פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
נושא נעול

Re: אשכול המלפפונים / סגל - מי ישלים את הפאזל?

28 יולי 2011, 14:58

חביב אורנג'ד כתב:
asafb96 כתב:
חביב אורנג'ד כתב:אני חושב שלמכבי כבר עכשיו יש מספיק שחקני הגנה טובים.
להביא עוד שחקן מוגבל התקפית לא יעזור לנו הרבה.
מול קבוצות כמו ברצלונה או פאו יהיה קשה מאוד להתמודד מול הפיזיות והגנות הברזל. ללא שחקן שיוכל לשבור את ההגנות האילו, לא נוכל להתמודד מולן.
חוץ מזה, שחקנים כמו נבארו, לוגאן ודיאמנטידיס, פשוט אי-אפשר לעצור כשהם נכנסים לזון. אפילו פרקינס לא הצליח לעצור את לוגאן ונבארו שקלעו מולו הרבה מעל הממוצע העונתי שלהם.
אם נעלה שחקן שלא מסוגל לייצר נקודות, מול שחקנים בלתי עצירים, לא נוכל לבטל את היתרון שיווצר ליריבה, גם אם מדובר בשחקן הגנה טוב. במצב כזה הנזק יהיה כפול ומוכפל.

למכבי יש כרגע את הנדריקס, ג'יימס וסמית' כשחקני ההגנה. מספיק זה לא. בצד ההתקפי יש למכבי את פארגו, סופו, אליהו, פניני, בלו, מאצ'בן ושאייר, וגם סמית' הוא שחקן התקפה לא רע בכלל. לא מבין איך הגעת לזה שיש מספיק שחקני הגנה.
מכבי צריכה שחקן שיביא קודם הגנה, ורק אז התקפה כ"בונוס". שחקן סטייל סאטו, פרקינס, הוקינס, מקאלב וכו'...
לוגן הוא אופציה לא רעה. לדעתי לא ממש מעריכים את ההגנה שלו פה בפורום. הוא לא שחקן הגנה גדול או סטופר כמו דיא, אבל הוא שחקן הגנה ממש לא רע, מזיז את הרגלים טוב בהגנה. הצד החזק שלו זה ההתקפה כמובן, אבל גם בהגנה הוא לא פראייר, והוא יכול ליהיות די מעניין תחת בלאט ליד פארגו

ושאראס וניקו הספיקו למכבי של אז?
בכל מקרה, ביינום הוא לא שחקן הגנה כל-כך גרוע ואני מאמין שהוא יתאים לשיטת הלחץ של בלאט.

לגבי הטיעונים שלך על שחקני האנ.בי.אי., אציין שבאירופה יש משהו כמו 7 קבוצות (לכל היותר) שיכולות לשלם לשחקן יותר משני מיליון דולר נטו לעונה וגם הן, כבר ביצעו הרבה החתמות ולא בטוח שנשאר להם מספיק כסף בשביל כך.
בהנחה ושחקני אנ.בי.אי יעברו לאירופה, המצב בו הם יצטרכו לוותר על סכומיי כסף גדוליםמהוא פשוט בלתי נמנע.
אני לא מאמין שהשביתה תמשך לאורך כל העונה, אבל לא מן הנמנע ששחקני אנ.בי.אי יעברו לאירופה בשביל פחות כסף ממה שהם היו רגילים לקבל באנ.בי.אי.

די נו אתה משווה בין שאראס וניקולה לשחקנים של היום? ההבדל שמה שהם לא נתנו בהגנה, הם נתנו פי 2 בהתקפה. חוץ מזה שלמכבי אז היו שחקני הגנה טובים כמו שארפ, פארקר, באסטון וכו'..
חוץ מזה, אני לא מבין מה זה קשור. אמרת שלמכבי יש היום מספיק שחקני הגנה וצריך שחקן התקפי, ואני אמרתי שלמכבי היום יש 3 שחקני הגנה טובים ו7-8 שחקני התקפה, מה קשור פה שאראס וניקולה?
בקשר לשחקני הNBA, הרי ברור שאין פה הרבה קבוצות שיכולות לשלם. אבל זה ממש לא קשור למה שאני אמרתי. לביינום יש חוזה של 7 מיליון לשנתיים. ברור שאין קבוצות שיתנו לו את זה. הנקודה שלי היא שהוא רוצה לבוא למכבי עד לסיום השביתה, מהסיבה שהוא רוצה להרוויח קצת כסף עד סוף השביתה, ובסיומה הוא יחזור לNBA, כמו קובי דרון וכל השאר. מכבי לא רוצה שחקנים כאלה שילכו בסיום השביתה, ובגלל זה היא תחתים אותו אך ורק אם יוותר על החוזה שלו וישאר במכבי תמורת חוזה הרבה הרבה יותר נמוך, מה שממש לא סביר. ביינום רוצה לשחק במכבי עד לסיום השביתה ואז לחזור לכסף הגדול, ומכבי רוצה שחקן שיסיים פה את העונה. זה לא מסתדר, פשוט צריך להשלים עם זה. בקשר לחלק האחרון, ברור ששחקני הNBA לא יקבלו מה שהם רגילים לקבל, גם קובי ודרון לא יקבלו את הסכומים שלהם, אבל הם לפחות יקבלו משהו, בזמן ששחקנים אחרים ישבו בבית ולא יקבלו כלום. בגלל זה שחקני הNBA יהיו מוכנים להתפשר על סכומים נמוכים יותר, אבל כולם יחזרו לNBA בסיום השביתה. מי שישאר באירופה זה רק פליטים בינוניים ושחקני ספסל משלימים. כמו קרסטיץ', סמאראס, סונגילה וכו'... שחקנים תחת חוזה כמו ביינום באים לפה למשך השביתה בשביל להרוויח עוד כמה "גרושים" ולחזור בסוף.
מה גם שמקוצעית, הוא פשוט לא מתאים, לא יעזור. יש למכבי שחקן חודר ושובר הגנות כמו פארגו, גם סמית' חודר לא רע בכלל, ואליהו יכול לחדור על כל פאוור פורוורד מבחוץ, בדיוק כמו שהוא עשה לטלטוביץ'. מכבי צריכה קבוצה מגוונת. אין לה שחקן הגנה טוב כרגע בעמדות 1-2, אני חושב שעדיף שחקן שיתן שמירה אישית טובה, ולא ביינום הוא לא שומר אישי טוב. הוא אולי יכול ליהיות קצת יעיל בלחץ בזכות הזריזות והאתלטיות שלו, אבל זה לא יעזור מול קבוצות כמו בארסה, פאו וכו', בדיוק כמו שזה לא עזר עם פרקינס ואידסון, שחקני לחץ הרבה יותר טובים

28 יולי 2011, 15:30

קודם כל, למכבי יש לא מעט שחקני הגנה טובים.
סמית', הנדריקס, ג'יימס ופארגו הם בפירוש שחקני הגנה טובים ואם תוסיף להם גם את בלו ואולי גם את פניני, תקבל קבוצה עם לא מעט כלים הגנתיים.
גם יוגב אוחיון הוא שחקן הגנה לא רע, אבל מכיוון שהוא לא צפוי לשחק יותר מדי ביורוליג, לא אכניס אותו בחישוב.
בכל מקרה, למכבי אין אף שחקן מוביל שהוא בור הגנתי או מישהו ברמות של ניקו או שאראס מבחינה הגנתית. השחקנים הכי חלשים הגנתית שיש למכבי הם סופו ומצ'באן, שעל העמדה שלהם יש מספיק שחקנים שיוכלו לחפות על חסרונם ההגנתי.
אם מכבי תצרף את ביינום או כל שחקן אחר שאינו נחן ביכולת הגנתית יוצאת דופן, אני לא בטוח שההגנה תפגע, וגם אם היא תפגע זה עשוי להתקזז עם היתרונות ההתקפיים ששחקן כזה יביא.
צריכים גם לזכור ששיטת ההגנה של בלאט לא בנויה רק על יכולת ההגנה האישית של שחקן זה או אחר, אלא שמדובר במתודה קבוצתית.
שחקן עם תנועת רגליים זריזה ויכולת אתלטית גבוהה, יוכל להשתלב היטב עם השיטה של בלאט, גם אם הוא לא שחקן הגנה גדול.

לגבי האנ.בי.אי, אחדד את דבריי.
גרסתי שאם השביתה תמשך ואם שחקני אנ.בי.אי יעברו לאירופה במטרה להשאר עונה שלמה, אז הדבר יחייב ויתור על לא מעט כסף.
כרגע זה לא קורה וגם אסור לצאת מנקודת הנחה שזה כן יקרה.
בכל זאת, ייתכן מצב בו שחקנים יחששו לעתידם ויעדיפו כבר כעת לחתום באירופה (או בכל מקום אחר), מאשר להשאר במצב של חוסר ודאות לגבי העונה הבאה באנ.בי.אי.. במצב כזה, שחקנים יעדיפו דוקא עכשיו לסכם באירופה בכדי לא ליפול בין הכסאות או להרוויח סכומים נמוכים יותר אחר-כך.
בכל מקרה, הכל ספקולציות, אבל לא הייתי פוסל שום אפשרות על הסף.

28 יולי 2011, 16:28

אני בעד פארקר ולא בגלל שהוא היה שחקן על במכבי.
מדובר בשחקן ברמה גבוהה מאוד גם עכשיו אם מסתכלים על הנתונים היבשים.
זה בדיוק השחקן שצריך לשחק ליד פארגו. בנ.ב.א הוא יותר גארד גבוה מסמול.
אם אנחנו יכולים לנצל את העובדה שהוא שחקן מכבי כדי להביא אותו צריך לעשות את זה.
למרות גילו לא היו לו פציעות רציניות והוא גם יהיה מחוייב למכבי.
רק לפני כשנתיים הוא סירב להצעה של 4 מיל' דולר להגיע לאולימפיאקוס.

28 יולי 2011, 16:36

חביב אורנג'ד כתב:קודם כל, למכבי יש לא מעט שחקני הגנה טובים.
סמית', הנדריקס, ג'יימס ופארגו הם בפירוש שחקני הגנה טובים ואם תוסיף להם גם את בלו ואולי גם את פניני, תקבל קבוצה עם לא מעט כלים הגנתיים.
גם יוגב אוחיון הוא שחקן הגנה לא רע, אבל מכיוון שהוא לא צפוי לשחק יותר מדי ביורוליג, לא אכניס אותו בחישוב.
בכל מקרה, למכבי אין אף שחקן מוביל שהוא בור הגנתי או מישהו ברמות של ניקו או שאראס מבחינה הגנתית. השחקנים הכי חלשים הגנתית שיש למכבי הם סופו ומצ'באן, שעל העמדה שלהם יש מספיק שחקנים שיוכלו לחפות על חסרונם ההגנתי.
אם מכבי תצרף את ביינום או כל שחקן אחר שאינו נחן ביכולת הגנתית יוצאת דופן, אני לא בטוח שההגנה תפגע, וגם אם היא תפגע זה עשוי להתקזז עם היתרונות ההתקפיים ששחקן כזה יביא.
צריכים גם לזכור ששיטת ההגנה של בלאט לא בנויה רק על יכולת ההגנה האישית של שחקן זה או אחר, אלא שמדובר במתודה קבוצתית.
שחקן עם תנועת רגליים זריזה ויכולת אתלטית גבוהה, יוכל להשתלב היטב עם השיטה של בלאט, גם אם הוא לא שחקן הגנה גדול.

לגבי האנ.בי.אי, אחדד את דבריי.
גרסתי שאם השביתה תמשך ואם שחקני אנ.בי.אי יעברו לאירופה במטרה להשאר עונה שלמה, אז הדבר יחייב ויתור על לא מעט כסף.
כרגע זה לא קורה וגם אסור לצאת מנקודת הנחה שזה כן יקרה.
בכל זאת, ייתכן מצב בו שחקנים יחששו לעתידם ויעדיפו כבר כעת לחתום באירופה (או בכל מקום אחר), מאשר להשאר במצב של חוסר ודאות לגבי העונה הבאה באנ.בי.אי.. במצב כזה, שחקנים יעדיפו דוקא עכשיו לסכם באירופה בכדי לא ליפול בין הכסאות או להרוויח סכומים נמוכים יותר אחר-כך.
בכל מקרה, הכל ספקולציות, אבל לא הייתי פוסל שום אפשרות על הסף.

למכבי יש את הנדריקס, ג'יימס וסמית' שהם שחקנים הגנה טובים (אבל גם הם לא שחקני הגנה ברמה של ואסקאז, דיא, פרקינס, אנדרסון וכו'...). זהו. פארגו הוא לא שחקן הגנה טוב, וגם פניני ובלו ממש לא כאלה. הם שחקני הגנה נחמדים, לא יותר. בהתקפה יש למכבי את פארגו, סופו, אליהו ומאצ'בן שהם שחקני התקפה מצוינים, ופניני, בלו ושייר וסמית' שהם שחקני התקפה די טובים. לא צריך ליהיות גאון כדי להבין שלמכבי יש העונה קבוצה הרבה יותר התקפית.
למכבי כן יש "בורות הגנתיים" כמו אליהו וסופו.
אם (ושוב, זה לא סביר כרגע) ביינום יבוא, זה לא שהוא יפגע בהגנה, זה פשוט שהוא לא ישפר אותה, ונכון לעכשיו היא ממש לא ברמה גבוה, לא כזאת שמספיקה לקחת את היורוליג.
שיטת הלחץ של בלאט זה טוב ונחמד מול ז'לגיריס ולובליאנה, אבל מול בארסה, פנא, וכל הגדולות זה לא יעבוד. אם זה לא עבד מולם עם אידסון ופרקינס, אתה חושב שזה יעבוד עם ביינום שייר וסמית'?
ושוב, מבחינה התקפית למכבי יש את פארגו, שמביא את כל מה שביינום הביא, בנוסף לקליעה יותר טובה, ניהול משחק יותר טוב, ושכל. למה צריך גרסה נחותה שלו? מכבי צריכה קבוצה מגוונת, ביינום עם כל הכבוד לא מביא משהו מעבר לחדירות שלו, ולמכבי יש את זה עם פארגו וסמית', וגם אליהו ושייר חודרים לא רעים בכלל
בקשר לNBA, ה"אם" השני שלך פשוט לא היגיוני ואין סיכוי שיקרה. אף שחקן תחת חוזה בNBA לא יוותר עליו בשביל לעבור לאירופה לשנה שלמה. כל שחקן NBA תחת חוזה יבוא לאירופה בשביל להעביר את הזמן עד סיום השביתה, בטח כאלה עם חוזים כמו של ביינום.
אני לא מבין למה כל כך קשה להשלים עם זה. ביינום לא יוותר על החוזה שלו (ואף אחד לא יכול לבוא אליו בטענות בגלל זה), ורוצה לבוא לפה להעביר את הזמן עד תחילת העונה בNBA ומכבי רוצה שחקן שיסיים את העונה. גם אם איכשהו בדרך פלא הוא יוותר על החוזה שלו, הוא ידרוש לא מעט כסף, ואני מניח שבסכומים האלה אפשר להביא שחקנים יותר טובים ממנו, ויותר מתאמים.
אני רק רוצה להבהיר, אני לא חושב שהוא שחקן לא טוב. הוא שחקן לא רע בכלל, בטח במונחים האירופיים. יש לו יתרונות גדולים, אבל איתם החסרונות שלו. אם הוא היה חופשי ופארגו לא היה פה, בכיף שיחתום, אבל במצב הנוכחי, עם פארגו במכבי, ובטח עם הסכומים שמכבי תצטרך להוציא עבורו, הוא פשוט לא מתאים

28 יולי 2011, 20:37

חביב אורנג'ד כתב:
קובי כתב:חביבו, מה אתה חושב לגבי צירוף של לוגאן או ביינום ?

לדעתי, שחקן סטייל דרו ניקולאס הוא מה שהיה חסר למכבי בעונה שעברה והדבר בלט מאוד בגמר היורוליג. כאשר מכבי תפגוש הגנות חזקות, שחקן בעל אופי הגנתי בלבד לא יעשה את ההבדל ואף עשוי שרק להזיק. ככל שהגנת היריבה חזקה יותר, כך התלות ביכולת האישית גבוהה יותר.
.

מה שהיה חסר למכבי בגמר היורוליג יותר מהכל היה שחקן הגנתי בקו האחורי שיקשה על דיאמנטידיס שעשה כל מה שהוא רוצה. השחקן הזה היה אמור להיות דורון פרקינס, שהיכולות ההתקפיות שלו לא מזעירות אבל אין לי ספק שאם היכולת הגנתית שלו והדברים הקטנים שהוא עושה הם אלו שמנצחים גמרים. אני נותן לך את הדוגמא של פרקינס לא בגלל שהייתי מאוד רוצה לראות אותו בעונה הבאה אלא מכוון שהוא דוגמא לכך שסטופר הגנתי בקו האחורי לא פחות חשוב משחקן יצירתי מבחינה התקפית (חוץ מי זה שיש לך את פארגו שהוא אולי השחקן ששובר הגנות ופותח אותם יותר טוב מכל אחד באירופה).

28 יולי 2011, 20:55

אני ממש לא יודע אם מה שיש למכבי עכשיו מבחינה הגנתית הוא לא מספיק טוב.
בפעם האחרונה שביינום היה במכבי, למכבי היתה קבוצת הגנה עוד יותר חלשה ממה שתהיה השנה, עם בורות כמו ניקו ופייזר ובכל זאת היא העפליה לגמר היורוליג (וזה עוד מבלי להזכיר את קאמינג ובאטיסטה). חוץ מגארסיה ומוריס, ולפעמים גם בלו, אף אחד לא לא עשה הגנה באותה קבוצה ובכל זאת זה הספיק.

בכל מקרה, מכבי של שנה שעברה היתה קבוצת שזכתה להמון סופרלטיבים בנוגע להגנה וזה לא נבע רק בגלל תפקודם של פרקינס ואידסון.
העונה, הגיע במקומו של אידסון מחליף (סמית') שהוא שחקן הגנה טוב מאוד ובד בבד, צורף גם שון ג'יימס שאף הוא שחקן הגנה טוב.
נכון, החור שהותיר פרקינס בהגנה הוא הגדול ביותר, אבל גם אם לא יגיע שחקן בעל אוריינטציה הגנתית, זה לאו דוקא יזיק (ואני לא מתכוון רק על הפן ההגנתי). אני גם לא מאמין שהחלפתו של שחקן אחד,שאמנם היה משמעותי, תוכל להשפיע עד כדי כך על הקבוצה. ממה שראינו בשנה שעברה, זה לא השפיע יותר מדי ואולי אפילו לא הזיק.
כמו שאני רואה את הדברים, גם אם מכבי תביא שחקן הגנה בינוני, היא תשאר קבוצת הגנה לכל הפחות טובה.

בכל מקרה, נוטים לייחס כאן יותר מדי משמעות להגנה של מכבי, כאשר מעלימים עין מהבעיות שהיו כאן בעונה שעברה.
מכבי התקשתה מאוד לתפקד מול הגנת הברזל של פאו ואני לא רואה איך שחקן הגנתי היה פותר את זה. כמו כן, למכבי לא היו קלעים בעמדות 1-2 (חוץ מפארגו), לא היה אף שחקן בעל יכולת חדירה טובה (שוב, חוץ מפארגו) ואת רוב האספקט של הקליעה מבחוץ, מכבי קיבלה מהעמדות 3-4.
להביא שחקן שהוא נטו שחקן הגנה, די ישאיר את הבעיה בהינה. אם לא יביאו שחקן שיעזור לפארגו ליצור בהתקפה, אז אולי יצליחו לגרום לדימנטידיס לקלוע 4-5 נקודות פחות מהממוצע שלו, אבל לא יצליחו לפרק הגנות חזקות וכנראה, שזה לא יספיק בכדי ללכת עד הסוף.

דבר נוסף, אני לא מבין מניין מגיעה הקביעה שביינום הוא הגרסה הנחותה של פארגו.
פארגו הוא עדיין לא שחקן אנ.בי.אי, בטח שלא שחקן שמסיים עונה באנ.בי.אי כשהוא קולע בדאבל-פיגרס וגם עוד לא ראיתי את פארגו תופר 26 נקודות ברבע אחד.
הקליעה של ביינום היא לא להיט גדול (למרות שהייתי מסתייג מהאמירה שאין לו קליעה), אבל במונחים של אתלטיות, צעד ראשון, פיזיות וכוח מתפרץ, הוא עולה על פארגו.
בכל מקרה, זה מיותר להשוות בין השניים, אם ביינום יגיע, זה יהיה במקומו של פרקינס ולא במקומו של פארגו.

לגבי האנ.בי.אי, אני ממש לא חושב שהסיכויים לראות כאן איזה כוכב או שחקן תחת חוזה הוא גדול. להפך, אני חושב שהסיכוי הוא קלוש ועדיף לכוון לשחקנים שהם אינם תחת חוזה, מאשר לשחקנים ששייכים לתחום הפנטזיה.
עם זאת, המקרה של ביינום קצת שונה. ההנהלה לא הכחישה שמתקיימים עימו מגעים ולאור הפרסומים (שכמובן, אינם בהכרח נכונים), נראה שעשוי להתבצע נסיון רציני של מכבי להנחית כאן את ביינום.
אני לא אומר שזה יקרה וזה גם לא בהכרח טוב. אבל לא הייתי מצהיר שזה לא יקרה בכלל.

28 יולי 2011, 21:11

משה כתב:
חביב אורנג'ד כתב:
קובי כתב:חביבו, מה אתה חושב לגבי צירוף של לוגאן או ביינום ?

לדעתי, שחקן סטייל דרו ניקולאס הוא מה שהיה חסר למכבי בעונה שעברה והדבר בלט מאוד בגמר היורוליג. כאשר מכבי תפגוש הגנות חזקות, שחקן בעל אופי הגנתי בלבד לא יעשה את ההבדל ואף עשוי שרק להזיק. ככל שהגנת היריבה חזקה יותר, כך התלות ביכולת האישית גבוהה יותר.
.

מה שהיה חסר למכבי בגמר היורוליג יותר מהכל היה שחקן הגנתי בקו האחורי שיקשה על דיאמנטידיס שעשה כל מה שהוא רוצה. השחקן הזה היה אמור להיות דורון פרקינס, שהיכולות ההתקפיות שלו לא מזעירות אבל אין לי ספק שאם היכולת הגנתית שלו והדברים הקטנים שהוא עושה הם אלו שמנצחים גמרים. אני נותן לך את הדוגמא של פרקינס לא בגלל שהייתי מאוד רוצה לראות אותו בעונה הבאה אלא מכוון שהוא דוגמא לכך שסטופר הגנתי בקו האחורי לא פחות חשוב משחקן יצירתי מבחינה התקפית (חוץ מי זה שיש לך את פארגו שהוא אולי השחקן ששובר הגנות ופותח אותם יותר טוב מכל אחד באירופה).

עם כל הכבוד, פרקינס הוא אמנם שחקן הגנה טוב מאוד, אבל לא סטופר הגנתי.
דבר שני, כפי שציינתי קודם, יש שחקנים שקשה מאוד לעצור ואולי בכלל לא ניתן לעצור.
הנה, פרקינס פעמיים הופקד על נבארו; בפעם הראשונה זה נגמר ב24 נקודות על ראשו של פרקינס (כמעט פי שתיים מהממוצע העונתי של נבארו) ובפעם השניה זה נגמר "רק" ב 17 נקודות (שגם זה מעל הממוצע שלו).
אפשר לציין את המשחק בויטוריה, ששם לוגאן תפר 25 נקודות וגם את המשחק מול חימקי ביד אליהו ששם לאנגפורד קלע 20 נקודות על הראש פרקינס.

דיאמנטידיס הוא שחקן העונה של היורוליג ושחקן פשוט נפלא. לצפות שפרקינס היה מצליח לשתק אותו או להקשות עליו עד כדי כך שתוצאת המשחק היתה מוטת לטובת מכבי, זאת לדעתי הערכה טועה ומטעה.
דיאמנטידיס קלע בסה"כ משהו כמו 3 נקודות יותר מהממצוע העונתי שלו וגם אם היה קולע פחות, ספק גדול אם זה מה שהיה סוגר את ההפרש ונותן המשחק למכבי.

משום מה, נוטים להתעלם מהעובדה שמכבי קלעה רק 70 נקודות באותו משחק (הסקור השני הכי נמוך אליו מכבי הגיע העונה) וזאת כאשר אידסון זורח ופניני נותן משחק טוב. אני ממש לא בטוח שאם פרקינס היה משחק, מכבי היתה קולעת יותר.
בכל מקרה, עם כזה סקור נמוך ועם משחק שמתקשה מאוד לפצח את הגנת היריבה, מכבי לא תוכל להתמודד מול קבוצות כמו פאו. אני לא רואה איך פרקינס או שחקן מסוגו היו משנים את זה.

28 יולי 2011, 21:48

חביב אורנג'ד כתב:אני ממש לא יודע אם מה שיש למכבי עכשיו מבחינה הגנתית הוא לא מספיק טוב.
בפעם האחרונה שביינום היה במכבי, למכבי היתה קבוצת הגנה עוד יותר חלשה ממה שתהיה השנה, עם בורות כמו ניקו ופייזר ובכל זאת היא העפליה לגמר היורוליג (וזה עוד מבלי להזכיר את קאמינג ובאטיסטה). חוץ מגארסיה ומוריס, ולפעמים גם בלו, אף אחד לא לא עשה הגנה באותה קבוצה ובכל זאת זה הספיק.

בכל מקרה, מכבי של שנה שעברה היתה קבוצת שזכתה להמון סופרלטיבים בנוגע להגנה וזה לא נבע רק בגלל תפקודם של פרקינס ואידסון.
העונה, הגיע במקומו של אידסון מחליף (סמית') שהוא שחקן הגנה טוב מאוד ובד בבד, צורף גם שון ג'יימס שאף הוא שחקן הגנה טוב.
נכון, החור שהותיר פרקינס בהגנה הוא הגדול ביותר, אבל גם אם לא יגיע שחקן בעל אוריינטציה הגנתית, זה לאו דוקא יזיק (ואני לא מתכוון רק על הפן ההגנתי). אני גם לא מאמין שהחלפתו של שחקן אחד,שאמנם היה משמעותי, תוכל להשפיע עד כדי כך על הקבוצה. ממה שראינו בשנה שעברה, זה לא השפיע יותר מדי ואולי אפילו לא הזיק.
כמו שאני רואה את הדברים, גם אם מכבי תביא שחקן הגנה בינוני, היא תשאר קבוצת הגנה לכל הפחות טובה.

בכל מקרה, נוטים לייחס כאן יותר מדי משמעות להגנה של מכבי, כאשר מעלימים עין מהבעיות שהיו כאן בעונה שעברה.
מכבי התקשתה מאוד לתפקד מול הגנת הברזל של פאו ואני לא רואה איך שחקן הגנתי היה פותר את זה. כמו כן, למכבי לא היו קלעים בעמדות 1-2 (חוץ מפארגו), לא היה אף שחקן בעל יכולת חדירה טובה (שוב, חוץ מפארגו) ואת רוב האספקט של הקליעה מבחוץ, מכבי קיבלה מהעמדות 3-4.
להביא שחקן שהוא נטו שחקן הגנה, די ישאיר את הבעיה בהינה. אם לא יביאו שחקן שיעזור לפארגו ליצור בהתקפה, אז אולי יצליחו לגרום לדימנטידיס לקלוע 4-5 נקודות פחות מהממוצע שלו, אבל לא יצליחו לפרק הגנות חזקות וכנראה, שזה לא יספיק בכדי ללכת עד הסוף.

דבר נוסף, אני לא מבין מניין מגיעה הקביעה שביינום הוא הגרסה הנחותה של פארגו.
פארגו הוא עדיין לא שחקן אנ.בי.אי, בטח שלא שחקן שמסיים עונה באנ.בי.אי כשהוא קולע בדאבל-פיגרס וגם עוד לא ראיתי את פארגו תופר 26 נקודות ברבע אחד.
הקליעה של ביינום היא לא להיט גדול (למרות שהייתי מסתייג מהאמירה שאין לו קליעה), אבל במונחים של אתלטיות, צעד ראשון, פיזיות וכוח מתפרץ, הוא עולה על פארגו.
בכל מקרה, זה מיותר להשוות בין השניים, אם ביינום יגיע, זה יהיה במקומו של פרקינס ולא במקומו של פארגו.

לגבי האנ.בי.אי, אני ממש לא חושב שהסיכויים לראות כאן איזה כוכב או שחקן תחת חוזה הוא גדול. להפך, אני חושב שהסיכוי הוא קלוש ועדיף לכוון לשחקנים שהם אינם תחת חוזה, מאשר לשחקנים ששייכים לתחום הפנטזיה.
עם זאת, המקרה של ביינום קצת שונה. ההנהלה לא הכחישה שמתקיימים עימו מגעים ולאור הפרסומים (שכמובן, אינם בהכרח נכונים), נראה שעשוי להתבצע נסיון רציני של מכבי להנחית כאן את ביינום.
אני לא אומר שזה יקרה וזה גם לא בהכרח טוב. אבל לא הייתי מצהיר שזה לא יקרה בכלל.

שמע, אני לא אמשיך את הוויכוח כי את שלי אמרתי יותר מפעם 1, ואם אתה ממשיך אני לא רואה לאן זה הולך.. אין טעם, אני רק אתייחס בקצרה לתגובה שלך
פארגו הוא שחקן יותר טוב מביינום היום, בלי צל של ספק. פארגו עולה עליו בכל אספקט, אולי חוץ מהפיזיות והצעד הראשון, אבל למרות זאת הוא חודר יותר טוב ממנו בזכות השכל, מה שלביינום אין ולא יהיה. הוא תמיד היה אתלט אדיר שנכנס ראש בקיר (יצא חרוז :) )
בקשר לשחקן שיבוא, אני לא אומר שצריך להביא שחקן הגנתי כמו הנפלד או דיא שיהיה נגר התקפי. אני חושב שצריך לבוא שחקן שיביא הגנה, אבל לא יהיה "חור בהתקפה". שחקן סטייל סאטו, הוקינס, מקאלב, ג'אבר וכו'... (לא שאני נותן אותם כאופציות, רק דוגמאות.. ברור שהיום סאטו ומקאלב לא ריאליים, הוקינס וג'אבר הם שמות יותר היגיוניים..)
לגבי הNBA, אני לא מתייחס לפרסומים של וואן (שפרסמו הקץ עוד 100 שמות הזויים שפארקר בינהם). אנחנו לא יודעים כמה בלאט וההנהלה רוצים את ביינום. מה שכן אנחנו יודעים זה שכמעט בוודאות הוא לא יוותר על החוזה שלו, והוא רוצה לבוא לפה עד סיום השביתה. מכבי רוצה שחקן לכל העונה, ואם היא רוצה שביינום יוותר על החוזה שלו ויבוא לכל העונה למכבי, היא תצטרך לשלם המון כסף בשבילו, מה שפשוט לא נחוץ כי בכסף הזה אפשר להביא שחקן הרבה יותר טוב, שגם יותר יתאים לשחק ליד פארגו
בקשר לפאן המקצועי של ביינום אני לא אתייחס כי אמרתי את שלי כבר כמה הודעות, ואתה אמרת את שלך..

29 יולי 2011, 07:15

שבוע לא הייתי יש חדש בגזרת המלפפונים חוץ מאוחיון?

29 יולי 2011, 07:54

itay92 כתב:שבוע לא הייתי יש חדש בגזרת המלפפונים חוץ מאוחיון?

פארקר ולוגאן..

29 יולי 2011, 08:11

asafb96 כתב:

פארקר ולוגאן..

פארקר זה משהו רציני? או סתם בגלל שהוא בארץ בחופשה אז מנחשים?

29 יולי 2011, 08:14

סתם ספין של התקשורת

29 יולי 2011, 08:32

itay92 כתב:
asafb96 כתב:

פארקר ולוגאן..

פארקר זה משהו רציני? או סתם בגלל שהוא בארץ בחופשה אז מנחשים?

נשמע יותר כמו חארטה של וואן..
מאז שהוא בא לארץ הם כותבים שטויות לגביב וממש מוציאים ראיונות מהקשרם. הוא אמר לא פעם ולא פעמיים שהוא לא ממש רוצה לחזור לאירופה. וואן סתם תפסו גל בגלל שהוא בא לחופשה בארץ
מה גם שרק הם פרסמו את זה...

29 יולי 2011, 12:20

לא ממש הת'רד הנכון אבל לא ידעתי איפה לשאול את זה: מישהו מכם יודע האם נכונה השמועה שעל פי החוזה של ג'ף פוט הוא יכול להיות מושאל רק בעונה הראשונה שלו, ובשתי העונות האחרות הוא חייב לשחק במכבי, אלא אם כן כמובן מכבי מתירה את החוזה ומפצה אותו?

29 יולי 2011, 14:09

er79 כתב:לא ממש הת'רד הנכון אבל לא ידעתי איפה לשאול את זה: מישהו מכם יודע האם נכונה השמועה שעל פי החוזה של ג'ף פוט הוא יכול להיות מושאל רק בעונה הראשונה שלו, ובשתי העונות האחרות הוא חייב לשחק במכבי, אלא אם כן כמובן מכבי מתירה את החוזה ומפצה אותו?

לפי מה שאני זוכר, היה לו סעיף השאלה בעונה שעברה בלי צורך בהסכמתו. מהעונה נראה לי הוא עדיין יכול להיות מושאל אבל אם יכולת סירוב. לא חושב שיש סעיף שמחייב אותו לשחק במכבי.
בכל מקרה, הבכור די מסודר כלכלית לתקופה הקרובה. יש לו 600 אלף של כסף מובטח במהלך השנתיים הקרובות. החוזה שלו באמת הזוי: http://mscwne.walla.co.il/archive/854492-5.jpg

29 יולי 2011, 14:47

השאלה היא מה קורה אם דבריך נכונים והבחור מסרב להיות מושאל? האם זה פוטר את מכבי מלשלם לו את מלוא החוזה או לא? בכל מקרה, אני מניח שבשבועות הקרובים התמונה לגביו גם תתבהר.

29 יולי 2011, 16:00

er79 כתב:השאלה היא מה קורה אם דבריך נכונים והבחור מסרב להיות מושאל? האם זה פוטר את מכבי מלשלם לו את מלוא החוזה או לא? בכל מקרה, אני מניח שבשבועות הקרובים התמונה לגביו גם תתבהר.

אם לפי החוזה יש לו סעיף שמרשה לו לסרב להשאלה והוא משתמש בו, זה לא פוטר את מכבי מלשלם לו. אבל אין לו סיבה לסרב, אלא אם הוא רוצה לשבת ביציע כל העונה, אם הוא עדיין שואף להיות כדורסלן מקצועני. לדעתי, זה יסתיים בקרוב בפיצוי תמורת התרת חוזה.

31 יולי 2011, 11:35

ב"ידיעות אחרונות" שוב חזרו היום על הידיעה שמכבי מקצה לגארד האחרון סכום של עד 400 אלף דולר. אני מניח שאם הידיעה היתה לא נכונה או רחוקה מהאמת אנשי מכבי כבר היו דואגים להכחיש אותה. המשמעות של הדברים היא שאחרי שעזבו שניים מתוך ארבעת עמודי התווך של הקבוצה הם הוחלפו בדווין סמית ובעוד שחקן שסביר להניח שלא יהיה כוכב גדול במיוחד. אין ספק שיש בכך ירידה בכשרון ביחס לאידסון ופרקינס ולא יעזרו עוד עשרה ג'ון שאיירים או שון ג'יימסים, שבעיקר מגדילים את העומק של הקבוצה אבל לא את הכוח והכשרון שלה.
פשוט מוזר לי מאוד שבקיץ בו מסתובבים בשוק כל כך הרבה שחקני NBA, במכבי מכוונים לשחקנים בינוניים או במקרה הטוב לביינום הזכור לרע. מעבר לכך, מוזר לי שראשי מכבי ממשיכים להיות שאננים ולבנות על יכולת הקסם של בלאט כשהבית המוקדם של מכבי מתברר כבית סופר קשה, אשר מורכב כנראה מארבע קבוצות עם תקציב גבוה משל מכבי (ריאל, פילזן, מילאנו וחימקי, שכנראה תהיה היריבה מהמוקדמות) ועוד קבוצה עם אולם ביתי מדהים (פרטיזן). אני מניח שמכבי תתגבר על הבית הזה ותעלה לטופ 16 אבל זה רחוק מלהיות ברור וטריוויאלי ומספיק איזו תקופה רעה, חוסר השתלבות של שחקן אחד, פציעה ארוכה או סתם חיבור טוב של יתר הקבוצות כדי לגרום לכך שהטופ 16 יהיה בספק.

31 יולי 2011, 11:50

בנתיים רוב השחקנים שמגיעים לאירופה (לרבות מספר שחקני אנ.בי.אי) לא חותמים על חוזים מי יודע כמה גדולים. ב400-500 אלף דולר בהחלט ניתן למצוא מישהו טוב.
אגב, גם חלק מאותם "עמודי התווך" לא השתכרו ביותר מדי כסף. פרקינס לעולם לא הרוויח יותר מ500 אלף דולר לעונה וגם אידסון, עד העונה לא עבר את רף ה650 אלף.
גם הייתי מסתייג מהמאירה שלאור העזיבה של פרקינס תהיה ירדיה בכשרון. פרקינס לעולם לא היה שחקן כשרוני יותר מדי וגם השארתו באופן ודאי לא תפתור את הבעיה הפיקטיבית הזאת.

אני באמת לא הייתי מייחס יותר חשיבות למה שנכבת בידיעות.
נכון לעכשיו, זה המקור היחיד בו הזוכרה מגבלת התקציב לזר והשבק שקול לפסטיבל פארקר של וואן.
אני מציע שנחיה ונראה.

31 יולי 2011, 11:55

ידעעות אחרונות הוא פשקוויל שמתחפש לעיתון.

בכל מקרה, כדאי למכבי קצת להזדרז. השיחות בין השחקנים לראשי הקבוצות והנ.ב.א יתחדשו בקרוב והברז עשוי להיסגר יותר מוקדם ממה שחושבים ואז מכבי תישאר עם שחקנים דרג ד' ושחקני מכללות.
אולימפיאקוס כבר החתימה שני שחקני מכללות, אבל אני מקווה שמכבי במצב כלכלי טוב יותר הקיץ.
נושא נעול