא הרבה, אבל זה נותן לבאלט את האשפרות להעניק מנוחה לסופו ולשמור אותו למשחקי היורוליג (ולצערי, בלאט לא משתמש יותר מדי באפשרות זאת).
כמו כן, ג'יימס הוא גם אחד מן השחקנים הזולים בסגל ומתפקד כגבוה שלישי. קשה לבוא אליו בטענות.
זה ברור שג'יימס הוא לא סיפור הצלחה, אבל סה"כ, יש לו מקום בסגל.
לחשוב שהיו פה כאלו שרצו כאן ששה גבוהים....

זה מאוד פשוט. אתה בעצמך דיברת על זה שמכבי צריכה לנסות להביא שחקנים שנותנים תמורה לכסף שלהם. אני מוסיף לזה ואומר שצריך להשתדל
להמנע מלהחזיק בסגל עציצים.
כמעט כל קיץ אני ועוד כמה גולשים כאן מדברים על זה, שאם רוצים להחזיק עציצים, אז עדיף שאלה יהיו שחקני נוער של מכבי. הם גם זולים, ושיתופם בליגה
המקומית, יכול להוביל לפריצה של אחד מהם ולרווח גדול של מכבי בעתיד.

אוחיון בהחלט יכול להיות שחקן מחליף נחמד, אבל אם מכבי תשכיל להביא בעונה הבאה את הלפרין ואת לאנדסברג, אז שוב הוא יהיה מיותר.
כנ"ל ג'יימס - אין לו מקום בסגל, בטח אם מחזירים את מצ'באן, ואין שום סיבה לא להחזיר אותו.

בקיצור, מבחינתי שיחזיקו סגל של 9-10 שחקנים, אבל שכל אחד מהם יוכל לתרום ושלכל אחד יהיה את הייחוד שלו.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי Euro_Basket » 09 דצמבר 2011, 10:41

jol9 כתב:כנ"ל ג'יימס - אין לו מקום בסגל, בטח אם מחזירים את מצ'באן, ואין שום סיבה לא להחזיר אותו.

בקיצור, מבחינתי שיחזיקו סגל של 9-10 שחקנים, אבל שכל אחד מהם יוכל לתרום ושלכל אחד יהיה את הייחוד שלו.

אני מאוד מקווה שאם מצ'באן יחזור זה יהיה לעמדה מספר 4.
ג'יימס דווקא לא רק בתור סנטר שלישי, באמת שאין תלונות אליו.
סמל אישי של המשתמש
Euro_Basket

הודעהעל ידי jol9 » 09 דצמבר 2011, 10:48

Euro_Basket כתב:
jol9 כתב:כנ"ל ג'יימס - אין לו מקום בסגל, בטח אם מחזירים את מצ'באן, ואין שום סיבה לא להחזיר אותו.

אני מאוד מקווה שאם מצ'באן יחזור זה יהיה לעמדה מספר 4.
ג'יימס דווקא לא רק בתור סנטר שלישי, באמת שאין תלונות אליו.

א - נכון מאוד וזה גם מה שיקרה. אני חושב שהמהפך המחשבתי צריך להיות אצל בלאט וההנהלה. בלו כבר לא ילד, יש לו עליות וירידות גדולות לאורך העונה
והתפקיד שצריך לייעד לו בקבוצה, צריך להיות פחות משמעותי. הוא פשוט לא שחקן שצריך לשחק מעל 20 דקות למשחק, בטח לא כשהוא מצוי בכושר רע.
אין לזה שום הצדקה לא התקפית ולא הגנתית.
מצ'באן וליאור צריכים לחלוק את עמדה 4, ולפעמים גם לשחק ביחד אחד ליד השני.
אני חושב שהעונה הזאת בפרטיזן תעשה פלאים למילאן, והוא יחזור למכבי שחקן הרבה יותר חזק בראש ובטוח בעצמו.

ב - לא צריך סנטר שלישי. אפילו בשלוש מסגרות הוא בקושי משחק. סופו והנדריקס זה מספיק, ואם יהיה צורך אז יישחקו קצת עם מצ'באן וליאור ביחד.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שחף » 09 דצמבר 2011, 10:51

מצ'באן וליאור לא צריכים לשחק אחד ליד השני. אני בכלל לא מבין מה מבטיח לליאור מעמד של שחקן חמישייה במכבי. מצ'באן בעיני פוטנציאל הרבה יותר גדול וגם הרבה יותר מתאים בסופו של דבר לזחק ליד סופו.
שחף

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Avi1508 ו־29 אורחים