מלפפונים

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: מלפפונים

הודעהעל ידי yzafrir » 16 יולי 2012, 10:45

EulGam05 כתב:
yzafrir כתב:אלא אם את קובעת סעיף פיצויי במקרה של שיחרור של 200K ואז יוצא שהוא יכול לשחק עונה אחת תמורת 500K או שני עונות תמורת 800K לעונה...סך הכל זה סיכון לשני הצדדים

זה חוזה רע לשני הצדדים ובמיוחד לפרקינס מהסיבה הפשוטה - הסיכוי שמכבי תממש אופציה על סך 1.3 מיליון דולר הוא כמעט אפסי (בטח כשהיא התלבטה קיץ שלם אם לממש אופציה של 1.1 מיליון על לאנגפורד כשהיה ברור שהוא יקבל יותר בכל מקום אחר). תחת ההנחה הזאת המשמעות מבחינת פרקינס היא חוזה על סך חצי מיליון דולר לעונה אחת שזה כנראה פחות ממה שהוא דורש עכשיו. מבחינת מכבי, הפלוס הוא שמרוויחים את פרקינס ב-300 אלף לעונה הנוכחית אבל המינוס הוא שבעונה הבאה זורקים 200 אלף כפיצויים על העזיבה שלו אבל סה"כ זה אומר שמקבלים אותו בחצי מיליון אז כנראה שמכבי תחיה עם זה.

סוכן של שחקן שדורש 800 אלף דולר ומסכים לחתום על חוזה כזה עם קבוצה כמו מכבי צריך לחפש מקצוע אחר.

הסיכון של מכבי הוא בעיקר בגלל שפרקינס שחקן שחוזר מפציעה קשה וצריך להוכיח את עצמו מחדש .
שני הצדדים צריכים לקחת סיכון .
פרקינס צריך להבין שאם הוא נותן עונה לא טובה אז ה-500K האלו יהיו החוזה האחרון ברמות השכר הזאת שהוא יקבל . אבל אם יתן עונה טובה וימשיך לעוד עונה אז יוצא שהוא מקבל את ה-800K שלו לעונה .
לטעמי פרקינס של לפני הפציעה הוא שחקן ששווה מעל 1 מליון בגלל שהוא שחקן שמשנה קבוצה ומנהיג . ולכן אם בשנה הראשונה הוא מראה שהתגבר על הפציעה לגמרי אז אנחנו מקבלים אותו במחיר של 800K לעונה במשך שנתיים....

אם הוא לא ימצא קבוצה נראה לי שלא תיהיה לו ברירה לרדת בדרישות שלו...

יש משהו שאני מאוד אוהב אצל פרקינס וזה היכולת שלו להתאים את עצמו לקבוצה שהוא נמצא בא . כשהגיע למכבי כולם אמרו שהוא יתקשה לעלות מהספסל בגלל שבחיפה הוא היה בעל הבית הבלעדי בקבוצה והוא הצליח לעשות את הסוויץ' ולפנות את הבמה גם לאחרים...
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי asafb96 » 16 יולי 2012, 10:56

פרקינס גם בשיאו ממש אבל ממש לא שווה 1.3 מיליון דולר, בטח לא עבור מכבי
asafb96

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 16 יולי 2012, 11:04

asafb96 כתב:פרקינס גם בשיאו ממש אבל ממש לא שווה 1.3 מיליון דולר, בטח לא עבור מכבי

:thumbup
לצערי, נראה שמכבי שוב הולכת לשפוך סכום מכובד של כסף על שחקן שלא שווה אותו.
אני מקווה שהבחירה בפרקינס נובעת בגלל שהוא באמת הדבר הטוב ביותר שניתן להביא תחת הנסיבות הקיימות ולא משיקולים אחרים, למרות שקשה להאמין שזאת האמת.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי asafb96 » 16 יולי 2012, 11:09

חביב אורנג'ד כתב:
asafb96 כתב:פרקינס גם בשיאו ממש אבל ממש לא שווה 1.3 מיליון דולר, בטח לא עבור מכבי

:thumbup
לצערי, נראה שמכבי שוב הולכת לשפוך סכום מכובד של כסף על שחקן שלא שווה אותו.
אני מקווה שהבחירה בפרקינס נובעת בגלל שהוא באמת הדבר הטוב ביותר שניתן להביא תחת הנסיבות הקיימות ולא משיקולים אחרים, למרות שקשה להאמין שזאת האמת.

תשמע, בשוק האירופאי אני לא רואה יותר מדי אופציות או שמות שהייתי לוקח לפניו, אבל אני בטוח שיש גם בNBA, וגם בליגת הקיץ, שחקנים טובים ממנו שאפשר להשיג. בטח ובטח לנוכח הדרישות המוגזמות שלו. לתת לו חוזה של 300 אלף בעונה הראשונה עם אופציה ל1.3 מיליון בשנה השניה זאת תהיה די טיפשות. כי אם הוא לא חוזר לעצמו, אז אכלנו אותה, ואם הוא כן חוזר לעצמו, אז נתקענו עם שחקן חביב אך בכלל לא איזה כוכב, ב1.3 מיליון דולר, שכר מוגזם שהוא לבטח לא שווה אותו
asafb96

הודעהעל ידי EulGam05 » 16 יולי 2012, 11:09

yzafrir כתב:
EulGam05 כתב:
yzafrir כתב:אלא אם את קובעת סעיף פיצויי במקרה של שיחרור של 200K ואז יוצא שהוא יכול לשחק עונה אחת תמורת 500K או שני עונות תמורת 800K לעונה...סך הכל זה סיכון לשני הצדדים

זה חוזה רע לשני הצדדים ובמיוחד לפרקינס מהסיבה הפשוטה - הסיכוי שמכבי תממש אופציה על סך 1.3 מיליון דולר הוא כמעט אפסי (בטח כשהיא התלבטה קיץ שלם אם לממש אופציה של 1.1 מיליון על לאנגפורד כשהיה ברור שהוא יקבל יותר בכל מקום אחר). תחת ההנחה הזאת המשמעות מבחינת פרקינס היא חוזה על סך חצי מיליון דולר לעונה אחת שזה כנראה פחות ממה שהוא דורש עכשיו. מבחינת מכבי, הפלוס הוא שמרוויחים את פרקינס ב-300 אלף לעונה הנוכחית אבל המינוס הוא שבעונה הבאה זורקים 200 אלף כפיצויים על העזיבה שלו אבל סה"כ זה אומר שמקבלים אותו בחצי מיליון אז כנראה שמכבי תחיה עם זה.

סוכן של שחקן שדורש 800 אלף דולר ומסכים לחתום על חוזה כזה עם קבוצה כמו מכבי צריך לחפש מקצוע אחר.

הסיכון של מכבי הוא בעיקר בגלל שפרקינס שחקן שחוזר מפציעה קשה וצריך להוכיח את עצמו מחדש .
שני הצדדים צריכים לקחת סיכון .
פרקינס צריך להבין שאם הוא נותן עונה לא טובה אז ה-500K האלו יהיו החוזה האחרון ברמות השכר הזאת שהוא יקבל . אבל אם יתן עונה טובה וימשיך לעוד עונה אז יוצא שהוא מקבל את ה-800K שלו לעונה .
לטעמי פרקינס של לפני הפציעה הוא שחקן ששווה מעל 1 מליון בגלל שהוא שחקן שמשנה קבוצה ומנהיג . ולכן אם בשנה הראשונה הוא מראה שהתגבר על הפציעה לגמרי אז אנחנו מקבלים אותו במחיר של 800K לעונה במשך שנתיים....

אם הוא לא ימצא קבוצה נראה לי שלא תיהיה לו ברירה לרדת בדרישות שלו...

יש משהו שאני מאוד אוהב אצל פרקינס וזה היכולת שלו להתאים את עצמו לקבוצה שהוא נמצא בא . כשהגיע למכבי כולם אמרו שהוא יתקשה לעלות מהספסל בגלל שבחיפה הוא היה בעל הבית הבלעדי בקבוצה והוא הצליח לעשות את הסוויץ' ולפנות את הבמה גם לאחרים...

אתה מתעלם מכך שהסיכוי שמכבי תממש אופציה בגובה 1.3 מיליון דולר הוא כמעט אפסי כך שמבחינת פרקינס זה לא חוזה לשנתיים בגובה 1.6 מיליון אלא חוזה לעונה בגובה חצי מיליון. אם הוא מוכן לקבל שכר של חצי מיליון דולר לעונה אז למה לו להכניס לחוזה אופציות שקרוב לוודאי לא ימומשו ממילא ולא פשוט לסכם על חוזה של חצי מיליון דולר לעונה?
EulGam05

הודעהעל ידי קודי » 16 יולי 2012, 11:23

מאחר שמכבי לא מסוגלת להחתים היום אף סנטר או גארד ברמה גבוהה, יש לה 3 אפשרויות:
1. להחתים גארד וסנטר בינוניים בכסף שמוקצב לזה ולהיות קבוצה שתקרת הזכוכית שלה יהיה הטופ 16, בידיעה שלאחר שתעפיל לשלב הזה היא תובס פעם אחר פעם.
2. לקחת הימור גדול ולחכות עד סוף הקיץ כדי לראות מי נשאר בשוק, בתקווה שיהיו כמה שחקנים איכותיים בלי קבוצה ואז לנצל את זה ולהחתים אותם בסכומים נמוכים. בהעיה היא שאם לא יהיו שחקנים כאלה אתה עלול למצוא את עצמך גם בלי השחקנים הבינוניים שאפשר עוד להחתים היום.
3. להזרים קצת כסף לקבוצה (כמו שעושה כל בעלים של קבוצת ספורט שלא קוראים לה מכבי תל-אביב), לחרוג מהתקציב (רחמנא לצלן) ולהחתים שני שחקנים איכותיים שיוכלו לפחות לתת תקווה שאפשר להגיע רחוק.

כלומר יש כמה אפשרויות: לבחור בזול ובבינוני, להמר או לחרוג מהתקציב. מהיכרותנו עם פדרמן, שהוא בעל הבית היחיד במכבי, ברור שהאפשרות השלישית יוצאת מהפרק. לי יש תחושה שנמצא את עצמנו גם בספטמבר עם חסרון של לפחות שחקן אחד מבין השניים החסרים.
13.7- בלאט: "רוט אינו בעדיפות מבחינת ההשקפה של הצוות המקצועי". 14.7- מכבי מודיעה על החתמתו של רוט.
20.6- בלאט: "אישית חשבתי שהנדריקס זה שחקן שצריך להיות במכבי הרבה שנים". 20.7- רקנאטי: "כולם טועים לגבי ריצ'י. לא רצינו אותו."
קודי

הודעהעל ידי קודי » 16 יולי 2012, 11:35

טוב, אז אחרי שפופס יורד מהפרק יש עכשיו עוד קצת חדשות רעות: ברצלונה קרובה להחתים את אלכס מאריץ, אשר אמור להחליף את פראן ואסקז שצפוי לעבור לריאל או למלאגה. מכבי כבר שלושה חודשים במו"מ עם מאריץ, לא?
אז איזה סנטר נשאר עכשיו בשוק? קוסטה פרוביץ, שדורש יותר מפופס וממאריץ ושמוצף הצעות מכל אירופה?
נערך לאחרונה על ידי קודי בתאריך 16 יולי 2012, 11:36, נערך פעם אחת בסך הכל.
13.7- בלאט: "רוט אינו בעדיפות מבחינת ההשקפה של הצוות המקצועי". 14.7- מכבי מודיעה על החתמתו של רוט.
20.6- בלאט: "אישית חשבתי שהנדריקס זה שחקן שצריך להיות במכבי הרבה שנים". 20.7- רקנאטי: "כולם טועים לגבי ריצ'י. לא רצינו אותו."
קודי

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 16 יולי 2012, 11:36

קודי כתב:3. להזרים קצת כסף לקבוצה (כמו שעושה כל בעלים של קבוצת ספורט שלא קוראים לה מכבי תל-אביב), לחרוג מהתקציב (רחמנא לצלן) ולהחתים שני שחקנים איכותיים שיוכלו לפחות לתת תקווה שאפשר להגיע רחוק.

מכבי עשתה בדיוק אותו הדבר בעונה החולפת והגיע לגרעון וחריגה של קרוב שלני מליון דולר.
לאחר עונה כמו זאת, היא לא תרשה לעצמה חריגה נוספת בדיוק בשביל לא להיות כמו אותן קבוצות ספורט שקורסות במקרים כאלו.
אי-לכך, האופציה הזו לא באמת קיימת.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי Dperk » 16 יולי 2012, 11:37

חביב אורנג'ד כתב:
קודי כתב:3. להזרים קצת כסף לקבוצה (כמו שעושה כל בעלים של קבוצת ספורט שלא קוראים לה מכבי תל-אביב), לחרוג מהתקציב (רחמנא לצלן) ולהחתים שני שחקנים איכותיים שיוכלו לפחות לתת תקווה שאפשר להגיע רחוק.

מכבי עשתה בדיוק אותו הדבר בעונה החולפת והגיע לגרעון וחריגה של קרוב שלני מליון דולר.
לאחר עונה כמו זאת, היא לא תרשה לעצמה חריגה נוספת בדיוק בשביל לא להיות כמו אותן קבוצות ספורט שקורסות במקרים כאלו.

אם כך, נדונו לשקוע בבינוניות כל עוד המצב בגזרת הבעלים לא ישתנה.
Dperk

הודעהעל ידי קודי » 16 יולי 2012, 11:38

חביב אורנג'ד כתב:

בעונה האחרונה מכבי לא הגיעה לחריגה של שני מיליון דולר, אין סיכוי שבעולם. לא יודע מאיפה הבאת את השטות הזאת. דווקא אני זוכר שפדרמן התבטא שהעונה האחרונה היתה פחות או יותר מאוזנת.
קודי

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 16 יולי 2012, 11:40

Dperk כתב:
חביב אורנג'ד כתב:

אם כך, נדונו לשקוע בבינוניות כל עוד המצב בגזרת הבעלים לא ישתנה.

להפך, עונה הזו מגיעה לא בשביל לשקוע, אלא בשביל להתייצב.
כאשר חורגים מן התקציב, מביאים את הכסף מן התקציב של העונה הבאה ולכן, התקציב העונה ירד.
אם מכבי היתה חורגת גם העונה מן הקתציב, אז בעונה הבאה התקציה היה צפוי להמשיך להרדת והעובדה שמכבי אינה מעוניינת לחרוג שוב מן הקתציב, מונעת את אותה שקיעה.

אין ברירה, נצטרך להעביר עונה עם תצקיב נמוך יותר ונצטרך לחיות עם זה, גם אם זה לא מוצא חן בעינינו.
חוץ מזה, אני חושב שכבר היינו אמורים להתרגל לכך שלא נוחתים במכבי שמות גדולים מליוני דולרים. גם כאשר התקציב היה גדול יותר זה לא קרה יותר מדי.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 16 יולי 2012, 11:42

קודי כתב:
חביב אורנג'ד כתב:

בעונה האחרונה מכבי לא הגיעה לחריגה של שני מיליון דולר, אין סיכוי שבעולם. לא יודע מאיפה הבאת את השטות הזאת. דווקא אני זוכר שפדרמן התבטא שהעונה האחרונה היתה פחות או יותר מאוזנת.

פורסם בהרבה מקומות שמכבי בחריגה תקציבית של כמליון וחצי דולר, וכל זה עוד לפני כל השינויים והמהורות שאירעו במהלך בעונה.
בכלל, בעונה שעברה למכבי היה תקציב גדול מאוד והיא בזבה אותו בלי למצמץ. אחרי כ"כ הרבה בזובוזים וחוסר הצלחה ביורוליג, טבעי שהתקציב ירד.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי קודי » 16 יולי 2012, 11:47

חביב אורנג'ד כתב:
קודי כתב:
חביב אורנג'ד כתב:

פורסם בהרבה מקומות שמכבי בחריגה תקציבית של כמליון וחצי דולר, וכל זה עוד לפני כל השינויים והמהורות שאירעו במהלך בעונה.
בכלל, בעונה שעברה למכבי היה תקציב גדול מאוד והיא בזבה אותו בלי למצמץ. אחרי כ"כ הרבה בזובוזים וחוסר הצלחה ביורוליג, טבעי שהתקציב ירד.

תראה לי מקום אמין אחד בו זה פורסם. אני ראיתי (בעיניים שלי...) לפחות שני ראיונות עם פדרמן בו הוא אמר שהתקציב בעונה שעברה היה "פחות או יותר" מאוזן.
קודי

הודעהעל ידי קודי » 16 יולי 2012, 11:48

אגב, אם אין כסף לסנטר נורמלי או לגארד נורמלי אז מדוע מחזיקים גבוה חמישי כמו ג'יימס שעולה לקבוצה 800 אלף דולר (ימוסה העונה כישראלי)?
קודי

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 16 יולי 2012, 11:49

קודי כתב:
חביב אורנג'ד כתב:
קודי כתב:
חביב אורנג'ד כתב:

תראה לי מקום אמין אחד בו זה פורסם. אני ראיתי (בעיניים שלי...) לפחות שני ראיונות עם פדרמן בו הוא אמר שהתקציב בעונה שעברה היה "פחות או יותר" מאוזן.

בבקשה http://www.sport5.co.il/articles.aspx?F ... 70&lang=HE

אגב, ממתי פדרמן הוא מקור אמין?
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי קודי » 16 יולי 2012, 11:57

חביב - בראיון עם הזכייה באליפות בסיום העונה (ב"יציע העיתונות") אמר פדרמן במפורש שתקציב השחקנים לא ישתנה מהעונה האחרונה ולכן אני לא מבין מאיפה מגיע קיצוץ.
קודי

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 16 יולי 2012, 12:00

קודי כתב:חביב - בראיון עם הזכייה באליפות בסיום העונה (ב"יציע העיתונות") אמר פדרמן במפורש שתקציב השחקנים לא ישתנה מהעונה האחרונה ולכן אני לא מבין מאיפה מגיע קיצוץ.

פדרמן גם אמר שהליגה האדריאטית גרמה לרק להפסדים ולא לרווח.
ממתי כל מילה שפדרמן היא מקור האמת?

חוץ מזה, החריגה מן התקציב היא דבר שפורסם בכמה מקומות ולא הייתי פסול אותו על הסף.
אם באמת היתה חרגיה מן התקציב, אז אני לא רואה שום סביה שמכבי תחרוג העונה שוב.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי gandya » 16 יולי 2012, 12:01

חביב אורנג'ד כתב:

כן שנה שעברה שפכו הרבה כסף(לא הרבה בדיוק כמה שצריך בשביל להיות אקטואלי ברמות הגבוהות), לא יודע אם זו אשמתו של בלאט או לא, היה ברור(לי), שפאפא זה שחקן גמור(מה כבר יכול להשתנות, הוא היה ממש בירידה כל שנה ושנה, וזה היה הרבה לפני החתימה במכבי), מצד שני זו הבעיה של הבעלים, הם צרכים למצוא פתרון לבעיות התקציב, או שישאירו את המפתחות, וייתנו למשהו אחר לנהל. נכון שהיה שנה שעברה פלופ עם פאםס, שייר, מצד שני אוחיון התגלה כשחקן חמישייה בגרושים, ולאנג הגיעה לכאן בנזיד עדשים(כך שזה מתאזן עם הפלופים).

השנה אמרו לנו במספר ראיונות, כי תקציב הרכש יהיה זהה, כמו שנה שעברה, אם זה אכן המצב, אין למי לבוא בטענות, מדובר בתקציב סביר, בנתיים חסרות עוד כ3 החתמות, מוקדם מדי להגיד.
נערך לאחרונה על ידי gandya בתאריך 16 יולי 2012, 12:03, נערך פעם אחת בסך הכל.
gandya

הודעהעל ידי קודי » 16 יולי 2012, 12:03

חביב אורנג'ד כתב:
קודי כתב:חביב - בראיון עם הזכייה באליפות בסיום העונה (ב"יציע העיתונות") אמר פדרמן במפורש שתקציב השחקנים לא ישתנה מהעונה האחרונה ולכן אני לא מבין מאיפה מגיע קיצוץ.

פדרמן גם אמר שהליגה האדריאטית גרמה לרק להפסדים ולא לרווח.
ממתי כל מילה שפדרמן היא מקור האמת?

חוץ מזה, החריגה מן התקציב היא דבר שפורסם בכמה מקומות ולא הייתי פסול אותו על הסף.
אם באמת היתה חרגיה מן התקציב, אז אני לא רואה שום סביה שמכבי תחרוג העונה שוב.

כמעט בכל קבוצת ספורט בעולם יש הזרמה משמעותית של כסף של הבעלים מדי שנה. בקרית שמונה איזי שרצקי מזרים מיליוני שקלים מדי שנה וגם במיאמי היט מיקי אריסון מזרים סכומים גבוהים בהרבה. לא יקרה אסון אם גם במכבי הבעלים יזרימו משהו ואם זה בעייתי מבחינתם אז שימכרו את הקבוצה למישהו עם כסף. אנחנו לא צריכים גם אצלנו גאידמק או טביב שמחזיקים בקבוצה אבל לא מוכנים להזרים לה אגורה.
קודי

הודעהעל ידי LIAV10 » 16 יולי 2012, 12:31

וואלה מפרסמים שפופס קיבל הצעה ממכבי..
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר