פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
פרסם תגובה

Re: הקרב בין היורוליג ופיב"א

17 אפריל 2016, 01:17

rc4991 כתב:בתוך תוכך את יודעת שזה עניין של זמן עד שתחזרי בתשובה

חזרתי עם תשובה, התשובה היא לא

19 אפריל 2016, 13:22

אחדשיודע כתב:לפי EUROHOOPS, נשלחו ע"י פיב"א שני סוגי מכתבים - אחד המודיע על השעיה (באופן רשמי), והשני המתריע בפני השעיה.
לאיגודים ניתנה אפשרות להגיב/"לטעון לחפותן" עד ה-20 באפריל כאמור.

8 איגודים קיבלו מכתב השעייה - מספרד, מרוסיה ומהמדינות המרכיבות את הליגה האדריאטית (סלובניה, קרואטיה, בוסניה, סרביה, מונטנגרו ומקדוניה).
הקשר ביניהן? הליגה הספרדית, ליגת ה-VTB והליגה האדריאטית חתמו על הסכם באופן ישיר עם היורוליג.

ישראל ו-5 האיגודים הנותרים (יוון, טורקיה, ליטא, איטליה ופולין) קיבלו רק מכתב "התרעה לפני השעיה", מכיוון שבמקרים הללו חתמו קבוצות מסויימות באופן פרטני עם היורוליג, ולא באופן ישיר עם הליגות.

http://www.eurohoops.net/national-teams ... ies-banned

תגובת האיגוד הישראלי, היחידי שמיהר להגיב עד כה (כמה מפתיע):
להלן תגובת איגוד הכדורסל להודעת פיב"א על השעיית מדינות להן קבוצות שישתתפו במפעלי היולב :
כל נבחרות ישראל ישחקו באליפויות אירופה השונות וכך גם הנבחרת הבוגרת באליפות אירופה 2017 בארץ. איגוד הכדורסל כפוף על פי תקנונו לפיבא ויפעל על פי הוראותיו על כל המשתמע מכך

* נשיא האיגוד האיטלקי ישלח לפיב"א מכתב שאומר שהקבוצות האיטלקיות יכבדו את חוקי פיב"א, איגוד הכדורסל והועד האולימפי האיטלקי:
http://www.sportando.com/en/italy/serie ... rules.html

עוד דווח שהאיגוד האיטלקי מוכן להשעות את שלושת הקבוצות האיטלקיות (טרנטו, אמיליה וססארי) שחתמו על הסכם השתתפות ביורוקאפ, אלא אם יקחו צעד אחורה ויחזרו בהן מההסכם.
ביום שישי תתקיים פגישה בין הקבוצות הללו לבין איגוד הכדורסל האיטלקי והועד האולימפי האיטלקי.

* לפי הגזטה דלו ספורט, פיב"א לא מכירה בהסכם האחרון בין היורוליג ל-11 הקבוצות שחתמו על רישיון A, אלא בהסכם שנחתם ביניהם לפני שנתיים (שתוקפו עד יוני 2017) ל-3 שנים. כך שעפ"י הדיווח, פיב"א צפויה לבקש מהקבוצות הללו להצטרף למפעליה החל מהקיץ הבא: http://www.sportando.com/en/cups/eurole ... in-el.html

רק שכדי לצאת מההסכם החדש בין הקבוצות ליורוליג לפני תום ה-10 שנים, הקבוצות יצטרכו לשלם קנס בסך 10 מיליון אירו. כך שכרגע זה לא יותר מעוד דיווח שנזרק לאוויר.
ואם נוסיף לכך את ההתבטאויות של ראשי פיב"א לאחר חתימת ההסכם בין 11 הקבוצות ליורוליג, נראה שבאופן כללי הם לא מעוניינים להתעסק עם הקבוצות הללו, בלי קשר להסכם כזה או אחר.

19 אפריל 2016, 13:48

1. מעניין לראות מה יוליד הפיצוץ הצפוי בליגה האיטלקית
2. פיב"א סתם דפוקים

19 אפריל 2016, 17:04

ראיון שלי עם קמיל נובאק, מזכ''ל פיב''א אירופה ואחד האנשים החזקים באירופה, על היורוליג, פיב"א וליגת האלופות שביניהם
http://www.israelsport.co.il/showArticle-18115

19 אפריל 2016, 18:09

ח"ח רוני.

"בניגוד לטענה של היורוליג אין לנו כוונה להשית סנקציות על מועדונים, נהפוך הוא, אנחנו צריכים להגן על מועדונים וליגות מהפעולות הפוגעניות של היורוליג. באשר לליגות, כל איגוד צריך לנקוט בכל הצעדים הדרושים לו כדי להעריך מה הדבר הטוב ביותר עבורו. פיב"א לא מכתיבה לליגות ולאיגודים המקומיים מה לעשות. זהו תפקידם, אם הם מרגישים כך, להגן ולתרום לקיום ארוך הטווח של הליגות שלהם".

אז עבר רק שבוע, והצעדים האחרונים של פיב"א שלו כבר סותרים את הטענות שלו.
החבר'ה בפיב"א לא מחוברים למציאות כל כך.

19 אפריל 2016, 19:04

תודה
כן, הם לא רואים את הדבשת של עצמם
אהבתי שהוא לא היה פוליטיקלי קורקט ונכנס ביורוליג

19 אפריל 2016, 20:55

נראה לי שבסוף האיגוד יכריח את ירושלים לשחק בליגת האלופות של פיב"א

19 אפריל 2016, 20:59

האיגודים של סרביה ואיטליה הודיעו, שיפסלו קבוצות שישתתפו ביורוקאפ

19 אפריל 2016, 22:52

אני לא מספיק מבינה בנושא, אבל אני עדיין לא מצליחה לקלוט מה העניין של הטענה של פיב"א בדבר חוסר הלגיטימיות של קבוצות שרוצות ללכת ליורוקאפ?
כלומר, אני מבינה שהם עצבניים שיול"ב לקחו להם את כל הקבוצות אבל האם יש כאן משהו לגיטימי בדרישות שלהם מלבד קנאה ונקמנות?
זה באמת חוקי מה שהם עושים לאיגודים? מה הכוונה לטענה הזו שהם מגינים על קבוצות מפני הבריונות של יול"ב? מגינים מפני מה? מה הם עשו מלבד להתחרות על ליבן של קבוצות ולנצח?
האם יול"ב באמת עשתה משהו לא בסדר או שהכל באמת תגובה ילדותית של פיב"א??

19 אפריל 2016, 23:01

חנו'ש כתב:אני לא מספיק מבינה בנושא, אבל אני עדיין לא מצליחה לקלוט מה העניין של הטענה של פיב"א בדבר חוסר הלגיטימיות של קבוצות שרוצות ללכת ליורוקאפ?
כלומר, אני מבינה שהם עצבניים שיול"ב לקחו להם את כל הקבוצות אבל האם יש כאן משהו לגיטימי בדרישות שלהם מלבד קנאה ונקמנות?
זה באמת חוקי מה שהם עושים לאיגודים? מה הכוונה לטענה הזו שהם מגינים על קבוצות מפני הבריונות של יול"ב? מגינים מפני מה? מה הם עשו מלבד להתחרות על ליבן של קבוצות ולנצח?

זה נובע מקנאה ותאבת כסף

19 אפריל 2016, 23:02

rc4991 כתב:
חנו'ש כתב:אני לא מספיק מבינה בנושא, אבל אני עדיין לא מצליחה לקלוט מה העניין של הטענה של פיב"א בדבר חוסר הלגיטימיות של קבוצות שרוצות ללכת ליורוקאפ?

זה נובע מקנאה ותאבת כסף

זה ברור לי, אבל הם חייבים להשיג גם טענות לגיטימיות אחרת זה לא חוקי מה שהם עושים לא?

19 אפריל 2016, 23:03

לכל השאלות שאת שואלת תצטרך לענות הנציבות האירופאית בסופו של דבר. על פניו, לא נראה כרגע שפיב"א הולכת לנצח משפטית.
היורוליג נתנו לקבוצות לבחור (גם ההסכמים שלהם עם הליגות מאפשרים לקבוצות לבחור, ולא כובלים אותן), פיב"א לא. היורוליג יכולים להשתמש בטיעונים מתוך דיני ההגבלים העסקיים.

19 אפריל 2016, 23:05

חנו'ש כתב:
rc4991 כתב:

זה נובע מקנאה ותאבת כסף

זה ברור לי, אבל הם חייבים להשיג גם טענות לגיטימיות אחרת זה לא חוקי מה שהם עושים לא?

לא יודע לגבי החוקיות, זה די מסובך
בסופו של דבר הקבוצות כפופות לאיגודי הכדורסל שכפופים לפיב"א
מבחינת התנהלות אין ספק שהצעדים שלהם לא בסדר

19 אפריל 2016, 23:24

גם האיגוד הספרדי דורש מהליגה לבטל את הסיכום שלה עם היורוליג
לא מאמין שהאיום הדבילי הזה עם הנבחרות באמת גורם לכולם לשקשק

19 אפריל 2016, 23:41

בלי קשר למאבק הזה, אני לא אוהבת את קו המחשבה שחייב להיות קשר בין הליגות המקומיות לאירופיות.
אני אישית חושבת שצריכה להיות הפרדה בין השניים.
לדעתי התקדמות של קבוצות באירופה צריכות להיות לפי ההישגים שלהם בזירה האירופית ולא בליגה המקומית שלהם (מה גם שאין שיוויון בין הליגות ולא הגיוני שאלופת הליגה הפולנית תיחשב כמו אלופת הליגה הספרדית למשל)

למשל פנר', שהרגע העפילה לפיינל פור שני ברצף ובונה את עצמה ככוח בזירה האירופית, לא זכתה באליפות טורקיה בשנתיים הללו.
מה זה אומר? שהם לא ראויים לשחק עם הגדולות ל אירופה?? ברור שלא!!

לא צריך להיות קשר בין הצדדים לדעתי.

20 אפריל 2016, 07:21

חנו'ש כתב:בלי קשר למאבק הזה, אני לא אוהבת את קו המחשבה שחייב להיות קשר בין הליגות המקומיות לאירופיות.
לדעתי התקדמות של קבוצות באירופה צריכות להיות לפי ההישגים שלהם בזירה האירופית ולא בליגה המקומית שלהם (מה גם שאין שיוויון בין הליגות ולא הגיוני שאלופת הליגה הפולנית תיחשב כמו אלופת הליגה הספרדית למשל)

למשל פנר', שהרגע העפילה לפיינל פור שני ברצף ובונה את עצמה ככוח בזירה האירופית, לא זכתה באליפות טורקיה בשנתיים הללו.

ככה זה עובד בכדורגל וככה זה עבר בכדורסל במשך שנים באירופה.

מכבי הייתה אחת הקבוצות הגרועות ביורוליג העונה. האם על פי ההישגים האלה מגיע לה מקום מובטח ביורוליג ל-10 השנים הבאות? או שמגיע לה "לרדת ליגה" ליורוקאפ כמו שקבוצה שמסיימת בתחתית הליגה? אני לא בטוח שאת רוצה לקשור בין ההישגים באירופה לבין השתתפות במפעלים כי אז באמת נשחק ביורוקאפ.

20 אפריל 2016, 11:34

rc4991 כתב:גם האיגוד הספרדי דורש מהליגה לבטל את הסיכום שלה עם היורוליג

מדובר על יורוקאפ

20 אפריל 2016, 12:56

felix_r כתב:
rc4991 כתב:גם האיגוד הספרדי דורש מהליגה לבטל את הסיכום שלה עם היורוליג

מדובר על יורוקאפ

הוא מדבר על הגוף שאיתו נחתם ההסכם.

roy1000 כתב:
חנו'ש כתב:בלי קשר למאבק הזה, אני לא אוהבת את קו המחשבה שחייב להיות קשר בין הליגות המקומיות לאירופיות.

ככה זה עובד בכדורגל וככה זה עבר בכדורסל במשך שנים באירופה.

מכבי הייתה אחת הקבוצות הגרועות ביורוליג העונה. האם על פי ההישגים האלה מגיע לה מקום מובטח ביורוליג ל-10 השנים הבאות? או שמגיע לה "לרדת ליגה" ליורוקאפ כמו שקבוצה שמסיימת בתחתית הליגה? אני לא בטוח שאת רוצה לקשור בין ההישגים באירופה לבין השתתפות במפעלים כי אז באמת נשחק ביורוקאפ.

אאל"ט היא רמזה שהיא מעדיפה את השיטה של היורוליג (שכיום פחות רלוונטית לדיון, אם מדברים על שיריון לשני שליש מהקבוצות לטווח ארוך של 10 שנים, ושאר הקבוצות עתידות להצטרף דרך ההסכמים עם הליגות), על פני השיטה של פיב"א. השיטה של היורוליג כללה בתוכה חישוב רב שנתי (3 או 6 שנים) של ההישגים במפעלים האירופאיים, מעבר למינימום הנדרש מכל קבוצה במפעלים המקומיים וקריטריונים נוספים (כמו שכלול הכנסות מזכויות שידור וממוצע צופים בהיכל, בטווח של מספר שנים). כאשר פיב"א מסתכלת רק על הישגי השנה האחרונה בליגה המקומית.
אני בכל אופן בדעה שיש ליצור ליגה אירופאית אמיתית, נפרדת מכל ליגה מקומית. היורוליג עשו רק חצי דרך.

20 אפריל 2016, 19:41

חחח... סופסוף נמצאו גברים בחבורה!

הבעלים של ריטאס וילנה אמרו שהם יורקים על ההפחדות של פיב"א ושל ההתאחדות המקומית, והם ישחקו ביורוקאפ :yaaah:

20 אפריל 2016, 20:12

מאמר של בועז סיטי בכלכליסט על ההיבט המשפטי של האיום של פיב"א
http://www.calcalist.co.il/sport/articl ... 00,00.html

בשורה התחתונה הוא טוען שמניסיון העבר ניתן ללמוד שהטלת סנקציות מסוג כזה לא עומדים במבחן המשפטי באירופה
פרסם תגובה