גמר גביע גומלסקי: מכבי נגד צסק"א, ראשון, 20:00, ספורט 5+

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: גמר גביע גומלסקי: מכבי נגד צסק"א, ראשון, 20:00, ספורט 5+

הודעהעל ידי שמואל1 » 25 ספטמבר 2016, 22:53

אני גם רוצה לקוות שווימס ישתפר ליד שחקן שמושך אש כמו גאודלוק.
אבל כן, זה לא נראה טוב איתו כרגע.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי שועל » 25 ספטמבר 2016, 23:48

אתם סתם תולים ציפיות ממכבי. מכבי לא יכולה ולא תוכל לנצח קבוצה כמו צסק"א עם ראד מקל וסילי. גם את פאו היא לא תוכל לנצח בסדרה עם הסגל הזה.
אנחנו יצאנו מנקודת הנחה שווימס וגאודלוק יהיו ההוגן שלנו, כרגע ווימס נראה חושך וגאודלוק פצוע.

ושאלה לגבי ווימס שלא העזתי לשאול עד עכשיו כי הוא היה קונצנזוס: מישהו יכול להסביר לי במה הוא טוב?
גם כשהוא היה בצסק"א לא נפלתי מהיכולות שלו, אבל שם היו מי שיחפו על זה.
מה הוא יודע לעשות? קליעה לא יציבה, חדירה נחמדה, הגנה חביבה, מוסר חביב, בשום דבר הוא לא ממש טוב.
ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את מחלקות ההנהלה והסקאוטינג
סמל אישי של המשתמש
שועל

הודעהעל ידי felix_r » 25 ספטמבר 2016, 23:58

שועל כתב:אתם סתם תולים ציפיות ממכבי. מכבי לא יכולה ולא תוכל לנצח קבוצה כמו צסק"א עם ראד מקל וסילי. גם את פאו היא לא תוכל לנצח בסדרה עם הסגל הזה.
אנחנו יצאנו מנקודת הנחה שווימס וגאודלוק יהיו ההוגן שלנו, כרגע ווימס נראה חושך וגאודלוק פצוע.

ושאלה לגבי ווימס שלא העזתי לשאול עד עכשיו כי הוא היה קונצנזוס: מישהו יכול להסביר לי במה הוא טוב?
מה הוא יודע לעשות? קליעה לא יציבה, חדירה נחמדה, הגנה חביבה, מוסר חביב, בשום דבר הוא לא ממש טוב.

אני מציע לך להזכר שגם במשחק נגד פאו ביוון עם השופטים היוונים נראינו קבוצה חלשה ברמות. זה לא הפריע לנו לנצח את פאו במשחק עם שופטים נייטראליים

אל תשכח גם שצסקא כמעט לא שינתה את הסגל שלה. אלה שחקנים שמשחקים ביחד המון זמן. לעומתם חלק גדול משחקני מכבי רק הגיעו לקבוצה
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי שועל » 26 ספטמבר 2016, 00:02

felix_r כתב:
שועל כתב:אתם סתם תולים ציפיות ממכבי. מכבי לא יכולה ולא תוכל לנצח קבוצה כמו צסק"א עם ראד מקל וסילי. גם את פאו היא לא תוכל לנצח בסדרה עם הסגל הזה.

אני מציע לך להזכר שגם במשחק נגד פאו ביוון עם השופטים היוונים נראינו קבוצה חלשה ברמות. זה לא הפריע לנו לנצח את פאו במשחק עם שופטים נייטראליים

אל תשכח גם שצסקא כמעט לא שינתה את הסגל שלה. אלה שחקנים שמשחקים ביחד המון זמן. לעומתם חלק גדול משחקני מכבי רק הגיעו לקבוצה

די נו. תשווה את השחקנים אחד מול השני בכל עמדה. הם פשוט טובים יותר, גם אם הם היו מתחילים לשחק אתמול. פער הרמות גדול מאוד.

ותסלח לי אבל אני לא אוהב בכלל לתלות את האשמה בשופטים. מכבי קיבלה הרבה שריקות כי יש לה בעיה הגנתית והיא לא שומרת נכון.
סמל אישי של המשתמש
שועל

הודעהעל ידי yehooda » 26 ספטמבר 2016, 02:26

1. סוני ווימס כשהיה בשיאו היה שחקן ענק. מעונת 13/14 לא שיחק בצורה רציפה בשום מועדון ולכן ההופעה הדלה. אני מאמין בשחקן הזה וחושב שייקח לו קצת זמן לפחות חודש עד שיסיר את החלודה לגמרי.
2. הבעיה לדעתי היא והדגשתי את זה מספר פעמים - למכבי אין סנטר דומיננטי. בכל קבוצה גדולה צירבס הוא רק סנטר מחליף. טיבור פלייס שחתם בגלא על 700K הרבה יותר איכותי ממנו. הוא לא באמת מסוגל להתמודד עם סנטרים מוכשרים מהירים ואתלטיים והוא לא באמת יודע לייצר לעצמו מצבי קליעה נק'. צירבס הוא סנטר שתלוי מאוד בתנועה. פיק אנד רול וכו'. כך שנגד קבוצה כמו פנא הוא יוכל להסתדר כי לרוב הם משחקים שם סמול בול והיתרון שלו זה הסייז. לעומת זאת בסגלים בהם הסנטרים גבוהים חסונים ואתלטיים מספיק כמו צסק"א וברצלונה הוא מתקשה נורא לייצר נק' ולהגן.
3. למכבי כרגע אין גארד שיוצר יש מאין סטייל פארגו לא אוחיון ולא מקל נחשבים לסקוררים ובזמן שגאודלוק לא נמצא מכבי תהיה בבעיה. המשחק של מקל אתמול נגד פנא היה נהדר אבל כמו שאני מכיר את גל זו הבלחה ואי אפשר לסמוך עליו.
yehooda

הודעהעל ידי בן82 » 26 ספטמבר 2016, 06:27

אני לא חושב שהמשחק נגד צסקא הוא אינדיקציה למשהו בכלל. 20 הפרש מצסקא זה הפער הריאלי, ואנחנו בחברה טובה יחד עם שאר אירופה בערך. צסקא היא קבוצת על, מחוברת ומאומנת וטובה בהכל. מכבי קבוצה חדשה כמעט לחלוטין שעדיין מחפשת מה היא ומי היא.
עם כל הצער שבדבר, לחטוף 20 מצסקא זה לא כמו לחטוף 20 מקבוצה אחרת, אין מה לעשות. אנחנו לא ננצח במוסקבה ב-200 שנה הבאות כנראה.
סמל אישי של המשתמש
בן82

הודעהעל ידי אחדשיודע » 26 ספטמבר 2016, 06:55

בן82 כתב:אני לא חושב שהמשחק נגד צסקא הוא אינדיקציה למשהו בכלל. 20 הפרש מצסקא זה הפער הריאלי, ואנחנו בחברה טובה יחד עם שאר אירופה בערך. צסקא היא קבוצת על, מחוברת ומאומנת וטובה בהכל. מכבי קבוצה חדשה כמעט לחלוטין שעדיין מחפשת מה היא ומי היא.
עם כל הצער שבדבר, לחטוף 20 מצסקא זה לא כמו לחטוף 20 מקבוצה אחרת, אין מה לעשות. אנחנו לא ננצח במוסקבה ב-200 שנה הבאות כנראה.

לא מסכים עם הגישה הזאת. לא ראיתי שברצלונה, פאו או אפילו קאזאן חטפו מעל 10 הפרש מול צסק"א "האימתנית" (כולל תאודוסיץ', שלא שיחק נגד מכבי) במשחקי ההכנה עד כה. אין פה תירוצים - מכבי לא הופיעה למשחק הזה, והיא צריכה לשחק ברמה הרבה הרבה יותר גבוהה אם היא מכוונת לעבר הפלייאוף של היורוליג (לא מדבר בכלל על הפיינל פור). נקודה.

נכון לכרגע, נראה שיש למכבי בעיה חמורה בכל הקשור לשחקני הפנים (ובפרט, ההגנה שהם מספקים) ובעמדת הרכז.
הרעיון הוא להשתפר כקבוצה ככל שתתקדם העונה, לא להשלים עם בינוניות. אם לא יצליחו להסתיר את החסרונות בהגנה, יצטרכו להתחזק.
אחדשיודע

הודעהעל ידי בן82 » 26 ספטמבר 2016, 08:50

לא התכוונתי שצריך להיכנע לבינוניות. ממש לא.
אני אומר שלא נעים לחטוף 20 הפרש אף פעם אבל צריך לזכור נגד מי שיחקנו. סה"כ אם אני מסכם את ההכנה של מכבי אני אופטימי, על אף הבעיות (הפתירות) והיותר משמעותיות. מכבי אחרי חמישה או שישה משחקי הכנה נראית הרבה יותר טוב ממכבי בשיא העונה שעברה. לא שזו חוכמה גדולה אבל יש למה לצפות ויש עם מה לעבוד.
סמל אישי של המשתמש
בן82

הודעהעל ידי jol9 » 26 ספטמבר 2016, 09:15

אני לא דואג לווימס. הוא שחקן איכותי והוא עוד יתחבר.
צריכים סבלנות איתו.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי איתי-שגב » 26 ספטמבר 2016, 09:46

לא יודע מה חשבנו. צסק"א לא תפסיד לנו בבית גם אם יהיה לנו את הסגל הטוב באירופה שירוץ 4 שנים.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
סמל אישי של המשתמש
איתי-שגב

הודעהעל ידי אחדשיודע » 26 ספטמבר 2016, 09:50

בן82 כתב:לא התכוונתי שצריך להיכנע לבינוניות. ממש לא.
אני אומר שלא נעים לחטוף 20 הפרש אף פעם אבל צריך לזכור נגד מי שיחקנו. סה"כ אם אני מסכם את ההכנה של מכבי אני אופטימי, על אף הבעיות (הפתירות) והיותר משמעותיות. מכבי אחרי חמישה או שישה משחקי הכנה נראית הרבה יותר טוב ממכבי בשיא העונה שעברה. לא שזו חוכמה גדולה אבל יש למה לצפות ויש עם מה לעבוד.

צריך לקחת בחשבון שהיורוליג כולה השתפרה והתחזקה. הטופ 10 של הקבוצות הרבה יותר איכותי וטוב משנים עברו, כך שהרף של הפלייאוף גבוה יותר. השוואות כאלו ואחרות לקבוצות אחרות שהיו לנו או לקבוצות אחרות שהיו בהצלבה בעונה שעברה, לא באמת רלוונטיות. ככה אני רואה את זה לפחות.

התוצאה מהמשחק מול צסק"א לא באמת מעניינית, אלא היכולת שהביאה אליה, או המגרעות הברורות שנחשפו במהלך משחקי ההכנה.
יש הרבה מאוד דברים חיוביים שאפשר לקחת ממשחקי ההכנה, ומצד שני, יש נקודות שטעונות שיפור (משמעותי) שבמכבי לא יכולים להתעלם מהן, אם הם רוצים בכל אופן להגיע למינימום שהמועדון צריך לשאוף אליו. להגיד שהמשחק מול צסק"א הוא לא אינדיקציה בגלל איכות היריבה (שמול יריבות יורוליג אחרות התקשתה הרבה יותר מאשר מול מכבי) והאחרים כן? זה פשוט לא נכון.
אחדשיודע

הודעהעל ידי roy1000 » 26 ספטמבר 2016, 10:09

אני לא חושב שהרבה השתנה בין יום שישי ליום ראשון. הרמה של מכבי נשארה דומה. ההבדל הוא בעיקר ברמה של היריבה.

למכבי יש בעיה בהגנה (בכל העמדות) ויש לה בעיה קשה בעמדה 1. יש עוד בעיות, אבל אלו הבעיות המרכזיות שניתן היה לראות בכל משחקי האימון.
roy1000

הודעהעל ידי ankram » 26 ספטמבר 2016, 10:58

השנקל שלי:

נקודות האור ממשחקי האימון:

1. גיא פניני - ההפתעה הנעימה של ההכנה , פיקח , קבוצתי , מינימום טעויות בהתקפה , יד יציבה מ 3.
2. ויקטור ראד - היילט קבוע כל משחק (ההטבעה שלו אתמול במתפרצת היתה חולנית) , מוביל כדור מעולה!! לעמדה 4 , סופר אתלט , לוקה בצד ההגנתי ובריבאונד הגנה.
3. ציברס - כן גם אחרי אתמול , למרות משחק נפל ,טורנירים לא רעים סה"כ ,עם המון טאץ' באיזור הסל , יכולת הגנתית רעה , חזרה להגנה על גבול השערוריה , אבל אלו דברים שישתפרו.
4. אוחיון - רכז יורוליג מחליף לגיטימי , שומר מצויין , חייב להוריד את מפלאס האמוציות שלו.
5. סילבן - הפתיע אותי יחסית לטובה , מסר יפה אפילו עזר קצת בהגנה , כhelp defender עשה כברת דרך , עדיין לא יכול לשמור באחד על אחד שחקנים מהירים.
6. קולטון אייברסון - מתחיל מאד להתחבב עלי , מאד משקיע , עושה עבודה שחורה , ריבאונדר התקפה מעולה , עדיין צריך להתחבר יותר לסגנון המשחק ולהשתפר בריבאונד הגנה.

נקודות בינוניות:
1. גל מקל - למרות רבע אחרון פנטסטי מל פאו , טורנירים מאד פרווה , עדיין מכדרר יותר מדי , קשה לו מול גארדים זרים , בורח מהכדור שיש לחץ.
2. די ג'יי סילי - יד טובה מ 3 , שומר סביר , אבל חוץ מזה לא משהו , מאבד או מעורב ביותר מדי איבודים , סביר.
3. שגב - היה טוב מול צסק"א ששיחק מול פראייר שרק הגיע , המון אקטיביות , עדיין פאולים מטופשים , ריבאונד חלש , עונשין של 50% , וחוסר יכולת להכניס את הכדור לסל שלא בהטבעה.
4. דווין סמית' - משחק אחד טוב , השאר רעים , השנה יותר מכל עונה יהיה תלוי ביכולת שלו לקלוע מבחוץ , בלי זה התרומה שלו משני צדי המגרש היה בינונית במקרה הטוב.

נקודות חושך:

1. ווימס - לא טוב בכלום , מפוזר ומאבד כרוני , יד מאד בינונית ל 3 , קבלת החלטות רעה , עוזר בריבאונד , מקווה שזאת חלודה כי אם לא , זה פארמר 2.
2. אלכסנדר - לא קיבל הרבה דקות , לא מחובר כלל לקבוצה , אמש עשה דווקא וגם כמה פאולים בכוונה , גישה בלתי מתקבלת , לא אהבתי שחזר , לדעתי גם לא ישרוד את העונה.
3. יבזורי - לא לרמה הזאת.

אדלשטיין\הדר\ליובין - סה"כ רואים טביעת אצבע , הכניס למכבי חיתוכים בצורה טובה , הקבוצה הרבה פחות אנוכית , משחק ההגנה לא טוב , החזרה להגנה רעה מאד , הריבאונד בהגנה עדיין כבר 2 עשורים עקב האכילס של הקבוצה הזאת , יש חלוקה טובה בין זריקות מבחוץ לבפנים , אדלשטיין אסרטיבי , חיי את המשחק , לא מפחד להושיב את ציברס ווימס ברבע הרביעי , בעל בית.

בשורה התחתונה , הכנה סבירה מינוס , פחות מדי משחקים נגד יריבות חזקות מדי , אבל לפחות אין מסע לארה"ב. מכבי תדבר חזק ביורוליג במידה ויתקיימו התנאים הבאים :

1. גאדלוק יחזור ויחזור טוב.
2. ווימס יחזור למה שהיה או קרוב לכך
3. בריאות,בריאות, בריאות (אוחיון,סמית',ווימס,אנדרו)
4. שיפור קיצוני ברמת ההגנה ובריבאונד.

בכל אופן , אני אופטימי , יש למה לחכות.
סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי שועל » 26 ספטמבר 2016, 11:15

שמואל1 כתב:
מקאדו 3 כתב:גם אייברסון היה בסדר סה'כ לא ?

התחיל חלש, סיים טוב.
אני מאוכזב מיכולת ריבאונד ההגנה שלו. חגגו עליו היום.

שועל כתב:העונתי שלו בכל המסגרות פחות טוב מביורוליג, בסך הכל מדובר על 0.276 ריבאונדים לדקה (לעומת 0.28+ ביורוליג). זה לא רע, אבל גם לא טוב.
אתה מצפה ששחקן ברמה הזו ייתן לפחות ערך מוסף אחד, במיוחד אם בכל שאר הדברים הוא לא טוב.

אם זה נכון שבריבאונד התקפה הוא טוב, אז זה בהכרח מתאזן עם ריבאונד הגנה לא טוב. אין אפס.
סמל אישי של המשתמש
שועל

הודעהעל ידי שועל » 26 ספטמבר 2016, 11:29

ankram כתב:השנקל שלי:

נקודות האור ממשחקי האימון:

1. גיא פניני - ההפתעה הנעימה של ההכנה , פיקח , קבוצתי , מינימום טעויות בהתקפה , יד יציבה מ 3.
2. ויקטור ראד - היילט קבוע כל משחק (ההטבעה שלו אתמול במתפרצת היתה חולנית) , מוביל כדור מעולה!! לעמדה 4 , סופר אתלט , לוקה בצד ההגנתי ובריבאונד הגנה.
3. ציברס - כן גם אחרי אתמול , למרות משחק נפל ,טורנירים לא רעים סה"כ ,עם המון טאץ' באיזור הסל , יכולת הגנתית רעה , חזרה להגנה על גבול השערוריה , אבל אלו דברים שישתפרו.
4. אוחיון - רכז יורוליג מחליף לגיטימי , שומר מצויין , חייב להוריד את מפלאס האמוציות שלו.
5. סילבן - הפתיע אותי יחסית לטובה , מסר יפה אפילו עזר קצת בהגנה , כhelp defender עשה כברת דרך , עדיין לא יכול לשמור באחד על אחד שחקנים מהירים.
6. קולטון אייברסון - מתחיל מאד להתחבב עלי , מאד משקיע , עושה עבודה שחורה , ריבאונדר התקפה מעולה , עדיין צריך להתחבר יותר לסגנון המשחק ולהשתפר בריבאונד הגנה.

נקודות בינוניות:
1. גל מקל - למרות רבע אחרון פנטסטי מל פאו , טורנירים מאד פרווה , עדיין מכדרר יותר מדי , קשה לו מול גארדים זרים , בורח מהכדור שיש לחץ.
2. די ג'יי סילי - יד טובה מ 3 , שומר סביר , אבל חוץ מזה לא משהו , מאבד או מעורב ביותר מדי איבודים , סביר.
3. שגב - היה טוב מול צסק"א ששיחק מול פראייר שרק הגיע , המון אקטיביות , עדיין פאולים מטופשים , ריבאונד חלש , עונשין של 50% , וחוסר יכולת להכניס את הכדור לסל שלא בהטבעה.
4. דווין סמית' - משחק אחד טוב , השאר רעים , השנה יותר מכל עונה יהיה תלוי ביכולת שלו לקלוע מבחוץ , בלי זה התרומה שלו משני צדי המגרש היה בינונית במקרה הטוב.

נקודות חושך:

1. ווימס - לא טוב בכלום , מפוזר ומאבד כרוני , יד מאד בינונית ל 3 , קבלת החלטות רעה , עוזר בריבאונד , מקווה שזאת חלודה כי אם לא , זה פארמר 2.
2. אלכסנדר - לא קיבל הרבה דקות , לא מחובר כלל לקבוצה , אמש עשה דווקא וגם כמה פאולים בכוונה , גישה בלתי מתקבלת , לא אהבתי שחזר , לדעתי גם לא ישרוד את העונה.
3. יבזורי - לא לרמה הזאת.

1. גאדלוק יחזור ויחזור טוב.
2. ווימס יחזור למה שהיה או קרוב לכך
3. בריאות,בריאות, בריאות (אוחיון,סמית',ווימס,אנדרו)
4. שיפור קיצוני ברמת ההגנה ובריבאונד.

בכל אופן , אני אופטימי , יש למה לחכות.

ראד: חוץ מהטבעה או שתיים מרהיבות הוא לא באמת יתרום לקבוצה. קליעה בעייתית, חדירות בלי סיומת, אין ריבאונד, אין הגנה. כל זמן שהוא לא ינסה להתבלט הוא עוד יכול לתרום כשחקן משלים, אבל זה לא יכול להחזיק הרבה זמן כי זה לא האופי שלו.
גיא פניני: כמו בכל עונה בעונות האחרונות הוא מתחיל את העונה טוב אבל ככל שהיא מתקדמת הוא הופך לנטל.
לנדסברג: כנ"ל. גיבור משחקי ההכנה, שחקן משלים חביב לקבוצה שרצה טוב בלעדיו. לא שחקן שמקדם קבוצה בשיט.
צירבס: שחקן בלי יכולת אישית, מידי תלוי באלו שצריכים להפעיל אותו וביתרון הפיזי שלו על הסנטר המגן. ריבאונדר חלש, שומר חלש.
אייברסון: ביחס לציפיות הוא טוב, אבל הציפיות ממנו לא היו גבוהות.

סילי: עושה רושם של שחקן משלים טוב, אני כן אהבתי יחסית את מה שראיתי ממנו. הייתי נותן לו הרבה יותר דקות על חשבון לנדסברג. אבל כבר אפשר לומר שהוא לא שחקן הגנה טוב.

ווימס: מסכים. אני מהתחלה לא הבנתי את ההתלהבות מהשחקן הזה.
יבזורי: לא קיבל דקות. לדעתי הוא השחקן הטוב ביותר של מכבי לעמדה 2 אחרי גאודלוק.

בנוגע להגנה והריבאונד, אני לא צופה שיפור בהרכב הנוכחי. מכבי עשתה טעויות בבניה.
סמל אישי של המשתמש
שועל

הודעהעל ידי ankram » 26 ספטמבר 2016, 11:47

שועל ,

אני מסיק מהתגובה שלך (ומרבית התגובות שלך) שאתה חושב שיש לנו חרא קבוצה....

אז לגבי משחקי ההכנה הם לא מדד לפניני וסיל אבל הם כן מדד לציברס וראד?

אני חושב שהבנתי את המנטרה , אם השחקן טוב במשחקי הכנה הרי זה רק משחקי ההכנה וישיגיעו המשחקים האמיתיים , הוא יהיה שחקן רע , ואם השחקן לא טוב במשחקי הכנה אז זה מעיד מה יהיה איתו בהמשך.... , הבנתי.
סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי שועל » 26 ספטמבר 2016, 12:13

ankram כתב:שועל ,

אני חושב שהבנתי את המנטרה , אם השחקן טוב במשחקי הכנה הרי זה רק משחקי ההכנה וישיגיעו המשחקים האמיתיים , הוא יהיה שחקן רע , ואם השחקן לא טוב במשחקי הכנה אז זה מעיד מה יהיה איתו בהמשך.... , הבנתי.

אני חושב שמכבי עם גאודלוק יכולה בקושי גדול לגרד הצלבה.
וכן, אני חושב שאם שחקן לא מצליח לבוא לידי ביטוי אפילו במשחקי הכנה, זה לא מבשר טובות, למרות שאת הדעה שלי על ראד וצירבס (כמו על לנדסברג ועל פניני) לא ביססתי רק על משחקי ההכנה אלא גם על עונות קודמות. מה גם שראד וצירבס בסך הכל היו טובים במשחקי ההכנה, אבל אפילו בהם היה ניתן לראות אצלם נקודות תורפה רבות.

ואתה מתעלם מזה שלנדסברג באופן קבוע מתבלט במשחקי הכנה ובמשחקים בכלל לא חשובים? הרי גם בתחילתם של העונות הקודמות התלהבנו וחשבנו שהנה הגיעה עונת הפריצה שלו. ואתה מתעלם מהעובדה שפניני נראה רע יותר ככל שהעונה מתקדמת?
סמל אישי של המשתמש
שועל

הודעהעל ידי ankram » 26 ספטמבר 2016, 13:11

שועל כתב:

וכן, אני חושב שאם שחקן לא מצליח לבוא לידי ביטוי אפילו במשחקי הכנה, זה לא מבשר טובות, למרות שאת הדעה שלי על ראד וצירבס (כמו על לנדסברג ועל פניני) לא ביססתי רק על משחקי ההכנה אלא גם על עונות קודמות. מה גם שראד וצירבס בסך הכל היו טובים במשחקי ההכנה, אבל אפילו בהם היה ניתן לראות אצלם נקודות תורפה רבות.

ואתה מתעלם מזה שלנדסברג באופן קבוע מתבלט במשחקי הכנה ובמשחקים בכלל לא חשובים? הרי גם בתחילתם של העונות הקודמות התלהבנו וחשבנו שהנה הגיעה עונת הפריצה שלו. ואתה מתעלם מהעובדה שפניני נראה רע יותר ככל שהעונה מתקדמת?

אם אתה חושב שמבחינת חומר השחקנים + גאדלוק מכבי בקושי יכולה לגרד הצלבה , אז כבר אתה יוצא מנקודת הנחה סופר נמוכה , וקשה באמת להביא את זה לידי דיון. מכבי מבחינת חומר השחקנים היא 5-6 ביורוליג , ואני מאמין שזאת גם תקרת הזכוכית שלה , אבל בטח לא מגרדת.... הסגל של מכבי לדוגמא יותר טוב מהסגל שלקח את גביע אירופה לפני 3 שנים , מדברים על ריבאונד? במכבי של אז אתה יודע מה היה בקו הקדמי? סופו , טיוס וזיזיץ'..... , ממילא את רוב הריבאונדים לוקחים הגארדים בגלל השלשות ומשחק המעבר.

בהיסטוריה של מכבי הרבה שחקנים לא היו טובים במשחקי ההכנה והיו מצויינים ככל שהעונה התקדמה , פארגו בעונה הראשונה שלו הוא דוגמא, גם רייס , גם לראד וגם לזירבס היו משחקי הכנה טובים , מגרעות? רק לדה קולו אין , לכולם יש , רייס רק לפני יומיים בברצלונה הביא מדד שלישי בקרב על התואר מול קבוצה נחותה מהם , מה זה מעיד?

לגבי סילבן , נכון , הוא תמיד היה טוב במשחקי הכנה ובמשחקים בליגה הישראלית שלא קובעים כלום , זה לא חדש לי , מה שחדש לי זה שהוא מוסר , ואפילו לא מעט יחסית לסילבן ושהוא חלק ממשחק ההגנה , בטח בעזרות , זה חדש לי ואני יכול רק לקוות שזה לא יישאר במשחקי ההכנה , פניני? לא זכור לי הצטיינות יתר שלו במשחקי הכנה בעבר , לפני הפציעה שלו הוא היה שחקן אינטגרלי במכבי , וחלק חשוב מהקבוצה בטח בכל הקשור להפעלת הגבוהים , ממילא הוא לא אמור להיות שחקן משמעותי בסגל הזה ברגע שהסגל יהיה "נקי" מפציעות , אז זה נחמד לראות אותו מפציע עם מסירות חכמות וקליעה יציבה מ3 , זה סימן מעודד אחרי השנה הקשה שהיתה לנו אשתקד.
סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי שועל » 26 ספטמבר 2016, 13:32

ankram כתב:
שועל כתב:

אם אתה חושב שמבחינת חומר השחקנים + גאדלוק מכבי בקושי יכולה לגרד הצלבה , אז כבר אתה יוצא מנקודת הנחה סופר נמוכה , וקשה באמת להביא את זה לידי דיון. מכבי מבחינת חומר השחקנים היא 5-6 ביורוליג , ואני מאמין שזאת גם תקרת הזכוכית שלה , אבל בטח לא מגרדת.... הסגל של מכבי לדוגמא יותר טוב מהסגל שלקח את גביע אירופה לפני 3 שנים , מדברים על ריבאונד? במכבי של אז אתה יודע מה היה בקו הקדמי? סופו , טיוס וזיזיץ'..... , ממילא את רוב הריבאונדים לוקחים הגארדים בגלל השלשות ומשחק המעבר.

בהיסטוריה של מכבי הרבה שחקנים לא היו טובים במשחקי ההכנה והיו מצויינים ככל שהעונה התקדמה , פארגו בעונה הראשונה שלו הוא דוגמא, גם רייס , גם לראד וגם לזירבס היו משחקי הכנה טובים , מגרעות? רק לדה קולו אין , לכולם יש , רייס רק לפני יומיים בברצלונה הביא מדד שלישי בקרב על התואר מול קבוצה נחותה מהם , מה זה מעיד?

לגבי סילבן , נכון , הוא תמיד היה טוב במשחקי הכנה ובמשחקים בליגה הישראלית שלא קובעים כלום , זה לא חדש לי , מה שחדש לי זה שהוא מוסר , ואפילו לא מעט יחסית לסילבן ושהוא חלק ממשחק ההגנה , בטח בעזרות , זה חדש לי ואני יכול רק לקוות שזה לא יישאר במשחקי ההכנה , פניני? לא זכור לי הצטיינות יתר שלו במשחקי הכנה בעבר , לפני הפציעה שלו הוא היה שחקן אינטגרלי במכבי , וחלק חשוב מהקבוצה בטח בכל הקשור להפעלת הגבוהים , ממילא הוא לא אמור להיות שחקן משמעותי בסגל הזה ברגע שהסגל יהיה "נקי" מפציעות , אז זה נחמד לראות אותו מפציע עם מסירות חכמות וקליעה יציבה מ3 , זה סימן מעודד אחרי השנה הקשה שהיתה לנו אשתקד.

אני חושב שלא. אני חושב שמכבי במקום 8-11 מבחינת איכות השחקנים, כשאם נצרף לזה בעיות קבוצתיות כמו הגנה וריבאונד המצב בעייתי יותר. השלם עוד פחות מסך חלקיו.

כל הדוגמאות האלו מהעבר מגוכחות בעיני. דבר לגופו של עניין.
אתה מתכחש לזה שבעיית ריבאונד מתחת לסל היא בעיה משמעותית? אני לא חושב שיש לך דרך להסביר למה, להשתמש בדוגמאות מהעבר זה לא טיעון.

נכון, זה קורה לעיתים ששחקנים נראים טוב יותר ככל שהעונה מתקדמת, אבל בניגוד לשחקנים כמו פארגו ורייס שהם שחקנים עם יכולות אני לא חושב שאפשר להגיד את זה על ראד וצירבס. אני מנסה להבין מה היתרונות של ווימס, לא קיבלתי תשובה. שוב, דבר לגופו של שחקן, ולמה נראה לך שהוא דומה לרייס ופארגו.

אז סילבן מסר מסירה או שניים, לא ראיתי משהו משמעותי גם בהיבט הזה. יש לסילבן כשרון אבל הוא לא בא וכנראה לא יבוא לידי ביטוי.
אני מזמין אותך לקרוא כתבות מתחילת העונה שעברה לגבי פניני אחרי שהוא חזר מהפציעה. ככל שהעונה התקדמה היכולת שלו ירדה. במקרה שלו נראה לי שגופנית הוא לא יכול להחזיק הרבה זמן באינטנסיביות.
סמל אישי של המשתמש
שועל

הודעהעל ידי התנין 2 » 26 ספטמבר 2016, 14:01

לא יודע על מה אתם מדברים.
חוץ מצסק"א ופנרבחצ'ה אין הרבה קבוצות שטובות ממכבי, בטח שלא באופן מובהק, על הנייר.
בארסה נראית לא טוב ומאוד לא מאוזנת, ריאל השקיעה בשחקני פנים ושכחה לחלוטין את עמדות החוץ ולא היתה קרובה אפילו למלא את החלל שהותיר רודריגז, היווניות צועדות לקראת עונה בינונית לטעמי (אין שם אף כוכב, ואלו שכן הם שחקנים מזדקנים וכוכבי עבר כמו ספאנוליס ובורוסיס), ויטוריה קבוצה חדשה לחלוטין ומלאה בסימני שאלה, מילאנו תמשיך לדשדש בבינוניות ואפס אולי יפתיעו יחסית העונה אבל הם ממש לא מעל הרמה של מכבי, רחוק מזה. כנ"ל לגביי דרושפאקה.
בקיצור, אתם פסימיים מקצועיים ותהיו כאלה גם אם ינחתו פה לברון ג'יימס וסטף קארי. מכבי היא יותר ממועמדת ראויה לפיינל פור ביורוליג של השנה, שבניגוד לדעה הרווחת פה (משום מה) ממש לא התחזק העונה. אם ניקח את 16 הקבוצות שישחקו העונה במפעל, אז ניווכח שהן לא טובות מאלו שהעפילו אשתקד לטופ 16.
התנין 2

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־17 אורחים