המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
שועל כתב:אתם סתם תולים ציפיות ממכבי. מכבי לא יכולה ולא תוכל לנצח קבוצה כמו צסק"א עם ראד מקל וסילי. גם את פאו היא לא תוכל לנצח בסדרה עם הסגל הזה.
אנחנו יצאנו מנקודת הנחה שווימס וגאודלוק יהיו ההוגן שלנו, כרגע ווימס נראה חושך וגאודלוק פצוע.
ושאלה לגבי ווימס שלא העזתי לשאול עד עכשיו כי הוא היה קונצנזוס: מישהו יכול להסביר לי במה הוא טוב?
גם כשהוא היה בצסק"א לא נפלתי מהיכולות שלו, אבל שם היו מי שיחפו על זה.
מה הוא יודע לעשות? קליעה לא יציבה, חדירה נחמדה, הגנה חביבה, מוסר חביב, בשום דבר הוא לא ממש טוב.
felix_r כתב:שועל כתב:אתם סתם תולים ציפיות ממכבי. מכבי לא יכולה ולא תוכל לנצח קבוצה כמו צסק"א עם ראד מקל וסילי. גם את פאו היא לא תוכל לנצח בסדרה עם הסגל הזה.
אנחנו יצאנו מנקודת הנחה שווימס וגאודלוק יהיו ההוגן שלנו, כרגע ווימס נראה חושך וגאודלוק פצוע.
ושאלה לגבי ווימס שלא העזתי לשאול עד עכשיו כי הוא היה קונצנזוס: מישהו יכול להסביר לי במה הוא טוב?
גם כשהוא היה בצסק"א לא נפלתי מהיכולות שלו, אבל שם היו מי שיחפו על זה.
מה הוא יודע לעשות? קליעה לא יציבה, חדירה נחמדה, הגנה חביבה, מוסר חביב, בשום דבר הוא לא ממש טוב.
אני מציע לך להזכר שגם במשחק נגד פאו ביוון עם השופטים היוונים נראינו קבוצה חלשה ברמות. זה לא הפריע לנו לנצח את פאו במשחק עם שופטים נייטראליים
אל תשכח גם שצסקא כמעט לא שינתה את הסגל שלה. אלה שחקנים שמשחקים ביחד המון זמן. לעומתם חלק גדול משחקני מכבי רק הגיעו לקבוצה
בן82 כתב:אני לא חושב שהמשחק נגד צסקא הוא אינדיקציה למשהו בכלל. 20 הפרש מצסקא זה הפער הריאלי, ואנחנו בחברה טובה יחד עם שאר אירופה בערך. צסקא היא קבוצת על, מחוברת ומאומנת וטובה בהכל. מכבי קבוצה חדשה כמעט לחלוטין שעדיין מחפשת מה היא ומי היא.
עם כל הצער שבדבר, לחטוף 20 מצסקא זה לא כמו לחטוף 20 מקבוצה אחרת, אין מה לעשות. אנחנו לא ננצח במוסקבה ב-200 שנה הבאות כנראה.
בן82 כתב:לא התכוונתי שצריך להיכנע לבינוניות. ממש לא.
אני אומר שלא נעים לחטוף 20 הפרש אף פעם אבל צריך לזכור נגד מי שיחקנו. סה"כ אם אני מסכם את ההכנה של מכבי אני אופטימי, על אף הבעיות (הפתירות) והיותר משמעותיות. מכבי אחרי חמישה או שישה משחקי הכנה נראית הרבה יותר טוב ממכבי בשיא העונה שעברה. לא שזו חוכמה גדולה אבל יש למה לצפות ויש עם מה לעבוד.
שמואל1 כתב:מקאדו 3 כתב:גם אייברסון היה בסדר סה'כ לא ?
התחיל חלש, סיים טוב.
אני מאוכזב מיכולת ריבאונד ההגנה שלו. חגגו עליו היום.
שועל כתב:העונתי שלו בכל המסגרות פחות טוב מביורוליג, בסך הכל מדובר על 0.276 ריבאונדים לדקה (לעומת 0.28+ ביורוליג). זה לא רע, אבל גם לא טוב.
אתה מצפה ששחקן ברמה הזו ייתן לפחות ערך מוסף אחד, במיוחד אם בכל שאר הדברים הוא לא טוב.
אם זה נכון שבריבאונד התקפה הוא טוב, אז זה בהכרח מתאזן עם ריבאונד הגנה לא טוב. אין אפס.
ankram כתב:השנקל שלי:
נקודות האור ממשחקי האימון:
1. גיא פניני - ההפתעה הנעימה של ההכנה , פיקח , קבוצתי , מינימום טעויות בהתקפה , יד יציבה מ 3.
2. ויקטור ראד - היילט קבוע כל משחק (ההטבעה שלו אתמול במתפרצת היתה חולנית) , מוביל כדור מעולה!! לעמדה 4 , סופר אתלט , לוקה בצד ההגנתי ובריבאונד הגנה.
3. ציברס - כן גם אחרי אתמול , למרות משחק נפל ,טורנירים לא רעים סה"כ ,עם המון טאץ' באיזור הסל , יכולת הגנתית רעה , חזרה להגנה על גבול השערוריה , אבל אלו דברים שישתפרו.
4. אוחיון - רכז יורוליג מחליף לגיטימי , שומר מצויין , חייב להוריד את מפלאס האמוציות שלו.
5. סילבן - הפתיע אותי יחסית לטובה , מסר יפה אפילו עזר קצת בהגנה , כhelp defender עשה כברת דרך , עדיין לא יכול לשמור באחד על אחד שחקנים מהירים.
6. קולטון אייברסון - מתחיל מאד להתחבב עלי , מאד משקיע , עושה עבודה שחורה , ריבאונדר התקפה מעולה , עדיין צריך להתחבר יותר לסגנון המשחק ולהשתפר בריבאונד הגנה.
נקודות בינוניות:
1. גל מקל - למרות רבע אחרון פנטסטי מל פאו , טורנירים מאד פרווה , עדיין מכדרר יותר מדי , קשה לו מול גארדים זרים , בורח מהכדור שיש לחץ.
2. די ג'יי סילי - יד טובה מ 3 , שומר סביר , אבל חוץ מזה לא משהו , מאבד או מעורב ביותר מדי איבודים , סביר.
3. שגב - היה טוב מול צסק"א ששיחק מול פראייר שרק הגיע , המון אקטיביות , עדיין פאולים מטופשים , ריבאונד חלש , עונשין של 50% , וחוסר יכולת להכניס את הכדור לסל שלא בהטבעה.
4. דווין סמית' - משחק אחד טוב , השאר רעים , השנה יותר מכל עונה יהיה תלוי ביכולת שלו לקלוע מבחוץ , בלי זה התרומה שלו משני צדי המגרש היה בינונית במקרה הטוב.
נקודות חושך:
1. ווימס - לא טוב בכלום , מפוזר ומאבד כרוני , יד מאד בינונית ל 3 , קבלת החלטות רעה , עוזר בריבאונד , מקווה שזאת חלודה כי אם לא , זה פארמר 2.
2. אלכסנדר - לא קיבל הרבה דקות , לא מחובר כלל לקבוצה , אמש עשה דווקא וגם כמה פאולים בכוונה , גישה בלתי מתקבלת , לא אהבתי שחזר , לדעתי גם לא ישרוד את העונה.
3. יבזורי - לא לרמה הזאת.
1. גאדלוק יחזור ויחזור טוב.
2. ווימס יחזור למה שהיה או קרוב לכך
3. בריאות,בריאות, בריאות (אוחיון,סמית',ווימס,אנדרו)
4. שיפור קיצוני ברמת ההגנה ובריבאונד.
בכל אופן , אני אופטימי , יש למה לחכות.
ankram כתב:שועל ,
אני מסיק מהתגובה שלך (ומרבית התגובות שלך) שאתה חושב שיש לנו חרא קבוצה....
אז לגבי משחקי ההכנה הם לא מדד לפניני וסיל אבל הם כן מדד לציברס וראד?
אני חושב שהבנתי את המנטרה , אם השחקן טוב במשחקי הכנה הרי זה רק משחקי ההכנה וישיגיעו המשחקים האמיתיים , הוא יהיה שחקן רע , ואם השחקן לא טוב במשחקי הכנה אז זה מעיד מה יהיה איתו בהמשך.... , הבנתי.
שועל כתב:ankram כתב:שועל ,
אני חושב שהבנתי את המנטרה , אם השחקן טוב במשחקי הכנה הרי זה רק משחקי ההכנה וישיגיעו המשחקים האמיתיים , הוא יהיה שחקן רע , ואם השחקן לא טוב במשחקי הכנה אז זה מעיד מה יהיה איתו בהמשך.... , הבנתי.
אני חושב שמכבי עם גאודלוק יכולה בקושי גדול לגרד הצלבה.
וכן, אני חושב שאם שחקן לא מצליח לבוא לידי ביטוי אפילו במשחקי הכנה, זה לא מבשר טובות, למרות שאת הדעה שלי על ראד וצירבס (כמו על לנדסברג ועל פניני) לא ביססתי רק על משחקי ההכנה אלא גם על עונות קודמות. מה גם שראד וצירבס בסך הכל היו טובים במשחקי ההכנה, אבל אפילו בהם היה ניתן לראות אצלם נקודות תורפה רבות.
ואתה מתעלם מזה שלנדסברג באופן קבוע מתבלט במשחקי הכנה ובמשחקים בכלל לא חשובים? הרי גם בתחילתם של העונות הקודמות התלהבנו וחשבנו שהנה הגיעה עונת הפריצה שלו. ואתה מתעלם מהעובדה שפניני נראה רע יותר ככל שהעונה מתקדמת?
ankram כתב:שועל כתב:ankram כתב:שועל ,
אני חושב שמכבי עם גאודלוק יכולה בקושי גדול לגרד הצלבה.
וכן, אני חושב שאם שחקן לא מצליח לבוא לידי ביטוי אפילו במשחקי הכנה, זה לא מבשר טובות, למרות שאת הדעה שלי על ראד וצירבס (כמו על לנדסברג ועל פניני) לא ביססתי רק על משחקי ההכנה אלא גם על עונות קודמות. מה גם שראד וצירבס בסך הכל היו טובים במשחקי ההכנה, אבל אפילו בהם היה ניתן לראות אצלם נקודות תורפה רבות.
ואתה מתעלם מזה שלנדסברג באופן קבוע מתבלט במשחקי הכנה ובמשחקים בכלל לא חשובים? הרי גם בתחילתם של העונות הקודמות התלהבנו וחשבנו שהנה הגיעה עונת הפריצה שלו. ואתה מתעלם מהעובדה שפניני נראה רע יותר ככל שהעונה מתקדמת?
אם אתה חושב שמבחינת חומר השחקנים + גאדלוק מכבי בקושי יכולה לגרד הצלבה , אז כבר אתה יוצא מנקודת הנחה סופר נמוכה , וקשה באמת להביא את זה לידי דיון. מכבי מבחינת חומר השחקנים היא 5-6 ביורוליג , ואני מאמין שזאת גם תקרת הזכוכית שלה , אבל בטח לא מגרדת.... הסגל של מכבי לדוגמא יותר טוב מהסגל שלקח את גביע אירופה לפני 3 שנים , מדברים על ריבאונד? במכבי של אז אתה יודע מה היה בקו הקדמי? סופו , טיוס וזיזיץ'..... , ממילא את רוב הריבאונדים לוקחים הגארדים בגלל השלשות ומשחק המעבר.
בהיסטוריה של מכבי הרבה שחקנים לא היו טובים במשחקי ההכנה והיו מצויינים ככל שהעונה התקדמה , פארגו בעונה הראשונה שלו הוא דוגמא, גם רייס , גם לראד וגם לזירבס היו משחקי הכנה טובים , מגרעות? רק לדה קולו אין , לכולם יש , רייס רק לפני יומיים בברצלונה הביא מדד שלישי בקרב על התואר מול קבוצה נחותה מהם , מה זה מעיד?
לגבי סילבן , נכון , הוא תמיד היה טוב במשחקי הכנה ובמשחקים בליגה הישראלית שלא קובעים כלום , זה לא חדש לי , מה שחדש לי זה שהוא מוסר , ואפילו לא מעט יחסית לסילבן ושהוא חלק ממשחק ההגנה , בטח בעזרות , זה חדש לי ואני יכול רק לקוות שזה לא יישאר במשחקי ההכנה , פניני? לא זכור לי הצטיינות יתר שלו במשחקי הכנה בעבר , לפני הפציעה שלו הוא היה שחקן אינטגרלי במכבי , וחלק חשוב מהקבוצה בטח בכל הקשור להפעלת הגבוהים , ממילא הוא לא אמור להיות שחקן משמעותי בסגל הזה ברגע שהסגל יהיה "נקי" מפציעות , אז זה נחמד לראות אותו מפציע עם מסירות חכמות וקליעה יציבה מ3 , זה סימן מעודד אחרי השנה הקשה שהיתה לנו אשתקד.
משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־17 אורחים