פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
פרסם תגובה

Re: טורניר ינאקופולוס: מכבי ת

28 ספטמבר 2018, 21:03

החציל האצטקי כתב:אין הרבה חדשות מרעישות מהמשחק הזה.
סה״כ, התמודדות די ראויה של מכבי עם פנר המוכשרת והעמוקה, בעיקר ברמה ההגנתית.

בלאק בהחלט משפיע על המשחק לטובה בשני צדי המגרש. אקטיבי מאוד בהגנה ועל הלוחות, מכסה שטח ומשחק פיזי. גם בהתקפה- עושה תנועה יפה ומסיים יפה.
הגוף הגדול והנייד שלו זה משהו שצריכים ללמוד לנצל למקסימום.

אני מאוד מחכה לראות אותו ואת אובריאנט משתפים פעולה.
ברמה ההתקפית הציוות הזה אמור להיות יעיל מאוד כי אובריאנט נראה כרגע כמו הקלע האיכותי בקו הקדמי וגם ברמת האחד-על-אחד (הן מכדרור והן עם הגב לסל) מדובר בסקורר הכי אפקטיבי.
שניהם יחד אמורים לפתוח הרבה אופציות לקו האחורי המוגבל התקפית של מכבי, ואם יהיה אפשר לחפות על המגבלות ההגנתיות של אובריאנט- יש לנו כאן צמד באיכות גבוהה מאוד.
יתר הגיבויים בקו הקדמי גם נראים טוב. טיוס, כהן, קלויארו (בהנחה שישמש כשחקן גיבוי בכלל)- עושים עבודה טובה מאוד- לשחקני ספסל.

נניח את הקו הקדמי והשאלה המרכזית שנשאלת סביבו בצד (עם הפנים בציפייה ליום שני), וניגע בקו האחורי.
בקצרה: הוא לא טוב.

נתחיל מלמטה, ושם העניינים דווקא נראים בסדר גמור: אבדיה, זוסמן, דיברתולומאו- בסה״כ- מחליפים ברמה גבוהה. גם ליורוליג.

קנדריק ריי- שחקן רע. אחד הבוקים הרציניים שראיתי. אני יכול להבין מה מכבי רואים בו- האתלטיות, החוסר-פחד הזה- אבל מישהו צריך לשים לזה סטופ.
הילד הזה זקוק לחינוך מחדש בדחיפות. אין לו שום יכולת לשחק פוינט גארד, הוא לא שומר גדול, לא הראה לנו כלום ברמת הקליעה, וקבלת ההחלטות והסיומת שלו גובלות בשערוריה.
אפשר איכשהו לסלוח לספאחיה שנאלץ להשתמש בו כרכז לאורך כל ההכנה, אבל הגיע הזמן להבין שאין לו את זה. לפחות כרגע.
באידיאל- הייתי שולח אותו לגלות של שנה בסרביה ונותן למאמנים שם לתרבת אותו אה-לה צ׳ארלס ג׳נקינס.
אני לא חושב שיש לו מקום בקבוצה. ג׳ונדי טוב ממנו בכל פרמטר, וגם אם מכבי הייתה רוצה רכז מחליף כי היא נאלצת לשחק עם ווילבקין ופארגו יחד- הוא לא כשיר למשימה.
כרגע זה מרגיש כמו ספוט מבוזבז בסגל ונקווה שבקבוצה ערים לכך. יש עוד מקום לבחון אותו בעמדה 2 ליד אחד הרכזים- אבל בגדול- התרשמנו מספיק בשביל לא להתרשם.

דיאנדרה קיין- הוא נגר רציני. נראה שהסקורר שהיה בניז׳ני או הרכז שהיה באייווה סטייט פשוט מתו בתוכו. נראה מאוד מוגבל התקפית וזה עצוב לראות.
עדיין, מקומו בסגל מובטח והחשיבות שלו בהגנה גדולה. נקווה שמישהו יצליח להחזיר לו את המוג׳ו כי אם הוא מתחיל לייצר משהו התקפי בצורה יציבה- זו תהיה תוספת כוח משמעותית לקבוצה.

ג׳רמי פארגו- כמו מיכאלנג׳לו, הוא רקדן. רמה מעל כולם בכל מה שנוגע ליצירת מצבים מכדרור, לעצמו ואחרים.
באידיאל אני רוצה לראות אותו בא מהספסל ומשנה מומנטומים, וקצת חושש שהדומיננטיות הגדולה שלו תבוא לרעת הקבוצה.
אין שאלה שהוא שחקן חשוב עם תפקיד משמעותי ונראה שהוא לגמרי עונה לקטגוריה של רכז יורוליג איכותי, אבל צריך לזכור: הקבוצה הזו צריכה להיות הקבוצה של ווילבקין.
אם שיתוף הפעולה הזה בין סקוטי לפארגו יגרום לזה שנקבל ווילבקין חיוור- תהיה כאן בעיה. התקרה שלנו גבוהה יותר עם סקוטי, ואסור להתבלבל ולשכוח את זה.

מייקל רול, נמרוד לוי- לא הרגשתי בחסרונם.
אם במקרה של לוי אפשר עוד להגיד שהוא ישראלי זול שאמור בעיקר למלא את החלל בליגה- במקרה של רול, כמו אצל קנדריק ריי- אני לא מרוצה מעניין ההתאמה לסגל.
לא שיכולתי למדוד את זה יותר מדי אתמול- אבל בסה״כ- רול נופל ברמה ההגנתית ממתחריו (בין אם זה זוסמן ב3 או דיברתולומאו ב2), וגם בפורמה התקפית הוא בסה״כ מוגבל.
אני מחזיק יותר ממה שדיאנדרה מסוגל לתת, ותכל׳ס- מקומו של רול השנה צריך להיות על הספסל, אם כבר נתקענו איתו כאן.

בעולם נורמלי הייתי רוצה לראות את מכבי מתחזקת בעמדה 3.
אני לא יודע כמה זמן ספאחיה יוכל למרוח עם הקומבינות בעמדות 2-3 ואני לא רואה את זוסמן כמי שמסוגל להשתלט על העמדה הזאת ביורוליג (בליגה זה בסדר).
מרגיש לי שחסר לנו שם מישהו כרגע, אבל אתן לחבר׳ה הזדמנות לפחות לעלות לשחק בסגל מלא כדי להבין בדיוק מה אפשר או אי אפשר לעשות.

שורה תחתונה: ידענו גם מראש שמכבי בעמדה לא נוחה בקדם העונה. התוצאות עצמן לא מעניינת כמו הבעיות והפתרונות שיש ואין בסגל, ואפשר כבר לראות את חלקם.
המפתחות להמשך יהיו לנסות ולחבר את הקו הקדמי סביב הכשרון ההתקפי (הגדול) של אובריאנט והסולידיות שמביא בלאק, לשחרר את הנצרה של ווילבקין (וכל יתר הקלעים), ולנסות להלחים משהו בעמדות 2-3.
לצערנו בשבוע הבא יבוא עלינו לרעה החוק הרוסי המזויין, מה שעלול להקשות על השת״פ המיוחל בין ג׳וני לבלאק, אבל נקווה שגם לנבן ברור שכאן טמון הרבה מהפוטנציאל שיש לו בקבוצה השנה.

:like:

28 ספטמבר 2018, 21:08

ווילבקין טיפה מדאיג.

28 ספטמבר 2018, 21:12

דווקא הקטע עם ווילבקין, לפחות בעיניי אמור להתיישר עם הזמן.
הוא מגיע לזריקות יחסית נוחות(ומחטיא אבל זה 'אמור' להיכנס). הוא שומר טוב. מוסר לא רע.
אני עדין חושב שצריך לתת לו זמן וככל שהעונה תתקדם הוא ישתלב ויבלוט.

עוד משהו, האחוזים ל-3 של מכבי במשחקי ההכנה מזעזעים ויש פה קבוצת קליעה לא רעה בתכלס, אז זה מדאיג אבל גם נותן תקווה. בטח שקולעים 80-85 נק' גם בלי שלשות.

28 ספטמבר 2018, 21:47

שועל כתב:ווילבקין טיפה מדאיג.

שמואל?

ווילבקין לא מדאיג. הדבר היחידי שטיפה מדאיג בהקשר שלו (וגם זה דרמטי מידי להגיד בשלב ההכנה), זה הצורה שספאחיה משתמש בו לצד פארגו. אבל אפילו לא התחלנו את העונה כאמור... נצטרך עוד לראות לאן הצוות המקצועי בוחר לנווט את הסירה הזאת. בצורה שהם משחקים כרגע, זה לא מספיק טוב מן הסתם. עם זאת, הקדם עונה נועד גם בשביל לנסות/לבדוק דברים, שלאו דווקא ימשיכו הלאה לתוך העונה. בינתיים צריכים לתת לספאחיה את הקרדיט ולקוות שהוא לא מקובע על אופן השימוש של השחקנים. אני בטוח שזה יראה יותר טוב, השאלה כמה.

29 ספטמבר 2018, 00:26

זה לא בדיוק שוולבקין מחטיא במשחקי אימון, אלא בעיני דווקא מדאיג זה שהוא לא נראה שמוצא את מקומו, עדיין. צריך לזכור שגם כושר קליעה של שחקן תלוי בביטחון שלו, ואם השחקן ירגיש פחות בנוח אז גם סביר להניח שאחוזי הקליעה לא יהיו זהים לעונה שעברה בטח שלא לדבר על קלאצ' טיים.
אני אישית חושב שאנחנו לא צריכים את וולבקין של שנה שעברה, אלא יותר את וולבקין באמצע של לפני שנתיים ולפני שנה. אבל דיבורים לחוד ומעשים לחוד, ולבקש שחקן לפי הזמנה זה די קשה.

29 ספטמבר 2018, 01:33

למה שמכבי תרצה את הגרסה הישנה והפחות הטובה של ווילבקין? לא הבנתי את ההגיון מאחורי הדברים שלך. מכבי שמה לא מעט כסף על ווילבקין בעקבות היכולת המצוינת שלו בעונה שעברה, לא בעקבות היכולת החביבה שלו מלפני שנתיים. אם היא רוצה (והיא רוצה) את אותו ווילבקין, אז ברור מה היא צריכה לעשות. ופה זה מתקשר לדברים שכתבת בפסקה הראשונה של דברייך - היא צריכה לאפשר לו להרגיש בנוח על המגרש. לתת לו את המושכות להוביל כשהוא על המגרש, להרגיש את הכדור. לא לעמוד בפינה ולהסתכל על פארגו מקבל את ההחלטות. וזה כבר בידיים של המאמן (שכמובן צריך לעשות התאמות גם בחלקים אחרים על המגרש).

29 ספטמבר 2018, 01:50

אחדשיודע כתב:למה שמכבי תרצה את הגרסה הישנה והפחות הטובה של ווילבקין? לא הבנתי את ההגיון מאחורי הדברים שלך. מכבי שמה לא מעט כסף על ווילבקין בעקבות היכולת המצוינת שלו בעונה שעברה, לא בעקבות היכולת החביבה שלו מלפני שנתיים. אם היא רוצה (והיא רוצה) את אותו ווילבקין, אז ברור מה היא צריכה לעשות. ופה זה מתקשר לדברים שכתבת בפסקה הראשונה של דברייך - היא צריכה לאפשר לו להרגיש בנוח על המגרש. לתת לו את המושכות להוביל כשהוא על המגרש, להרגיש את הכדור. לא לעמוד בפינה ולהסתכל על פארגו מקבל את ההחלטות. וזה כבר בידיים של המאמן (שכמובן צריך לעשות התאמות גם בחלקים אחרים על המגרש).

+1

29 ספטמבר 2018, 02:39

אחדשיודע כתב:למה שמכבי תרצה את הגרסה הישנה והפחות הטובה של ווילבקין? לא הבנתי את ההגיון מאחורי הדברים שלך. מכבי שמה לא מעט כסף על ווילבקין בעקבות היכולת המצוינת שלו בעונה שעברה, לא בעקבות היכולת החביבה שלו מלפני שנתיים. אם היא רוצה (והיא רוצה) את אותו ווילבקין, אז ברור מה היא צריכה לעשות. ופה זה מתקשר לדברים שכתבת בפסקה הראשונה של דברייך - היא צריכה לאפשר לו להרגיש בנוח על המגרש. לתת לו את המושכות להוביל כשהוא על המגרש, להרגיש את הכדור. לא לעמוד בפינה ולהסתכל על פארגו מקבל את ההחלטות. וזה כבר בידיים של המאמן (שכמובן צריך לעשות התאמות גם בחלקים אחרים על המגרש).

זה ברמת הבלתי אפשרי לקבל את הגרסא של וולבקין של העונה שעברה בשילוב השחקנים שנמצאים כאן במכבי- פארגו, אובראיינט , בלאק ואני בכלל לא מזכיר את השחקנים האחרים גם הפחות דומיננטיים. הם לא הולכים להסתכל על וולבקין זורק שלושה אחרי שלושה 2 מטר מאחורי הקו ובאותו זמן למצות את הפוטנציאל שלהם או אפילו להיות מרוצים.

29 ספטמבר 2018, 07:56

הכל אפשרי אם רוצים. זה תלוי בצוות האימון ובעבודה שהחבר'ה ישקיעו. ובכל מקרה, על הווילבקין הזה שילמו.
גם בגולדן סטייט יש שחקן שזורק מידי פעם 2 מטר מעבר לקו השלוש (והנה חזרנו לזה), ועדיין יש לא מעט כדורים לשחקנים האחרים בקבוצה.

29 ספטמבר 2018, 09:50

הבעיה עם ווילבקין היא ברמת הציפיות אצל האוהדים שלא מבינים שבין לקלוע 20 נקודות למשחק ביורוקאפ ובין להיות שחקן יורוליג מוביל בקבוצה מובילה, המרחק הוא גדול. לדעתי הוא כן שחקן ששייך לרמה הגבוהה, אבל חובת ההוכחה עליו.

29 ספטמבר 2018, 10:14

ממוצע הנקודות שלו ביורוקאפ לא באמת מעניין, וזה למרות שאת התפוקה הגדולה ביותר שלו הוא נתן דווקא בשלבים המכריעים של המפעל - נגד קבוצות כמו באיירן (שהוכיחה בעונה שעברה שהיא הייתה טובה יותר מהקבוצה הגרמנית ששיחקה באותה העת ביורוליג) וקובאן, שהגיעה לגמר עם מאזן מושלם. אני מניח שבמכבי מצפים ורוצים לראות ממנו את היכולת הכללית מהעונה שעברה. ומה שבטוח, שחקן של יותר מ-16 נק' ו-5 אס' בממוצע למשחק בליגה הטורקית, הוא לא פראייר בכלל, ובתפקיד המתאים הוא מסוגל להתקרב למספרים האלה גם ביורוליג. תלוי איך ישתמשו בו ומה ירצו ממנו.

29 ספטמבר 2018, 10:30

פראייר הוא בטוח לא. הוא גם הוכיח בעבר שהוא כן שחקן יורוליג טוב (אמנם בקבוצה כמו דרושפאקה וככינור שני לוואנמייקר), אבל יש לא מעט מקרים של כוכבי יורוקאפ שלא הצליחו להביא את היכולות שלהם לקבוצת יורוליג בכירה.
הלוואי שהוא יוכיח שהוא אכן שם.

29 ספטמבר 2018, 10:32

אני לא מודאג בינתיים מהיכולת של ווילבקין. הוא עוד צריך למצוא את עצמו בקבוצה חדשה ועוד ליד פארגו שמחזיק בכדור הרבה, אבל אין סיבה שהשיתוף פעולה שלהם לא יצליח, כמו שהוא מצליח אצל כל צמד גארדים דומיננטי (למשל רודריגז ודה קולו) כל עוד כל אחד מהם יקבל את הנגיעות שלו בכדור.
מה שבינתיים אני מאוד מרוצה ממנו הוא ההשקעה שלו בהגנה.
מפתיע אותי לטובה.

טורניר ינאקופולוס: מכבי ת"א נגד פנרבחצה, חמישי 18:30, ספורט

29 ספטמבר 2018, 10:33

לא כל כך מבין למה מתרכזים כאן במספרים של ווילבקין כאילו המטרה היא ווילבקין. כדורסל משחקים חמש על חמש והמטרה היא הסך הכל הקבוצתי. כל אחד מהשחקנים המובילים של מכבי השנה מגיע לסיטואציה קצת שונה ממה שהיה רגיל לה. בלאק כבר לא שחקן משלים לעשר דקות ביוסטון/לייקרס, ולכן צריך לשמור יותר חכם ואחראי, להשתמש יותר במשחק גב לסל ולקלוע באחוזים יותר גבוהים מהעונשין. פארגו לא נמצא בסין או לבנון ויכול לוותר קצת על השואו (והאיבודים הכרוכים בזה). זוסמן רוצה יותר מ-20 דקות על המגרש, כולל יורוליג? הוא יצטרך לזרוק וליזום יותר. ומה עם ווילבקין? הוא יצטרך ללמוד לשחק כינור ראשון וגם כינור שני בקבוצה ששואפת לטופ יורוליג ולא יכולה לבנות על התעלות חד פעמית במאני טיים מול קבוצת יורוליג שבמקרה משחקת ביורוקאפ (באיירן בעונה שעברה). מה לעשות, השנה כמעט כל משחק הוא ברמת האינטנסיביות של גמר היורוקאפ של שנה שעברה.
אז מבחינתי לפחות, אם ווילבקין רוצה להיות בטופ, הוא יהיה חייב לעטות פרצוף שמח ולשרוף את המגרש בכל סיטואציה שנוצרת. גם בצסקא, ריאל, באסקוניה או אנדולו, יש אינסוף כישרון. אלו שמצליחות הן אלו שלא תלויות במצבי רוח של שחקן בודד בדינמיקה הקבוצתית.
ואגב, אני דווקא מתרשם שווילבקין מבין את זה ולא באמת מתנהג כמו אחד שמצפה לקחת 20 זריקות במשחק. עד היום הוא שיחק כמה? 3 משחקים במכבי? כמה מהם עם אובריינט? עם דיבה? עם רול? עם קיין? עם פארגו? בחייאת, זה לא רציני לנתח לעומק את הסיטואציה שלו עם הקבוצה בשלב הזה.

Sent from my iPhone using Tapatalk
נערך לאחרונה על ידי TAYO בתאריך 29 ספטמבר 2018, 10:34, נערך פעם אחת בסך הכל.

29 ספטמבר 2018, 10:33

אגב, צריך להוסיף שלפעמים אפילו המעבר של שחקנים בין קבוצות היורוליג עצמן, מקבוצה בינונית לקבוצה גדולה, לא תמיד צולחים. הדוגמא הטובה ביותר היא אותו וונאמייקר, שהיה כוכב ענק בדרושפאקה, ובפנרבחצ'ה היה לא הרבה יותר מנחמד.

טורניר ינאקופולוס: מכבי ת"א נגד פנרבחצה, חמישי 18:30, ספורט

29 ספטמבר 2018, 10:37

התנין 2 כתב:אגב, צריך להוסיף שלפעמים אפילו המעבר של שחקנים בין קבוצות היורוליג עצמן, מקבוצה בינונית לקבוצה גדולה, לא תמיד צולחים. הדוגמא הטובה ביותר היא אותו וונאמייקר, שהיה כוכב ענק בדרושפאקה, ובפנרבחצ'ה היה לא הרבה יותר מנחמד.

דווקא נתת דוגמא נפלאה - בפנר הוא הוכיח שהוא מספיק מגוון וגמיש להתאים את עצמו לסיטואציה הקבוצתית ולתת מה שהקבוצה באמת צריכה. בבוסטון ידעו להעריך את זה.

נערך לאחרונה על ידי TAYO בתאריך 29 ספטמבר 2018, 10:38, נערך פעם אחת בסך הכל.

29 ספטמבר 2018, 10:37

התנין 2 כתב:פראייר הוא בטוח לא. הוא גם הוכיח בעבר שהוא כן שחקן יורוליג טוב (אמנם בקבוצה כמו דרושפאקה וככינור שני לוואנמייקר), אבל יש לא מעט מקרים של כוכבי יורוקאפ שלא הצליחו להביא את היכולות שלהם לקבוצת יורוליג בכירה.
הלוואי שהוא יוכיח שהוא אכן שם.

אכן, יש עליו חובת הוכחה, אבל גם על הצוות המקצועי.

Re: טורניר ינאקופולוס: מכבי ת"א נגד פנרבחצה, חמישי 18:30, ספ

29 ספטמבר 2018, 10:41

TAYO כתב:
התנין 2 כתב:אגב, צריך להוסיף שלפעמים אפילו המעבר של שחקנים בין קבוצות היורוליג עצמן, מקבוצה בינונית לקבוצה גדולה, לא תמיד צולחים. הדוגמא הטובה ביותר היא אותו וונאמייקר, שהיה כוכב ענק בדרושפאקה, ובפנרבחצ'ה היה לא הרבה יותר מנחמד.

דווקא נתת דוגמא נפלאה - בפנר הוא הוכיח שהוא מספיק מגוון וגמיש להתאים את עצמו לסיטואציה הקבוצתית ולתת מה שהקבוצה באמת צריכה. בבוסטון ידעו להעריך את זה.

בפנר ציפו שייתן הרבה יותר (בטח אחרי עזיבת בוגדנוביץ'), וזה גם משיחות עם כמה אוהדים שלהם.

29 ספטמבר 2018, 10:49

התנין 2 כתב:
TAYO כתב:

בפנר ציפו שייתן הרבה יותר (בטח אחרי עזיבת בוגדנוביץ'), וזה גם משיחות עם כמה אוהדים שלהם.

בפנר ציפו לקחת את היורוליג. האכזבה מביאה אותם לחפש סיבות.

29 ספטמבר 2018, 12:21

TAYO כתב:לא כל כך מבין למה מתרכזים כאן במספרים של ווילבקין כאילו המטרה היא ווילבקין. כדורסל משחקים חמש על חמש והמטרה היא הסך הכל הקבוצתי. כל אחד מהשחקנים המובילים של מכבי השנה מגיע לסיטואציה קצת שונה ממה שהיה רגיל לה. בלאק כבר לא שחקן משלים לעשר דקות ביוסטון/לייקרס, ולכן צריך לשמור יותר חכם ואחראי, להשתמש יותר במשחק גב לסל ולקלוע באחוזים יותר גבוהים מהעונשין. פארגו לא נמצא בסין או לבנון ויכול לוותר קצת על השואו (והאיבודים הכרוכים בזה). זוסמן רוצה יותר מ-20 דקות על המגרש, כולל יורוליג? הוא יצטרך לזרוק וליזום יותר. ומה עם ווילבקין? הוא יצטרך ללמוד לשחק כינור ראשון וגם כינור שני בקבוצה ששואפת לטופ יורוליג ולא יכולה לבנות על התעלות חד פעמית במאני טיים מול קבוצת יורוליג שבמקרה משחקת ביורוקאפ (באיירן בעונה שעברה). מה לעשות, השנה כמעט כל משחק הוא ברמת האינטנסיביות של גמר היורוקאפ של שנה שעברה.
אז מבחינתי לפחות, אם ווילבקין רוצה להיות בטופ, הוא יהיה חייב לעטות פרצוף שמח ולשרוף את המגרש בכל סיטואציה שנוצרת. גם בצסקא, ריאל, באסקוניה או אנדולו, יש אינסוף כישרון. אלו שמצליחות הן אלו שלא תלויות במצבי רוח של שחקן בודד בדינמיקה הקבוצתית.
ואגב, אני דווקא מתרשם שווילבקין מבין את זה ולא באמת מתנהג כמו אחד שמצפה לקחת 20 זריקות במשחק. עד היום הוא שיחק כמה? 3 משחקים במכבי? כמה מהם עם אובריינט? עם דיבה? עם רול? עם קיין? עם פארגו? בחייאת, זה לא רציני לנתח לעומק את הסיטואציה שלו עם הקבוצה בשלב הזה.

בגדול מסכים מאוד איתך. אני חושב שהקהל (וכנראה הקבוצה) מצפים לסוג של הצדקה בהשקעה עליו.
פרסם תגובה