חביב אורנג'ד כתב:asafb96 כתב:החציל האצטקי כתב:הפנטזיה שלי היא בכלל קית' לנגפורד. לא אוהב את הגארדים הקטנים והחלשים האלה, צריך יותר סייז, יותר פיזיות, וגם יכולות אול-אראונד.
ביינום הוא הרבה יותר סלאשר מקלעי חוץ, לוגאן מבסס את המשחק שלו באופן כמעט מוחלט על קליעה משלוש (ולא עושה הרבה מעבר לנקודות), שניהם לא משהו לרשום עליו הביתה.
הייתי מחפש מישהו שהוא קודם כל שחקן של הגנה, אתלטיות וריבאונד (אה לה פרקינס, או לנגפורד ששונה ממנו בהרבה מאוד מובנים) הרבה לפני שאני מביא סקורר נטו.
לאנגפורד זה כבר פנטזיה. אם היה איזה סיכוי שיגיע אין ספק שהוא היה הכי מתאים, אבל אין מצב כנראה שהוא יבוא, בטח עם החוזה הענק שלו.
אני אישית לא מבין למה אנשים פה מפנטזים על ביינום. קודם כל, אין סיכוי שהוא יוותר על החוזה שלו ויגיע, תשלימו עם זה כבר. הוא רוצה לבוא להעביר את השביתה. מה גם שאם איכשהו הוא יגיע, הוא פשוט לא מתאים. למה צריך עוד גרסה נחותה של פארגו? עדיף שחקן יותר מגוון. ביינום זה שחקן של חדירות נטו. לא קולע מבחוץ, לא שומר גדול, לא מוסר ולא חכם. אני לא מבין למה אנשים פה אומרים שהוא ליד פארגו זה "מושלם", זה אמירה הזויה לדעתי. זה כמו להגיד שסופו ומאריץ' יחד זה מושלם. שניהם דורכים על הרגלים אחד לשני. מכבי צריכה שחקן יותר מגוון. אני חושב לדוגמא ששחקים כמו גצ'ביצ'יוס או הוקינס יתאימו הרבה יותר ליד פארגו. פארגו וביינום ביחד זה פשוט משחק באנאלי ושקוף של חדירות, מכבי צריכה קבוצה מגוונת. מספיק לשים מתחת לסל איזה סנטר סוס כמו מאריץ' ושומר אישי טוב לדוגמא, כמו שפנא עשו בגמר, ושניהם מחוסלים
כל שחקן שיעבור מהאנ.בי.אי לאירופה, בפרט אם מדובר בשם גדול, יצטרך לוותר על הרבה מאוד כסף. אפילו קובי בראיינט יצטרך לוותר על כמה מיליוני דולרים אם וכאשר יחתום בבישקטאש.
כמו כן, חלק משחקניי האנ.בי.אי ששוקלים מעבר לאירופה טוענים שמה שחשוב להם זה לשחק ולשמור על כושר וזה אחד מהגורמים לשקילת מעבר כזה. בכל מקרה, אין הרבה קבוצות באירופה שיכולות לשלם סכומים כמו אילו שרצים באנ.בי.אי, ספק אם בכלל קיימות כאלו קבוצות וזאת מבלי להזכיר את הקיצוצים שנעשים העונה.
לכן, בכל מעבר של שחקן אנ.בי.אי לאירופה יהיה ויתור (שככל הנראה, יהיה ויתור משמעותי) על סכום כסף מסויים.
ביינום מרוויח 3.2 מילון בולרט ברוטו בעונה, שזה בסביבות ה 2 מיליון נטו. מכבי אמנם לא יכולה לעמוד בסכום כזה, אבל אם קצת מאמץ יכולה להגיע לסכום שלא יצריך מביינום ויתור כ"כ משמעותי וגם אם כן, זה עדיין לא פוסל את הגעתו לכאן.
לגבי התאמתו של ביינום, לומר שאין לו קליעה זה לא דבר לא מדויק. בקדנציה הקודמת שלו הוא שיפר מאוד את הקליעה (בעונתו השניה) וגם באנ.בי.אי הוא הראה שיפור מעונה לעונה בתחום זה. אם בקליעה עסקינן, אז מצבו של ביינום טוב ואולי אפילו בהרבה מזה של פרקינס.
בכל מקרה, אני מעדיף שחקן בעל יכולת חדירה כמעט בלתי ניתנת לעצירה, מאשר שחקן שמתקשה ליצור נקודות ולא קולע באחוזים גבוהים.
איזה שטויות
שחקן כל שחקן שבא לאירופה לא מוותר על כסף מהסיבה הפשוטה שאם הוא לא יבוא הוא לא ירוויח. קובי הלך לבשיקטש כדי להרוויח כל חודש את המיליון יורו, ושתסתיים השביתה הוא יעזוב. אם הוא ישב בבית מה הוא ירוויח?
ביינום רוצה להמשיך לשחק ולהרוויח כסף, כמו כל אחד. אז עכשיו הוא רוצה לבוא למכבי כדי לעשות כסף כל חודש
עד סיום השביתה. בסיום השביתה הוא יחזור מהסיבה הפשוטה שיש לו חוזה. אנשים פה מפנטזים שהוא יזרוק את כל החוזה של ה7 מיליון שלו בשביל מכבי כאילו הוא מכביסט גדול. אם הוא היה כזה הוא לא היה הולך לNBA והיה נשאר פה, אז למה נראה לכם שעכשיו הוא יוותר על כל הכסף הזה בשביל לשחק במועדון שהוא היה בו סך הכל שנתיים? אם עוד לא הבנתם, ביינום רוצה לתפוס טרמפ על מכבי עד סיום השביתה, ובלאט אמר בבירור שלא יבואו שחקנים שיחזרו לNBA בסוף השביתה.
לגבי השכר, כמה אתה רוצה שמכבי תיתן לו? הוא מרוויח 2 מיליון נטו עונה הבאה כמו שאמרת. תעשה אתה החישוב של כמה
ברוטו מכבי צריכה לשלם לו כדי שיבוא, גם אם הוא יוותר קצת. בכסף הזה אפשר להביא את לאנגפורד, שחקן הרבה הרבה יותר טוב
בקשר להתאמה, ביינום הוא קלעי בינוני, לא יעזור אם תגיד שהוא שיפר. במקום להגיד שהוא שיפר מעונה לעונה, שזה נשמע יפה, תגיד מכמה לכמה הוא שיפר. בעונה הראשונה שלו בדטרויט הוא קלע 15%, בעונה השניה 22% ובשלישית 32% (וזה מבלי להחשיב את הקדנציה הקודמת שלו בNBA לפני מכבי בגולדן סטייט, שם הוא קלע 22%), וסך הכל הוא קלע 25% ל3 בכל התקופה בNBA. אז להגיד שהוא שיפר כל עונה זה נשמע יפה, אבל זה לא הופך אותו לקלעי 3 טוב, כי הוא ממש לא.
בקשר להשוואה לפרקינס, אני תמיד אמרתי שיש לו חסרונות וזה אחד מהם, זה ברור שהוא קלעי 3 בינוני, שלא לומר רע. אבל כל אחד מהם מביא את האיכויות שלו. פרקינס מביא הגנה, עזרה בריבאונד, מלחמה, וניהול די טוב של פאסט-ברייק, וביינום מביא יכולת חדירה, וייצור מצבים לעצמו. בגלל זה אני אומר שביינום לא נחוץ בכלל, יש את פארגו שמביא את כל מה שביינום מביא, ויותר, למה צריך עוד אחד כזה? אני חושב שעדיף שחקן שיביא משהו אחר, צריך קבוצה יותר מגוונת. בגלל זה אני מעדיף שחקן כמו הוקינס שיביא הגנה חזקה, וגארד עם משחק גב לסל, מה שאין למכבי, או גצ'ביצ'יוס שהוא צעיר מוכשר עם קליעה אדירה ל3 ויביא עזרה בניהול במשחק מהעמדה 2, מאשר שחקן די חד מימדי כמו ביינום, שאם יגיע יהיה הרבה יותר יקר משניהם, וממש לא יותר יעיל לדעתי, אם כבר הוא ופארגו זה יהיה נזק. אם מכבי באמת הולכים להפציץ עם הסכומים האלה, עדיף שזה יהיה על שחקן כמו לאנגפורד