יורוליג, מחזור 1: מלאגה נגד מכבי - חמישי, 20:45, ערוץ 10

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: יורוליג, מחזור 1: מלאגה נגד מכבי - חמישי, 20:45, ערוץ 10

הודעהעל ידי MTA2311 » 12 אוקטובר 2012, 16:16

חביב אורנג'ד כתב:עוד נקודה מעניינת - השחקנים שהובילו אתמול את מכבי בנקודות, אסיסטים, ריבאונדים וחסימות הם לא רק שחקני שנה ראשונה ("רוקים") ביורוליג, אלא שחקנים ששיחקו אתמול את משחקם הראשון במפעל אירופי כלשהו.
היקמן, שהוביל את מכבי בנקודות ואסיסטים, נתן את משחקו הראשון במפעל אירופי אתמול, בעוד שתומאס, שהוביל את מכבי בריבאונדים וחסימות, שיחק אתמול את משחקו הראשון על אדמת אירופה מאז ומעולם.

סימונס, ג'ייסון וויליאמס, שאייר, פיליקס, וויט,ביופורד, מגי, גיינס, אלטון בראון, גארסיה, די בראון, פוט, דה רוסה. whats your point?
נערך לאחרונה על ידי MTA2311 בתאריך 12 אוקטובר 2012, 16:24, נערך 2 פעמים בסך הכל.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי EulGam05 » 12 אוקטובר 2012, 16:18

Holiday_Armadillo כתב:
אלמוג כתב:אין לי יותר מדי מה להוסיף על מה שרשמתם, בול פגיעה בכל הסיכומים.
רק 2 דברים. אתם מתולננים על השופטים, אבל הם די נתנו לנו את המשחק עם הבלתי ספורטיבית על שרמדיני.
הם השופטים הכי פרו מכבי שיצא לי לראות בחיים. גם אם אני הייתי שופט במשחק הזה לא הייתי יכול להיות כלכך פרו מכבי.

מעניין אותי אגב מה היינו רושמים אם השופטים לא היו נותנים את הבלתי ספורטיבית על שרמדיני, ורפשה לא היה מקבל טכנית(ואם היו קוראים לו אוברדוביץ', הוא לא היה מקבל),
בטח כל שחקני מכבי שהקיבלו מחמאות היו באותם רגעים על הגריל. כי מכבי לא הייתה מנצחת.
אה ורוט, רציתי לראות עוד דק' שלו. שיחק פשוט נהדר.
אהה גם שרמדיני, מזעזע פשוט.

ד''א, אתמול בדקות שלנדסברג שיחק הוא היה מצוין..מעניין למה הוא לא ראה מגרש יותר

לאנדסברג פתח בחמישיה במחצית השניה והיה פחות טוב מהמחצית הראשונה, בלאט החליף אותו אחרי 6 דקות כשההפרש ירד ל-5 נק' (אחרי זריקות עונשין של קלאוויי).
EulGam05

הודעהעל ידי קובי » 12 אוקטובר 2012, 16:28

jol9 כתב:
חביב אורנג'ד כתב:עוד נקודה מעניינת - השחקנים שהובילו אתמול את מכבי בנקודות, אסיסטים, ריבאונדים וחסימות הם לא רק שחקני שנה ראשונה ("רוקים") ביורוליג, אלא שחקנים ששיחקו אתמול את משחקם הראשון במפעל אירופי כלשהו.
היקמן, שהוביל את מכבי בנקודות ואסיסטים, נתן את משחקו הראשון במפעל אירופי אתמול, בעוד שתומאס, שהוביל את מכבי בריבאונדים וחסימות, שיחק אתמול את משחקו הראשון על אדמת אירופה מאז ומעולם.

ובכל זאת שני השחקנים הכי טובים על המגרש אתמול היו שועלי יורוליג ותיקים - לוגאן וליאור, והשלישי היה פניני שגם הוא כבר שועל ותיק.

היי היי... סה"כ התחיל עונה שלישית ביורוליג השנה (:
מה שכן, הוא סוחב גם עוד שתיים וטיפה עונות יורוקאפ...
הסגל שלי:
PG-שארונאס יאסיקביצ'יוס
SG-מיקי ברקוביץ'
SF-אנטוני פארקר
PF-ארל וויליאמס
C-ניקולה וויצ'יץ'
מחליפים:דרק שארפ, קווין מגי, נייט האפמן, אריאל מקדונלד, ג'ים בוטרייט, עודד קטש, דורון ג'מצ'י, מייסאו באסטון
מאמן:פיני גרשון
עוזרים:רלף קליין ודיוויד בלאט
סמל אישי של המשתמש
קובי

הודעהעל ידי tomerp » 12 אוקטובר 2012, 16:33

MTA2311 כתב:

סימונס, ג'ייסון וויליאמס, שאייר, פיליקס, וויט,ביופורד, מגי, גיינס, אלטון בראון, גארסיה, די בראון, פוט, דה רוסה. whats your point?

הנקודה היא שהם אלה שהובילו ולא נכשלו כמו כולם ברשימה שלך חוץ ממגי.
הסגל שלי לשנת 2014\2013:
PG: כרס פול(כרס מיותר מדי פול),מורן רוט
SG:חנוכי, קובי(מהפורום)
SF: קרמבו, ד"ר לב רון
PF: אליהו ,בוש(ה)
C: שרמאן(הטנק),יניב
tomerp

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 12 אוקטובר 2012, 16:57

דוקא צמד השחקנים המנוסים ביותר ביורוליג ששיחקו אתמול היו ואסקז ופרוביץ' המופלאים.
כנראה בגלל זה כ"כ רצו לראות אותם כאן העונה...
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי MTA2311 » 12 אוקטובר 2012, 17:20

tomerp כתב:
MTA2311 כתב:

הנקודה היא שהם אלה שהובילו ולא נכשלו כמו כולם ברשימה שלך חוץ ממגי.

וזה אומר מה? שצדקת לאורך כל הדרך? לא. הפרכתי את הנקודה שלך די בקלות עם הרשימה של הרוקיז הכושלים שזכינו לראות בצהוב בשנים האחרונות.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 12 אוקטובר 2012, 19:02

חביב אורנג'ד כתב:דוקא צמד השחקנים המנוסים ביותר ביורוליג ששיחקו אתמול היו ואסקז ופרוביץ' המופלאים.

גם קולוויי הוא שחקן יורוליג ותיק והיה נהדר אתמול.
אני באמת לא מצליח להבין איזו נקודה אתה מנסה להוכיח.
כל הכבוד לתומאס ולהיקמן שנתנו משחק טוב אתמול. אבל כמו שאור
אמר אין כאן שום תבנית וכמו שאני אמרתי שני השחקנים החתומים על הניצחון
הם שני שחקני יורוליג ותיקים ומנוסים
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי EulGam05 » 12 אוקטובר 2012, 21:02

jol9 כתב:
חביב אורנג'ד כתב:דוקא צמד השחקנים המנוסים ביותר ביורוליג ששיחקו אתמול היו ואסקז ופרוביץ' המופלאים.

טוב, אם להיות הוגנים - קלאוויי שחקן יורוליג ותיק רק במובן שהוא שיחק ביורוליג לפני כמה שנים, תאכלס מבחינת ניסיון יורוליג (או יותר נכון - כמות משחקים במפעל) - יוגב אוחיון עולה עליו. מה שכן, השחקן הכי טוב של מכבי אתמול היה אליהו והוא היה כנראה האחראי המרכזי לניצחון.
EulGam05

הודעהעל ידי yzafrir » 12 אוקטובר 2012, 21:40

ראינו במשחק הזה שני דברים מאוד מעניינים . את הקבוצה שמכבי הראתה לנו עד עכשיו בטרום עונה ( בדקות שהספרדים סגרו את ההפרש ) ואת הקבוצה שמכבי יכולה להיות עם תממש את כל הפוטנציאל שלה וכולם ישחקו טוב באותו משחק נתון ( בעיקר בדקות שמכבי ברחה .)
ליאור אליהו היה מצויין היום גם בהגנה וגם בהתקפה וזה נראה שבלאט קצת שינה את התפקוד שלו ואת המיקום שלו על המגרש . הוא הזכיר קצת את הנפלד בזה שהוא מקבל את הכדור בחוץומחפש את המסירה בין גבוהים , הוא חטף הרבה כדורים מהגארדים שלהם והיה מצויין באופן כללי .
לוגן הראה את מה שאני חשבתי עוד לפני , להצלחה שלו בקבוצה אני לא דואג כי בלאט ומכבי מתאימים לו כמו כפפה ויש סיכוי טוב שנראה פה את לוגן של סופוט .
היקמן , כמו פליקס וקובי אני ממש לא מתלהב מהשורה הסטטיסטית שלו . 6 מה-16 שלו באו מעונשין . 2 קליעות ל2 מתחת לסל אחרי החטאות של לייאפ פשוט (ו2 ריבאונדים בעקבות זאת ) ו2 שלשות אבל מתוך 5 זריקות . הבעיה שלי זה שהוא מחזיק בכדור יותר מידי והוא מאוד שקוף במסירות ובכלל במהלכים שהוא עושה והוא מאבד כדורים בגלל זה . נקודת האור לגביו זה הקליעות עונשין וזה שסוף סוף הוא קלע שלשה וגם די חשובה . אבל עדיין הוא לא רכז וזה קצת בעיה כי הוא גם לא קלעי גדול...
אוחיון , קצת לא יציב עדיין אבל בכל זאת מביא את מה שמצפים ממנו וזה ניהול משחק טוב ונקודות מידי פעם .
רוט , נתן משחק עם המון לב וניהול משחק מצויין ( שיחק טוב בדקות שהובילו לבריחה של מכבי ) . הראה שהוא יכול להיות רכז מחליף לא רע לכמה דקות ביורוליג מבחינת מה שהוא מביא . שחקן למשימות מיוחדות (בעיקר הגנה וסדר במשחק ) .
תומאס , עושה רושם של שחקן לא רע בכלל , לא סנטר אבל מביא מה שדיויד חיפש ועשוי להפוך לשחקן מאוד יעיל בקבוצה . הבעיה תיהיה מול סנטרים עבים שגם משתמשים בהם (ועל זה בהמשך...) .
ג'יימס נתן משחק טוב מבחינה הגנתית וגם התקפית עשה כמה פעולות יפות אבל בדומה לתומאס המשחק הזה הוא לא מדד...
שרמאנדיני , זה פשוט מוזר איך לא סופרים אותו בהתקפה והוא לא מקבל בכלל כדורים לפוסט אפ מתחת לסל אלא רק פיק אנד רול מידי פעם . מה שכן סוחט עברות אדיר שגם מנצל את זה וזה מאוד היה חסר לי בשנים האחרונות .
פניני , כלכך כיף לראות שהוא חוזר לכושר והוא יחד עם לוגן יכולים להשלים את החלל שהשאיר בלו . שרק ימשיך כך...

לגבי מלאגה . בחיים לא ראיתי קבוצה עם מאמן כלכך טיפש כמו ראפשה . זה פשוט לא יאמן אבל הבחור כאילו לא ראה את מכבי בחיים שלו וגרוע מכך , כאילו הוא לא רעה את הקבוצה שלו ואת הסגל שלה ופעם ראשונה שהוא מאמן אותם . לא יכול להיות שקוו קידמי כמו שלהם לא מקבל בכלל כדורים מתחת לסל . שלושת הסנטרים שלהם זרקו יחד 4 זריקות . פשוט טמטום . הקבוצה שלו זקרה 27 זריקות משלוש במשחק אחד , זה מדהים , כאילו שאין להם שחקני פנים בכלל .
כמו שזה נראה עכשיו מדובר בקבוצה לא מאומנת בלי שיטה וכל מי שמקבל כדור זורק לסל בלי שום מחשבה ובלי משחק קבוצתי (5 אס' לכל הקבוצה !!! ) . ומה שהכי הרג אותי שהבן אדם לא לוקח פסק זמן . בזמן שמכבי רצה הוא פשוט איבד את זה ואפילו לא ביקש פסק זמן לעצור את השטף . במילה אחת מטומטם !!!
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 12 אוקטובר 2012, 22:06

jol9 כתב:

קאלווי שחקן יורוליג ותיק??? :eek הוא הרבה יותר קרוב לרוקי מאשר לשחקן ותיק או מוכח.
גם הנסיון לצייר כאן את אליהו, לוגן ופניני כ"שועלים" ותיקים הוא די מנותק מן המציאות; אף אחד מהם עוד לא עבר את גיל 30 ובחלק לא קטן מן העונות בהם שיחקו ביורוליג (ולא היו הרבה כאלו) הם בכלל היו שחקנים משלימים ולא היה ברור אם הם מתאים להוביל ברמות הגבוהות.

בכל אופן, אני לא מנסה להוכיח שום נקודה, רק מציין שתי עובדות.
הראשונה היא שבאספקטים של נקודות, אסיסטים, ריבאונדים וחסימות, מי שהוביל את מכבי לא היו רק רוקיז, אלא רוקיז שאפילו אין להם נסיון מפעלים אירופים משניים.
השניה היא שצמד השחקנים המנוסה ביותר (מבחינת עונות ביורוליג) ששיחקו אתמול היו ואסקז ופורביץ'.

מה העובדות האילו אומרות? לא יודע. אני לא מבין כזה גדול בכדי לקבוע. אשאיר זאת למומחים הגדולים.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 12 אוקטובר 2012, 22:47

EulGam05 כתב:
jol9 כתב:

טוב, אם להיות הוגנים - קלאוויי שחקן יורוליג ותיק רק במובן שהוא שיחק ביורוליג לפני כמה שנים, תאכלס מבחינת ניסיון יורוליג (או יותר נכון - כמות משחקים במפעל) - יוגב אוחיון עולה עליו. מה שכן, השחקן הכי טוב של מכבי אתמול היה אליהו והוא היה כנראה האחראי המרכזי לניצחון.

צודק. משום מה השם שלו מצלצל לי כבר הרבה זמן בראש... חשבתי שהוא שיחק כל השנים האלה ביורוליג.

לא משנה, השורה התחתונה היא נכונה כמובן.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 12 אוקטובר 2012, 22:49

חביב אורנג'ד כתב:
jol9 כתב:

קאלווי שחקן יורוליג ותיק??? :eek הוא הרבה יותר קרוב לרוקי מאשר לשחקן ותיק או מוכח.
גם הנסיון לצייר כאן את אליהו, לוגן ופניני כ"שועלים" ותיקים הוא די מנותק מן המציאות; אף אחד מהם עוד לא עבר את גיל 30 ובחלק לא קטן מן העונות בהם שיחקו ביורוליג (ולא היו הרבה כאלו) הם בכלל היו שחקנים משלימים ולא היה ברור אם הם מתאים להוביל ברמות הגבוהות.

הראשונה היא שבאספקטים של נקודות, אסיסטים, ריבאונדים וחסימות, מי שהוביל את מכבי לא היו רק רוקיז, אלא רוקיז שאפילו אין להם נסיון מפעלים אירופים משניים.
השניה היא שצמד השחקנים המנוסה ביותר (מבחינת עונות ביורוליג) ששיחקו אתמול היו ואסקז ופורביץ'.

מה העובדות האילו אומרות? לא יודע. אני לא מבין כזה גדול בכדי לקבוע. אשאיר זאת למומחים הגדולים.

מה זה שועל ותיק? אליהו משחק ביורוליג מאז עונת ספאחיה - 2006-07, כלומר כבר שש שנים. ללוגאן זו העונה החמישית ביורוליג נדמה לי.
רוקיס הם לא.

בכל אופן, בוודאי שיש לך מסר או נקודה שאתה רוצה להעביר, הבעיה היא שמאוד קל להפר אותה, כמו שעשה אור בפוסט שלו.
חוץ מזה, העובדות שציינת הן מרשימות למי שלא ראה את המשחק, אבל מי שכן ראה, ראה מי היו השחקנים הכי טובים על המגרש, והם לא היו שני הרוקיס, שכאמור נתנו
הופעה טובה ומכובדת לכשעצמה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 13 אוקטובר 2012, 00:19

jol9 כתב:
חביב אורנג'ד כתב:
jol9 כתב:

מה זה שועל ותיק? אליהו משחק ביורוליג מאז עונת ספאחיה - 2006-07, כלומר כבר שש שנים. ללוגאן זו העונה החמישית ביורוליג נדמה לי.
רוקיס הם לא.

יניב גרין שיחק 6 עונות ביורוליג ועוד בקבוצה מובילה, אז גם הוא שועל ותיק? קונסטנטין פופה נתן כמדומני 4 עונות מלאות ביורוליג ואפילו לשרון ששון יש נסיון ביורוליג שעולה על זה שיש לשחקנים כמו אוחיון וקאלאווי, ואפילו לא נופל בהרבה מזה של פניני.
יש הבדל תהומי בין להיות שחקן שנמצא ביורוליג הרבה זמן לבין להיות "שועל ותיק". שחקנים שעונים על ההגדרה "שועל ותיק" הם לפחות בעיניי, שחקנים ששיחקו הרבה זמן ביורוליג (לפחות 4-5 עונות) ואת אותו זמן הם העבירו כשחקנים מובילים (או לפחות כגורם מרכזי) בקבוצות חזקות. במכבי אין ולו שחקן אחד שעונה על ההגדרה הזו (למרות שבעונה שעברה היו כאן לפחות שלושה כאלו), גם אם נקח פרק זמן קצר יותר מ5 עונות.
יודע מה? אני מוכן לקבל שההגדרה "שועל ותיק" תתאים גם לשחקן שמשחק הרבה מאוד שנים ביורוליג (וכאן אני כבר מתכוון ליותר מ5 או 6 שנים), גם אם הוא לא שחקן מוביל. לשרוד יותר מ7 שנים ביורוליג זה לא דבר קל, למרות שבעיניי אין לכך כל חשיבות אם לא מדובר בשחקן איכותי. סתם עניין סמנטי של הגדרה וגם לפי ההגדרה הזו אין למכבי שחקן כזה בכלל.

חוץ מזה, מכבי זכתה לביקורת די גדולה על זה שבקבוצה שלה אין שמות גדולים ושחקנים "מוכחים". גם כשלוגאן חתם כאן, דאגו לציין שהוא טרם הוכיח את עצמו בקבוצה גדולה ועשו כאן הבחנה ברורה בינו לבין שחקן כמו דיאמנטידיס (שלפי ההגדרה שנתתי קודם, הוא בהחלט "שועל ותיק").
אז פתאום, כאשר מכבי מנצחת, לוגאן הוא "שועל ותיק"? פניני ששיחק רק שנתיים ביורוליג ועוד כשחקן משלים ועוד נתן עונה די חלשה שנה שעברה, גם הוא "שועל"? אליהו שרק לפני חודש חגג 27, הוא פתאום "מנוסה ומוכח", אחרי שרק לפני כמה חודשים התעוררו כאן לא מעט סימני שאלה לגביו?
מנסים לצייר כאן איזו מציאות שקרית, שהרי לא כך הם הדברים.
אליהו, לוגאן ופניני, הם לא "שועלים ותיקים" וגם לא רוקיז חסרי נסיון. לגבי כל אחד מהם היו סימני שאלה וממש לא היה ברור שהם יתנו עונה טובה וזה עדיין גם לא ברור לחלוטין עכשיו. לצד סימני השאלה, היו גם נקודות אור וסיבות לאופטימיות בנוגע לשחקנים אילו, וזה כנראה מה שמבדיל בינהם לבין שחקנים חסרי כל נסיון. בכל אופן, "שועלים ותיקים" הם ממש לא.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 13 אוקטובר 2012, 08:02

חביב אורנג'ד כתב:יניב גרין שיחק 6 עונות ביורוליג ועוד בקבוצה מובילה, אז גם הוא שועל ותיק? קונסטנטין פופה נתן כמדומני 4 עונות מלאות ביורוליג ואפילו לשרון ששון יש נסיון ביורוליג שעולה על זה שיש לשחקנים כמו אוחיון וקאלאווי, ואפילו לא נופל בהרבה מזה של פניני.
יש הבדל תהומי בין להיות שחקן שנמצא ביורוליג הרבה זמן לבין להיות "שועל ותיק". שחקנים שעונים על ההגדרה "שועל ותיק" הם לפחות בעיניי, שחקנים ששיחקו הרבה זמן ביורוליג (לפחות 4-5 עונות) ואת אותו זמן הם העבירו כשחקנים מובילים (או לפחות כגורם מרכזי) בקבוצות חזקות. במכבי אין ולו שחקן אחד שעונה על ההגדרה הזו (למרות שבעונה שעברה היו כאן לפחות שלושה כאלו), גם אם נקח פרק זמן קצר יותר מ5 עונות.
יודע מה? אני מוכן לקבל שההגדרה "שועל ותיק" תתאים גם לשחקן שמשחק הרבה מאוד שנים ביורוליג (וכאן אני כבר מתכוון ליותר מ5 או 6 שנים), גם אם הוא לא שחקן מוביל. לשרוד יותר מ7 שנים ביורוליג זה לא דבר קל, למרות שבעיניי אין לכך כל חשיבות אם לא מדובר בשחקן איכותי. סתם עניין סמנטי של הגדרה וגם לפי ההגדרה הזו אין למכבי שחקן כזה בכלל.

חוץ מזה, מכבי זכתה לביקורת די גדולה על זה שבקבוצה שלה אין שמות גדולים ושחקנים "מוכחים". גם כשלוגאן חתם כאן, דאגו לציין שהוא טרם הוכיח את עצמו בקבוצה גדולה ועשו כאן הבחנה ברורה בינו לבין שחקן כמו דיאמנטידיס (שלפי ההגדרה שנתתי קודם, הוא בהחלט "שועל ותיק").
אז פתאום, כאשר מכבי מנצחת, לוגאן הוא "שועל ותיק"? פניני ששיחק רק שנתיים ביורוליג ועוד כשחקן משלים ועוד נתן עונה די חלשה שנה שעברה, גם הוא "שועל"? אליהו שרק לפני חודש חגג 27, הוא פתאום "מנוסה ומוכח", אחרי שרק לפני כמה חודשים התעוררו כאן לא מעט סימני שאלה לגביו?
אליהו, לוגאן ופניני, הם לא "שועלים ותיקים" וגם לא רוקיז חסרי נסיון. לגבי כל אחד מהם היו סימני שאלה וממש לא היה ברור שהם יתנו עונה טובה וזה עדיין גם לא ברור לחלוטין עכשיו. לצד סימני השאלה, היו גם נקודות אור וסיבות לאופטימיות בנוגע לשחקנים אילו, וזה כנראה מה שמבדיל בינהם לבין שחקנים חסרי כל נסיון. בכל אופן, "שועלים ותיקים" הם ממש לא.

אני פשוט לא מצליח להבין את הקשר של הדברים שלך.
למי איכפת מיניב גרין עכשיו? אני אי פעם אמרתי שכל שחקן שמשחק ביורוליג הוא בהכרח טוב יותר מכזה שלא משחק שם?
הרי כבר היום מסתובבים בעולם עשרות שחקנים טובים יותר גם מאלה שמשחקים בNBA. זה לא אומר שום דבר.

הביקורת כלפי בניית הסגל והחתמת שחקנים היא נקודתית ועניינית. אף אחד לא אמר שעדיף להביא איזה נגר מאשר שחקן אחר רק כי הוא משחק ביורוליג.

ד"א לגבי פרוביץ' יכול להיות שהצדק איתך. למרות שהרבה כאן זה עניין של סיטואציה, ויכול להיות שבסיטואציה אחרת, הוא היה מצליח יותר.

לגבי לוגאן - הביקורת היתה ביחס לשחקן אותו הוא החליף. כרגע עושה רושם שהוא בהחלט מצליח להיכנס לנעליים של קית'.
לגבי ליאור, לי מעולם לא היתה שום ביקורת עליו ואני כן תופס ממנו כשחקן יורוליג מוכח ואיכותי, וכך גם 90% מאוהדי הקבוצה.

אז מבלי להיכנס לסמנטיקות והגדרות מדוייקות של מה זה שועל ותיק, ומה זה חתול ותיק, אני מדבר על זה שעל אותו משקל שנתת את הסטטיסטיקות של היקמן ותומאס,
אני אומר ששני השחקנים המצטיינים שלנו במשחק היו שחקני יורוליג מוכחים ומוכרים. זה הכל.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yellowaura » 13 אוקטובר 2012, 08:43

yzafrir כתב:ראינו במשחק הזה שני דברים מאוד מעניינים . את הקבוצה שמכבי הראתה לנו עד עכשיו בטרום עונה ( בדקות שהספרדים סגרו את ההפרש ) ואת הקבוצה שמכבי יכולה להיות עם תממש את כל הפוטנציאל שלה וכולם ישחקו טוב באותו משחק נתון ( בעיקר בדקות שמכבי ברחה .)
ליאור אליהו היה מצויין היום גם בהגנה וגם בהתקפה וזה נראה שבלאט קצת שינה את התפקוד שלו ואת המיקום שלו על המגרש . הוא הזכיר קצת את הנפלד בזה שהוא מקבל את הכדור בחוץומחפש את המסירה בין גבוהים , הוא חטף הרבה כדורים מהגארדים שלהם והיה מצויין באופן כללי .
לוגן הראה את מה שאני חשבתי עוד לפני , להצלחה שלו בקבוצה אני לא דואג כי בלאט ומכבי מתאימים לו כמו כפפה ויש סיכוי טוב שנראה פה את לוגן של סופוט .
היקמן , כמו פליקס וקובי אני ממש לא מתלהב מהשורה הסטטיסטית שלו . 6 מה-16 שלו באו מעונשין . 2 קליעות ל2 מתחת לסל אחרי החטאות של לייאפ פשוט (ו2 ריבאונדים בעקבות זאת ) ו2 שלשות אבל מתוך 5 זריקות . הבעיה שלי זה שהוא מחזיק בכדור יותר מידי והוא מאוד שקוף במסירות ובכלל במהלכים שהוא עושה והוא מאבד כדורים בגלל זה . נקודת האור לגביו זה הקליעות עונשין וזה שסוף סוף הוא קלע שלשה וגם די חשובה . אבל עדיין הוא לא רכז וזה קצת בעיה כי הוא גם לא קלעי גדול...
אוחיון , קצת לא יציב עדיין אבל בכל זאת מביא את מה שמצפים ממנו וזה ניהול משחק טוב ונקודות מידי פעם .
רוט , נתן משחק עם המון לב וניהול משחק מצויין ( שיחק טוב בדקות שהובילו לבריחה של מכבי ) . הראה שהוא יכול להיות רכז מחליף לא רע לכמה דקות ביורוליג מבחינת מה שהוא מביא . שחקן למשימות מיוחדות (בעיקר הגנה וסדר במשחק ) .
תומאס , עושה רושם של שחקן לא רע בכלל , לא סנטר אבל מביא מה שדיויד חיפש ועשוי להפוך לשחקן מאוד יעיל בקבוצה . הבעיה תיהיה מול סנטרים עבים שגם משתמשים בהם (ועל זה בהמשך...) .
ג'יימס נתן משחק טוב מבחינה הגנתית וגם התקפית עשה כמה פעולות יפות אבל בדומה לתומאס המשחק הזה הוא לא מדד...
שרמאנדיני , זה פשוט מוזר איך לא סופרים אותו בהתקפה והוא לא מקבל בכלל כדורים לפוסט אפ מתחת לסל אלא רק פיק אנד רול מידי פעם . מה שכן סוחט עברות אדיר שגם מנצל את זה וזה מאוד היה חסר לי בשנים האחרונות .
פניני , כלכך כיף לראות שהוא חוזר לכושר והוא יחד עם לוגן יכולים להשלים את החלל שהשאיר בלו . שרק ימשיך כך...

לגבי מלאגה . בחיים לא ראיתי קבוצה עם מאמן כלכך טיפש כמו ראפשה . זה פשוט לא יאמן אבל הבחור כאילו לא ראה את מכבי בחיים שלו וגרוע מכך , כאילו הוא לא רעה את הקבוצה שלו ואת הסגל שלה ופעם ראשונה שהוא מאמן אותם . לא יכול להיות שקוו קידמי כמו שלהם לא מקבל בכלל כדורים מתחת לסל . שלושת הסנטרים שלהם זרקו יחד 4 זריקות . פשוט טמטום . הקבוצה שלו זקרה 27 זריקות משלוש במשחק אחד , זה מדהים , כאילו שאין להם שחקני פנים בכלל .
כמו שזה נראה עכשיו מדובר בקבוצה לא מאומנת בלי שיטה וכל מי שמקבל כדור זורק לסל בלי שום מחשבה ובלי משחק קבוצתי (5 אס' לכל הקבוצה !!! ) . ומה שהכי הרג אותי שהבן אדם לא לוקח פסק זמן . בזמן שמכבי רצה הוא פשוט איבד את זה ואפילו לא ביקש פסק זמן לעצור את השטף . במילה אחת מטומטם !!!

ניתוח מצויין... מסכים מאוד לגבי שרמדיני שיכול לדעתי להיות אפקטיבי מאוד מתחת לסל... הבעיה היא שהפעלת גבוהים זו לא המומחיות של הרכזים שלנו. הספרדים חזרו למשחק בדקות האחרונות בזכות היקמן ששיחק רכז (גם אני לא מתלהב ממנו).

השלב הראשון לא מדד מבחינתי. שרמדיני ואוחיון יהיו חייבים להוביל את מכבי בהתקפה כי מול קבוצות כמו פנר, מילאנו, אולימפיאקוס, צסקא ואחרות בעלות הגנה טובה אליהו, פניני, היקמן יתקשו מאוד לתת תוצרת.
סגל (שנה הבאה):
C- בלאק*, האנטר*
PF- אנתוני גיל*, כספי, כהן
SF- קאליניץ'*, בראיינט*, זוסמן
SG- ווילבקין*, דורסי*
PG- וולטרס*, גוני די
yellowaura

הודעהעל ידי LIAV10 » 13 אוקטובר 2012, 09:14

Holiday_Armadillo כתב:מישהו זוכר אולי את מי שון ג'יימס חסם היום?
החסימות היו כל כך מדהימות שלא שמתי לב בכלל

פעמיים על לימה..
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 13 אוקטובר 2012, 11:23

jol9 כתב:
חביב אורנג'ד כתב:יניב גרין שיחק 6 עונות ביורוליג ועוד בקבוצה מובילה, אז גם הוא שועל ותיק? קונסטנטין פופה נתן כמדומני 4 עונות מלאות ביורוליג ואפילו לשרון ששון יש נסיון ביורוליג שעולה על זה שיש לשחקנים כמו אוחיון וקאלאווי, ואפילו לא נופל בהרבה מזה של פניני.

אני פשוט לא מצליח להבין את הקשר של הדברים שלך.
למי איכפת מיניב גרין עכשיו? אני אי פעם אמרתי שכל שחקן שמשחק ביורוליג הוא בהכרח טוב יותר מכזה שלא משחק שם?
הרי כבר היום מסתובבים בעולם עשרות שחקנים טובים יותר גם מאלה שמשחקים בNBA. זה לא אומר שום דבר.

הביקורת כלפי בניית הסגל והחתמת שחקנים היא נקודתית ועניינית. אף אחד לא אמר שעדיף להביא איזה נגר מאשר שחקן אחר רק כי הוא משחק ביורוליג.

ד"א לגבי פרוביץ' יכול להיות שהצדק איתך. למרות שהרבה כאן זה עניין של סיטואציה, ויכול להיות שבסיטואציה אחרת, הוא היה מצליח יותר.

לגבי לוגאן - הביקורת היתה ביחס לשחקן אותו הוא החליף. כרגע עושה רושם שהוא בהחלט מצליח להיכנס לנעליים של קית'.
לגבי ליאור, לי מעולם לא היתה שום ביקורת עליו ואני כן תופס ממנו כשחקן יורוליג מוכח ואיכותי, וכך גם 90% מאוהדי הקבוצה.

אז מבלי להיכנס לסמנטיקות והגדרות מדוייקות של מה זה שועל ותיק, ומה זה חתול ותיק, אני מדבר על זה שעל אותו משקל שנתת את הסטטיסטיקות של היקמן ותומאס,
אני אומר ששני השחקנים המצטיינים שלנו במשחק היו שחקני יורוליג מוכחים ומוכרים. זה הכל.

קודם כל, אם בשביל להיות "שועל ותיק" כל מה שצריך זה לשחק לפחות שנתיים ביורוליג בתור שחקן משלים, אז יניב גרין בהחלט עונה על ההגדרה הזו, אז למה לא מיחסים אותה אליו?
לי נראה שבכוח מנסים ליחס כאן את ההצלחה של מכבי לנסיון, בזמן שבופעל, למכבי יש סגל לא מנוסה, נטול שחקנים שזכו ביורוליג ובקושי ניתן למצוא בו שחקנים המשחקים יותר משנתיים ביורוליג.
בכלל, מכבי הצעירה מאוד את הסגל שלה, העזיבה את כל השחקנים שעברו את גיל 30, איבדה את כל השחקנים שזכו בעבר ביורוליג וגם את כל אילו ששיחקו יותר מ6 עונות במפעל - כל אילו הן עובדות מוצקות ולא ספקולציות והגדרות סמנטיות.
האמירה ש"השועלים הותיקים" ניצחו את המשחק ביום חמישי היא פשוט לא נכונה. למה היא לא נכונה? כי ה"שועלים הותיקים" או לפחות השחקנים בעלי מספר שנות הותיק הגבוה ביותר ששיחקו אתמול (ואת פרמטר זה כן ניתן לכמת בעובדות ולא בכל מיני הגדרות) שיחקו בקבוצה המפסידה. השחקנים הותיקים ביותר על המגרש לא היו פניני או לוגאן וגם לא אליהו שהוא השחקן הותיק ביותר של מכבי (מבחינת עונות ביורוליג). שלושת השחקנים בעלי מספר שנות הותק הגבוה ביותר ששיחקו ביום חמישי, היו חימנז ופרוביץ' שהחלו את עונתם השמינית ביורוליג וואסקז שהחל את עונתו התשעית (!!!). כל זה כמובן מבלי שנחשב עונות בהם הם שיחקו ביורוקאפ או בNBA ונעלים עין מזה שחלקם השתתף בפיינל-פור היורוליג ואף זכה בו.
למכבי אין ולו שחקן אחד שבכלל מתקרב לרמת הנסיון של השלישיה הזאת. זה באמת עוות מוגזם של המציאות לומר שה"שועלים הותיקים" ניצחו את המשחק ולהכתיר פתאום את פניני כ"שועל ותיק", כאשר על אותו מגרש משחק שחקן עם פי 3 יותר שנות נסיון ממנו. פניני אפילו לא היה אחד מבין חמשת השחקנים הותיקים ביותר ששיחקו ביום חמישי.
עוד עובדות שצריכים לציין, היא שלמלאגה יש יותר "שועלים ותיקים" מאשר למכבי ושלמכבי יש יותר רוקיז מאשר למלאגה.כמו כן, סך כל שנות הנסיון של שחקני מלאגה ביורוליג, הוא גבוה בהרבה מזה של שחקניה של מכבי. אגב, גם בשבוע הבא מכבי פוגשת קבוצה עם יותר "שועלים ותיקים" ועם יותר שנות נסיון ביורוליג.
בכל אופן, אילו העובדות וניתן לצרף אותן גם לעובדות שציינתי קודם. כל אחד יכול להסיק מהם מה שהוא רוצה.

בנוגע לאמירות שהיו כאן לגבי שחקנים מסויימים - אז לגבי תומאס אמרו שהוא "ילד אמריקאי בן 24" שהובא ע"י ההנהלה ולא ע"י המאמן ועל הדרך חזו לא שחורות, היקמן הוכרז "כחתול בשק" וכשחקן שרמתו היא זהה לזו של שחקנים זרים בליגה המקומית ומנגד, קוסטה פרוביץ' דוקא זכה להרבה כבוד (שמא נומר, הזלת ריר) הוא הוכרז כ"סנטר" מוכשר שיתאים מאוד למכבי וכשהוא לא הגיע, הובעה כאן מורת רוח וכרגיל ההנהלה חטפה.
למרות שאני לא מבין גדול בכדורסל ואני לא נוטה לצאת בהצהרות כאלו מפוצצות (וכפי ששמת לב, אני מעדיף להצמד לעובדות), אבל אני מרשה לעצמי לפקפק באמירות האילו.
ממה שיצא לי לראות, ולא רק לפי המשחק ביום חמישי, האמירות הללו הן פשוט אינן נכונות.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 13 אוקטובר 2012, 12:04

חביב,
העובדות שלך הם מספרים, ומספרים כידוע אפשר להציג בכל מיני צורות שיתאימו לטיעונים שונים ומנוגדים.

אתה ממשיך בטענות סרק לגבי פרוביץ' ווואסקז, וכשהוספת לדיון את חימנז, הבנתי שאתה לחלוטין לא ענייני.
האם מישהו היה לוקח את שארפ בעונת הפרישה שלו לפני פארמר? הרי הוא שיחק יותר משחקי יורוליג ממנו... ככה בערך נשמעות הטענות שלך.

אני לא התייחסתי בכלל לשחקני מלאגה. מלאגה הפסידו את המשחק כי יש להם מאמן הרבה פחות טוב מהמאמן שלנו, לא בגלל שיש להם שחקנים פחות טובים.

מבין השחקנים שלנו, הטובים ביותר על המגרש היו שחקני יורוליג הותיקים ביותר. מה כ"כ קשה להבין בזה, ולמה צריך לדחוף לעניין הזה את חימנז?

תומאס הוא אכן ילד בן 24. מה לא נכון בזה? היקמן הוא אכן חתול בשק. מה לא נכון בזה? פרוביץ' אכן סנטר עם גוף של סנטר שהיה יכול להתאים למכבי. מה לא נכון בזה?
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי גל מקל » 13 אוקטובר 2012, 13:16

התרשמות מהמשחק.

1.היקמן עדיין לא זה,למרות הנקודות,מזכיר את דרק שארפ לא רק במראה. (באתר היורוליג, איזה מגיב אירופאי כתב שהוא לא מאמין ששארפ משחק במכבי כל כך הרבה שנים :grin )
אלא גם בסגנון המשחק בצעירותו, גם שארפ היה חודר לא רעה, ופיזי מתחת לסל יחסית לפוינט גארד, עדיין חייב להיות יותר קבוצתי,כרגע אני מעדיף את לנדסברג, אחרי אוחיון,לוגן.
נראה איך יתפתח בהמשך.
2. האם הגיעו ימות המשיח ואליהו יקבל סוף סוף את ה-30 דקות למשחק?? הלוואי.
3. אוחיון היה רע, אם הקרש סל מ-3 הייתה בחוץ, והשופטים לא מצילים אותו בחדירה מימין, ומלגה הייתה נכנסת למומנטום ,היה עכשיו אשכול על איך אוחיון גמר את המשחק,
אני מקווה שהוא לא מפתח פחד מתחרות, בגלל לוגאן ןלנדסברג שמביאים חוכמה והגנה בנישה שלו, אוחיון בירושלים התקשה עם תחרות על דקות.
מקווה שהצוות המקצועי ייתן פתרונות.
4. שרמדיני נראה לי מתחיל "להתחטב" איכשהו נראה לי רחב יותר, נראה לי שקובלסקי התחיל לעבוד עליו.
גל מקל

הודעהעל ידי jol9 » 13 אוקטובר 2012, 13:47

גל מקל כתב:התרשמות מהמשחק.

1.היקמן עדיין לא זה,למרות הנקודות,מזכיר את דרק שארפ לא רק במראה. (באתר היורוליג, איזה מגיב אירופאי כתב שהוא לא מאמין ששארפ משחק במכבי כל כך הרבה שנים :grin )
אלא גם בסגנון המשחק בצעירותו, גם שארפ היה חודר לא רעה, ופיזי מתחת לסל יחסית לפוינט גארד, עדיין חייב להיות יותר קבוצתי,כרגע אני מעדיף את לנדסברג, אחרי אוחיון,לוגן.
נראה איך יתפתח בהמשך.
2. האם הגיעו ימות המשיח ואליהו יקבל סוף סוף את ה-30 דקות למשחק?? הלוואי.
3. אוחיון היה רע, אם הקרש סל מ-3 הייתה בחוץ, והשופטים לא מצילים אותו בחדירה מימין, ומלגה הייתה נכנסת למומנטום ,היה עכשיו אשכול על איך אוחיון גמר את המשחק,
אני מקווה שהוא לא מפתח פחד מתחרות, בגלל לוגאן ןלנדסברג שמביאים חוכמה והגנה בנישה שלו, אוחיון בירושלים התקשה עם תחרות על דקות.
מקווה שהצוות המקצועי ייתן פתרונות.
4. שרמדיני נראה לי מתחיל "להתחטב" איכשהו נראה לי רחב יותר, נראה לי שקובלסקי התחיל לעבוד עליו.

לאוחיון אין תחרות בסגל הזה. הדקות שלו מובטחות. לאנדסברג בכלל לא על הנישה שלו, וללוגאן ולהיקמן אין את יכולת הובלת הכדור וניהול המשחק של יוגב.
מה שכן, אני מסכים שהוא לא היה מספיק טוב במשחק הזה, למרות ששתי השלשות שלו בסוף עשו אשלייה של משחק טוב.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], שמוליק ו־26 אורחים