חביב אורנג'ד כתב:asafb96 כתב:חביב אורנג'ד כתב:אני חושב שלמכבי כבר עכשיו יש מספיק שחקני הגנה טובים.
להביא עוד שחקן מוגבל התקפית לא יעזור לנו הרבה.
מול קבוצות כמו ברצלונה או פאו יהיה קשה מאוד להתמודד מול הפיזיות והגנות הברזל. ללא שחקן שיוכל לשבור את ההגנות האילו, לא נוכל להתמודד מולן.
חוץ מזה, שחקנים כמו נבארו, לוגאן ודיאמנטידיס, פשוט אי-אפשר לעצור כשהם נכנסים לזון. אפילו פרקינס לא הצליח לעצור את לוגאן ונבארו שקלעו מולו הרבה מעל הממוצע העונתי שלהם.
אם נעלה שחקן שלא מסוגל לייצר נקודות, מול שחקנים בלתי עצירים, לא נוכל לבטל את היתרון שיווצר ליריבה, גם אם מדובר בשחקן הגנה טוב. במצב כזה הנזק יהיה כפול ומוכפל.
למכבי יש כרגע את הנדריקס, ג'יימס וסמית' כשחקני ההגנה. מספיק זה לא. בצד ההתקפי יש למכבי את פארגו, סופו, אליהו, פניני, בלו, מאצ'בן ושאייר, וגם סמית' הוא שחקן התקפה לא רע בכלל. לא מבין איך הגעת לזה שיש מספיק שחקני הגנה.
מכבי צריכה שחקן שיביא קודם הגנה, ורק אז התקפה כ"בונוס". שחקן סטייל סאטו, פרקינס, הוקינס, מקאלב וכו'...
לוגן הוא אופציה לא רעה. לדעתי לא ממש מעריכים את ההגנה שלו פה בפורום. הוא לא שחקן הגנה גדול או סטופר כמו דיא, אבל הוא שחקן הגנה ממש לא רע, מזיז את הרגלים טוב בהגנה. הצד החזק שלו זה ההתקפה כמובן, אבל גם בהגנה הוא לא פראייר, והוא יכול ליהיות די מעניין תחת בלאט ליד פארגו
ושאראס וניקו הספיקו למכבי של אז?
בכל מקרה, ביינום הוא לא שחקן הגנה כל-כך גרוע ואני מאמין שהוא יתאים לשיטת הלחץ של בלאט.
לגבי הטיעונים שלך על שחקני האנ.בי.אי., אציין שבאירופה יש משהו כמו 7 קבוצות (לכל היותר) שיכולות לשלם לשחקן יותר משני מיליון דולר נטו לעונה וגם הן, כבר ביצעו הרבה החתמות ולא בטוח שנשאר להם מספיק כסף בשביל כך.
בהנחה ושחקני אנ.בי.אי יעברו לאירופה, המצב בו הם יצטרכו לוותר על סכומיי כסף גדוליםמהוא פשוט בלתי נמנע.
אני לא מאמין שהשביתה תמשך לאורך כל העונה, אבל לא מן הנמנע ששחקני אנ.בי.אי יעברו לאירופה בשביל פחות כסף ממה שהם היו רגילים לקבל באנ.בי.אי.
די נו אתה משווה בין שאראס וניקולה לשחקנים של היום? ההבדל שמה שהם לא נתנו בהגנה, הם נתנו פי 2 בהתקפה. חוץ מזה שלמכבי אז היו שחקני הגנה טובים כמו שארפ, פארקר, באסטון וכו'..
חוץ מזה, אני לא מבין מה זה קשור. אמרת שלמכבי יש היום מספיק שחקני הגנה וצריך שחקן התקפי, ואני אמרתי שלמכבי היום יש 3 שחקני הגנה טובים ו7-8 שחקני התקפה, מה קשור פה שאראס וניקולה?
בקשר לשחקני הNBA, הרי ברור שאין פה הרבה קבוצות שיכולות לשלם. אבל זה ממש לא קשור למה שאני אמרתי. לביינום יש חוזה של 7 מיליון לשנתיים. ברור שאין קבוצות שיתנו לו את זה. הנקודה שלי היא שהוא רוצה לבוא למכבי עד לסיום השביתה, מהסיבה שהוא רוצה להרוויח קצת כסף עד סוף השביתה, ובסיומה הוא יחזור לNBA, כמו קובי דרון וכל השאר. מכבי לא רוצה שחקנים כאלה שילכו בסיום השביתה, ובגלל זה היא תחתים אותו אך ורק אם יוותר על החוזה שלו וישאר במכבי תמורת חוזה הרבה הרבה יותר נמוך, מה שממש לא סביר. ביינום רוצה לשחק במכבי עד לסיום השביתה ואז לחזור לכסף הגדול, ומכבי רוצה שחקן שיסיים פה את העונה. זה לא מסתדר, פשוט צריך להשלים עם זה. בקשר לחלק האחרון, ברור ששחקני הNBA לא יקבלו מה שהם רגילים לקבל, גם קובי ודרון לא יקבלו את הסכומים שלהם, אבל הם לפחות יקבלו משהו, בזמן ששחקנים אחרים ישבו בבית ולא יקבלו כלום. בגלל זה שחקני הNBA יהיו מוכנים להתפשר על סכומים נמוכים יותר, אבל כולם יחזרו לNBA בסיום השביתה. מי שישאר באירופה זה רק פליטים בינוניים ושחקני ספסל משלימים. כמו קרסטיץ', סמאראס, סונגילה וכו'... שחקנים תחת חוזה כמו ביינום באים לפה למשך השביתה בשביל להרוויח עוד כמה "גרושים" ולחזור בסוף.
מה גם שמקוצעית, הוא פשוט לא מתאים, לא יעזור. יש למכבי שחקן חודר ושובר הגנות כמו פארגו, גם סמית' חודר לא רע בכלל, ואליהו יכול לחדור על כל פאוור פורוורד מבחוץ, בדיוק כמו שהוא עשה לטלטוביץ'. מכבי צריכה קבוצה מגוונת. אין לה שחקן הגנה טוב כרגע בעמדות 1-2, אני חושב שעדיף שחקן שיתן שמירה אישית טובה, ולא ביינום הוא לא שומר אישי טוב. הוא אולי יכול ליהיות קצת יעיל בלחץ בזכות הזריזות והאתלטיות שלו, אבל זה לא יעזור מול קבוצות כמו בארסה, פאו וכו', בדיוק כמו שזה לא עזר עם פרקינס ואידסון, שחקני לחץ הרבה יותר טובים