asafb96 כתב:שנה בלי כדורסל מקצועני פוגעת בשחקן, לא יעזור בית דין.
לגבי המחליפים, אני לפעמים פשוט משתגע ממה שהפכו פה את פרקינס ובמיוחד את אידסון. מי הם לעזאזל?!?! כולם פתאום שכחו את ה25% של פרקינס ל3, כולם שכחו שאידסון משחק כמו נקבה לפעמים והוא שחקן בינוני מאוד רוב הזמן. יש להם סגנון מיוחד, אבל יש כל כך הרבה שחקנים יותר טובים מהם. פארגו הוא שחקן טוב מאוד ומוכשר הרבה יותר משניהם, אבל גם לו יש תחליף. רק לשם השוואה, פארמר יותר טוב מפרקינס, בלי ספק וסמית' בהחלט יכול להתברר כשחקן יותר טוב מאידסון שהפכו אותו לפלצת שהוא שחקן בינוני מאוד. תוסיף לזה את פאפאס כעוד גארד חיזוק, את שאייר ואוחיון שיתנו להם מנוחה, ועוד גארד זר שמחפשים במקרה של סיום השביתה, וממש ממש לא בטוח שתיהיה ירידה.
ההנהלה התנהלה הקיץ בצורה מופתית, לזרוק "בשורה התחתונה לא נשאר אף אחד מהטריו" זה נשמע נחמד ויפה, אבל להנהלה אין קשר לזה.
כמו שיוני אמר, כל ילד יכול ליהיות חכם בדיעבד, אבל אם פרקינס היה חותם ל4 שנים ונפצע, מה נגיד? מכבי הציעו לשלושתם הצעות, ואף אחד פה לא יודע מה הסכומים או אם "אידסון נפגע מהשכר המעליב". הם בחרו שלא להמשיך, פארגו הפר חוזה, שלום שלום. מכבי בנו קבוצות גדולות גם ששחקנים פי 100 יותר טובים הלכו.
מסכים עם התוכן, אך קצת סולד מאופן ההתנסחות.
בכל מקרה, הייתי קצת מפריד בין אידסון לפרקינס אבל בגדול, מדובר בשחקנים שלאורך כל הקריירה שלהם (והם לא ילדים), לא התגלו כפונמנים או כתותחי-על ברמות הגבוהות ביותר של אירופה (וגם לא ברמות הפחות גובהות). אדרבא, את מרבית הקריירה, שניהם העבירו בקבוצות לא חזקות במיוחד ולפעמים אף בליגות די בינוניות (שמא נומר קיקיוניות).
על אף שהיו על הרדאר של קבוצות יורוליג, אף אחד מהם לא הצליח להתברג לקבוצה צמרת בגיל צעיר יחסית, ואני די בטוח שאם באמת היה מדובר בשחקנים שבאמת שייכים לרמות הגבוהות ביותר של אירופה, היינו רואים אותם ממזמן מככבים ביורוליג.
אם בכל זאת נעשה את ההפרדה, אז חייבים להודות שאידסון הוא בכל זאת אחד מהטובים ביבשת לעמדתו (ולא רק בגלל שהוא שחקן כ"כ טוב, אלא לא מעט בגלל המחסור באלטרינטיבה), גם לפני שהיה בכמבי הוא נתן עונות טובות ביול"ב קאפ וביורוליג, וכנראה שהרבה בגלל חוסר מזל הוא לא מצא את עצמו בקבוצה גדולה בשלב מוקדם יותר.
כעת, קצת באיחור, הוא חתם באחת הקובצות הגדולות ביבשת ועוד על חוזה מפלצתי.
למרות זאת, מדובר בשחקן בעל לא מעט מגבלות, ובשכלול כל הפרמטרים הוא נופל בהרבה מהשחקנים הבאמת גדולים שראינו בעבר בעמדה מס' 3.
ככל הנראה, סמית' הוא שחקן פחות טוב ממנו, אבל אני לא מאמין שמדובר בנפילה כ"כ גדולה.
צריכים גם לזכור שאידסון מגרד את גיל 32, הוא נמצא בירידה בקריירה שלו, וממש לא בטוח שהשארותו היתה גוררת שידרוג בקו האחורי.
לגבי פרקינס, כאן בפירוש מדובר בשחקן לא כשרוני במיוחד (שכביכול מכפר על המחסור בכשרון בלוחמנות והגנה).
פרקינס הוא יוצא קולג' די חלש, ואת כל הקריירה שלו (עד שהגיע למכבי) עשה בליגות די חלשות כמו הליגה היפנית והליגה הבלגית.
פרקינס כבר היה מועמד בעבר למכבי (בעונת ספאחיה), אבל מכבי בחרה לוותר על שירותיו ואף קבוצת יורוליג אחרת לא בדיוק קפצה על המציאה.
אני גם נוטה להאמין שהעובדה שמכבי לא יצאה מגדרה בכדי להשאיר את פרקינס העונה , והעובדה שפרקינס הוא שחקן ללא חוזה כעת, לא מחזקות את הטענה שפרקינס הוא שחקן טוב מאוד.
בכל מקרה, פרקינס לא התגלה כאיזה תותח-על העונה וזה נראה גם די ברור שהוא לא מתאים יותר מדי לשחק בעמדה מס '2.
דוקא בעמדה זו אני מאמין שמכבי יכולה להשתדרג ואפילו באופן משמעותי.