17 אפריל 2016, 01:17
rc4991 כתב:בתוך תוכך את יודעת שזה עניין של זמן עד שתחזרי בתשובה
19 אפריל 2016, 13:22
אחדשיודע כתב:לפי EUROHOOPS, נשלחו ע"י פיב"א שני סוגי מכתבים - אחד המודיע על השעיה (באופן רשמי), והשני המתריע בפני השעיה.
לאיגודים ניתנה אפשרות להגיב/"לטעון לחפותן" עד ה-20 באפריל כאמור.
8 איגודים קיבלו מכתב השעייה - מספרד, מרוסיה ומהמדינות המרכיבות את הליגה האדריאטית (סלובניה, קרואטיה, בוסניה, סרביה, מונטנגרו ומקדוניה).
הקשר ביניהן? הליגה הספרדית, ליגת ה-VTB והליגה האדריאטית חתמו על הסכם באופן ישיר עם היורוליג.
ישראל ו-5 האיגודים הנותרים (יוון, טורקיה, ליטא, איטליה ופולין) קיבלו רק מכתב "התרעה לפני השעיה", מכיוון שבמקרים הללו חתמו קבוצות מסויימות באופן פרטני עם היורוליג, ולא באופן ישיר עם הליגות.
http://www.eurohoops.net/national-teams ... ies-banned
תגובת האיגוד הישראלי, היחידי שמיהר להגיב עד כה (כמה מפתיע):להלן תגובת איגוד הכדורסל להודעת פיב"א על השעיית מדינות להן קבוצות שישתתפו במפעלי היולב :
כל נבחרות ישראל ישחקו באליפויות אירופה השונות וכך גם הנבחרת הבוגרת באליפות אירופה 2017 בארץ. איגוד הכדורסל כפוף על פי תקנונו לפיבא ויפעל על פי הוראותיו על כל המשתמע מכך
19 אפריל 2016, 13:48
19 אפריל 2016, 17:04
19 אפריל 2016, 18:09
"בניגוד לטענה של היורוליג אין לנו כוונה להשית סנקציות על מועדונים, נהפוך הוא, אנחנו צריכים להגן על מועדונים וליגות מהפעולות הפוגעניות של היורוליג. באשר לליגות, כל איגוד צריך לנקוט בכל הצעדים הדרושים לו כדי להעריך מה הדבר הטוב ביותר עבורו. פיב"א לא מכתיבה לליגות ולאיגודים המקומיים מה לעשות. זהו תפקידם, אם הם מרגישים כך, להגן ולתרום לקיום ארוך הטווח של הליגות שלהם".
19 אפריל 2016, 19:04
19 אפריל 2016, 20:55
19 אפריל 2016, 20:59
19 אפריל 2016, 22:52
19 אפריל 2016, 23:01
חנו'ש כתב:אני לא מספיק מבינה בנושא, אבל אני עדיין לא מצליחה לקלוט מה העניין של הטענה של פיב"א בדבר חוסר הלגיטימיות של קבוצות שרוצות ללכת ליורוקאפ?
כלומר, אני מבינה שהם עצבניים שיול"ב לקחו להם את כל הקבוצות אבל האם יש כאן משהו לגיטימי בדרישות שלהם מלבד קנאה ונקמנות?
זה באמת חוקי מה שהם עושים לאיגודים? מה הכוונה לטענה הזו שהם מגינים על קבוצות מפני הבריונות של יול"ב? מגינים מפני מה? מה הם עשו מלבד להתחרות על ליבן של קבוצות ולנצח?
האם יול"ב באמת עשתה משהו לא בסדר או שהכל באמת תגובה ילדותית של פיב"א??
19 אפריל 2016, 23:02
rc4991 כתב:חנו'ש כתב:אני לא מספיק מבינה בנושא, אבל אני עדיין לא מצליחה לקלוט מה העניין של הטענה של פיב"א בדבר חוסר הלגיטימיות של קבוצות שרוצות ללכת ליורוקאפ?
כלומר, אני מבינה שהם עצבניים שיול"ב לקחו להם את כל הקבוצות אבל האם יש כאן משהו לגיטימי בדרישות שלהם מלבד קנאה ונקמנות?
זה באמת חוקי מה שהם עושים לאיגודים? מה הכוונה לטענה הזו שהם מגינים על קבוצות מפני הבריונות של יול"ב? מגינים מפני מה? מה הם עשו מלבד להתחרות על ליבן של קבוצות ולנצח?
זה נובע מקנאה ותאבת כסף
19 אפריל 2016, 23:03
חנו'ש כתב:אני לא מספיק מבינה בנושא, אבל אני עדיין לא מצליחה לקלוט מה העניין של הטענה של פיב"א בדבר חוסר הלגיטימיות של קבוצות שרוצות ללכת ליורוקאפ?
19 אפריל 2016, 23:05
חנו'ש כתב:rc4991 כתב:חנו'ש כתב:אני לא מספיק מבינה בנושא, אבל אני עדיין לא מצליחה לקלוט מה העניין של הטענה של פיב"א בדבר חוסר הלגיטימיות של קבוצות שרוצות ללכת ליורוקאפ?
זה נובע מקנאה ותאבת כסף
זה ברור לי, אבל הם חייבים להשיג גם טענות לגיטימיות אחרת זה לא חוקי מה שהם עושים לא?
19 אפריל 2016, 23:24
19 אפריל 2016, 23:41
20 אפריל 2016, 07:21
חנו'ש כתב:בלי קשר למאבק הזה, אני לא אוהבת את קו המחשבה שחייב להיות קשר בין הליגות המקומיות לאירופיות.
אני אישית חושבת שצריכה להיות הפרדה בין השניים.
לדעתי התקדמות של קבוצות באירופה צריכות להיות לפי ההישגים שלהם בזירה האירופית ולא בליגה המקומית שלהם (מה גם שאין שיוויון בין הליגות ולא הגיוני שאלופת הליגה הפולנית תיחשב כמו אלופת הליגה הספרדית למשל)
למשל פנר', שהרגע העפילה לפיינל פור שני ברצף ובונה את עצמה ככוח בזירה האירופית, לא זכתה באליפות טורקיה בשנתיים הללו.
מה זה אומר? שהם לא ראויים לשחק עם הגדולות ל אירופה?? ברור שלא!!
לא צריך להיות קשר בין הצדדים לדעתי.
20 אפריל 2016, 11:34
rc4991 כתב:גם האיגוד הספרדי דורש מהליגה לבטל את הסיכום שלה עם היורוליג
לא מאמין שהאיום הדבילי הזה עם הנבחרות באמת גורם לכולם לשקשק
20 אפריל 2016, 12:56
felix_r כתב:rc4991 כתב:גם האיגוד הספרדי דורש מהליגה לבטל את הסיכום שלה עם היורוליג
לא מאמין שהאיום הדבילי הזה עם הנבחרות באמת גורם לכולם לשקשק
מדובר על יורוקאפ
roy1000 כתב:חנו'ש כתב:בלי קשר למאבק הזה, אני לא אוהבת את קו המחשבה שחייב להיות קשר בין הליגות המקומיות לאירופיות.
אני אישית חושבת שצריכה להיות הפרדה בין השניים.
לדעתי התקדמות של קבוצות באירופה צריכות להיות לפי ההישגים שלהם בזירה האירופית ולא בליגה המקומית שלהם (מה גם שאין שיוויון בין הליגות ולא הגיוני שאלופת הליגה הפולנית תיחשב כמו אלופת הליגה הספרדית למשל)
למשל פנר', שהרגע העפילה לפיינל פור שני ברצף ובונה את עצמה ככוח בזירה האירופית, לא זכתה באליפות טורקיה בשנתיים הללו.
מה זה אומר? שהם לא ראויים לשחק עם הגדולות ל אירופה?? ברור שלא!!
לא צריך להיות קשר בין הצדדים לדעתי.
ככה זה עובד בכדורגל וככה זה עבר בכדורסל במשך שנים באירופה.
מכבי הייתה אחת הקבוצות הגרועות ביורוליג העונה. האם על פי ההישגים האלה מגיע לה מקום מובטח ביורוליג ל-10 השנים הבאות? או שמגיע לה "לרדת ליגה" ליורוקאפ כמו שקבוצה שמסיימת בתחתית הליגה? אני לא בטוח שאת רוצה לקשור בין ההישגים באירופה לבין השתתפות במפעלים כי אז באמת נשחק ביורוקאפ.
20 אפריל 2016, 19:41
20 אפריל 2016, 20:12